Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 560 din 3 iulie 2000  pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza Sistemul national informatic de evidenta a populatiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 560 din 3 iulie 2000 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza Sistemul national informatic de evidenta a populatiei

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 328 din 14 iulie 2000
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 111/1997 privind forma şi conţinutul cãrţii de identitate, ale cãrţii de imobil şi ale fisei de evidenta a populaţiei, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 71 din 21 aprilie 1997, se înlocuieşte cu anexa la prezenta hotãrâre.
ART. 2
<>Hotãrârea Guvernului nr. 112/1997 privind organizarea activitãţii de eliberare a cãrţilor de identitate, procedura de preschimbare esalonata a buletinelor de identitate actuale, precum şi aspectele privind termenele de valabilitate a acestora, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 71 din 21 aprilie 1997, se modifica dupã cum urmeazã:
1. Alineatul (3) al articolului 4 se abroga.
2. Denumirea "Inspectoratul General al Poliţiei" din cuprinsul hotãrârii Guvernului se înlocuieşte cu denumirea "Direcţia generalã de evidenta informatizata a persoanei".
ART. 3
<>Hotãrârea Guvernului nr. 113/1997 privind conţinutul, actualizarea şi valorificarea datelor din Registrul permanent de evidenta a populaţiei, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 71 din 21 aprilie 1997, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modifica dupã cum urmeazã:
1. Literele d) şi f) ale alineatului (1) al articolului 5 vor avea urmãtorul cuprins:
"d) datele privind documentele de identificare eliberate persoanelor de cãtre autoritãţile publice: actele de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare a autovehiculelor şi remorcilor (tipul, seria, numãrul, formatiunea de evidenta informatizata a persoanei emitenta, data eliberãrii, termenul de valabilitate), certificatele de naştere, de cãsãtorie, de deces (seria, numãrul, data şi locul eliberãrii, emitentul, numãrul actului de stare civilã, anul, localitatea, judeţul), precum şi alte documente;
....................................................................
f) datele privind decesul: numãrul actului, anul şi localitatea."
2. Articolul 11 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 11. - Comunicarea unor date din Registrul permanent de evidenta a populaţiei se aproba de cãtre:
a) şeful formatiunii judeţene de evidenta informatizata a persoanei, pentru beneficiarii prevãzuţi la art. 9 lit. a) şi b);
b) şeful Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei, pentru beneficiarii prevãzuţi la art. 9 lit. c) şi d);
c) ministrul de interne, pentru acţiuni de interes general."
3. Alineatele (5), (6) şi (7) ale articolului 12 se abroga.
4. Denumirile "Direcţia de evidenta a populaţiei" şi "Inspectoratul General al Poliţiei" din cuprinsul hotãrârii Guvernului se înlocuiesc cu denumirea "Direcţia generalã de evidenta informatizata a persoanei".
5. Denumirea "Inspectoratul de poliţie judeţean" din cuprinsul hotãrârii Guvernului se înlocuieşte cu denumirea "Serviciul de evidenta informatizata a persoanei".
ART. 4
<>Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulaţia pe drumurile publice şi pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor în acest sector, aprobat prin <>H.C.M. nr. 772/1966 , republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 229 din 21 mai 1999, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Alineatele 1 şi 2 ale articolului 80 vor avea urmãtorul cuprins:
"Autovehiculele şi remorcile se înmatriculeazã permanent sau temporar la formaţiunile subordonate Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei, în raza cãrora proprietarii îşi au domiciliul (sediul) ori resedinta în cazul cetãţenilor strãini.
La cererea persoanelor juridice autovehiculele şi remorcile se înmatriculeazã la formaţiunile subordonate Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei, în raza cãrora acestea au reprezentante, filiale, sucursale, puncte de lucru ori unitãţi subordonate."
2. Articolul 85 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 85. - Direcţia generalã de evidenta informatizata a persoanei şi formaţiunile subordonate elibereazã pentru fiecare autovehicul sau remorca înmatriculatã potrivit art. 80 alin. 1 şi 2 un certificat de înmatriculare ale cãrui forma şi conţinut sunt stabilite de Direcţia generalã de evidenta informatizata a persoanei."
