Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 563 din 30 mai 2012  privind unele masuri pentru organizarea Ministerului Culturii si Patrimoniului National si a Secretariatului de Stat pentru Culte    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 563 din 30 mai 2012 privind unele masuri pentru organizarea Ministerului Culturii si Patrimoniului National si a Secretariatului de Stat pentru Culte

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 378 din 6 iunie 2012

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al art. XII din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 16/2012 privind stabilirea unor mãsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. I
    Hotãrârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 116 din 22 februarie 2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. La articolul 2, litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "b) accesul liber, neîngrãdit şi egal la culturã, inclusiv la patrimoniul cultural pentru generaţia prezentã, protejarea şi conservarea valorilor culturale ale naţiunii pentru uzul generaţiilor viitoare;"
    2. La articolul 2, dupã litera d) se introduce o nouã literã, litera e), cu urmãtorul cuprins:
    "e) libertatea conştiinţei şi a credinţelor religioase."
    3. La articolul 3, litera g) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "g) protejarea patrimoniului cultural naţional, ca factor determinant al identitãţii culturale a României şi ca resursã neregenerabilã;"
    4. La articolul 3, dupã litera i) se introduce o nouã literã, litera j), cu urmãtorul cuprins:
    "j) cultele recunoscute de lege sunt libere, autonome şi egale în faţa autoritãţilor statului."
    5. La articolul 4, litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "b) protejarea patrimoniului cultural naţional, precum şi a patrimoniului imaterial, prin promovarea unui cadru legislativ specific în vederea promovãrii eficiente şi proactive a patrimoniului naţional, precum şi prin programe şi mãsuri specifice privind evaluarea, restaurarea şi conservarea, respectiv punerea lor în valoare şi reinserţia în viaţa comunitãţii, prin dezvoltarea de proiecte integrate şi de reţele de cooperare;"
    6. La articolul 4, dupã litera x) se introduce o nouã literã, litera y), cu urmãtorul cuprins:
    "y) sprijinirea cultelor recunoscute de lege."
    7. La articolul 5 alineatul (1), punctul 29 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "29. propune Guvernului recunoaşterea statutului de utilitate publicã pentru organizaţiile neguvernamentale cu activitate în domeniul culturii, cultelor, cu respectarea normelor legale;"
    8. La articolul 6 alineatul (1), punctul 9 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "9. avizeazã, pe baza propunerilor comisiilor de specialitate din cadrul sãu, planurile de amenajare şi dezvoltare a teritoriului, pentru zonele protejate, respectiv pentru cele unde sunt delimitate situri arheologice, potrivit legii;"
    9. La articolul 6 alineatul (1), dupã punctul 23 se introduc patru noi puncte, punctele 24 - 27 , cu urmãtorul cuprins:
    "24. stabileşte politicile specifice domeniului cultelor şi mãsurile necesare asigurãrii relaţiilor statului cu toate cultele legal recunoscute din România;
    25. propune Guvernului recunoaşterea cultelor, pe baza documentaţiei întocmite de Secretariatul de Stat pentru Culte, potrivit legii;
    26. sprijinã cultele recunoscute în activitatea de evidenţã, pãstrare, conservare, restaurare şi punere în valoare a bunurilor culturale mobile şi imobile, aflate în proprietatea sau în folosinţa cultelor, în condiţiile legii;
    27. asigurã sprijin financiar, în condiţiile legii, pentru sprijinirea cultelor."
    10. La articolul 9, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Numãrul maxim de posturi este de 146, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului."
    11. La articolul 11, alineatul (5) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(5) În îndeplinirea atribuţiilor sale, ministrul culturii şi patrimoniului naţional este ajutat de 2 secretari de stat, un subsecretar de stat, un secretar general şi un secretar general adjunct."
    12. Articolul 12 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 12. - (1) Secretarii de stat şi subsecretarul de stat se subordoneazã ministrului culturii şi patrimoniului naţional şi îndeplinesc atribuţiile şi sarcinile stabilite de acesta.
    (2) Secretarii de stat coordoneazã compartimente de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, potrivit anexei nr. 1 şi regulamentului de organizare şi funcţionare a ministerului."
    13. La articolul 19, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional are, de asemenea, în dotare, pentru activitãţile sale specifice, douã autoturisme, cu un consum ce se stabileşte potrivit reglementãrilor în vigoare, în limita prevederilor bugetare."
    14. Anexele nr. 1 şi 2 se modificã şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    ART. II
    Hotãrârea Guvernului nr. 22/2010 privind organizarea şi funcţionarea Secretariatului de Stat pentru Culte, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 17 din 11 ianuarie 2010, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. La articolul 1, alineatele (1) şi (2) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 1.- (1) Secretariatul de Stat pentru Culte este instituţie publicã cu personalitate juridicã, în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.
    (2) Secretariatul de Stat pentru Culte asigurã punerea în aplicare a politicilor specifice domeniului cultelor."
