Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 53 din 2 februarie 1998  pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de acordare, distribuire, utilizare si decontare a cupoanelor pentru agricultori in anul 1998    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 53 din 2 februarie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de acordare, distribuire, utilizare si decontare a cupoanelor pentru agricultori in anul 1998

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 67 din 12 februarie 1998
În temeiul <>art. 9 din Ordonanta Guvernului nr. 9/1998 privind instituirea sistemului de cupoane pentru agricultori în anul 1998,

Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice privind modul de acordare, distribuire, utilizare şi decontare a cupoanelor pentru agricultori, în anul 1998, prevãzute în anexa la prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
VICTOR CIORBEA

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii
şi alimentaţiei,
Dinu Gavrilescu

Ministrul finanţelor,
Daniel Daianu

Ministru delegat
pe lângã primul-ministru
pentru coordonarea
Secretariatului General
al Guvernului şi a
Departamentului pentru
Administraţie Publica Localã,
Remus Opris


ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
privind modul de acordare, distribuire, utilizare şi decontare a cupoanelor pentru agricultori în anul 1998

1. În vederea procurãrii de materiale şi servicii necesare lucrãrilor agricole, statul sprijinã agricultorii, persoane fizice, precum şi instituţiile de învãţãmânt şi de cult recunoscute de lege, deţinãtori de terenuri agricole, prin distribuirea gratuita de cupoane care reprezintã bonuri de valoare.
2. Beneficiari ai cupoanelor pentru agricultori sunt deţinãtorii de terenuri agricole, nominalizaţi la <>art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 9/1998 privind instituirea sistemului de cupoane pentru agricultori în anul 1998, denumita în continuare ordonanta.
3. Numãrul de cupoane se acorda beneficiarilor nominalizaţi în art. 1 din ordonanta pentru suprafeţele de terenuri agricole de minimum 0,5 ha şi de pana la 10 ha inclusiv şi peste, astfel:


Pentru Pentru
campania campania
agricolã din agricolã din
primavara-vara toamna


- de la 0,5 ha pana la 1,0 ha inclusiv 1 cupon 1 cupon
- de la 1,0 ha pana la 2,0 ha inclusiv 2 cupoane 2 cupoane
- de la 2,0 ha pana la 3,0 ha inclusiv 3 cupoane 3 cupoane
- de la 3,0 ha pana la 4,0 ha inclusiv 4 cupoane 4 cupoane
- de la 4,0 ha pana la 5,0 ha inclusiv 5 cupoane 5 cupoane
- de la 5,0 ha pana la 6,0 ha inclusiv 6 cupoane 6 cupoane
- de la 6,0 ha pana la 7,0 ha inclusiv 7 cupoane 7 cupoane
- de la 7,0 ha pana la 8,0 ha inclusiv 8 cupoane 8 cupoane
- de la 8,0 ha pana la 9,0 ha inclusiv 9 cupoane 9 cupoane
- peste 9,0 ha pana la 10,0 ha inclusiv şi peste 10 cupoane 10 cupoane.


