Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 562 din 30 mai 2012  privind aprobarea schemei Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 562 din 30 mai 2012 privind aprobarea schemei "Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate in perioada ianuarie - februarie 2012 asupra culturilor de legume si/sau flori in spatii protejate" care se acorda in agricultura, in sectorul vegetal

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 380 din 6 iunie 2012

    Având în vedere prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.535/2007 al Comisiei din 20 decembrie 2007 privind aplicarea articolelor 87 şi 88 din Tratatul CE ajutoarelor de minimis în sectorul producţiei de produse agricole,
    în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    Prezenta hotãrâre stabileşte cadrul juridic de instituire a unei scheme de ajutor de minimis în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1.535/2007 al Comisiei din 20 decembrie 2007 privind aplicarea articolelor 87 şi 88 din Tratatul CE ajutoarelor de minimis în sectorul producţiei de produse agricole, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L nr. 337/2007.
    ART. 2
    (1) Ajutoarele de minimis se acordã producãtorilor agricoli din sectorul vegetal, pentru compensarea efectelor fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate în perioada ianuarie-februarie 2012, asupra culturilor de legume şi/sau flori în spaţii protejate.
    (2) În sensul prezentei hotãrâri, expresiile de mai jos se definesc dupã cum urmeazã:
    a) ajutoare de minimis - ajutoare acordate exploataţiilor agricole în conformitate cu art. 3, din Regulamentul (CE) nr. 1.535/2007 .
    b) autoritatea competentã - direcţiile pentru agriculturã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, autoritãţi responsabile cu administrarea schemei de ajutor de stat.
    c) spaţii protejate - construcţii de tip sere sau solarii, destinate producţiei de legume şi/sau flori.
    (3) Schema de ajutor de minimis reglementatã de prezenta hotãrâre nu se aplicã urmãtoarelor categorii de ajutoare:
    a) ajutoarelor a cãror sumã se stabileşte pe baza preţului sau a cantitãţii produselor introduse pe piaţã;
    b) ajutoarelor pentru activitãţile legate de export, adicã ajutoarelor legate direct de cantitãţile exportate, de înfiinţarea şi funcţionarea unei reţele de distribuţie sau de alte cheltuieli curente legate de activitatea de export;
    c) ajutoarelor condiţionate de utilizarea de produse naţionale în defavoarea celor importate;
    d) ajutoarelor acordate întreprinderilor aflate în dificultate.

    CAP. II
    Beneficiarii, criterii de eligibilitate şi modalitatea de acordare a schemei de ajutor de minimis

    ART. 3
    (1) Prevederile prezentei scheme de ajutor de minimis se aplicã urmãtoarelor categorii de beneficiari care exploateazã suprafeţe de teren în spaţii protejate pentru cultura de legume şi/sau flori:
    a) producãtori agricoli persoane fizice;
    b) producãtori agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 44/2008 privind desfãşurarea activitãţilor economice de cãtre persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu/sau fãrã personalitate juridicã constituite conform legii.
    (2) Solicitanţii de sprijin financiar sunt eligibili în cadrul schemei de ajutor de minimis, dacã:
    a) sunt înscrişi în evidenţele registrului agricol deschis la primãriile în a cãror razã administrativ-teritorialã se aflã suprafeţele de teren în spaţii protejate, pe care le exploateazã pentru cultura de legume şi/sau flori;
    b) depun la primãriile unitãţilor administrativ-teritoriale o înştiinţare pe propria rãspundere privind spaţiile protejate afectate şi pagubele produse acestora de fenomenele meteorologice nefavorabile manifestate în perioada ianuarie-februarie 2012.
    ART. 4
    Valoarea sprijinului financiar acordat prin schema de ajutor de minimis se exprimã sub forma unei subvenţii, potrivit art. 3 alin. (4) din Regulamentul (CE) nr. 1.535/2007 .
    ART. 5
    (1) Cuantumul sprijinului financiar care se acordã potrivit schemei de ajutor de minimis prevãzut la art. 1 pentru compensarea pagubelor produse la spaţiile protejate, prin spargerea geamurilor şi/sau distrugerea foliei de plastic, este urmãtorul:
    a) 18,0 lei/mp pentru geam şi/sau 2,25 lei/mp pentru folia de plastic, pentru beneficiarii prevãzuţi la art. 3 alin. (1) lit. a);
    b) 24,0 lei/mp pentru geam şi/sau 3 lei/mp pentru folia de plastic, pentru beneficiarii prevãzuţi la art. 3 alin. (1) lit. b).
    (2) Suma maximã a sprijinului financiar reprezentând ajutorul de minimis nu poate depãşi echivalentul în lei a 7.500 euro pentru fiecare beneficiar, potrivit prevederilor art. 3 alin. (2) din Regulamentul (CE) nr. 1.535/2007.
    ART. 6
    (1) Sprijinul financiar se acordã pentru fiecare beneficiar într-o singurã tranşã.
    (2) Beneficiarii sprijinului financiar reprezentând ajutorul de minimis nu pot renunţa la calitatea de producãtori agricoli care exploateazã suprafeţe de teren în spaţii protejate pentru cultura de legume şi/sau flori, pe o perioadã de 3 ani, începând cu anul în care sprijinul financiar a fost acordat.
    ART. 7
    Resursele financiare necesare aplicãrii schemei de ajutor de minimis prevãzutã de prezenta hotãrâre se asigurã de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale pe anul 2012.

