Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 556 din 30 mai 2012  pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.631/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, precum si pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 1.210/2004 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 556 din 30 mai 2012 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.631/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, precum si pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 1.210/2004 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 374 din 1 iunie 2012

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al art. XII din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 16/2012 privind stabilirea unor mãsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. I
    Hotãrârea Guvernului nr. 1.631/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 2 din 4 ianuarie 2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    1. La articolul 1, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului realizeazã politica guvernamentalã în urmãtoarele domenii de activitate: dezvoltare regionalã, coeziune şi dezvoltare teritorialã, cooperare transfrontalierã, transnaţionalã şi interregionalã, amenajarea teritoriului, urbanism şi arhitecturã, locuire, locuinţe, clãdiri de locuit, reabilitarea termicã a clãdirilor, gestiune şi dezvoltare imobiliar-edilitarã, lucrãri publice, construcţii, turism."

    2. La articolul 5 punctul I, litera a) se completeazã cu patru noi liniuţe, cu urmãtorul cuprins:
    "- Strategia naţionalã de dezvoltare regionalã;
    - Strategia naţionalã de dezvoltare turisticã;
    - Strategia naţionalã de dezvoltare teritorialã a Mãrii Negre şi a Dunãrii;
    - Strategia naţionalã pentru construcţia de locuinţe, reabilitarea clãdirilor şi protejarea clãdirilor de locuit din zonele cu risc seismic."

    3. La articolul 5 punctul II, litera i) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "i) avizeazã planurile de amenajare a teritoriului şi de urbanism pentru zonele cu monumente înscrise în Lista patrimoniului mondial;".

    4. La articolul 5 punctul IV, dupã litera c) se introduce o nouã literã, litera c^1 ), cu urmãtorul cuprins:
    "c^1 ) autorizeazã cheltuieli şi efectueazã plãţi cãtre beneficiarii Programului operaţional regional, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;".

    5. La articolul 5 punctul IV, litera r) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "r) realizeazã politica de promovare a turismului, pe baza Programului multianual de marketing şi promovare turisticã, în cadrul cãruia se pot organiza deplasãri pentru reprezentanţii mass-mediei;".

    6. La articolul 5 punctul VI, literele a) şi d) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "a) iniţiazã, finanţeazã şi gestioneazã, în condiţiile legii, programe şi proiecte de dezvoltare de interes local şi naţional în domeniile: construcţii de locuinţe, reabilitarea termicã a clãdirilor, reducerea vulnerabilitãţii seismice a construcţiilor, infrastructura tehnico-edilitarã a serviciului de alimentare cu apã şi de canalizare şi/sau a serviciului de alimentare cu energie termicã a localitãţilor, infrastructura rutierã de interes local şi judeţean de la nivelul satelor, comunelor, oraşelor, municipiilor, judeţelor, precum şi infrastructura rutierã ce asigurã legãturile dintre acestea, infrastructura social-culturalã şi sportivã, infrastructura turisticã şi de acces în staţiunile turistice, infrastructura de afaceri, urbanism, sistem informaţional imobiliar-edilitar şi bãnci de date urbane, precum şi alte domenii stabilite prin lege sau prin acte administrative ale autoritãţilor administraţiei publice centrale;
    .......................................................................
    d) elaboreazã şi implementeazã proiecte integrate de dezvoltare localã/regionalã în scopul creşterii potenţialului turistic al zonei;".

    7. La articolul 5 punctul VIII, litera f) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "f) asigurã controlul utilizãrii resurselor financiare alocate prin bugetul de stat şi a resurselor din credite interne şi externe, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apãrute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora;".

    8. La articolul 9, litera f) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "f) sã efectueze acte de control conform reglementãrilor în vigoare şi regulamentelor naţionale şi comunitare în domeniile sale de activitate, încheind în acest sens procese-verbale de control cu valoare de titluri de creanţã, ce constituie titluri executorii în condiţiile legii, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 66/2011, precum şi procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare. În exercitarea atribuţiilor de control, reprezentanţii mandataţi solicitã documentele şi informaţiile necesare în vederea efectuãrii transportului pe cont propriu, în condiţiile legii;".

    9. La articolul 10, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Numãrul maxim de posturi pentru Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului este de 747, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului."

    10. La articolul 11, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Unitãţile prevãzute în anexa nr. 2 funcţioneazã sub autoritatea sau în coordonarea ministerului."