4. Cupoanele se distribuie beneficiarilor nominalizaţi în art. 1 din ordonanta, care pot achitã furnizorilor, cu acestea, contravaloarea semintei certificate, a materialului de plantat, pomicol şi viticol, certificat, a semintei certificate de cartofi, a ingrasamintelor chimice, a pesticidelor, a motorinei, a lucrãrilor mecanice de arat, grapat, discuit, semanat, de întreţinere a culturilor şi de recoltat, inclusiv a celor efectuate pe pãşuni şi pe fanete.
Decontarea pe baza de cupoane pentru produsele şi serviciile prevãzute la art. 3 din ordonanta se face de cãtre agenţii economici furnizori ai produselor sau serviciilor respective, în condiţiile prevãzute în prezentele norme metodologice.
5. Tipãrirea cupoanelor se realizeazã de cãtre Regia Autonomã "Imprimeria Bãncii Naţionale a României", conform modelelor prezentate în anexele nr. 1 şi 1a), pe hârtie care sa asigure cuponului elemente de siguranta.
Cupoanele care se atribuie agricultorilor pentru campania agricolã din primavara-vara sunt prezentate în modelul cuprins în anexa nr. 1 şi sunt divizate în doua fracţiuni valorice egale, care pot fi folosite şi individual.
Cupoanele care se atribuie pentru campania agricolã din toamna sunt prezentate în modelul cuprins în anexa nr. 1a) şi pot fi decontate de cãtre furnizorii produselor şi serviciilor prevãzute la art. 3 din ordonanta prin bãncile comerciale, începând cu data de 1 septembrie.
6. Distribuirea cupoanelor pentru agricultori, care se atribuie pentru campania agricolã din primavara-vara, precum şi a celor pentru campania agricolã din toamna se face pe baza de liste, care se întocmesc pe fiecare localitate, de cãtre primar, potrivit prevederilor art. 1 şi 2 din ordonanta.
Prefectii vor comunica centrelor computerizate judeţene lista primarilor de comune, oraşe, municipii, care urmeazã sa întocmeascã liste cu beneficiarii de cupoane. Pentru municipiul Bucureşti listele vor fi întocmite de cãtre primãrii sectoarelor.
Listele vor cuprinde toţi beneficiarii de cupoane şi suprafata de teren agricol aferentã fiecãrui proprietar, potrivit modelului prezentat în anexele nr. 2, 3, 4 şi 5.
Listele prezentate în modelul cuprins în anexa nr. 2 se întocmesc de cãtre primari, prin actualizarea tabelelor cu proprietarii de teren agricol, care au stat la baza distribuirii cupoanelor pentru agricultori, potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 21/1997 privind instituirea sistemului de cupoane pentru agricultori, şi care se vor preda acestora de cãtre centrele computerizate judeţene.
Dupã reactualizarea tabelelor, primãrii le vor preda prefecturii, pentru a fi preluate de centrele computerizate judeţene.
Listele cu proprietarii de terenuri, potrivit modelelor prevãzute în anexele nr. 3, 4 şi 5, se întocmesc în doua exemplare, de cãtre primari, dintre care unul se preda la prefectura pentru a fi preluat de centrul computerizat judeţean.
Centrele computerizate judeţene vor informa prefectii, zilnic, cu privire la stadiul efectuãrii lucrãrii, iar aceştia vor interveni la primari, acolo unde este cazul, pentru depunerea în termen a listelor, cat şi pentru efectuarea eventualelor corecturi sau pentru introducerea beneficiarilor de cupoane, care au fost omisi din liste.
Dupã culegerea pe calculator a datelor din listele primite de la primari, centrele computerizate judeţene vor edita o lista de verificare, care va fi vizata de un delegat al primãriei, în vederea corectãrii eventualelor erori.
Centrele computerizate judeţene, dupã verificarea listelor, vor edita imediat listele finale în trei exemplare, dintre care unul pentru primãrie (comuna, oraş, municipiu), în vederea afişãrii, şi doua pentru Regia Autonomã "Posta Romana", care vor fi înmânate acestora pe baza de borderou de predare-primire.
Centrele computerizate judeţene vor transmite Institutului de Cercetãri în Informatica datele cuprinse în listele finale, pe total judeţ.
Modul concret de procesare electronica a listelor cu beneficiarii de cupoane de cãtre centrele computerizate judeţene, de transmitere a datelor şi a listelor finale cãtre Regia Autonomã "Posta Romana" şi cãtre primari se va face pe baza de instrucţiuni specifice acestei activitãţi, elaborate de Comisia Nationala de Informatica, cu acordul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, al Departamentului pentru Administraţie Publica Localã şi al Regiei Autonome "Posta Romana".
