Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 523 din 9 iunie 2005  pentru aprobarea Strategiei Guvernului de comunicare interna si externa privind integrarea Romaniei si Uniunea Europeana    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 523 din 9 iunie 2005 pentru aprobarea Strategiei Guvernului de comunicare interna si externa privind integrarea Romaniei si Uniunea Europeana

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 530 din 22 iunie 2005
    Având în vedere prevederile art. 2 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 171/2005 privind constituirea Comitetului interministerial pentru elaborarea şi urmărirea implementării Strategiei Guvernului de comunicare internă şi externă privind integrarea României în Uniunea Europeană,

    în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC
    Se aprobă Strategia Guvernului de comunicare internă şi externă privind integrarea României în Uniunea Europeană, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

                              PRIM-MINISTRU
                          CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

                                 Contrasemnează:
                                ────────────────
             Preşedintele Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale,
                                   Valeriu Turcan

                         Ministrul delegat pentru coordonarea
                         Secretariatului General al Guvernului,
                                 Mihai Alexandru Voicu

    Bucureşti, 9 iunie 2005.
    Nr. 523.

    ANEXĂ

                           STRATEGIA GUVERNULUI
                         de comunicare internă şi externă
                                  privind
                    integrarea României în Uniunea Europeană
                                2005 - 2006

                              I. INTRODUCERE

    1. STAREA ACTUALĂ A COMUNICĂRII PRIVIND INTEGRAREA ROMÂNIEI ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

    Integrarea europeană constituie obiectivul principal al guvernării 2005-2008, iar semnarea Tratatului de Aderare al României la Uniunea Europeană pe data de 25 aprilie 2005, la Luxemburg, reprezintă pentru România un semnal clar privind necesitatea de accelerare a implementării măsurilor prevăzute în acquis-ul comunitar şi de punere în aplicare a programelor necesare pentru etapa post-aderare. Trecerea României de la etapa normativă a integrării - prin raportarea la reglementările acquîs-ului comunitar, la etapa europenizării - prin consolidarea sistemului socio-economic, reprezintă cea mai mare provocare a perioadei 2005 - 2008. Acest proces reprezinţi, de fapt, o a doua modernizare a României.
    În acest context, comunicarea joacă un rol extrem de important. Necunoaşterea drepturilor şi responsabilităţilor ce decurg din aderarea României la Uniunea Europeană ar putea genera confuzie în rândul populaţiei şi elimina o parte din suportul politic pentru îndeplinirea măsurilor de pregătire pentru aderare.
    Gradul de susţinere pentru procesul de aderare a României la Uniunea Europeană rămâne unul dintre cele mai ridicate între statele candidate (2003 -81%; 2004 - 74%) conform Eurobaromentrului 82/2004 de Opinie Publică în Uniunea Europeană, Raportul Naţional - România. Cu toate acestea, 65% dintre firmele din România se declară îngrijorate de posibilele costuri ale procesului de aderare, conform unui sondaj CURS la nivel naţional, realizat la cererea Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale în februarie 2005.
    În ultima perioadă a fost semnalat un curent eurosceptic, dar care nu este semnificativ. Există segmente importante ale societăţii româneşti unde pregătirea pentru îndeplinirea normelor prevăzute de acquis-ul comunitar este scăzută.
    Nu există încă o dezbatere relevantă, deschisă, la nivel naţional, asupra problematicii aderării la Uniunea Europeană. Majoritatea cetăţenilor României nu au avut încă oportunitatea să-şi formeze o imagine cuprinzătoare, obiectivă, despre instituţiile şi politicile europene. Mulţi cetăţeni cred că integrarea reprezintă rezolvarea in extremis a problemelor majore cu care se confruntă. Sunt foarte puţini cei care ştiu că o ţara care a aderat la Uniunea Europeană îşi asumă anumite responsabilităţi şi exigenţe care implică atât beneficii, cât şi costuri.
    Statistic vorbind, gradul de informare al cetăţenilor români privind Uniunea Europeană este comparabil cu cel al altor ţări candidate sau cu al noilor membri în momentul aderării: 61% dintre români se consideră a fi mediu şi foarte bine informaţi despre Uniunea Europeană, conform Eurobarometrului 62/2004 de Opinie Publică în Uniunea Europeană, Raportul Naţional - România. Se manifestă pe de altă parte o lipsă acută de informaţii privind beneficiile, obligaţiile, oportunităţile şi riscurile pe care le implică aderarea la Uniunea Europeană.
    Pregătirea pentru aderarea la Uniunea Europeană trebuie sa fie percepută mai mult ca un proces de politică internă decât unul de politică externă (marcând o schimbare faţă de perioada anterioară), necesar pentru a pregăti societatea românească să facă faţă concurenţei de pe piaţa Uniunii Europene.
    Guvernul României consideră că este absolut necesar un efort mai cuprinzător şi mai intens pentru buna informare a cetăţenilor români în legătură cu oportunităţile, avantajele, dar şi posibilele costuri ale procesului de aderare. Acest efort trebuie să cuprindă instituţie publice sau asociaţiile neguvernamentale care doresc să fie parte a acestui proces, Colaborarea cu reprezentanţii societăţii civile şi ai mass media este esenţială pentru procesul de comunicare şi reprezintă o prioritate a Guvernului. În ultima vreme a crescut numărul iniţiativelor dezvoltate de organizaţiile neguvernamentale, ceea ce demonstrează interesul crescând al acestora pentru problematica europeană. Guvernul sprijină aceste iniţiative, urmând principiul parteneriatului public-privat enunţat în Strategie.
    Guvernul României doreşte să creeze posibilitatea unei mai mari implicări a administraţiei locale în procesul de comunicare privind aderarea la Uniunea Europenă, prin sprijin acordat dinamizării fluxului informaţional la nivel local şi regional. În procesul de comunicare se va ţine cont şi de diferenţele existente la nivel regional; este încurajată de aceea participarea diferitelor asociaţii locale sau regionale, cu interese specifice, cât şi implicarea mass mediei locale.
    Delegaţia Comisiei Europene a fost unul dintre cei mai eficienţi parteneri ai Guvernului în procesul de comunicare privind aderarea României la Uniunea Europeană, în special în ceea ce priveşte atingerea a noi grupuri ţintă. Delegaţia a colaborat cu Ministerul Integrării Europene şi cu Agenţia pentru Strategii Guvernamentale pentru mai multe acţiuni, formându-se o reţea de multiplicatori de informaţie europeană. În plus, Delegaţia a finanţat, prin Fondul Europa, înfiinţarea a 17 centre şi 34 puncte de informare. Guvernul va intensifica si va adânci parteneriatul cu Delegaţia Comisiei Europene pentru a complementariza şi a maximiza resursele pe care cele două părţi le vor aloca efortului de comunicare europeană în România.
    Ministerelor le va reveni responsabilitatea să elaboreze mesaje şi acţiuni specifice, în funcţie de profilul de activitate, şi să definească priorităţile de comunicare în domeniul lor.
    Acţiunile Strategiei se vor desfăşura pe parcursul anului 2005, urmând ca unele proiecte să poată fi continuate şi pe parcursul următorilor ani.

    2. DE CE ESTE NEVOIE DE O STRATEGIE DE COMUNICARE?

    Există două dimensiuni ale comunicării privind integrarea europeană: una internă - în care accentul cade pe difuzarea informaţiilor despre Uniunea Europeană şi una externă - în care semnificative sunt informaţiile de natură generală despre România cât şi cele privind pregătirea României pentru aderare.
    Scopul unei campanii de informare internă este acela de a oferi populaţiei României o imagine cât mai completă a ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, cu toate avantajele şi obligaţiile care vor rezulta din aderare şi cu toate schimbările care vor avea loc la nivel economic, politic şi administrativ.
    Pornim de la premisa că un cetăţean bine informat despre Uniunea Europeană este un câştig nu numai pentru comunitatea locală şi pentru România, dar şi pentru Uniunea Europeană. Astfel, românii vor înţelege mai bine care sunt exigenţele integrării, nu îşi mai vor fixa aşteptări supradimensionate faţă de acest proces şi vor decide în deplină cunoştinţă de cauză.
    Pe plan extern, trebuie amintite următoarele: gradul de cunoaştere şi vizibilitate a României în rândul statelor membre ale Uniunii Europene este foarte scăzut, informaţiile despre România sunt conjuncturale şi a existat o puternică mediatizare a elementelor negative. Lipsa de informare a publicurilor din statele membre ale Uniunii Europene cu privire la România poate afecta susţinerea publică pentru aderarea ţării noastre la structurile comunitare.
    Din aceste motive, apreciem că este nevoie de o campanie de comunicare externă intensivă, ca parte integrantă a Strategiei generale de comunicare a Guvernului în vederea integrării României în Uniunea Europeană.

    3. PRINCIPII DE DESFĂŞURARE A STRATEGIEI

    1. Principial transparenţei - Informaţiile despre integrarea României în Uniunea Europeană vor fi transmise complet, nedistorsionat, către cetăţenii României (comunicare internă), respectiv către cetăţenii şi factorii de decizie din Uniunea Europeană (comunicare externă).
    2. Principiul obiectivitătii - Mesajele şi informaţiile conţinute în strategie vor avea un caracter obiectiv, astfel încât să asigure o imagine cât mai echilibrată asupra procesului de aderare a României la UE.
    3. Principiul coerenţei - Informaţiile si acţiunile de comunicare vor fi coordonate astfel încât să se asigure transmiterea unui mesaj unitar despre procesul de integrare şi adaptare la cerinţele comunitare, despre eforturile şi progresele României.
    4. Principiul complementarităţii - Acţiunile de informare desfăşurate de Guvernul României vor fi coordonate cu efortul de comunicare al Preşedinţiei României, Delegaţiei Comisiei Europene din România şi al altor instituţii care dispun de structuri de informare publică (birouri de consiliere pentru cetăţeni, centre de informare şi consultanţă, organizaţii neguvernamentaie etc), respectiv cu eforturile de diplomaţie publică şi culturală - pe parte externă.
    5. Principiul descentralizării - Acţiunile vor fi coordonate la nivel guvernamental, însă majoritatea acestora vor avea loc la nivelul ministerelor, prefecturilor şi autorităţilor administraţiei publice locale, respectiv al reprezentanţelor României în străinătate, prin structurile specializate de informare publică. Acest principiu va da posibilitatea colaborării cu persoane juridice române sau străine specializate în promovare, comunicare, relaţii publice, publicitate sau marketing.
    6. Principiul utilităţii - Construcţia mesajelor va ţine cont de nevoile de informare ale grupurilor ţintă. Mesajele se vor elabora pe baza unor studii de specialitate, de aici şi importanţa sporită acordată metodelor de cercetare a opiniei publice.
    7. Principiul diferenţei - Mesajelor nediferenţiate li se vor adăuga mesaje construite în raport cu nevoile de informare ale fiecărui grup ţintă şi va permite adaptarea la specificul şi nevoite locale.
    8. Principiul parteneriatului public - privat - Acţiunile vor fi desfăşurate cu sprijinul organizaţiilor reprezentative ale mediului de afaceri şi al organizaţiilor neguvernamentaie interesate.
    9. Principiul eficienţei - Acţiunile vor urma priorităţile conţinute de Strategie, iar acţiunile finanţate din bani publici vor fi urmate obligatoriu de rapoarte de analiză a eficienţei lor în raport cu banii alocaţi.

    II. STRATEGIA DE COMUNICARE INTERNĂ PRIVIND INTEGRAREA EUROPEANĂ

    1. VIZIUNE

    Guvernul României afirmă necesitatea unei comunicări eficiente a măsurilor legate de integrarea în Uniunea Europeană. În acest sens, Guvernul României consideră că, pentru a fi eficientă, o strategie de comunicare trebuie să fie coordonată cu efortul tuturor partenerilor în direcţia unei informări constante a cetăţenilor români cu privire la beneficiile şi costurile aderării la Uniunea Europeană.
    Toate instituţiile publice implicate în elaborarea Strategiei de comunicare se angajează să pună la dispoziţie suporturile de mesaje de care dispun pentru promovarea programelor, proiectelor şi acţiunilor conţinute de Strategie.
    Este de asemenea necesar ca efortul de comunicare să ajungă la nivelul tuturor localităţilor de pe teritoriul tării.

    2. OBIECTIVE DE COMUNICARE INTERNĂ

    Informarea corectă a cetăţenilor români şi construirea unei percepţii publice realiste cu privire la integrarea României în UE, cu accent pe beneficiile, obligaţiile şi oportunităţile pe care le implică statutul de membru al UE.
    ● Creşterea gradului de informare a cetăţenilor despre:
    - organizarea şi funcţionarea UE (perceperea corectă a misiunii, obiectivelor, instituţiilor, politicilor şi programelor UE);
    - beneficiile, obligaţiile şi oportunităţile pe care le implică aderarea la UE;
    - realizările obţinute de România pe linia pregătirii pentru aderare.
    ● Asigurarea accesului unui număr cât mai mare de cetăţeni la informaţiile despre UE şi procesul de aderare la UE, prin:
    - informarea diferenţiată a grupurilor ţintă;
    - dezvoltarea unei reţele de informare despre problematica Uniunii Europene la nivel local, cu accent pe mediul rural;
    - atragerea grupurilor de sprijin în transmiterea mesajelor privind Uniunea Europeană.

    3. MESAJE

    Pe plan intern, mesajele vor cuprinde următoarele elemente:
    ● Valorile promovate de Uniunea Europeană (libertate, democraţie, egalitate, statul de drept, coeziune economică, socială şi teritorială, respectarea drepturilor omului);
    ● Instituitiile europene (rol şi atribuţii);
    ● Politici comunitare;
    ● Aquis-ul comunitar (reglementări, directive);
    ● Costuri şi beneficii pentru grupuri ţintă;
    ● Evenimente legate de procesul de aderare.

    4. GRUPURI ŢINTĂ ŞI GRUPURI DE SPRIJIN

    GRUPURI ŢINTĂ
    Publicul larg - cetăţeni ai României cu vârsta de peste 14 ani, cu accent pe următoarele grupuri ţintă:
    ● Populaţia din mediul urban;
    ● Populaţia din mediul rural (ţărani, agricultori);
    ● Oameni de afaceri (manageri, întreprinzători);
    ● Tineri (liceeni, studenţi, tineri care nu sunt studenţi);
    ● Cetăţenii români aparţinând minorităţilor naţionale;
    ● Funcţionari din administraţia publică centrală şi locală.

    GRUPURI DE SPRIJIN
    Lideri şi formatori de opinie
    ● Jurnalişti;
    ● Comunitatea academică: profesori, personalităţi culturale, oameni de ştiinţă;
    ● Membri ai clerului (reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe şi a altor culte recunoscute din România);
    ● ONG-uri;
    ● Asociaţii profesionale;
    ● Organizaţii ale studenţilor;
    ● Sindicate;
    ● Camere de comerţ;
    ● Autorităţi locale: primării; consilii judeţene, prefecturi;
    ● Birourile de Consultanţă pentru Cetăţeni (ANBCC).

    5. RESPONSABILI PROIECTE DE COMUNICARE INTERNĂ

    ● Agenţia pentru Strategii Guvernamentale - coordonator pentru elaborarea şi monitorizarea aplicării Strategiei, împreună cu;
    ● Ministerul Integrării Europene
    ● Ministerul Administraţiei şi Internelor
    ● Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale
    ● Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale
    ● Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor

    Parteneri strategici

    ● Preşedinţia României
    ● Parlamentul României
    ● Delegaţia Comisiei Europene în România

    Responsabili pe proiecte sectoriale:

    ● Ministerul Integrării Europene
    ● Ministerul Administraţiei şi Internelor
    ● Ministerul Afacerilor Externe
    ● Ministerul Justiţiei
    ● Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale
    ● Ministerul Educaţiei şi Cercetării
    ● Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor
    ● Ministerul Economiei şi Comerţului
    ● Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei
    ● Ministerul Culturii şi Cultelor
    ● Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor
    ● Ministerul Finanţelor Publice
    ● Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului
    ● Ministerul Sănătăţii
    ● Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei
    ● Ministrul delegat pentru controlul implementării programelor cu finanţare internaţională şi urmărirea aplicării acquis-ului comunitar
    ● Agenţia pentru Strategii Guvernamentale
    ● Secretariatul General al Guvernului
    ● Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare
    ● Comisia Naţională de Prognoză
    ● Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie
    ● Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului
    ● Agenţia Română pentru Investiţii Străine
    ● Institutul Naţional de Administraţie
    ● Institutul Naţional de Statistică
    ● Agenţia SAPARD
    ● Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici
    ● Oficiul Naţional de Prevenire si Combatere a Spălării Banilor
    ● Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale
    ● Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii
    ● Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei
    ● Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale
    ● Autoritatea Naţională pentru Tineret
    ● Agenţia Naţională pentru Sport
    ● Agenţia Nucleară
    ● Departamentul pentru Relaţii Interetnice
    ● Institutul Cultural Român
    ● Agenţia Naţională pentru Romi
    ● Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci
    ● Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărire Comunală

    6. ACTIVITĂŢI

    ● Cercetare socială:
    Sondaje de opinie, focus-grupuri (realizate bianual: aprilie - iunie şi octombrie - decembrie).
    ● Evenimente:
    Organizarea de seminarii, dezbateri, mese rotunde, sesiuni de pregătire pe problema integrării în Uniunea Europeană.
    ● Relaţia cu presa:
    Publicarea şi difuzarea de ştiri, articole, interviuri, emisiuni şi documentare despre organizarea şi funcţionarea instituţiilor europene, avantajele şi costurile asociate integrării, eforturile depuse pentru integrarea României în Uniunea Europeană.
    ● Caravane de Informare:
    Organizarea de către Prefecturi, cu sprijinul Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale, a Ministerului Integrării Europene, a Ministerului Apelor Păduritor şi Dezvoltării Rurale, a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a Agenţiei Sapard, a unor caravane judeţene de informare, care să acopere, până la sfârşitul anului 2005, 30% dintre oraşele şi comunele fiecărui judeţ
    ● Publicaţii:
    Tipărirea şi difuzarea de afişe, pliante, broşuri despre diverse aspecte ale integrării în Uniunea Europeană.
    ● Comunicare online:
    Difuzarea pe Internet a informaţiilor privind Uniunea Europeană şi pregătirea României pentru aderare.

    III. STRATEGIA DE COMUNICARE EXTERNĂ PRIVIND INTEGRAREA EUROPEANĂ

    1. VIZIUNE

    România trebuie să devină mult mai vizibilă în spaţiul Uniunii Europene şi să promoveze "valoarea adăugată" pe care o aduce prin intrarea în familia ţărilor Uniunii Europene. Deficitul de imagine înregistrat până în prezent trebuie recuperat prin acţiuni intensive de informare la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene,
    Din punctul de vedere al Guvernului României contribuţia culturală, economică şi politică a României este infinit mai mare decât lasă să creadă clişeele încetăţenite la nivelul unor elite sau la nivelul unor cetăţeni ai Uniunii Europene. Prin aderarea la Uniunea Europeană, România are ocazia să se prezinte ţărilor membre într-o nouă perspectivă, care să stimuleze interesul acestora şi să crească gradul de informare a populaţiei Uniunii Europene faţă de caracteristicile şi evoluţia ţării noastre.
    O mai bună imagine a României în ţările membre va avea ca rezultat:
    ● creşterea numărului de investitori din ţările membre ale UE;
    ● o mai bună poziţie pentru companiile româneşti ce vor dori să pătrundă pe piaţa Uniunii Europene şi pentru forţa de muncă din România;
    ● sprijin crescut pentru promovarea culturii, ştiinţei, educaţiei româneşti;
    ● creşterea numărului de turişti din ţările membre ale UE.

    2. OBIECTIVE DE COMUNICARE EXTERNĂ

    Construirea unei atitudini pozitive fata de România, ca viitor membru al Uniunii Europene în rândul statelor membre ale Uniunii Europene.
    ● Prezentarea României ca o ţară capabila de a îndeplini angajamentele care îi revin în calitate de viitor membru al UE, se adaptează rapid la cerinţele comunitare, respectă şi promoveaza valorile Uniunii Europene;
    ● Creşterea gradului de informare în ţările membre UE despre realizările obţinute de România pe linia pregătirii pentru aderare (elemente legate de stadiul implementării angajamentelor asumate în cursul negocierilor, cerinţe, ete.);
    ● Informarea cetăţenilor statelor membre despre "valoarea adăugată" a integrării României în Uniunea Europeană, respectiv contribuţia României la valorile, cultura şi economia Uniunii Europene;
    ● Dezvoltarea unei reţele de informare despre România în ţările din Uniunea Europeană, atragerea grupurilor de sprijin în transmiterea mesajelor privind România, în ţările Uniunii Europene.

    3. MESAJE

    Pe plan extern, mesajele vor acoperi următoarele aspecte:
    ● Eforturile societăţii româneşti de a se adapta la standardele comunitare;
    ● Efortul Guvernului României pentru aderarea la Uniunea Europeană;
    ● Diversitatea culturală a României;
    ● Potenţialul economic al României, oportunităţile de investiţii;
    ● Competenţa şi creativitatea cetăţenilor români;
    ● Posibilităţile de stabilire în România (muncă, educaţie, oportunităţi de afaceri etc.) pentru cetăţenii altor state ale Uniunii Europene;
    ● Alte evenimente sau activităţi care ar putea contribui la promovarea unei imagini exacte şi cuprinzătoare a contribuţiilor României la valorile, cultura şi viaţa economică a Uniunii Europene.

    4 GRUPURI ŢINTĂ ŞI GRUPURI DE SPRIJIN

    GRUPURI ŢINTĂ

    ● Mass-media din statele membre ale UE, la nivel central sau local;
    ● Oameni de afaceri din ţările Uniunii Europene;
    ● Factori decizionali din instituţiile Uniunii Europene şi din guvernele ţărilor membre;
    ● Organizaţii neguvernamentale străine;
    ● Mediul academic din ţările Uniunii Europene: think-tank-uri, profesori, studenţi.

    GRUPURI DE SPRIJIN

    ● Ambasadele şi consulatele României în străinătate;
    ● Ambasadele statelor membre ale Uniunii Europenei în România;
    ● Institutele culturale ale României în străinătate;
    ● Misiunea României la Uniunea Europeană;
    ● Centrul de informare al României la Bruxelles;
    ● Oficiile de turism ale României în străinătate;
    ● Organizaţii neguvernamentale specializate în problematica integrării;
    ● Camere de comerţ, organizaţii reprezentative ale oamenilor de afaceri;
    ● Universităţi, organizaţii studenţeşti, studenţi români aflaţi la studii în ţările Uniunii Europene;
    ● Personalităţi româneşti (din cultură, sport etc.) recunoscute în ţările Uniunii Europene;
    ● Diaspora românească din statele membre ale UE,

    5. RESPONSABILI PROIECTE DE COMUNICARE EXTERNĂ

    Parteneri de Management (în ordinea responsabilităţii):
    ● Ministerul Afacerilor Externe
    ● Ministerul Integrării Europene
    ● Ministerul Culturii şi Cultelor
    ● Institutul Cultural Român
    ● Agenţia pentru Strategii Guvernamentale

    6. ACTIVITĂŢI

    ● Cercetare socială
    Sondaje de opinie, focus-grupuri, analize privind imaginea României.
    ● Evenimente
    Organizarea de conferinţe, seminarii, forumuri, întâlniri bilaterale şi alte evenimente, pe problema integrării în Uniunea Europeană.
    ● Relaţia cu mass media din statele membre ale UE
    Publicarea şi difuzarea de ştiri, articole, interviuri, documentare despre România în mass-media din ţările Uniunii Europene; transmiterea de ştiri despre România către agenţiile de presă semnificative din Uniunea Europeană.
    ● Proiecte culturale
    Organizarea de turnee, concerte, expoziţii, cursuri de limbă, civilizaţie şi cultură română, precum şi a altor activităţi culturale.
    ● Vizite de informare - documentare
    Pentru jurnalişti, studenţi, oameni de afaceri, personalităţi ale vieţii culturale şi academice din Uniunea Europeană sau în colaborare cu organizaţii neguvernamentale din Uniunea Europeană, etc.
    ● Publicaţii
    Materiale informative (newsletters, pliante, broşuri, cd-uri, filme documentare etc.) care să fie distribuite în ţările membre ale Uniunii Europene.
    ● Comunicare online
    Difuzarea pe Internet a informaţiilor privind România în Uniunea Europeană; lansarea unui portal de ştiri despre România (www.romania.ro) în limbile română, engleză, franceză şi germană, pentru a înlesni accesul publicului din ţările UE la informaţiile legate de România.