3. Articolul 86 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 86. - Titularul certificatului de înmatriculare este obligat sa declare formatiunii subordonate Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei emitente schimbarea oricãror date referitoare la proprietar ori la vehicul, înscrise în certificatul de înmatriculare, în termen de cel mult 30 de zile de la data la care a survenit aceasta modificare, cu excepţia schimbãrii caroseriei sau a sasiului, caz în care va proceda conform prevederilor art. 94."
4. Alineatul 1 al articolului 87 va avea urmãtorul cuprins:
"Formaţiunile subordonate Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei autorizeaza provizoriu circulaţia autovehiculelor şi a remorcilor neinmatriculate, pentru o perioada de cel mult 30 de zile, în vederea efectuãrii formalitãţilor premergãtoare înmatriculãrii."
5. Partea introductivã a alineatului 1 al articolului 88 va avea urmãtorul cuprins:
"Formaţiunile subordonate Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei autorizeaza circulaţia pentru probe a autovehiculelor şi remorcilor:"
6. Alineatul 3 al articolului 89 va avea urmãtorul cuprins:
"Noul certificat de înmatriculare se elibereazã de formatiunea subordonata Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei care a emis certificatul anterior, în baza adeverintei menţionate mai sus şi a dovezii de publicare în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, pentru declararea nulitãţii documentului pierdut sau furat."
7. Alineatul 1 al articolului 90 va avea urmãtorul cuprins:
"La înmatriculare Direcţia generalã de evidenta informatizata a persoanei sau formatiunea subordonata atribuie fiecãrui autovehicul ori remorca un numãr de înmatriculare compus din indicativul judeţului sau al municipiului Bucureşti şi numãrul de ordine."
8. Partea introductivã a alineatului 1 al articolului 94 va avea urmãtorul cuprins:
"Proprietarii de autovehicule şi remorci înmatriculate sunt obligaţi sa ceara radierea acestora din evidenta formatiunilor subordonate Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei, în termen de 30 de zile de la data la care a intervenit una dintre situaţiile urmãtoare:"
9. Alineatul 2 al articolului 94 va avea urmãtorul cuprins:
"În cazul nerespectãrii prevederilor alineatului precedent, o data cu constatarea contravenţiei organele de poliţie vor retine certificatul de înmatriculare, precum şi plãcile cu numãrul de înmatriculare, care vor fi trimise formatiunilor subordonate Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei."
10. Alineatul 4 al articolului 94 va avea urmãtorul cuprins:
"La efectuarea radierii formaţiunile subordonate Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei comunica aceasta operaţiune organelor fiscale."
11. Alineatele 1, 2 şi 5 ale articolului 95 vor avea urmãtorul cuprins:
"Permisul de conducere se elibereazã de Direcţia generalã de evidenta informatizata a persoanei sau de formatiunea subordonata în raza cãreia solicitantul îşi are domiciliul (sau resedinta, în cazul cetãţenilor strãini).
Forma şi conţinutul permisului de conducere se stabilesc de Direcţia generalã de evidenta informatizata a persoanei.
....................................................................
La expirarea perioadei de valabilitate acesta va fi preschimbat de Direcţia generalã de evidenta informatizata a persoanei sau de formaţiunile subordonate, fãrã susţinerea unui nou examen, pe baza unei metodologii elaborate de Ministerul de Interne."
12. Alineatul 2 al articolului 106 va avea urmãtorul cuprins:
"Posesorii permiselor de conducere obţinute în alte state sunt obligaţi ca, în termen de 30 de zile de la data stabilirii domiciliului sau a reşedinţei în România, sa solicite Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei sau formatiunilor subordonate preschimbarea acestora. Permisul de conducere naţional eliberat în alte state va fi reţinut de Direcţia generalã de evidenta informatizata a persoanei sau de formaţiunile subordonate, urmând a fi remis autoritãţilor statului emitent."
13. Articolul 108 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 108. - Noul permis de conducere se elibereazã de Direcţia generalã de evidenta informatizata a persoanei sau de formatiunea subordonata în raza cãreia titularul îşi are domiciliul (sau resedinta, în cazul cetãţenilor strãini), în baza adeverintei menţionate la art. 107 şi a dovezii de publicare în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, pentru declararea nulitãţii documentului pierdut sau furat."
14. Alineatul 1 al articolului 111 va avea urmãtorul cuprins:
"Permisul de conducere eliberat de Direcţia generalã de evidenta informatizata a persoanei sau de formaţiunile subordonate potrivit art. 96 este valabil în circulaţia internationala pe teritoriul statelor care au aderat la Convenţia internationala asupra circulaţiei rutiere, la care România este parte."
