Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 524 din 22 iunie 2000  pentru aprobarea Normelor metodologice privind administrarea Registrului National al Fonogramelor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 524 din 22 iunie 2000 pentru aprobarea Normelor metodologice privind administrarea Registrului National al Fonogramelor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 297 din 30 iunie 2000

În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale <>art. 3 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 45/2000 privind unele mãsuri pentru combaterea producerii şi comercializãrii neautorizate a fonogramelor,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aproba Normele metodologice privind administrarea Registrului Naţional al Fonogramelor, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Constituie contravenţii urmãtoarele fapte, dacã nu sunt sãvârşite în astfel de condiţii încât sa fie considerate, potrivit legii penale, infracţiuni, şi se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) importul, producerea, reproducerea, distribuirea sau comercializarea fonogramelor de cãtre persoane fizice sau juridice neînscrise în Registrul Naţional al Fonogramelor, cu amenda de la 800.000 lei la 1.000.000 lei;
b) producerea, reproducerea, distribuirea, comercializarea sau depozitarea fonogramelor în alte spaţii decât cele declarate la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor, cu amenda de la 800.000 lei la 1.000.000 lei şi confiscarea suporturilor, materialelor, aparatelor şi fonogramelor care au servit sau care au fost destinate sa serveascã la sãvârşirea contravenţiei;
c) nedepunerea la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor, în termenul prevãzut la <>art. 6 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 45/2000 , a documentelor din care sa rezulte numãrul fonogramelor şi seriile holografice aplicate pe acestea, cu amenda de la 800.000 lei la 1.000.000 lei;
d) nedepunerea la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor, în termenul prevãzut la pct. 5 din anexa, a raportului lunar privind comenzile realizate, cu amenda de la 600.000 lei la 1.000.000 lei.
ART. 3
Contravenţiile prevãzute la art. 2 se constata şi amenzile se aplica de personalul împuternicit de directorul general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor sau de organele de specialitate ale Ministerului de Interne.
ART. 4
Dispoziţiile privind contravenţiile prevãzute la <>art. 2 se completeazã cu prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu excepţia art. 25-27.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
Directorul general al Oficiului Roman
pentru Drepturile de Autor,
Rodica Parvu

p. Ministrul culturii,
Kelemen Hunor,
secretar de stat

p. Ministru de interne,
Mircea Muresan,
secretar de stat

ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
privind administrarea Registrului Naţional al Fonogramelor

1. - (1) Persoanele fizice sau juridice care importa, produc, reproduc, distribuie sau comercializeazã fonograme au obligaţia sa depunã la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor urmãtoarele documente:
a) cerere-tip potrivit modelului prezentat în anexa care face parte integrantã din prezentele norme metodologice;
b) certificat de înmatriculare a persoanei juridice la oficiul registrului comerţului sau actul de identitate al persoanei fizice, însoţit de autorizaţia eliberata potrivit <>Decretului-lege nr. 54/1990 privind organizarea şi desfãşurarea unor activitãţi economice pe baza liberei iniţiative, cu modificãrile ulterioare;
c) certificatul de înregistrare fiscalã;
d) actele constitutive ale persoanei juridice.
(2) Documentele prevãzute la alin. (1) lit. b) şi c) vor fi depuse în original şi în fotocopie, originalul urmând sa fie restituit solicitantului imediat dupã verificare.
2. - În urma verificãrii documentelor prevãzute la pct. 1 alin. (1) Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor va elibera un certificat de înscriere în Registrul Naţional al Fonogramelor pentru activitãţile de import, producere, reproducere, distribuire şi comercializare a fonogramelor, dupã caz, în cel mult 30 de zile lucrãtoare de la data înregistrãrii cererii.
3. - (1) Persoanele fizice sau juridice înscrise în Registrul Naţional al Fonogramelor, care importa sau produc fonograme, au obligaţia sa depunã la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor, în vederea înregistrãrii acestor fonograme, câte un exemplar al fiecãrei fonograme, precum şi urmãtoarele documente:
a) pentru fonogramele importate:
- înscrisul doveditor al cesiunii exclusive sau neexclusive a dreptului de distribuire din partea titularului de drepturi asupra fonogramelor;
- lista cuprinzând titlurile fonogramelor şi numãrul de exemplare ale acestora;
- dovada importului legal efectuat;
b) pentru fonogramele cu înregistrãri din repertoriul internaţional, care urmeazã sa fie produse în România:
- înscrisul doveditor al cesiunii dreptului de reproducere şi difuzare din partea titularului de drepturi;
- lista cuprinzând titlul fonogramelor şi numãrul de exemplare ale acestora.
c) pentru fonogramele cu înregistrãri din repertoriul naţional, care urmeazã sa fie produse în România:
- înscrisul doveditor al acordului sau al autorizãrii din partea titularilor dreptului de autor sau de drepturi conexe privind cesionarea exclusiva sau neexclusiva a dreptului de fixare, reproducere şi difuzare a operei;
- lista cuprinzând titlul fonogramelor şi numãrul de exemplare ale acestora.
(2) Documentele prevãzute la alin. (1) vor fi depuse în original şi în fotocopie, originalul urmând sa fie restituit solicitantului imediat dupã verificare.
4. Marcajul holografic se elibereazã şi se aplica în condiţiile prevãzute la <>art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 45/2000 privind unele mãsuri pentru combaterea producerii şi comercializãrii neautorizate a fonogramelor.
5. - Persoanele fizice sau juridice care desfãşoarã activitãţi de reproducere a fonogramelor au obligaţia sa prezinte la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor, pana la data de 10 a lunii urmãtoare, un raport lunar privind toate comenzile realizate şi sa permitã accesul reprezentanţilor Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor la documentele necesare pentru identificarea numãrului de fonograme reproduse din fiecare titlu.
6. - (1) Persoanele fizice sau juridice care depoziteaza fonograme ori care desfãşoarã activitãţi de producere, reproducere, distribuire şi comercializare a acestora pot efectua aceste activitãţi numai în spaţiile declarate la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor.
(2) În situaţia în care persoanele prevãzute la alin. (1) vor obţine alte spaţii în vederea desfãşurãrii activitãţilor de producere, reproducere, distribuire, comercializare sau depozitare a fonogramelor, acestea au obligaţia sa declare la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor noile spaţii înainte de începerea efectivã a activitãţii.
7. - Certificatele de înscriere în Registrul Naţional al Fonogramelor vor fi anulate prin decizie motivatã a directorului general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor, în condiţiile prevãzute la <>art. 8 alin. (5), (6) şi (7) din Ordonanta Guvernului nr. 45/2000 .
8. - Persoanele juridice prevãzute la <>art. 9 din Ordonanta Guvernului nr. 45/2000 au obligaţia sa prezinte lunar la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor lista cuprinzând persoanele sancţionate pentru sãvârşirea contravenţiilor prevãzute în ordonanta, în scopul anulãrii certificatelor de înscriere în Registrul Naţional al Fonogramelor.