    IV. Lista de abrevieri folosite în cadrul Planului general de activităţi

    ASG - Agenţia pentru Strategii Guvernamentale
    ANIMMC - Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie
    AMRM - Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale
    ANR - Agenţia Naţională pentru Romi
    ANS - Agenţia Naţională pentru Sport
    ANSIT - Agenţia Naţională pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor
    AN - Agenţia Nucleară
    ARIS - Agenţia Română pentru Investiţii Străine
    ANRC - Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii
    ANRE - Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei
    ANRGN - Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale
    ANRSC - Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărire Comunală
    ANPC - Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor
    ANT - Autoritatea Naţionala pentru Tineret
    CNP - Comisia Naţională de Prognoză
    CNCAN - Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare
    DRP - Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul
    DRI - Departamentul pentru Relaţii Interetnice
    ICR - Institutul Cultural Român
    INS - Institutul Naţional de Statistică
    MAI - Ministerul Administraţiei si Internelor
    MAE - Ministerul Afacerilor Externe
    MAPDR - Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale
    MCTI - Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei informaţiei
    MCC - Ministerul Culturii şi Cultelor
    MEC - Ministerul Economiei şi Comerţului
    MEdC - Ministerul Educaţiei şi Cercetării
    MFP - Ministerul Finanţelor Publice
    MIE - Ministerul Integrării Europene
    MJ - Ministerul Justiţiei
    MMGA - Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor
    MMSSF - Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei
    MS - Ministerul Sănătăţii
    MTCT - Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului
    OSIM - Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci
    ONPCSB - Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor
    SGG - Secretariatul General al Guvernului
    SPAE - Secretariatul Permanent pentru Afaceri Europene

