Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 535 din 1 iulie 1999  privind autorizarea de functionare provizorie sau acreditarea specializarilor din cadrul institutiilor de invatamant superior de stat si particular    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 535 din 1 iulie 1999 privind autorizarea de functionare provizorie sau acreditarea specializarilor din cadrul institutiilor de invatamant superior de stat si particular

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 324 din 7 iulie 1999

În temeiul <>art. 3 din Legea nr. 88/1993 privind acreditarea instituţiilor de învãţãmânt superior şi recunoaşterea diplomelor,

Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Se considera acreditate, în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 88/1993 , specializãrile din cadrul instituţiilor de învãţãmânt superior de stat şi particular, cuprinse la lit. a) din anexele nr. 1 şi 2. Specializãrile acreditate se supun numai procesului de evaluare periodicã.
ART. 2
Se acorda autorizare de funcţionare provizorie, în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 88/1993 , pentru specializãrile din cadrul instituţiilor de învãţãmânt superior de stat şi particular, cuprinse la lit. b) din anexele nr. 1 şi 2.
ART. 3
Se retrage autorizarea de funcţionare provizorie, în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 88/1993 , pentru specializãrile din cadrul instituţiilor de învãţãmânt superior de stat şi particular, cuprinse la lit. c) din anexele nr. 1 şi 2.
ART. 4
Autorizarea de funcţionare provizorie sau acreditarea se acorda pentru forme de învãţãmânt de zi.
Specializãrile autorizate sau acreditate, care funcţioneazã la forma de învãţãmânt de zi, pot funcţiona şi la forma de învãţãmânt seral şi fãrã frecventa, fãrã a fi necesarã îndeplinirea procedurii de autorizare de funcţionare provizorie sau acreditare de cãtre Consiliul Naţional de Evaluare Academica şi Acreditare.
ART. 5
Învãţãmântul deschis la distanta, similar cu învãţãmântul fãrã frecventa, se poate organiza numai în cadrul instituţiilor de învãţãmânt superior care au urmat procedura de autorizare prevãzutã de lege.
ART. 6
(1) În instituţiile de învãţãmânt superior acreditate, în cadrul reformei curriculare şi al aplicãrii sistemului de credite transferabile, se pot organiza, cu aprobarea senatului universitar, grupãri de doua specializãri autorizate şi/sau acreditate, care fac parte din acelaşi curriculum universitar, fãrã întocmirea unui nou dosar de autorizare pentru specializarea dubla rezultatã.
(2) În cazul în care una dintre specializãrile care compun specializarea dubla este autorizata sa funcţioneze provizoriu, specializarea rezultatã va fi autorizata sa funcţioneze provizoriu.
(3) Planurile de învãţãmânt ale specializãrilor obţinute prin astfel de grupãri trebuie sa punã în evidenta care este specializarea principala şi care este specializarea secundarã.
ART. 7
În cadrul aceleiaşi universitãţi, pentru specializãrile care sunt deja autorizate sau acreditate în structura formei de învãţãmânt de lungã durata, se pot scolariza studenţi în forma de învãţãmânt de scurta durata (colegii universitare), fãrã a fi necesarã procedura de autorizare de cãtre Consiliul Naţional de Evaluare Academica şi Acreditare.
ART. 8
(1) Denumirile specializãrilor autorizate sa funcţioneze provizoriu, precum şi cele ale instituţiilor de învãţãmânt superior care cuprind numai astfel de specializãri se pot modifica în perioada de funcţionare provizorie, în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 88/1993 .
(2) Instituţiile de învãţãmânt superior care cuprind specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu trebuie sa respecte standardele care au stat la baza acordãrii autorizãrii de funcţionare provizorie pentru aceste specializãri pe toatã durata de activitate.
ART. 9
(1) Consiliul Naţional de Evaluare Academica şi Acreditare va stabili şi va comunica Ministerului Educaţiei Naţionale instituţiile de învãţãmânt superior de stat şi particular acreditate care pot organiza examenul de licenta, respectiv de absolvire, pentru absolvenţii primelor trei promotii ale specializãrilor autorizate sa funcţioneze provizoriu.
(2) Lista cuprinzând instituţiile de învãţãmânt superior de stat şi particular la care se organizeazã examenul de licenta, respectiv de absolvire, va fi aprobatã prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, care va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 10
Reţeaua învãţãmântului de stat şi particular de studii aprofundate - master şi studii aprofundate, precum şi cifra de şcolarizare pentru învãţãmântul de stat se aproba de cãtre Ministerul Educaţiei Naţionale.
ART. 11
(1) La specializãrile care nu au autorizare de funcţionare provizorie nu se organizeazã concurs de admitere în anul I de studii.
(2) La specializãrile care au depãşit perioada legalã a autorizãrii de funcţionare provizorie şi/sau nu îndeplinesc standardele prevãzute de lege sa fie acreditate nu se organizeazã concurs de admitere în anul I de studii, acestea intrand în lichidare.
ART. 12
(1) Studenţii de la specializãrile acreditate sau autorizate sa funcţioneze provizoriu din cadrul instituţiilor de învãţãmânt particular pot sa îşi continue studiile la specializãri identice sau similare din instituţii de învãţãmânt superior de stat în urmãtoarele condiţii cumulative:
a) instituţia de învãţãmânt superior de stat sa scolarizeze în specializarea respectiva, acreditata sau autorizata sa funcţioneze provizoriu;
b) studenţii sa participe la concursul de admitere în instituţia primitoare, în sesiunile oficiale, la specializarea respectiva, şi sa fie declaraţi admişi, în afarã cifrei de şcolarizare repartizate iniţial prin ordin al ministrului educaţiei naţionale;
c) anul de studiu în care studenţii admişi prin concurs vor fi înmatriculaţi este stabilit de cãtre instituţia de învãţãmânt superior primitoare, pe baza documentelor de scolaritate prezentate de student, cu susţinerea examenelor de diferenţa, pentru care se pot percepe taxe în cuantumul stabilit de senatele universitare. Prin înmatricularea acestei categorii de studenţi nu se modifica formatiile de studiu.
(2) Instituţiile de învãţãmânt superior de stat şi particular în cauza au obligaţia sa îndeplineascã formalitãţile de înscriere la concursul de admitere şi de transfer şi sa elibereze actele solicitate de student, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
ART. 13
(1) Continuarea activitãţii de învãţãmânt superior în alte condiţii decât cele prevãzute de <>Legea nr. 88/1993 , de <>Legea învãţãmântului nr. 84/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi de prezenta hotãrâre atrage rãspunderea celor vinovaţi.
(2) Sesizarea organelor abilitate se face de cãtre Consiliul Naţional de Evaluare Academica şi Acreditare sau de cãtre Ministerul Educaţiei Naţionale.
ART. 14
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 15
La data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abroga <>Hotãrârea Guvernului nr. 294/1997 cu privire la funcţionarea instituţiilor de învãţãmânt superior, în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 88/1993 privind acreditarea instituţiilor de învãţãmânt superior şi recunoaşterea diplomelor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 130 din 25 iunie 1997, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi orice alte dispoziţii contrare.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul educaţiei naţionale,
Andrei Marga

Ministrul muncii
şi protecţiei sociale,

Alexandru Athanasiu
Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

Preşedintele
Consiliului Naţional de Evaluare
Academica şi Acreditare,
Ioan Mihailescu




ANEXA 1

INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR DE STAT

ANEXA 1A

UNIVERSITĂŢI, ACADEMII, INSTITUTE

1. UNIVERSITATEA "POLITEHNICA" DIN BUCUREŞTI

a) Specializãri acreditate



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AERONAVE - Construcţii aerospatiale zi, 5 ani
- Sisteme de propulsie (turbomotoare, rachete) zi, 5 ani
- Echipamente şi instalaţii de bord zi, 5 ani
CHIMIE - Tehnologia substanţelor anorganice zi, 5 ani
- Tehnologia substanţelor organice zi, 5 ani
- Petrochimie şi carbochimie zi, 5 ani
- Inginerie chimica zi, 5 ani
- Ştiinţa şi ingineria materialelor oxidice zi, 5 ani
- Tehnologia compusilor macromoleculari zi, 5 ani
- Inginerie biochimica zi, 5 ani
- Inginerie chimica (în limbile engleza
şi franceza) zi, 5 ani
- Tehnologie chimica zi, 3 ani
ELECTRIC - Construcţii electrotehnice zi, 5 ani
- Acţionari electrice zi, 5 ani
- Electrotehnica generalã zi, 5 ani
- Inginerie electrica şi calculatoare
(în limbile engleza, franceza şi germanã) zi, 5 ani
- Maşini şi aparate electrice zi, 3 ani
ELECTRONIC - Electronica aplicatã zi, 5 ani
- Comunicaţii zi, 5 ani
- Microelectronica zi, 5 ani
- Telecomenzi şi electronica în transporturi zi, 5 ani
- Electronica zi, 3 ani
- Comunicaţii şi exploatare poştalã zi, 3 ani
ELECTROMECANIC - Exploatare maşini şi utilaje zi, 3 ani
- Trafic urban zi, 3 ani
ENERGETIC - Centrale termoelectrice zi, 5 ani
- Centrale nuclearoelectrice zi, 5 ani
- Electroenergetica zi, 5 ani
- Centrale hidroelectrice zi, 5 ani
- Energetica industriala zi, 5 ani
- Termoenergetica zi, 3 ani
- Hidroenergetica zi, 3 ani
- Transportul şi distribuţia energiei electrice zi, 3 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în energetica şi
electrotehnica zi, 5 ani
- Ingineria şi managementul sistemelor
de producţie zi, 5 ani
- Inginerie economicã în industria chimica
şi de materiale zi, 5 ani
- Ingineria şi managementul sistemelor
de producţie (în limba germanã) zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
- Maşini-unelte zi, 5 ani
- Utilajul şi tehnologia sudarii zi, 5 ani
INGINERIA
TRANSPORTURILOR - Tehnica transporturilor zi, 5 ani
MECANIC - Maşini şi echipamente termice zi, 5 ani
- Maşini hidraulice şi pneumatice zi, 5 ani
- Echipamente de proces zi, 5 ani
- Mecanicã fina zi, 5 ani
- Mecanicã agricolã (maşini şi instalaţii
agricole) zi, 5 ani
- Construcţii de maşini agricole zi, 5 ani
- Autovehicule rutiere zi, 5 ani
- Material rulant de cale feratã zi, 5 ani
- Mecanicã şi inginerie mecanicã (în limbile
engleza franceza şi germanã), zi, 5 ani
- Tehnologia prelucrãrii metalelor zi, 3 ani
- Tehnologii de mecanicã fina zi, 3 ani
- Automobile zi, 3 ani
- Materiale şi defectoscopie zi, 3 ani
MECATRONICA - Roboti industriali zi, 5 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Ingineria proceselor siderurgice zi, 5 ani
- Metalurgie neferoasa zi, 5 ani
- Turnarea metalelor zi, 5 ani
- Prelucrari plastice şi tratamente termice zi, 5 ani
- Ştiinţa materialelor zi, 5 ani
ŞTIINŢE
APLICATE - Inginerie fizica zi, 5 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR - Calculatoare zi, 5 ani
ŞI A
CALCULATOARELOR - Automatica şi informatica
industriala zi, 5 ani
- Tehnica de calcul zi, 3 ani.
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CHIMIE - Chimie alimentara zi, 5 ani
- Tehnici de laborator şi monitorizare
asistate de calculator zi, 3 ani
ELECTRIC - Controlul calitãţii şi metrologie zi, 3 ani
- Metrologie şi sisteme de mãsurare zi, 5 ani
ENERGETIC - Informatizarea şi conducerea proceselor
energetice zi, 5 ani
INGINERIE ECONOMICĂ - Inginerie economicã în electronica şi
electrotehnica (în limbile engleza
şi germanã) zi, 5 ani
- Inginerie economicã în domeniul mecanic zi, 5 ani
- Inginerie economicã în domeniul mecanic
(în limba germanã) zi, 5 ani
- Inginerie economicã în electronica
şi telecomunicaţii zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologii şi echipamente neconventionale zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ - Ingineria şi managementul calitãţii zi, 5 ani
INGINERIA MEDIULUI - Ingineria mediului în energetica zi, 5 ani
- Ingineria protecţiei mediului în industria
chimica şi petrochimica zi, 5 ani
MECANIC - Maşini şi instalaţii pentru prelucrarea
produselor agricole zi, 5 ani
- Ingineria sistemelor biotehnice şi
ecologice zi, 5 ani
- Optometrie zi, 3 ani
- Microtehnica şi optica zi, 3 ani
- Mecanizarea şi managementului fermelor
agricole (Buzau) zi, 3 ani
MECATRONICA - Mecatronica zi, 5 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Ştiinţa materialelor (în limbile engleza
şi franceza) zi, 5 ani
- Tehnologii ecologice în metalurgia
extractiva zi, 3 ani
- Tehnologii ecologice în metalurgia
prelucratoare zi, 3 ani
ŞTIINŢE APLICATE - Inginerie matematica zi, 5 ani
- Mecanicã aplicatã zi, 5 ani
TEHNOLOGIA
TRANSPORTURILOR - Tehnologia transporturilor zi, 3 ani
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


2. UNIVERSITATEA TEHNICA DE CONSTRUCŢII DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CONSTRUCŢII - Construcţii civile, industriale şi
agricole zi, 5 ani
- Cai ferate, drumuri şi poduri zi, 5 ani
- Construcţii hidrotehnice zi, 5 ani
- Inginerie sanitarã şi protecţia mediului zi, 5 ani
- Inginerie civilã (în limbile engleza
şi franceza) zi, 5 ani
- Tehnologia construcţiilor zi, 3 ani
- Lucrãri edilitare zi, 3 ani
- Construcţii şi exploatarea lucrãrilor
hidrotehnice zi, 3 ani
- Drumuri şi poduri zi, 3 ani
- Cai ferate şi lucrãri de arta zi, 3 ani
- Organizarea şi economia construcţiilor zi, 3 ani
GEODEZIE - Geodezie zi, 5 ani
- Cadastru zi, 5 ani
- Topografie zi, 3 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Ingineria şi managementul lucrãrilor
de construcţii zi, 5 ani
INSTALAŢII - Instalaţii pentru construcţii zi, 5 ani
- Instalaţii pentru construcţii (în limba
franceza) zi, 5 ani
- Instalaţii şi echipamente pentru
protecţia atmosferei zi, 5 ani
- Instalaţii zi, 3 ani
MECANIC - Utilaj tehnologic pentru construcţii zi, 5 ani
- Mecanizarea construcţiilor zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CONSTRUCŢII - Inginerie urbana, construcţia şi
gestiunea localitãţilor zi, 5 ani
MECANIC - Inginerie tehnologicã şi mecanizare
în construcţii zi, 5 ani
ŞTIINŢE APLICATE - Inginerie matematica zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


3. INSTITUTUL DE ARHITECTURA "ION MINCU" DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARHITECTURA - Arhitectura zi, 6 ani
- Arhitectura clãdirilor zi, 3 ani
URBANISM - Urbanism zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARHITECTURA - Arhitectura de interior şi mobilier zi, 3 ani
- Arhitectura şi urbanism CAD-CAM zi, 3 ani
URBANISM - Urbanism zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


4. UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINA VETERINARA DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AGRICOL - Agricultura zi, 5 ani
- Pedologie-Agrochimie zi, 5 ani
- Horticultura zi, 5 ani
- Protecţia plantelor zi, 3 ani
- Legumicultura-Floricultura zi, 3 ani
CONSTRUCŢII - Îmbunãtãţiri funciare şi dezvoltare ruralã zi, 5 ani
- Amenajarea teritoriului agricol zi, 3 ani
- Organizarea şi economia construcţiilor zi, 3 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Managementul dezvoltãrii rurale şi
inginerie economicã în agricultura zi, 5 ani
INGINERIA
MEDIULUI - Ingineria mediului agricol zi, 5 ani
MEDICINA
VETERINARA - Medicina veterinara zi, 6 ani
- Igiena şi laborator veterinar zi, 3 ani
ZOOTEHNIE - Zootehnie zi, 5 ani
- Creşterea animalelor mici zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AGRICOL - Arhitectura peisajera zi, 5 ani
- Tehnologia vinului şi produselor derivate zi, 3 ani
- Management şi afaceri în agricultura
(Calarasi) zi, 3 ani
- Managementul prelucrãrii şi valorificãrii
produselor agroalimentare (Calarasi) zi, 3 ani
BIOTEHNOLOGIE - Biotehnologii agricole zi, 5 ani
- Biotehnologii industriale zi, 5 ani
- Biotehnologii medical-veterinare zi, 5 ani
- Biotehnologii în zootehnie zi, 5 ani
GEODEZIE - Cadastru agricol zi, 3 ani
MEDICINA
VETERINARA - Clinica şi farmacie veterinara zi, 3 ani
ZOOTEHNIE - Tehnologia laptelui şi produselor lactate zi, 3 ani
- Tehnologia carnii şi produselor din carne zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


5. UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Birotica zi, 3 ani
BIBLIOTECONOMIE - Biblioteconomie-Arhivistica zi, 3 ani
BIOLOGIE - Biologie zi, 4 ani
- Biochimie zi, 4 ani
CHIMIE - Chimie zi, 4 ani
- Chimie-Fizica zi, 4 ani
- Biochimie tehnologicã zi, 4 ani
- Chimie (în limba franceza) zi, 4 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (Limba strãinã B) zi, 4 ani;
fãrã frecventa,5 ani
- Bibliologie şi ştiinţa informãrii zi, 4 ani
- O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã A) Limba şi literatura romana
sau O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã B) zi, 4 ani
- Filologie clasica (Limba latina - Limba
greaca veche) zi, 4 ani
FILOSOFIE - Filosofie zi, 4 ani
FIZICA - Fizica zi, 4 ani
- Fizica (în limbile franceza şi engleza) zi, 4 ani
- Fizica tehnologicã zi, 5 ani
GEOLOGIE - Geologie zi, 4 ani
- Geologie tehnica zi, 5 ani
- Geofizica zi, 5 ani
GEOGRAFIE - Geografie zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Geografie - O limba şi literatura strãinã
(engleza, franceza, germanã, rusa -
la alegere) zi, 4 ani
- Cartografie zi, 3 ani
INFORMATICA - Tehnologie informatica zi, 3 ani
- Informatica zi, 4 ani
ISTORIE - Istorie zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
JURNALISTICA - Jurnalistica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
MATEMATICA - Matematica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Matematica (în limba franceza) zi, 4 ani
- Matematica-Mecanicã zi, 4 ani
- Matematici pure zi, 4 ani
- Matematica aplicatã (în limba engleza) zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Asistenta socialã zi, 4 ani
- Pedagogie zi, 4 ani
- Psihologie zi, 4 ani
- Sociologie zi, 4 ani
- Psihopedagogie specialã zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa pastorala zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã: engleza, franceza,
germanã, rusa - la alegere) zi, 4 ani
- Teologie baptista - Litere (Limba şi
literatura romana) zi, 4 ani
- Teologie baptista - Litere (O limba şi
literatura strãinã: engleza, franceza,
germanã, rusa - la alegere) zi, 4 ani
- Teologie baptista - Asistenta socialã zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
BIOLOGIE - Ecologie şi protecţia mediului zi, 4 ani
CHIMIE - Radiochimie zi, 4 ani
FILOLOGIE - Comunicare şi relaţii publice zi, 4 ani
- Traducatori zi, 4 ani
- O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã A) - Limba şi literatura romana
sau O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã B, inclusiv Limba rromani) zi, 4 ani
- Studii culturale europene zi, 4 ani
FIZICA - Fizica medicalã zi, 4 ani
GEOGRAFIE - Geografia turismului zi, 4 ani
- Geografia activitãţilor turistice
(Calimanesti) zi, 3 ani
- Hidrologie, meteorologie şi supravegherea
calitãţii mediului zi, 3 ani
JURNALISTICA - Comunicare publica zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematica-Informatica zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori - O limba strãinã (Focsani) zi, 3 ani
ŞTIINŢA MEDIULUI - Ştiinţa mediului zi, 4 ani
ŞTIINŢE ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
ŞTIINŢE POLITICE - Ştiinţe politice zi, 4 ani
- Ştiinţe politice (în limbile engleza
şi franceza) zi, 4 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Filologie clasica
(Limba latina - Limba greaca veche) zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa - Patrimoniu cultural zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa - Asistenta socialã zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa - Pictura bisericeasca zi, 4 ani
- Teologie romano-catolica -
Asistenta socialã zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


6. UNIVERSITATEA DE MEDICINA ŞI FARMACIE "CAROL DAVILA" DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
FARMACIE - Farmacie zi, 5 ani
- Farmacie (militarã) zi, 5 ani
MEDICINA - Medicina generalã zi, 6 ani
- Medicina generalã (militarã) zi, 6 ani
- Stomatologie zi, 6 ani
- Stomatologie (militarã) zi, 6 ani
STOMATOLOGIE - Tehnica dentara zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MEDICINA - Fiziokinetoterapie zi, 5 ani
- Audiologie şi protezare auditiva zi, 3 ani
STOMATOLOGIE - Profilaxie stomatologica zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


7. ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Managementul firmei zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Economie-Pedagogie zi, 4 ani
- Economia şi gestiunea producţiei
agroalimentare zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Finanţe şi asigurãri zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Contabilitate şi informatica de zi, 4 ani;
gestiune fãrã frecventa, 5 ani
- Gestiunea şi analiza financiarã a
întreprinderilor zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Informatica economicã zi, 4,5 ani;
fãrã frecventa, 5,5 ani
- Cibernetica şi previziune economicã zi, 4,5 ani;
fãrã frecventa, 5,5 ani
- Statistica social-economicã zi, 4,5 ani;
fãrã frecventa, 5,5 ani
- Marketing zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Merceologie zi, 4 ani
- Turism şi servicii zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Comerţ zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Tranzacţii internaţionale zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Economie şi sociologie ruralã zi, 4 ani
- Gestiunea afacerilor (în limbile
engleza, franceza şi germanã) zi, 4 ani
- Economia întreprinderii (în limbile
engleza, franceza şi germanã) zi, 4 ani
- Organizarea producţiei şi a muncii zi, 3 ani
- Contabilitate şi gestiune financiarã zi, 3 ani
- Prelucrarea electronica a informatiei
economice zi, 3 ani
- Conducerea unitãţilor comerciale şi
de turism zi, 3 ani
- Managementul producţiei agricole şi
alimentare zi, 3 ani
- Comerţ exterior zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Economie matematica zi, 4,5 ani
- Conducerea unitãţilor comerciale şi
de turism (Buzau) zi, 3 ani
- Managementul producţiei agricole şi
alimentare (Buzau) zi, 3 ani
- Gestiune bancarã zi, 3 ani
- Politici economice zi, 4 ani
- Economia mediului zi, 4 ani
- Economia şi dreptul afacerilor zi, 4 ani
- Bãnci şi burse de valori zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management social zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Economie mondialã zi, 4 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


8. UNIVERSITATEA DE MUZICA DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MUZICA - Interpretare instrumentala zi, 5 ani
- Canto zi, 5 ani
- Regie de teatru muzical zi, 5 ani
- Compoziţie zi, 5 ani
- Muzicologie zi, 5 ani
- Dirijat de orchestra zi, 5 ani
- Dirijat de cor academic zi, 5 ani
- Jazz şi muzica uşoarã zi, 5 ani
- Pedagogie muzicala zi, 5 ani
- Muzica religioasã zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


9. UNIVERSITATEA DE ARTE DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTE PLASTICE
ŞI DECORATIVE - Pictura zi, 5 ani
- Sculptura zi, 5 ani
- Grafica zi, 5 ani
- Arte textile (tapiserie-contexturi,
moda-imprimeuri) zi, 5 ani
- Ceramica-Sticla-Metal zi, 5 ani
- Scenografie zi, 5 ani
- Design zi, 5 ani
- Arta murala zi, 5 ani
- Conservarea şi restaurarea operei de arta zi, 5 ani
- Pedagogia artei zi, 5 ani
- Istoria şi teoria artei zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTE PLASTICE
ŞI DECORATIVE - Foto-video-procesare computerizata
a imaginii zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


10. UNIVERSITATEA DE ARTA TEATRALA ŞI CINEMATOGRAFICA "ION LUCA CARAGIALE"
DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTA
CINEMATOGRAFICA
ŞI TELEVIZIUNE - Regie de film şi televiziune zi, 4 ani
- Imagine de film şi televiziune zi, 4 ani
- Comunicare audiovizuala zi, 4 ani
ARTA TEATRALA - Actorie zi, 4 ani
- Teatrologie zi, 4 ani
- Regie teatru zi, 5 ani
- Coregrafie, creaţie şi pedagogie zi, 4 ani
- Arta actorului manuitor de papusi
şi marionete zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTA
CINEMATOGRAFICA - Multimedia-sunet, montaj zi, 4 ani
ŞI TELEVIZIUNE
ARTA TEATRALA - Scenografie zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


11. ACADEMIA NATIONALA DE EDUCAŢIE FIZICA ŞI SPORT DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
EDUCAŢIE FIZICA
ŞI SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
- Kinetoterapie zi, 4 ani
- Educaţie fizica militarã şi sport zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Maiestrie sportiva (antrenori) zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


12. ŞCOALA NATIONALA DE STUDII POLITICE ŞI ADMINISTRATIVE DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Ştiinţe administrative (studii academice
postuniversitare) zi, 2 ani
ŞTIINŢE POLITICE - Relaţii internaţionale şi integrare
europeanã (studii academice
postuniversitare) zi, 2 ani
- Ştiinţe politice (studii academice
postuniversitare) zi, 2 ani
- Comunicare şi relaţii publice (studii
academice postuniversitare) zi, 2 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE -
SECRETARIAT - Administraţie publica localã zi, 3 ani
ECONOMIC - Management (studii academice
postuniversitare) zi, 2 ani
JURNALISTICA - Comunicare socialã zi, 4 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
ŞTIINŢE POLITICE - Ştiinţe politice zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


13. UNIVERSITATEA "1 DECEMBRIE 1918" DIN ALBA IULIA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ISTORIE - Istorie-Arheologie zi, 4 ani
ECONOMIC - Conducerea unitãţilor comerciale
şi de turism zi, 3 ani
- Contabilitate şi gestiune financiarã zi, 3 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana - Limba
şi literatura franceza zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Birotica zi, 3 ani
ECONOMIC - Contabilitate şi informatica de gestiune zi, 4 ani
- Turism şi servicii zi, 4 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana - Limba şi
literatura engleza zi, 4 ani
GEODEZIE - Topografie, cadastru şi organizarea
teritoriului zi, 3 ani
INFORMATICA - Tehnologie informatica zi, 3 ani
MUZEOLOGIE - Conservarea şi restaurarea
patrimoniului zi, 4 ani
- Tehnici de cercetare şi conservare
a patrimoniului arheologic şi muzeal zi, 3 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Asistenta socialã zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE - Drept zi, 4 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura engleza) zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa pastorala zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa - Asistenta socialã zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


14. UNIVERSITATEA "AUREL VLAICU" DIN ARAD
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CHIMIE - Finisare chimica textila zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ - Utilajul şi tehnologia sudarii zi, 5 ani
TEHNOLOGIA
PRODUSELOR
ALIMENTARE - Tehnologia şi controlul calitãţii
produselor alimentare zi, 5 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa pastorala zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
TEXTILE-
PIELARIE - Filatura şi tesatorie zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Finanţe şi asigurãri zi, 4 ani
- Contabilitate şi informatica de
gestiune zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
MECANIC - Material rulant de cale feratã zi, 5 ani
PETROL - Foraj-extracţie zi, 3 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR - Automatica şi informatica industriala zi, 5 ani
ŞI A CALCULATOARELOR
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Litere zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa - Asistenta socialã zi, 4 ani
TEXTILE-PIELARIE - Tricotaje, confecţii textile zi, 5 ani
TEHNOLOGIA
PRODUSELOR
ALIMENTARE - Tehnologie şi control în alimentaţia
publica şi turism zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


15. UNIVERSITATEA DIN BACAU
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
BIOLOGIE - Biologie zi, 4 ani
ECONOMIC - Marketing zi, 4 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
- Kinetoterapie zi, 4 ani
ENERGETICA - Energetica industriala zi, 5 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana -
O limba şi literatura
strãinã (engleza, franceza) zi, 4 ani
- Limba şi literatura engleza - Limba
şi literatura romana
sau Limba şi literatura franceza zi, 4 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ
MATEMATICA - Matematica-Fizica zi, 4 ani
MECANIC - Utilaj tehnologic pentru industria
alimentara zi, 5 ani
- Utilaj tehnologic pentru industria
celulozei şi hârtiei zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Contabilitate şi informatica de gestiune zi, 4 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura franceza - Limba
şi literatura romana sau Limba şi
literatura englezazi zi, 4 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în domeniul mecanic zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ - Ingineria şi managementul calitãţii zi, 5 ani
TEHNOLOGIA
PRODUSELOR - Tehnologia şi controlul calitãţii
ALIMENTARE produselor alimentare zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


16. UNIVERSITATEA DE NORD DIN BAIA MARE
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
BIOLOGIE - Biologie-Chimie zi, 4 ani
ECONOMIC - Organizarea producţiei şi a muncii zi, 3 ani
ELECTROMECANIC - Electromecanica zi, 5 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana-O limba
şi literatura strãinã (engleza, franceza)
sau Etnologie zi, 4 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
MATEMATICA - Matematica-Fizica zi, 4 ani
MECANIC - Utilaj tehnologic minier zi, 5 ani
MINE - Exploatãri miniere subterane zi, 5 ani
- Prepararea substanţelor minerale utile zi, 5 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Metalurgie neferoasa zi, 5 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Litere (Limba
şi literatura romana) zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Managementul firmei zi, 4 ani
ENERGETIC - Electroenergetica zi, 5 ani
FILOLOGIE - Limbi moderne aplicate (câte doua limbi
strãine dintre: engleza, franceza, germanã) zi, 4 ani
INFORMATICA - Informatica aplicatã zi, 3 ani
INGINERIA
MEDIULUI - Ingineria mediului în minerit şi metalurgie zi, 5 ani
MATEMATICA - Matematica-Informatica zi, 4 ani
PROTECŢIA
MEDIULUI - Controlul calitãţii mediului zi, 3 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori - O limba strãinã
(engleza, franceza) zi, 3 ani
TEOLOGIE - Teologie greco-catolica - Litere
(Limba şi literatura romana) zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa - Asistenta socialã zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