    11. La articolul 12 alineatul (1), dupã litera l) se introduce o nouã literã, litera m), cu urmãtorul cuprins:
    "m) Punctul naţional de contact pentru Programul operaţional de cooperare teritorialã europeanã EUROPA CENTRALĂ 2007-2013."

    12. La articolul 14, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 14. - (1) Ministrul dezvoltãrii regionale şi turismului este ajutat în activitatea sa de 3 secretari de stat, numiţi prin decizii ale primului-ministru, precum şi de secretarul general şi de 2 secretari generali adjuncţi, numiţi în condiţiile legii."

    13. La articolul 16 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
    "(2) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului poate cuprinde în bugetul sãu cheltuieli pentru finanţarea unor programe de cercetare derulate prin Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorialã Durabilã «URBAN-INCERC», precum şi prin Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism - INCDT."

    14. Anexele nr. 1 şi 2 se modificã şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

    ART. II
    Teza a doua a alineatului (1) al articolului 10 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.210/2004 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 386 din 5 mai 2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Numãrul maxim de posturi pentru Agenţia Naţionalã şi instituţiile subordonate este de 3.004."

    ART. III
    Aplicarea procedurilor legale prevãzute de Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu privire la mãsurile de reorganizare din cadrul structurii organizatorice a Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului se realizeazã în termen de minimum 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.

                           PRIM-MINISTRU
                        VICTOR-VIOREL PONTA

                          Contrasemneazã:
                          ---------------
                   Ministrul dezvoltãrii regionale
                           şi turismului,
                           Eduard Hellvig

                  Secretarul general al Guvernului,
                            Ion Moraru

                    Ministrul muncii, familiei
                      şi protecţiei sociale,
                        Mariana Câmpeanu

                       Viceprim-ministru,
                  ministrul finanţelor publice,
                        Florin Georgescu

    Bucureşti, 30 mai 2012.
    Nr. 556.


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 1 la Hotãrârea Guvernului nr. 1.631/2009 )

                        STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
           a Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului


                                                                 ┌────────────────────────────────┐
                                                                 │Numãrul maxim de posturi - 747, │
                                                                 │exclusiv demnitarii şi posturile│
                                                                 │aferente cabinetul ministrului │
                                                                 └────────────────────────────────┘