7. Pe baza datelor centralizate de cãtre Institutul de Cercetãri în Informatica, pe total ţara şi judeţe, a numãrului de cupoane pe localitãţi (comune, oraşe, municipii), Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va încheia contract pentru tipãrirea acestora, conform prevederilor art. 7 din ordonanta şi ale pct. 5 din prezentele norme metodologice, inclusiv pentru o cota de 1,0% din numãrul total determinat, pentru soluţionarea eventualelor contestaţii sau distrugeri în caz de forta majorã.
8. Distribuirea cupoanelor pentru agricultori, care se atribuie acestora pentru campania agricolã din primavara-vara şi pentru campania agricolã din toamna, se efectueazã de cãtre Regia Autonomã "Posta Romana", care preia cupoanele tipãrite, în condiţiile prevãzute la pct. 7 din prezentele norme metodologice, şi le transmite direcţiilor regionale de posta, inspectoratelor judeţene pentru controlul activitãţii poştale, în baza centralizatorului pe judeţ, inclusiv pentru o cota suplimentarã de rezerva de 1,0% .
Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va imputernici Regia Autonomã "Posta Romana" pentru ridicarea cupoanelor, pe baza de proces-verbal, de la Regia Autonomã "Imprimeria Bãncii Naţionale a României" cu care a încheiat contract.
Regia Autonomã "Posta Romana" va asigura distribuirea cupoanelor la oficiile poştale din teritoriu, corespunzãtor listelor de distribuire primite de la centrele computerizate judeţene.
9. Pe baza listelor prevãzute în anexa nr. 2 şi întocmite în condiţiile prevederilor art. 1 alin. (3) lit. a)-d) şi ale art. 2 din ordonanta, cupoanele se distribuie beneficiarilor, prin oficiile poştale, pe baza actului de identitate (buletin, adeverinta) şi a actelor doveditoare a dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, chiar în copie xerox, dupã care aceştia semneazã de primire.
Pentru moştenitorii persoanelor fizice prevãzute la art. 1 alin. (3) lit. a)-d) din ordonanta, care deţin terenuri agricole în indiviziune, cupoanele se acorda pentru intreaga suprafata celui care se prezintã sa le ridice şi care va prezenta o declaraţie pe propria rãspundere ca are acordul celorlalţi moştenitori, conform modelului prevãzut în anexa nr. 6.
Titularii pot imputernici alte persoane sa le ridice cupoanele. Împuterniciţii vor avea asupra lor actul de identitate şi o împuternicire, chiar olografã, din partea titularului, pentru ridicarea cupoanelor, care se va retine la oficiul poştal, şi vor completa şi vor semna o declaraţie pe propria rãspundere, conform modelului prezentat în anexa nr. 6.
Moştenitorii cu succesiunea nesolutionata nu pot imputernici terţe persoane pentru ridicarea cupoanelor.
Arendaşii, reprezentanţii societãţilor agricole sau ai asociaţiilor familiale pot ridica cupoanele aferente persoanelor fizice prevãzute la art. 1 alin. (3) lit. a)-d) din ordonanta, pentru suprafeţele de terenuri agricole luate în arenda sau intrate în asociaţie, pe baza de tabel cu proprietarii de terenuri, anexând împuternicirile olografe ale acestora şi o declaraţie pe propria rãspundere, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 6.
10. Pentru persoanele fizice prevãzute la art. 1 alin. (3) lit. e) din ordonanta, cupoanele pentru agricultori se atribuie prin oficiile poştale societãţilor comerciale, pe baza listelor întocmite potrivit modelului prezentat în anexa nr. 3, acestea preluand, sub semnatura conducatorului societãţii comerciale, cupoanele, pe baza de proces-verbal.
11. Cupoanele beneficiarilor prevãzuţi la art. 1 alin. (3) lit. f) şi g) din ordonanta se distribuie prin oficiile poştale, pe baza listelor întocmite potrivit modelelor prezentate în anexele nr. 4 şi 5 şi se preiau de cãtre conducãtorii instituţiilor de învãţãmânt şi ai instituţiilor de cult recunoscute de lege, sub semnatura conducatorului instituţiei, pe baza de proces-verbal.
12. În situaţia în care solicitantul nu este gãsit sau se constata erori în listele beneficiarilor de cupoane (neconcordanta de nume, prenume sau de suprafata agricolã), oficiul poştal, prin lucrãtorul poştal, îl indruma sa se adreseze primãriei, în vederea soluţionãrii.
Oficiile poştale primesc comunicãri de la primãrii pentru soluţionarea cazurilor de erori, adaugari din cauza omisiunilor sau eliminari din lista cu beneficiarii de cupoane, numai sub semnatura şi pe rãspunderea primarului.
La solicitarea oficiilor poştale, primãrii au obligaţia de a soluţiona eventualele omisiuni sau erori din listele beneficiarilor de cupoane.
13. Modul de preluare a cupoanelor tipãrite la Regia Autonomã "Imprimeria Bãncii Naţionale a României", transportul acestora la punctele de destinaţie, evidenta şi distribuirea acestora se stabilesc în baza instrucţiunilor specifice acestei activitãţi, elaborate de Regia Autonomã "Posta Romana", cu acordul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, al Departamentului pentru Administraţie Publica Localã şi al Comisiei Naţionale de Informatica.