    PLAN DE ACTIVITĂŢI DE COMUNICARE INTERNĂ

                      PLAN DE ACTIVITATI DE COMUNICARE INTERNA


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AGENTIA PENTRU STRATEGII GUVERNAMENTALE │
│ Comunicare interna │
├────┬────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────┬────────────────────┬──────────┬────────┬──────────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │Inde│
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │ colaboreaza │bugetare│pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Nein│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼──────────────┼────────┼────┤
│ │ │─ Cresterea gradului de │─ Editare brosuri si alte │Cetatenii Romaniei │ │ │ │ │ │
│ │ │informare al populatiei │tiparituri: leaflets, afise│in varsta de peste │ │ │ │ │ │
│ │ Campanie nationala │cu privire la UE │etc. │14 ani, cu accent pe│ │ │ │ │ │
│ │de informare privind│─ Generarea de dezbateri │─ Difuzare spoturi TV │urmatoarele grupuri:│ │ │ │ │ │
│ 1. │integrarea Romaniei │in randul opiniei publice │─ Difuzare spoturi radio │─ Tineret │ │ │ │ │ │
│ │in Uniunea Europeana│pe teme de interes general│─ Outdoor ─ panouri, │─ Oameni de afaceri,│Octombrie │ ASG │ MIE │ ASG │ │
│ │ "Informatia iti │cu privire la integrarea │bannere │intreprinzatori │ │ │ │ MIE │ │
│ │poate schimba viata"│in UE │─ Campanie in presa scrisa:│─ Agricultori │ │ │ │ │ │
│ │ │─ Stimularea participarii │machete de presa │─ Cetatenii romani │ │ │ │ │ │
│ │ │populatiei in procesul de │─ On─line ─ bannere, │apartinand │ │ │ │ │ │
│ │ │aderare la UE │pop─ups │minoritatilor │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │nationale │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼──────────────┼────────┼────┤
│ │ │Informarea agricultorilor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Serie de emisiuni │ privind transformarile │Reportaje radio difuzate pe│ │ │ │ Posturi de │ │ │
│ 2. │ radio "Agricultura │ agriculturii romanesti │ posturile locale │ Agricultori │ Iunie │ ASG │ radio locale │ ASG │ │
│ │ in UE" │pentru a fi competitiva pe│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ piata Uniunii Europene │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼──────────────┼────────┼────┤
│ │ │─ Prezentarea avantajelor │ ─ 8 caravane UE pentru │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ si dezavantajelor, │ agricultori (acoperirea a │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ consecintelor directe si │ 30% din localitati ─ 1000 │ │ │ │ Asociatii, │ │ │
│ │ Caravana rurala │ indirecte asupra │ localitati); │ │ │ │sindicate ale │ │ │
│ │ "Politica Agricola │agricultorilor/fermierilor│ ─ Editare brosura │ │ │ ASG │agricultorilor│ │ │
│ 3. │ Comuna ─ efecte │in urma aderarii Romaniei │ "Agricultor in UE"; │ Agricultori │ Mai ─ │ Sapard │ Directiile │ SAPARD │ │
│ │pentru Romania: Cum │ la UE; │ ─ Dezbateri locale: │ │Noiembrie │ MIE │ Agricole │ ASG │ │
│ │e sa fii fermier in │ ─ Informarea │intalniri ale expertilor in│ │ │ MAI │ Prefecturile │ │ │
│ │Uniunea Europeana?" │ agricultorilor privind │ integrare europeana cu │ │ │ │ ADR │ │ │
│ │ │ transformarile │ sateni si primari. │ │ │ │ ANCA │ │ │
│ │ │ agriculturii romanesti │ ─ Fiecare prefectura va │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pentru a fi competitiva pe│realiza o campanie proprie │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ piata Uniunii Europene. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼──────────────┼────────┼────┤
│ │"Ce stim despre UE?"│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Studiu al dezbaterii│ Evaluarea campaniilor de │ Realizarea de sondaje, │ │ Mai │ │ │ │ │
│ 4. │ privind integrarea │ informare desfasurate │ analize, etc. │ Cetatenii romani │Octombrie │ ASG │ │ ASG │ │
│ │ europeana la nivel │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ central si local │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼──────────────┼────────┼────┤
│ 5. │ Dictionar TV de │ │ │ │ │ ASG │ │ ASG │ │
│ │ termeni comunitari │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼──────────────┼────────┼────┤
│ │Emisiuni documentare│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 6. │ privind evolutia │ │ │ │ │ ASG │ │ ASG │ │
│ │ unor politici │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ europene │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼──────────────┼────────┼────┤
│ │ Studiu privind │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ monitorizarea │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 7. │ dezbaterii privind │ Evaluarea campaniilor │ │ │ │ ASG │ │ ASG │ │
│ │integrarea europeana│ desfasurate de ASG │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la nivel central si │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ local │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────────┴────────────────────┴──────────┴────────┴──────────────┴────────┴────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AGENTIA SAPARD │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────┬────────────────────┬──────────┬────────┬──────────────┬─────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │Inde│
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │ colaboreaza │bugetare │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Nein│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│ 1. │ InfoCentru SAPARD │ ─ Cresterea │ ─ Infiintarea si │ Sectorul Privat │Iunie 2005│ MAPDR │Agentia SAPARD│ Uniunea │ │
│ │ │constientizarii publicului│coordonarea a 7 Infocentre │─ Producatori │ │ │ Birouri │Europeana│ │
│ │ │ larg cu privire la │ SAPARD; │individuali; │Decembrie │ │ Regionale de │ si │ │
│ │ │ sprijinirea agriculturii │─ Consultanta in domeniu si│─ Organizatii de │ 2005 │ │Implementare a│Guvernul │ │
│ │ │ si la dezvoltarea rurala │ acordarea sprijinului │producatori; │ │ │ Programului │Romaniei │ │
│ │ │ prin Programul SAPARD in │logistic in redactarea sau │─ Intreprinderi │ │ │ SAPARD │ │ │
│ │ │ Romania; │ completarea Cererilor de │private. │ │ │ (BRIPS) │ │ │
│ │ │ ─ Informare generala si │ Finantare; │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ specifica a publicului │─ Distribuire de materiale │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ despre conditiile de │ informative despre │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ accesare ale Programului │Programul SAPARD (pliante, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ SAPARD, despre Uniunea │Ghiduri ale Solicitantului,│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Europeana si despre alte │ Buletine Informative, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │posibilitati de finantare │ Brosuri); │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ sau cofinantare a │ ─ Stabilirea unei relatii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ investitiilor in mediul │ directe cu potentialii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ rural; │beneficiari ai Programului │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ─ Informare generala │ SAPARD. │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ despre intocmirea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ proiectelor SAPARD; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │─ Stimularea potentialilor│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ beneficiari in vederea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ depunerii de cereri de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ finantare in cadrul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Programului SAPARD; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ─ crearea si gestionarea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ unei baze de date cu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │potentialii beneficiari ai│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Programului SAPARD. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│ 2. │Circuit informativ │ ─ Cresterea │─ Demararea si coordonarea │ Sectorul Public │Iunie 2005│ MAPDR │ Agentia │ Uniunea │ │
│ │ SAPARD │constientizarii publicului│ circuitului informativ │─ Institutii │ │ │ SAPARD │Europeana│ │
│ │ │ larg cu privire la │ SAPARD, tip caravana, in │implicate in │Decembrie │ │ BRIPS │ si │ │
│ │ │ sprijinirea agriculturii │ 1.000 de localitati, in │implementarea │ 2005 │ │ Oficiile │Guvernul │ │
│ │ │ si a dezvoltarii rurale │ toate judetele tarii; │Programului; │ │ │ Judetene de │Romaniei │ │
│ │ │prin aplicarea Programului│─ Diseminarea informatiilor│─ Institutii de │ │ │ Consultanta │ │ │
│ │ │ SAPARD in Romania; │despre Programul SAPARD de │invatamant superior │ │ │ Agricola │ │ │
│ │ │ ─ Informare generala si │catre agentii de promovare,│cu profil agricol si│ │ │ (OJCA) │ │ │
│ │ │ specifica a publicului │ cu referire clara asupra │economic; │ │ │ │ │ │
│ │ │ despre conditiile de │ posibilelor investitii │─ Administratia │ │ │ │ │ │
│ │ │ accesare ale Programului │ eligibile. │locala si centrala; │ │ │ │ │ │
│ │ │ SAPARD, despre Uniunea │ Deplasari in toate cele 8 │─ Lideri de opinie │ │ │ │ │ │
│ │ │ Europeana si despre alte │regiuni (aproximativ 1.000 │locali. │ │ │ │ │ │
│ │ │posibilitati de finantare │de comune) si la proiectele│ Sectorul Privat │ │ │ │ │ │
│ │ │ sau cofinantare a │ SAPARD demarate sau care │─ Producatori │ │ │ │ │ │
│ │ │ investitiilor in mediul │ urmeaza sa inceapa │individuali; │ │ │ │ │ │
│ │ │ rural; │ lucrarile. │─ Organizatii de │ │ │ │ │ │
│ │ │ ─ Informare generala │ Conferinte si distribuire │producatori; │ │ │ │ │ │
│ │ │ despre intocmirea │ de materiale informative │─ Intreprinderi │ │ │ │ │ │
│ │ │ proiectelor SAPARD; │ si de promovare; │private. │ │ │ │ │ │
│ │ │ ─ Stimularea │ Se vor realiza fotografii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │producatorilor agricoli si│ si materiale audio─video │ │ │ │ │ │ │
│ │ │a altor grupuri interesate│ pentru mediatizarea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ in vederea cunoasterii │ Programului in mass─media │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ metodologiei si a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ depunerii de cereri de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ finantare in cadrul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Programului SAPARD; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │─ Contactarea liderilor de│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ opinie locali si crearea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ unei baze de date cu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ acestia. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│ 3. │ Mediatizarea │ ─ Cresterea gradului de │ ─ Publireportaje │ Potentialii │Decembrie │ MAPDR │ Agentia │ Uniunea │ │
│ │Programului SAPARD │ interes pentru programul │ ─ Publicitate │ beneficiari ai │ 2005 │ │ SAPARD │Europeana│ │
│ │ │ SAPARD prin promovarea │ ─ Crearea unui spot radio │ Programului SAPARD │ │ │ │ si │ │
│ │ │ acestuia in publicatii │ si tv │ │ │ │ │Guvernul │ │
│ │ │ centrale si locale │ ─ Crearea unui material │ │ │ │ │Romaniei │ │
│ │ │ influente, presa │ video pentru presa │ │ │ │ │ │ │
│ │ │radiofonica locala, presa │ audio─vizuala │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ audiovizuala centrala cu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │acoperire nationala si cu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ o rata a audientei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ generale relevanta. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│ 4. │ Materiale │ ─ Informare generala │ Elaborarea, realizarea si │ Potentialii │Decembrie │ MAPDR │ Agentia │ Uniunea │ │
│ │ informative si de │ despre intocmirea │ distribuirea Ghidului │ beneficiari ai │ 2005 │ │ SAPARD │Europeana│ │
│ │ promovare │ proiectelor SAPARD si │ Solicitantului (format │ Programului SAPARD │ │ │ │ si │ │
│ │ │ accesarea Programului │ revista si CD), a │ │ │ │ │Guvernul │ │
│ │ │ SAPARD; │ pliantelor (pentru toate │ │ │ │ │Romaniei │ │
│ │ │ ─ Cresterea gradului de │ Masurile acreditate si in │ │ │ │ │ │ │
│ │ │vizibilitate a Programului│ curs de acreditare), a │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ SAPARD │ Brosurii "Dictionar │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ SAPARD", a afiselor si a │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ banner─elor. │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────────┴────────────────────┴──────────┴────────┴──────────────┴─────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AGENTIA NUCLEARA │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────┬───────────────────────────────────┬───────────────────────┬────────────────────┬─────────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse│In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │inde│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────────────┼───────────────────────────────────┼───────────────────────┼────────────────────┼─────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ ─ Analizarea principalelor masuri │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ necesare cresterii economice prin │ │─ Cetatenii Romaniei│ │ │ │ │ │
│ │ │ introducerea de tehnici si │ │─ Personal de │ │ │ │ │ │
│ │ │tehnologii nucleare performante cu │ │cercetare─dezvoltare│ │ │ │ │ │
│ │ │ repercusiuni importante asupra │ │inovare, proiectare,│ │ │ │ │ │
│ │ Simpozionul anual │ reducerii emisiilor poluante; │ │exploatare, │ │ │Institutul │ │ │
│ │ de informare a │ ─ Analiza privind diversificarea │ Organizarea de: │management, etc. │ │ │ de │ │ │
│ │publicului privind │ aplicatiilor nucleare; │─ simpozioane │implicat in domeniul│Octombrie│Agentia │ cercetari │ Agentia│ │
│ │ "Dezvoltarea │─ Analiza strategiilor sectoriale; │─ mese rotunde │nuclear │ ─ │Nucleara│castigator │Nucleara│ │
│ 1. │ durabila si │ ─ Prezentarea de aspecte noi ale │─ publicari si difuzari│─ Mediul academic │Noiembrie│ (AN) │ al │ (AN) │ │
│ │utilizarea pasnica │ utilizarii energiei nucleare; │ de stiri │─ Mass─media locala │ 2005 │ │achizitiei │ │ │
│ │ a energiei │ ─ Prezentarea cerintelor europene │─ comunicari on─line │si centrala │ │ │ publice │ │ │
│ │ nucleare ─ NUC │ in regim de Good Manufacturing │ │─ Organizatii non─ │ │ │ │ │ │
│ │ Info Day" │ Practices prin care se garanteaza │ │guvernamentale │ │ │ │ │ │
│ │ │ ca substantele radiofarmaceutice │ │─ Utilizatori de │ │ │ │ │ │
│ │ │ sunt fabricate si controlate in │ │internet │ │ │ │ │ │
│ │ │ acord cu standardele de calitate │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ale Uniunii Europene. │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────┴───────────────────────────────────┴───────────────────────┴────────────────────┴─────────┴────────┴───────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AGENTIA NATIONALA PENTRU INTREPRINDERI MICI SI MIJLOCII SI COOPERATIE │
│ Comunicare interna │
├─┬────────────────────────┬────────────────────┬─────────────────────────┬──────────────┬──────────────────┬────────────────┬───────────────────┬─────┤
│N│ Actiuni desfasurate │ │ │ Materiale │ │ │ │ │
│r│ sau │ Scop │ Grupuri tinta │ si mijloace │Rezultate obtinute│ Buget estimat │Sursa de finantare │Obser│
│ │ proiecte de comunicare │ │ │ utilizate │ │ │ │vatii│
│c│ │ │ │ │ │ │ │ │
│r│ │ │ │ │ │ │ │ │
│t│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────────────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┼──────────────┼──────────────────┼────────────────┼───────────────────┼─────┤
│ │ Participare permanenta │ │ │ │ │ │ │ │
│1│ la emisiunea TV "Euro─ │ Informarea IMM │ Intreprinzatori, │Informare prin│ │ │ │Pro─ │
│ │ Dispecer", initiata de │asupra chestiunilor │administratori, salariati│ posturile │ Dupa organizarea │ │ │gram │
│ │ Ministerul Integrarii │ce privesc procesul │ai IMM, alti specialisti │TVR 1 si TVR 2│ evenimentului │ │ │finan│
│ │ Europene │ de aderare la U.E. │ interesati. │ │ │ │ │tat │
│ │ (TVR 1 si TVR 2) │ │ │ │ │ │ │ de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │MIE │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────────────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┼──────────────┼──────────────────┼────────────────┼───────────────────┼─────┤
│ │ │ Informarea IMM │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ asupra │ │ │ │ │ │ │
│ │Organizarea a 8 ateliere│ posibilitatilor de │ │ │ │ │ │Tema─│
│ │de lucru regionale si a │ finantare a │ Intreprinzatori, │Raportul anual│ Dupa organizarea │ │Phare ─ Continuarea│tica │
│2│ unei conferinte │ afacerilor din │ administratori, alti │ Brosurile │ evenimentului │ │Asistentei Tehnice │ si │
│ │nationale (martie─iunie │fonduri rambursabile│ specialisti interesati. │ realizate │ │ │pentru sectorul IMM│buge─│
│ │ 2005) │sau nerambursabile, │ │ │ │ │ │tul │
│ │ │ europene sau │ │ │ │ │ │urmea│
│ │ │ romanesti │ │ │ │ │ │za a │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fina─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │liza─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │te │
├─┼────────────────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┼──────────────┼──────────────────┼────────────────┼───────────────────┼─────┤
│ │Publicarea in mass─media│ Informarea IMM │ Intreprinzatori, │ Articole in │ │ │ │ │
│ │a unor materiale privind│asupra chestiunilor │administratori, salariati│ presa, │ Dupa organizarea │ │ │Buget│
│3│impactul aderarii asupra│ce privesc procesul │ ai IMM, alte persoane │ brosuri, │ evenimentului │ │ Buget ANIMMC │ in │
│ │ intreprinzatorilor │ de aderare la U.E. │ interesate. │ pliante, │ │ │ │curs │
│ │ romani │ │ │ emisiuni tv. │ │ │ │ de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │fina─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │liza─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │re │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────────────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┼──────────────┼──────────────────┼────────────────┼───────────────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │Cresterea gradului│ │ │ │
│ │ │ Informarea IMM │ Intreprinzatori, │ Prezentarea │ de informare a │ │ │ │
│4│ Actualizarea site─ului │asupra chestiunilor │administratori, salariati│evenimentelor │intreprinzatorilor│ 12 mil. lei │ Buget ANIMMC │ │
│ │ │ce privesc procesul │ ai IMM, alte persoane │ nationale │ si al numarul de │ │ │ │
│ │ │ de aderare la U.E. │ interesate. │ │ vizitatori ai │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ site─ului │ │ │ │
├─┼────────────────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┼──────────────┼──────────────────┼────────────────┼───────────────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ Realizate in │ │ │
│ │ Diseminarea brosurilor │ Informarea IMM │ Intreprinzatori, │ │ │ conformitate │ │ │
│ │ privind integrarea │asupra chestiunilor │administratori, salariati│ brosuri │Cresterea gradului│ cu prezentarea │ Phare ─ Asistenta │ │
│5│europeana prin oficiile │ce privesc procesul │ ai IMM, alte persoane │ │ de informare a │din macheta 2004│ Tehnica pentru │ │
│ │ teritoriale ale ANIMMC │ de aderare la U.E. │ interesate. │ │intreprinzatorilor│ informare │ ANIMMC │ │
│ │ │ │ │ │ │interna punctele│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ 2, 3, 4, 5 │ │ │
├─┼────────────────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┼──────────────┼──────────────────┼────────────────┼───────────────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ Realizate in │ │ │
│ │Diseminarea materialelor│ Informarea IMM │ Intreprinzatori, │ │ │ conformitate │ │ │
│ │ informative in cadrul │asupra chestiunilor │administratori, salariati│ │Cresterea gradului│ cu prezentarea │ Phare ─ Asistenta │ │
│6│evenimentelor organizate│ce privesc procesul │ ai IMM, alte persoane │ brosuri │ de informare a │din macheta 2004│ Tehnica pentru │ │
│ │ de alte institutii │ de aderare la U.E. │ interesate. │ │intreprinzatorilor│ informare │ ANIMMC │ │
│ │ guvernamentale │ │ │ │ │interna punctele│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ 2, 3, 4, 5 │ │ │
├─┼────────────────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┼──────────────┼──────────────────┼────────────────┼───────────────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │Docu─│
│ │Elaborarea Raportului de│ │ │ Progresele │ Elaborarea │ │ │men─ │
│ │ implementare al Cartei │Reuniune bilaterala │ │ realizate in │ Raportului de │ │ │tul │
│7│ Europene pentru │ Romania CE │ Intreprinderile mici │implementarea │ implementare pe │ 200.000 lei │ Bugetul de stat │ de │
│ │ intreprinderile Mici ─ │ │ │ CEIM │ anul 2005 │ │ │rapor│
│ │ iulie a.c. │ │ │ │ │ │ │tare │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ pe │
│ │ │ │ │ │ │ │ │anul │
│ │ │ │ │ │ │ │ │2005 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │va fi│
│ │ │ │ │ │ │ │ │publi│
│ │ │ │ │ │ │ │ │cat │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ pe │
│ │ │ │ │ │ │ │ │site │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────────────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┼──────────────┼──────────────────┼────────────────┼───────────────────┼─────┤
│ │Realizarea unui foileton│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ privind cerinte │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ esentiale pe care │ Informarea si │ Intreprinzatori, │Publicatii in │ │ │ │ │
│ │ trebuie sa le respecte │ pregatirea IMM in │administratori, salariati│mass media si │Cresterea gradului│ │ │ │
│8│ intreprinzatorii si sa │ problematica │ ai IMM, alte persoane │ pe site─ul │ de informare a │ Vezi pozitia 4 │ Bugetul de stat │ │
│ │ si le insuseasca │integrarii europene │ interesate. │ ANIMMC │intreprinzatorilor│ │ │ │
│ │intreprinzatorii pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ a fi pregatiti la │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ momentul aderarii │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴────────────────────────┴────────────────────┴─────────────────────────┴──────────────┴──────────────────┴────────────────┴───────────────────┴─────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR │
│ Comunicare interna │
├────┬─────────────────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────────────┬─────────────┬──────────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │Grupuri tinta│ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │Inde│
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare│pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Nein│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼─────────────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ Desfasurarea unei campanii de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ informare si mediatizare, la │ ─ Distribuirea de brosuri │ │ │ │ │ │ │
│ │ Campanie nationala │ nivel national, privind │─ Mediatizarea masurilor luate │ │ │ │ │ │ │
│ 1. │ de comunicare │drepturile consumatorilor si a │ pentru a elimina distribuirea │ consumatori │Octombrie │ ANPC │ ONG─uri │ ANPC │ │
│ │ publica "Drepturile │ mijloacelor de aparare a │produselor periculoase sau care│ │ 2005 │ │Mass─media │ │ │
│ │ consumatorilor" │ acestora la achizitionarea │ pun in pericol sanatatea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ produselor si a prestarii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ serviciilor │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │─ Derularea de actiuni speciale│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Mediatizarea activitatii │(seminarii, reuniuni etc.), in │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ desfasurate de Autoritatea │colaborare cu organizatiile de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Nationala pentru Protectia │consumatori, inclusiv cu ocazia│ │ Aprilie │ │ │ │ │
│ │ Dezvoltarea │ Consumatorilor (elaborare de │ Zilei Mondiale a Drepturilor │ │ Iulie │ │ ONG─uri │ │ │
│ 2. │ instrumentelor de │ acte legislative, actiuni de │ Consumatorilor ─ 15 martie │ consumatori │Octombrie │ ANPC │Mass─media │ ANPC │ │
│ │informare si educare │ control, avertizari privind │ ─ Dezvoltarea paginii Web a │ │Decembrie │ │ │ │ │
│ │ a consumatorilor │ comercializarea produselor │ ANPC pentru a contribui la o │ │ 2005 │ │ │ │ │
│ │ │ periculoase sau care pot pune │ mai buna informare si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ in pericol sanatatea │ consiliere a consumatorilor; │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ consumatorilor) │─ Colaborarea cu mass─media in │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ actiunile de informare a │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ consumatorilor │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ Memorandum─ul de intelegere │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │semnat de Autoritatea Nationala│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │pentru Protectia Consumatorilor│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ cu Comisia Europeana permite │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ participarea organizatiilor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │neguvernamentale de consumatori│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ la programe dezvoltate si │ │ │ │ │ │ │
│ │Implicarea mai activa│ │finantate de Comisia Europeana │ │ │ │ │ │ │
│ │ a organizatiilor │ │ in vederea sprijinirii │ │ │ │ │ │ │
│ │ neguvernamentale de │ Implicarea asociatiilor de │ consumatorilor │ ─ ONG─uri │Decembrie │ ANPC │ ONG─uri │ ANPC │ │
│ 3. │ consumatori in │ consumatori in dezvoltarea │ │─ consumatori│ 2005 │ │ │ │ │
│ │procesul de elaborare│ practicilor comunitare*) │ (*) Eficienta acestei │ │ │ │ │ │ │
│ │ a deciziilor ce pot │ │activitati este conditionata de│ │ │ │ │ │ │
│ │ avea impact asupra │ │ participarea efectiva a │ │ │ │ │ │ │
│ │ intereselor lor │ │ ONG─urilor de consumatori la │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │aceste programe finantate de UE│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ in domeniul protectiei │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ consumatorilor, respectiv de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ capacitatea acestora de a │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ propune proiecte eligibile si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ de a avea capacitatea de a le │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ derula. │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┼─────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ Sprijin si │ │ Acordarea de consultanta si │ │ │ │ │ │ │
│ │ consultanta pentru │ Dezvoltarea activitatilor de │sprijin, inclusiv financiar, in│ │ │ │ │ │ │
│ 4. │ organizatiile │ informare, educare si │ conditiile legii pentru │─ consumatori│Decembrie │ ANPL │ ONG─uri │ ANPC │ │
│ │ neguvernamentale de │ consultanta in perspectiva │ infiintarea si functionarea │ ─ ONG─uri │ 2005 │ │ │ │ │
│ │ consumatori │ aderarii la UE │organizatiilor neguvernamentale│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ de consumatori │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────────────┴─────────────┴──────────┴────────┴───────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AGENTIA NATIONALA PENTRU RROMI │
│ Comunicare interna │
├────┬─────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────┬──────────┬────────────┬────────────────┬─────────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │ Raspunde │ Cu cine │ Resurse │Inde│
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │ colaboreaza │ bugetare │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Nein│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼─────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┼────────────────┼─────────────┼────┤
│ 1. │ "Strategia │Imbunatatirea situatiei │Plan General de Masuri │─ Cetatenii │2001─2010 │ toate │ ─ toate │ resursele │ │
│ │ Nationala │rromilor din Romania prin: │2005─2007*1) pe cele 10 │romani de │ │institutiile│ institutiile │ bugetare │ │
│ │ pentru │1. Institutionalizarea │domenii sectoriale: │etnie rroma │ │ care au │ publice │ ale │ │
│ │Îmbunatatirea│obiectivelor politice │A. Administratie si │─ Liderii │ │ masuri in │ centrale si │institutiilor│ │
│ │ Situatiei │asumate de Guvern in │dezvoltare comunitara │politici │ │ Planul │locale implicate│ implicate │ │
│ │ Rromilor" │problematica rromilor si │B. Locuinte │─ Conducerea │ │ General de │─ reprezentantii│ │ │
│ │ │responsabilizarea │C. Securitate sociala │institutiilor │ │ Masuri │ rromilor │ │ │
│ │ │autoritatilor publice │D. Sanatate │si │ │ │ │ │ │
│ │ │centrale si locale in │E. Economic │autoritatilor │ │ │ │ │ │
│ │ │aplicarea masurilor │F. Justitie si ordine │publice │ │ │ │ │ │
│ │ │concrete de imbunatatire a │publica │centrale si │ │ │ │ │ │
│ │ │situatiei cetatenilor │G. Protectia copilului │locale │ │ │ │ │ │
│ │ │romani de etnie rroma │H. Educatie │─ Functionarii │ │ │ │ │ │
│ │ │2. Sprijinirea formarii si │I. Cultura si culte │publici │ │ │ │ │ │
│ │ │promovarii unei elite │J. Comunicare si │─ Mass─media │ │ │ │ │ │
│ │ │intelectuale si economice │participare civica │─ Opinia │ │ │ │ │ │
│ │ │din randul rromilor, care │─ intalniri trimestriale │publica │ │ │ │ │ │
│ │ │sa functioneze ca │ale Comitetului mixt de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │facilitator al politicilor │implementare si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de integrare sociala si de │monitorizare a Strategiei │ │ │ │ │ │ │
│ │ │modernizare │(cat si intalniri lunare │ │ │ │ │ │ │
│ │ │3. Eliminarea │ale grupului de lucru din │ │ │ │ │ │ │
│ │ │stereotipurilor, │cadrul Comitetului mixt, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │prejudecatilor si a │grup de lucru format din │ │ │ │ │ │ │
│ │ │practicilor anumitor │experti din cadrul │ │ │ │ │ │ │
│ │ │functionari din │institutiilor implicate si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │institutiile publice │din reprezentanti ai │ │ │ │ │ │ │
│ │ │centrale si locale, care │organizatiilor rromilor) │ │ │ │ │ │ │
│ │ │incurajeaza discriminarea │─ Campanii de informare si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cetatenilor romani de etnie│consultare a Birourilor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │rroma fata de ceilalti │Judetene pentru Rromi, a │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cetateni │expertilor pentru rromi din│ │ │ │ │ │ │
│ │ │4. Producerea unei │cadrul primariilor, a │ │ │ │ │ │ │
│ │ │schimbari pozitive in │mediatorilor sanitari si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │opinia publica in legatura │scolari privind politicile │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cu etnia rromilor, pe baza │publice pentru rromi │ │ │ │ │ │ │
│ │ │principiilor tolerantei si │(programe, proiecte, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │solidaritatii sociale │initiative legislative │ │ │ │ │ │ │
│ │ │5. Stimularea participarii │etc.) │ │ │ │ │ │ │
│ │ │etniei rromilor la viata │─ Elaborarea Raportului │ │ │ │ │ │ │
│ │ │economica, sociala, │anual privind indeplinirea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │educationala, culturala si │masurilor din Planul │ │ │ │ │ │ │