    CAP. III
    Reguli procedurale

    ART. 8
    (1) Constatarea şi evaluarea preliminarã a efectelor fenomenelor meteorologice nefavorabile, cuprinse în înştiinţarea prevãzutã la art. 3 alin. (2) lit. b), se face de cãtre o comisie localã, compusã din reprezentanţi ai direcţiei pentru agriculturã judeţene/a municipiului Bucureşti, precum şi ai primãriei în a cãrei razã teritorialã se aflã spaţiile protejate afectate.
    (2) Comisia prevãzutã la alin. (1) are urmãtoarele atribuţii:
    a) sã verifice data/perioada când a avut loc fenomenul invocat, având în vedere buletinele dispeceratelor zonale de meteorologie, dupã caz;
    b) sã verifice exactitatea datelor privind localizarea suprafeţelor afectate, conform înscrisurilor din registrul agricol;
    c) sã estimeze pagubele produse de manifestarea fenomenului meteorologic nefavorabil.
    (3) Dupã verificarea în teren a situaţiei declarate de solicitant, comisia încheie un proces-verbal de constatare.
    ART. 9
    Pe baza înştiinţãrilor şi a proceselor-verbale de constatare, direcţiile pentru agriculturã judeţene/a municipiului Bucureşti centralizeazã datele la nivelul judeţului şi transmit situaţia centralizatoare privind pagubele produse spaţiilor protejate, diferenţiat pe sere şi solarii, la direcţia tehnicã de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.
    ART. 10
    (1) Pentru obţinerea sprijinului financiar, solicitanţii întocmesc cereri, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, şi le depun la direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti, în a cãrei razã teritorialã se aflã spaţiile protejate, însoţite de urmãtoarele documente:
    a) o copie a BI/CI solicitantului sau reprezentantului legal;
    b) dovadã cont activ bancã/trezorerie;
    c) o copie a certificatului de înregistrare fiscalã conţinând numãrul de ordine din registrul comerţului şi codul unic de înregistrare atribuit de Ministerul Finanţelor Publice, dupã caz;
    d) adeverinţa eliberatã de consiliul local care atestã, conform înscrisurilor din registrul agricol, suprafaţa de teren sub sere şi/sau solarii utilizatã de solicitant în baza oricãrui act juridic care conferã dreptul de folosinţã asupra terenului în cauzã;
    e) o copie a procesului-verbal de constatare prevãzut la art. 8 alin. (3).
    (2) Documentele prevãzute la alin. (1) lit. a), c) şi e) sunt prezentate în original şi copie, în vederea certificãrii de reprezentantul direcţiilor pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin înscrierea pe copie a sintagmei "conform cu originalul".
    (3) În situaţia în care un producãtor agricol deţine în exploataţie suprafeţe de teren în spaţii protejate care sunt situate în unitãţi administrativ-teritoriale din judeţe diferite, acesta poate formula cereri de sprijin financiar, care se depun la direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti în a cãror razã teritorialã se aflã suprafeţele în cauzã, cu obligaţia încadrãrii în plafonul ajutorului de minimis prevãzut la art. 5.
    (4) În cazul prevãzut la alin. (3), direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti implicate se asigurã cã sumele totale care se acordã producãtorului agricol se încadreazã în plafonul maxim prevãzut la art. 5.
    (5) Termenul de depunere a cererilor de sprijin financiar prevãzut de schema de ajutor de minimis este 29 iunie 2012, inclusiv.
    ART. 11
    (1) Direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti înregistreazã cererile în registrul special de evidenţã a beneficiarilor de sprijin financiar prevãzut de schema de ajutor de minimis, întocmit conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, le verificã împreunã cu documentele anexate, calculeazã, determinã şi aprobã sumele aferente reprezentând sprijin financiar.
    (2) În cazul prevãzut la art. 10 alin. (3), direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti implicate determinã sumele cuvenite beneficiarului astfel:
    a) dacã totalul sumelor care se cuvin beneficiarului se încadreazã în plafonul maxim prevãzut la art. 5, fiecare direcţie pentru agriculturã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti aprobã suma calculatã;
    b) dacã totalul sumelor care i se cuvin beneficiarului depãşeşte plafonul maxim prevãzut la art. 5, direcţia pentru agriculturã judeţeanã/a municipiului Bucureşti la care suma calculatã este cea mai mare aplicã o reducere corespunzãtoare a acestei sume, pânã la concurenţa totalului drepturilor de platã cu plafonul maxim prevãzut la art. 5.
    ART. 12
    Direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc situaţia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3, pe care o transmit Direcţiei generale buget-finanţe şi fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.
    ART. 13
    Direcţia generalã buget-finanţe şi fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale transmite Ministerului Finanţelor Publice situaţia centralizatoare în vederea deschiderii creditelor bugetare, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 4.
    ART. 14
    (1) Dupã aprobarea de cãtre Ministerul Finanţelor Publice a deschiderii creditelor bugetare, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã conturile direcţiilor pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti.
    (2) Direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti vireazã sumele cuvenite în conturile beneficiarilor, conform legislaţiei în vigoare.
    ART. 15
    (1) Evidenţa sprijinului financiar acordat potrivit prezentei hotãrâri se pãstreazã la direcţiile pentru agriculturã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pe o perioadã de 10 ani fiscali de la data la care a fost acordat ajutorul.
    (2) Lista cuprinzând beneficiarii şi sumele acordate acestora în cadrul schemei de ajutor de minimis se publicã pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.