17. UNIVERSITATEA "TRANSILVANIA" DIN BRAŞOV
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CONSTRUCŢII - Construcţii civile, industriale şi agricole zi, 5 ani
ECONOMIC - Marketing zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Turism şi servicii zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
ELECTRIC - Electrotehnica generalã zi, 5 ani
ELECTRONIC - Electronica aplicatã zi, 5 ani
ELECTROMECANIC - Electromecanica zi, 5 ani
- Exploatare maşini şi utilaje zi, 3 ani
FORESTIER - Silvicultura zi, 5 ani
- Exploatãri forestiere zi, 5 ani
- Prelucrarea lemnului zi, 5 ani
- Mobila şi produse finite din lemn zi, 5 ani
- Tehnica culturilor silvice zi, 3 ani
- Tehnologia exploatarilor forestiere zi, 3 ani
- Tehnologia prelucrãrii lemnului zi, 3 ani
FIZICA - Fizica-Chimie zi, 4 ani
INFORMATICA - Tehnologie informatica zi, 3 ani
- Informatica zi, 4 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ - Maşini-unelte zi, 5 ani
- Utilajul şi tehnologia sudarii zi, 5 ani
MATEMATICA - Matematica-Fizica zi, 4 ani
- Matematica zi, 4 ani
MECANIC - Autovehicule rutiere zi, 5 ani
- Mecanicã fina zi, 5 ani
- Mecanicã agricolã (maşini şi instalaţii
agricole) zi, 5 ani
- Utilaj tehnologic pentru prelucrari
la cald zi, 5 ani
- Automobile zi, 3 ani
- Tehnologii de mecanicã fina zi, 3 ani
- Tehnologia prelucrãrii metalelor zi, 3 ani
- Materiale şi defectoscopie zi, 3 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Turnarea metalelor zi, 5 ani
- Prelucrari plastice şi tratamente termice zi, 5 ani
MUZICA - Pedagogie muzicala zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AERONAVE - Construcţii aerospatiale zi, 5 ani
ECONOMIC - Conducerea unitãţilor comerciale şi
de turism zi, 3 ani
- Contabilitate şi informatica de gestiune zi, 4 ani
- Finanţe şi asigurãri zi, 4 ani
- Gestiune financiarã şi bancarã zi, 3 ani
- Organizarea şi gestiunea producţiei zi, 3 ani
- Managementul firmei zi, 4 ani
- Tranzacţii internaţionale zi, 4 ani
ELECTRIC - Controlul calitãţii şi metrologie zi, 3 ani
ELECTRONIC - Electronica zi, 3 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura engleza - Limba
şi literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (franceza, germanã) zi, 4 ani
- Limba şi literatura romana - O limba
şi literatura strãinã (engleza, franceza,
germanã, maghiara) zi, 4 ani
- Limbi moderne aplicate (franceza, engleza) zi, 4 ani
- Bibliologie şi muzeologie zi, 3 ani
FORESTIER - Cinegetica zi, 3 ani
GEODEZIE - Cadastru zi, 3 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Ingineria şi managementul sistemelor
de producţie zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologii şi echipamente neconventionale zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ - Productica zi, 5 ani
- Design de produs zi, 5 ani
INSTALAŢII - Instalaţii pentru construcţii zi, 5 ani
MATEMATICA - Matematica-Informatica zi, 4 ani
MECANIC - Design în construcţia de maşini zi, 3 ani
- Optometrie zi, 3 ani
- Utilaj tehnologic pentru industria
alimentara zi, 5 ani
MEDICINA - Medicina generalã zi, 6 ani
MECATRONICA - Roboti industriali zi, 5 ani
- Mecatronica zi, 5 ani
MUZICA - Canto zi, 5 ani
- Interpretare instrumentala zi, 5 ani
PROTECŢIA
MEDIULUI - Controlul calitãţii mediului zi, 3 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Sociologie zi, 4 ani
- Institutori - O limba strãinã
(engleza, franceza) zi, 3 ani
ŞTIINŢE APLICATE - Mecanicã aplicatã zi, 5 ani
ŞTIINŢE JURIDICE - Drept zi, 4 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Ştiinţa materialelor zi, 5 ani
- Tehnologii metalurgice zi, 3 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR - Automatica şi informatica industriala zi, 5 ani
ŞI A
CALCULATOARELOR - Automatizãri zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I
şi care funcţioneazã în lichidare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
BIBLIOTECONOMIE - Biblioteconomie-Arhivistica zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


18. UNIVERSITATEA TEHNICA DIN CLUJ-NAPOCA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARHITECTURA - Arhitectura zi, 6 ani
CONSTRUCŢII - Cai ferate, drumuri şi poduri zi, 5 ani
- Construcţii civile, industriale şi agricole zi, 5 ani
- Cai ferate şi lucrãri de arta zi, 3 ani
- Drumuri şi poduri zi, 3 ani
- Organizarea şi economia construcţiilor zi, 3 ani
- Tehnologia construcţiilor zi, 3 ani
ELECTRIC - Acţionari electrice zi, 5 ani
- Electrotehnica generalã zi, 5 ani
- Electrotehnica generalã (în limba germanã) zi, 5 ani
ELECTROMECANIC - Electromecanica zi, 5 ani
- Exploatare maşini şi utilaje zi, 3 ani
ELECTRONIC - Comunicaţii zi, 5 ani
- Comunicaţii şi exploatare poştalã zi, 3 ani
- Electronica zi, 3 ani
- Electronica aplicatã zi, 5 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în domeniul mecanic zi, 5 ani
- Ingineria şi managementul sistemelor
de producţie zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Maşini-unelte zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
INSTALAŢII - Instalaţii pentru construcţii zi, 5 ani
- Instalaţii zi, 3 ani
MECANIC - Ingineria şi managementul fabricãrii
maşinilor şi utilajelor zi, 5 ani
- Maşini şi echipamente termice zi, 5 ani
- Mecanicã agricolã (maşini şi instalaţii
agricole) zi, 5 ani
- Mecanicã fina zi, 5 ani
- Utilaj tehnologic pentru prelucrari
la cald zi, 5 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Turnarea metalelor zi, 5 ani
- Deformari plastice şi tratamente termice zi, 5 ani
- Ingineria şi managementul procesarii
materialelor zi, 5 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR - Automatica şi informatica industriala zi, 5 ani
ŞI A
CALCULATOARELOR - Automatica şi informatica industriala
(în limba engleza) zi, 5 ani
- Calculatoare zi, 5 ani
- Calculatoare (în limba engleza) zi, 5 ani
- Tehnica de calcul zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CONSTRUCŢII - Inginerie civilã (în limba engleza) zi, 5 ani
ECONOMIC - Fabricaţie şi management în industria
mica şi mijlocie zi, 3 ani
- Organizarea şi gestiunea producţiei
(Campia Turzii) zi, 3 ani
ELECTRIC - Metrologie şi sisteme de mãsurare zi, 5 ani
ELECTROMECANIC - Tehnica medicalã zi, 3 ani
ELECTRONIC - Electronica şi telecomunicaţii (în limba
engleza) zi, 5 ani
ENERGETIC - Energetica industriala zi, 5 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în domeniul
construcţiilor zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini
(în limba germanã) zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ
INGINERIA
MEDIULUI - Ingineria mediului industrial zi, 5 ani
INSTALAŢII - Instalaţii şi echipamente pentru
protecţia atmosferei zi, 5 ani
MECANIC - Automobile zi, 3 ani
- Mecanicã şi inginerie mecanicã zi, 5 ani
- Autovehicule rutiere zi, 5 ani
- Tehnologii de mecanicã fina zi, 3 ani
- Tehnologia prelucrãrii materialelor zi, 3 ani
MECATRONICA - Mecatronica zi, 5 ani
- Roboti industriali zi, 5 ani
- Roboti industriali şi sisteme flexibile
de fabricaţie (în limba engleza) zi, 5 ani
ŞTIINŢE APLICATE - Inginerie fizica zi, 5 ani
- Inginerie matematica zi, 5 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Ştiinţa şi ingineria materialelor zi, 5 ani
- Controlul proceselor metalurgice
(Campia Turzii) zi, 3 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR - Informatica tehnica zi, 3 ani
ŞI A CALCULATOARELOR
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


19. UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI DE MEDICINA VETERINARA DIN
CLUJ-NAPOCA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AGRICOL - Agricultura zi, 5 ani
- Horticultura zi, 5 ani
- Legumicultura-Floricultura zi, 3 ani
- Viticultura-Pomicultura zi, 3 ani
MEDICINA
VETERINARA - Medicina veterinara zi, 6 ani
- Tehnica veterinara zi, 3 ani
ZOOTEHNIE - Zootehnie zi, 5 ani
- Creşterea animalelor, controlul
şi valorificarea produselor zi, 3 ani
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AGRICOL - Agromontanologie zi, 5 ani
- Viticultura şi tehnologia vinului (Blaj) zi, 3 ani
BIOLOGIE - Biologie şi ştiinţe agricole zi, 4 ani
BIOTEHNOLOGIE - Biotehnologii agricole zi, 5 ani
GEODEZIE - Cadastru agricol zi, 3 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Management, dezvoltare şi amenajare ruralã zi, 5 ani
MEDICINA
VETERINARA - Clinica şi farmacie veterinara zi, 3 ani
TEHNOLOGIA
PRODUSELOR - Tehnologia prelucrãrii produselor agricole zi, 5 ani
ALIMENTARE
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


20. UNIVERSITATEA "BABES-BOLYAI" DIN CLUJ-NAPOCA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTA TEATRALA - Actorie zi, 4 ani
- Teatrologie zi, 4 ani
- Regie teatru zi, 5 ani
BIOLOGIE - Biologie zi, 4 ani
- Biologie-Chimie zi, 4 ani
CHIMIE - Chimie-Fizica zi, 4 ani
- Chimie zi, 4 ani
- Chimie (în limba engleza) zi, 4 ani
- Tehnologia substanţelor organice zi, 5 ani
- Tehnologia substanţelor anorganice zi, 5 ani
- Ştiinţa şi ingineria materialelor oxidice zi, 5 ani
ECONOMIC - Managementul firmei zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Economia şi gestiunea producţiei
agroalimentare zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Finanţe şi asigurãri zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Contabilitate şi informatica de
gestiune zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Conducerea unitãţilor comerciale
şi de turism zi, 3 ani
- Informatica economicã zi, 4,5 ani;
fãrã frecventa, 5,5 ani
- Marketing zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Turism şi servicii zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
EDUCAŢIE FIZICA
ŞI SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (Limba strãinã B)
sau Etnologie zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã A) - Limba şi literatura
romana sau O limba şi literatura strãinã zi, 4 ani
(Limba strãinã B)
- Limba şi literatura maghiara - Limba
şi literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (Limba strãinã B)
sau Etnologie maghiara zi, 4 ani
- Filologie clasica (Limba latina -
Limba greaca veche) zi, 4 ani
- Limbi moderne aplicate (câte doua
limbi strãine dintre: engleza, franceza,
germanã, rusa) zi, 4 ani
FILOSOFIE - Filosofie zi, 4 ani
FIZICA - Fizica zi, 4 ani
- Fizica tehnologicã zi, 5 ani
GEOGRAFIE - Geografie zi, 4 ani
- Geografie - O limba şi literatura
strãinã (engleza, franceza, germanã,
rusa, italiana - la alegere) zi, 4 ani
GEOLOGIE - Geologie tehnica zi, 5 ani
- Geologie-Geografie zi, 4 ani
INFORMATICA - Informatica zi, 4 ani
- Tehnologie informatica zi, 3 ani
ISTORIE - Istorie zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Matematica-Fizica zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Sociologie zi, 4 ani
- Psihologie zi, 4 ani
- Pedagogie - Limba şi literatura romana
sau Limba şi literatura maghiara zi, 4 ani
- Psihopedagogie specialã zi, 4 ani
- Asistenta socialã zi, 4 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢE
POLITICE - Ştiinţe politice zi, 4 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa pastorala zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Teologie ortodoxa - Asistenta socialã zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã: engleza,
franceza, germanã, rusa - la alegere) zi, 4 ani
- Teologie greco-catolica - Litere (O limba
şi literatura strãinã) zi, 4 ani
- Teologie greco-catolica - Asistenta socialã zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Administraţie publica localã zi, 3 ani
- Administraţie publica localã (Bistrita) zi, 3 ani
- Administraţie publica localã şi secretariat
(Satu Mare) zi, 3 ani
- Administraţie publica localã
(Sfantu Gheorghe) zi, 3 ani
BIBLIOTECONOMIE - Biblioteconomie-Arhivistica zi, 3 ani
BIOLOGIE - Ecologie şi protecţia mediului zi, 4 ani
CHIMIE - Informatica sistemelor chimice zi, 5 ani
- Inginerie biochimica zi, 5 ani
- Tehnici de laborator asistate de calculator zi, 3 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Kinetoterapie zi, 4 ani
ECONOMIC - Asistenta managerialã zi, 4 ani
- Bãnci şi burse de valori zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Contabilitate şi gestiune financiarã zi, 3 ani
- Managementul instituţiilor europene zi, 4 ani
- Managementul afacerilor în industria
hoteliera zi, 4 ani
- Tranzacţii internaţionale zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management (Sfantu Gheorghe) zi, 3 ani
- Statistica social-economicã zi, 4,5 ani
- Administrarea întreprinderilor
(studii academice postuniversitare) zi, 2 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura spaniola - Limba
şi literatura romana sau Limba
şi literatura maghiara sau O limba şi
literatura strãinã (Limba strãinã B) zi, 4 ani
FIZICA - Fizica medicalã zi, 4 ani
- Fizica mediului ambiant (Dej) zi, 3 ani
GEODEZIE - Topografie, cartografie şi cadastru
funciar (Gheorgheni) zi, 3 ani
- Topografie, cartografie şi cadastru
funciar (Zalau) zi, 3 ani
GEOGRAFIE - Cartografie şi cadastru funciar zi, 3 ani
- Geoinformatica şi prospectare turistica zi, 3 ani
- Geografia turismului (Gheorgheni) zi, 3 ani
- Geografia turismului (Sighetu Marmatiei) zi, 3 ani
- Geografie economicã şi teritorialã
(Sighetu Marmatiei) zi, 3 ani
- Planning teritorial zi, 4 ani
GEOLOGIE - Mineralogie zi, 5 ani
ISTORIE - Istorie-Arheologie zi, 4 ani
- Istorie-Biblioteconomie zi, 4 ani
- Istorie-Istoria artei zi, 4 ani
JURNALISTICA - Jurnalistica zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematica-Informatica zi, 4 ani
- Matematici aplicate zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori - O limba strãinã (engleza) zi, 3 ani
- Institutori - O limba strãinã (engleza -
Bistrita) zi, 3 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
ŞTIINŢA MEDIULUI - Ştiinţa mediului zi, 4 ani
ŞTIINŢE POLITICE - Studii europene zi, 4 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Patrimoniu cultural zi, 4 ani
- Teologie reformata - Asistenta socialã zi, 4 ani
- Teologie reformata - Litere (O limba şi
literatura strãinã: engleza, franceza,
germanã, rusa, maghiara - la alegere)
sau Etnologie zi, 4 ani
- Teologie greco-catolica didactica zi, 4 ani
- Teologie greco-catolica - Litere (Limba
şi literatura romana) zi, 4 ani
- Teologie greco-catolica - Iconografie zi, 4 ani
- Teologie greco-catolica - Istorie (Oradea) zi, 4 ani
- Teologie greco-catolica pastorala (Oradea) zi, 4 ani
- Teologie romano-catolica - Istorie zi, 4 ani
- Teologie romano-catolica - Litere (O limba
şi literatura strãinã: engleza, franceza,
germanã, maghiara - la alegere) zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


21. UNIVERSITATEA DE MEDICINA ŞI FARMACIE "IULIU HATIEGANU" DIN CLUJ-NAPOCA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
FARMACIE - Farmacie zi, 5 ani
MEDICINA - Medicina generalã zi, 6 ani
- Stomatologie zi, 6 ani
STOMATOLOGIE - Tehnica dentara zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
FARMACIE - Tehnica medicalã de laborator farmaceutic zi, 3 ani
MEDICINA - Imagistica medicalã, radioterapie şi
medicina nucleara zi, 3 ani
- Tehnica medicalã de laborator clinic zi, 3 ani
- Asistenţi medicali zi, 3 ani
- Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare zi, 3 ani
STOMATOLOGIE - Profilaxie stomatologica zi, 3 ani
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


22. ACADEMIA DE MUZICA "GHEORGHE DIMA" DIN CLUJ-NAPOCA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MUZICA - Interpretare instrumentala zi, 5 ani
- Canto zi, 5 ani
- Compoziţie zi, 5 ani
- Muzicologie zi, 5 ani
- Dirijat de orchestra zi, 5 ani
- Dirijat de cor academic zi, 5 ani
- Regie de teatru muzical zi, 5 ani
- Pedagogie muzicala zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MUZICA - Muzica religioasã zi, 5 ani
- Interpretare muzicala (Piatra-Neamt) zi, 3 ani
- Pedagogie muzicala (Piatra-Neamt) zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