14. Cupoanele pentru agricultori atât cele pentru campania agricolã din primavara-vara, cat şi cele pentru campania agricolã din toamna se pot ridica de la oficiile poştale de cãtre beneficiarii acestora, pana la data de 31 mai inclusiv.
Cupoanele rãmase nedistribuite la oficiile poştale vor fi predate, prin grija Regiei Autonome "Posta Romana", în termen de 7 zile, pe baza de proces-verbal, prefecturii judeţului, urmând sa fie distruse sub supravegherea unei comisii formate din reprezentanţi ai structurilor teritoriale ale Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, Ministerului de Interne şi ai prefecturii. Se va întocmi un proces-verbal de distrugere (tãiere, ardere) a cupoanelor, în trei exemplare, în care se vor mentiona numãrul şi seria acestora, urmând sa fie transmis câte un exemplar Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, Regiei Autonome "Posta Romana" şi prefecturii judeţului. Comisia este stabilitã prin ordin al prefectului.
15. Contravaloarea tipãririi cupoanelor, a serviciilor prestate de centrele computerizate judeţene şi de Institutul de Cercetãri în Informatica, de distribuire a cupoanelor prin oficiile poştale şi de publicitate prin mijloacele de informare în masa se suporta de la bugetul de stat din sume ce se prevãd în bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, la capitolul "Agricultura şi silvicultura", titlul "Transferuri".
Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va solicita Ministerului Finanţelor deschiderea creditelor bugetare prevãzute la titlul "Transferuri", pentru a dispune plata cupoanelor, a serviciilor de editare, procesare electronica a listelor, de distribuire a cupoanelor prin oficiile poştale şi de publicitate prin mijloacele de informare în masa, justificatã printr-un decont, conform modelului prezentat în anexa nr. 7.
16. Furnizorii produselor şi serviciilor prevãzute la art. 3 din ordonanta şi acordate în condiţiile pct. 4 din prezentele norme metodologice, care primesc cupoane contra mãrfurilor sau serviciilor prestate, vor emite facturi pentru acestea, în care vor mentiona "cu plata pe baza de cupoane pentru agricultori".
În cazul în care valoarea facturii este mai mare decât valoarea cuponului, pe factura se va face menţiunea "suma de ......... lei, cu plata pe baza de cupon pentru agricultori".
Produsele şi serviciile din factura vor include T.V.A.
Este interzisã decontarea pe baza de cupoane între furnizorii produselor şi serviciilor prevãzute la art. 3 din ordonanta.
Arendaşii, reprezentanţii societãţilor agricole sau ai asociaţiilor familiale, ori de câte ori achitã, pe baza cupoanelor pentru agricultori, cãtre furnizori, contravaloarea produselor şi serviciilor prevãzute la art. 3 din ordonanta au obligaţia sa transmitã acestora şi copia de pe tabelul cu proprietarii de terenuri, beneficiari de cupoane.
17. Decontarea cupoanelor de cãtre furnizori se va realiza prin societãţile bancare, care vor percepe comision ce se va negocia cu Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi se va suporta din bugetul de stat din sumele prevãzute în bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei la capitolul "Agricultura şi silvicultura", titlul "Transferuri".
În vederea decontãrii cupoanelor pentru agricultori prin societãţile bancare, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei încheie convenţii cu acestea.
18. Cupoanele primite de furnizorii de produse sau de servicii se depun la una dintre societãţile bancare care a încheiat cu Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei convenţii pentru decontarea cupoanelor, unde au deschis cont, însoţite de un centralizator al facturilor emise la livrarea produselor sau la prestarea serviciilor pe baza de cupoane, conform modelului prezentat în anexa nr. 8.
Centralizatorul va cuprinde, pentru valoarea facturii, doua coloane: total factura, din care, achitat pe baza de cupon pentru agricultura.
Furnizorii de produse sau de servicii şi societãţile bancare au obligaţia sa pãstreze facturile decontate pe baza de cupoane, o perioada de cel puţin 3 ani.
19. La primirea cupoanelor spre decontare, societãţile bancare au obligaţia de a verifica autenticitatea cuponului, felul produselor cumpãrate, al serviciilor prestate şi dacã acestea se încadreazã în prevederile pct. 4 din prezentele norme metodologice.
20. Societãţile bancare care primesc spre decontare cupoane le centralizeazã la fiecare sfârşit de saptamana, astfel ca în ziua de luni a sãptãmânii urmãtoare sa solicite Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei contravaloarea cupoanelor de achitat şi a comisionului bancar, potrivit anexei nr. 9.
