Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 541 din 8 iulie 1999  pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind modul de decontare a cheltuielilor de receptionare, depozitare si pastrare a graului din recolta anului 1998, aprobate prin   Hotararea Guvernului nr. 652/1998     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 541 din 8 iulie 1999 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind modul de decontare a cheltuielilor de receptionare, depozitare si pastrare a graului din recolta anului 1998, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 652/1998

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 337 din 15 iulie 1999
Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Normele metodologice privind modul de decontare a cheltuielilor de receptionare, depozitare şi pãstrare a graului din recolta anului 1998, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 652/1998 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 367 din 28 septembrie 1998, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. Punctul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"1. Potrivit art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 49/1998 privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare acoperirii cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea şi pãstrarea graului din recolta anului 1998, aprobatã prin Legea nr. 210/1998 şi modificatã prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 46/1998 şi prin Legea nr. 38/1999 privind aprobarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 46/1998, fondurile necesare în vederea acoperirii cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea şi pãstrarea graului din recolta anului 1998 pentru consumul intern, proprietate a producãtorilor agricoli şi a societãţilor comerciale de morarit şi/sau de panificatie, a agenţilor economici care au executat prestaţii sau au livrat îngrãşãminte chimice şi pesticide, precum şi a altor societãţi comerciale care au cumpãrat graul în vederea folosirii acestuia pentru fabricarea painii şi a produselor de panificatie, în spaţiile special amenajate ale societãţilor comerciale <<Cerealcom>> - S.A., <<Comcereal>> - S.A., <<Romcereal>> - S.A. şi ale societãţilor comerciale din reţeaua <<Nutricomb>>, se suporta din bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei pe anii 1998 şi 1999."

2. Partea introductivã a punctului 3 va avea urmãtorul cuprins:
"3. Beneficiarii depozitarii graului din recolta anului 1998, în condiţiile prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 49/1998, modificatã prin Legea nr. 38/1999, sunt:"

3. Litera a) a punctului 3 va avea urmãtorul cuprins:
"a) producãtorii agricoli individuali, asociaţiile agricole familiale, asociaţiile agricole fãrã personalitate juridicã, prevãzute de Legea nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agricultura, societãţile agricole cu personalitate juridicã, societãţile comerciale agricole cu capital privat, societãţile comerciale agricole cu capital majoritar sau integral de stat, agenţii economici care au executat prestaţii sau au livrat îngrãşãminte chimice şi pesticide;"

4. Alineatul 1 al punctului 4 va avea urmãtorul cuprins:
"4. Receptionarea, depozitarea şi pãstrarea graului în condiţiile prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 49/1998, modificatã prin Legea nr. 38/1999, se asigura beneficiarilor prevãzuţi la pct. 3, pe o perioada de maximum 9 luni, începând cu data de 20 iunie 1998, dar nu mai târziu de 31 martie 1999."

5. Punctul 7 va avea urmãtorul cuprins:
"7. Beneficiarii alocaţiilor de la buget pentru acoperirea cheltuielilor aferente receptionarii, depozitarii şi pãstrãrii graului din recolta anului 1998, în condiţiile prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 49/1998, modificatã prin Legea nr. 38/1999, sunt societãţile comerciale <<Comcereal>> - S.A., <<Cerealcom>> - S.A., <<Romcereal>> - S.A. şi societãţile comerciale din reţeaua <<Nutricomb>>, care dispun de spaţii de depozitare şi pãstrare de tipul celor prevãzute la pct. 2."

6. Punctul 8 va avea urmãtorul cuprins:
"8. Decontarea cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea şi pãstrarea graului din recolta anului 1998, conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 49/1998, modificatã prin Legea nr. 38/1999, se face lunar, pe baza deconturilor justificative, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1."