                                                     ┌──────────┐
                                                     │ │ ┌────────────────┐
                                                     │ MINISTRU ├────┤Cabinet ministru│
                                                     │ │ └────────────────┘
                                                     └────┬─────┘
                                                          │
    ┌────────────────────────────────────┐ │ ┌────────────────────────────────┐
    │Corpul de Control al Ministrului***)├────────────────┼───────────┤ Consiliul Consultativ │
    └────────────────────────────────────┘ │ └────────────────────────────────┘
    ┌────────────────────────────────────┐ │ ┌────────────────────────────────┐
    │ Audit Intern***) ├────────────────┼───────────┤ Unitatea de Politici Publice**)│
    └────────────────────────────────────┘ │ └────────────────────────────────┘
    ┌────────────────────────────────────┐ │ ┌────────────────────────────────┐
    │ Direcţia de Comunicare ├────────────────┼───────────┤ Colegiul Ministerului │
    └────────────────────────────────────┘ │ └────────────────────────────────┘
    ┌────────────────────────────────────┐ │ ┌────────────────────────────────┐
    │Gestiunea şi Protecţia Informaţiilor│ │ │Unitãţi de Management/Unitãţi de│
    │ Clasificate**) ├────────────────┼───────────┤ Coordonare a Proiectelor*) │
    └────────────────────────────────────┘ │ └────────────────────────────────┘
    ┌────────────────────────────────────┐ │ ┌────────────────────────────────┐
    │Centrul Operativ pentru Situaţii ├────────────────┼───────────┤ Consilier Diplomatic │
    │ de Urgenţã**) │ │ └────────────────────────────────┘
    └────────────────────────────────────┘ │ ┌────────────────────────────────┐
                                                          ├───────────┤Relaţii Externe şi Protocol***) │
                                                          │ └────────────────────────────────┘
                ┌─────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┐
 ┌──────────────┴───────────────┐ ┌──────────────┴───────────────┐ ┌──────────────┴───────────────┐
 │ SECRETAR DE STAT │ │ SECRETAR DE STAT ├────────────┐ │ SECRETAR DE STAT │
 ├──────────────────────────────┤ ├──────────────────────────────┤ ┌──────────┴────────────┐ ├──────────────────────────────┤
 │CABINETUL SECRETARULUI DE STAT│ │CABINETUL SECRETARULUI DE STAT│ │Relaţia cu Parlamentul,│ │CABINETUL SECRETARULUI DE STAT│
 └──────────────┬───────────────┘ └──────────────┬───────────────┘ │ Dialog Social şi │ └──────────────┬───────────────┘
                │ │ │ Transparenţã***) │ │
                │ │ └───────────────────────┘ │
                └─────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┘
                                                          │ ┌-------------------------------------------┐
                                                ┌─────────┴───────┐ | Legenda: |
                                                │ ├──────────┐ | *) Se organizeazã, conform legislaţiei |
                                                │SECRETAR GENERAL │ ┌────────┴─────┐ | în vigoare, prin ordin al ministrului|
                                                │ │ │ Secretariat │ | **) Se organizeazã la nivel de |
                                                └─────────┬───────┘ │ General***) │ | compartiment |
                                                          │ └──────────────┘ | ***) Se organizeazã la nivel de serviciu/ |
                                                          │ | birou |
                                                          │ └-------------------------------------------┘
                                                          │
                 ┌──────────────────┐ │ ┌──────────────────┐
                 │ SECRETAR GENERAL │ │ │ SECRETAR GENERAL │
                 │ ADJUNCT │ │ │ ADJUNCT │
                 └────────┬─────────┘ │ └────────┬─────────┘
                          └───────────────────────────────┼───────────────────────────────────┘
                                                          └───────────────┐
      ┌──────────────┬───────────┬──────────┬──────────┬──────┬─────┬─────┼─────┬──────────┬─────┬────┬──────────┬──────┬────┐
 ┌────┴──────┐ ┌─────┴─────┐ ┌───┴────┐ ┌───┴────┐ ┌───┴────┐ │ ┌───┴────┐│ ┌───┴────┐ ┌───┴────┐│┌───┴─────┐┌───┴─────┐│┌───┴────┐
 │ Direcţia │ │ Direcţia │ │Direcţia│ │Direcţia│ │Direcţia│ │ │Direcţia││ │Direcţia│ │Direcţia│││Direcţia ││Direcţia │││Direcţia│