23. ACADEMIA DE ARTE VIZUALE "IOAN ANDREESCU" DIN CLUJ-NAPOCA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTE PLASTICE
ŞI DECORATIVE - Pictura zi, 5 ani,
- Sculptura zi, 5 ani
- Grafica zi, 5 ani
- Pedagogia artei zi, 5 ani
- Arte textile (tapiserie-contexturi;
moda-imprimeuri) zi, 5 ani
- Ceramica-Sticla-Metal zi, 5 ani
- Design zi, 5 ani
- Foto-video-procesare computerizata
a imaginii zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


24. UNIVERSITATEA "OVIDIUS" DIN CONSTANTA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
BIOLOGIE - Biologie zi, 4 ani
- Ecologie şi protecţia mediului zi, 4 ani
CHIMIE - Tehnologia prelucrãrii petrolului
şi petrochimie zi, 5 ani
CONSTRUCŢII - Construcţii hidrotehnice zi, 5 ani
- Îmbunãtãţiri funciare şi dezvoltare ruralã zi, 5 ani
ECONOMIC - Tranzacţii internaţionale zi, 4 ani
- Turism şi servicii zi, 4 ani
EDUCAŢIE FIZICA
ŞI SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana - O limba
şi literatura strãinã (Limba strãinã B) zi, 4 ani
- Limba şi literatura romana - Limba şi
literatura turca zi, 4 ani
- Limba şi literatura romana - Limba şi
literatura latina zi, 4 ani
FIZICA - Fizica-Chimie zi, 4 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Utilajul şi tehnologia sudarii zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ
ISTORIE - Istorie zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematica-Fizica zi, 4 ani
MEDICINA - Medicina generalã zi, 6 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE
ŞI SECRETARIAT - Birotica zi, 3 ani
AGRICOL - Agricultura zi, 5 ani
ARTA TEATRALA - Actorie zi, 4 ani
ARTE PLASTICE
ŞI DECORATIVE - Pedagogia artei zi, 5 ani
CHIMIE - Chimie zi, 4 ani
CONSTRUCŢII - Lucrãri edilitare zi, 3 ani
CONSTRUCŢII
ŞI ECHIPAMENTE
NAVALE - Instalaţii şi echipamente navale zi, 5 ani
ECONOMIC - Conducerea unitãţilor comerciale
şi de turism zi, 3 ani
- Finanţe şi contabilitate zi, 4 ani
ELECTRONIC - Electronica zi, 3 ani
FARMACIE - Farmacie zi, 5 ani
FIZICA - Fizica zi, 4 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura franceza - Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã zi, 4 ani
- Limba şi literatura engleza - Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (italiana, franceza,
spaniola) zi, 4 ani
- Limba şi literatura romana - Limbi
balcanice (sarba, bulgara) zi, 4 ani
INFORMATICA - Tehnologie informatica zi, 3 ani
INGINERIE - Inginerie economicã în domeniul mecanic zi, 5 ani
ECONOMICĂ - Ingineria şi managementul lucrãrilor
de construcţii zi, 5 ani
MATEMATICA - Matematica zi, 4 ani
- Matematica-Informatica zi, 4 ani
MECANIC - Utilaje şi instalaţii portuare zi, 5 ani
MEDICINA - Stomatologie zi, 6 ani
MUZICA - Pedagogie muzicala zi, 5 ani
- Canto zi, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori - O limba strãinã
(engleza) zi, 3 ani
- Institutori - O limba strãinã (engleza)
(Slobozia) zi, 3 ani
- Institutori - Educaţie fizica zi, 3 ani
- Institutori - Desen zi, 3 ani
- Institutori - Limba turca zi, 3 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE - Drept zi, 4 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Istorie zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa - Litere (Limba
şi literatura romana) zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa pastorala zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I
şi care funcţioneazã în lichidare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana
- Filologie balcanica zi, 4 ani
MEDICINA - Medicina generalã (în limba engleza) zi, 6 ani
- Stomatologie (în limba engleza) zi, 6 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


25. INSTITUTUL DE MARINA CIVILĂ DIN CONSTANTA
a) Specializãri acreditate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ELECTRIC - Electrotehnica generalã zi, 5 ani
ELECTROMECANIC - Electromecanica zi, 5 ani
- Electromecanica fluviala zi, 3 ani
NAVIGAŢIE - Navigaţie şi transport fluvial zi, 3 ani
- Navigaţie şi transport maritim zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

26. UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA
a) Specializãri acreditate
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AGRICOL - Horticultura zi, 5 ani
- Agricultura zi, 5 ani
BIOLOGIE - Biologie-Ştiinţe agricole zi, 4 ani
CHIMIE - Chimie zi, 4 ani
ECONOMIC - Managementul firmei zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Economia şi gestiunea producţiei
agroalimentare zi, 4 ani
- Finanţe şi asigurãri zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Contabilitate şi informatica
de gestiune zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Contabilitate şi gestiune financiarã zi, 3 ani
- Contabilitate şi gestiune financiarã
(Drobeta- Turnu Severin) zi, 3 ani
EDUCAŢIE FIZICA
ŞI SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
ELECTRIC - Construcţii electrotehnice zi, 5 ani
- Electrotehnica generalã zi, 5 ani
- Acţionari electrice zi, 5 ani
- Electrotehnica generalã (în limba franceza) zi, 5 ani
- Maşini şi aparate electrice zi, 3 ani
ELECTROMECANIC - Electromecanica zi, 5 ani
- Exploatare maşini şi utilaje zi, 3 ani
- Tracţiune electrica zi, 5 ani
ENERGETIC - Centrale termoelectrice zi, 5 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana - O limba
şi literatura strãinã (Limba strãinã B) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Limba şi literatura engleza - Limba
şi literatura romana sau O limba
şi literatura strãinã (Limba strãinã B) zi, 4 ani
- Limba şi literatura franceza - Limba şi
literatura romana sau O limba şi literatura
strãinã (Limba strãinã B) zi, 4 ani
FIZICA - Fizica zi, 4 ani
INFORMATICA - Tehnologie informatica zi, 3 ani
- Informatica zi, 4 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ - Maşini-unelte zi, 5 ani
ISTORIE - Istorie - O limba şi literatura strãinã
(Limba strãinã B) zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematica zi, 4 ani
MECANIC - Mecanicã agricolã (Maşini şi instalaţii
agricole) zi, 5 ani
- Autovehicule rutiere zi, 5 ani
MECATRONICA - Roboti industriali zi, 5 ani
ŞTIINŢE JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR - Automatica şi informatica industriala zi, 5 ani
ŞI A
CALCULATOARELOR - Calculatoare zi, 5 ani
- Calculatoare (în limba engleza) zi, 5 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã: engleza, franceza,
germanã, rusa - la alegere) zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa pastorala zi, 5 ani;
fãrã frecventa, 6 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Administraţie localã şi secretariat zi, 3 ani;
(Drobeta-Turnu Severin) fãrã frecventa, 4 ani
- Administraţie publica localã zi, 3 ani
- Administraţie publica localã
(Ramnicu Valcea) zi, 3 ani
- Birotica zi, 3 ani
- Birotica (Drobeta-Turnu Severin) zi, 3 ani;
fãrã frecventa, 4 ani
AERONAVE - Echipamente şi instalaţii de bord zi, 5 ani
AGRICOL - Agromontanologie zi, 5 ani
ARTA TEATRALA - Actorie zi, 4 ani
CHIMIE - Biochimie tehnologicã zi, 4 ani
CONSTRUCŢII - Tehnologia construcţiilor zi, 3 ani
ECONOMIC - Conducerea unitãţilor comerciale şi
de turism (Drobeta-Turnu Severin) zi, 3 ani;
fãrã frecventa, 4 ani
- Gestiune bancarã zi, 3 ani
- Gestiune financiarã şi bancarã zi, 3 ani
- Bãnci şi burse de valori zi, 4 ani
- Marketing zi, 4 ani
- Informatica economicã zi, 4,5 ani
- Statistica social-economicã zi, 4,5 ani
- Tranzacţii internaţionale zi, 4 ani
- Economie generalã zi, 4 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Kinetoterapie zi, 4 ani
ELECTRONIC - Electronica aplicatã zi, 5 ani
- Electronica zi, 3 ani
ELECTROMECANIC - Echipamente electrocasnice, medicale
şi industriale zi, 3 ani
- Electromecanica (în limba franceza) zi, 5 ani
- Electromecanica (Drobeta-Turnu Severin) zi, 3 ani
ENERGETIC - Electroenergetica zi, 5 ani
FILOLOGIE - Traducatori (engleza, franceza) zi, 4 ani
FILOSOFIE - Filosofie-Sociologie zi, 4 ani
GEOGRAFIE - Geografie - O limba şi literatura strãinã zi, 4 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în domeniul mecanic zi, 5 ani
- Inginerie economicã în energetica şi
electrotehnica zi, 5 ani
INGINERIA
MEDIULUI - Ingineria mediului zi, 5 ani
ISTORIE - Istorie zi, 4 ani
MECANIC - Automobile zi, 3 ani
- Materiale şi defectoscopie (Drobeta-Turnu
Severin) zi, 3 ani
- Utilaje şi instalaţii portuare (Drobeta-Turnu
Severin) zi, 5 ani
NAVIGAŢIE - Navigaţie şi transport fluvial (Drobeta-Turnu
Severin) zi, 3 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori - O limba strãinã
(Drobeta-Turn Severin) zi, 3 ani
- Institutori (Drobeta-Turnu Severin) zi, 3 ani
- Institutori - O limba strãinã (engleza -
Ramnicu Valcea) zi, 3 ani
ŞTIINŢE
APLICATE - Mecanicã aplicatã zi, 5 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Ştiinţa materialelor zi, 5 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR - Tehnica de calcul zi, 3 ani
ŞI A
CALCULATOARELOR - Tehnica de calcul (Ramnicu Valcea) zi, 3 ani
- Informatica tehnica zi, 3 ani
TEHNOLOGIA
PRODUSELOR
ALIMENTARE - Tehnologia prelucrãrii produselor agricole zi, 5 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Asistenta socialã zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I
şi care funcţioneazã în lichidare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Economie-Pedagogie zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori - O limba strãinã zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


27. UNIVERSITATEA DE MEDICINA ŞI FARMACIE DIN CRAIOVA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MEDICINA - Medicina generalã zi, 6 ani
- Stomatologie zi, 6 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
FARMACIE - Farmacie zi, 5 ani
MEDICINA - Asistenţi medicali zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


28. UNIVERSITATEA "DUNAREA DE JOS" DIN GALAŢI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Administraţie localã şi secretariat zi, 3 ani
CONSTRUCŢII
ŞI ECHIPAMENTE - Instalaţii şi echipamente navale zi, 5 ani
NAVALE - Nave şi inginerie oceanica zi, 5 ani
- Construcţii şi montaj de nave zi, 3 ani
ECONOMIC - Conducerea unitãţilor comerciale
şi de turism zi, 3 ani
- Managementul firmei zi, 4 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
ELECTROMECANIC - Electromecanica zi, 5 ani
- Exploatare maşini şi utilaje zi, 3 ani
ELECTRONIC - Electronica zi, 3 ani
- Electronica aplicatã zi, 5 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana - O limba
şi literatura strãinã (engleza,
franceza, rusa) zi, 4 ani
- Limba şi literatura engleza - Limba
şi literatura romana sau O limba
şi literatura strãinã (franceza, rusa) zi, 4 ani
- Limba şi literatura franceza - Limba
şi literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (engleza, rusa) zi, 4 ani
FIZICA - Fizica-Chimie zi, 4 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Maşini-unelte zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
- Utilajul şi tehnologia sudarii zi, 5 ani
MATEMATICA - Matematica-Fizica zi, 4 ani
MECANIC - Maşini şi echipamente termice zi, 5 ani
- Maşini şi utilaje pentru construcţii
(Brãila) zi, 5 ani
- Utilaj tehnologic pentru industria
alimentara zi, 5 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Controlul proceselor metalurgice zi, 3 ani
- Ingineria proceselor siderurgice zi, 5 ani
- Prelucrari plastice şi tratamente termice zi, 5 ani
- Turnarea metalelor zi, 5 ani
- Ştiinţa materialelor zi, 5 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR - Automatica şi informatica industriala zi, 5 ani
ŞI A CALCULATOARELOR
TEHNOLOGIA
PRODUSELOR - Pescuit şi acvacultura zi, 5 ani
ALIMENTARE - Tehnologii alimentare zi, 3 ani
- Tehnologia şi controlul calitãţii
produselor alimentare zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
BIOTEHNOLOGIE - Biotehnologie aplicatã zi, 5 ani
CHIMIE - Tehnologii carbochimice zi, 5 ani
ECONOMIC - Contabilitate şi informatica de gestiune zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Economia şi gestiunea produselor
agroalimentare zi, 4 ani
- Finanţe şi asigurãri zi, 4 ani
- Informatica economicã zi, 4,5 ani
- Marketing zi, 4 ani
- Tranzacţii internaţionale zi, 4 ani
- Gestiune financiarã şi bancarã zi, 3 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Educaţie fizica şi management în sport zi, 4 ani
- Kinetoterapie zi, 4 ani
ELECTRIC - Acţionari electrice zi, 5 ani
- Acţionari electrice (în limba franceza) zi, 5 ani
ELECTRONIC - Comunicaţii zi, 5 ani
ELECTROMECANIC - Exploatarea motoarelor în transporturi zi, 3 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în domeniul mecanic zi, 5 ani
- Inginerie economicã în domeniul mecanic
(Brãila) zi, 5 ani
INGINERIA
MEDIULUI - Ingineria mediului în energetica zi, 5 ani
- Gestiunea, prelucrarea şi valorificarea
deşeurilor zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologii şi echipamente neconventionale zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ
ISTORIE - Istorie-Filosofie zi, 4 ani
- Istorie - O limba şi literatura
strãinã (engleza) zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematica-Informatica zi, 4 ani
MECANIC - Mecanicã fina zi, 5 ani
- Utilaj tehnologic pentru prelucrari
la cald (Brãila) zi, 5 ani
- Inginerie tehnologicã şi mecanizare
în construcţii (Brãila) zi, 5 ani
- Utilaj tehnologic pentru industria
celulozei şi hârtiei (Brãila) zi, 5 ani
- Maşini hidraulice şi pneumatice zi, 5 ani
- Ingineria sistemelor biotehnice
şi ecologice zi, 5 ani
MECATRONICA - Roboti industriali zi, 5 ani
- Mecatronica zi, 5 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
ŞTIINŢE APLICATE - Mecanicã aplicatã zi, 5 ani
TEHNOLOGIA
PRODUSELOR - Tehnologie şi control în alimentaţia
publica şi turism zi, 5 ani
ALIMENTARE - Tehnologii piscicole zi, 3 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura romana) zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I
şi care funcţioneazã în lichidare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
INFORMATICA - Tehnologie informatica zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