    CAP. IV
    Dispoziţii finale

    ART. 16
    Ajutoarele de minimis acordate în temeiul prezentei hotãrâri nu pot fi cumulate cu ajutoarele de stat acordate pentru aceleaşi cheltuieli eligibile, în cazul în care acest cumul conduce la o intensitate a ajutorului care depãşeşte suma maximã prevãzutã la art. 5 alin. (2).
    ART. 17
    (1) Se considerã ajutor necuvenit sumele încasate în temeiul prezentei hotãrâri, prin înscrierea sau atestarea de cãtre beneficiari a unor date orisituaţii nereale pe documentele aferente ajutorului prevãzut în prezenta hotãrâre, sau încãlcarea în orice mod a prevederilor prezentei hotãrâri.
    (2) Sumele reprezentând ajutor necuvenit, prevãzut la alin. (1), se recupereazã de la beneficiarii ajutorului de stat, potrivit prevederilor legale în vigoare.
    (3) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, prin direcţiile pentru agriculturã judeţene şi a municipiului Bucureşti, verificã permanent modul de respectare a prevederilor prezentei hotãrâri de cãtre beneficiarii sumelor reprezentând sprijin financiar prevãzut de schema de ajutor de minimis.
    ART. 18
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

                                 PRIM-MINISTRU
                              VICTOR-VIOREL PONTA

                                Contrasemneazã:
                                ---------------
                 Ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale,
                               Daniel Constantin

                         Ministrul afacerilor europene,
                                 Leonard Orban

                    Ministrul administraţiei şi internelor,
                                    Ioan Rus

                    Ministrul delegat pentru administraţie,
                               Victor Paul Dobre

                               Viceprim-ministru,
                         ministrul finanţelor publice,
                                Florin Georgescu

    Bucureşti, 30 mai 2012.
    Nr. 562.