    2. La articolul 4 alineatul (1), punctele 1 , 6 şi 8 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "1. asigurã relaţiile statului cu toate cultele şi asociaţiile religioase din România şi punerea în aplicare a politicilor specifice domeniului cultelor;
    .............................................................................................
    6. analizeazã cererile de înfiinţare de noi culte, întocmeşte documentaţiile cerute de lege şi le înainteazã Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, în vederea recunoaşterii acestora de cãtre Guvern;
    .............................................................................................
    8. înainteazã Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional propunerile privind recunoaşterea de cãtre Guvern a statutului de utilitate publicã pentru organizaţiile neguvernamentale cu activitate în domeniul vieţii religioase, potrivit legii;"
    3. La articolul 4 alineatul (1) punctul 19, literele b), j) şi k) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "b) restaurarea şi conservarea lãcaşurilor de cult care sunt monumente istorice şi care aparţin cultelor recunoscute din România;
    .............................................................................................
    j) construirea şi repararea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult;
    .............................................................................................
    k) construirea şi repararea sediilor unitãţilor de învãţãmânt teologic proprietate a cultelor recunoscute;"
    4. La articolul 4 alineatul (1) punctul 19, litera l) se abrogã.
    5. La articolul 4, dupã alineatul (1) se introduc douã noi alineate, alineatele (1^1) şi (1^2), cu urmãtorul cuprins:
    "(1^1) Pentru realizarea obiectivelor prevãzute la alin. (1) pct. 19 lit. a), Secretariatul de Stat pentru Culte elaboreazã Programul naţional de construire şi reparare a lãcaşurilor de cult, care este aprobat prin ordin al ministrului culturii şi patrimoniului naţional.
    (1^2) Pentru realizarea obiectivelor prevãzute la alin. (1) pct. 19 lit. b), i), j) şi k), Secretariatul de Stat pentru Culte elaboreazã programe şi proiecte şi le supune spre aprobare ministrului culturii şi patrimoniului naţional."
    6. La articolul 4, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Secretariatul de Stat pentru Culte îndeplineşte şi alte atribuţii prevãzute de lege."
    7. Articolul 5 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 5. - Secretariatul de Stat pentru Culte propune Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional elaborarea proiectelor de acte normative din domeniul vieţii religioase, precum şi avizarea proiectelor de acte normative elaborate de ministere şi alte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, cu implicaţii în viaţa cultelor şi asociaţiilor religioase."
    8. Articolul 6 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 6. - (1) Conducerea Secretariatului de Stat pentru Culte se exercitã de cãtre un director general numit prin ordin al ministrului culturii şi patrimoniului naţional, potrivit legii.
    (2) Directorul general are calitatea de ordonator terţiar de credite.
    (3) Directorul general conduce întreaga activitate a Secretariatului de Stat pentru Culte şi îl reprezintã în raporturile cu autoritãţile publice, instituţii şi organizaţii, precum şi cu persoanele juridice şi fizice din ţarã sau din strãinãtate.
    (4) În exercitarea atribuţiilor sale directorul general emite decizii şi avize."
    9. Articolul 7 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 7. - (1) Personalul necesar desfãşurãrii activitãţii Secretariatului de Stat pentru Culte este alcãtuit din funcţionari publici şi personal contractual, care sunt numiţi, respectiv angajaţi, cu respectarea dispoziţiilor legale, prin decizie a directorului general, în limita numãrului maxim de posturi prevãzut la art. 10 alin. (1).
    (2) Personalul Secretariatului de Stat pentru Culte este salarizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare."
    10. Articolul 8 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 8. - Finanţarea activitãţii Secretariatului de Stat pentru Culte se asigurã integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional."
    11. Articolul 10 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 10. - (1) Numãrul maxim de posturi aprobat pentru Secretariatul de Stat pentru Culte este de 33 şi se asigurã în limita numãrului maxim de posturi prevãzut în nota de la pct. I. "Organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi instituţii publice finanţate integral din bugetul de stat" din anexa nr. 2 la Hotãrârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) Statul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare ale Secretariatului de Stat pentru Culte se aprobã prin ordin al ministrului culturii şi patrimoniului naţional."
    12. Anexa se modificã şi se înlocuieşte cu anexa nr. 3, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    ART. III
    (1) Regulamentele de organizare şi funcţionare a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi a Secretariatului de Stat pentru Culte se aprobã prin ordin al ministrului culturii şi patrimoniului naţional, în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
    (2) Încadrarea în noua structurã organizatoricã prevãzutã în anexa nr. 1 se aprobã prin ordin al ministrului culturii şi patrimoniului naţional, în termen de 45 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, potrivit procedurilor legale specifice fiecãrei categorii de personal.