29. UNIVERSITATEA TEHNICA "GHEORGHE ASACHI" DIN IAŞI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARHITECTURA - Arhitectura zi, 6 ani
CHIMIE - Tehnologia substanţelor anorganice zi, 5 ani
- Tehnologia substanţelor organice zi, 5 ani
- Tehnologia compusilor macromoleculari zi, 5 ani
- Tehnologia celulozei, hârtiei, poligrafie
şi fibre zi, 5 ani
- Finisare chimica textila zi, 5 ani
- Tehnologia pieilor, blanurilor şi
inlocuitorilor de piele zi, 5 ani
- Tehnologie chimica zi, 3 ani
- Inginerie chimica zi, 5 ani
- Inginerie biochimica zi, 5 ani
CONSTRUCŢII - Construcţii civile, industriale
şi agricole zi, 5 ani
- Cai ferate, drumuri şi poduri zi, 5 ani
- Inginerie civilã (în limbile engleza
şi franceza) zi, 5 ani
- Construcţii hidrotehnice zi, 5 ani
- Îmbunãtãţiri funciare şi dezvoltare ruralã zi, 5 ani
- Inginerie sanitarã şi protecţia mediului zi, 5 ani
- Tehnologia construcţiilor zi, 3 ani
- Lucrãri edilitare zi, 3 ani
- Organizarea şi economia construcţiilor zi, 3 ani
ELECTRIC - Electrotehnica generalã zi, 5 ani
- Maşini şi aparate electrice zi, 3 ani
ELECTROMECANIC - Exploatare maşini şi utilaje zi, 3 ani
ELECTRONIC - Electronica aplicatã zi, 5 ani
- Comunicaţii zi, 5 ani
- Electronica zi, 3 ani
ENERGETIC - Electroenergetica zi, 5 ani
- Energetica industriala zi, 5 ani
- Transportul şi distribuţia energiei
electrice zi, 3 ani
GEODEZIE - Cadastru zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ - Maşini-unelte zi, 5 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în industria de
textile-pielarie zi, 5 ani
INSTALAŢII - Instalaţii pentru construcţii zi, 5 ani
MECANIC - Maşini şi echipamente termice zi, 5 ani
- Mecanicã agricolã (maşini şi instalaţii
agricole) zi, 5 ani
- Utilaj tehnologic zi, 5 ani
- Materiale şi defectoscopie zi, 3 ani
- Mecanicã fina zi, 5 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Turnarea metalelor zi, 5 ani
- Prelucrari plastice şi tratamente
termice zi, 5 ani
- Controlul proceselor metalurgice zi, 3 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR - Automatica şi informatica industriala zi, 5 ani
ŞI A
CALCULATOARELOR - Calculatoare zi, 5 ani
- Tehnica de calcul zi, 3 ani
TEXTILE-
PIELARIE - Filatura-Tesatorie zi, 5 ani
- Tricotaje-Confecţii textile zi, 5 ani
- Confecţii din piele şi inlocuitori zi, 5 ani
- Tehnologia tricoturilor zi, 3 ani
- Tehnologia confecţiilor din tesaturi
şi tricoturi zi, 3 ani
- Tehnologia firelor şi tesaturilor zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CHIMIE - Finisarea produselor textile zi, 3 ani
- Tabacarie zi, 3 ani
CONSTRUCŢII - Tehnologia materialelor de construcţii zi, 3 ani
- Inginerie urbana zi, 5 ani
ECONOMIC - Organizarea producţiei şi a muncii zi, 3 ani
ELECTRIC - Controlul calitãţii şi metrologie zi, 3 ani
- Acţionari electrice zi, 5 ani
- Construcţii electrotehnice zi, 5 ani
- Electrotehnologie zi, 5 ani
- Metrologie şi sisteme de mãsurare zi, 5 ani
ELECTRONIC - Microelectronica zi, 5 ani
- Comunicaţii (în limba engleza) zi, 5 ani
ELECTROMECANIC - Ingineria sistemelor electromecanice zi, 5 ani
ENERGETIC - Centrale termoelectrice zi, 5 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în industria
chimica şi de materiale zi, 5 ani
- Inginerie economicã în energetica
şi electrotehnica zi, 5 ani
- Inginerie economicã în domeniul mecanic zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologii şi echipamente neconventionale zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ - Utilajul şi tehnologia sudarii zi, 5 ani
INGINERIA
MEDIULUI - Tehnologia şi biotehnologia protecţiei
mediului zi, 5 ani
- Amenajãri pentru protecţia apei şi solului zi, 5 ani
MECANIC - Automobile zi, 3 ani
- Tehnologii de mecanicã fina zi, 3 ani
- Exploatarea maşinilor textile zi, 3 ani
- Maşini hidraulice şi pneumatice zi, 5 ani
- Autovehicule rutiere zi, 5 ani
MECATRONICA - Mecatronica zi, 5 ani
- Roboti industriali zi, 5 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Ştiinţa materialelor zi, 5 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR - Echipamente de automatizare zi, 3 ani
ŞI A CALCULATOARELOR
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


30. UNIVERSITATEA AGRONOMICA ŞI DE MEDICINA VETERINARA "ION IONESCU DE LA
BRAD" DIN IAŞI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AGRICOL - Agricultura zi, 5 ani
- Horticultura zi, 5 ani
- Viticultura-Pomicultura zi, 3 ani
- Arhitectura peisajului zi, 3 ani
MEDICINA
VETERINARA - Medicina veterinara zi, 6 ani
- Igiena şi laborator veterinar zi, 3 ani
ZOOTEHNIE - Zootehnie zi, 5 ani
- Creşterea animalelor mici zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AGRICOL - Agromontanologie zi, 5 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Managementul dezvoltãrii rurale şi inginerie
economica în agricultura zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


31. UNIVERSITATEA "ALEXANDRU IOAN CUZA" DIN IAŞI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
BIOLOGIE - Biologie zi, 4 ani
- Biochimie zi, 4 ani
- Ecologie şi protecţia mediului zi, 4 ani
CHIMIE - Chimie zi, 4 ani
- Chimie-Fizica zi, 4 ani
- Biochimie tehnologicã zi, 4 ani
ECONOMIC - Managementul firmei zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Economie-Pedagogie zi, 4 ani
- Economia şi gestiunea producţiei zi, 4 ani;
agroalimentare fãrã frecventa, 5 ani
- Finanţate şi asigurãri zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Contabilitate şi informatica
de gestiune zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Contabilitate şi gestiune financiarã zi, 3 ani
EDUCAŢIE
FIZICA - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
ŞI SPORT - Maiestrie sportiva (antrenori) zi, 3 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (Limba strãinã B) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã A) - zi, 4 ani
- Limba şi literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (Limba strãinã B)
FILOSOFIE - Filosofie zi, 4 ani
FIZICA - Fizica zi, 4 ani
- Fizica tehnologicã zi, 5 ani
GEOLOGIE - Geologie tehnica zi, 5 ani
- Geochimie zi, 5 ani
GEOGRAFIE - Geografie zi, 4 ani
- Geografie - O limba şi literatura zi, 4 ani
strãinã (Limba strãinã B)
INFORMATICA - Tehnologie informatica zi, 3 ani
- Informatica zi, 4 ani
ISTORIE - Istorie zi, 4 ani
- Istorie - O limba şi literatura strãinã zi, 4 ani
(Limba strãinã B)
MATEMATICA - Matematica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Matematica-Fizica zi, 4 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Pedagogie zi, 4 ani
- Psihologie zi, 4 ani
- Sociologie şi politologie zi, 4 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa pastorala zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã: engleza, franceza,
germanã, rusa - la alegere) zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Birotica zi, 3 ani
- Administraţie publica localã zi, 3 ani
- Administraţie publica localã (Focsani) zi, 3 ani
ECONOMIC - Bãnci şi burse de valori zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Comerţ zi, 4 ani
- Marketing zi, 4 ani
- Tranzacţii internaţionale zi, 4 ani
- Turism şi servicii zi, 4 ani
- Turism (Focsani) zi, 3 ani
- Informatica economicã zi, 4,5 ani
- Statistica social-economicã zi, 4,5 ani
- Conducerea unitãţilor comerciale
şi de turism zi, 3 ani
- Gestiune bancarã zi, 3 ani
- Agroturism (Vatra Dornei) zi, 3 ani
FILOLOGIE - Filologie clasica (Limba latina -
Limba greaca veche) zi, 4 ani
- Limba şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã (polona) zi, 4 ani
FIZICA - Fizica medicalã zi, 4 ani
- Biofizica zi, 4 ani
GEOGRAFIE - Geografie - Ştiinţa mediului zi, 4 ani
JURNALISTICA - Jurnalistica zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematici aplicate zi, 4 ani
- Matematica-Mecanicã zi, 4 ani
- Matematica-Informatica zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Asistenta socialã zi, 4 ani
- Psihopedagogie specialã zi, 4 ani
- Institutori - O limba strãinã
(engleza - Botosani) zi, 3 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
ŞTIINŢE POLITICE - Ştiinţe politice zi, 4 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Asistenta socialã zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa - Patrimoniu cultural zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I
şi care funcţioneazã în lichidare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


32. UNIVERSITATEA DE MEDICINA ŞI FARMACIE "GRIGORE T. POPA" DIN IAŞI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MEDICINA - Medicina generalã zi, 6 ani
- Stomatologie zi, 6 ani
FARMACIE - Farmacie zi, 5 ani
STOMATOLOGIE - Tehnica dentara zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MEDICINA - Bioinstrumentatie şi tehnici medicale zi, 6 ani
- Biomateriale şi tehnologie protetica zi, 6 ani
- Substanţe bioactive şi biotehnologie
medicalã zi, 6 ani
- Bioinformatica şi management sanitar zi, 6 ani
- Asistenţi medicali zi, 3 ani
- Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare zi, 3 ani
STOMATOLOGIE - Asistenţi pentru stomatologie zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I
şi care funcţioneazã în lichidare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MEDICINA - Medicina generalã (în limba engleza) zi, 6 ani
- Stomatologie (în limba engleza) zi, 6 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


33. UNIVERSITATEA DE ARTE "GEORGE ENESCU" DIN IAŞI
a) Specializãri acreditate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTE PLASTICE
ŞI DECORATIVE - Pictura zi, 5 ani
- Sculptura zi, 5 ani
- Grafica zi, 5 ani
- Pedagogia artei zi, 5 ani
- Arte textile (tapiserie-contexturi;
moda-imprimeuri) zi, 5 ani
- Design zi, 5 ani
- Arta murala zi, 5 ani
ARTA TEATRALA - Actorie zi, 4 ani
- Arta actorului manuitor de papusi
şi marionete zi, 4 ani
MUZICA - Interpretare instrumentala zi, 5 ani
- Canto zi, 5 ani
- Compoziţie zi, 5 ani
- Muzicologie zi, 5 ani
- Dirijat de cor academic zi, 5 ani
- Pedagogie muzicala zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTE PLASTICE
ŞI DECORATIVE - Conservarea şi restaurarea operei de arta zi, 5 ani
MUZICA - Jazz şi muzica uşoarã zi, 5 ani
- Muzica religioasã zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


34. UNIVERSITATEA DIN ORADEA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
- Kinetoterapie zi, 4 ani
ELECTROMECANIC - Electromecanica zi, 5 ani
ELECTRIC - Electrotehnica generalã zi, 5 ani
ELECTRONIC - Electronica zi, 3 ani
- Electronica aplicatã zi, 5 ani
ENERGETIC - Electroenergetica zi, 5 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana -
O limba şi literatura strãinã (engleza,
franceza, germanã, rusa) zi, 4 ani
- Limba şi literatura engleza -
Limba şi literatura romana sau
Limba şi literatura rusa zi, 4 ani
- Limba şi literatura engleza - Limba
şi literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (franceza,
germanã - la alegere) zi, 4 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ
ISTORIE - Istorie-Geografie zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematica-Fizica zi, 4 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR - Automatica şi informatica industriala zi, 5 ani
ŞI A CALCULATOARELOR
ŞTIINŢE JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa pastorala zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Administraţie publica localã zi, 3 ani
AGRICOL - Agricultura zi, 5 ani
ARHITECTURA - Arhitectura zi, 6 ani
ARTE PLASTICE
ŞI DECORATIVE - Pedagogia artei zi, 5 ani
- Sculptura zi, 5 ani
- Design zi, 5 ani
- Arte textile zi, 5 ani
- Pictura zi, 5 ani
BIOLOGIE - Biologie-Chimie zi, 4 ani
CONSTRUCŢII - Inginerie sanitarã şi protecţia mediului zi, 5 ani
ECONOMIC - Conducerea unitãţilor comerciale
şi de turism zi, 3 ani
- Contabilitate şi informatica de gestiune zi, 4 ani
- Finanţe şi asigurãri zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Managementul firmei zi, 4 ani
- Turism şi servicii zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Marketing zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Tranzacţii internaţionale zi, 4 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Educaţie fizica şi management în sport zi, 4 ani
ELECTRIC - Instalaţii electrice zi, 3 ani
ELECTROMECANICA - Exploatarea aparaturii medicale zi, 3 ani
ENERGETIC - Transportul şi distribuţia energiei
electrice zi, 3 ani
ENERGETIC - Centrale termoelectrice zi, 5 ani
- Energetica industriala zi, 5 ani
FARMACIE - Farmacie zi, 5 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura germanã - Limba
şi literatura romana sau O limba
şi literatura strãinã (engleza,
franceza, italiana, rusa - la alegere) zi, 4 ani
- Biblioteconomie zi, 4 ani
FIZICA - Fizica-Chimie zi, 4 ani
FORESTIER - Silvicultura zi, 5 ani
GEODEZIE - Cadastru zi, 5 ani
GEOGRAFIE - Geografie zi, 4 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în domeniul mecanic zi, 5 ani
- Inginerie economicã în domeniul electric zi, 5 ani
- Inginerie economicã în domeniul textile-
pielarie zi, 5 ani
INGINERIA
MEDIULUI - Ingineria mediului zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ ŞI
TEHNOLOGICĂ - Utilajul şi tehnologia sudarii zi, 5 ani
ISTORIE - Istorie zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematica-Informatica zi, 4 ani
MECANIC - Mecanicã fina zi, 5 ani
- Autovehicule rutiere zi, 5 ani
- Echipamente de proces zi, 5 ani
- Mecanicã agricolã zi, 5 ani
MECATRONICA - Roboti industriali zi, 5 ani
MEDICINA - Fiziokinetoterapie zi, 5 ani
- Medicina generalã zi, 6 ani
- Stomatologie zi, 6 ani
- Cosmetica medicalã zi, 3 ani
MUZICA - Canto zi, 5 ani
- Pedagogie muzicala zi, 5 ani
- Interpretare instrumentala zi, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Sociologie zi, 4 ani
- Psihologie zi, 4 ani
- Filosofie zi, 4 ani
- Institutori - O limba strãinã zi, 3 ani
- Institutori - O limba strãinã (franceza,
engleza-Beius) zi, 3 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR ŞI A - Tehnica de calcul zi, 3 ani
CALCULATOARELOR - Calculatoare zi, 5 ani
ŞTIINŢE POLITICE - Ştiinţe politice zi, 4 ani
STOMATOLOGIE - Tehnica dentara zi, 3 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Asistenta socialã zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura romana sau
O limba şi literatura strãinã: engleza,
franceza, germanã, rusa - la alegere) zi, 4 ani
- Teologie baptista - Asistenta socialã zi, 4 ani
- Teologie baptista - Litere (Limba şi
literatura romana sau
O limba şi literatura strãinã: engleza,
franceza, germanã, rusa - la alegere) zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere
în anul I şi care funcţioneazã în lichidare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AGRICOL - Horticultura zi, 5 ani
BIOLOGIE - Biologie zi, 4 ani
ECONOMIC - Bãnci şi burse de valori zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ENERGETIC - Energetica surselor noi de energie zi, 5 ani
FORESTIER - Exploatãri forestiere zi, 5 ani
- Prelucrarea lemnului zi, 5 ani
MECANIC - Maşini şi echipamente termice zi, 5 ani
PETROL - Petrol şi gaze (Marghita) zi, 3 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori (Beius) zi, 3 ani
- Institutori (Marghita) zi, 3 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
TEXTILE-PIELARIE - Confecţii - Textile (Marghita) zi, 3 ani
- Confecţii - Pielarie (Marghita) zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


35. UNIVERSITATEA DIN PETROSANI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Birotica zi, 3 ani
ECONOMIC - Managementul firmei zi, 4 ani
ELECTRIC - Controlul calitãţii şi metrologie zi, 3 ani
ELECTROMECANIC - Electromecanica zi, 5 ani
- Exploatare maşini şi utilaje zi, 3 ani
MECANIC - Maşini şi instalaţii miniere zi, 5 ani
- Utilaj tehnologic minier zi, 5 ani
MINE - Exploatãri miniere subterane zi, 5 ani
- Exploatãri miniere la zi zi, 5 ani
- Topografie miniera zi, 5 ani
- Topografie miniera zi, 3 ani
- Prepararea substanţelor minerale utile zi, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Psihosociologie zi, 4 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR ŞI - Automatica şi informatica industriala zi, 5 ani
A CALCULATOARELOR
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CONSTRUCŢII - Construcţii miniere zi, 5 ani
ECONOMIC - Organizarea producţiei şi a muncii zi, 3 ani
- Contabilitate şi informatica de gestiune zi, 4 ani
- Finanţe şi asigurãri zi, 4 ani
GEOLOGIE - Geologie miniera zi, 5 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în domeniul mecanic zi, 5 ani
INGINERIA
MEDIULUI - Ingineria mediului în minerit zi, 5 ani
MATEMATICA - Matematica-Fizica zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori - O limba strãinã (engleza) zi, 3 ani
ŞTIINŢE APLICATE - Inginerie matematica zi, 5 ani

