Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 54 din 17 ianuarie 2002  privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii, in anul 2002, producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 54 din 17 ianuarie 2002 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii, in anul 2002, producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 71 din 31 ianuarie 2002
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale <>art. 5, 7 şi 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Producãtorii agricoli care deţin sau administreazã exploataţii agricole, dimensionate potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, pot beneficia de sprijinul direct al statului prin acordarea de subvenţii de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor. De asemenea, pot beneficia de subvenţii şi producãtorii agricoli care se organizeazã în asociaţii ale crescatorilor de animale, dacã prin asociere îndeplinesc condiţiile prevãzute la <>art. 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 .
ART. 2
Valoarea subventiei este de 4.000 lei/kg carne în viu pentru tineretul bovin cu o greutate de peste 380 kg, livrat la abatoarele autorizate, pentru cantitatea de 45,6 mii tone în valoare totalã de 182,4 miliarde lei.
ART. 3
Valoarea subventiei este de 4.000 lei/kg carne în viu pentru porcii în greutate de 90-110 kg, livrati la abatoarele autorizate, pentru cantitatea de 160 mii tone în valoare totalã de 640,0 miliarde lei.
ART. 4
Valoarea subventiei este de 3.000 lei/kg carne în viu - pui broiler, pentru cantitatea de 100 mii tone în valoare totalã de 300 miliarde lei.
ART. 5
Valoarea totalã a subvenţiilor este de 157,0 miliarde lei pentru juninci la prima fatare, al cãror cuantum este diferenţiat în funcţie de valoarea biologica, tipul biotehnologiei de reproducţie folosit pentru obţinerea şi insamantarea junincii şi de zona geograficã, conform anexei care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 6
Valoarea totalã a subvenţiilor este de 178,4 miliarde lei pentru viteii obţinuţi şi mentinuti în exploatare minimum 6 luni de la fatare, al cãror cuantum este diferenţiat în funcţie de valoarea biologica, tipul biotehnologiei de reproducţie folosit pentru obţinerea produsului şi de zona geograficã, conform anexei.
ART. 7
Valoarea totalã a subvenţiilor este de 252,2 miliarde lei pentru scrofitele de reproducţie care sunt la prima fatare şi intarca minimum 8 purcei, al cãror cuantum este diferenţiat în funcţie de valoarea biologica şi de tipul biotehnologiei de reproducţie folosit pentru obţinerea gestatiei, conform anexei.
ART. 8
Viteii, junincile şi scrofitele reprezintã produse care se valorifica drept animale de reproducţie şi producţie de cãtre producãtorii agricoli care desfãşoarã activitate de creştere şi exploatare a animalelor.
ART. 9
(1) Valoarea totalã a subvenţiilor este de 60 miliarde lei pentru familiile de albine elita şi familiile de albine producţie, al cãror cuantum este stabilit în anexa.
(2) Pot beneficia de subvenţii deţinãtorii de familii de albine care livreaza minimum 10 kg miere pentru fiecare familie de albine, în baza documentului fiscal de valorificare a mãrfii la unitãţile de procesare autorizate.
ART. 10
(1) Subvenţiile de care pot beneficia producãtorii agricoli potrivit prevederilor art. 2-4 se acorda în baza documentului fiscal de valorificare a mãrfii.
(2) Subvenţiile de care pot beneficia producãtorii agricoli potrivit prevederilor art. 2-4 se acorda şi producãtorilor agricoli care abatorizeaza animale proprii.
(3) Producãtorii agricoli care abatorizeaza animale proprii au obligaţia de a prezenta pe lângã factura fiscalã şi evidenta cantitativ-valoricã a efectivelor de animale proprii.
ART. 11
(1) Acordarea subvenţiilor de la bugetul de stat se realizeazã pe baza de cerere scrisã, emisã de deţinãtorul de animale cãtre direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti.
(2) Decontarea subvenţiilor prevãzute la art. 2-7 şi 9 se face de cãtre direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin virament, în contul beneficiarului, deschis la bãncile comerciale sau la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A.
ART. 12
Atestarea faptului ca viteii, gestatia la juninca şi scrofita provin din insamantari artificiale sau monta naturala se face pe baza înscrierii în registrele unice de monta şi fatari, completate de operatorul insamantator sau de deţinãtorul legal al reproducatorilor atestaţi şi autorizaţi sa desfãşoare activitatea de reproducţie în conformitate cu legislaţia în vigoare.
ART. 13
(1) Cererea pentru solicitarea subvenţiilor se depune la direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, care, prin oficiul judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, verifica solicitarile crescatorilor.
(2) Verificarea cererilor se face de cãtre şeful centrului teritorial pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, care confirma cererile prin semnatura şi ştampila şi le depune la oficiul judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie. Dupã avizarea de cãtre directorul oficiului judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie cererile sunt depuse la direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, pentru aprobare.
(3) Pentru animalele din zona de munte, din localitãţile care vor fi aprobate prin ordin al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, verificarea cererilor se face de cãtre şeful centrului teritorial pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, dupã avizarea de cãtre şeful serviciului zonei montane.
ART. 14
(1) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, dupã verificarea şi aprobarea cererilor pentru încasarea subvenţiilor, întocmesc şi transmit, la data de 30 a fiecãrei luni, la Direcţia generalã buget, finanţe din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor situaţia centralizatoare a acestor cereri.
(2) Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor transmite la Ministerul Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare, în termen de 5 zile calendaristice de la primirea situaţiei centralizatoare. Cererea de deschidere a creditelor bugetare va fi însoţitã de situaţia centralizatoare pe judeţe.
ART. 15
(1) Achitarea sumelor de la bugetul de stat în mod necuvenit, prin înscrierea sau atestarea de date ori de situaţii nereale pe documentele de decontare, constituie contravenţie, dacã nu a fost sãvârşitã astfel încât, potrivit legii penale, sa constituie infracţiune, şi se sancţioneazã cu amenda de la 100 milioane lei la 300 milioane lei, precum şi cu obligarea la restituirea contravalorii stimulentelor încasate nejustificat, majorate potrivit indicelui de inflaţie.
(2) Sancţiunile prevãzute la alin. (1) se aplica şi persoanelor juridice.
(3) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzii se fac de împuterniciţi ai Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor şi ai Ministerului Finanţelor Publice.
ART. 16
În termen de 10 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, prin ordin al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor se aproba normele metodologice de aplicare a acesteia, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu


ANEXA 1

CATEGORIILE
de animale şi albine subvenţionate şi valoarea subvenţiilor în anul 2002

A. Juninci la prima fatare
1. obţinute din insamantari artificiale şi
provenite din:
a) vaci - mame de tauri 2,5 milioane lei/cap
b) rase pure în controlul oficial al producţiei 2 milioane lei/cap
c) efective necuprinse în controlul oficial
al producţiei 1 milion lei/cap
d) fiice ale taurilor în testare 4 milioane lei/cap
2. obţinute din monta naturala (cu tauri autorizaţi)
şi provenite din:
a) efective necuprinse în controlul oficial al 1,3 milioane lei/cap
producţiei din zona de munte
B. Viţei obţinuţi din vaci şi juninci, precum şi malacii
obţinuţi din bivolite
1. insamantate artificial, mentinuti în exploatare 6
luni, proveniţi din:
a) vaci - mame de tauri 2 milioane lei/cap
b) rase pure în controlul oficial al producţiei 600.000 lei/cap
c) efective necuprinse în controlul oficial al 500.000 lei/cap
producţiei
2. montate natural (cu tauri autorizaţi), mentinuti în
exploatare 6 luni, proveniţi din:
a) zona de munte, din efective necuprinse în controlul
oficial al producţiei 500.000 lei/cap
b) restul zonelor, din efective necuprinse în controlul
oficial al producţiei 300.000 lei/cap
C. Scrofite de reproducţie la prima fatare:
1. scrofite rasa pura:
a) montate natural 3,5 milioane lei/cap
b) insamantate artificial 5 milioane lei/cap
2. scrofite simpla hibridare - F1:
a) montate natural 2 milioane lei/cap
b) insamantate artificial 2,5 milioane lei/cap
3. scrofite din ferme comerciale, care provin din
simpla hibridare 2 milioane lei/cap
D. Albine:
1. familii de elita şi producţie 100.000 lei/familie


--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016