                                 PRIM-MINISTRU
                              VICTOR-VIOREL PONTA

                                Contrasemneazã:
                                ---------------
                             Ministrul culturii şi
                            patrimoniului naţional,
                                 Mircea Diaconu

                           Ministrul muncii, familiei
                             şi protecţiei sociale,
                                Mariana Câmpeanu

                               Viceprim-ministru,
                         ministrul finanţelor publice,
                                Florin Georgescu

    Bucureşti, 30 mai 2012.
    Nr. 563.

    ANEXA 1
    (Anexa nr. 1 la Hotãrârea Guvernului nr. 90/2010 )


                            STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
               a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional

                                                Numãrul maxim de posturi- 146
             (exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetul ministrului)

                                  ┌───────────┐
                                  │ MINISTRU │
                                  └─────┬─────┘
                                   ┌────┴────┐
                                   │ CABINET │
                                   └────┬────┘
                                        │
 ┌─────────────────────────────────┐ │ ┌────────────────────────────────┐
 │ UNITATEA DE MANAGEMENT A ├────┼────┤ AFACERI EUROPENE* │
 │ PROIECTULUI │ │ └────────────────────────────────┘
 └─────────────────────────────────┘ │
 ┌─────────────────────────────────┐ │ ┌────────────────────────────────┐
 │ COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE* ├────┼────┤ AUDIT PUBLIC INTERN* │
 └─────────────────────────────────┘ │ └────────────────────────────────┘
 ┌─────────────────────────────────┐ │ ┌────────────────────────────────┐
 │ INFORMAŢII CLASIFICATE* ├────┼────┤CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI│
 └─────────────────────────────────┘ │ └────────────────────────────────┘
 ┌─────────────────────────────────┐ │ ┌────────────────────────────────┐
 │ SERVICIUL LEGISLATIV ŞI RELAŢIA ├────┼────┤ SERVICIUL JURIDIC* │
 │ CU PARLAMENTUL │ │ └────────────────────────────────┘
 └─────────────────────────────────┘ │
     ┌──────────────────┬───────────────┴─┬────────────────────┐
 ┌───┴──────┐ ┌───┴──────┐ ┌───┴──────┐ ┌───┴──────┐
 │ SECRETAR │ │ SECRETAR │ │ SECRETAR │ │ SECRETAR │
 │ DE STAT │ │ DE STAT │ │ DE STAT │ │ GENERAL │
 ├──────────┘ ├──────────┘ ├──────────┘ ├──────────┘
 │┌─────────┐ │┌─────────┐ │┌─────────────────┐ │┌─────────────────┐
 ├┤ CABINET │ ├┤ CABINET │ ││DIRECŢIA RELAŢII │ ├┤SECRETAR GENERAL │
 │└─────────┘ │└─────────┘ └┤INTERNAŢIONALE ŞI│ ││ ADJUNCT │
 │┌─────────────┐ │┌───────────────┐ │INTELECTUALITATE │ │└─────────────────┘
 ├┤DIRECŢIA │ ││DIRECŢIA ARTELE│ └─────────────────┘ │┌─────────────────┐
 ││PATRIMONIULUI│ ││SPECTACOLULUI, │ ├┤ DIRECŢIA BUGET │
 ││CULTURAL │ ││CINEMATOGRAFIE,│ ││ FINANŢE │
 │└┬────────────┘ ││AUDIOVIZUAL │ ││ CONTABILITATE │
 │ │┌───────────┐ │└───────────────┘ │└─────────────────┘
 │ ├┤PATRIMONIU │ │┌───────────────┐ │┌─────────────────┐
 │ ││CONSTRUIT* │ └┤BIROUL CULTURĂ │ ├┤ DIRECŢIA │
 │ │└───────────┘ │SCRISĂ, │ ││ACHIZIŢII PUBLICE│
 │ │┌───────────┐ │BIBLIOTECI │ ││ŞI ADMINISTRATIV │
 │ ├┤ARHEOLOGIE*│ └───────────────┘ │└┬────────────────┘
 │ │└───────────┘ │ │┌─────────────┐
 │ │┌───────────┐ │ ├┤ ACHIZIŢII │
 │ ├┤PATRIMONIU │ │ ││ PUBLICE* │
 │ ││MOBIL* │ │ │└─────────────┘
 │ │└───────────┘ │ │┌─────────────┐
 │ │┌───────────┐ │ └┤ADMINISTRATIV│
 │ ├┤PATRIMONIU │ │ │ARHIVĂ, IT* │
 │ ││MATERIAL* │ │ └─────────────┘
 │ │└───────────┘ │┌─────────────────┐
 │ │┌───────────┐ ├┤ DIRECŢIA │
 │ └┤PROGRAME, │ ││ MANAGEMENTUL │
 │ │FORMARE, │ ││RESURSELOR UMANE │
 │ │ATESTARE* │ ││ŞI DIALOG SOCIAL │
 │ └───────────┘ │└─────────────────┘
 │┌─────────────────────┐ │┌─────────────────┐
 └┤MONUMENTE DE FOR │ └┤BIROUL MANAGEMENT│
  │PUBLIC ŞI ARHITECTURĂ│ │ CULTURAL, │
  │CONTEMPORANĂ* │ │ STRATEGII ŞI │
  └─────────────────────┘ │POLITICI PUBLICE │
                                                            └─────────────────┘