În cazul în care valoarea facturii achitate pe baza de cupoane este mai mica decât valoarea cupoanelor, comisionul se calculeazã la valoarea facturii.
Solicitarea societãţilor bancare se va face pe total banca, din care, pe sucursale, pe rãspunderea conducerii acestora, sub semnatura preşedintelui.
Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei solicita Ministerului Finanţelor deschiderea creditelor bugetare prevãzute la titlul "Transferuri", lunar, pentru a dispune operativ de sumele de plata cãtre societãţile bancare, şi va prezenta situaţia justificativã privind decontarea cupoanelor, potrivit anexei nr. 10. În cazul în care suma solicitatã lunar nu este acoperitoare pentru plãţile din luna respectiva, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei poate solicita Ministerului Finanţelor o noua deschidere de credite.
În urma solicitãrii saptamanale a societãţilor bancare, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei vireazã acestora sumele solicitate, urmând ca acestea sa facã plãţile în conturile furnizorilor, în funcţie de numãrul de cupoane depuse.
Sumele reprezentând contravaloarea cupoanelor care trebuie plãtite vor fi virate societãţilor bancare de cãtre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei într-un cont distinct, deschis special pentru aceste operaţiuni.
21. Societãţile bancare pot primi spre decontare cupoane, pana la data de 30 noiembrie, data dupã care vor solicita Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei ultima transa de plati. Dupã decontare, pe fiecare cupon sau fracţiune a acestuia se aplica ştampila societãţii bancare. Dupã efectuarea plãţilor cuvenite furnizorilor de produse sau de servicii pe baza de cupoane, societãţile bancare întocmesc un document justificativ definitiv, potrivit anexei nr. 9, pe care îl depun la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei pana la data de 10 decembrie. Societãţile bancare pãstreazã în arhiva cupoanele stampilate, împreunã cu o copie de pe decontul justificativ depus la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei.
Pana la data de 20 decembrie, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, dupã verificarea deconturilor justificative depuse de societãţile bancare, efectueazã ultimele decontãri cãtre acestea.
22. Cupoanele neutilizate pana la data de 30 noiembrie, în condiţiile prevãzute la pct. 21, sau nedepuse la societãţile bancare de cãtre furnizori îşi pierd valabilitatea, devenind nule.
23. Beneficiarii cupoanelor şi furnizorii de produse sau de servicii pentru agricultura, care primesc cupoane pentru plata acestora, au obligaţia de a le pãstra în stare perfecta. Eventualele cupoane deteriorate şi cãrora nu li se poate dovedi autenticitatea nu sunt valabile şi nu pot fi plãtite.
24. Dacã, pe parcursul distribuirii cupoanelor, din diferite cauze (incendii, inundatii, alte avarii), se produce distrugerea unui numãr de cupoane, acestea se înlocuiesc din stocul de rezerva, specificându-se numerele şi seria cupoanelor care s-au distrus şi ale celor cu care au fost înlocuite.
Când distrugerea se datoreazã din culpa unor persoane, cupoanele se înlocuiesc în condiţiile alineatului de mai sus, dar persoana vinovata suporta costul cupoanelor şi al transportului cupoanelor de înlocuire.
25. Regia Autonomã "Posta Romana", dupã încheierea acţiunii de distribuire a cupoanelor, în condiţiile pct. 14 din prezentele norme metodologice, va transmite Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei situaţia definitiva a numãrului de cupoane ridicate de beneficiari, a înlocuirii, în caz de distrugere din diferite cauze (incendii, inundatii, alte avarii) sau din culpa unor persoane, cat şi a celor rãmase nedistribuite şi predate la prefecturile judeţene pentru distrugere (tãiere, ardere).
26. Prin ordin al prefectului este stabilitã o comisie formatã din reprezentanţi ai direcţiilor generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene, ai prefecturii, ai centrelor computerizate judeţene şi ai Regiei Autonome "Posta Romana", care vor urmãri desfãşurarea în bune condiţii a acţiunii de întocmire a listelor cu beneficiarii de cupoane şi de distribuire a cupoanelor.
În fiecare zi de luni a sãptãmânii, pana la încheierea distribuirii cupoanelor pentru agricultori, prin grija Regiei Autonome "Posta Romana", se vor raporta numãrul de cupoane distribuite, precum şi principalele aspecte ce vor aparea în desfãşurarea acestei acţiuni.
27. Anexele nr. 1-10 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