│ │ │politica a societatii prin │General de Masuri si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │atragerea in programe │publicarea acestuia │ │ │ │ │ │ │
│ │ │sectoriale de asistenta si │─ Constituirea unui │ │ │ │ │ │ │
│ │ │dezvoltare comunitara │Consiliu consultativ al │ │ │ │ │ │ │
│ │ │6. Prevenirea discriminarii│societatii civile rrome │ │ │ │ │ │ │
│ │ │institutionale si sociale a│care sa fie consultat in │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cetatenilor romani de etnie│elaborarea, implementarea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │rroma in accesul acestora │si monitorizarea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │la serviciile oferite de │politicilor publice │ │ │ │ │ │ │
│ │ │societate │destinate romilor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │7. Asigurarea conditiilor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pentru garantarea de sanse │_________ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │egale pentru etnicii rromi,│*1) Planul General de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │in vederea atingerii unui │ Masuri se afla in lucru│ │ │ │ │ │ │
│ │ │standard decent de viata │ prefigurandu-se a se │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ finaliza in luna │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ iunie 2005 │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┼────────────────┼─────────────┼────┤
│ 2. │ Deceniul de │Eliminarea decalajului de │─ Sprijin de urgenta in │─ Cetatenii │2005─2015 │ ANR │ Banca Mondiala │ ─ fonduri │ │
│ │Incluziune a │oportunitati si conditii de│comunitatile de rromi │romani de etnie│ │ FRDS │ MMSSF │rambursabile │ │
│ │ Rromilor │viata ce s─a creat intre │aflate intr─o situatie │rroma │ │ MS │ MS │ de la Banca │ │
│ │ 2005─2015 │rromi si restul societatii │accentuata de saracie │─ Conducerea │ │ MEdC │ MEC │ Mondiala │ │
│ │ │ │─ Actiuni pe termen mediu │institutiilor │ │ MMSSF │ MTCT │ ─ fonduri │ │
│ │ │ │(conform unui Plan de │si │ │ MTCT │ CNCD │ interne si │ │
│ │ │ │Actiune) pentru rezolvarea │autoritatilor │ │ CNCD │ MF │internationa─│ │
│ │ │ │problemelor in cele patru │publice │ │ MFP │ MAI │ le │ │
│ │ │ │domenii ale programului: │centrale si │ │ MAI │ FRDS │ │ │
│ │ │ │sanatate, educatie, │locale │ │ Consiliile │ │ │ │
│ │ │ │angajare si locuire si │─ Functionarii │ │ locale si │ │ │ │
│ │ │ │mediu │publici │ │ judetene │ │ │ │
│ │ │ │─ Sprijin pe termen lung │─ Mass─media │ │ ANR │ │ │ │
│ │ │ │pentru a se putea accesa │─ Opinia │ │ │ │ │ │
│ │ │ │fonduri internationale │publica │ │ │ │ │ │
│ │ │ │capacitate institutionala │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │la nivel central si local │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │pentru realizarea de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │planuri de actiune + │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │sprijin financiar pentru │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │cofinantarile necesare) │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │─ Întalniri lunare ale │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │grupului de lucru │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┼────────────────┼─────────────┼────┤
│ 3. │ Programul │Consolidarea cadrului │● Consolidarea capacitatii │─ Institutiile │2004─2009 │ ANR │ │ Phare + │ │
│ │ multianual │institutional la toate │institutionale si │centrale si │ │ MEC │ │ Cofinantare │ │
│ │ Phare │nivelele si sprijin pentru │incheierea de parteneriate │descentralizate│ │ │ │ bugetul de │ │
│ │ 2004─2006 │implementarea masurilor │pentru imbunatatirea │ale Guvernului │ │ │ │ stat │ │
│ │ │specifice in vederea │situatiei rromilor: │responsabile │ │ │ │ │ │
│ │ │imbunatatirii situatiei │─ Program de informare si │pentru │ │ │ │ │ │
│ │ │rromilor la nivel de │de constientizare publica │implementarea │ │ │ │ │ │
│ │ │comunitati │privind problemele rromilor│Strategiei │ │ │ │ │ │
│ │ │ │─ Schema de Grant pentru │nationale de │ │ │ │ │ │
│ │ │ │acte de identitate │imbunatatire a │ │ │ │ │ │
│ │ │ │─ Schema de Grant pentru │situatiei │ │ │ │ │ │
│ │ │ │dezvoltare comunitara, │rromilor │ │ │ │ │ │
│ │ │ │inclusiv pentru problemele │─ autoritatile │ │ │ │ │ │
│ │ │ │legate de sanatate │locale │ │ │ │ │ │
│ │ │ │● Îmbunatatirea accesului │─ rromii si │ │ │ │ │ │
│ │ │ │la educatie pentru │reprezentantii │ │ │ │ │ │
│ │ │ │comunitatile dezavantajate │comunitatilor │ │ │ │ │ │
│ │ │ │─ Dezvoltarea capacitatii │de rromi │ │ │ │ │ │
│ │ │ │institutionale a │─ copiii din │ │ │ │ │ │
│ │ │ │inspectoratelor scolare │"zonele de │ │ │ │ │ │
│ │ │ │judetene si a scolilor de a│educatie │ │ │ │ │ │
│ │ │ │imbunatati accesul la │prioritare" │ │ │ │ │ │
│ │ │ │educatie al grupurilor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │dezavantajate (copiii din │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │zonele de educatie │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │prioritare), in cooperare │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │cu toti actorii interesati │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │─ Sprijin pentru │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │implementarea strategiilor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │judetene ale │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │inspectoratelor scolare │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │─ Evaluarea impactului si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │diseminarea rezultatelor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │proiectului │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┼────────────────┼─────────────┼────┤
│ 4. │ Programul │Sporirea accesibilitatii si│Dezvoltare institutionala │ Angajati ai │ mai 2006 │ ANR │ │ │ │
│ │ PHARE │facilitarea participarii │(programe de pregatire │ ANR, BJR, MS │ │ │ │ │ │
│ │ 2002/000 ─ │active a comunitatilor de │pentru personalul din │ Reprezentanti │ │ │ │ │ │
│ │ 586.01.02, │rromi la viata economica, │structurile implicate in │ ai ONG─urilor │ │ │ │ │ │
│ │ "Sprijin │sociala, educationala, │implementarea si │ rrome │ │ │ │ │ │
│ │ pentru │culturala si politica a │monitorizarea Strategiei in│ Persoane │ │ │ │ │ │
│ │ strategia │societatii romanesti prin │domeniile dezvoltare │de etnie rroma │ │ │ │ │ │
│ │nationala de │sprijinirea dezvoltarii │comunitara, PCM, legislatie│ │ │ │ │ │ │
│ │imbunatatire │unor parteneriate │antidiscriminare etc. si │ │ │ │ │ │ │
│ │ a situatiei │echitabile si durabile │sprijin pentru incheierea │ │ │ │ │ │ │
│ │ rromilor" │intre comunitatile de rromi│de parteneriate) │ │ │ │ │ │ │
│ │ │si institutiile │Schema de granturi pe │ │ │ │ │ │ │
│ │ │administratiei publice la │dezvoltare comunitara │ │ │ │ │ │ │
│ │ │nivel local si judetean, in│(locuire, mica │ │ │ │ │ │ │
│ │ │domeniul dezvoltarii │infrastructura, activitati │ │ │ │ │ │ │
│ │ │comunitare si economice, │generatoare da venit, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │asigurarea accesului │formare profesionala si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │imbunatatit la serviciile │sanatate) │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de sanatate. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┼────────────────┼─────────────┼────┤
│ 5. │ Intalniri │Consultarea │Organizarea de intalniri │ ─ ONG─uri ale │ Martie │ ANR │ │ ANR │ │
│ │consultative │reprezentantilor rromilor │trimestriale cu │ romilor │ Iunie │ │ │Institutiile │ │
│ │ cu │privind imbunatatirea │reprezentantii rromilor │ ─ ANR │Septembrie│ │ │implicate in │ │
│ │ societatea │politicilor publice │ │─ Institutiile │Decembrie │ │ │programele de│ │
│ │civila rroma │destinate persoanelor de │ │ implicate in │ │ │ │imbunatatire │ │
│ │ │etnie rroma (de ex. │ │ programele de │ │ │ │ a situatiei │ │
│ │ │Strategia nationala de │ │imbunatatire a │ │ │ │ rromilor │ │
│ │ │imbunatatire a situatiei │ │ situatiei │ │ │ │ │ │
│ │ │rromilor, Deceniul de │ │ rromilor │ │ │ │ │ │
│ │ │incluziune a Rromilor, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Memorandumul comun de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │incluziune, masuri │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │sectoriale etc.) │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┼────────────────┼─────────────┼────┤
│ 6. │ Infiintarea │Intarirea capacitatii │─ Dezvoltarea schemei de │ ANR │ │ ANR │ MAI │ ANR │ │
│ │ si │institutiilor care se ocupa│personal a ANR │ │ │ │ Consiliile │ │ │
│ │consolidarea │de politicile publice │─ Perfectionarea pregatirii│ │ │ │ judetene, │ │ │
│ │ Agentiei │pentru rromi │profesionale a personalului│ │ │ │ prefecturi, │ │ │
│ │ Nationale │ │Agentiei Nationale pentru │ │ │ │ consiliile │ │ │
│ │pentru Rromi │ │rromi │ │ │ │ locale │ │ │
│ │ si a │ │─ Infiintarea celor opt │ │ │ │ │ │ │
│ │structurilor │ │birouri regionale centru │ │ │ │ │ │ │
│ │ sale │ │rromi din subordinea ANR │ │ │ │ │ │ │
│ │ regionale │ │corespunzatoare regiunilor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │de dezvoltare in Romania │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┼────────────────┼─────────────┼────┤
│ 7. │ Intalniri │Consultarea │Organizare de seminarii │ ─ Forumul │ martie │ ANR │Forumul Femeilor│ ANR │ │
│ │ cu Forumul │reprezentantelor Forumului │trimestriale de consultari │Femeilor Rrome │ iunie │ │ Rrome │ │ │
│ │ Femeilor │Femeilor Rrome in legatura │intre reprezentantii │─ Institutiile │septembrie│ │ MMSSF │ │ │
│ │ Rrome │cu politicile publice │Forumului Femeilor Rrome si│ implicate in │decembrie │ │ MS │ │ │
│ │ │destinate rromilor │reprezentantii │ realizarea │ │ │ MEC │ │ │
│ │ │ │institutiilor implicate in │ politicilor │ │ │ MTCT │ │ │
│ │ │ │realizarea politicilor │publice pentru │ │ │ CNCD │ │ │
│ │ │ │publice pentru rromi │ rromi │ │ │ MFP │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ MAI │ │ │
└────┴─────────────┴───────────────────────────┴───────────────────────────┴───────────────┴──────────┴────────────┴────────────────┴─────────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN COMUNICATII │
│ Comunicare interna │
├────┬──────────────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┬──────────────┬──────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │Grupuri tinta │Termen│Raspunde│ Cu cine │Resurse │In- │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare│de- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │inde│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────────────┼──────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ Tiparirea si distribuirea unei │ │ │ │ │ │ │
│ │ │─ Cresterea gradului de implicare a│ brosuri informative, continand │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ industriei de comunicatii │ informatii cu privire la: │ │ │ │ │ │ │
│ │ Brosura de │electronice si a societatii civile │─ existenta procedurii de consultare │ │ │ │ │ │ │
│ │ informare a │in elaborarea reglementarilor prin │ publica a ANRC si accesul tuturor │ ─ furnizorii │ │ │ │ │ │
│ │ furnizorilor │ participare la procesul de │ furnizorilor la aceasta │ de retele si │ │ │ │Fonduri │In │
│ 1. │ de retele si │ consultare publica (dupa modelul │ ─ existenta procedurii de mediere a │ servicii de │ 2005 │ ANRC │ ─ │ Phare/ │curs│
│ │ servicii de │ European) │ litigiilor si accesul tuturor │ comunicatii │ │ │ │ ANRC │de │
│ │ comunicatii │ ─ Cresterea gradului de incredere │ furnizorilor la aceasta │ electronice │ │ │ │ │rea─│
│ │ electronice │ in procesul alternativ de │ ─ existenta celorlalte mijloace de │ │ │ │ │ │li─ │
│ │ │solutionare a litigiilor (elaborat │ informare puse la dispozitia │ │ │ │ │ │zare│
│ │ │ dupa modelul Uniunii Europene) │ furnizorilor de catre ANRC; site, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ newsletter, etc. │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────────────┼──────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ ─ Cresterea gradului de incredere │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ in procesul alternativ de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │solutionare a litigiilor (elaborat │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ dupa modelul Uniunii Europene) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │─ Cresterea gradului de implicare a│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ industriei de comunicatii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │electronice si a societatii civile │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │in elaborarea reglementarilor prin │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ participare la procesul de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ consultare publica (dupa modelul │seminarii in 4 orase din tara in anul│ ─ furnizorii │ │ │ │ │ │
│ │ │ European) │ 2005 urmand a permanentiza aceasta │ de retele si │ │ │ │Fonduri │ In │
│ 2. │ "Caravana │─ Informarea directa a furnizorilor│activitate, crescand chiar frecventa │ servicii de │ 2005 │ ANRC │ ─ │ Phare/ │curs│
│ │ ANRC" │ cu privire la rolul ANRC si │ seminariilor, daca se constata ca │ comunicatii │ │ │ │ ANRC │de │
│ │ │ atributiile specifice ale acestei │ este necesar │ electronice │ │ │ │ │rea─│
│ │ │institutii care ii pot ajuta in mod│ │din provincie │ │ │ │ │li─ │
│ │ │ efectiv in buna desfasurare a │ │ │ │ │ │ │zare│
│ │ │ activitatii (posibilitati diverse │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ de notificare, studii pe care le │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │realizeaza ANRC, rolul de mediator │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │al ANRC, disponibilitatea ANRC de a│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ oferi informatii in chestiuni │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ punctuale; procesul de consultare │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ publica); │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────────────┼──────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ ─ Educarea utilizatorilor de │ ─ Tiparirea si distribuirea a 2 │ │ │ANRC │ │ │ │
│ │ │servicii de telefonie fixa pentru a│ milioane de brosuri informative, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ obtine maximum de beneficii in │ continand informatii cu privire la: │ │ │ │ │ │ │
│ │ │conditiile unei piete concurentiale│ ─ Drepturile utilizatorilor de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ de comunicatii electronice │ servicii de telefonie │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Cresterea gradului de informare a │ ─ Lista furnizorilor care ofera │ │ │ │ │ │ │
│ │ Brosura de │utilizatorilor de telefonie fixa cu│servicii de telefonie fixa in functie│ │ │ │ │ │ │
│ │ informare a │ privire la: │ de tipurile de apeluri │─ Utilizatorii│ │ │ │Fonduri │In │
│ 3. │utilizatorilor│ ─ Numarul European ─ 112 ─ pentru │ ─ Utilizarea numarului 112 │de servicii de│ 2005 │ │ ─ │ Phare/ │curs│
│ │de servicii de│ apeluri de urgenta │─ Utilizarea numerelor de tipul 0800 │telefonie fixa│ │ │ │ ANRC │de │
│ │telefonie fixa│ ─ Drepturile pe care le au in │ sau 0900 │ │ │ │ │ │rea─│
│ │ │calitate de utilizatori de servicii│ ─ Selectarea transportatorului │ │ │ │ │ │li─ │
│ │ │ de comunicatii electronice │─ Alegerea ofertelor furnizorilor de │ │ │ │ │ │zare│
│ │ │─ Existenta concurentei pe piata de│ servicii de telefonie in functie de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │telefonie fixa ─ modul de a accesa │ necesitati │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ oferta alternativa de telefonie │ ─ Linia verde a ANRC │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ fixa │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┴──────────────┴──────┴────────┴───────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL ENERGIEI │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────┬────────────────────┬──────────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea proiectului │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │Inde│
│crt.│ │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare│pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │inde│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ introducerea unei rubrici │ Cetatenii cu acces │ │ │ │ │ │
│ │ │informarea cetatenilor cu │speciale pe site─ul ANRE in│ la Internet. (5 │ │ │ │ │ │
│ │Cresterea vizibilitatii│ acces la internet cu │ vederea transmiterii │ milioane de │ din │ │ │ │ │
│ 1. │ informatiilor despre │privire la reglementarile │ informatiilor legate de │ utilizatori, │ 1 iulie │ ANRE │ │ ANRE │ │
│ │aderarea Romaniei la UE│ UE in domeniul energiei │ reglementarile UE in │ conform │ 2005 │ │ │ │ │
│ │ pe Internet │ electrice │ domeniul energiei │ statisticilor MCTI │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ electrice. │ cifra fiind in │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ crestere) │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │diseminarea informatiilor │ seminar in vederea │ │ │ │ │ │ │
│ │ "Furnizorul de ultima │referitoare la furnizarea │ informarii consumatorilor │─ agenti economici, │Noiembrie─│ │ │ Phare │ │
│ 2. │ optiune" ─ rol, │ energiei electrice │ asupra modalitatilor de │ ─ consumatori │decembrie │ ANRE │ │ 2003 │ │
│ │ reglementari │consumatorilor care nu pot│ alegere a furnizorului │ │ 2005 │ │ │ │ │
│ │ │ sa─si schimbe furnizorul │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ dezbatere publica in │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ familiarizarea │ vederea familiarizarii │Asociatii patronale │ │ │ │ │ │
│ 3. │ "Liberalizarea pietei │consumatorilor non─casnici│consumatorilor non─casnici │ ale consumatorilor │iunie 2005│ ANRE │ APER │ ANRE │ │
│ │ de energie electrica" │ cu legislatia in domeniu │ cu schimbarile ce se │ industriali │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ preconizeaza pe piata de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ energie electrica │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────────┴────────────────────┴──────────┴────────┴───────────┴────────┴────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL ENERGIEI │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────────┬──────────────────────────┬──────────────────────────┬────────────────────┬─────────┬────────┬───────────┬──────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea proiectului │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse │Inde│
│crt.│ │ │ │ │ │ │colaboreaza│ bugetare │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │inde│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼─────────┼────────┼───────────┼──────────┼────┤
│ │ │Informarea consumatorilor │ Organizarea de intalniri │ ─ consumatorii de │ │ │ │ │ │
│ │ │ si a agentilor economici │regionale (zone cuprinzand│ gaze naturale │ │ │ │ │ │
│ │Proiectul de comunicare│care desfasoara activitati│ariile de responsabilitate│ ─ asociatii ale │aprilie─ │ │ MEC │ ANRGN, │ │
│ 1. │ "Sectorul gazelor │ in domeniul gazelor │a grupelor teritoriale ale│ consumatorilor de │noiembrie│ ANRGN │ ANPC │ conform │ │
│ │ naturale in contextul │ naturale asupra │ ANRGN), precum si │ gaze naturale; │ 2005 │ │ ANIMMC │ buget │ │
│ │ integrarii europene" │evolutiilor in domeniu in │ intalniri organizate la │─ institutii publice│ │ │ │rectificat│ │
│ │ │ perioada 2005─2007 │ sediul institutiei │implicate in relatia│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ cu consumatorii │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼─────────┼────────┼───────────┼──────────┼────┤
│ │ │Informarea consumatorilor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ de gaze naturale privind │─ distribuire de brosuri; │ │ │ │ │ ANRGN, │ │
│ │Campania de comunicare │drepturile si obligatiile │ ─ intalniri cu │ ─ consumatorii de │ iunie─ │ │ │ conform │ │
│ 2. │ "Drepturile │pe care le au in relatiile│ asociatiile │ gaze naturale │octombrie│ ANRGN │ ANPC │ buget │ │
│ │ consumatorilor" │ cu furnizorii si cu │ nonguvernamentale pentru │ │ 2005 │ │ │rectificat│ │
│ │ │operatorii licentiati din │ protectia consumatorilor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ sector │ │ │ │ │ │ │ │
┴────┴───────────────────────┴──────────────────────────┴──────────────────────────┴────────────────────┴─────────┴────────┴───────────┴──────────┴────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────┬──────────┬────────┬───────────┬─────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea proiectului │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │Inde│
│crt.│ │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │inde│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼─────────┼────┤
│ │ │ ─ Prezentarea cadrului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ legislativ pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │valorificarea resurselor │ │ ─ Persoane fizice │ │ │ │ │ │
│ │ │minerale (Legea minelor, │ │ si juridice din │ │ │ │ │ │
│ │ │Legea petrolului, Norme si│ ─ Organizarea WebSite │domeniul resurselor│ │ │ │ │ │
│ 1. │ Proiectul ANRM │ Instructiuni) │ ─ Legaturi cu site─urile │ minerale, │Permanent │ ANRM │ IGR │ ANRM │ │
│ │ Web Site www.namr.ro │ ─ Informare permanenta │ institutiilor europene │ ─ proiectanti, │ │ │ │ │ │
│ │ │ asupra oportunitatilor │ │ ─ consultanti │ │ │ │ │ │
│ │ │ legate de resursele │ │ ─ investitori, │ │ │ │ │ │
│ │ │ minerale ale Romaniei │ │ romani si straini │ │ │ │ │ │
│ │ │ (concursuri de oferta, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ runde de licitatii) │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼─────────┼────┤
│ │ │ Prezentare ANRM si a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cadrului legislativ pentru│ │ │ │ │ │ AGI; │ │
│ │ │explorarea si exploatarea │ │ │ │ │ │SEG; EAGE│ │
│ 2. │Conferinta si Expozitia│ resurselor minerale, │Standuri, Postere, Brosuri │Investitori locali │Octombrie │ SGR; │ AGI; SEG │ Agenti │ │
│ │ EAGE + SEG │ oportunitati de │ promotionale │ si straini │ 2005 │ ANRM │ EAGE │economici│ │
│ │ │ concesionare pentru │ │ │ │ │ │ din │ │
│ │ │ investitori locali si │ │ │ │ │ │ Romania │ │
│ │ │ straini (inclusiv tari │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ membre ale UE) │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼─────────┼────┤
│ │Anuntarea concursurilor│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ de oferta publica │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ pentru concesionarea │ Atragerea de potentiali │ │ │ │ │ │ │ │
│ 3. │ activitatii de │ investitori in domeniul │ Publicare in Monitorul │Investitori romani │permanent │ ANRM │ MEC │ ANRM │ │
│ │ explorare/exploatare, │ resurselor naturale │ Oficial │ si straini │ │ │ │ │ │
│ │ prin publicare in │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Monitorul Oficial al │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Romaniei. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼─────────┼────┤
│ │ Prezentare │ │ │ │ Dupa │ │ │ │ │
│ │ reglementarilor │ │ │ │publicarea│ │ │ │ │
│ │romanesti armonizate cu│ Cunoasterea si aplicarea │ Prezentare, elaborarea │Investitori romani │Directivei│ │ MEC │ │ │
│ 4. │ Directiva CE in │ dispozitiilor europene │procedurilor de aplicare a │ si straini │ in │ANRM │ MMGA │ ANRM │ │
│ │domeniul managementului│ │ reglementarilor │ │ Jurnalul │ │ │ │ │
│ │ deseurilor miniere │ │ │ │Oficial al│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ CE │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼─────────┼────┤
│ │ │ Instructiunile tehnice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ privind evaluarea, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │clasificarea, confirmarea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │resurselor geologice si a │ │ ─ Investitori │ │ │ │ │ │
│ │ │ rezervelor de petrol si │ │ romani si straini │ │ │ │ │ │
│ │ Actualizarea, │ gaze si continutul cadru │ │ participanti la │ │ │ │ │ │
│ │ revizuirea si │al studiilor de evaluare. │elaborarea instructiunilor │ concursurile │Decembrie │ ANRM │ ANRM │ ANRM │ │
│ 5. │armonizarea legislatiei│ Implementarea si │ tehnice │ publice; │ 2005 │ │ │ │ │
│ │ romane cu directivele │certificarea sistemelor de│ │ ─ firme de │ │ │ │ │ │
│ │ UE │management de calitate si │ │ consultanta, │ │ │ │ │ │
│ │ │ mediu. │ │ experti │ │ │ │ │ │
│ │ │ Atestarea expertilor │ │ independenti │ │ │ │ │ │
│ │ │ independenti in domeniul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ geologic si al │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │activitatilor petroliere. │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────────┴───────────────────┴──────────┴────────┴───────────┴─────────┴────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE PENTRU SERVICIILE PUBLICE DE GOSPODARIE COMUNALA │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────────┬────────────────────────┬─────────────────────┬───────────────────┬──────────┬──────────┬──────────────┬────────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea proiectului │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │ Raspunde │ Cu cine │ Resurse │Inde│
│crt.│ │ │ │ │ │ │ colaboreaza │ bugetare │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │inde│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────┤
│ │ Stadiul legislativ si │Informarea operatorilor │ │ │ │ │ Asociatii │ │ │
│ │tehnic de implementare │ si a autoritatilor │ │ ─ Operatorii de │ │ │ profesionale │ │ │
│ │ a cerintelor Uniunii │ administratiei publice │ │ servicii publice │ Aprilie─ │ │ din domeniul │ Asociatii │ │
│ 1. │ Europene in domeniul │ locale cu privire la │Seminarii de training│ de salubrizare; │Noiembrie │A.N.R.S.C.│ serviciilor │profesionale│ │
│ │ gestiunii deseurilor. │ cerintele Uniunii │ │ ─ Autoritatile │ 2005 │ │ publice de │ si │ │
│ │ Costuri si consecinte │ Europene in domeniul │ │ administratiei │ │ │ gospodarie │ A.N.R.S.C. │ │
│ │ asupra managementului │ gestiunii deseurilor │ │ publice locale. │ │ │ comunala │ │ │
│ │ deseurilor │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────┤
│ │ │Informarea operatorilor │ │ ─ Operatorii de │ │ │ Asociatii │ │ │
│ │ Analiza modului de │ si a autoritatilor │ │ servicii de │ │ │ profesionale │ Asociatii │ │
│ │ implementare a │ administratiei publice │ │ iluminat public; │ Aprilie─ │ │ din domeniul │profesionale│ │
│ 2. │ tarifului binom in │ locale cu privire │Seminarii de training│ ─ Autoritatile │Noiembrie │A.N.R.S.C.│ serviciilor │ si │ │
│ │domeniul serviciilor de│ aplicarea tarifului │ │ administratiei │ 2005 │ │ publice de │ A.N.R.S.C. │ │
│ │ iluminat public │ binom │ │ publice locale. │ │ │ gospodarie │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ comunala │ │ │
├────┼───────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────┤
│ │ │ │ │ ─ Operatorii de │ │ │ Asociatii │ │ │
│ │ │Informarea operatorilor │ │servicii publice de│ │ │ profesionale │ Asociatii │ │
│ 3. │ Gestiunea integrata a │ si a autoritatilor │ │ salubrizare; │ Mai─ │ │ din domeniul │profesionale│ │
│ │ deseurilor │ administratiei publice │Seminarii de training│ ─ Autoritatile │Noiembrie │A.N.R.S.C.│ serviciilor │ si │ │
│ │ │ locale cu privire la │ │ administratiei │ 2005 │ │ publice de │ A.N.R.S.C. │ │
│ │ │ gestiunea integrata │ │ publice locale. │ │ │ gospodarie │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ comunala │ │ │
├────┼───────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────┤
│ │ │ │ │ ─ Operatorii de │ │ │ Asociatii │ │ │
│ │Conditii actuale si de │Informarea operatorilor │ │servicii publice de│ │ │ profesionale │ Asociatii │ │
│ │ perspectiva privind │ si a autoritatilor │ │ salubrizare; │ Iunie─ │ │ din domeniul │profesionale│ │
│ 4. │colectarea selectiva si│ administratiei publice │Seminarii de training│ ─ Autoritatile │Decembrie │A.N.R.S.C.│ serviciilor │ si │ │
│ │ valorificarea │ locale cu privire la │ │ administratiei │ 2005 │ │ publice de │ A.N.R.S.C. │ │
│ │ deseurilor urbane │ gestiunea integrata │ │ publice locale; │ │ │ gospodarie │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ comunala │ │ │
├────┼───────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────┤
│ │ │ ─ Informarea │ │ ─ Operatorii de │ │ │ Asociatii │ │ │
│ │ │ operatorilor si a │ │servicii publice de│ │ │ profesionale │ Asociatii │ │
│ │ │ autoritatilor │ │ salubrizare; │ Iulie─ │ │ din domeniul │profesionale│ │
│ 5. │Incinerarea deseurilor │ administratiei publice │Seminarii de training│ ─ Autoritatile │Decembrie │A.N.R.S.C.│ serviciilor │ si │ │
│ │ │ locale cu privire la │ │ administratiei │ 2005 │ │ publice de │ A.N.R.S.C. │ │
│ │ │ activitatea de │ │ publice locale; │ │ │ gospodarie │ │ │
│ │ │incinerare a deseurilor │ │ │ │ │ comunala │ │ │
├────┼───────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────┤
│ │ │ │ ─ Crearea unei │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ─ Informarea │ rubrici pe site─ul │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ utilizatorilor cu │A.N.R.S.C. in vederea│ Utilizatorii de │ │ │ │ │ │
│ │ Serviciile publice de │ privire la │ furnizarii │servicii publice de│ Iulie─ │ │ │ │ │
│ 6. │gospodarie comunala in │ reglementarile U.E. in │ informatiilor │gospodarie comunala│Octombrie │A.N.R.S.C.│ │ A.N.R.S.C. │ │
│ │ Uniunea Europeana │ domeniul serviciilor │ referitoare la │ (persoane fizice, │ 2005 │ │ │ │ │
│ │ │ publice de interes │ reglementarile U.E. │persoane juridice) │ │ │ │ │ │
│ │ │ general │ in domeniul │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ serviciilor publice │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ de interes general │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────┤
│ │Contracte si conventii │Informarea operatorilor │ │ ─ Operatori; │ │ │ │ │ │
│ │ individuale de │ si utilizatorilor cu │ │ ─ Utilizatori; │ Iulie─ │ │ Autoritatile │ │ │
│ 7. │facturare a energiei │ privire la │ Seminarii, mese │ ─ Autoritatile │Decembrie │A.N.R.S.C.│administratiei│ A.N.R.S.C. │ │
│ │termice in imobilele de│ obligativitatea │ rotunde, etc. │ administratiei │ 2005 │ │publice locale│ │ │
│ │ tip condominiu │ masurarii consumurilor │ │ publice locale │ │ │ │ │ │
│ │ │ de energie termica │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────┤
│ │ Armonizarea │Informarea operatorilor │ │ ─ Operatorii de │ │ │ Asociatii │ │ │
│ │ prevederilor Legii │ si a autoritatilor │ │servicii publice de│ │ │ profesionale │ Asociatii │ │
│ │serviciilor publice de │ administratiei publice │ │ gospodarie │ Iulie─ │ │ din domeniul │profesionale│ │
│ 8. │gospodarie comunala cu │ locale cu privire la │Seminarii de training│ comunala; │Decembrie │A.N.R.S.C.│ serviciilor │ si │ │
│ │ prevederile U.E. in │modificarile intervenite│ │ ─ Autoritatile │ 2005 │ │ publice de │ A.N.R.S.C. │ │
│ │ domeniu │ in legea cadru. │ │ administratiei │ │ │ gospodarie │ │ │
│ │ │ │ │ publice locale; │ │ │ comunala │ │ │
└────┴───────────────────────┴────────────────────────┴─────────────────────┴───────────────────┴──────────┴──────────┴──────────────┴────────────┴────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AGENTIA NATIONALA PENTRU SPORT │
│ Comunicare interna │