╔════════╗
║ CERERE ║
╚════════╝
de înregistrare în
REGISTRUL NAŢIONAL AL FONOGRAMELOR

╔══════════════════════════╦════════════════════════════════════════════════╗
║ Subsemnatul ║ ║
╠──────────────────────────╬────────────────────────────────────────────────╣
║ Reprezentant al ║ ║
╠──────────────────────────╬────────────────────────────────────────────────╣
║ În calitate de ║ ║
╠──────────────────────────╬────────────────────────────────────────────────╣
║ B.I./C.I. ║ ║
╠──────────────────────────╬────────────────────────────────────────────────╣
║ Cod numeric personal ║ ║
╠──────────────────────────╬────────────────────────────────────────────────╣
║ Domiciliat în ║ ║
╚══════════════════════════╬════════════════════════════════╦═══════════════╝
║Solicit autorizarea societãţii: ║
╔══════════════════════════╬════════════════════════════════╩═══════════════╗
║ Denumire ║ ║
╠──────────────────────────╬────────────────────────────────────────────────╣
║ Cod fiscal ║ ║
╠──────────────────────────╬────────────────────────────────────────────────╣
║ Numãr de înmatriculare la║ ║
║ Registrul Comerţului ║ ║
╠──────────────────────────╬────────────────────────────────────────────────╣
║ Tel./Fax ║ ║
╚══════════════════════════╩════════════════════════════════════════════════╝
╔══════════════╗
║ Cu sediul în ║
╚══════════════╝
╔════════════════════╦══════════════════╦════╦════╦═══╦═════════╦═══════════╗
║ Localitatea │ Strada │Nr. │Bloc│Ap.│Secţia de│Judeţul/ ║
║ │ │ │ │ │ poliţie*│Sectorul ║
╠────────────────────┼──────────────────┼────┼────┼───┼─────────┼───────────╣
║ │ │ │ │ │ │ ║
╚────────────────────┴─────╔═══════════════╗─┴────┴───┴─────────┴───────────╝
║Puncte de lucru║
╔════════════════════╦═════╩════════════╦══╩═╦════╦═══╦═════════╦═══════════╗
║ Localitatea │ Strada │Nr. │Bloc│Ap.│Secţia de│Judeţul/ ║
║ │ │ │ │ │ poliţie*│Sectorul ║
╠────────────────────┼──────────────────┼────┼────┼───┼─────────┼───────────╣
║ │ │ │ │ │ │ ║
╠────────────────────┼──────────────────┼────┼────┼───┼─────────┼───────────╣
║ │ │ │ │ │ │ ║
╠────────────────────┼──────────────────┼────┼────┼───┼─────────┼───────────╣
║ │ │ │ │ │ │ ║
╠────────────────────┼──────────────────┼────┼────┼───┼─────────┼───────────╣
║ │ │ │ │ │ │ ║
╚════════════════════╩═════╦════════════╩════╩══╦═╩═══╩═════════╩═══════════╝
║Spaţii de depozitare║
╔════════════════════╦═════╩════════════╦════╦══╩═╦═══╦═════════╦═══════════╗
║ Localitatea │ Strada │Nr. │Bloc│Ap.│Secţia de│Judeţul/ ║
║ │ │ │ │ │ poliţie*│Sectorul ║
╠────────────────────┼──────────────────┼────┼────┼───┼─────────┼───────────╣
║ │ │ │ │ │ │ ║
╠────────────────────┼──────────────────┼────┼────┼───┼─────────┼───────────╣
║ │ │ │ │ │ │ ║
╠────────────────────┼──────────────────┼────┼────┼───┼─────────┼───────────╣
║ │ │ │ │ │ │ ║
╠────────────────────┼──────────────────┼────┼────┼───┼─────────┼───────────╣
║ │ │ │ │ │ │ ║
╚════════════════════╩══════════════════╩════╩════╩═══╩═════════╩═══════════╝

Pentru a desfasura activitãţi de:
[] Import fonograme
[] Producere fonograme
[] Reproducere fonograme
[] Distribuire
[] Comercializare
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════

* se va completa secţia de poliţie în a carei raza teritorialã se afla
spaţiul menţionat
╔═══════════════╦══════════════════╦════════════════════╦═══════════════════╗
║ DATA ║ ║ SEMNATURA ║ ║
╚═══════════════╩══════════════════╩════════════════════╩═══════════════════╝


Furnizarea unor date nereale constituie infracţiunea prevãzutã la art. 292 din Codul penal şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenta.
--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016