SPECIMEN CUPON*)
Program de sprijinire pentru agricultori
Campania agricolã de primavara-vara 1998
(fata)

----------
*) SPECIMENUL (fata) cuponului pentru agricultori - Program de sprijinire pentru agricultori - Campania agricolã de primavara-vara 1998 - se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 67 din 12 februarie 1998.



(verso)


| Cu acest cupon se poate achitã contravaloarea semintei |
| certificate, materialului de plantat pomicol şi viticol |
| certificat, semintei certificate de cartof, ingrasamintelor |
| chimice, pesticidelor, motorinei, lucrãrilor mecanice de |
| arat, grapat, discuit, semanat, de întreţinere a culturilor |
| şi de recoltat, inclusiv cele efectuate pe pãşuni şi fanete.|
| |
|---------------------------------------------------------------------------|
| |
| Cu acest cupon se poate achitã contravaloarea semintei |
| certificate, materialului de plantat pomicol şi viticol |
| certificat, semintei certificate de cartof, ingrasamintelor |
| chimice, pesticidelor, motorinei, lucrãrilor mecanice de |
| arat, grapat, discuit, semanat, de întreţinere a culturilor |
| şi de recoltat, inclusiv cele efectuate pe pãşuni şi fanete.|
| |
| |
---------------------------------------------------------------------------


ANEXA 1a)
---------
la normele metodologice
-----------------------

SPECIMEN CUPON*)
Program de sprijinire pentru agricultori
Campania agricolã din toamna anului 1998
(fata)

----------
*) SPECIMENUL (fata) cuponului pentru agricultori - Program de sprijinire pentru agricultori - Campania agricolã din toamna anului 1998 - se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 67 din 12 februarie 1998.



(verso)


| Cu acest cupon se poate achitã contravaloarea semintei |
| certificate, materialului de plantat pomicol şi viticol |
| certificat, semintei certificate de cartof, ingrasamintelor |
| chimice, pesticidelor, motorinei, lucrãrilor mecanice de |
| arat, grapat, discuit, semanat, de întreţinere a culturilor |
| şi de recoltat, inclusiv cele efectuate pe pãşuni şi fanete.|
| |
| |
| Se deconteazã începând cu data de 1 septembrie 1998 |
| |
| |
---------------------------------------------------------------------------



ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------



TABEL
cu proprietarii de teren agricol - persoane fizice*)
[<>art. 1 alin. (3) lit. a)-d) din Ordonanta Guvernului nr. 9/1998 ]

Judeţul .............. Primãria ............... Localitatea ................


| Nr. |Nr. crt.| | | | Suprafata de | |
| crt. | moste- | | Iniţialã | | teren agricol | |
|titular| nitor | Numele | tatãlui | Prenumele | - ha - |Observaţii|
|-------|--------|--------|----------|-----------|---------------|----------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
---------------------------------------------------------------------------
Certific corectitudinea datelor
Primar,

data (ziua, luna, anul)
-----------
*) Tabelul va fi furnizat de centrele computerizate şi va fi actualizat de cãtre primar.




ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------



TABEL
cu proprietarii de teren agricol - persoane fizice (locatori)
[<>art. 1 alin. (3) lit. e) din Ordonanta Guvernului nr. 9/1998 ]

Judeţul .............. Primãria ............... Localitatea*1) ..............
Instituţia*2) ............. codul fiscal ..................


| Nr. | | | |Nr. şi data |Suprafata de | |
| crt. | | Iniţialã | |contractului |teren agricol| |
|locator| | tatãlui | |de locaţiune |în locatie |Observaţii|
| | Numele | |Prenumele| | (ha) | |
|-------|--------|----------|---------|-------------|-------------|----------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
---------------------------------------------------------------------------
Certific corectitudinea datelor
Primar,

data (ziua, luna, anul)
-----------
*1) Se va înscrie localitatea (satul) de resedinta a instituţiilor.
*2) Instituţiile pot fi societãţi comerciale.



ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------



TABEL
cu proprietarii de teren agricol - instituţii de învãţãmânt
[<>art. 1 alin. (3) lit. f) din Ordonanta Guvernului nr. 9/1998 ]

Judeţul .............. Primãria ...............


Nr. crt. Denumirea Suprafata de
instituţie instituţiei Codul teren agricol Observaţii
Localitatea fiscal (ha)
-----------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5 6
-----------------------------------------------------------------------------
Certific corectitudinea datelor
Primar,

data (ziua, luna, anul)



ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------



TABEL
cu proprietarii de teren agricol - instituţii de cult
[<>art. 1 alin. (3) lit. g) din Ordonanta Guvernului nr. 9/1998 ]

Judeţul .............. Primãria ...............


Nr. crt. Denumirea Suprafata de
instituţie instituţiei Codul teren agricol Observaţii
Localitatea fiscal (ha)
-----------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5 6
-----------------------------------------------------------------------------
Certific corectitudinea datelor
Primar,

data (ziua, luna, anul)



ANEXA 6
-------
la normele metodologice
-----------------------



DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE

Subsemnatul(a) ........................, fiul/fiica lui .................. şi al .................., nãscut(a) la data de ............, în .............. ............., domiciliat(a) în ........................, identificat(a) cu B.I./A.I. seria ...... nr. .........., eliberat(a) la data de ..............., de ......(organul emitent)........, declar pe propria rãspundere ca ridic cupoanele acordate în baza <>Ordonanţei Guvernului nr. 9/1998 , în numãr de .........(în litere şi cifre)..........., pentru proprietarul (moştenitorul cu succesiunea soluţionatã) ...........(numele şi prenumele)......................, respectivul având B.I. seria ...... nr. .........., eliberat de ..............., aflându-ma fata de acesta în urmãtoarea relatie:

[] a) împuternicit al proprietarului (anexez împuternicirea olografã);
[] b) împuternicit al moştenitorului cu succesiunea soluţionatã
(anexez împuternicirea olografã);
[] c) moştenitor cu succesiunea nesolutionata, angajandu-se sa depunã
la masa succesoralã contravaloarea cupoanelor ridicate;
[] d) arendaş sau reprezentant al unei asociaţii agricole (tabel anexat
cu proprietarii şi împuternicirile olografe).

În cazul în care actionez în calitate de împuternicit al proprietarului sau al moştenitorului, cu succesiunea soluţionatã, şi de arendaş sau reprezentant al unei asociaţii agricole, cazurile a), b) sau d), ma angajez, prin prezenta declaraţie, ca voi dispune de cupoanele ridicate în aceasta calitate numai ca urmare şi conform indicaţiilor moştenitorului cu succesiunea soluţionatã sau ale proprietarului acestor cupoane.
Dau prezenta declaraţie cunoscând dispoziţiile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii.

Numele şi prenumele,
Data (se va completa cu majuscule)
............ .............................
Semnatura




ANEXA 7
-------
la normele metodologice
-----------------------




MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI

Se aproba


Ordonator principal de credite,

DECONT
privind justificarea cheltuielilor pentru implementarea sistemului de cupoane pentru agricultori, potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 9/1998

- lei -
-----------------------------------------------------------------------------
Program Credite Credite
Nr. Specificare de deschise Credite solicitate
crt. creditare utilizate
------------------------------------------------------------------------------
1. Cheltuieli de tipãrire
------------------------------------------------------------------------------
2. Cheltuieli de editare şi
procesare electronica a
listelor
------------------------------------------------------------------------------
3. Cheltuieli de difuzare a
cupoanelor
------------------------------------------------------------------------------
4. Cheltuieli de publicitate
prin mass-media
------------------------------------------------------------------------------
5. Alte cheltuieli
------------------------------------------------------------------------------
TOTAL:
------------------------------------------------------------------------------