├────┬──────────────┬───────────────────┬──────────────────────────────────────┬────────────────────┬──────────┬────────┬────────────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │Inde│
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │ colaboreaza │bugetare│pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │inde│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ Organizare dezbateri cu structurile │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ sportive din tara, grupate astfel: │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ Zona I: Olt, Valcea, Dolj, │─ directiile pentru │ Mai │ │ │ │ │
│ │ Integrarea │ │ Mehedinti, Gorj, Alba. │sport judetene si a │ │ │ │ │ │
│ │ europeana si │ Prezentarea │ Zona a II─a: Constanta, Calarasi, │ municipiului │ Iunie │ │ ─ prefecturi │ │ │
│ │ aplicarea │ implicatiilor │ Ialomita, Teleorman, Braila, Galati, │ Bucuresti; │ │ │ ─ primarii │ │ │
│ │ noilor │integrarii Romaniei│ Zona a III─a: Botosani, Suceava, │─ cluburile sportive│ Iulie │ │ ─ directiile │ │ │
│ 1. │ normative │ in UE asupra │Bistrita, Maramures, Satu Mare, Zalau.│ din subordinea │ │ A.N.S. │ pentru sport │ A.N.S │ │
│ │organizatorice│ organizarii │ Zona a IV─a: Brasov, Covasna, │ A.N.S. │ August │ │ judetene │ │ │
│ │ privind │ structurilor │ Harghita, Mures, Prahova, Sibiu, │─ Cluburile Sportive│ │ │─ inspectoratele│ │ │
│ │ activitatea │ sportive centrale │ Zona V: Timis, Caras Severin, Arad, │ Scolare │Septembrie│ │ scolare │ │ │
│ │ pentru sport │ si teritoriale. │ Bihor, Cluj, Hunedoara. │ ─ complexuri │ │ │ judetene │ │ │
│ │ │ │ Zona a VI─a: Buzau, Vrancea, Bacau, │ sportive nationale │Octombrie │ │ │ │ │
│ │ │ │ Vaslui, Neamt, Iasi. │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ Zona a VII─a: Bucuresti, Ilfov, │ │Noiembrie │ │ │ │ │
│ │ │ │Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Arges. │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ Promovarea unor │─ Expozitia "Sport si agrement"─ Anul │ │ Aprilie │ │ │ │ │
│ │ │mijloace novatoare │ International al Sportului si │ │ │ │ │ │ │
│ │ "2005, Anul │ in utilizarea │ Educatiei Fizice; │ │ │ │MEC, MAI, COSR, │ │ │
│ │International │ sportului ca │ ─ Saptamana sportului si educatiei │ ─ Elevi │ │ │ MApN, FRSPH, │ │ │
│ 2. │ al Sportului │ instrument de │ fizice; │ ─ Studenti │ │ A.N.S. │ FRSPT, INCS, │ ANS │Apri│
│ │ si Educatiei │ comunicare si de │─ Campanie de informare si promovare. │ ─ Adulti │ Mai │ │ UNESCO, ANSIT, │ │lie │
│ │ Fizice" │mobilizare sociala,│ Inchiderea "Anului International al │ │ │ │ CNCD, │ │inde│
│ │ │in special la nivel│ Sportului si Educatiei Fizice" in │ │ Iunie │ │D.S.J.─uri, FEST│ │pli-│
│ │ │national, regional │ Romania. │ │ │ │ │ │nit │
│ │ │ si local. │ │ │Decembrie │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴───────────────────┴──────────────────────────────────────┴────────────────────┴──────────┴────────┴────────────────┴────────┴────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AUTORITATEA NATIONALA PENTRU TINERET SI AGENTIA NATIONALA PENTRU SPRIJINIREA INITIATIVELOR TINERILOR │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────┬──────────────────────────┬──────────────────────────┬────────────────────┬──────────┬────────┬────────────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │Inde│
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │ colaboreaza │bugetare│pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │inde│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ │─ organizarea de intalniri│ │ │ │ ─ Structuri │ │ │
│ │ │ │ tematice. │ │ │ │neguvernamentale│ │ │
│ │ │ │─ consultanta in domeniu. │ │ │ │ de si pentru │ │ │
│ │ │ │ ─ acces la internet. │ │ │ │ tineret. │ │ │
│ │ │ │─ oferirea de contacte cu │ │ │ │ ─ Prefectura. │ │ │
│ │ │Informarea si documentarea│ servicii de informare │ │ Mai─ │ │ ─ Consiliul │ │ │
│ 1. │ Centre de tineret │ tinerilor cu privire la │ specializate. │ tineri │decembrie │ ANT │ judetean. │ ANT │ │
│ │ │valorile Uniunii europene.│─ organizarea de schimburi│ │ 2005 │ │ ─ Consiliul │ │ │
│ │ │ │ de tineri. │ │ │ │ local. │ │ │
│ │ │ │─ realizarea de materiale │ │ │ │ ─ servicii │ │ │
│ │ │ │ informative. │ │ │ │ publice │ │ │
│ │ │ │ ─ organizarea de │ │ │ │ deconcentrate. │ │ │
│ │ │ │ concursuri tematice. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │Proiect "Saptamana │ Familiarizarea tinerilor │ Organizarea unor │ ─ ONG─uri si │ │ │ │ │ │
│ 2. │ diversitatii │cu privire la necesitatea │ evenimente │ asociatii pentru │ │ ANT │ ANSIT │ ANT │ │
│ │ culturale" │ coexistentei mai multor │cultural─artistice pe teme│ tineret │ │ │ │ │ │
│ │ │culturi in acelasi spatiu │de diversitatea culturala │─ Elevi si studenti │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ Promovarea in randul │Prezentarea unor cazuri de│ ─ ONG─uri si │ A treia │ │ │ │ │
│ 3. │Proiect "Tineret in│ tinerilor a Programului │ buna practica din │ asociatii pentru │saptamana │ │ │ │ │
│ │ actiune" │ Tineret al Comisiei │ proiectele finantate pe │ tineret │a fiecarei│ ANSIT │ ANT │ ANSIT │ │
│ │ │ Europene │ Programul Tineret al │─ Elevi si studenti │ luni │ │ │ │ │
│ │ │ │ Comisiei Europene │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ ─ facilitarea accesului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ tinerilor la cursuri si │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Modulul "Politici │ training─uri pe teme de │ Seminar privind │ ─ ONG─uri si │ │ │ │ │ │
│ │ Europene de │ politici europene │armonizarea politicilor in│ asociatii pentru │ Iulie/ │ │ │ │ │
│ 4. │ tineret" ─ PN │ ─ prezentarea │ domeniul tineretului din │ tineret │ august │ ANSIT │ ANT │ ANSIT │ │
│ │ "Universitatea de │ implicatiilor integrarii │ Romania cu Politicile de │─ Elevi si studenti │ │ │ │ │ │
│ │ vara" │ pentru tinerii ce │ tineret din UE │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ activeaza in domeniul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ politicilor de tineret │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ Implicarea societatii │ Organizarea de dezbateri │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ civile in promovarea, │publice, sesiuni tematice │ ─ ONG─uri si │ │ │ │ │ │
│ │Actiune "Saptamana │ sustinerea politicilor │ despre UE, editarea de │ asociatii pentru │octombrie │ ANT │ ANSIT │ ANSIT │ │
│ 5. │ europeana a │guvernamentale referitoare│ brosuri cu proiectele │ tineret │ │ │ │ ANT │ │
│ │ tineretului" │ la proiectul de │ finantate pe Programul │─ Elevi si studenti │ │ │ │ │ │
│ │ │constructie a unei Europe │Tineret si din alte surse │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ unite │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ Implicarea societatii │ Organizarea de dezbateri │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ civile in promovarea, │publice, sesiuni tematice │ ─ ONG─uri si │ │ │ │ │ │
│ │Actiune "Saptamana │ sustinerea politicilor │ despre UE, editarea de │ asociatii pentru │octombrie │ ANT │ ANSIT │ ANSIT │ │
│ 6. │ europeana a │guvernamentale referitoare│ brosuri cu proiecte le │ tineret │ │ │ │ ANT │ │
│ │ tineretului" │ la proiectul de │ finantate pe Programul │─ Elevi si studenti │ │ │ │ │ │
│ │ │constructie a unei Europe │Tineret si din alte surse │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ unite │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ ─ Informarea tinerilor │ ─ intalniri tematice cu │ │ │ │ │ │ │
│ │ Program │ asupra Programului │ ONG─urile │ ─ ONG─uri si │ │ │ │ │ │
│ 7. │ "European YOUTH │ Comunitar Tineret │ ─ editarea si difuzarea │ asociatii pentru │noiembrie │ ANSIT │ ANT │ ANSIT │ │
│ │ in ACTION" │─ Prezentarea avantajelor │ unor brosuri privind │ tineret │ │ │ │ │ │
│ │ │mobilitatii tineretului in│ mobilitatea tinerilor │─ Elevi si studenti │ │ │ │ │ │
│ │ │ spatiul european │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ Informarea tinerilor │─ editarea si difuzarea de│ │ │ │ │ │ │
│ │ Actiune │despre legislatia Uniunii │ pliante, brosuri cu │ ─ ONG─uri si │ │ │ │ │ │
│ 8. │ "Ziua drepturilor │ Europene in domeniul │ principale prevederi din │ asociatii pentru │decembrie │ ANT │ ANSIT │ ANT │ │
│ │ omului" │ apararii drepturilor │ Constitutia Europeana │ tineret │ │ │ │ ANSIT │ │
│ │ │ omului │─ organizarea de dezbateri│─ Elevi si studenti │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ publice cu ONG─urile │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │Serviciul EURODESK │ Informarea tinerilor pe │ │ ─ ONG─uri si │ │ │ │ │ │
│ │ (Reteaua de │ teme diverse privind │Diseminarea informatiilor │ asociatii pentru │ Mai─ │ │ │ │ │
│ 9. │informare) │ integrarea europeana si │ prin reteaua │ tineret │decembrie │ ANSIT │ ANT │ ANSIT │ │
│ │ │ politicile de tineret │ EURODESK │─ Elevi si studenti │ │ │ │ │ │
│ │ │ europene │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │ Reteaua │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Nationala de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ informare │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ (Centre de │ Implicarea structurilor │ Editarea de buletine │ ─ ONG─uri si │ │ │ │ │ │
│10. │ informare in │ asociative de tineret in │ informative privind │ asociatii pentru │ Mai─ │ ANSIT │ ANT │ ANSIT │ │
│ │ parteneriat cu │promovarea si cunoasterea │ valorile europene │ tineret │decembrie │ │ │ │ │
│ │ SAT) │ valorilor europene │ │─ Elevi si studenti │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │Crearea unui forum │ Atragerea tinerilor, │ Crearea unui cadru de │ ─ ONG─uri si │ │ │ │ │ │
│ │ on─line de │ stimularea interesului │ discutii pe teme privind │ asociatii pentru │ Mai─ │ │ │ │ │
│11. │ dezbateri pe teme │ pentru aflarea de │ integrarea europeana, la │ tineret │decembrie │ ANT │ ANSIT │ ANT │ │
│ │ europene │informatii privind UE prin│ solicitarea tinerilor │─ Elevi si studenti │ │ │ │ │ │
│ │ │ intermediul internetului │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │ Editarea unui │ Crearea unui cadru de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ news─letter lunar │ comunicare intre │ │ ─ ONG─uri si │ │ │ │ │ │
│ │ de promovare a │autoritatile implicate si │ Crearea unei publicatii │ asociatii pentru │ Mai─ │ ANT │ ANSIT │ ANT │ │
│12. │ Programelor │ tanar cu privire la │ on─line lunare │ tineret │decembrie │ │ │ │ │
│ │ europene pentru │ noutatile aparute cu │ │─ Elevi si studenti │ │ │ │ │ │
│ │ tineret │ privire la integrarea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Romaniei in UE │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ familiarizarea tinerilor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ cu prioritati si aspecte │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ale vietii si activitatii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ tinerilor in UE, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ promovarea cetateniei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Desfasurarea unei │ active a tinerilor in │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ campanii de │ general si a celei │ │ ─ Prioritar tineri │ │ │ │ │ │
│ │ informare si │ europene in mod special, │Proiecte la nivel central │ din mediul rural │ Mai─ │ │ ANT + │ │ │
│13. │ formare a │dezvoltarea solidaritatii │ si desfasurare de │ ─ Reprezentanti ai │octombrie │ ANT │ structuri de │ ANT │ │
│ │tineretului pentru │tinerilor, cu scopul de a │ proiecte elaborate de │ structurilor de │ │ │ tineret │ │ │
│ │aderarea la Uniunea│intari coeziunea sociala a│ catre ONG─uri. │ tineret │ │ │ │ │ │
│ │ Europeana, │ Uniunii Europene, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Tineretul in Europa│ perfectionarea calitatii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ sistemelor de sprijin │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ pentru activitatea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ tinerilor si stimularea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ cooperarii europene in │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ domeniul tineretului │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────┴──────────────────────────┴──────────────────────────┴────────────────────┴──────────┴────────┴────────────────┴────────┴────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ APARATUL DE LUCRU AL MINISTRULUI DELEGAT PENTRU CONTROLUL IMPLEMENTARII PROGRAMELOR CU FINANTARE INTERNATIONALA │
│ SI URMARIREA APLICARII ACQUIS─ULUI COMUNITAR │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────┬───────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┬────────────┬─────────┬──────────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri │ Termen │ Raspunde │ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│proiectului│ │ │ tinta │ │ │colaboreaza│bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────┼───────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┼────────────┼─────────┼──────────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ ─ Cresterea gradului de informare publica │ ─ Strangere de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │interna despre modul de atragere al fondurilor │ informatii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ comunitare │ referitoare la │ │ │ Aparatul de │ │ │ │
│ │ │ ─ Cresterea gradului de informare asupra │perceptia cetatenilor│ │ │ lucru al │ │ │ │
│ │ │consecintelor neatragerii de fonduri comunitare│ asupra fondurilor │─ Aplicanti │ │ ministrului │ │ │ │
│ │Campanie de│ ─ Eficienta protejare a fondurilor comunitare │ comunitare │si posibili │ │delegat pentru│ │ │ │
│ │comunicare │ ─ Cresterea gradului de informare a opiniei │ │ aplicanti │ │ controlul │Autoritati │ │ │
│ │ publica │publice privind atributiile aparatului de lucru│─ Intruniri de lucru │ fonduri │ │ utilizarii │ locale │ │ │
│ 1. │"Prevenirea│ al Ministrului ─ Delegat pentru controlul │ pentru analiza │ comunitare │Decembrie│programelor cu│ │ │ │
│ │ fraudarii │ utilizarii programelor cu finantare │ informatiilor │ │ 2005 │ finantare │Autoritati │ │ │
│ │fondurilor │ internationala si urmarirea aplicarii │ │─ Mass─media│ │internationala│ centrale │ │ │
│ │comunitare"│ aquis─ului comunitar │ ─ Actiuni de │ │ │ si urmarirea │ │ │ │
│ │ │─ Dezvoltarea unui sistem eficient de cooperare│prevenire a fraudarii│ ─ Opinia │ │ aplicarii │ │ │ │
│ │ │ intre autoritatile locale si aparatului de │ fondurilor in │ publica │ │ aquis─ului │ │ │ │
│ │ │ lucru al Ministrului Delegat pentru controlul │ conformitate cu │ │ │ comunitar │ │ │ │
│ │ │ utilizarii programelor cu finantare │informatiile obtinute│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ internationala si urmarirea aplicarii │ in perioada de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ aquis─ului comunitar │ documentare │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴───────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┴────────────┴─────────┴──────────────┴───────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AGENTIA ROMANA PENTRU INVESTITII STRAINE │
│ Comunicare interna │
├────┬─────────────────────┬──────────────────────┬─────────────────────────────────────┬─────────────────┬─────────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────┼─────────────────────────────────────┼─────────────────┼─────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ ─ Prezentarea ratingurilor si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │aprecierilor de tara in comunicatele │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ─ Prezentarea │de presa despre investitiile straine │ ─ publicul larg │ │ │ │ │ │
│ │ Proiectul de │ beneficiilor │ directe │ ─ liderii de │ │ │ │ │ │
│ │comunicare "Beneficii│investitionale date de│ ─ Articole in publicatiile de │ opinie din │ │ │─ ADR─uri, │ │ │
│ 1. │europene in atragerea│ iminenta integrare a │specialitate pe domeniul UE ─ mediul │ mass─media │ Iunie ─ │ ARIS │Autoritati │ ARIS │ │
│ │investitiilor straine│ Romaniei in Uniunea │ de afaceri romanesc │ ─ autoritati │Octombrie│ │ locale, │ │ │
│ │ directe" │ Europeana │─ Informatii actualizate permanent pe│ locale │ │ │mass─media │ │ │
│ │ │ ─ Popularizarea │ internet │ ─ investitori │ │ │ │ │ │
│ │ │ investitiilor de tip │ ─ 5 seminarii regionale cu │ straini │ │ │ │ │ │
│ │ │ Greenfield │ autoritatile locale, organizatii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ profesionale si cu investitorii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ straini deja existenti │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴──────────────────────┴─────────────────────────────────────┴─────────────────┴─────────┴────────┴───────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ COMISIA NATIONALA PENTRU CONTROLUL ACTIVITATILOR NUCLEARE │
│ Comunicare interna │
├────┬────────────┬──────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────┬───────────┬──────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri │Termen│Raspunde│ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│proiectului │ │ │ tinta │ │ │colaboreaza│bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼────────────┼──────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ ─ Buletin informativ extern, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ EDITIE BILINGVA; │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ Brosura de prezentare; │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ Pagina de Internet. │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ Supliment INFONUCLEAR │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ Structurarea interna a Suplimentului │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ─ Structurarea si dezvoltarea │urmareste zonele de interes ale grupurilor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ comunicarii scrise a CNCAN cu │ tinta in ceea ce priveste informarea in │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ grupurile─tinta in functie de │ domeniul nuclear, respectiv; │ │ │ │ │ │ │
│ │ │nivelul si de nevoile de informare│ ─ Acquis comunitar si legislatie la zi │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ale acestora; │ (proiecte legislative, legi si alte acte │Specialisti│ │ │ │ │ │
│ │ │ ─ Cresterea gradului de │ normative) │in domeniul│ │ │ │ │ │
│ 1. │ Proiectul │ adresabilitate si de │ ─ Finantari (tipuri de proiecte, surse) │nuclear sau│ │ CNCAN │ │ │ │
│ │"Publicatii"│ interactivitate a comunicarii │─ Proiecte/Programe (interne, in derulare; │ cu │ │ │ │ │ │
│ │ │ scrise; │internationale, de interes pentru Romania, │activitati │ │ │ │ │ │
│ │ │─ Incurajarea "feed─back"─ului din│ inclusiv proiecte de colaborare │ conexe │ │ │ │ │ │
│ │ │partea grupurilor─tinta de │ transfrontaliera) │ │ │ │ │ │ │
│ │ │comunicare ale CNCAN │ ─ Eveniment │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ─ Implicarea in procesul │─ Drept la replica (reluarea si dezvoltarea│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ decizional, consolidarea │ "pro domo" a subiectelor care constituie │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ profilului public. │ obiectul conflictelor de presa sau care │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ defavorizeaza imaginea institutiei) │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ Dezbatere publica (articole─sinteza │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ dupa materialele de dezbatere │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ publica de pe site─ul CNCAN) │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ Oficial (politica, strategiile, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ initiative, vizite oficiale) │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ O publicate de prezentare │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ corporativa, in limbile romana, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │engleza, franceza distribuita, in │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Brosura │ general, cu ocazia unor reuniuni │ │ Grupuri │ │ │ │ │ │
│ 2. │ de │ cu participare internationala │ │ tinta │ │ CNCAN │ │ CNCAN │ │
│ │ prezentare │ (conferinte, seminarii etc), │ │interesate │ │ │ │ │ │
│ │ │precum si cu ocazia intalnirii cu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │delegatii si reprezentanti ai unor│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ institutii─partener, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ internationale │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ │ Tuturor │ │ │ │ │ │
│ 3. │ Pagina de │ Informare │ │grupurilor │ │ CNCAN │ │ CNCAN │ │
│ │ internet │ │ │ tinta de │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │comunicare │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴──────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────────┴───────────┴──────┴────────┴───────────┴────────┴────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ COMISIA NATIONALA DE PROGNOZA │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────────┬────────────────────────────────────┬──────────────────────┬───────────────┬─────────┬────────┬───────────┬─────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────────────────┼────────────────────────────────────┼──────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────┼───────────┼─────────┼────┤
│ │ │ Prezentarea pe site─ul CNP a │ │ │ │ CNP │ │ │ │
│ │ │ Programului Economic de Preaderare │ │ │ │ │ │ │ │
│ 1. │ │ (PEP), document programatic al │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ politicilor economice asumate de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Romania in vederea indeplinirii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ criteriilor de aderare la UE. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼────────────────────────────────────┼──────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────┼───────────┼─────────┼────┤
│ │ Proiect de comunicare │ Informarea asupra stadiului │ │ │ │ │ MFP │ CNP │ │
│ │"Evolutia economiei in │ pregatirii economiei Romaniei in │ 2 seminarii │ ─ Patronate │Iunie │ CNP │ │ │ │
│ 2. │perspectiva integrarii │ vederea integrarii in piata unica │ │ ─ Sindicate │Octombrie│ │ MEC │Asistenta│ │
│ │in UE asumata prin PEP"│ europeana │ │ │ │ │ MMSS │ PHARE │ │
└────┴───────────────────────┴────────────────────────────────────┴──────────────────────┴───────────────┴─────────┴────────┴───────────┴─────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ DEPARTAMENTUL PENTRU RELATIA CU PARLAMENTUL │
│ Comunicare interna │
├────┬─────────────────┬──────────────────────────────────────┬───────────────────┬─────────────┬─────────┬────────┬─────────────────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ tinta │ │ │ colaboreaza │bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼─────────────────┼──────────────────────────────────────┼───────────────────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ ─ Intelegerea corecta si obtinerea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │sustinerii unui numar cat mai mare de │ │ │ │ │ ─ Reprezentanti ai │ │ │
│ │ │ parlamentari pentru orice demers │ │ │ │ │ ministerelor; │ │ │
│ │ │ guvernamental si legislativ care │ │ ─ Membri ai │ │ │ ─ Parlamentari ai │ │ │
│ │ Proiect │ implica procesul de integrare │ │parlamentului│ │ │ partidelor din │ │ │
│ │ de comunicare │ europeana. │ Organizarea unei │ (deputati. │ │ │coalitia de guvernare│ │ │
│ 1. │ "Integrarea ─ │─ Identificarea actorilor politici si │serii de conferinte│ senatori) │Mai─iunie│ DRP │ si din opozitie; │ │ │
│ │ beneficii si │ asocierea pozitiilor referitoare la │ regionale │─ Mass media │ │ │ ─ Reprezentanti ai │ │ │
│ │responsabilitati"│ integrare in opinia publica │ │─ Autoritati │ │ │autoritatilor locale │ │ │
│ │ │ ─ Monitorizarea procesului de │ │ locale │ │ │ ─ Mass media │ │ │
│ │ │construire si de lansare a unui set de│ │ ─ Cetatenii │ │ │ ─ Reprezentanti ai │ │ │
│ │ │ mesaje catre populatie, de natura sa │ │ │ │ │ societatii civile. │ │ │
│ │ │ explice in mod eficient si corect │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ efectele procesului de integrare. │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────┴──────────────────────────────────────┴───────────────────┴─────────────┴─────────┴────────┴─────────────────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ INSTITUTUL NATIONAL DE STATISTICA │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────┬────────────────────┬──────────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ Informarea elevilor si │Organizarea de seminarii in│ │ │ │ INS │ │ │
│ │Proiectul de comunicare│studentilor cu privire la │ cadrul sesiunilor de │ │ │ │ Centrul │ │ │
│ 1. │"Statistica romaneasca │obiectivele si progresele │ practica studenteasca la │ ─ elevi │ Mai─ │ │National de│ │ │
│ │ si europeana pentru │ integrarii sistemului │ sediul INS cu privire la │ ─ studenti │Octombrie │ INS │ Pregatire │ INS │ │
│ │ tineri" │ statistic romanesc in │ procesul de integrare al │ ─ profesori │ 2005 │ │ in │ │ │
│ │ │ sistemul european (SSE). │ statisticii romanesti in │ │ │ │Statistica │ │ │
│ │ │ │ SSE. │ │ │ │ (CNPS) │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ Informarea salariatilor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ INS (sediul central si │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ directii teritoriale) cu │ Organizarea unei expuneri │ │ │ │ │ │ │
│ │ │privire la organizarea si │pe tema "UE si institutiile│ │ │ │ │ │ │
│ │Proiectul de informare │ functionarea UE, │ sale: problematica │ │ │ │ │ │ │
│ 2. │ "Romania si Uniunea │drepturile si obligatiile │ integrarii europene" in │ Salariati INS │Septembrie│ INS │ INS │ INS │ │
│ │ Europeana" │ cetatenilor romani din │ cadrul intalnirilor cu │ │ 2005 │ │ DJS │ │ │
│ │ │ perspectiva aderarii la │ conducatorii directiilor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │UE, consecintele aderarii │teritoriale de statistica. │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Romaniei la Uniunea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Europeana. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ Seminarii de training │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ pentru jurnalisti pe tema │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Colaborarea cu presa in │"metodologii, mod de calcul│ │ │ │ │ │ │
│ 3. │ Presa si statistica │ informarea populatiei │ in cazul unor indicatori │ jurnalisti │ Mai─ │ INS │ INS │ INS │ │
│ │ │ despre statistica │macroeconomici importanti" │ │decembrie │ │ │ │ │
│ │ │ integrarii in UE. │ (indicele preturilor de │ │ 2005 │ │ │ │ │
│ │ │ │ consum, castigurile │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │salariale, Produsul Intern │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ Brut). │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │Informarea opiniei publice│ │ │ │ │ │ │ │
│ │Prezentarea pe site─ul │ in legatura cu evolutia │ Postarea pe site─ul INS a │ │ │ │ │ │ │
│ │ INS─ului a celor mai │ programelor Phare de │ unei pagini dedicate │ │ │ │ │ │ │
│ 4. │ importante progrese │ cooperare dedicate │ integrarii statisticii │ Reprezentanti ai │permanent │ INS │ │ INS │ │
│ │ realizate in statisti─│ statisticii si cu │ romanesti in Sistemul │ opiniei publice │ │ │ │ │ │
│ │ca romaneasca in │seminariile internationale│ Statistic European (SSE). │ │ │ │ │ │ │
│ │vederea integrarii │organizate cu colaborarea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ INS. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ Prezentarea opiniei │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │publice a rezultatelor │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ obtinute in urma │ │ ─ Editarea de publicatii │ │ │ │ │ │ │
│ │derularii cercetarilor │Transmiterea informatiilor│ care cuprind rezultatele │ │Decembrie │ │ │ INS, │ │
│ 5. │ statistice organizate │rezultate din cercetarile │ cercetarilor statistice; │ Opinia publica │ 2005 ─ │ INS │ │Fonduri │ │
│ │ cu sprijinul │ statistice opiniei │ ─ Organizare de seminarii │ │decembrie │ │ │ Phare │ │
│ │ Programelor Phare in │ publice. │ de mediatizare a │ │ 2006 │ │ │ │ │
│ │ vederea integrarii │ │ cercetarilor statistice. │ │ │ │ │ │ │
│ │ statisticii romanesti │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ in SSE. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ Seminarii cu subiecte │Transmiterea informatiilor│ │ │ Mai ─ │ │Societatea │ │ │
│ 6. │ ancorate in tematica │ despre locul si rolul │ Organizarea de seminarii │ Opinia publica │Decembrie │ INS │ Romana de │ INS │ │
│ │procesului de integrare│ statisticii in UE si in │stiintifice Octav Onicescu │ │ 2005 │ │Statistica │ │ │
│ │ a statisticii in SSE. │ societatea romaneasca │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────────┴────────────────────┴──────────┴────────┴───────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────┬────────────────────┬──────────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ Intocmire lista │ │ │ │ │ │In │
│ │ │ │ (intelectuali romani de │ │ │ │ │ │curs│
│ │Editarea unui volum de │Contributie la dezbaterea │prestigiu, reprezentanti ai│ │ │ │ │ │de │
│ │eseuri (versiune romana│asupra rolului Romaniei in│ societatii civile si │ ─ Europarlamentari │ │ │ │ │re─ │
│ 1. │ si engleza) cu titlul │ context european ─ │ politicieni proeminenti), │ ─ Reprezentanti ai │ Iulie │ MAE │ │ │a─ │
│ │ "Perceptii si viziuni │ "abordare romaneasca" │ colectare contributii, │ mediului academic │ │ │ │ │li─ │
│ │ romanesti asupra │ privind viitorul Europei │ editare, diseminare cu │ european │ │ │ │ │za─ │
│ │ Europei" │ si al Romaniei │ ocazia unor evenimente de │─ Societatea civila │ │ │ │ │re │
│ │ │ │ anvergura semnarea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Tratatului de Aderare, Ziua│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ Europei) │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ Redactare brosura de │ │ │ │ │ │ │ │In │
│ │ informare privind │ Informarea cetatenilor │ ─ Redactare text │ │ │ │ │ │curs│
│ 2. │ Tratatul instituind o │ asupra prevederilor noii │ ─ Publicare │ Cetateni │ │ MAE │ MIE │ │de │
│ │ Constitutie pentru │ Constitutii europene │ ─ Diseminare │ │ │ │ │ │re─ │
│ │ Europa │ │ │ │ │ │ │ │a─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │li │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │za─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │re │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ ─ Informarea studentilor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Exercitii de simulare a│ asupra procedurilor de │ │ │ │ │ Asociatia │ │ │
│ 3. │ statutului de │ lucru din cadrul │ Finalizare tematica ─ │ │ Aprilie─ │ │Studentilor│ │ │
│ │ observator activ cu │ institutiilor europene │ roluri, desfasurare │ Studenti ASE │ iunie │ MAE │Economisti │ │ │
│ │ studenti de la ASE │ ─ Constientizarea │ actiune, evaluare │ │ │ │ din │ │ │
│ │ │ implicatiilor statutului │ │ │ │ │ Romania │ │ │
│ │ │ de observator activ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────────┴────────────────────┴──────────┴────────┴───────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR │
│ Comunicare interna │
