Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 551 din 6 iunie 2007  pentru aprobarea Criteriilor si standardelor, precum si a Metodologiei de evaluare si atestare a capacitatii de a desfasura activitati de cercetare-dezvoltare de catre unitati si institutii care au in obiectul de activitate cercetarea-dezvoltarea si de acreditare a unitatilor componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes national    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 551 din 6 iunie 2007 pentru aprobarea Criteriilor si standardelor, precum si a Metodologiei de evaluare si atestare a capacitatii de a desfasura activitati de cercetare-dezvoltare de catre unitati si institutii care au in obiectul de activitate cercetarea-dezvoltarea si de acreditare a unitatilor componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes national

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 416 din 21 iunie 2007

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al art 33 alin. (4) din <>Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţificã şi dezvoltarea tehnologicã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 324/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aprobã Metodologia de evaluare pentru acreditarea unitãţilor şi instituţiilor componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes naţional, precum şi pentru atestarea capacitãţii de a desfãşura activitãţi de cercetare-dezvoltare de cãtre unitãţi sau instituţii care au în obiectul de activitate cercetarea-dezvoltarea, denumitã în continuare Metodologie de evaluare pentru atestare şi acreditare, prevãzutã în anexa nr. 1.
ART. 2
Se aprobã Criteriile şi standardele de evaluare în vederea acreditãrii unitãţilor şi instituţiilor componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes naţional, precum şi în vederea atestãrii capacitãţii de a desfãşura activitãţi de cercetare-dezvoltare de cãtre unitãţi sau instituţii care au în obiectul de activitate cercetarea-dezvoltarea, denumite în continuare Criterii şi standarde de evaluare pentru atestare şi acreditare, prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 3
Criteriile şi standardele, precum şi Metodologia de evaluare pentru atestare şi acreditare, aprobate potrivit art. 1 şi 2, se aplicã unitãţilor şi instituţiilor pentru atestarea/reatestarea capacitãţii de a desfãşura activitãţi de cercetare-dezvoltare finanţate din fonduri publice, precum şi unitãţilor şi instituţiilor prevãzute la <>art. 7 din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţificã şi dezvoltarea tehnologicã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 324/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru acreditarea/reacreditarea acestora ca unitãţi componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes naţional.
ART. 4
Normele privind procedura în cazul neacordãrii atestãrii/reatestãrii sau acreditãrii/reacreditãrii se elaboreazã în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, prin consultarea Academiei Române, academiilor de ramurã, Consiliului Naţional al Cercetãrii Ştiinţifice din Învãţãmântul Superior şi a Colegiului Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare şi Inovare, de autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare şi se aprobã prin ordin al conducãtorului acesteia.
ART. 5
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abrogã <>Hotãrârea Guvernului nr. 587/2003 pentru aprobarea criteriilor şi metodologiilor de evaluare şi acreditare a unitãţilor componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes naţional, precum şi de atestare a capacitãţii de a desfãşura activitãţi de cercetare-dezvoltare de cãtre unitãţi sau instituţii, altele decât instituţiile de învãţãmânt superior acreditate şi unitãţile din subordinea acestora şi unitãţile şi instituţiile aflate în subordinea sau coordonarea Academiei Române şi academiilor de ramurã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 387 din 5 iunie 2003, precum şi Ordinul ministrului delegat la Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii pentru activitatea de cercetare nr. 7.207/2002 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare şi a structurii organelor de lucru ale Consiliului Naţional de Atestare şi Acreditare pentru Cercetare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 884 din 7 decembrie 2002.
ART. 6
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


────────────────
Ministrul educaţiei,
cercetãrii şi tineretului,
Cristian Mihai Adomniţei

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 6 iunie 2007.
Nr. 551.