Director general,


ANEXA 8
-------
la normele metodologice
-----------------------



Agentul economic .........................................
(denumirea, adresa/sediul, codul fiscal)
Societatea bancarã ......................................
Nr. ......../ data (ziua, luna, anul)


CENTRALIZATORUL
facturilor emise în baza cupoanelor pentru agricultori


Produsul din care:
Numãrul livrat sau Valoarea achitat pe baza
Nr. şi data serviciul facturii de cupoane
crt. facturii prestat - lei - - lei -
----------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5
----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
TOTAL: X
----------------------------------------------------------------------

Manager general, Manager economic,
(director) (contabil-şef)




ANEXA 9
-------
la normele metodologice
-----------------------



Societatea bancarã ......................................
Nr. ......../........


DECONT JUSTIFICATIV
privind plãţile efectuate pe baza de cupoane, conform Hotãrârii Guvernului nr. 53/1998


| | |Cupoanele | Cupoanele | Diferenţa | | |
| | |primite spre | decontate | +/(-) | | |
| | | decontare | | | | |
| | |----|--------|----|--------|------|--------|Comisi-| |
| |Sucursala| |Valoarea| |Valoarea| Nr. |Valoarea| onul | Total |
|Nr. | | Nr.| (lei) | Nr.| (lei) |(1-2) | (2-4) |bancar | (lei) |
|crt.| | | | | | | (lei) | (lei) | (8=4+7) |
|----|---------|----|--------|----|--------|------|--------|-------|---------|
| A | B | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
|----|---------|----|--------|----|--------|------|--------|-------|---------|
| 1 | | | | | | | | | |
|----|---------|----|--------|----|--------|------|--------|-------|---------|
| 2 | | | | | | | | | |
|----|---------|----|--------|----|--------|------|--------|-------|---------|
| 3 | | | | | | | | | |
|----|---------|----|--------|----|--------|------|--------|-------|---------|
| . | | | | | | | | | |
|----|---------|----|--------|----|--------|------|--------|-------|---------|
| . | | | | | | | | | |
|----|---------|----|--------|----|--------|------|--------|-------|---------|
| . | | | | | | | | | |
|----|---------|----|--------|----|--------|------|--------|-------|---------|
| | TOTAL: | | | | | | | | |
----------------------------------------------------------------------------

Preşedinte, Director,



ANEXA 10
-------
la normele metodologice
-----------------------



MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI

Se aproba


Ordonator principal de credite,



SITUAŢIA JUSTIFICATIVĂ
privind decontarea cupoanelor potrivit Hotãrârii Guvernului nr. 53/1998

-----------------------------------------------------------------------------
| | | | | Cupoane | |Credite| Cupoane pri- | |
| | | | | decontate |Comi-|solici-| mite spre |Comi-|
| | |Cre- |Credite| |sio- |tate de| decontare |sio- |
| | |dite |utili- |----|--------|nul |socie- |----|---------|nul |
| |Societa- |acor-| zate | |Valoarea|ban- |tati | | | |
|Nr. | tea |date |(2=4+5)| Nr.| (lei) |car |bancare| | |ban- |
|crt.|bancarã |(lei)|(lei) | | |(lei)|(6=8+9)|Nr. |Valoarea |car |
| | | | | | | | (lei) | | (lei) |(lei)|
|----|---------|-----|-------|----|--------|-----|-------|----|---------|-----|
| A | B | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|----|---------|-----|-------|----|--------|-----|-------|----|---------|-----|
| 1 | | | | | | | | | | |
|----|---------|-----|-------|----|--------|-----|-------|----|---------|-----|
| 2 | | | | | | | | | | |
|----|---------|-----|-------|----|--------|-----|-------|----|---------|-----|
| 3 | | | | | | | | | | |
|----|---------|-----|-------|----|--------|-----|-------|----|---------|-----|
| . | | | | | | | | | | |
|----|---------|-----|-------|----|--------|-----|-------|----|---------|-----|
| . | | | | | | | | | | |
|----|---------|-----|-------|----|--------|-----|-------|----|---------|-----|
| . | | | | | | | | | | |
|----|---------|-----|-------|----|--------|-----|-------|----|---------|-----|
| | TOTAL: | | | | | | | | | |
-----------------------------------------------------------------------------

Director general,


-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016