 │ Generalã │ │ Generalã │ │Generalã│ │Generalã│ │Generalã│ │ │Generalã││ │Generalã│ │Generalã│││Generalã ││Generalã │││Generalã│
 │Cooperare │ │ Autori- │ │Autori- │ │Consta- │ │Control │ │ │Lucrãri ││ │Dezvol- │ │Juridicã│││Economicã││Achiziţii│││ Turism │
 │Teritorialã│ │tatea de │ │zare şi │ │tare şi │ │de Prim │ │ │Publice ││ │tare │ │ │││ ││Publice │││ │
 │ Europeanã │ │Management-│ │ Plãţi │ │Stabi- │ │ Nivel │ │ │ ││ │Terito- │ │ │││ ││şi │││ │
 │ │ │Programul │ │Programe│ │lire │ │ │ │ │ ││ │rialã │ │ │││ ││Adminis- │││ │
 │ │ │Operaţio- │ │ │ │Nereguli│ │ │ │ │ ││ │ │ │ │││ ││trativ │││ │
 │ │ │nal │ │ │ │Fonduri │ │ │ │ │ ││ │ │ │ │││ ││ │││ │
 │ │ │Regional │ │ │ │Europene│ │ │ │ │ ││ │ │ │ │││ ││ │││ │
 └────┬──────┘ └────┬──────┘ └────────┘ └────────┘ └────────┘ │ └───┬────┘│ └────────┘ └────────┘│└─────────┘└─────────┘│└──┬─────┘
      │ └─────────────┐ │ │ │ │┌─────────────────────┘ │
   ┌──┴───┐ ┌──────┬──────┬─┴────┬──────┐ ┌──────┘┌────┘ ┌──┘ ┌──────────┘│ ┌───────┬──────┬─────┬┴───────┐
 ┌─┴──┐ ┌─┴──┐ ┌──┴──┐ ┌─┴──┐ ┌─┴──┐ ┌─┴──┐ ┌─┴──┐ ┌─┴──┐ ┌──┴───┐┌──┴──┐ ┌───┴┐ ┌────┤ ┌─┴──┐ ┌──┴──┐┌──┴──┐┌─┴──┐ ┌──┴──┐
 │Di- │ │Di- │ │Di- │ │Di- │ │Eva │ │Ve- │ │Di- │ │Con-│ │Di- ││Di- │ │Di- │ │Di- │ │Di- │ │Di- ││Di- ││Ser-│ │Pri- │
 │rec-│ │rec-│ │rec- │ │rec-│ │lu- │ │ri- │ │rec-│ │trol│ │rec- ││rec- │ │rec-│ │rec-│ │rec-│ │rec- ││rec- ││vi- │ │va- │
 │ţia │ │ţia │ │ţia │ │ţia │ │are │ │fi- │ │ţia │ │Fi- │ │ţia ││ţia │ │ţia │ │ţia │ │ţia │ │ţia ││ţia ││ciul│ │ti- │
 │Im- │ │Coo-│ │Stra-│ │Ma- │ │Pro-│ │care│ │Mo- │ │nan-│ │de ││Teh- │ │Re- │ │Ges-│ │Dez-│ │Con- ││Ma- ││Au- │ │zare │
 │ple-│ │pe- │ │te- │ │na- │ │gram│ │Pro-│ │ni- │ │ciar│ │Infra-││nicã │ │sur-│ │tio-│ │vol-│ │trol,││na- ││to- │ │şi │
 │men-│ │rare│ │gii │ │ge- │ │***)│ │gra-│ │to- │ │Pre-│ │struc-││în │ │se │ │nare│ │tare│ │Con- ││ge- ││ri- │ │Post-│
 │tare│ │Te- │ │şi │ │ment│ │ │ │me │ │ri- │ │ven-│ │turã ││Cons-│ │U- │ │Fon-│ │Tu- │ │si- ││ment ││zare│ │pri- │
 │Pro-│ │ri- │ │Co- │ │Pro-│ │ │ │şi │ │zare│ │tiv │ │Ruralã││truc-│ │ma- │ │duri│ │ris-│ │li- ││Brand││şi │ │va- │
 │gra-│ │to- │ │or- │ │gram│ │ │ │Ges-│ │Pro-│ │Pro-│ │şi ││ţii │ │ne │ │Co- │ │ticã│ │ere ││ ││Re- │ │ti- │
 │me │ │ri- │ │do- │ │ │ │ │ │tio-│ │iec-│ │gra-│ │Pro- ││ │ │ │ │mu- │ │ │ │şi ││ ││gle-│ │zare │
 │ │ │alã │ │nare │ │ │ │ │ │nare│ │te │ │me │ │grame ││ │ │ │ │ni- │ │ │ │Mo- ││ ││men-│ │**) │
 │ │ │In- │ │Pro- │ │ │ │ │ │Ne- │ │ │ │***)│ │Naţio-││ │ │ │ │tare│ │ │ │ni- ││ ││tare│ │ │
 │ │ │ter-│ │gram │ │ │ │ │ │re- │ │ │ │ │ │nale ││ │ │ │ │pen-│ │ │ │to- ││ ││în │ │ │
 │ │ │na- │ │ │ │ │ │ │ │guli│ │ │ │ │ │ ││ │ │ │ │tru │ │ │ │ri- ││ ││Tu- │ │ │
 │ │ │ţio-│ │ │ │ │ │ │ │***)│ │ │ │ │ │ ││ │ │ │ │Tu- │ │ │ │zare ││ ││rism│ │ │
 │ │ │nalã│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │ │ │rism│ │ │ │în ││ ││ │ │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │Tu- ││ ││ │ │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │rism ││ ││ │ │ │
 └────┘ └────┘ └─────┘ └────┘ └────┘ └────┘ └────┘ └────┘ └──────┘└─────┘ └────┘ └────┘ └────┘ └─────┘└─────┘└────┘ └─────┘



    ANEXA 2
    (Anexa nr. 2 la Hotãrârea Guvernului nr. 1.631/2009 )

                              A. UNITĂŢILE
                      care funcţioneazã în coordonarea
              Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului

┌────┬───────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
│Nr. │ Denumirea unitãţii │ Localitatea │
│crt.│ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ 1. │ Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare │ Bucureşti │
│ │ în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorialã│ │
│ │ Durabilã "URBAN-INCERC" │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ 2. │ Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare │ Bucureşti │
│ │ în Turism - INCDT │ │
└────┴───────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘


                                B. UNITĂŢILE
                       care funcţioneazã sub autoritatea
                Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului

┌────┬───────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
│Nr. │ Denumirea unitãţii │ Localitatea │
│crt.│ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ 1. │ Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe - A.N.L. │ Bucureşti │
├────┼───────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ 2. │ Compania Naţionalã de Investiţii "C.N.I." - S.A. │ Bucureşti │
└────┴───────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘


                                ------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016