ANEXA 1

METODOLOGIE
de evaluare pentru atestare şi acreditare

ART. 1
Evaluarea pentru acreditarea unitãţilor şi instituţiilor componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes naţional, precum şi pentru atestarea capacitãţii de a desfãşura activitãţi de cercetare-dezvoltare de cãtre unitãţi sau instituţii care au în obiectul de activitate cercetarea-dezvoltarea, denumite în continuare unitãţi de cercetare-dezvoltare, se desfãşoarã în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
ART. 2
Evaluarea unitãţilor de cercetare-dezvoltare se realizeazã, dupã caz, de organismele prevãzute la <>art. 33 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţificã şi dezvoltarea tehnologicã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 324/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumite în continuare organisme de evaluare, conform criteriilor şi standardelor cuprinse în anexa nr. 2 la hotãrâre.
ART. 3
(1) Evaluarea unitãţilor de cercetare-dezvoltare în vederea atestãrii/reatestãrii capacitãţii de a desfãşura activitãţi de cercetare-dezvoltare, precum şi în vederea acreditãrii/reacreditãrii ca unitãţi componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes naţional se efectueazã la solicitarea acestora.
(2) Reatestarea capacitãţii unitãţilor de cercetare-dezvoltare de a desfãşura activitãţi de cercetare-dezvoltare, precum şi reacreditarea unitãţilor şi instituţiilor componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes naţional se efectueazã periodic, în funcţie de strategia domeniului de cercetare-dezvoltare, la maximum 3 ani, respectiv 5 ani, sau la modificarea obiectului de activitate.
(3) Atestarea/reatestarea capacitãţii de a desfãşura activitãţi de cercetare-dezvoltare este obligatorie pentru unitãţile de cercetare-dezvoltare care doresc sã participe la activitãţile de cercetare-dezvoltare finanţate din fonduri publice.
ART. 4
Procesul de evaluare a unitãţilor de cercetare-dezvoltare, în vederea atestãrii/reatestãrii capacitãţii de a desfãşura activitãţi de cercetare-dezvoltare sau a acreditãrii/reacreditãrii ca unitãţi componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes naţional, cuprinde urmãtoarele etape:
a) autoevaluarea, care se efectueazã de cãtre unitatea care solicitã evaluarea, prin completarea raportului de autoevaluare prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta metodologie;
b) evaluarea, care se efectueazã prin analiza raportului de autoevaluare, verificarea datelor conţinute de acesta, precum şi a datelor suplimentare solicitate;
c) elaborarea raportului de evaluare de cãtre organismele de evaluare, prin care se propune autoritãţii de stat pentru cercetare-dezvoltare validarea rezultatelor evaluãrii.
ART. 5
(1) Cererea pentru declanşarea procedurii de evaluare în vederea atestãrii/reatestãrii, precum şi în vederea acreditãrii/reacreditãrii se depune de cãtre unitatea solicitantã la organismul de evaluare, însoţitã de:
a) raportul de autoevaluare;
b) ultimul bilanţ contabil anual, înregistrat la direcţia teritorialã a finanţelor publice;
c) ultima balanţã de verificare contabilã, anterioarã datei de depunere a cererii.
(2) Pentru veridicitatea şi corectitudinea informaţiilor şi documentelor depuse de unitatea de cercetare-dezvoltare care solicitã evaluarea rãspunde conducãtorul acesteia, care are obligaţia sã le certifice prin semnãturã.
(3) Soluţionarea cererilor de cãtre organismul de evaluare se efectueazã în ordinea înregistrãrii, în maximum 60 de zile de la data depunerii acestora. Unitãţile de cercetare-dezvoltare care urmeazã a fi supuse evaluãrii au obligaţia sã punã la dispoziţia organismului de evaluare toate documentele doveditoare necesare în cursul procesului de evaluare, solicitate de cãtre acesta.
ART. 6
La nivelul fiecãrui organism de evaluare se constituie o comisie de evaluare, numitã prin ordin sau, dupã caz, decizie a conducãtorului organismului de evaluare, care are rolul de a organiza procesul de evaluare, de a gestiona documentele lucrãrilor şi de a întocmi rapoartele finale de evaluare şi lista cu propunerile privind atestarea/reatestarea şi acreditarea/reacreditarea unitãţilor de cercetare-dezvoltare evaluate.
ART. 7
În termen de maximum 15 zile de la finalizarea procesului de evaluare, rapoartele finale de evaluare şi lista cu propunerile privind atestarea/reatestarea şi acreditarea/reacreditarea unitãţilor de cercetare-dezvoltare evaluate, avizate de organismul de evaluare, împreunã cu documentele lucrãrilor care includ chestionarele de evaluare şi fişele de apreciere se înainteazã autoritãţii de stat pentru cercetare-dezvoltare spre validare.
ART. 8
Validarea atestãrii/reatestãrii, precum şi validarea acreditãrii/reacreditãrii se fac prin act administrativ al conducãtorului autoritãţii de stat pentru cercetare-dezvoltare.
ART. 9
Unitãţile de cercetare-dezvoltare atestate/reatestate, precum şi cele acreditate/reacreditate se înscriu în Registrul unic al unitãţilor şi instituţiilor de cercetare-dezvoltare atestate/reatestate şi acreditate/ reacreditate, care se întocmeşte şi se pãstreazã la autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare.