├────┬────────────────────┬──────────────────────┬───────────────────────────┬──────────────┬───────────┬──────────────┬─────────────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri │ Termen │ Raspunde │ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ tinta │ │ │ colaboreaza │bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ Colaborarea cu mass │ Curs de pregatire pentru │ │ │ │ │ │ │
│ │ Proiectul de │ media centrala in │ jurnalistii acreditati pe │ │ │ │ │ │ │
│ │ informare si │scopul informarii cat │ langa Ministerul │ Jurnalistii │ │ │ ─ Delegatia │ │ │
│ │ documentare │ mai corecte a │ Administratiei si │acreditati pe │Septembrie─│ Ministerul │Comisiei Europene│ │ │
│ 1. │ "Ministerul │ societatii civile, a │ Internelor pe tema │ langa │ octombrie │Administratiei│ ─ institutii de │ │ │
│ │ Administratiei si │ opiniei publice, │ activitatilor desfasurate │ Ministerul │ 2005 │si Internelor │ invatamant │ │ │
│ │ Internelor, │ asupra exigentelor │ de institutia noastra in │Administratiei│ │ │ superior de │ │ │
│ │ mass─media si │ Uniunii Europene, in │ vederea integrarii in │si Internelor │ │ │ profil │ │ │
│ │ Uniunea Europeana" │ domeniul afacerilor │ Uniunea Europeana. │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ interne. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────────┼────────┼────┤
│ │ Proiectul │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ "Managementul si │ Perfectionarea │ │ │ │ │ Institutul │ │ │
│ │ implementarea │ cunostintelor │ │ │ │ Institutul │ European de │ │ │
│ 2. │ fondurilor │profesionale si schimb│ Seminar de lucru │ Functionarii │ Iunie │ National de │ Administratie │ │ │
│ │structurale ─ o noua│ de experienta in │ │ publici │ 2005 │Administratie │ Publica din │ │ │
│ │ sansa pentru │ domeniul fondurilor │ │ │ │ │ Olanda │ │ │
│ │ viitoarele tari │ structurale. │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ candidate" │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ Institutul │ │ │ │
│ │ │ Perfectionarea │ │ │ │ National de │ │ │ │
│ │Proiectul "Adaptarea│ cunostintelor │ │ │ │Administratie,│ │ │ │
│ │ administratiei │ profesionale si │─ program de perfectionare,│ Functionarii │ Martie─ │ Ministerul │ │ │ │
│ 3. │publice din Romania │ dezvoltarea │ ─ seminarii de lucru │ publici │ decembrie │ integrarii │ InWent Germania │ │ │
│ │ la structurile │ abilitatilor de │ │ │ 2005 │ Europene, │ │ │ │
│ │ Uniunii Europene" │ negociere si afaceri │ │ │ │ Ministerul │ │ │ │
│ │ │ europene. │ │ │ │ Afacerilor │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ Externe │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ ─ colaborarea cu presa, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ intalniri cu jurnalisti │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ pentru clarificarea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ terminologiei specifice │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Informarea populatiei │ functie publice si │ │ │ │ │ │ │
│ │ Proiectul "Functia │ despre prevederile │ promovarii demersurilor │─ jurnalistii,│ │ Agentia │ │ │ │
│ 4. │ publica in Uniunea │ europene in domeniul │ Agentiei Nationale a │ societatea │ permanent │ Nationala a │ Mass─media │ │ │
│ │ Europeana" │functiei publice si al│Functionarilor Publici, in │ civila │ │Functionarilor│ │ │ │
│ │ │ functionarilor │ contextul integrarii │ │ │ Publici │ │ │ │
│ │ │ publici. │ europene, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ propunerea unei pagini │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │tematice dedicate "functiei│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ publice europene" in │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ publicatiile interesate. │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────────┼────────┼────┤
│ │ Proiectul de │ │ │ Functionarii │ │ │ │ │ │
│ │diseminare a noilor │ Popularizarea noilor │Sesiuni de instruire pentru│ publici din │ 31 │ Agentia │Institutiile din │ │ │
│ │ prevederi │prevederi legislative,│ reprezentanti ai │administratia │ decembrie │ Nationala a │ administratia │ │ │
│ 5. │legislative privind │ in concordanta cu │ administratiei publice │ publica │ 2005 ─ │Functionarilor│publica centrala │ │ │
│ │functia publica, in │legislatia europeana. │ centrale si locale. │ centrala si │ martie │ Publici │ si locala │ │ │
│ │ concordanta cu │ │ │ locala │ 2006 │ │ │ │ │
│ │legislatia europeana│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ Popularizarea │ ─ conceptia mesajelor, │ │ │ │ │ │ │
│ │ Proiectul de │ legislatiei si a │ ─ editarea si difuzarea │ ─ cetatenii │ │ Agentia │ │ │ │
│ 6. │ comunicare "Cum sa │ conditiilor de │ pliantelor si articolelor │ romani │ 2006 │ Nationala a │ │ │ │
│ │muncesti in Uniunea │ obtinere a dreptului │ care vor aparea in INFO │─ functionarii│ │Functionarilor│ │ │ │
│ │ Europeana" │ de munca in statele │ANFP, publicatia cu circuit│ publici │ │ Publici │ │ │ │
│ │ │ Uniunii Europene. │ intern a Agentiei, precum │ ─ studentii │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ si in alte publicatii. │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────────┼────────┼────┤
│ │ Proiectul de │Prezentarea pe site─ul│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ comunicare │ Agentiei Nationale a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ "Cresterea │Functionarilor Publici│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ vizibilitatii │ a principalelor │ │ │ bianual, │ Agentia │ Ministere, │ │ │
│ 7. │informatiilor despre│institutii europene si│─ popularizarea pe Internet│ Utilizatorii │ iunie │ Nationala a │ asociatii │ │ │
│ │aderarea Romaniei la│ a progreselor │ ─ evaluare impact │ de Internet │ incepand │Functionarilor│ profesionale, │ │ │
│ │Uniunea Europeana si│ realizate de │ │ │ din 2005 │ Publici │societatea civila│ │ │
│ │ impactul acesteia │administratia publica │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ asupra functiei │ din Romania in │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice" │ pregatirea pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ aderare. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ ─ realizarea de brosuri, │ ─ cetatenii │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ postere si pliante, │ romani care │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ buletine informative si │intentioneaza │ │ │ │ │ │
│ │ │Informarea cetatenilor│ comunicate de presa, │ sa │ │ │─ reprezentantii │ │ │
│ │ │ romani care │ ─ difuzarea de materiale │ calatoreasca │ │ │institutiilor din│ │ │
│ │ Proiectul de │ intentioneaza sa │informative specifice, prin│ in tarile │ │ │ cadrul │ │ │
│ │ informare publica │ calatoreasca in │ intermediul emisiunilor │ Uniunii │ mai─ │ Ministerul │ Comitetului │ │ │
│ 8. │ "Reguli de │ Uniunea Europeana, │ radio si T.V. ale │ Europene, │ octombrie │Administratiei│Interministerial,│ │ │
│ │circulatie si sedere│ asupra regulilor ce │Ministerului Administratiei│ ─ mass─media │ 2005 │si Internelor │ ─ Delegatia │ │ │
│ │ a romanilor in │trebuie respectate pe │ si Internelor, │ centrale si │ │ │ Comisiei │ │ │
│ │ Uniunea Europeana" │timpul calatoriei si a│ ─ spoturi publicitare la │ locale, │ │ │ Europene, │ │ │
│ │ │ sederii in tarile │ radio si T.V, │─ organizatii │ │ │ ─ mass─media │ │ │
│ │ │ Uniunii Europene. │ ─ afisarea pe site─ul │ non │ │ │ centrala si │ │ │
│ │ │ │Ministerului Administratiei│guvernamentale│ │ │ locala │ │ │
│ │ │ │ si Internelor a unor │─ utilizatorii│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ informatii referitoare la │ de Internet │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ problematica in cauza. │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────────┼────────┼────┤
│ │ │ Instruirea, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ purtatorilor de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cuvant, ofiterilor de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ relatii publice din │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ structurile │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Ministerului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Administratiei si │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Internelor asupra │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ mesajelor ce trebuie │ │ ─ Personalul │ │ │ │ │ │
│ │Program de instruire│ transmise opiniei │ │ ministerului │ │ │ ─ Delegatia │ │ │
│ │ a purtatorilor de │publice in legatura cu│ │─ ofiterii de │ │ │ Comisiei │ │ │
│ │cuvant/ofiterilor de│ eforturile │ Convocari de instruire a │ relatii │ iunie─ │ Ministerul │ Europene, │ │ │
│ 9. │relatii publice din │ ministerului de │ purtatorilor de cuvant, │ publice, │ octombrie │Administratiei│ ─ institutii de │ │ │
│ │ structurile │ atingere a │ ofiterilor de relatii │purtatorii de │ 2005 │si Internelor │ invatamant │ │ │
│ │ Ministerului │ standardelor Uniunii │ publice │ cuvant din │ │ │ superior de │ │ │
│ │ Administratiei si │ Europene in domeniul │ │ structurile │ │ │ profil │ │ │
│ │ Internelor │ afacerilor interne, │ │ ministerului │ │ │ │ │ │
│ │ │ precum si cu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ exigentele Uniunii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Europene in acest │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ domeniu. │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴──────────────────────┴───────────────────────────┴──────────────┴───────────┴──────────────┴─────────────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL APELOR, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE │
│ Comunicare interna │
├────┬────────────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────────┬──────────────┬─────────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea proiectului │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│ │ │ │ tinta │ │ │colaboreaza│bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼────────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────┼─────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ Informarea taranilor privind │ │ │ │ │ SRR │ │ │
│ │ Emisiune la posturile │ transformarile agriculturii │Emisiune bi─saptamanala de │ │ │ MAPDR │ Posturi │ │ │
│ 1. │locale de radio "Fermier│ romanesti pentru a fi │ radio. │ Agricultori │ Iunie │ MIE │ locale │ SRR │ │
│ │ in Uniunea Europeana". │ competitiva pe piata Uniunii │ │ │ │ │private de │ │ │
│ │ │ Europene. │ │ │ │ │ radio │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────┼─────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │─ Promovarea conceptelor Uniunii│ │ ─ experti │ │ │ │ │ │
│ │ │ Europene pentru sensibilizarea │ │MAPDR la nivel│ │ │ │ │ │
│ │ │ consumatorilor, instruirea │ │ central si │ │ │ │ │ │
│ │ │ personalului din minister si │ ─ Seminarii in toate │ judetean, │ │ │ │ │ │
│ │ │ DADR─uri, precum si a │ domeniile de activitate │consilieri de │ │ │ │ │ │
│ │Proiectul "Sa cunoastem,│ reprezentantilor patronatelor, │ ─ Deplasari in judete │ integrare │ │ │ TAIEX │Conform │ │
│ 2. │ sa intelegem si sa ne │ intelegerea procedeelor │ │ europeana │ Lunar │ MAPDR │ Patronate │ buget │ │
│ │ pregatim pentru │ comunitare │ . Aparitii televizate │ ─ grupuri si │ │ │ DADR─uri │ │ │
│ │ agricultura europeana" │ ─ Mediatizarea procesului de │─ Viata Satului │ asociatii │ │ │ │ │ │
│ │ │integrare europeana, rezultatele│─ Realitatea │ patronale, │ │ │ │ │ │
│ │ │ negocierilor, pozitia MAPDR in │─ Posturi locale │producatori si│ │ │ │ │ │
│ │ │ perspectiva integrarii, │ │ procesatori, │ │ │ │ │ │
│ │ │ armonizare si implementare │ │ comercianti │ │ │ │ │ │
│ │ │ legislativa │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────┼─────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ ─ Informarea persoanelor │ │ ─ DADR─uri │ │ │ │ │ │
│ │ │implicate in agricultura asupra │ ─ Revista Euroagricons │ ─ DSV │ │ │ │ │ │
│ │ Proiectul "Structuri │aspectelor aderarii Romaniei la │ ─ Brosura "Cum schimba │ judetene, │ │ │ │ │ │
│ 3. │ informate si pregatite │ UE │ integrarea europeana │ Inspectorate │ Lunar │ MAPDR │ ANCA │Conform │ │
│ │in slujba Fermierilor si│─ Informarea fermierilor privind│ activitatea fermierului │ teritoriale │ │ │ │ buget │ │
│ │ procesatorilor" │schimbarile care vor surveni in │ roman acum si in viitor?" │ fitosanitare │ │ │ │ │ │
│ │ │ principalele sectoare ale │ │─ producatori │ │ │ │ │ │
│ │ │ agriculturii romanesti │ │─ procesatori │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────┼─────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │Modernizarea sistemului │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ de cunoastere si │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │informare in agricultura│ │ ─ Infiintarea unui centru │ │ │ │ │ │ │
│ │ ─ Componenta │Proiectul raspunde solicitarilor│de instruire si informare; │ │ │ │ │ Banca │ │
│ │ proiectului: │primite de la Guvernul Romaniei │ ─ Campanii de informare; │ │ │ ANCA │ ASAS │Mondiala│ │
│ 4. │Sprijin pentru sistemul │ si va contribui la pregatirea │─ Instruirea fermierilor si│ Fermieri │2005─2009│ MAPDR │ USAMV │ │ │
│ │ de consultanta si │ generala a MAPDR pentru │ producatorilor agricoli, │ │ │ UMP │ DADR─uri │Bugetul │ │
│ │informare Agricola care │ pregatirea cerintelor privind │ studii si anchete; │ │ │ │ │ MAPDR │ │
│ │ sa asigure si sa │ aderarea. │─ Modernizarea capacitatii │ │ │ │ │ │ │
│ │ faciliteze accesul la │ │ sistemului actual de │ │ │ │ │ │ │
│ │ informatii si │ │ consultanta │ │ │ │ │ │ │
│ │ cunostintele agricole │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ relevante. │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────────┴──────────────┴─────────┴────────┴───────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL COMUNICATIILOR SI TEHNOLOGIEI INFORMATIEI │
│ Comunicare interna │
├────┬──────────────┬───────────────────────────────┬────────────────────────────────────┬────────────┬──────────┬────────┬───────────┬───────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri │ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ tinta │ │ │colaboreaza│ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼──────────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────────┼───────────┼────┤
│ │ │ │ ─ Expunerea in 3000 oficii postale │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ urban, din care partial rural ─ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ 1950, de afise, pliante, brosuri, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ fluturasi, editate in conformitate │ │ 30 de │ │ │ │ │
│ │ │ Informarea cetatenilor care │ cu planul de actiuni al Strategiei │ │ zile*) │ │ │ │ │
│ │ │ apeleaza la serviciile Postei │ Guvernului de Comunicare Interna │ Cetateni │ │ │ │ │ │
│ │ │ Romane asupra beneficiilor │ privind Integrarea Romaniei in UE; │ care │ *) │ │Parteneriat│Parteneriat│ │
│ 1. │ Vesti despre │ integrarii in Uniunea │─ Expunerea in agentiile postale din│apeleaza la │ campania │MCTI si │ cu Posta │ cu Posta │ │
│ │ Europa │ Europeana, asupra conditiilor │ mediul rural a pliantelor si │ serviciile │ poate fi │ ASG │ Romana │ Romana │ │
│ │ │ care trebuie indeplinite de │ brosurilor editate in cadrul │ Postei │prelungita│ │ │ │ │
│ │ │ fiecare categorie sociala in │ campaniilor de informare privind │ Romane │ sau │ │ │ │ │
│ │ │parte pentru a deveni cetateni │aderarea la UE, sub coordonarea ASG;│ │ reluata │ │ │ │ │
│ │ │ activi ai Uniunii Europene. │ expunerea unui afis in fiecare │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ unitate postala. │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ Transportul materialelor in │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ oficiile postale (7000 oficii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ postale urban si rural.) │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────────┼───────────┼────┤
│ │ │ Informarea cetatenilor cu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ privire la existenta si │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ beneficiile Numarului Unic │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ pentru Apeluri de Urgenta 112 │ │ │ Pana la │ │ │ │ │
│ │ 112 ─ Numar │Etapa I: informarea cetatenilor│ │ │data de 17│ │ │ │ │
│ │ unic pentru │ asupra datei de la care 112 │ │ │octombrie │ │ │ │ │
│ │ apeluri de │ inlocuieste celelalte numere │ Activitati │ Cetatenii │2005 cand │ ANRC │ │ │ │
│ 2. │ urgenta │ pentru apeluri de urgenta: │ specifice de comunicare │ Romaniei │112 devine│ MCTI, │ IGCTI │ │ │
│ │ 112 apelul │ politia, pompieri, ambulanta. │ │ │numar unic│ STS │ │ │ │
│ │care salveaza │Etapa II: 112 ─ salveaza viata │ │ │ pentru │ │ │ │ │
│ │ viata │ si protejeaza proprietatea. │ │ │apeluri de│ │ │ │ │
│ │ │Numarul unic pentru apeluri de │ │ │ urgenta │ │ │ │ │
│ │ │ urgenta la nivelul Uniunii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Europene, functional in │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Romania. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────────┼───────────┼────┤
│ │ Afisarea │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ logo─rilor │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │campaniilor de│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ informare │Utilizarea optima a resurselor │ Notificare privind introducerea │Utilizatorii│ │ │ │ │ │
│ │ considerate │din spatiul www de care dispune│obligativitatii de a afisa logo─rile│de Internet,│ │ │ │ │ │
│ 3. │prioritare la │ administratia (site─uri │ sau bannerele campaniilor de │aproximativ │ ─ │ ASG │ │ │ │
│ │nivel national│ guvernamentale) pentru a │informare considerate prioritare la │ 24% din │ │ MCTI │ │ │ │
│ │pe toate site─│realiza o mai buna informare a │ nivel national pe toate site─urile │ populatia │ │ │ │ │ │
│ │ urile │ cetatenilor │ institutiilor publice din Romania │ Romaniei │ │ │ │ │ │
│ │institutiilor │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice din │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Romania │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴───────────────────────────────┴────────────────────────────────────┴────────────┴──────────┴────────┴───────────┴───────────┴────┘
 De asemenea, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei va oferi expertiza tehnica necesara in cadrul proiectelor: Realizarea paginii
 internet a Agentiei Nationale pentru Rromi, precum si a site─ului www.Romania.ro.
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI │
│ Comunicare interna │
├────┬────────────────────┬────────────────────┬────────────────────────────┬─────────────────────────────┬─────────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────────────┼─────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ Organizarea periodica de │─ Reprezentantii asociatiilor│ │ │ │ │ │
│ │ │ Corecta intelegere │seminarii si mese rotunde cu│ profesionale; │ │ │ │ │ │
│ │ │ si aplicare a │ operatorii economici, │─ Reprezentantii operatorilor│ │ │ │ │ │
│ │ Implementarea │prevederilor actelor│referitoare la continutul si│ economici; │ │ │ │Bugetul │ │
│ 1. │ corecta a │normative nationale │ modul de implementare a │ ─ Experti din cadrul │permanent│ MEC │ │ MEC │ │
│ │ legislatiei │ care adopta │actelor normative prin care │ Ministerului Economiei si │ │ │ │ │ │
│ │nationale armonizate│prevederi comunitare│ se transpune acquis─ul │ Comertului si din celelalte │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ comunitar │ institutii publice cu │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │responsabilitati in materie. │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────────────┼─────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │Informarea operativa│Prezentarea de comunicate de│ │ │ │ │ │ │
│ │Responsabilitati ale│ a tuturor celor │ presa in care sunt │ │ │ │ │ │ │
│ │ Ministerului │ interesati privind │ prezentate aspecte privind │ │ │ │ │ │ │
│ 2. │ Economiei si │ activitatea de │ legislatia nationala, │ Societatea romaneasca │Decembrie│ MEC │ │Bugetul │ │
│ │Comertului pe linie │integrare europeana │ stadiul si evolutia │ │ 2006 │ │ │ MEC │ │
│ │ de integrare │ desfasurata de │ actiunilor desfasurate in │ │ │ │ │ │ │
│ │ europeana │Ministerul Economiei│cadrul ministerului pe linie│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ si Comertului │ de integrare europeana. │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────────────┼─────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ Prezentarea │ Prezentarea pe site─ul │ │ │ │ │ │ │
│ │ Dezvoltarea │legislatiei adoptate│ propriu al Ministerului │ │ │ │ │ │ │
│ 3. │ comunicarii cu │de catre Ministerul │ Economiei si Comertului: │ Societatea civila │permanent│ MEC │ │Bugetul │ │
│ │ societatea civila │ Economiei si │www.minind.ro a legislatiei │ │ │ │ │ MEC │ │
│ │ │ Comertului │ din sfera de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ responsabilitate. │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴────────────────────┴────────────────────────────┴─────────────────────────────┴─────────┴────────┴───────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────┬────────────────────┬──────────┬─────────┬────────────┬──────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde │ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza │ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │ ─ Popularizarea │ ─ conceptia mesajelor; │ cetateni romani; │Aprilie ─ │ MMSS │ │ MMSS │ │
│ │ │ legislatiei si a │ ─ editarea si difuzarea │ functionari din │octombrie │ MEdC │ │ │ │
│ │ │conditiilor de obtinere a │ pliantelor; │ ANOFM; │ 2005 │ (CNRED) │ │ │ │
│ │ │ dreptului de munca in │ ─ 2 seminarii; │ studenti; │ │ │ │ │ │
│ │ │ statele UE; │ ─ training al │ ANBCC. │ │ │ │ │ │
│ 1.│ Proiectul de │ ─ Popularizarea │functionarilor publici din │ │ │ │ │ │ │
│ │comunicare "Cum sa │schimbarilor din sistemul │ AJOFM │ │ │ │ │ │ │
│ │ muncesti in UE" │ de educatie romanesc │ Contributia MEdC: │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ pentru a se asigura │ Prezentarea unui material │ │ │ │ │ │ │
│ │ │recunoasterea diplomelor, │ cu titlul "Directivele │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ dreptul de munca al │ sectoriale si Directivele │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cetatenilor UE in Romania │ sistemului general al UE │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ etc. │ privind recunoasterea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │calificarilor profesionale"│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │ ─ Popularizarea │Editarea si difuzarea unei │ ─ studenti │octombrie │ MEdC │ DCE │ MEdC │ │
│ │ │programelor comunitare de │brosuri privind mobilitatea│ ─ elevi │ 2005 │ANPCDEFP │Universitati│ │ │
│ │ │ mobilitate educationala │educationala si realizarea │ ─ viitori studenti │ │ │ din B, CJ, │ │ │
│ │ │ (Leonardo, Socrates, │ unui site pe Internet. │ │ │ │IS, BV, CT, │ │ │
│ │ Proiectul de │ etc.), pentru a incuraja │ │ │ │ │ TM │ │ │
│ 2.│comunicare "Student│ mobilitatea │ │ │ │ │ ANSIT │ │ │
│ │ in Uniunea │─ Popularizarea bursei de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Europeana" │ studiu Guvernul Romaniei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ca oportunitate de studiu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ la universitatile │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ prestigioase din │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ strainatate. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │ ─ informarea cadrelor │ ─ Realizarea unui CD cu │─ cadrele didactice │octombrie │ MEdC │ CCD │ MEdC │ │
│ │ │ didactice cu privire la │ informatii pe teme │ din invatamantul │ 2005 │ ISJ │ Furnizorii │ │ │
│ │ │aderarea Romaniei la UE si│ europene; │ preuniversitar │ │ │de programe │ │ │
│ │ │ programele comunitare in │ ─ Realizarea unui site │─ elevii (indirect) │ │ │ de formare │ │ │
│ │ │ domeniul educatiei si │ dedicat profesorilor in │ │ │ │ continua a │ │ │
│ │ │ formarii profesionale; │ vederea atingerii │ │ │ │personalului│ │ │
│ │ │ ─ formarea cadrelor │ obiectivelor mentionate; │ │ │ │ didactic │ │ │
│ │ │ didactice in vederea │ ─ Alocarea unui numar de │ │ │ │ MIE │ │ │
│ │ │ introducerii la orele de │ ore in cadrul programelor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ curs (altele decat │ de formare continua (2─4 │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Educatie civica) a │ore) in vederea pregatirii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │informatiilor despre UE si│pentru abordarea tematicii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ a actiunilor europene in │europene la orele de curs. │ │ │ │ │ │ │
│ 3.│ Uniunea Europeana │ domeniul educatiei; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ in scoala │─ informarea profesorilor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ romaneasca │ despre actiunile din │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │domeniul educatiei pe teme│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ europene, desfasurate la │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ nivel european sau la │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ nivel national; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ─ punerea la dispozitia │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │profesorilor a unui suport│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ informativ pentru a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ sustine abordarea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ tematicilor europene la │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │nivelul curriculumului la │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ decizia scolii si │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ infiintarea de Cluburi │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ europene in scoli. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │Informarea cetatenilor din│─ o ancheta initiala si una│ Locuitorii din │ MEdC │ianuarie─│ │ Phare │ │
│ │ │mediul rural cu privire la│ finala ptr. constatarea │ Secaria si Valea │ (APART) │octombrie│ │ APART │ │
│ │ │ procesul de aderare a │ nivelului de informare │Doftanei, impartiti │ │ 2005 │ │ primarii │ │
│ │ │ Romaniei la Uniunea │─ infiintarea a doua puncte│ in grupuri tinta, │ │ │ │ │ │
│ │ Proiect de │ Europeana, prin actiuni │ permanente de informare │ pe criterii de │ │ │ │ │ │
│ │ informare EUR │ directe de cunoastere a │ ─ derularea unei campanii │ varsta si │ │ │ │ │ │
│ 4.│ 2003/20 "Uniunea │ politicilor si │ permanente de informare │ socio─profesionale │ │ │ │ │ │
│ │ Europeana mai │institutiilor europene, a │ (ateliere de lucru, │ │ │ │ │ │ │
│ │ aproape de satul │efectelor, avantajelor si │ prelegeri, concursuri cu │ │ │ │ │ │ │
│ │ romanesc" │ responsabilitatilor │ premii pentru elevi, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ implicate de integrarea │ brosuri "ABC─ul Uniunii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Romaniei in structurile │Europene" si "Europa pentru│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ europene. │ toti ─ proiectie si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ realitate".) │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │ Premierea proiectelor │ Buletine informative, │ ─ reprezentanti ai │ 2005 │ANPCDEFP │ │ Bugetul │ │
│ │ │selectate la editia 2004; │ comunicat de presa, │ scolilor implicate │ │ │ │ANPCDEFP*)│ │
│ │ │diseminarea informatiilor │prezentari ale proiectelor │ in proiecte din │ │ │ │ │ │
│ │ │privind actiunea European │ │ domeniul limbilor │ │ │ │ │ │
│ │ │ Label in Romania; │ │ straine; │ │ │ │ │ │
│ 5.│ Ceremonia │ Cresterea numarului si a │ │ ─ persoane/ │ │ │ │ │ │
│ │ European Label │ calitatii proiectelor ce │ │institutii active in│ │ │ │ │ │
│ │ │ se vor depune la editia │ │domeniul predarii si│ │ │ │ │ │
│ │ │ 2005 a European Label. │ │ invatarii limbilor │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ straine; │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ─ Mass─media; │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │─ conducerea DCE si │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ a MEdc │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │─ Informare cu privire la │ Materiale informative │ Inspectorii │ 2005 │ANPCDEFP │ │ Bugetul │ │
│ │ Reuniuni cu │ posibilitatile si │ │ responsabili cu │ │ │ │ ANPCDEFP │ │
│ │ inspectorii │conditiile de participare │ │ programele de │ │ │ │ │ │
│ 6.│ responsabili cu │ in programul Socrates; │ │cooperare europeana │ │ │ │ │ │
│ │ programele de │─ Cresterea numarului si a│ │ │ │ │ │ │ │
│ │cooperare europeana│ calitatii proiectelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ depuse in cadrul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ programului. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │─ Informare cu privire la │ Materiale informative │ Reprezentanti ai │ 2005 │ANPCDEFP │ │ Bugetul │ │
│ │ │ posibilitatile si │ │ institutiilor de │ │ │ │ ANPCDEFP │ │
│ │ │conditiile de participare │ │ invatamant │ │ │ │ │ │
│ │ Reuniuni de │ la actiunea Comenius; │ │ preuniversitar │ │ │ │ │ │
│ │ informare si │ ─ Diseminarea exemplelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ diseminare │ de buna practica; │ │ │ │ │ │ │ │
│ 7.│ Comenius; │─ Cresterea numarului si a│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ seminarii de │ calitatii proiectelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ contact Comenius │ depuse in cadrul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ programului; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ─ Sprijin in gasirea de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │parteneri pentru initierea│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ unor proiecte. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │─ Informare cu privire la │ Materiale informative │ Institutii, │ 2005 │ANPCDEFP │ │ Bugetul │ │
│ │ │ posibilitatile si │ │ asociatii si │ │ │ │ ANPCDEFP │ │
│ │ │conditiile de participare │ │organizatii care au │ │ │ │ │ │
│ │ Reuniuni de │ la actiunea Grudtvig ─ │ │ in domeniul de │ │ │ │ │ │
│ │ informare si │ educatia adultilor; │ │activitate educatia │ │ │ │ │ │
│ │ diseminare │ ─ Diseminarea exemplelor │ │ adultilor │ │ │ │ │ │
│ 8.│ Grudtvig; │ de buna practica; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ seminarii de │─ Cresterea numarului si a│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ contact Grudtvig │ calitatii proiectelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ depuse in cadrul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ programului; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Sprijin in gasirea de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │parteneri pentru initierea│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ unor proiecte. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │─ Informare cu privire la │ Materiale informative │ Institutii de │ 2005 │ANPCDEFP │ │ Bugetul │ │
│ │ │derularea actiunii Erasmus│ │invatamant superior │ │ │ │ ANPCDEFP │ │
│ │ Reuniuni de │ in Romania; │ │ eligibile in │ │ │ │ │ │
│ 9.│ informare si │ ─ Diseminarea exemplelor │ │ programul Erasmus │ │ │ │ │ │