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


36. UNIVERSITATEA DIN PITESTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
BIOLOGIE - Biologie zi, 4 ani
CHIMIE - Chimie-Fizica zi, 4 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
ELECTRONIC - Electronica aplicatã zi, 5 ani
- Electronica zi, 3 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura franceza -
Limba şi literatura romana sau
Limba şi literatura engleza zi, 4 ani
- Limba şi literatura romana - Limba
şi literatura engleza zi, 4 ani
- Limba şi literatura romana - Limba
şi literatura franceza zi, 4 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ
MATEMATICA - Matematica zi, 4 ani
MECANIC - Autovehicule rutiere zi, 5 ani
- Automobile zi, 3 ani
- Tehnologia prelucrãrii metalelor zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Contabilitate şi informatica de gestiune zi, 4 ani
- Contabilitate şi informatica de gestiune
(Campulung Muscel) zi, 4 ani
- Managementul firmei zi, 4 ani
- Finanţe şi bãnci zi, 4 ani
ELECTROMECANIC - Electromecanica zi, 5 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Ingineria şi managementul sistemelor
de producţie zi, 5 ani
ISTORIE - Istorie-Muzeologie zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematica-Informatica zi, 4 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori - O limba strãinã
(engleza, franceza) zi, 3 ani
- Institutori - Educaţie fizica zi, 3 ani
- Institutori - Educaţie fizica
(Campulung Muscel) zi, 3 ani
- Institutori - Desen (Campulung Muscel) zi, 3 ani
ŞTIINŢE APLICATE - Inginerie fizica zi, 4 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Asistenta socialã zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa - Litere (Limba
şi literatura romana - O limba şi
literatura strãinã: engleza,
franceza - la alegere) zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa pastorala zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


37. UNIVERSITATEA PETROL-GAZE DIN PLOIESTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CHIMIE - Tehnologia prelucrãrii petrolului şi
petrochimie zi, 5 ani
- Tehnologie chimica zi, 3 ani
ELECTROMECANIC - Electromecanica zi, 5 ani
- Exploatarea utilajului petrolier
şi petrochimic zi, 3 ani
GEOLOGIE - Geologie petroliera zi, 5 ani
MECANIC - Utilaj tehnologic petrolier zi, 5 ani
PETROL - Forajul sondelor şi exploatarea zãcãmintelor
de petrol şi gaze zi, 5 ani
- Foraj-extracţie zi, 3 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR ŞI A - Automatica şi informatica industriala zi, 5 ani
CALCULATOARELOR
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Birotica zi, 3 ani
- Birotica (Campina) zi, 3 ani
- Administraţie publica localã (Campina) zi, 3 ani
CHIMIE - Chimie-Fizica zi, 4 ani
ECONOMIC - Contabilitate şi informatica de gestiune zi, 4 ani
- Managementul firmei zi, 4 ani
- Merceologie zi, 4 ani
- Turism şi servicii zi, 4 ani
ELECTRONIC - Electronica aplicatã zi, 5 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura engleza - Limba
şi literatura franceza zi, 4 ani
- Limba şi literatura romana - Limba şi
literatura engleza zi, 4 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în domeniul mecanic zi, 5 ani
INGINERIA
MEDIULUI - Ingineria protecţiei mediului în industria
chimica şi petrochimica zi, 5 ani
MATEMATICA - Matematica-Informatica zi, 4 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
MECANIC - Utilaj tehnologic pentru transportul
şi depozitarea hidrocarburilor zi, 5 ani
PETROL - Transportul, depozitarea şi distribuirea
petrolului şi gazelor zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


38. UNIVERSITATEA "EFTIMIE MURGU" DIN RESITA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ELECTROMECANIC - Electromecanica zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ - Utilajul şi tehnologia sudarii zi, 5 ani
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Marketing zi, 4 ani
- Turism şi servicii zi, 4 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în energetica şi
electrotehnica zi, 5 ani
- Inginerie economicã în domeniul mecanic zi, 5 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Ştiinţa materialelor zi, 5 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa-Istorie zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


39. UNIVERSITATEA "LUCIAN BLAGA" DIN SIBIU
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ELECTROMECANIC - Electromecanica zi, 5 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Maiestrie sportiva (antrenori) zi, 3 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura germanã - Limba
şi literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (engleza,
franceza) zi, 4 ani
- Limba şi literatura engleza - Limba
şi literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã (germanã,
franceza) zi, 4 ani
- Limba şi literatura romana - O limba
şi literatura strãinã (engleza,
franceza, germanã) zi, 4 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Maşini-unelte zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
ISTORIE - Istorie zi, 4 ani
- Istorie (în limba germanã) zi, 4 ani
JURNALISTICA - Jurnalistica zi, 4 ani
MECANIC - Utilaj tehnologic zi, 5 ani
- Tehnologia prelucrãrii metalelor zi, 3 ani
ŞTIINŢE JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR
ŞI A
CALCULATOARELOR - Calculatoare zi, 5 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa pastorala zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Teologie ortodoxa - Litere (Limba
şi literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã: engleza,
franceza, germanã - la alegere) zi, 4 ani
TEHNOLOGIA
PRODUSELOR
ALIMENTARE - Tehnologii alimentare zi, 3 ani
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Administraţie publica localã zi, 3 ani
AGRICOL - Tehnici şi activitãţi montane zi, 3 ani
- Agromontanologie zi, 5 ani
ARTE
PLASTICE
ŞI DECORATIVE - Conservarea şi restaurarea operelor de arta zi, 5 ani
ARTA TEATRALA - Actorie zi, 4 ani
BIBLIOTECONOMIE - Biblioteconomie-Arhivistica zi, 3 ani
BIOLOGIE - Ecologie şi protecţia mediului zi, 4 ani
ECONOMIC - Comerţ zi, 4 ani
- Turism şi servicii zi, 4 ani
- Conducerea unitãţilor comerciale şi
de turism zi, 3 ani
- Finanţe şi asigurãri zi, 4 ani
ELECTRONIC - Electronica zi, 3 ani
FILOLOGIE - Limbi moderne aplicate zi, 4 ani
FIZICA - Fizica-Chimie zi, 4 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în domeniul mecanic zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ - Tehnologii şi echipamente neconventionale zi, 5 ani
MATEMATICA - Matematica-Informatica zi, 4 ani
- Matematica-Fizica zi, 4 ani
MEDICINA - Medicina generalã zi 6 ani
- Stomatologie zi, 6 ani
- Asistenţi medicali zi, 3 ani
PETROL - Exploatarea şi valorificarea gazelor
naturale (Medias) zi, 3 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Tehnologii în metalurgia extractiva
(Copsa Mica) zi, 3 ani
ŞTIINŢE
POLITICE - Ştiinţe politice zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Psihopedagogie zi, 4 ani
- Psihologie zi, 4 ani
TEHNOLOGIA
PRODUSELOR - Tehnologia şi controlul calitãţii
produselor alimentare zi, 5 ani
ALIMENTARE
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Asistenta socialã zi, 4 ani
TEXTILE -
PIELARIE - Tricotaje-Confecţii textile zi, 5 ani
- Tehnologia confecţiilor din tesaturi
şi tricoturi zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


40. UNIVERSITATEA "ŞTEFAN CEL MARE" DIN SUCEAVA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Birotica zi, 3 ani
ECONOMIC - Turism şi servicii zi, 4 ani
ENERGETIC - Energetica industriala zi, 5 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana - O limba
şi literatura strãinã (franceza, germanã) zi, 4 ani
- Limba şi literatura franceza - Limba şi
literatura romana sau Limba şi
literatura germanã zi, 4 ani
FORESTIER - Silvicultura zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ - Maşini-unelte zi, 5 ani
ISTORIE - Istorie-Geografie zi, 4 ani
MECANIC - Utilaj tehnologic zi, 5 ani
MECATRONICA - Mecatronica zi, 5 ani
MUZEOLOGIE - Muzeologie zi, 3 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR ŞI A
CALCULATOARELOR - Calculatoare zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Conducerea unitãţilor comerciale şi
de turism zi, 3 ani
- Gestiune financiarã şi bancarã zi, 3 ani
ELECTRIC - Electrotehnica generalã zi, 5 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura engleza - Limba şi
literatura romana sau O limba şi literatura
strãinã (franceza, germanã) zi, 4 ani
- Limba şi literatura franceza - Limba
şi literatura engleza zi, 4 ani
GEOGRAFIE - Geografie - O limba şi literatura
strãinã (franceza, engleza) zi, 4 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în domeniul mecanic zi, 5 ani
- Ingineria şi managementul calitãţii zi, 5 ani
ISTORIE - Istorie - O limba şi literatura strãinã
(engleza, franceza) zi, 4 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR ŞI A - Automatica şi informatica industriala zi, 5 ani
CALCULATOARELOR
TEHNOLOGIA
PRODUSELOR
ALIMENTARE - Tehnologii alimentare zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


41. UNIVERSITATEA "VALACHIA" DIN TARGOVISTE
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Birotica zi, 3 ani
BIBLIOTECONOMIE - Biblioteconomie-Arhivistica zi, 3 ani
MUZEOLOGIE - Tehnici de cercetare şi conservare a
patrimoniului arheologic şi muzeal zi, 3 ani
TEHNOLOGIA
PRODUSELOR
ALIMENTARE - Tehnologii alimentare zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AGRICOL - Agromontanologie zi, 5 ani
ECONOMIC - Contabilitate şi gestiune financiarã zi, 3 ani
- Contabilitate şi informatica de gestiune zi, 4 ani
- Finanţe şi asigurãri zi, 4 ani
- Managementul firmei zi, 4 ani
- Marketing zi, 4 ani
- Agroturism zi, 3 ani
ELECTRIC - Electrotehnica generalã zi, 5 ani
ELECTRONIC - Electronica aplicatã zi, 5 ani
ELECTROMECANIC - Electromecanica zi, 5 ani
ENERGETIC - Transportul şi distribuţia energiei
electrice zi, 3 ani
- Energetica industriala zi, 5 ani
FIZICA - Fizica-Chimie zi, 4 ani
GEOGRAFIE - Geografie zi, 4 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologii şi echipamente neconventionale zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ
INGINERIA
MEDIULUI - Ingineria mediului în spaţiul funciar zi, 5 ani
ISTORIE - Istorie-Geografie zi, 4 ani
- Istorie-Arheologie zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematica-Fizica zi, 4 ani
- Matematica-Informatica zi, 4 ani
MECANIC - Tehnologia prelucrãrii metalelor zi, 3 ani
- Utilaj tehnologic zi, 5 ani
MECATRONICA - Mecatronica zi, 5 ani
MUZICA - Pedagogie muzicala zi, 5 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE - Drept zi, 4 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Ştiinţa materialelor zi, 5 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR ŞI A - Tehnica de calcul zi, 3 ani
CALCULATOARELOR - Automatica şi informatica industriala zi, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori - O limba strãinã
(franceza, engleza) zi, 3 ani
- Institutori - Muzica zi, 3 ani
TEHNOLOGIA
PRODUSELOR - Tehnologia prelucrãrii produselor agricole zi, 5 ani
ALIMENTARE - Piscicultura şi acvacultura zi, 5 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Asistenta socialã zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa - Litere (Limba
şi literatura romana) zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa pastorala zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


42. UNIVERSITATEA "CONSTANTIN BRANCUSI" DIN TARGU JIU
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ENERGETIC - Centrale termoelectrice zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Finanţe şi asigurãri zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Turism şi servicii zi, 4 ani
- Managementul firmei zi, 4 ani
- Contabilitate zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Contabilitate şi gestiune financiarã zi, 3 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie economicã în domeniul mecanic zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ - Maşini-unelte zi, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori - O limba strãinã
(engleza) zi, 3 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR ŞI A
CALCULATOARELOR - Automatica şi informatica industriala zi, 5 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


43. UNIVERSITATEA "PETRU MAIOR" DIN TARGU MURES
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ELECTRONIC - Electronica zi, 3 ani
ENERGETIC - Electroenergetica zi, 5 ani
INFORMATICA - Tehnologie informatica zi, 3 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ
ŞI TEHNOLOGICĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
MECANIC - Tehnologii de mecanicã fina zi, 3 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR ŞI A
CALCULATOARELOR - Automatica şi informatica industriala zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Organizarea producţiei şi a muncii zi, 3 ani
- Prelucrarea electronica a informatiei
economice zi, 3 ani
- Managementul firmei zi, 4 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana - Limba
şi literatura engleza zi, 4 ani

INGINERIE
ECONOMICĂ - Ingineria şi managementul sistemelor
de producţie zi, 5 ani
ISTORIE - Istorie - Limba şi literatura engleza zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematica-Informatica zi, 4 ani
MECANIC - Utilaj tehnologic pentru textile-pielarie zi, 5 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


44. UNIVERSITATEA DE MEDICINA ŞI FARMACIE DIN TARGU MURES
a) Specializãri acreditate
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MEDICINA - Medicina generalã zi, 6 ani
- Medicina generalã (militarã) zi, 6 ani
- Stomatologie zi, 6 ani
FARMACIE - Farmacie zi, 5 ani
STOMATOLOGIE - Tehnica dentara zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MEDICINA - Asistenţi medicali de urgente
medico-chirurgicale zi, 3 ani
- Asistenta medico-socialã zi, 3 ani
FARMACIE - Tehnica farmaceutica zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


45. UNIVERSITATEA DE ARTA TEATRALA DIN TARGU MURES
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTA TEATRALA - Actorie zi, 4 ani
- Actorie (în limba maghiara) zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTA TEATRALA - Teatrologie zi, 4 ani
- Regie teatru zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


46. UNIVERSITATEA "POLITEHINICA" DIN TIMIŞOARA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Comunicare profesionalã zi, 3 ani
ARHITECTURA - Arhitectura zi, 6 ani
CHIMIE - Tehnologia substanţelor anorganice zi, 5 ani
- Tehnologia substanţelor organice zi, 5 ani
- Tehnologia compusilor macromoleculari zi, 5 ani
- Ştiinţa şi ingineria materialelor oxidice zi, 5 ani
CONSTRUCŢII - Construcţii civile, industriale şi agricole zi, 5 ani
- Cai ferate, drumuri şi poduri zi, 5 ani
- Inginerie civilã (în limbile engleza
şi germanã) zi, 5 ani
- Organizarea şi economia construcţiilor zi, 3 ani
- Tehnologia construcţiilor zi, 3 ani
- Construcţii hidrotehnice zi, 5 ani
- Îmbunãtãţiri funciare şi dezvoltare ruralã zi, 5 ani
- Inginerie sanitarã şi protecţia mediului zi, 5 ani
ELECTRIC - Electrotehnica generalã zi, 5 ani
ELECTROMECANIC - Electromecanica zi, 5 ani
ELECTRONIC - Electronica aplicatã zi, 5 ani
- Comunicaţii zi, 5 ani
- Electronica zi, 3 ani
- Comunicaţii şi exploatare poştalã zi, 3 ani
ENERGETIC - Electroenergetica zi, 5 ani
- Energetica industriala zi, 5 ani
INSTALAŢII - Instalaţii pentru construcţii zi, 5 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Ingineria şi managementul sistemelor de
producţie zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ - Utilajul şi tehnologia sudarii zi, 5 ani
- Maşini-unelte zi, 5 ani
MECANIC - Echipamente de proces zi, 5 ani
- Mecanicã fina zi, 5 ani
- Maşini şi echipamente termice zi, 5 ani
- Material rulant de cale feratã zi, 5 ani
- Maşini hidraulice şi pneumatice zi, 5 ani
- Mecanicã agricolã (maşini şi instalaţii
agricole) zi, 5 ani
- Tehnologia prelucrãrii metalelor zi, 3 ani
- Tehnologii de mecanicã fina zi, 3 ani
- Utilaj tehnologic textil zi, 5 ani
- Utilaj tehnologic minier zi, 5 ani
MECATRONICA - Roboti industriali zi, 5 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Prelucrari plastice şi tratamente termice
(Hunedoara) zi, 5 ani
- Turnarea metalelor (Hunedoara) zi, 5 ani
- Ingineria proceselor siderurgice (Hunedoara) zi, 5 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR ŞI A - Automatica şi informatica industriala zi, 5 ani
CALCULATOARELOR - Calculatoare zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CHIMIE - Ingineria prelucrãrii produselor naturale zi, 5 ani
- Tehnologia chimica a produselor textile,
pielii şi inlocuitorilor zi, 5 ani
- Tehnica tipografica zi, 3 ani
CONSTRUCŢII - Lucrãri hidrotehnice zi, 3 ani
ELECTRONIC - Tehnologii audio, video şi multimedia zi, 3 ani
- Electronica (Hunedoara) zi, 3 ani
ELECTROMECANIC - Tehnica medicalã zi, 3 ani
- Electromecanica (Hunedoara) zi, 5 ani
- Exploatare maşini şi utilaje (Hunedoara) zi, 3 ani
ECONOMIC - Organizarea producţiei şi a muncii zi, 3 ani
GEODEZIE - Cadastru zi, 5 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie de afaceri în electrotehnica zi, 5 ani
INGINERIE
MANAGERIALĂ - Tehnologii şi echipamente neconventionale zi, 5 ani
ŞI TEHNOLOGICĂ - Tehnologia construcţiilor de maşini
(în limba franceza) zi, 5 ani