    ANEXA 1

                                   - Model -

 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Direcţia pentru Agriculturã a Judeţului .........../a Municipiului Bucureşti│
 ├──────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┤
 │Numãr .......... data ........... │Se aprobã suma de ............*) lei │
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │Verificat │Director executiv ./(nume, prenume)..│
 │Reprezentantul DAJ: │ │
 │Numele/prenumele/Semnãtura ...........│Semnãtura .................. Ştampila│
 └──────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘

---------
    *) Suma se aprobã dupã aplicarea prevederilor art. 11 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2012, dupã caz.

                                     CERERE
                    pentru ajutor de minimis în agriculturã

 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Numele şi prenumele persoanei fizice │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Numele şi prenumele împuternicitului (pentru cazurile în care cererea este │
 │semnatã prin împuternicit) │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ │
 ├──────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┤
 │Nr. şi data împuternicirii/procurii │ │
 │notariale │ │
 └──────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │CNP titular/împuternicit │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 ┌─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬────┐
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Adresa │
 ├─────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┤
 │Judeţul/Sectorul │Localitatea │
 ├─────────────────────────────────┼─────────┬─────────────────┬───────┬──────┤
 │Satul/Strada │Nr. │Cod poştal │Bl. │Ap. │
 ├─────────────────────────────────┼─────────┴─────────────────┼──────────────┤
 │Telefon │Fax │E-mail │
 └─────────────────────────────────┴───────────────────────────┴──────────────┘
 ┌─────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┐
 │Trezoreria/Banca │Sucursala/Agenţia/Filiala │
 ├─────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
 │ │ │
 ├─────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬┴─┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬─┤
 │IBAN │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └─────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴─┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Denumirea persoanei juridice/PFA/ÎÎ/ÎF │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┐
 │Cod unic de înregistrare (CUI) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤
 │Cod de identitate fiscalã (CIF) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └────────────────────────────────────────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┘
 ┌──────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │Numele titularului/administratorului/ │Prenumele titularului/administratoru-│
 │reprezentantului legal │lui/reprezentantului legal │
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ │ │
 └──────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │CNP titular/administrator/reprezentant legal │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 ┌─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬────┐
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Sediul social al persoanei juridice/PFA/ÎÎ/ÎF │
 ├─────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┤
 │Judeţul/Sectorul │Localitatea │
 ├─────────────────────────────────┼─────────┬─────────────────┬───────┬──────┤
 │Satul/Strada │Nr. │Cod poştal │Bl. │Ap. │
 ├─────────────────────────────────┼─────────┴─────────────────┼──────────────┤
 │Telefon │Fax │E-mail │
 └─────────────────────────────────┴───────────────────────────┴──────────────┘
 ┌─────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┐
 │Trezoreria/Banca │Sucursala/Agenţia/Filiala │
 ├─────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
 │ │ │
 ├─────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬┴─┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬─┤
 │IBAN │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └─────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴─┘


    Solicit sprijin financiar prin schema "Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate în perioada ianuarie-februarie 2012 asupra culturilor de legume şi/sau flori în spaţii protejate", aprobatã prin Hotãrârea Guvernului nr. 562/2012, în conformitate cu procesul-verbal de constatare întocmit cu ocazia verificãrii suprafeţelor afectate.

    Anexez la prezenta cerere urmãtoarele documente: ............................................................................................................

    NOTÃ:
    Se înscriu toate documentele impuse, indicându-se distinct tipul documentului, numãrul şi data acestuia. Documentele depuse în copie se certificã de cãtre reprezentantul împuternicut cu verificarea şi avizarea cererii.
    Am depus/Nu am depus o altã cerere pentru acordare de "Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate în perioada ianuarie - februarie 2012 asupra culturilor de legume şi/sau flori în spaţii protejate" la Direcţia pentru Agriculturã a Judeţului ................./a Municipiului Bucureşti.

    Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.

                                  Beneficiar,
                ..../(semnãtura şi ştampila, dupã caz)..........