7. Dupã punctul 9 se introduc punctele 9^1 şi 9^2 cu urmãtorul cuprins:
"9^1. Proprietarii de grâu prevãzuţi la art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 49/1998, modificatã prin Legea nr. 38/1999, beneficiari ai gratuitatii serviciilor de receptionare, depozitare şi pãstrare a graului din recolta anului 1998, pentru graul receptionat şi depozitat începând cu data de 20 iunie 1998, pe o perioada de maximum 9 luni, dar nu mai târziu de 31 martie 1999, şi care au achitat din surse proprii sume reprezentând contravaloarea serviciilor de receptionare şi depozitare pot solicita societãţilor comerciale <<Comcereal>> - S.A., <<Cerealcom>> - S.A., <<Romcereal>> - S.A. şi societãţilor comerciale din reţeaua <<Nutricomb>> restituirea acestora, care sa nu fie mai mari decât tariful negociat în condiţiile prevãzute la pct. 6.
Cererea pentru restituirea sumelor se întocmeşte potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2a)*) şi va fi înaintatã societãţii comerciale deţinãtoare a spaţiilor de depozitare a graului, care verifica şi certifica sumele solicitate, corespunzãtoare cantitãţilor recepţionate şi perioadei - numãrul zilelor de depozitare.
9^2. Dupã verificarea cererilor pentru restituirea sumelor reprezentând contravaloarea tarifelor de receptionare, depozitare şi pãstrare, societãţile comerciale deţinãtoare ale spaţiilor de depozitare centralizeazã datele şi solicita sumele de alocat de la bugetul de stat, pe baza deconturilor justificative prezentate în anexa nr. 1.
Deconturile justificative vor fi însoţite de copii de pe cererile înaintate de proprietarii graului pentru restituirea sumelor şi se depun la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene sau a municipiului Bucureşti.
Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti verifica realitatea şi legalitatea sumelor, precum şi reflectarea în contabilitatea societãţilor comerciale deţinãtoare ale spaţiilor de depozitare a cantitãţilor depozitate, a numãrului zilelor de depozitare, precum şi a sumelor plãtite de proprietarii graului pentru care se solicita restituirea sumelor sub forma de alocatie de la bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei."

8. Punctul 14 va avea urmãtorul cuprins:
"14. Anexele nr. 1, 2 şi 2a) fac parte integrantã din prezentele norme metodologice."

-----------
*) Anexa nr. 2a), introdusã prin prezenta hotãrâre, este reprodusa mai jos.


PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii şi
alimentaţiei,
Ioan Avram Muresan

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

ANEXA Nr. 2 a)
--------------
la normele metodologice
------------------------



AGENTUL ECONOMIC ..........
Sediul .................... Societatea Comercialã ...................
codul fiscal .............. (deţinãtoare a spaţiului de depozitare)
Numãrul de înregistrare în Certificam realitatea cantitãţilor
registrul comerţului ...... recepţionate şi depozitate, a numãrului de
Contul nr. ................ zile, a tarifelor şi a sumelor achitate.
Banca .....................


Manager Director economic
(Director general), (Contabil-şef)
................ ...............

CERERE
pentru restituirea sumelor reprezentând cheltuielile pentru receptionarea, depozitarea şi pãstrarea graului din recolta anului 1998, conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 49/1998, modificatã prin Legea nr. 38/1999

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cantitatea Tariful plãtit: Numa- Suma plãtitã pentru:
N Tipul (tone) pentru rul
r de spaţii ─────────────── ──────────────── zilelor ─────────────────────
de depozi- recepti- depozi- recepti- depozi- de depo- recepti- depozi-
c tare, de onata tata, onare tare, zita- onare tare, TO-
r pãstrare pas- (lei/ pãstra- re (mii pãstra- TAL
t trata tona) re lei) re (mii
(lei/ (mii lei)
tona lei)
/zi)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7=2x4 8=3x5x6 9=7+8
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Siloz
2. Magazie
3. Soproane
mulţi-
functio-
nale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Declaram pe propria rãspundere, sub sancţiunea legii, ca pana în prezent nu am beneficiat de gratuitatea cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea şi pãstrarea graului din recolta anului 1998, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 49/1998, modificatã prin Legea nr. 38/1999 privind aprobarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 46/1998, pentru cantitãţile menţionate mai sus şi am luat cunostinta de faptul ca, dacã, în urma verificãrilor efectuate de organele abilitate, datele din prezenta cerere nu corespund cu realitatea, aceasta atrage, în condiţiile legii, restituirea subventiei de care am beneficiat, inclusiv penalitãţile datorate bugetului de stat.

Director general (Manager), Director economic (Contabil-şef),
...................... ...............................
(numele şi prenumele) (numele şi prenumele)



--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016