INGINERIA
MEDIULUI - Amenajãri pentru protecţia apei şi solului zi, 5 ani
- Gestionarea, prelucrarea şi valorificarea
deşeurilor zi, 5 ani
INGINERIA
TRANSPORTURILOR - Ingineria sistemelor de circulaţie
feroviara zi, 5 ani
- Ingineria sistemelor de circulaţie rutiera zi, 5 ani
MECANIC - Autovehicule rutiere zi, 5 ani
- Conceptie, fabricaţie şi management,
integrate pe calculator (în limbile
engleza şi germanã) zi, 5 ani
- Utilaj tehnologic pentru industria
alimentara zi, 5 ani
- Utilaj tehnologic (Hunedoara) zi, 5 ani
- Construcţii de maşini agricole zi, 5 ani
- Maşini şi instalaţii pentru prelucrarea
produselor agricole zi, 5 ani
- Utilaj tehnologic pentru prelucrari
la cald zi, 5 ani
- Exploatarea sistemelor turistice zi, 3 ani
MECATRONICA - Mecatronica zi, 5 ani
- Roboti industriali (în limba germanã) zi, 5 ani
ŞTIINŢA
MATERIALELOR - Ştiinţa şi ingineria materialelor zi, 5 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR ŞI A - Tehnica de calcul zi, 3 ani
CALCULATOARELOR - Informatica aplicatã zi, 3 ani
ŞTIINŢE APLICATE - Mecanicã aplicatã zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


47. UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINA VETERINARA
A BANATULUI DIN TIMIŞOARA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AGRICOL - Agricultura zi, 5 ani
- Horticultura zi, 5 ani
INGINERIA
MEDIULUI - Ingineria mediului agricol zi, 5 ani
MEDICINA
VETERINARA - Medicina veterinara zi, 6 ani
- Igiena şi laborator veterinar zi, 3 ani
TEHNOLOGIA
PRODUSELOR - Tehnologia prelucrãrii produselor agricole zi, 5 ani
ALIMENTARE
ZOOTEHNIE - Zootehnie zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AGRICOL - Inginerie genetica (în agricultura) zi, 5 ani
- Arhitectura peisajului zi, 5 ani
BIOLOGIE - Biologie-Ştiinţe agricole zi, 4 ani
BIOTEHNOLOGIE - Biotehnologii agricole zi, 4 ani
GEODEZIE - Cadastru agricol zi, 3 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Managementul dezvoltãrii şi amenajãrii
rurale zi, 5 ani
TEHNOLOGIA
PRODUSELOR - Analiza şi controlul produselor
ALIMENTARE agroalimentare de origine vegetala zi, 5 ani
- Extracte şi aditivi agroalimentari zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


48. UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIŞOARA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTE PLASTICE
ŞI DECORATIVE - Pedagogia artei zi, 5 ani
- Grafica zi, 5 ani
- Pictura zi, 5 ani
BIOLOGIE - Biologie zi, 4 ani
CHIMIE - Chimie zi, 4 ani
ECONOMIC - Managementul firmei zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Economia şi gestiunea producţiei
agroalimentare zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Finanţe şi asigurãri zi, 4 ani
- Contabilitate şi informatica de
gestiune zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI
SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura romana - O limba
şi literatura strãinã (Limba strãinã B) zi, 4 ani
- O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã A) - Limba şi literatura romana
sau O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã B) zi, 4 ani
FIZICA - Fizica zi, 4 ani
- Fizica-Chimie zi, 4 ani
GEOGRAFIE - Geografie zi, 4 ani
ISTORIE - Istorie zi, 4 ani
- Istorie - O limba şi literatura
strãinã (Limba strãinã B) zi, 4 ani
INFORMATICA - Informatica zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Matematica-Fizica zi, 4 ani
MUZICA - Pedagogie muzicala zi, 5 ani
- Canto zi, 5 ani
- Interpretare instrumentala zi, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Asistenta socialã zi, 4 ani
- Psihologie zi, 4 ani
- Sociologie zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Birotica zi, 3 ani
ARTE PLASTICE
ŞI DECORATIVE - Arte textile (tapiserie - contexturi;
moda - imprimeuri) zi, 5 ani
- Design zi, 5 ani
- Sculptura zi, 5 ani
ARTA TEATRALA - Actorie zi, 4 ani
- Actorie (în limba germanã) zi, 4 ani
CHIMIE - Chimie-Biologie zi, 4 ani
ECONOMIC - Economie-Pedagogie zi, 4 ani
- Turism şi servicii zi, 4 ani
- Tranzacţii internaţionale zi, 4 ani
- Tehnica bancarã (Caransebes) zi, 3 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Kinetoterapie zi, 4 ani
FILOLOGIE - Filologie clasica (Limba latina -
Limba greaca veche) zi, 4 ani
- Limba şi literatura romana - O limba
şi literatura strãinã (Limba strãinã
B, inclusiv limbile italiana
şi spaniola) zi, 4 ani
- O limba şi literatura strãinã (Limba
strãinã A, inclusiv limba sarba şi croatã)
- Limba şi literatura romana sau O
limba şi literatura strãinã
(Limba strãinã B, inclusiv limbile
italiana şi spaniola) zi, 4 ani
- Limba şi literatura sarba şi croatã sau
Istorie - Limba şi literatura
romana sau O limba şi literatura strãinã
(engleza, franceza, germanã,
rusa, spaniola) zi, 4 ani
- Biblioteconomie - Limba şi literatura
romana sau O limba şi literatura strãinã zi, 4 ani
- Limba şi literatura sarba şi croatã
sau Limba şi literatura romana - O
limba şi literatura strãinã zi, 4 ani
FILOSOFIE - Filosofie zi, 4 ani
FIZICA - Fizica materialelor zi, 4 ani
- Fizica mediului zi, 4 ani
GEOGRAFIE - Geografie - O limba şi literatura
strãinã (engleza, franceza, germanã,
spaniola - la alegere) zi, 4 ani
INFORMATICA - Tehnologie informatica zi, 3 ani
JURNALISTICA - Jurnalistica - O limba şi literatura strãinã zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematici aplicate zi, 4 ani
- Matematica-Informatica zi, 4 ani
- Matematici pure zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Pedagogie zi, 4 ani
- Psihopedagogie specialã zi, 4 ani
- Institutori - Educaţie fizica zi, 3 ani
- Institutori - O limba strãinã (germanã -
Caransebes) zi, 3 ani
- Institutori - O limba strãinã (engleza,
franceza -Deva) zi, 3 ani
- Institutori - O limba strãinã (engleza -
Arad) zi, 3 ani
- Institutori - Desen (Lugoj) zi, 3 ani
ŞTIINŢE JURIDICE - Drept zi, 4 ani
ŞTIINŢE POLITICE - Înalte studii europene comparative zi, 2 ani
TEOLOGIE - Teologie ortodoxa - Litere (Limba şi
literatura romana sau O limba şi
literatura strãinã) zi, 4 ani
- Teologie ortodoxa pastorala zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Teologie ortodoxa - Istorie zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


49. UNIVERSITATEA DE MEDICINA ŞI FARMACIE DIN TIMIŞOARA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MEDICINA - Medicina generalã zi, 6 ani
- Stomatologie zi, 6 ani
FARMACIE - Farmacie zi, 5 ani
STOMATOLOGIE - Tehnica dentara zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
MEDICINA - Fiziokinetoterapie zi, 5 ani
- Laborator clinic zi, 3 ani
STOMATOLOGIE - Profilaxie stomatologica zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

ANEXA 1B

INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR MILITARE
1. ACADEMIA TEHNICA MILITARĂ DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AERONAVE - Aeronave şi motoare de aviatie zi, 5 ani
- Echipamente şi instalaţii de aviatie zi, 5 ani
ARMAMENT,
RACHETE ŞI
MUNIŢII - Armament, aparatura artileristica şi
sisteme de conducere a focului zi, 5 ani
- Muniţii, rachete, explozivi şi pulberi zi, 5 ani
- Armament, rachete, muniţii de aviatie şi
sisteme de salvare zi, 5 ani
BLINDATE ŞI
AUTOVEHICULE
MILITARE - Blindate, automobile şi tractoare zi, 5 ani
CHIMIE - Chimie militarã zi, 5 ani
CONSTRUCT - Construcţii şi fortificatii zi, 5 ani
- Drumuri şi poduri zi, 5 ani
ELECTRONIC - Electronica de rachete şi artilerie
antiaeriana zi, 5 ani
- Radiolocatie zi, 5 ani
- Electronica de aviatie zi, 5 ani
- Transmisiuni zi, 5 ani
GENIU - Maşini şi utilaje de geniu zi, 5 ani
- Sisteme pentru baraje de mine,
distrugeri şi masacre zi, 5 ani
GEODEZIE - Topogeodezie şi automatizarea asigurãrii
topogeodezice zi, 5 ani
INSTALAŢII - Instalaţii pentru construcţii zi, 5 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR
ŞI A - Sisteme şi echipamente de automatizarea
CALCULATOARELOR conducerii organizaţiilor militare zi, 5 ani
- Automatizarea conducerii acţiunilor
de lupta zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



2. ACADEMIA DE ÎNALTE STUDII MILITARE DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ŞTIINŢA
MILITARĂ - Conducere interarme trupe de uscat zi, 4 ani
- Conducere interarme aviatie şi apãrare
antiaeriana zi, 4 ani
- Conducere interarme marina zi, 4 ani
- Conducere logistica zi, 4 ani
- Conducere economico-financiarã zi, 4 ani
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



3. ACADEMIA TRUPELOR DE USCAT "NICOLAE BALCESCU" DIN SIBIU
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ŞTIINŢA MILITARĂ - Managementul organizaţiei zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



4. ACADEMIA AVIAŢIEI ŞI APĂRĂRII ANTIAERIENE "HENRI COANDA" DIN BRAŞOV
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ŞTIINŢA MILITARĂ - Managementul organizaţiei zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



5. ACADEMIA NAVALA "MIRCEA CEL BATRAN" DIN CONSTANTA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ELECTROMECANIC - Electromecanica navala zi, 5 ani
- Exploatãri portuare zi, 5 ani
- Electromecanica transport fluvial zi, 3 ani
NAVIGAŢIE - Navigaţie, echipamente de navigaţie
şi hidrografie zi, 5 ani
- Conducerea şi exploatarea navei de
transport maritim zi, 5 ani
- Conducerea şi exploatarea navei de
transport fluvial zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



6. ACADEMIA DE POLIŢIE "ALEXANDRU IOAN CUZA" DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARHIVISTICA - Arhivistica-Istorie zi, 4 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani
INSTALAŢII - Instalaţii pentru construcţii (Pompieri) zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



7. INSTITUTUL NAŢIONAL DE INFORMAŢII DIN BUCUREŞTI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Psihosociologie zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ŞTIINŢELE COMUNICĂRII - Comunicare socialã zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


ANEXA 2

INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR PARTICULAR
1. ACADEMIA UNIVERSITARĂ "ATHENAEUM" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ECONOMIC - Finanţe, contabilitate şi informatica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



2. ACADEMIA INFORMATIZATA PENTRU ŞTIINŢE TEHNICE, ECONOMICE,
DE DREPT ŞI ADMINISTRAŢIE DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Finanţe şi contabilitate (Alba Iulia) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management (Alba Iulia) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Ştiinţe financiar-contabile zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR ŞI A - Informatica aplicatã zi, 5 ani
CALCULATOARELOR
ŞTIINŢE JURIDICE - Drept (Alba Iulia) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


3. ACADEMIA DE ARTE "LUCEAFARUL" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTA
CINEMATOGRAFICA
ŞI TELEVIZIUNE - Regia spectacolului de teatru, film
şi televiziune zi, 5 ani

ARTA TEATRALA - Actorie zi, 4 ani
ARTE PLASTICE
ŞI DECORATIVE - Pictura zi, 6 ani
MUZICA - Pedagogie muzicala zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


4. ACADEMIA INTERNATIONALA PENTRU STUDIUL ISTORIEI, CULTURII ŞI AL
RELIGIILOR DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
FILOSOFIE - Cultura şi religie zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



5. ACADEMIA ROMANA DE MANAGEMENT DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Managementul comerţului şi turismului zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


6. FUNDAŢIA "PRO-UNIVERSITATEA MEDIA" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
JURNALISTICA - Jurnalistica zi, 4 ani
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



7. INSTITUTUL BIBLIC ROMAN DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TEOLOGIE - Teologie ecumenica pastorala zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


8. UNIVERSITATEA "NICOLAE TITULESCU" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Finanţe şi contabilitate zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept**) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



9. INSTITUTUL DE MANAGEMENT ŞI TURISM "EDEN" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Management şi turism zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



10. INSTITUTUL TEOLOGIC BAPTIST DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TEOLOGIE - Teologie baptista pastorala**) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


11. INSTITUTUL TEOLOGIC PENTICOSTAL DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TEOLOGIE - Teologie penticostala pastorala zi, 4 ani;
şi didactica fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


12. INSTITUTUL TEOLOGIC ROMANO-CATOLIC DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TEOLOGIE - Teologie romano-catolica didactica**) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Teologie romano-catolica - Litere
(Limba şi literatura romana
sau O limba şi literatura strãinã -
latina, engleza)**) zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


13. ŞCOALA SUPERIOARĂ DE AFACERI DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Economie şi sociologie ruralã
(Alba Iulia) zi, 4 ani
- Administrarea afacerilor (Alba Iulia) zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


14. ŞCOALA SUPERIOARĂ DE JURNALISTICA DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
JURNALISTICA - Presa scrisã zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


15. UNIVERSITATEA "ARTIFEX" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Finanţe şi contabilitate zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Marketing şi economia serviciilor zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



16. UNIVERSITATEA "BIOTERA" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
AGRICOL - Tehnologia şi valorificarea produselor
INGINERIE agricole zi, 5 ani

ECONOMICĂ
ŞTIINŢE - Inginerie şi management agroturistic**) zi, 4 ani
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



17. UNIVERSITATEA CREŞTINĂ "DIMITRIE CANTEMIR" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Management turistic şi comercial zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management turistic şi comercial
(Cluj-Napoca) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management turistic şi comercial
(Timişoara) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management financiar bancar
(Cluj-Napoca) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Finanţe, bãnci şi contabilitate zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Relaţii economice internaţionale zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Contabilitate (Cluj-Napoca) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ISTORIE - Istorie zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
GEOGRAFIE - Geografia turismului (Sibiu) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Ştiinţe juridice şi administrative zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Drept (Cluj-Napoca) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢE
POLITICE - Ştiinţe politice zi, 4 ani
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