ANEXĂ
──────
(la metodologie)
────────────────

RAPORT DE AUTOEVALUARE
perioada .........





1. Datele de autentificare ale unitãţii de
cercetare-dezvoltare
1.1. Denumirea:
1.2. Statutul juridic*1):
1.3. Actul de înfiinţare*2):
1.4. Numãrul de înregistrare în Registrul
potenţialilor contractori:
1.5. Director general/Director:
1.6. Adresa:
1.7. Telefon, fax, pagina web, e-mail:
2. Domeniul de specialitate
2.1. Conform clasificãrii UNESCO*3):
2.2. Conform clasificãrii CAEN:
3. Starea unitãţii de cercetare-dezvoltare
3.1. Misiunea unitãţii de cercetare-dezvoltare,
direcţiile de cercetare, dezvoltare, inovare:
(maximum 1.000 de caractere):
3.2. Modul de valorificare a rezultatelor de cercetare,
dezvoltare, inovare şi gradul de recunoaştere a
acestora (maximum 1.000 de caractere):
3.3. Situaţia financiarã - datorii la bugetul de stat:
4. Criterii primare de performanţã

punctaj
──────
4.1. Lucrãri ştiinţifice/tehnice publicate în reviste
de specialitate cotate ISI*4)
4.1.1. Numãr de lucrãri ştiinţifice x 30
4.1.2. Punctaj cumulat ISI*5) x 5
4.1.3. Numãr de citãri în reviste de specialitate
cotate ISI*6) x 5
(Lista lucrãrilor şi citãrilor, grupate pe ani,
se ataşeazã ca anexa nr. 4.1)
Total punctaj cap. 4.1:
4.2. Brevete de invenţie*7)
4.2.1. Numãr de brevete x 30
4.2.2. Numãr de citãri de brevete în sistemul ISI x 5
(Lista brevetelor şi citãrilor, grupate pe ani,
se ataşeazã ca anexa nr. 4.2)
Total punctaj cap. 4.2:
4.3. Produse şi tehnologii rezultate din activitãţi
de cercetare, bazate pe brevete, omologãri sau inovaţii
proprii. Studii prospective şi tehnologice şi servicii
rezultate din activitatea de cercetare-dezvoltare,
comandate de beneficiar
(Se indicã contractul şi firma care utilizeazã produsul,
serviciul şi tehnologia).
4.3.1. Numãr de produse, tehnologii, studii, servicii x 20
(Lista produselor, serviciilor şi tehnologiilor,
grupate pe ani, se ataşeazã ca anexa nr. 4.3)
Total punctaj cap. 4.3:
Total punctaj cap. 4:
5. Criterii secundare de performanţã
5.1. Lucrãri ştiinţifice (tehnice) publicate în reviste
de specialitate*8) fãrã cotaţie ISI
5.1.1. Numãr de lucrãri x 5
(Lista lucrãrilor grupate pe ani se ataşeazã ca
anexa nr. 5.1)
Total punctaj cap. 5.1:
5.2. Lucrãri ştiinţifice prezentate la conferinţe
internaţionale cu comitet de program
5.2.1. Numãr de comunicãri prezentate x 5
(Lista comunicãrilor grupate pe ani se ataşeazã
ca anexa nr. 5.2)
Total punctaj cap. 5.2:
5.3. Modele fizice, modele experimentale, modele
funcţionale, prototipuri, normative, proceduri,
metodologii, reglementãri şi planuri tehnice noi
sau perfecţionate, realizate în cadrul
programelor naţionale sau comandate de beneficiar
5.3.1. Numãr de modele, normative, proceduri etc.: x 5
(Lista modelelor, normativelor etc., grupate pe ani,
se ataşeazã ca anexa nr. 5.3)
Total punctaj cap. 5.3:
Total punctaj cap. 5:
6. Prestigiul profesional
6.1. Membri (incluzând statutul de recenzor) în
colectivele de redacţie ale unor reviste
(cotate ISI sau incluse în baze de date internaţionale)
sau în colective editoriale ale unor edituri
internaţionale recunoscute
Numãr de prezenţe în perioada pentru care se face
evaluarea: x 20
Nr. crt. Nume Titlul revistei/editurii
6.2. Membri în colectivele de redacţie ale revistelor
recunoscute naţional (din categoria B în
clasificarea CNCSIS)
Numãr de prezenţe: x 10
Nr. crt. Nume Titlul revistei/editurii
6.3. Premii internaţionale obţinute printr-un proces
de selecţie
Numãr de premii: x 20
Nr. crt. Nume Premiul Anul
6.4. Premii naţionale ale Academiei Române
Numãr de premii: x 20
Nr. crt. Nume Premiul Anul
6.5. Conducãtori de doctorat, membri ai unitãţii
de cercetare
Numãr de conducãtori de doctorat: x 10
Nr. crt. Nume
6.6. Numãr de doctori în ştiinţã, membri ai
unitãţii de cercetare
Numãr de doctori în ştiinţã: x 10
Total punctaj cap. 6:
Total punctaj cap. 4+5+6:
7. Venituri realizate prin contracte de cercetare
în domeniul pentru care se face evaluarea
(în perioada pentru care se face evaluarea):
7.1. Numãrul şi valoarea contractelor de cercetare
internaţionale finanţate din fonduri publice*9):
7.2. Numãrul şi valoarea contractelor de cercetare
internaţionale finanţate din fonduri private:
7.3. Numãrul şi valoarea contractelor de cercetare
naţionale finanţate din fonduri publice*10):
7.4. Numãrul şi valoarea contractelor de cercetare
naţionale finanţate din fonduri private:
7.5. Alte surse:
7 bis. Venituri realizate din activitãţi economice
(servicii, microproducţie):
8. Resursa umanã de cercetare
(situaţia va fi prezentatã pe ani)
8.1. Total personal de cercetare care realizeazã
venituri din activitatea de cercetare-dezvoltare/
din care doctori în ştiinţã:
8.1.1. Cercetãtori ştiinţifici gradul 1 (profesori)/
din care doctori în ştiinţã:
8.1.2. Cercetãtori ştiinţifici gradul 2 (conferenţiari)/
din care doctori în ştiinţã:
8.1.3. Cercetãtori ştiinţifici gradul 3 (lectori)/
din care doctori în ştiinţã:
8.1.4. Cercetãtori ştiinţifici/ din care doctori în ştiinţã:
8.1.5. Asistenţi de cercetare:
8.1.6. Total personal auxiliar de cercetare angajat:
8.2. Date privind perfecţionarea resursei umane
8.2.1. Numãr de doctoranzi şi masteranzi care lucreazã în
unitatea de cercetare-dezvoltare la data completãrii
formularului:
8.2.2. Numãr de teze de doctorat realizate în unitatea de
cercetare-dezvoltare în perioada pentru care se face
evaluarea:
9. Infrastructura de cercetare-dezvoltare
9.1. Laboratoare de cercetare-dezvoltare:
Nr. crt. Denumirea laboratorului Domeniul în care este acreditat
9.2. Lista echipamentelor performante achiziţionate în ultimii 10 ani:
Nr. crt. Echipamentul Anul fabricaţiei Valoarea
Sursa de finanţare a investiţiei