15. Teza întâi a alineatului 2 al articolului 111 va avea urmãtorul cuprins:
"Permisul de conducere eliberat de Direcţia generalã de evidenta informatizata a persoanei sau de formaţiunile subordonate pentru conducerea autovehiculelor cu capacitate cilindrica pana la 69 cm cubi inclusiv nu este valabil în circulaţia internationala."
16. Alineatele 1 şi 2 ale articolului 116 vor avea urmãtorul cuprins:
"Constatarea contravenţiei se face prin proces-verbal de constatare de cãtre agenţii de circulaţie, ofiţerii şi subofiterii de poliţie, precum şi de lucrãtorii Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei sau ai formatiunilor subordonate, care aplica şi sancţiunile.
În cazul în care ofiţerul, subofiterul de poliţie, lucrãtorul din cadrul Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei sau al formatiunilor subordonate apreciazã ca prin fapta comisã nu s-a pus în pericol iminent siguranta circulaţiei, poate aplica avertismentul verbal sau prin proces-verbal de constatare a contravenţiei."
17. Alineatul 1 al articolului 117 va avea urmãtorul cuprins:
"Plângerea impotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, însoţitã de copia acestuia, se depune, dupã caz, la Direcţia generalã de evidenta informatizata a persoanei, Direcţia Poliţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei, la inspectoratul judeţean de poliţie sau la Direcţia Generalã de Poliţie a Municipiului Bucureşti, la poliţia municipala sau oraseneasca ori la postul de poliţie al comunei din care face parte ofiţerul, subofiterul de poliţie ori lucrãtorul din cadrul Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei sau al formatiunilor subordonate care a constatat contravenţia, în termen de 15 zile de la data, comunicãrii procesului-verbal."
18. Alineatul 6 al articolului 119 va avea urmãtorul cuprins:
"Permisul de conducere reţinut în condiţiile legii se prezintã, dupã caz, conducerii inspectoratului judeţean de poliţie, a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau a Direcţiei Poliţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei, cu propunerea de suspendare a exercitãrii dreptului de a conduce autovehicule, pentru a decide asupra mãsurii administrative şi duratei acesteia."
19. Dupã alineatul 6 al articolului 119 se introduce alineatul 7 cu urmãtorul cuprins:
"În cazul în care se aplica mãsura suspendãrii, permisul va fi trimis Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei sau formatiunilor subordonate, care l-au emis, pentru a efectua menţiuni în evidenta cu privire la mãsura luatã."
20. Articolul 123 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 123. - Permisul de conducere al conducãtorilor de autovehicule decedati va fi predat organului de poliţie cel mai apropiat, Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei sau formatiunilor subordonate care îl are în evidenta, în termen de 10 zile, de cãtre persoana care îl deţine.
Organul de poliţie are obligaţia sa predea permisul de conducere primit potrivit alin. 1 formatiunii subordonate Direcţiei generale de evidenta informatizata a persoanei, care l-a emis."
ART. 5
<>Hotãrârea Guvernului nr. 112/1997 privind organizarea activitãţii de eliberare a cãrţilor de identitate, procedura de preschimbare esalonata a buletinelor de identitate actuale, precum şi aspectele privind termenele de valabilitate a acestora, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 71 din 21 aprilie 1997, <>Hotãrârea Guvernului nr. 113/1997 privind conţinutul, actualizarea şi valorificarea datelor din Registrul permanent de evidenta a populaţiei, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 71 din 21 aprilie 1997, şi <>Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulaţia pe drumurile publice şi pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor în acest sector, republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 229 din 21 mai 1999, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, vor fi republicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
Ministru de interne,
Constantin Dudu Ionescu



ANEXA 1

ETICHETA AUTOCOLANTA
pentru înscrierea informaţiilor privind stabilirea reşedinţei

───┬──────────────────────────────────────────────────────────┐
^│ STABILIT RESEDINTA în: ................................. │
││ ........................................................ │
35 mm ││ ........................................................ │
││ pana la: ............ Data: ................. │
││ Semnatura ........................ L.S. │
v│ CNP: │_│_│_│_│_│_│_│_│_│_│_│_│_│ │
───├──────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 90 mm │
│ <──────────────────────────────────────────────────────>


------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016