-----
    *) Se organizeazã la nivel de comportament conform legislaţiei în vigoare, prin ordin al ministrului.

    ANEXA 2
    (Anexa nr. 2 la Hotãrârea Guvernului nr. 90/2010)


                                    UNITĂŢI
                care funcţioneazã în subordinea, sub autoritatea
                Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional
       ori în coordonarea ministrului culturii şi patrimoniului naţional

 ┌───┬───────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
 │Nr.│ Denumirea unitãţii │ Sursa de finanţare │
 │crt│ │ │
 ├───┴───────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┤
 │ Unitãţi care funcţioneazã în subordinea Ministerului Culturii şi │
 │ Patrimoniului Naţional │
 ├───┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ I.│Organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi instituţii│
 │ │publice finanţate integral din bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┤
 │ 1.│Direcţiile judeţene pentru culturã şi │Bugetul de stat │
 │ │patrimoniul naţional, respectiv a municipiului │ │
 │ │Bucureşti - servicii publice deconcentrate │ │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 2.│Oficiul Român pentru Drepturile de Autor*) │Bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 3.│Centrul Naţional pentru Conservarea şi │Bugetul de stat │
 │ │Promovarea Culturii Tradiţionale │ │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 4.│Secretariatul de Stat pentru Culte │Bugetul de stat │
 ├───┴───────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┤
 │NOTĂ: │
 │Unitãţile prevãzute la nr. crt. 1-4 pot utiliza un numãr maxim de 469 de │
 │posturi. │
 ├───┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │II.│Organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi instituţii│
 │ │publice de culturã de importanţã naţionalã finanţate din venituri │
 │ │proprii şi din subvenţii acordate de la bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┤
 │ 1.│Centrul Naţional al Cinematografiei │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 2.│Biblioteca Naţionalã a României │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 3.│Muzeul Naţional de Artã al României din │Venituri proprii şi │
 │ │Bucureşti │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 4.│Muzeul Naţional de Artã Contemporanã al │Venituri proprii şi │
 │ │României │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 5.│Muzeul Naţional al Hãrţilor şi Cãrţii Vechi │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 6.│Muzeul Naţional de Istorie a României din │Venituri proprii şi │
 │ │Bucureşti │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 7.│Muzeul Naţional "Brukenthal" │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 8.│Muzeul Naţional "Peleş" │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 9.│Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │10.│Muzeul Naţional al Ţãranului Român din │Venituri proprii şi │
 │ │Bucureşti │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │11.│Muzeul Naţional Bran │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │12.│Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din │Venituri proprii şi │
 │ │Cluj-Napoca │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │13.│Complexul Muzeal Naţional "Moldova" │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │14.│Muzeul Naţional al Carpaţilor Rãsãriteni │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │15.│Muzeul Naţional de Istorie Naturalã │Venituri proprii şi │
 │ │"Grigore Antipa" │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │16.│Muzeul de Artã "Vasile Grigore - pictor şi │Venituri proprii şi │
 │ │colecţionar" │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │17.│Muzeul Naţional "George Enescu" din Bucureşti │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │18.│Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din │Venituri proprii şi │
 │ │Bucureşti │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │19.│Teatrul Naţional "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca│Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │20.│Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │21.│Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" din Timişoara│Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │22.│Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │23.│Teatrul Naţional din Târgu Mureş │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │24.│Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │25.│Opera Naţionalã Bucureşti │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │26.│Opera Naţionalã Românã din Cluj-Napoca │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │27.│Opera Maghiarã din Cluj-Napoca │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │28.│Opera Naţionalã Românã din Iaşi │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │29.│Opera Naţionalã Românã din Timişoara │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │30.│Teatrul Naţional de Operetã "Ion Dacian" │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │31.│Teatrul Naţional de Operã şi Balet "Oleg │Venituri proprii şi │