    ANEXA 2

                                   - model -

    Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale
    Direcţia pentru Agriculturã a Judeţului .............../a Municipiului Bucureşti

                         REGISTRUL SPECIAL DE EVIDENŢÃ
                 a beneficiarilor de sprijin financiar prevãzut
               de schema "Ajutoare de minimis pentru compensarea
                      efectelor fenomenelor meteorologice
          nefavorabile manifestate în perioada ianuarie-februarie 2012
         asupra culturilor de legume şi/sau flori în spaţii protejate"


 ┌─────┬─────────────────────┬──────────┬─────────────────────────┬──────────┬──────────┐
 │Nr. │ Producãtoru agricol │ Cerere │Suprafaţa pentru care se │Proces- │ Suma │
 │crt./│(Numele şi prenumele,│ pentru │ solicitã ajutorul │verbal de │ totalã │
 │data │denumirea, CNP/CUI, │ajutor de ├───────┬─────────────────┤constatare│aprobatã*)│
 │ │ localitatea) │ minimis │ Total │ Din care │(Nr./data)│ (lei) │
 │ │ │(nr./data)│ (mp) ├─────────┬───────┤ │ │
 │ │ │ │ │ Sere │Solarii│ │ │
 │ │ │ │ │ (mp) │ (mp) │ │ │
 ├─────┼─────────────────────┼──────────┼───────┼─────────┼───────┼──────────┼──────────┤
 │ (0) │ (1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │
 ├─────┼─────────────────────┼──────────┼───────┼─────────┼───────┼──────────┼──────────┤
 │ 1 │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────┼─────────────────────┼──────────┼───────┼─────────┼───────┼──────────┼──────────┤
 │ 2 │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────┼─────────────────────┼──────────┼───────┼─────────┼───────┼──────────┼──────────┤
 │ 3 │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────┼─────────────────────┼──────────┼───────┼─────────┼───────┼──────────┼──────────┤
 │ 4 │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────┼─────────────────────┼──────────┼───────┼─────────┼───────┼──────────┼──────────┤
 │ ... │ │ │ │ │ │ │ │
 └─────┴─────────────────────┴──────────┴───────┴─────────┴───────┴──────────┴──────────┘

                                 Întocmit
                      ...................................
              (numele, prenumele, funcţia, semnãtura şi ştampila)

----------
    *) Nu poate depãşi valoarea de 33.000 lei (echivalentul în lei a 7.500 euro).


    ANEXA 3

                                   - model -

    Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale
    Direcţia pentru Agriculturã a Judeţului ................./a Municipiului Bucureşti

                            SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
               a sumelor necesare reprezentând sprijin financiar
      prevãzut de schema "Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor
                     fenomenelor meteorologice nefavorabile
                manifestate în perioada ianuarie-februarie 2012
         asupra culturilor de legume şi/sau flori în spaţii protejate"


 ┌────┬───────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
 │Nr. │Numãrul de │Suprafaţa pentru care se acordã│ Suma aprobatã │
 │crt.│beneficiari│ sprijin │ │
 │ │ ├───────┬───────────────────────┼───────┬───────────────────────┤
 │ │ │ Total │ Din care: │ Total │ Din care: │
 │ │ │ (mp) ├─────────┬─────────────┼ (lei) ├─────────┬─────────────┤
 │ │ │ │Geam sere│Folie solarii│ │Geam sere│Folie solarii│
 │ │ │ │ (mp) │ (mp) │ │ (lei) │ (lei) │
 ├────┼───────────┼───────┼─────────┼─────────────┼───────┼─────────┼─────────────┤
 │(0) │ (1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │
 ├────┼───────────┼───────┼─────────┼─────────────┼───────┼─────────┼─────────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └────┴───────────┴───────┴─────────┴─────────────┴───────┴─────────┴─────────────┘

      Director executiv, Întocmit

    ..................... ../(numele, prenumele, funcţia şi semnãtura)....



    ANEXA 4

                                   - model -

    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE

                                   Se aprobã.
                        Ordonator principal de credite,
               ..................................................

                            SITUAŢIE CENTRALIZATOARE

 ┌──────┬─────────────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
 │Nr. │ Judeţul │ Suma totalã aprobatã │
 │crt. │ │ (lei) │
 ├──────┼─────────────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
 │(0) │ (1) │ (2) │
 ├──────┼─────────────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
 │ 1 │ │ │
 ├──────┼─────────────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
 │ 2 │ │ │
 ├──────┼─────────────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
 │ 3 │ │ │
 ├──────┼─────────────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
 │ ... │ │ │
 ├──────┼─────────────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
 │TOTAL:│ │ │
 └──────┴─────────────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

              Direcţia generalã buget-finanţe şi fonduri europene

                              Director general,
                      .../(semnãtura şi ştampila).....


                                     ------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016