│ │diseminare Erasmus │ de buna practica; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ─ Cresterea calitatii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ mobilitatilor in cadrul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ actiunii Erasmus. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │─ Informare cu privire la │ Materiale informative │ Factori de decizie │ 2005 │ANPCDEFP │ │ Bugetul │ │
│ │ │ posibilitatile si │ │ din invatamantul │ │ │ │ ANPCDEFP │ │
│ │ │conditiile de participare │ │ preuniversitar │ │ │ │ │ │
│ │ Reuniuni de │ la actiunea Arion; │ │ │ │ │ │ │ │
│ 10.│ informare si │ ─ Diseminarea exemplelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ diseminare Arion │ de buna practica; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │─ Cresterea numarului si a│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ calitatii proiectelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ depuse in cadrul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ programului. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │─ Informare cu privire la │ Materiale informative │Institutii active in│ 2005 │ANPCDEFP │ │ Bugetul │ │
│ │ │ posibilitatile si │ │domeniul predarii si│ │ │ │ ANPCDEFP │ │
│ │ │conditiile de participare │ │ invatarii limbilor │ │ │ │ │ │
│ │ Reuniuni de │ la actiunea Lingua; │ │ straine, asociatii │ │ │ │ │ │
│ 11.│ informare si │ ─ Diseminarea exemplelor │ │ale profesorilor de │ │ │ │ │ │
│ │ diseminare Lingua │ de buna practica; │ │ limbi straine, │ │ │ │ │ │
│ │ │─ Cresterea numarului si a│ │ centre de resurse │ │ │ │ │ │
│ │ │ calitatii proiectelor │ │ lingvistice │ │ │ │ │ │
│ │ │ depuse in cadrul │ │ institutii de │ │ │ │ │ │
│ │ │ programului. │ │ invatamant │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │─ Informare cu privire la │ Materiale informative │Universitati, centre│ 2005 │ANPCDEFP │ │ Bugetul │ │
│ │ │ posibilitatile si │ │de educatie deschisa│ │ │ │ ANPCDEFP │ │
│ │ │conditiile de participare │ │si la distanta, ONG │ │ │ │ │ │
│ │ Reuniuni de │ la actiunea Minerva; │ │ sau firme cu │ │ │ │ │ │
│ 12.│ informare si │ ─ Diseminarea exemplelor │ │ preocupari in │ │ │ │ │ │
│ │diseminare Minerva │ de buna practica; │ │ domeniul IT │ │ │ │ │ │
│ │ │─ Cresterea numarului si a│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ calitatii proiectelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ depuse in cadrul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ programului │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │ ─ Informare privind noua │ Materiale informative │ Publicul larg │ 2005 │ANPCDEFP │ │ Bugetul │ │
│ │ Reuniuni de │ generatie de programe │ │ │ │ │ │ ANPCDEFP │ │
│ 13.│ informare privind │ comunitare in domeniul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ noua generatie de │ educatiei si formarii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │programe comunitare│ profesionale; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ─ Cunoasterea noului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ program. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │ Cresterea vizibilitatii │Brosuri, pliante, buletine │ Publicul larg │ 2005 │ANPCDEFP │ │ Bugetul │ │
│ │ │ programului Socrates │ informative, afise, │ │ │ │ │ ANPCDEFP │ │
│ │ │ Cresterea numarului de │ materiale promotionale │ │ │ │ │ │ │
│ │ │institutii participante in│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Publicare de │ programul Socrates in │ │ │ │ │ │ │ │
│ 14.│ materiale │special in judetele cu un │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ informative │numar mai mic de proiecte │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ sau in zonele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ dezavantajate (mediul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │rural, zone dezavantajate │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ socio─economic etc.) │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │─ Cresterea vizibilitatii │Brosuri, pliante, buletine │Mass media, publicul│ 2005 │ANPCDEFP │ │ Bugetul │ │
│ │ │ programelor Socrates si │ informative, afise, │ larg, conducerea │ │ │ │ ANPCDEFP │ │
│ │ │ Leonardo; │ materiale promotionale, │ Delegatiei CE si a │ │ │ │ │ │
│ │ │ ─ diseminarea exemplelor │organizarea unor expozitii │ MEC, institutii de │ │ │ │ │ │
│ │ │ de buna practica privind │ cu produse finale ale │ educatie │ │ │ │ │ │
│ │ │ proiectele derulate in │ proiectelor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ cadrul celor doua │ │ │ │ │ │ │ │
│ 15.│ Saptamana SocLeo │ programe; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(Socrates─Leonardo)│─ Cresterea transparentei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ programelor Socrates si │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Leonardo, cresterea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ numarului de institutii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │participante in programele│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Socrates si Leonardo in │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │special in judetele cu un │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │numar mai mic de proiecte │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ sau in zonele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ dezavantajate (mediul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │rural, zone dezavantajate │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ socio─economic) │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ Reuniuni de │ Pregatirea promotorilor │ Model de Contract │ ─ Elevi │ 2005 │ANPCDEFP │ │ Buget │ │
│ │ informare si │ privind contractarea │ Mobilitati 2004 │ ─ Studenti │ │ │ │ ANPCDEFP │ │
│ │ pregatire a │proiectelor de mobilitati,│ Anexe Contract │ ─ Muncitori si │ │ │ │ │ │
│ │ promotorilor │ exercitiul 2004; │ Mobilitati 2004 │tineri absolventi de│ │ │ │ │ │
│ 16.│ privind │ Contractarea proiectelor │ Modele rapoarte finale │ invatamant │ │ │ │ │ │
│ │ contractarea │de mobilitati, exercitiul │ Modele rapoarte │ universitar │ │ │ │ │ │
│ │ proiectelor de │ 2004 │ intermediare │ │ │ │ │ │ │
│ │mobilitati Leonardo│ │ Formulare contractare │ │ │ │ │ │ │
│ │ da Vinci, │ │ promotor─partener │ │ │ │ │ │ │
│ │ exercitiul 2004 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │─ Cresterea vizibilitatii │Brosuri, pliante, buletine │ Publicul larg │ 2005 │ANPCDEFP │ │ Bugetul │ │
│ │ │ programului Leonardo da │ informative, afise, │ │ │ │ │ ANPCDEFP │ │
│ │ Publicare de │ Vinci; │ materiale promotionale │ │ │ │ │ │ │
│ │ materiale │ ─ Cresterea numarului de │ │ │ │ │ │ │ │
│ 17.│informative privind│institutii participante in│ │ │ │ │ │ │ │
│ │programul Leonardo │ programul Leonardo da │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ da Vinci │ Vinci. │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────────┴────────────────────┴──────────┴─────────┴────────────┴──────────┴────┘
------------
    *) Bugetul alocat acestor actiuni desfasurate de ANPCDEFP este prevazut pentru perioada 2005/2006 in contractul operational incheiat
       intre Comisia Europeana si Agentia Nationala.
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────┬────────────────────┬──────────┬─────────┬────────────┬──────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde │ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza │ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ Asigurarea │Prezentarea pe site─ul MFP│ Popularizare pe Internet. │ ─ utilizatorii de │Permanent │ MFP │ │ MFP │ │
│ │ transparentei │a principalelor activitati│ │ Internet │ │ │ │ │ │
│ │ procesului de │derulate de coordonatorul │ │ ─ functionari │ │ │ │ │ │
│ │ programare a │national al asistentei in │ │ publici │ │ │ │ │ │
│ 1. │ Instrumentelor │ceea ce priveste fondurile│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Structurale si │ primite de Romania dupa │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ diseminarea │ aderare. │ │ │ │ │ │ │ │
│ │informatiilor prin │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ portalul AMCSC si │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ AMFC │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │Diseminarea informatiilor │ Editare si distribuire │ ─ Institutiile cu │ 2005 │ MFP │ Autoritati │ Phare │ │
│ │ │ referitoare la Fondurile │ brosura │ atributii in │ │ │ de │ │ │
│ │ │ Structurale │ │derularea fondurilor│ │ │ management │ │ │
│ │ │ │ │ structurale │ │ │ │ │ │
│ │ Brosura de │ │ │ (autoritati de │ │ │ │ │ │
│ │ prezentare a │ │ │ management, │ │ │ │ │ │
│ 2. │ Fondurilor │ │ │ organisme │ │ │ │ │ │
│ │ Structurale │ │ │ intermediare, │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │autoritati de plata │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ consilii judetene │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ prefecturi) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │─ Mediul de afaceri │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ─ Ong─uri │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │ │─ Organizarea de consultari│ Institutiile cu │ 2006 │ MFP │ Toate │ MFP │ │
│ │ │ │ parteneriale in cadrul │ atributii in │ │ │institutiile│ │ │
│ │ │ │ procesului de elaborare a │derularea fondurilor│ │ │cu atributii│ │ │
│ │ │ │ PND 2007─2013 │ structurale │ │ │in derularea│ │ │
│ │ │ │─ actiuni de promovare (in │ (autoritati de │ │ │ fondurilor │ │ │
│ │ │ │ parteneriat cu organisme │ management, │ │ │structurale │ │ │
│ │ │ │ precum camerele de comert │ organisme │ │ │ │ │ │
│ │ Realizarea si │ │ si industrie judetene, │ intermediare, │ │ │ │ │ │
│ 3. │promovarea Planului│ │ asociatiile patronale, │autoritati de plata │ │ │ │ │ │
│ │ National de │ │ autoritati ale │ consilii judetene │ │ │ │ │ │
│ │ Dezvoltare │ │ administratiei publice │ prefecturi) │ │ │ │ │ │
│ │ 2007─2013 │ │locale etc.) a obiectivelor│ ─ Sindicate │ │ │ │ │ │
│ │ │ │PND si masurilor finantate │ patronate, alti │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ din fondurile structurale │ parteneri sociali │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ la nivelul potentialilor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ beneficiari. │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ tiparirea in editie │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ bilingva a PND 2007─2013 │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │ Cresterea transparentei │─ Tiparire studii, brosuri,│ Publicul larg │ 2006 │ MFP │ │ MFP │ │
│ │ │procesului de programare, │ fluturasi, alte materiale │ │ │ │ │ │ │
│ │ │implementare, monitorizare│informative si publicitare │ │ │ │ │ │ │
│ 4. │Centru de informare│ si evaluare a asistentei │ ─ Realizare pagina Web │ │ │ │ │ │ │
│ │ │financiare nerambursabile │ ─ conferinte, seminarii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │acordata Romaniei de catre│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Uniunea Europeana si │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Statele Membre │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼──────────┼────┤
│ │ │Diseminarea informatiilor │ Organizare conferinta │ ─ Institutiile cu │ 2006 │ MFP │ │ Phare │ │
│ │ │ privind gestionarea │ │ atributii in │ │ │ │ │ │
│ │ │ fondurilor structurale │ │derularea fondurilor│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ structurale │ │ │ │ │ │
│ 5. │Conferinta privind │ │ │ (autoritati de │ │ │ │ │ │
│ │ noile evolutii in │ │ │ management, │ │ │ │ │ │
│ │ gestionarea │ │ │ organisme │ │ │ │ │ │
│ │ fondurilor │ │ │ intermediare, │ │ │ │ │ │
│ │ structurale │ │ │autoritati de plata,│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ consilii judetene, │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ prefecturi) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │─ Mediul de afaceri │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ─ Ong─uri │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────────┴────────────────────┴──────────┴─────────┴────────────┴──────────┴────┘
┌────────-─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL INTEGRARII EUROPENE │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────┬───────────┬────────┬────────────┬───────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza │ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼────────────┼───────────┼────┤
│ │ │─ Informarea elevilor din │ ─ organizarea de 10 │ ─ studenti │ martie─ │ MIE │ MEdC │ MIE │ │
│ │ │ ciclul liceal si a │conferinte si dezbateri cu │ ─ profesori │ decembrie │ │ │ Impreuna │ │
│ │ │studentilor cu privire la │ privire la extinderea │ gimnaziu │ │ │ │ pentru o │ │
│ │ │ oportunitatile de │ Uniunii Europene in │ │ │ │ │ Europa │ │
│ │ │ educatie, acces si │ universitati ─ proiectul │ │ │ │ │ tanara │ │
│ │ │ mobilitate in UE. │ "Impreuna pentru o Europa │ │ │ │ │118.024.024│ │
│ │ │ ─ Informarea elevilor si │ tanara" │ │ │ │ │"Europa in │ │
│ │ Campania de │ a profesorilor din │─ organizarea de 10 sesiuni│ │ │ │ │ scoala" │ │
│ │ comunicare │ scolile generale cu │ de informare pentru │ │ │ │ │148.822.000│ │
│ 1.│"Impreuna pentru o │ privire la UE │ profesori, cu suport │ │ │ │ │ │ │
│ │ Europa tanara" si │ ─ institutii, politici, │ informativ, si realizarea │ │ │ │ │ │ │
│ │"Europa in scoala" │ cetatenia europeana, │ unui scenariu de lectie │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ valori, Tratatul │ interactiva pentru elevi, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Constitutional │avand ca suport "Calatorie │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ spre Uniunea Europeana" ─ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ proiectul "Europa in │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ scoala" │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ dezbateri si sesiuni de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │informare in B, CJ, IS, BV,│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ TM, BH, DJ, SB, CT, BM │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼────────────┼───────────┼────┤
│ │ │ Informarea generala a │ ─ Vizitarea unui │ Publicul larg │Septembrie─│ MIE │ ANBCC │ Guvernul │ │
│ │ │ publicului cu privire la │ call─center din tarile │ │ Decembrie │ │ │ Romaniei │ │
│ │ │ institutiile si │ vecine sau EU 15 si │ │ │ │ │ 3.000─ │ │
│ │ │ politicile UE, la │stabilirea formulei optime │ │ │ │ │ 6.000 EUR │ │
│ │ │ oportunitatile existente │ de functionare │ │ │ │ │ pentru 1 │ │
│ │ │ pentru diverse categorii │─ Structurarea informatiei │ │ │ │ │ post de │ │
│ │ │ sociale (oameni de │din Tratatul de aderare pe │ │ │ │ │ lucru │ │
│ │ │ afaceri, studenti, │ cat mai multe domenii de │ │ │ │ │ │ │
│ 2.│ Call─center │ fermieri etc.) si la │ interes pentru public │ │ │ │ │ │ │
│ │ EURO─DESK │fondurile structurale, la │(afaceri─entrepreneurship, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ costurile anticipate ale │ agricultura si dezvoltare │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ aderarii etc. │rurala, educatie, impozite,│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ protectie sociala s.a.) │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ Conceperea unui program │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ care sa identifice │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │informatia cu ajutorul unor│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ cuvinte─cheie │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ Formarea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ operatorului─rilor │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼────────────┼───────────┼────┤
│ │ │ Colaborarea cu presa │ ─ Seminarii pentru presa │ Jurnalisti │ aprilie ─ │ MIE │ ADR─uri │ MIE │ │
│ │ │ pentru informarea │ locala; │ │ decembrie │ │ Prefecturi │ De │ │
│ 3.│ Presa si Uniunea │ populatiei despre UE. │ ─ Propunerea unei "Pagini │ │ │ │ Consilii │ stabilit │ │
│ │ Europeana │ │ europene" in publicatiile │ │ │ │ judetene │ │ │
│ │ │ │ interesate si asigurarea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ materialelor informative │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼────────────┼───────────┼────┤
│ │ │─ Prezentarea avantajelor │ ─ Conceptie, editare si │ Agricultori │ Mai ─ │ MAPDR │ DCE │ MAPDR │ │
│ │ │ si dezavantajelor, │ difuzare ziar trimestrial │ │ Noiembrie │ MIE │ Asociatii, │ MIE │ │
│ │ │ consecintelor directe si │ "EUROFERMA"; │ │ │ MAI │ sindicate │ ─ 5.000 │ │
│ │ │ indirecte asupra │─ 8 caravane ─ intalniri cu│ │ │ │ ale │ EUR/trim. │ │
│ │ │agricultorilor/fermierilor│ fermieri si elite rurale │ │ │ │fermierilor │ pt. ziar │ │
│ │ Caravana rurala │in urma aderarii Romaniei │ (acoperirea a 30% din │ │ │ │ Directiile │ │ │
│ 4.│"Fermier in Uniunea│ la UE; │ localitati = 1000 │ │ │ │ Agricole │ │ │
│ │ Europeana" │ ─ Informarea │ localitati); │ │ │ │Prefecturile│ │ │
│ │ │ agricultorilor privind │ │ │ │ │ ADR │ │ │
│ │ │ transformarile │ │ │ │ │ ANCA │ │ │
│ │ │ agriculturii romanesti │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pentru a fi competitiva pe│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ piata Uniunii Europene. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼────────────┼───────────┼────┤
│ │ Campania de │Prezentarea implicatiilor │ ─ 10 sesiuni de informare │ Oameni de │ Mai─ │ MIE │ CCIRMB │ MIE │ │
│ │ comunicare │integrarii Romaniei in UE │pentru oamenii de afaceri; │ afaceri │ Octombrie │ │Organizatii │ ─ 3.300 │ │
│ 5.│ "Integrarea │ asupra mediului de │ ─ brosuri privind │ │ │ │ ale │ EUR pt. 10│ │
│ │ europeana si │afaceri, caracteristicile │ rezultatele negocierilor, │ │ │ │oamenilor de│ seminarii │ │
│ │ mediul de │pietei comune, finantarea │riscuri si oportunitati pt │ │ │ │ afaceri │ IER ─ │ │
│ │ afaceri" │ IMM─urilor etc. │ IMM ─ tiparite si pe CD │ │ │ │ │ brosuri │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼────────────┼───────────┼────┤
│ │ │ ─ Prezentarea pe site─ul │ ─ promovare pe Internet; │ Utilizatorii de │ permanent │ MIE │ DCE │ │ │
│ │ │ Guvernului si MIE a │ ─ evaluare impact. │ Internet │ Mai─iulie │ │ │ │ │
│ │ │ principalelor institutii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │europene si a progreselor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ realizate de Romania in │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pregatirea pentru aderare;│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Cresterea │ ─ Realizarea unui portal │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ vizibilitatii │ web "Romania si Uniunea │ │ │ │ │ │ │ │
│ 6.│ informatiilor │ Europeana" cu sectiuni │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ despre aderare si │generale despre politici, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ despre integrarea │ institutii, cetatenie, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Romaniei in UE pe │ valori, Tratat │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Internet │ Constitutional, Carta │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Drepturilor Fundamentale │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │s.a. si sectiuni dedicate │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ mediului de afaceri, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ intreprinzatorilor din │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │mediul rural, tinerilor si│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ studentilor, elevilor si │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ copiilor, femeilor. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼────────────┼───────────┼────┤
│ │ │ Introducerea dimensiunii │1. Parteneriat public─ │ Femei din mediul │Iunie 2005 │ MIE │ Delegatia │ │ │
│ │ │ de gen in campania de │privat (ONG─uri cu │ urban, cu varste │ │ │ Comisiei │ MIE │ │
│ │ │ informare privind │expertiza in domeniu: │ cuprinse intre 18 │ │ │ Europene │ 6.000 EUR │ │
│ │ │ integrarea in UE │Centrul de Dezvoltare │ si 45 de ani, cu │ │ │ MMSSF │publicatii,│ │
│ │ │ Asigurarea nevoilor de │Curriculara si Studii de │statut educational,│ │ │ M.Ed.C. │ spot TV, │ │
│ │ │ informare a femeilor │Gen ─ FILIA, Centrul │ ocupational si │ │ │ M.S. │consultanta│ │
│ │ │ active ocupational si │Parteneriat pentru │ venit mediu │ │ │ CPE │ │ │
│ │ │ social │Egalitate s.a. │ │ │ │ FILIA │ │ │
│ │ │ │2. Campanie media─articole │ │ │ │ ANBCC │ │ │
│ │ │ │in publicatii pentru femei,│ │ │ │ Help Net │ │ │
│ │ │ │participari radio─TV ale │ │ │ │ s.a. │ │ │
│ 7.│ Campanie de │ │personalitatilor publice, │ │ │ │ │ │ │
│ │ informare pentru │ │promotoare ale campaniei │ │ │ │ │ │ │
│ │ femei │ │3. Pliant ─ Europa este │ │ │ │ │ │ │
│ │ "Europa e │ │importanta pentru tine │ │ │ │ │ │ │
│ │ importanta pentru │ │4. Sectiune dedicata │ │ │ │ │ │ │
│ │ tine!" │ │femeilor in portalul │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │integrarii europene │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │5. Newsletter saptamanal │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │6. Spot TV cu tema: │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Drepturile, siguranta, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │familia, viitorul copiilor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │tai si cariera ta sunt │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │importante pentru tine. Tu │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │esti importanta pentru │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Europa! │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │7. To do list pentru │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │implementarea principiilor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │de egalitate de gen si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │non─discriminare in sfera │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │publica si cea privata │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │8. Ghidul integrarii pentru│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │femei │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │9. 14 seminarii de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │informare │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │10. Analiza impactului │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │integrarii asupra grupului │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │tinta │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────────┴───────────────────┴───────────┴────────┴────────────┴───────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL JUSTITIEI │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────┬────────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────┬────────────┬────────────┬───────────┬─────────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │ Raspunde │ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ 1. │ASIGURAREA UNUI ACT│Imbunatatirea informarii│ Realizarea unui numar de │ Justitiabili │ Anual │ CSM │ │ Buget CSM │ │
│ │ DE JUSTITIE │ cetatenilor cu privire │aproximativ 650 ghiduri/an │ │ incepand │ MP │ │ 2005 │ │
│ │ TRANSPARENT SI │la sistemul judiciar si │ pentru orientarea │ │ cu 2005 │ Curtile de │ │ existent │ │
│ │ EFICIENT │la drepturile procesuale│justitiabililor in vederea │ │ MP │ apel │ │ │ │
│ │ │ ale acestora │ asigurarii unei mai bune │ │ Curtile de │ Parchetele │ │ Bugete │ │
│ │ │ │ informari asupra │ │ apel │de pe langa │ │ CSM 2006 │ │
│ │ │ │ sistemului judiciar si │ │ Parchetele │ curtile de │ │ si 2007 │ │
│ │ │ │ distribuirea acestora │ │ de pe │ apel │ │ │ │
│ │ │ │ pentru fiecare curte de │ │ langa │ │ │ │ │
│ │ │ │apel si la parchetele de pe│ │ curtile de │ │ │ │ │
│ │ │ │ langa curtile de apel. │ │ apel │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ Organizarea a minim 56 de │ Justitiabili │ Anual, │ Toate │ │ Bugetele │ │
│ │ │ │ manifestari de tipul │ │incepand cu │ instantele │ │ instantelor │ │
│ │ │ │"usilor deschise" la sediul│ │25 octombrie│ CSM │ │ │ │
│ │ │ │ instantelor. │ │ 2005 │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ Dotarea cu echipamente de │ Justitiabili │ Septembrie │ MJ │ │ Buget MJ │ │
│ │ │ │comunicatii (fax, copiator,│ │ 2006 │ │ │ 2006 │ │
│ │ │ │ conexiune internet) a │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Birourilor de informatii si│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ relatii publice de la │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │curtile de apel, tribunale │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ si judecatorii cu volum │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ mare de activitate │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ Initierea de campanii de │ Justitiabili │ Ianuarie │ MJ │ │ PHARE 2004 │ │
│ │ │ │informare si publicarea de │ │ 2006 ─ │ │ │ 1.2 MEUR │ │
│ │ │ │ brosuri cu privire la │ │ decembrie │ │ │ Fonduri CE │ │
│ │ │ │ formele si conditiile de │ │ 2006 │ │ │ plus 50.000 │ │
│ │ │ │ obtinere a asistentei │ │ │ │ │ EUR co─ │ │
│ │ │ │ juridice gratuite │ │ │ │ │ finantare │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ Romania │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │Publicarea informatiilor de│ Justitiabili │ Permanent, │ MJ │ │ Bugetele │ │
│ │ │ │ interes public si │ │ incepand │ ICCJ │ │institutiilor│ │
│ │ │ │ actualizarea acestora pe │ │ cu iulie │ Curtile de │ │ vizate │ │
│ │ │ │ site-urile MJ, ICCJ, │ │ 2005 │ apel │ │ │ │
│ │ │ │ curtilor de apel, │ │ │ Parchetele │ │ │ │
│ │ │ │ parchetelor de pe langa │ │ │de pe langa │ │ │ │
│ │ │ │ curtile de apel, PNA, │ │ │ curtile de │ │ │ │
│ │ │ │ PICCJ, CSM, INM, SNG. │ │ │ apel │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ PNA │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ PICCJ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ CSM │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ INM │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ SNG │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ Accesul magistratilor │Publicarea pe site─ul ICCJ │ Magistrati, │ Permanent, │ ICCJ │ │ Buget ICCJ │ │
│ │ │ la jurisprudenta │a hotararilor relevante ale│ Presa, │ pe masura │ │ │ │ │
│ │ │ │ ICCJ in diferite domenii │ justitiabili │ redactarii │ │ │ │ │
│ │ │ │ ale dreptului │ │hotararilor │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ Elaborarea anuala a │ │ Decembrie │ │ │ │ │
│ │ │ │Buletinului jurisprudentei │ │ 2005 si │ │ │ │ │
│ │ │ │ ICCJ. │ │ octombrie │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │al fiecarui │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ an urmator │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ Elaborarea Buletinului │ │Trimestrial │ │ │ │ │
│ │ │ │ Casatiei, cu │ │ incepand │ │ │ │ │
│ │ │ │ jurisprudenta, doctrina, │ │ cu aprilie │ │ │ │ │
│ │ │ │ comunicari │ │ 2005 │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ Crearea de website─uri │ Magistrati, │ August │ MJ │ │ Buget MJ │ │
│ │ │ │ pentru toate curtile de │ presa, │ 2005 │ │ │ 2005 │ │
│ │ │ │ apel. │ justitiabili │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Dezvoltarea unui portal web│ │ Decembrie │ MJ │ │ Buget MJ │ │
│ │ │ │ pe care sa fie publicate │ │ 2005 │ │ │ 2005 │ │
│ │ │ │ informatiile de interes │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ public, inclusiv │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ jurisprudenta relevanta a │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ curtilor de apel si a │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ tribunalelor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ Elaborarea la nivelul │ │ anual, │ Curtile de │ │ Bugetul │ │
│ │ │ │ fiecarei curti de apel a │ │incepand cu │ apel │ │ fiecarei │ │
│ │ │ │buletinului jurisprudentei │ │1 iunie 2005│ │ │curti de apel│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Elaborarea de buletine ale │ │Semestrial, │ MJ │ │ Buget MJ │ │
│ │ │ │ jurisprudentei comunitare │ │incepand cu │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ decembrie │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ 2005 │ │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ Eficientizarea │ Campanii de informare │ Magistrati │ Mai─ │ CSM │ │ Buget CSM │ │
│ │ │ comunicarii in cadrul │asupra Codului Deontologic │ │ octombrie │ │ │ 2005 │ │
│ │ │ sistemului judiciar │actualizat in cele 15 curti│ │ 2005 │ │ │ existent si │ │
│ │ │ │ de apel, cu participarea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ unor magistrati din alte │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ state si implementarea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ acestuia. │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ Distribuirea de brosuri │ │ │ │ │ Program │ │
│ │ │ │ cuprinzand prevederile │ │ │ │ │ Phare 2002 │ │
│ │ │ │ Codului Deontologic, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ Crearea unei sectiuni │ Magistrati │ Ianuarie │ CSM │ │ Buget CSM │ │
│ │ │ │interactive pe site─ul CSM,│ │ 2006 │ │ │ 2006 │ │
│ │ │ │care sa faciliteze dialogul│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │direct al magistratilor cu │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ membrii CSM. │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ Elaborarea unor ghiduri │ Institutiile │ Iunie 2006 │ CSM │ │ Buget CSM │ │
│ │ │ │ care sa cuprinda: │ din sistemul │ │ │ │ 2006 │ │
│ │ │ │─ cele mai bune practici de│ judiciar │ │ │ │ plus │ │
│ │ │ │ gestionare optima a │ │ │ │ │ Program │ │
│ │ │ │ volumului individual de │ │ │ │ │ Phare 2004 │ │
│ │ │ │ activitate; │ │ │ │ │ (1.2 MEUR │ │
│ │ │ │ ─ prevederile ce au drept │ │ │ │ │ fonduri CE │ │
│ │ │ │ scop realizarea │ │ │ │ │ plus co─ │ │
│ │ │ │ procedurilor in termene │ │ │ │ │ finantare │ │
│ │ │ │ mai scurte │ │ │ │ │ Romania │ │
│ │ │ │ Distribuire a 4.000 de │ │ │ │ │ 300.000) │ │
│ │ │ │exemplare judecatorilor si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ procurorilor. │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ Crearea unui centru de │ Institutiile │ Octombrie │ MJ │ │ Phare 2003 │ │
│ │ │ │ documentare si informare │ din sistemul │ 2006 │ MP │ │ Program │ │
│ │ │ │accesibil profesionistilor │ judiciar │ │ │ │ Phare 2003 │ │
│ │ │ │ in domeniul "Justitiei │ │ │ │ │ (1,1 MEUR │ │
│ │ │ │ pentru minori". │ │ │ │ │ fonduri CE │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │plus 223.000 │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ Euro │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │co─finantare │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ Romania) │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │Buget MJ 2006│ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ Actualizarea Ghidurilor │ Institutiile │Trimestrial,│ MJ │ │ Buget MJ │ │
│ │ │ │ electronice de cooperare │ din sistemul │ incepand │ │ │ 2005 │ │
│ │ │ │judiciara internationala si│ judiciar │ cu aprilie │ │ │ existent │ │
│ │ │ │ publicarea acestora. │ national si │ 2005 │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ international │ │ │ │ Bugete MJ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ si MP 2006, │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ 2007 │ │