 │ │Danovski" din Constanţa │subvenţii de la bugetul │
 │ │ │de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │32.│Filarmonica "George Enescu" │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │33.│Centrul Naţional al Dansului Bucureşti │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │34.│Centrul Naţional de Culturã a Romilor Romano │Venituri proprii şi │
 │ │Kher │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │35.│Centrul Naţional de Artã "Tinerimea Românã" │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │36.│Centrul pentru Artele Spectacolului │Venituri proprii şi │
 │ │"Sala Palatului" │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │37.│Centrul de Culturã "George Apostu" din Bacãu │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │38.│Centrul de Culturã "Arcuş" din Covasna │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │39.│Centrul Cultural Topliţa │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │40.│Institutul Naţional al Patrimoniului │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │41.│Studioul de Creaţie Cinematograficã din │Venituri proprii şi │
 │ │Bucureşti │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │42.│Editura "Video" │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │43.│Centrul de Cercetare şi Consultanţã în Domeniul│Venituri proprii şi │
 │ │Culturii │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │44.│Administraţia Fondului Cultural Naţional │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │45.│Corul Naţional de Camerã "Madrigal" │Venituri proprii şi │
 │ │ │subvenţii acordate de la│
 │ │ │bugetul de stat │
 ├───┴───────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┤
 │NOTĂ: │
 │Unitãţile menţionate la nr. crt. 1-45 pot utiliza un numãr maxim de 6.086 de│
 │posturi. │
 ├───┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │III│Instituţii publice finanţate din venituri proprii │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┤
 │ 1.│ARTEXIM │Venituri proprii │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 2.│Centrul de Pregãtire Profesionalã în Culturã │Venituri proprii │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┤
 │IV.│Unitãţi care funcţioneazã sub autoritatea Ministerului Culturii şi │
 │ │Patrimoniului Naţional │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┤
 │ 1.│Compania Naţionalã a Imprimeriilor "Coresi" - │ │
 │ │S.A. │ │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 2.│Regia Autonomã de Distribuţie şi Exploatare a │ │
 │ │Filmelor "Româniafilm" │ │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 3.│Studioul Cinematografic "Rofilm" - S.A. │ │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 4.│Studioul Cinematografic "Sahia Film" - S.A. │ │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 5.│Studioul Cinematografic "Animafilm" - S.A. │ │
 ├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 6.│Societatea Comercialã "Editura Scrisul │ │
 │ │Românesc" - S.A. │ │
 └───┴───────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘

-----
    *) Organ de specialitate al administraţiei publice centrale aflat în coordonarea ministrului culturii şi patrimoniului naţional.


    ANEXA 3
    (Anexã la Hotãrârea Guvernului nr. 22/2010)

                            STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
                     a Secretariatului de Stat pentru Culte

                                            Numãrul maxim de posturi: 33
                       ┌─────────────────┐
                       │ DIRECTOR GENERAL│
                       └────────┬────────┘
                                │
                                │
         ┌──────────────────────┼───────────────────────────┐
         │ │ │
 ┌───────┴────────┐ ┌──────────┴──────────┐ ┌─────────────┴─────────────┐
 │DIRECŢIA RELAŢII│ │ SERVICIUL ASISTENŢĂ,│ │SERVICIUL ECONOMIC, RESURSE│
 │ CULTE │ │ ÎNVĂŢĂMÂNT │ │ UMANE ŞI ADMINISTRATIV │
 └────────────────┘ └─────────────────────┘ └───────────────────────────┘


                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016