18. UNIVERSITATEA ECOLOGICA DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTA CINEMATOGRAFICA ŞI
TELEVIZIUNE - Regie, imagine film, televiziune zi, 4 ani
ARTA TEATRALA - Actorie, regie teatru zi, 4 ani
BIOLOGIE - Ecologie zi, 4 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI
SPORT - Educaţie fizica şi sport**) zi, 4 ani
ECONOMIC - Management în economia turismului
şi comerţului internaţional (Deva) zi, 5 ani
- Management financiar-contabil şi
administrativ zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
INGINERIE
ECONOMICĂ - Inginerie managerialã zi, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Psihologie zi, 4 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept**) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



19. UNIVERSITATEA "EUROPA ECOR - U.S." DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Contabilitate şi informatica de
gestiune zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Comerţ zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Managementul firmei zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



20. UNIVERSITATEA "HYPERION" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTA
CINEMATOGRAFICA
ŞI TELEVIZIUNE - Regie, imagine film, televiziune zi, 4 ani
ARTA TEATRALA - Actorie**) zi, 4 ani
ECONOMIC - Finanţe şi contabilitate zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
FILOLOGIE - Filologie zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
FIZICA - Fizica**) zi, 4 ani
ISTORIE - Istorie zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
JURNALISTICA - Ziaristica zi, 4 ani
MATEMATICA - Matematica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Psihosociologie zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢA
SISTEMELOR ŞI A
CALCULATOARELOR - Sisteme cu microprocesoare zi, 5 ani
ŞTIINŢE JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


21. UNIVERSITATEA INDEPENDENTA "TITU MAIORESCU" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Finanţe, bãnci, contabilitate zi, 5 ani;
fãrã frecventa, 6 ani
MEDICINA - Medicina generalã***) zi, 6 ani
- Stomatologie zi, 6 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Psihologie zi, 5 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



22. UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Economia turismului intern şi
internaţional**) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Informatica managerialã**) zi, 4 ani
- Management şi marketing**) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Relaţii comerciale şi financiar-bancare
interne şi internaţionale**) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept**) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



23. UNIVERSITATEA "SPIRU HARET" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARHITECTURA - Arhitectura şi urbanism zi, 6 ani
- Conservare-restaurare zi, 3 ani
ECONOMIC - Management financiar-contabil zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management financiar-contabil
(Craiova) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management financiar-contabil
(Constanta) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Marketing şi comerţ exterior zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Managementul firmei (Braşov) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Finanţe şi contabilitate
(Ramnicu Valcea) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Finanţe şi contabilitate
(Campulung Muscel) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
FILOLOGIE - Limba şi literatura strãinã
A - Limba şi literatura
strãinã B zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Limba şi literatura strãinã
(engleza, franceza) - Limba şi
literatura romana zi, 4 ani
FILOSOFIE - Filosofie şi jurnalistica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
GEOGRAFIE - Geografie zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ISTORIE - Istorie zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
MATEMATICA - Matematica-Informatica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
MEDICINA
VETERINARA - Medicina veterinara zi, 6 ani
MUZICA - Pedagogie muzicala zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Sociologie-Psihologie zi, 4 ani
- Psihologie-Pedagogie (Braşov) zi, 4 ani
- Institutori - Desen (Blaj) zi, 3 ani
- Institutori - Desen (Campulung Muscel) zi, 3 ani;
fãrã frecventa, 4 ani
- Institutori - O limba strãinã (engleza -
Campulung Muscel) zi, 3 ani;
fãrã frecventa, 4 ani
- Institutori - O limba strãinã
(franceza) zi, 3 ani;
fãrã frecventa, 4 ani
- Institutori - Muzica zi, 3 ani;
fãrã frecventa, 4 ani
- Institutori - Muzica (Ramnicu Valcea) zi, 3 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica (Braşov) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Drept (Constanta) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



24. UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE ŞI ARTE "GH. CRISTEA" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Finanţe şi gestiunea afacerilor zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Econometrie informatica zi, 5 ani
- Relaţii economice internaţionale zi, 5 ani;
fãrã frecventa, 6 ani
- Economia mediului zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
JURNALISTICA - Comunicare socialã zi, 4 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept**) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


25. UNIVERSITATEA TEHNOLOGICĂ "UNITEH" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTE
PLASTICE ŞI
DECORATIVE - Design industrial şi ambiental zi, 5 ani
ECONOMIC - Managementul afacerilor zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



26. UNIVERSITATEA "PRO HUMANITAS" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Psihopedagogie specialã zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



27. COLEGIUL DE TEHNICA DENTARA "DR. CONSTANTIN GAUCAN" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
STOMATOLOGIE - Tehnica dentara zi, 3 ani
- Asistent igienist de cabinet stomatologic zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



28. COLEGIUL UNIVERSITAR DE INSTITUTORI "WALDORF" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Cultura fizica - euritmie zi, 3 ani
- Institutori - Arte plastice zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



29. INSTITUTUL BANCAR ROMAN DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Gestiune bancarã zi, 3 ani;
fãrã frecventa, 4 ani
- Management financiar-bancar zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



30. UNIVERSITATEA "FORTUNA" DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Birotica zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



31. INSTITUTUL DE ADMINISTRAŢIE PUBLICA ŞI A AFACERILOR DIN BUCUREŞTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Administrarea afacerilor (Executive
M.B.A. - studii academice postuniversitare) zi, 2 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



32. INSTITUTUL TEOLOGIC ROMANO-CATOLIC DIN ALBA IULIA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TEOLOGIE - Teologie romano-catolica pastorala*) zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



33. UNIVERSITATEA DE VEST "VASILE GOLDIS" DIN ARAD
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Marketing**) zi, 5 ani;
fãrã frecventa, 6 ani
- Marketing (Satu Mare) zi, 4 ani
- Administrarea afacerilor zi, 4 ani
- Marketing în turism şi activitãţi
hoteliere (Sebis) zi, 3 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
ISTORIE - Istorie - Limba şi literatura engleza zi, 4 ani
- Istorie - Jurnalistica zi, 4 ani
- Istorie - Jurnalistica (Satu Mare) zi, 4 ani
MEDICINA - Medicina generalã zi, 6 ani
- Stomatologie zi, 6 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori - Desen zi, 3 ani
- Institutori - Desen (Sighetu Marmatiei) zi, 3 ani
- Institutori - Educaţie fizica zi, 3 ani
- Institutori - Educaţie fizica (Sighetu
Marmatiei) zi, 3 ani
- Institutori - O limba strãinã
(engleza, franceza) zi, 3 ani
- Institutori - O limba strãinã
(engleza, franceza) (Satu Mare) zi, 3 ani

- Institutori - O limba strãinã
(engleza, franceza) (Sighetu Marmatiei) zi, 3 ani
- Institutori - Muzica zi, 3 ani
- Institutori - Muzica (Sighetu Marmatiei) zi, 3 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept**) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



34. UNIVERSITATEA "GEORGE BACOVIA" DIN BACAU
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Contabilitate şi informatica de gestiune zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Marketing zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Managementul firmei zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



35. UNIVERSITATEA "BOGDAN VODA" DIN BAIA MARE
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Management (Cluj-Napoca) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management zi, 4 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Educaţie fizica şi management în sport zi, 4 ani
ŞTIINŢE JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



36. FUNDAŢIA ROMANA PENTRU TINERET "DECEBAL" DIN BAILE HERCULANE
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Management turistic şi hotelier zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



37. INSTITUTUL TEOLOGIC GRECO-CATOLIC DIN BLAJ
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TEOLOGIE - Teologie greco-catolica pastorala zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


38. UNIVERSITATEA "GEORGE BARITIU" DIN BRAŞOV
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Informatica şi contabilitate zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Turism şi servicii zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
EDUCAŢIE
FIZICA
ŞI SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



39. UNIVERSITATEA "CONSTANTIN BRANCOVEANU" DIN BRĂILA
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Management şi marketing în afaceri
economice**) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management şi marketing în afaceri
economice (Pitesti)**) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management şi marketing în afaceri
economice (Ramnicu Valcea)**) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



40. INSTITUTUL TEOLOGIC GRECO-CATOLIC CLUJ-GHERLA DIN CLUJ-NAPOCA
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TEOLOGIE - Teologie greco-catolica pastorala
şi didactica zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



41. INSTITUTUL TEOLOGIC PROTESTANT DIN CLUJ-NAPOCA
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TEOLOGIE - Teologie protestanta pastorala*) zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TEOLOGIE - Teologie reformata - Asistenta
socialã (Oradea) zi, 4 ani
- Teologie reformata - Limba şi literatura
germanã (Oradea) zi, 4 ani
- Muzica religioasã (Oradea) zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



42. UNIVERSITATEA "AVRAM IANCU" DIN CLUJ-NAPOCA
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE
PUBLICA - Administraţie publica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Kinetoterapie zi, 4 ani
FILOSOFIE - Filosofie şi antropologie zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Pedagogie socialã zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere
în anul I şi care funcţioneazã în lichidare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



43. FUNDAŢIA "GAUDEAMUS" DIN CONSTANTA
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Managementul afacerilor zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



44. UNIVERSITATEA "ANDREI SAGUNA" DIN CONSTANTA
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Finanţe şi contabilitate zi, 4 ani
- Management zi, 4 ani
JURNALISTICA - Jurnalistica zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Psihologie şi asistenta socialã zi, 4 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



45. FUNDAŢIA "SFANTA MARIA" - INSTITUTUL DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR "OMNIA"
DIN CONSTANTA
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Birotica zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



46. UNIVERSITATEA "MIHAI VITEAZUL" DIN CRAIOVA
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Contabilitate şi informatica de gestiune zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Managementul firmei zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Finanţe-Bãnci zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori - O limba strãinã
(franceza, engleza) zi, 3 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



47. FUNDAŢIA MERIDIAN DIN CRAIOVA - UNIVERSITATEA "VIRGIL MADGEARU"
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Managementul întreprinderii zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



48. UNIVERSITATEA "ANGHEL RUGINA" DIN GALAŢI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRAŢIE-
SECRETARIAT - Administraţie publica localã zi, 3 ani
ECONOMIC - Finanţe şi contabilitate zi, 4 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



49. INSTITUTUL TEOLOGIC ROMANO-CATOLIC DIN IAŞI
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TEOLOGIE - Teologie romano-catolica pastorala*) zi, 6 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TEOLOGIE - Teologie romano-catolica didactica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



50. UNIVERSITATEA "APOLONIA" DIN IAŞI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
JURNALISTICA - Jurnalistica zi, 4 ani
- Relaţii publice zi, 4 ani
MEDICINA - Stomatologie zi, 6 ani
STOMATOLOGIE - Asistenţi medicali pentru stomatologie zi, 3 ani
- Tehnica dentara zi, 3 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



51. UNIVERSITATEA ECOLOGICA "DIMITRIE CANTEMIR" DIN IAŞI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Finanţe, bãnci, contabilitate (Targu Mures) zi, 4 ani
- Finanţe, bãnci, contabilitate zi, 4 ani
- Marketing şi management (Targu Mures) zi, 4 ani
FILOLOGIE - Filologie (Targu Mures) zi, 4,5 ani
GEOGRAFIE - Geografie-Istorie (Targu Mures) zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Psihologie-Pedagogie (Targu Mures) zi, 4 ani
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



c) Specializãri la care nu se organizeazã concurs de admitere în anul I
şi care funcţioneazã în lichidare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept (Targu Mures) zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



52. UNIVERSITATEA "GHEORGHE ZANE" DIN IAŞI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Marketing zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Managementul afacerilor zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



53. UNIVERSITATEA "MIHAIL KOGALNICEANU" DIN IAŞI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ISTORIE - Istorie-Geografie zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



54. UNIVERSITATEA "PETRE ANDREI" DIN IAŞI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Finanţe şi contabilitate**) zi, 5 ani;
fãrã frecventa, 6 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Psihologie şi asistenta socialã zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢE
POLITICE - Ştiinţe politice zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



55. INSTITUTUL DE STUDII EUROPENE "ŞTEFAN LUPASCU" DIN IAŞI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
FILOLOGIE - Traducere-Interpretariat zi, 4 ani
EDUCAŢIE FIZICA
ŞI SPORT - Educaţie fizica şi sport zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



56. UNIVERSITATEA EUROPEANĂ DIN LUGOJ
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Finanţe şi contabilitate zi, 4 ani
- Finanţe şi contabilitate (Braşov) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept** ) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Drept (Braşov) zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



57. FUNDAŢIA UNIVERSITARĂ PENTRU KINETOTERAPIE DIN ORADEA
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
EDUCAŢIE
FIZICA ŞI SPORT - Kinetoterapie zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



58. INSTITUTUL BIBLIC "EMANUEL" DIN ORADEA
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Managementul organizaţiilor zi, 4 ani
TEOLOGIE - Teologie baptista pastorala** ) zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Teologie baptista-Asistenta socialã zi, 4 ani
- Teologie baptista-Muzica bisericeasca zi, 5 ani
- Teologie baptista didactica zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



59. INSTITUTUL TEOLOGIC GRECO-CATOLIC DIN ORADEA
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TEOLOGIE - Teologie greco-catolica pastorala zi, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



60. CENTRUL INTERNAŢIONAL DE INVENTICA PENTRU TINERET DIN PLOIESTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



61. FUNDAŢIA PENTRU ISTORIA PRAHOVEI DIN PLOIESTI
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



62. FUNDAŢIA "ROMÂNIA DE MAINE" - UNIVERSITATEA "COZIA" DIN RAMNICU
VALCEA
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



63. FUNDAŢIA "ACADEMIA COMERCIALĂ" DIN SATU MARE
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Finanţe şi bãnci zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



64. INSTITUTUL TEOLOGIC PROTESTANT DIN SIBIU
a) Specializãri acreditate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TEOLOGIE - Teologie protestanta pastorala*) zi, 4 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



65. FUNDAŢIA UNIVERSITARĂ PENTRU INTEGRARE EUROPEANĂ DIN SIBIU
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ŞTIINŢE
ADMINISTRATIVE - Administraţie publica zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



66. INSTITUTUL DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR "MIHAI EMINESCU" DIN TIMIŞOARA
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ECONOMIC - Contabilitate şi informatica de
gestiune zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Management turistic, hotelier şi
comercial zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



67. INSTITUTUL DE STUDII ŞI EDUCAŢIE PERMANENTA "TIBISCUS" DIN TIMIŞOARA
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARTE
PLASTICE
ŞI DECORATIVE - Design zi, 5 ani
ECONOMIC - Comerţ exterior zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
- Finanţe şi contabilitate zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
FILOLOGIE - Comunicare şi relaţii publice zi, 4 ani
JURNALISTICA - Jurnalistica zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Psihologie zi, 5 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



68. UNIVERSITATEA BANATULUI DIN TIMIŞOARA
b) Specializãri autorizate sa funcţioneze provizoriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Profilul Specializarea Forma de învãţãmânt,
durata studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
BIOLOGIE - Protecţia mediului zi, 4 ani
ECONOMIC - Ştiinţe economice zi, 4 ani;
fãrã frecventa, 5 ani
FILOLOGIE - Relaţii publice zi, 4 ani
ISTORIE - Istorie zi, 4 ani
JURNALISTICA - Ziaristica zi, 4 ani
SOCIOPSIHOPEDAGOGIE - Institutori - O limba strãinã
(limba engleza) zi, 3 ani
- Sociologie zi, 4 ani
ŞTIINŢA SISTEMELOR
ŞI A
CALCULATOARELOR - Informatica aplicatã zi, 5 ani
ŞTIINŢE
JURIDICE - Drept zi, 4 ani
ŞTIINŢE
POLITICE - Ştiinţe politice şi administrative zi, 4 ani

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────






──────────
*) Specializãrile au funcţionat şi înainte de anul 1989.
**) Specializãri în curs de acreditare.
***) Include şi fosta specializare de medicina generalã a Universitatii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016