_________
*1) Se menţioneazã forma de organizare şi persoana juridicã: dacã unitatea de cercetare-dezvoltare nu are personalitate juridicã, se menţioneazã denumirea instituţiei cu personalitate juridicã care o reprezintã (de exemplu, Centrul de ..... din cadrul Universitãţii ...........).
*2 ) Se menţioneazã titlul actului, data emiterii, organul emitent şi, dupã caz, modificãrile ulterioare.
*3) Domeniile de clasificare UNESCO pot fi accesate la www.mct.ro/ancs.
*4) Indexate de Thomson Scientific [fost Institute for Scientific Information (ISI) in Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index sau Arts & Humanities Citation Index].
*5) Punctajul ISI se obţine prin însumarea factorilor de impact ai publicaţiilor respective. Factorii de impact pot fi accesaţi la www.cimec.org.ar.
*6) Sunt excluse autocitãrile.
*7) Se specificã dacã brevetul este naţional/internaţional (USPTO, EPO, JPO) şi numãrul brevetului.
*8) În cazul revistelor româneşti, sunt luate în considerare cele cotate CNCSIS, categoria B (vezi www.cncsis.ro).
*9) Valori defalcate pe ani şi valoarea totalã în euro.
*10) Datele vor fi prezentate pe tipuri de programe (PNCDI, CEEX, granturi etc.); valorile contractelor vor fi defalcate pe ani.



ANEXA 2

CRITERII ŞI STANDARDE
de evaluare pentru atestare şi acreditare

ART. 1
Evaluarea în vederea atestãrii capacitãţii de a desfãşura activitate de cercetare-dezvoltare, precum şi în vederea acreditãrii unitãţilor componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes naţional se face conform unui set unic de criterii prezentat la art. 3 şi standardelor prevãzute la art. 4.
ART. 2
Stabilirea unitãţilor de cercetare-dezvoltare ca unitãţi atestate sau acreditate se face în funcţie de standardul de performanţã, rezultat ca raportul dintre punctajul obţinut conform criteriilor de performanţã şi:
a) totalul personalului de cercetare-dezvoltare atestat al unitãţilor prevãzute la art. 7 lit. a), b) şi d), art. 8 lit. A a), b), c) şi d), precum şi la <>art. 8 lit. B a), b) şi d) din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştinţificã şi dezvoltarea tehnologicã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 324/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sau, dupã caz,
b) totalul personalului de cercetare-dezvoltare atestat al unitãţilor prevãzute la art. 7 lit. c) şi la <>art. 8 lit. B c) din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 324/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cumulat cu numãrul cadrelor didactice universitare care desfãşoarã activitate de cercetare ştiinţificã doveditã.
ART. 3
(1) Criteriile de performanţã ale activitãţii de cercetare-dezvoltare se compun din criteriile primare de performanţã, criteriile secundare de performanţã şi din criteriile referitoare la prestigiul profesional.
(2) Factorii de importanţã aferenţi criteriilor de performanţã precizaţi la alin. (1) sunt prezentaţi în tabelul de mai jos:


────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Criteriul Factor de
importanţã
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A REZULTATELE ACTIVITĂŢII DE CERCETARE-DEZVOLTARE
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A1 CRITERII PRIMARE DE PERFORMANŢĂ
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Lucrãri ştiinţifice/tehnice în reviste de
specialitate cotate ISI*) 30
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Factor de impact cumulat al lucrãrilor cotate ISI 5
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Citãri în reviste de specialitate cotate ISI 5
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Brevete de invenţie 30
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Citãri în sistemul ISI ale cercetãrilor brevetate 5
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Produse şi tehnologii rezultate din activitãţi de
cercetare, bazate pe brevete, omologãri sau inovaţii
proprii. Studii prospective şi tehnologice şi servicii
rezultate din activitatea de cercetare-dezvoltare,
comandate de beneficiar 20
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A2 CRITERII SECUNDARE DE PERFORMANŢĂ
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Lucrãri ştiinţifice/tehnice în reviste de specialitate
fãrã cotaţie ISI 5
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Comunicãri ştiinţifice prezentate la conferinţe
internaţionale 5
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Modele fizice, modele experimentale, modele funcţionale,
prototipuri, normative, proceduri, metodologii,
reglementãri şi planuri tehnice noi sau perfecţionate,
realizate în cadrul programelor naţionale sau comandate
de beneficiar 5
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
B PRESTIGIUL PROFESIONAL
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Membrii în colectivele de redacţie ale revistelor
recunoscute ISI (sau incluse în baze internaţionale
de date) şi în colective editoriale internaţionale 20
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Membri în colectivele de redacţie ale revistelor
recunoscute naţional (categoria B în clasificarea CNCSIS) 10
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Premii internaţionale obţinute prin proces de selecţie 20
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Premii ale Academiei Române 20
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Numãr de conducãtori de doctorat, membri ai unitãţii
de cercetare 10
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Numãr de doctori în ştiinţã, membri ai unitãţii de
cercetare 10
────────────────────────────────────────────────────────────────────────


________
*) Institute for Scientific Information (ISI).


ART. 4
(1) Sunt atestate unitãţile de cercetare-dezvoltare care au acumulat în ultimii 3 ani de activitate un standard de performanţã de cel puţin 10 puncte/persoana definitã la art. 2.
(2) Sunt acreditate ca unitãţi şi instituţii componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes naţional unitãţile de cercetare-dezvoltare care au acumulat în ultimii 5 ani de activitate un standard de performanţã de cel puţin 80 de puncte/persoana definitã la art. 2, dintre care cel puţin 15 puncte/persoanã sunt obţinute din criteriile primare de performanţã.
ART. 5
Valorile standardelor de performanţã ale activitãţii de cercetare-dezvoltare şi inovare pot fi modificate în funcţie de strategia naţionalã de cercetare-dezvoltare şi de politicile naţionale în domeniu, prin ordin al conducãtorului autoritãţii de stat pentru cercetare-dezvoltare, cu consultarea organismelor care realizeazã evaluarea activitãţii de cercetare-dezvoltare.
_________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016