│ │ ├────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ Imbunatatirea │ Publicarea unui manual de │ Institutiile │Martie 2006 │ MJ │ │ Buget MJ │ │
│ │ │ comunicarii cu privire │ bune practici privind │ din sistemul │ │ │ │ 2005 │ │
│ │ │ la mediul de afaceri │ procedurile de faliment │ judiciar si │ │ │ │ │ │
│ │ │ │care va cuprinde formulare │ mediul de │ │ │ │ plus │ │
│ │ │ │ standardizate, practica │ afaceri │ │ │ │ Program │ │
│ │ │ │ judiciara relevanta la │ │ │ │ │ Phare 2002 │ │
│ │ │ │ nivel european, precum si │ │ │ │ │ privind │ │
│ │ │ │ un ghid de folosire a │ │ │ │ │ insolventa │ │
│ │ │ │ aplicatiei informatice │ │ │ │ │ (1,55 MEUR │ │
│ │ │ │ folosita in cadrul │ │ │ │ │ fonduri CE) │ │
│ │ │ │ sectiilor/completelor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ specializate in acest │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ domeniu. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ 2. │ │ │Crearea unui web─site, care│ Institutiile │Martie 2006 │ MJ │ │ Buget MJ │ │
│ │ │ │ sa ofere accesul la │ din sistemul │ │ │ │ 2005 si │ │
│ │ │ │ informatii de interes │ judiciar si │ │ │ │ Program │ │
│ │ │ │ public si formulare │ mediul de │ │ │ │ Phare 2002 │ │
│ │ │ │ standardizate specifice │ afaceri │ │ │ │ privind │ │
│ │ │ │ procedurii falimentului │ │ │ │ │ insolventa │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ (1,55 MEUR │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ fonduri CE) │ │
│ ├───────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ PREVENIREA SI │ Transparenta in │ Intocmirea si prezentarea │ ─ opinia │ Anual │ PNA │ │ Buget PNA │ │
│ │ COMBATEREA │ comunicare si │de catre PNA a unui raport │ publica │ incepand │ │ │ │ │
│ │ CORUPTIEI │facilitarea accesului la│ anual privind rezultatele │ nationala │ cu │ │ │ │ │
│ │ │ informatie │ combaterii coruptiei la │─ institutiile │ noiembrie │ │ │ │ │
│ │ │ │nivel inalt ─ publicare pe │ din sistemul │ 2005 │ │ │ │ │
│ │ │ │ site PNA │ judiciar │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ national, │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │─ organizatiile│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ non─ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │guvernamentale,│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ asociatiile │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │profesionale si│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ societatea │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ civila, │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ─ mediul de │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ afaceri roman │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │Publicarea anuala de catre │ ─ opinia │ Anual, │ CC │ │ Bugetul │ │
│ │ │ │Curtea de Conturi a listei │ publica │ incepand │ │ │ Curtii de │ │
│ │ │ │ donatorilor si a sumelor │ nationala si │ cu iunie │ │ │ Conturi │ │
│ │ │ │ acordate partidelor │ europeana, │ 2006 │ │ │ existent │ │
│ │ │ │ politice. │─ institutiile │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ din sistemul │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ judiciar │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ national si │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ european, │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │─ organizatiile│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ non─ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │guvernamentale,│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ asociatiile │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │profesionale si│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ societatea │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ civila, │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ─ mediul de │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ afaceri roman │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ si strain; │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │Elaborarea si publicarea de│ ─ opinia │Anual si cu │ CC │ │ Bugetul │ │
│ │ │ │ catre Curtea de Conturi a │ publica │ ocazia │ │ │ Curtii de │ │
│ │ │ │ rapoartelor de audit │ nationala si │campaniilor │ │ │ Conturi │ │
│ │ │ │ privind finantarea │ europeana, │ electorale │ │ │ existent │ │
│ │ │ │ partidelor politice si a │─ institutiile │ incepand │ │ │ │ │
│ │ │ │ campaniilor electorale │ din sistemul │ din mai │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ judiciar │ 2005 │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ national si │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ european, │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │─ organizatiile│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ non─ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │guvernamentale,│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ asociatiile │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │profesionale si│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ societatea │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ civila, │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ─ mediul de │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ afaceri roman │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ si strain; │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ Campanie de informare │ ─ opinia │ Septembrie │ CSM, MEC; │ │ Bugetele │ │
│ │ │ │ asupra codurilor de │ publica │ 2006 │ MFP; MAI; │ │institutiilor│ │
│ │ │ │ conduita pentru diferite │ nationala │ │ MAE etc. │ │ respective │ │
│ │ │ │sectoare publice, inclusiv │─ personal din │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ prin includerea in │sectorul public│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ pregatirea profesionala │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ specializata a unor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ componente de integritate │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ si anticoruptie pentru │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ sectorul public │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ Campanie de informare │Opinia publica │ Decembrie │ MJ │ ONG─uri │ Necesita │ │
│ │ │ │ publica si de schimbare a │ │ 2005 │ │ │ resurse │ │
│ │ │ │atitudinii fata de coruptie│ │ │ │ │suplimentare │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ de 150.000 │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ euro │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ Continuarea masurii │ ─ opinia │ Incepand │ MJ │ ONG─uri │ Componenta │ │
│ │ │ │ prevazute la punctul │ publica │ cu │ │ │ PHARE │ │
│ │ │ │ anterior prin campanii de │ │ decembrie │ │ │ 2004 │ │
│ │ │ │ informare si schimbare de │ │ 2005 │ │ │ │ │
│ │ │ │ atitudine axate pe teme │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ punctuale (posibile teme: │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ dreptul la informare al │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │cetateanului, transparenta │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │in administratie, coruptie─│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │institutii si competentele │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ lor in prevenirea si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ combaterea coruptiei, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ accesul la institutii, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ protectia avertizorilor, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ rolul fiecaruia in │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │combaterea coruptiei etc.).│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ Publicarea pe site─ul │ ─ opinia │ Termenele │Institutiile│ │ Bugetele │ │
│ │ │ │institutiilor initiatoare a│ publica │ prevazute │initiatoare │ │institutiilor│ │
│ │ │ │ proiectelor de lege │ nationala si │ in HG │ │ │ initiatoare │ │
│ │ │ │ privind: reesalonari si │ europeana, │nr. 231/2005│ │ │ │ │
│ │ │ │ scutiri de plata; │─ institutiile │ │ │ │ │ │
│ │ │ │atribuirea contractelor de │ din sistemul │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ finantare nerambursabila │ judiciar │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ din fondurile publice; │ national si │ │ │ │ │ │
│ │ │ │alocarea fondurilor publice│ european, │ │ │ │ │ │
│ │ │ │pentru publicitate; accesul│─ organizatiile│ │ │ │ │ │
│ │ │ │la informatiile de interes │ non─ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │public, evaziunea fiscala; │guvernamentale,│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ crearea unei autoritati │ asociatiile │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ pentru monitorizarea │profesionale si│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ declaratiilor de avere si │ societatea │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ de interese. │ civila, │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ─ mediul de │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ afaceri roman │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ si strain; │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ Organizarea unui program │ ─ Elevii din │Incepand cu │ MEdC │MJ, ONG─uri│ Necesita │ │
│ │ │ │ pilot in licee in vederea │institutiile de│ octombrie │ │ │ resurse │ │
│ │ │ │ adaptarii programei │ invatamant │ 2005 │ │ │ bugetare │ │
│ │ │ │ scolare referitoare la │ liceal │ │ │ │suplimentare │ │
│ │ │ │ educatia civica prin │ │ │ │ │100.000 Euro │ │
│ │ │ │includerea unei componente │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ de integritate si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ prevenire a coruptiei │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────┴────────────────────────┴───────────────────────────┴───────────────┴────────────┴────────────┴───────────┴─────────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL MEDIULUI SI GOSPODARIRII APELOR │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────────────────┬────────────────────────┬───────────────────────┬───────────────┬────────────┬────────┬────────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea proiectului │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│ │ │ │ │ │ │colaboreaza │bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────┼────────────┼────────┼────┤
│ 1. │ Proiect "Stabilirea retelei │ │ │ │ │ MMGA │ │ MMGA │ │
│ │ europene de arii naturale │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ protejate NATURA 2000" │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────┼────────────┼────────┼────┤
│ 2. │ Proiect "Regimul de obtinere, │ │ │ │ │ MMGA │ │ MMGA │ │
│ │ testare, utilizare si plasare │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ pe piata a organismelor │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ modificate genetic" │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────┼────────────┼────────┼────┤
│ 3. │ Proiect "Regimul speciilor │ │ │ │ │ MMGA │ │ MMGA │ │
│ │ strict protejate" │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────┼────────────┼────────┼────┤
│ 4. │ Campanie publicitara privind │ │ │ │ │ MMGA │ │ MMGA │ │
│ │ evaluarea impactului asupra │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ mediului │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────┼────────────┼────────┼────┤
│ 5. │ Organizarea unei intalniri cu │ │ │ │ Mai─Iunie │ MMGA │ Uniunea │ │ │
│ │ Uniunea Patronatelor din │ │ │ │ 2005 │ │Patronatelor│ │ │
│ │ Romania cu tema "Obligatiile │ │ │ │ │ │ din │ │ │
│ │agentilor economici cu privire │ │ │ │ │ │ Romania │ │ │
│ │ la conformarea cu prevederile │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Directivei europene privind │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │prevenire si controlul integrat│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ al poluarii" │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────┼────────────┼────────┼────┤
│ 6. │ Organizarea unei intalniri cu │ │ │ │Iunie─Iulie │ MMGA │ Uniunea │ MMGA │ │
│ │ Uniunea Patronatelor din │ │ │ │ 2005 │ │Patronatelor│ │ │
│ │ agricultura si procesarea │ │ │ │ │ │ din │ │ │
│ │ produselor agricole cu tema │ │ │ │ │ │agricultura │ │ │
│ │ "Obligatiile agentilor │ │ │ │ │ │ si │ │ │
│ │ economici cu privire la │ │ │ │ │ │ procesarea │ │ │
│ │ conformarea cu prevederile │ │ │ │ │ │ produselor │ │ │
│ │ Directivei europene privind │ │ │ │ │ │ agricole │ │ │
│ │prevenire si controlul integrat│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ al poluarii asupra │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ activitatilor din domeniul │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ agriculturii si procesarii │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ produselor agricole." │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────┼────────────┼────────┼────┤
│ 7. │ Proiectul PHARE "Asistenta │ Diseminarea │ Organizarea unei │ │ Octombrie │ MMGA │ │Fonduri │ │
│ │ tehnica pentru evaluarea │informatiilor din Planul│ reuniuni a donorilor │ │ 2005 │ │ │ PHARE │ │
│ │ costurilor de mediu si │ National de Actiune │ │ │ │ │ │ MMGA │ │
│ │ elaborarea planului de │ pentru Protectia │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ investitii". Componenta 3 │ Mediului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ "Elaborare unei strategii │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │financiare si a unor planuri de│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ investitii" │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────┼────────────┼────────┼────┤
│ 8. │ Transpunerea in practica a │ Constientizarea │ │ │ │ MMGA │ │ MMGA │ │
│ │Directivei europene 2004/35/EC │ operatorilor economici │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ privind raspunderea de mediu │asupra implicatiilor pe │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ care le genereaza, din │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ punct de vedere │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ economic, raspunderea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ pentru prevenirea si │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │remedierea prejudiciilor│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ aduse mediului │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────┼────────────┼────────┼────┤
│ 9. │ Publicarea de brosuri pentru │ │ Editare brosuri │ ─ Operatori │ Octombrie │ MMGA │ ICIM │ MMGA │ │
│ │ constientizarea publicului │ │ │ economici │ 2005 │ │ │ │ │
│ │privind gestionarea deseurilor │ │ │ ─ Consilii │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ locale │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼────────┼────────────┼────────┼────┤
│10. │ Constientizarea public asupra │ │ Editare brosuri │ ─ Operatori │ Septembrie │ MMGA │ ICIM │ MMGA │ │
│ │ substantelor chimice │ │ │ economici │ 2005 │ │ Proiect │ │ │
│ │ periculoase │ │ │ ─ Investitori │ │ │ Phare │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ Twinning │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ chimicale │ │ │
└────┴───────────────────────────────┴────────────────────────┴───────────────────────┴───────────────┴────────────┴────────┴────────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI │
│ Comunicare interna │
├────┬───────────────────────┬─────────────────────────────┬───────────────────────┬───────────────┬────────────┬─────────┬───────────┬───────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea proiectului │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde │ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ │ │ │ │ │ │colaboreaza│ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────────────────┼─────────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────┤
│ 1. │ Cum sa muncesti in │ Diseminare de informatii │ │ ─ cetateni │ aprilie ─ │ MMSSF │ DCE │ ANOFM │ │
│ │ Europa │ privind legislatia si │ ─ elaborarea │ romani; │ octombrie │ │ ANOFM │ OMFM │ │
│ │ │ conditiile de obtinere a │ materialelor │ ─ functionari │ │ │ DMS─OMFM │ │ │
│ │ │dreptului de munca in statele│ informative; │ publici │ │ │ │ │ │
│ │ │ membre UE, precum si │ ─ editare si difuzare │ │ │ │ │ │ │
│ │ │riscurile migratiei ilegale. │ de pliante; │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ training al │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │functionarilor publici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ din ANOFM si AJOFM; │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ participare la │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ emisiuni TV. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼─────────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────┤
│ 2. │ Campanie de informare │Informare privind legislatia │ Publicarea unor │ ─ cetateni │ martie ─ │ MMSSF ─ │ │ OMFM │ │
│ │nationala privind munca│ in domeniu, solutionarea │ articole in revista │ romani │ noiembrie │ DMS │ │ │ │
│ │ in strainatate (UE) │ unor cazuri semnalate de │ "Obiectiv" │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ petenti, activitatea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Departamentului pentru Munca │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ in Strainatate. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼─────────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────┤
│ 3. │ Campanie de informare │ Prezentarea obiectivelor │─ intalniri, seminarii,│ ─ cetateni │ aprilie ─ │ MMSSF ─ │ │ Program │ │
│ │publica "Fondul Social │ programului si a │ conferinte; │ romani; │ octombrie │ DASPF │ │ PHARE │ │
│ │European instrument de │oportunitatilor de finantare │─ comunicate de presa; │ ─ autoritati │ │ │ │ RO │ │
│ │ finantare destinat │ oferite de acest instrument │ ─ elaborare de │ publice; │ │ │ │02/IB/SPP/ │ │
│ │sustinerii programelor │ structural │ materiale pentru │ ─ ONG─uri si │ │ │ │ 02 │ │
│ │ de dezvoltare pentru │ │ publicarea pe site─ul │ alti │ │ │ │ Program │ │
│ │ statele membre" │ │ MMSSF; │ reprezentanti │ │ │ │ PHARE │ │
│ │ │ │ ─ editare de pliante, │ ai societatii │ │ │ │ 2004─2006 │ │
│ │ │ │ brosuri │ civile; │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ─ potentiali │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │beneficiari ai │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ FSE. │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼─────────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────┤
│ 4. │ Strategia Europeana │ ─ Informare privind │ ─ redactarea si │ ─ cetatenii │ aprilie ─ │ MMSSF ─ │ │ Program │ │
│ │ pentru Incluziune │ politicile adoptate de │difuzarea de materiale │ romani │ iulie │ DASPF │ │ PHARE │ │
│ │Sociala ─ Memorandumul │ Romania privind saracia si │ informative │ │ │ │ │ 2001 RO │ │
│ │ Comun in domeniul │ excluziunea sociala, │ │ │ │ │ │ 08.01.02 │ │
│ │ incluziunii sociale │ problemele cheie si │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ obiectivele de atins in │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ contextul aderarii la UE │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼─────────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────┤
│ 5. │Campanie de informare a│ ─ Informarea cetatenilor cu │ ─ redactare de │ ─ cetatenii │octombrie ─ │ MMSSF ─ │ CNPV │ MMSSF │ │
│ │ persoanelor varstnice │ privire la Strategia │ materiale informative │ romani; │ decembrie │ DASPF │ │ CNPV │ │
│ │cu privire la masurile │ nationala de asistenta │ pentru publicarea pe │ ─ persoane │ │ │ │ │ │
│ │de protectie sociala in│sociala pentru persoanele de │ site─ul MMSSF si in │ varstnice. │ │ │ │ │ │
│ │perspectiva aderarii la│ varsta a treia │ mass─media; │ │ │ │ │ │ │
│ │ UE │ │ ─ comunicate de presa │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼─────────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────┤
│ 6. │ Campania de informare │ ─ Dezbateri privind │─ 5 seminarii nationale│ ─ functionari │ ianuarie ─ │ MMSSF ─ │ DCE │ Programul │ │
│ │"Politicile sociale in │legislatia europeana privind │ │ publici din │ decembrie │ DRPM │ │de twinning│ │
│ │ spatiul european" │ negocierile colective si │ │MMSSF, la nivel│ │ │ │ RO 0005─ │ │
│ │ │ practica in domeniu a │ │ central si │ │ │ │ 555.04.06 │ │
│ │ │ statelor membre UE │ │ teritorial; │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ─ sindicate; │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ─ patronate │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼─────────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────┤
│ 7. │ Adaptarea la │ ─ Imbunatatirea conditiilor │ ─ 2 seminarii/mese │ ─ angajatori; │ aprilie ─ │ MMSSF ─ │ ─ ITM─uri │ Inspectia │ │
│ │schimbarile in munca si│ de munca │ rotunde/dezbateri │ ─ angajati; │ iulie │Inspectia│─ Oficiile │ Muncii │ │
│ │ societate: o noua │─ sursa de productivitate si │ │ ─ sindicate; │ │ Muncii │Teritoriale│ │ │
│ │strategie a Comunitatii│competitivitate a IMM─urilor;│ │ ─ patronate │ │ │pentru IMM │ │ │
│ │ Europene in domeniul │ ─ Promovarea dialogului │ │ │ │ │ ─ DJSP │ │ │
│ │ securitatii si │ social │ │ │ │ │─ sindicate│ │ │
│ │ sanatatii in munca │ │ │ │ │ │─ patronate│ │ │
│ │ 2002─2006 │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────┴─────────────────────────────┴───────────────────────┴───────────────┴────────────┴─────────┴───────────┴───────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL SANATATII │
│ Comunicare interna │
├────┬─────────────────────┬──────────────────────────┬──────────────────────────┬────────────────────┬─────────┬────────┬──────────────┬─────────┬────┤
│Nr. │Denumirea proiectului│ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ │ │ │ │ │ │ colaboreaza │bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│ 1. │ Transpunerea in │ Compatibilizarea │ Elaborarea de materiale │─ Profesionistii din│Permanent│ MS │ ─ Institutii │ │ │
│ │ legislatia │ legislatiei nationale cu │informative, cuprinzand o │ domeniul sanitar │ │ │ din domeniul │ │ │
│ │ nationala a │ legislatia Uniunii │ prezentare a legislatiei │ ─ Institutii din │ │ │ sanitar │ │ │
│ │ normelor si │ Europene │ relevante pentru fiecare │ reteaua sanitara, │ │ │ implicate in │ │ │
│ │ standardelor │ │domeniu de activitate din │aflate in subordinea│ │ │ elaborarea │ │ │
│ │ europene din │ │ sectorul sanitar, precum │ sau coordonarea MS │ │ │ actelor │ │ │
│ │ domeniul sanatatii │ │ si a principiilor si │ ─ Institutii ale │ │ │ normative │ │ │
│ │ │ │ legislatiei comunitare │ administratiei │ │ │ armonizate │ │ │
│ │ │ │ transpuse. │publice centrale si │ │ │ ─ Institutii │ │ │
│ │ │ │ │ locale │ │ │ ale │ │ │
│ │ │ │ │ ─ Cetatenii │ │ │administratiei│ │ │
│ │ │ │ │ Romaniei │ │ │ publice │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ centrale (in │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ special MIE, │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │si ministerele│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ care au avut │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ rolul de │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │integrator de │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │capitol pentru│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │capitolele de │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ aquis │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ comunitar in │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ care a fost │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ implicat MS) │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ si locale │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│ 2. │ Diseminarea de │ ─ Fundamentarea pe │Prezentarea legislatiei si│─ Profesionistii din│Permanent│ MS │ MMSSF │ │ │
│ │ informatii privind │ principii europene a │principiilor nationale si │ domeniul sanitar │ │ │ MEC │ │ │
│ │ libera circulatie │ exercitarii profesiilor │ comunitare care │─ Asociatiile socio─│ │ │ CNAS │ │ │
│ │ a profesionistilor │reglementate din sectorul │reglementeaza exercitarea │ profesionale │ │ │ │ │ │
│ │ din sectorul │ sanitar si consolidarea │si organizarea profesiilor│─ Cetatenii Romaniei│ │ │ │ │ │
│ │ sanitar pe │ rolului atribuit de │ medicale, precum si │ │ │ │ │ │ │
│ │ teritoriul Uniunii │ societate acestor │ recunoasterea │ │ │ │ │ │ │
│ │ Europene, precum │ profesionisti; │calificarilor profesionale│ │ │ │ │ │ │
│ │ si a principiilor │─ Crearea, din perioada de│ obtinute in afara │ │ │ │ │ │ │
│ │ stabilite in │ preaderare, a premizelor │ granitelor Romaniei prin │ │ │ │ │ │ │
│ │ Regulamentele │ liberei circulatii pe │ urmatoarele mijloace: │ │ │ │ │ │ │
│ │ comunitare privind │ teritoriul Uniunii │ ─ Prezentarea de │ │ │ │ │ │ │
│ │ coordonarea │ Europene, a medicilor, a │ informatii si comunicate │ │ │ │ │ │ │
│ │ sistemelor de │ medicilor dentisti, a │ de presa pe site─ul │ │ │ │ │ │ │
│ │ securitate sociala │ farmacistilor, a │ Internet al Ministerului │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ asistentilor medicali │ Sanatatii (www.ms.ro) │ │ │ │ │ │ │
│ │ │generalisti si a moaselor,│─ Elaborarea de materiale │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ cetateni romani, la │ informative │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ momentul la care Romania │ ─ Organizarea de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ va deveni stat membru al │ seminarii, conferinte, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Uniunii Europene. │ dezbateri publice │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│ 3. │ Diseminarea │ Informarea grupurilor │ Informare prin: │─ Cetatenii Romaniei│Permanent│ MS │─ Directii de │ │ │
│ │ informatiilor │ tinta interesate │ ─ Conferinte de presa │─ Profesionisti din │ │ │ sanatate │ │ │
│ │ referitoare la │ │─ Comunicate si informatii│ domeniul sanitar │ │ │ publica │ │ │
│ │procesul de integrare│ │ de presa │ ─ Asociatii │ │ │ ─ Institutii │ │ │
│ │europeana in presa de│ │ ─ Publicarea de articole │ socio─profesionale │ │ │ din reteaua │ │ │
│ │ specialitate ─ │ │ tematice │ ─ Functionari din │ │ │ sanitara │ │ │
│ │Relatia cu mass─media│ │ > "Viata Medicala" │institutiile publice│ │ │ ─ Institutii │ │ │
│ │ │ │ > "Observatorul Medical" │ implicati in │ │ │ ale │ │ │
│ │ │ │ > Alte reviste de │domeniul integrarii │ │ │administratiei│ │ │
│ │ │ │ specialitate │ europene │ │ │ publice │ │ │
│ │ │ │> Presa locala si centrala│─ Oameni de afaceri │ │ │ centrale si │ │ │
│ │ │ │ ─ Dezbateri publice si │ romani si straini │ │ │ locale │ │ │
│ │ │ │ intalniri cu presa │ ─ ONG─uri │ │ │ ─ Mass─media │ │ │
│ │ │ │ ─ Emisiuni TV │ ─ Mass─media │ │ │ romana │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│ 4. │ Prezentarea │ Informare cu caracter │Prezentarea unor subiecte │ Utilizatorii │Permanent│ MS │ ─ Institutii │ │ │
│ │informatiilor legate │ general │ de actualitate │Internet (din toate │ │ │ din reteaua │ │ │
│ │ de problematica │ │ │ categoriile de │ │ │ sanitara │ │ │
│ │ integrarii europene │ │ │ grupuri tinta) │ │ │ ─ Institutii │ │ │
│ │ pe site─ul web al │ │ │ │ │ │ ale │ │ │
│ │ Ministerului │ │ │ │ │ │administratiei│ │ │
│ │Sanatatii, www.ms.ro │ │ │ │ │ │ publice │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ centrale si │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ locale │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│ 5. │ Publicarea │ Informarea grupurilor │Publicarea si actualizarea│ Grupurile tinta │ │ MS │ │ │ │
│ │ Rapoartelor de │ tinta interesate │ informatiilor prezentate │ carora li se │ │ │ │ │ │
│ │ activitate ale │ │ pe site─ul MS │adreseaza Strategia │ │ │ │ │ │
│ │ Ministerului │ │ │ de comunicare a MS │ │ │ │ │ │
│ │Sanatatii in domeniul│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ integrarii europene │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│ 6. │Intocmirea evidentei │Prezentarea obiectivelor, │ Elaborarea de rapoarte │─ Cetatenii Romaniei│ │ MS │ │ │ │
│ │ programelor PHARE │ bugetului si actiunilor │ actualizate, afisate pe │ ─ Institutii din │ │ │ │ │ │
│ │ aflate in │aferente programelor PHARE│ site─ul MS │ sistemul sanitar │ │ │ │ │ │
│ │ implementare si │aflate in implementare si │ │ ─ Institutii ale │ │ │ │ │ │
│ │ contractare │contractare la nivelul MS │ │ administratiei │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │publice centrale si │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ locale │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │─ Delegatia Comisiei│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ Europene in │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ Romania │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│ 7. │ Colaborarea cu alte │ Consolidarea colaborarii │ Ex: colaborarea cu │─ Cetatenii Romaniei│ │ MS │ ─ Institutii │ │ │
│ │ institutii ale │ inter─institutionale │ Ministerul Integrarii │ ─ Institutii din │ │ │ din reteaua │ │ │
│ │ administratiei │ │ Europene in cadrul │ reteaua sanitara, │ │ │ sanitara, │ │ │
│ │ publice centrale si │ │programului "Eurodispecer"│aflate in subordinea│ │ │ aflate in │ │ │
│ │ locale in vederea │ │ Colaborarea cu MEC in │ sau coordonarea │ │ │subordinea sau│ │ │
│ │ transmiterii │ │ vederea actualizarii │ MS │ │ │coordonarea MS│ │ │
│ │ informatiilor │ │informatiilor referitoare │ ─ Institutii ale │ │ │ ─ Institutii │ │ │
│ │ referitoare la │ │ la libera circulatie a │ administratiei │ │ │ ale │ │ │
│ │ problematica │ │ profesionistilor din │publice centrale si │ │ │administratiei│ │ │
│ │ integrarii europene │ │ domeniul sanitar │ locale │ │ │ publice │ │ │
│ │ │ │ Participarea la │ │ │ │ centrale si │ │ │
│ │ │ │ activitatile din cadrul │ │ │ │ locale │ │ │
│ │ │ │ Proiectului de Infratire │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ Institutionala RO │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │02/IB/SO─02 ─ "Securitate │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │sociala pentru lucratorii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ migranti" │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│ 8. │ Contributie la │ Transformarea sistemului │Elaborarea unor materiale │─ Comisia Europeana │ │ MS │ MFP │ │ │
│ │ Realizarea Planului │ de sanatate, in sensul │ informative │ ─ Institutii ale │ │ │ MIE │ │ │
│ │ National de │imbunatatirii conditiilor │ │ administratiei │ │ │ MAPDR │ │ │
│ │Dezvoltare 2007─2013 │ acordarii asistentei │ │publice centrale si │ │ │ │ │ │
│ │ │ medicale pe intreg │ │ locale │ │ │ │ │ │
│ │ │ teritoriul tarii, pentru │ │─ Cetatenii Romaniei│ │ │ │ │ │
│ │ │ toate categoriile de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │populatie, prin stabilirea│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │principiilor fundamentale │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ale reformei in domeniu si│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ stabilirea domeniilor in │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ care se va realiza │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ alocarea fondurilor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ structurale │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│ 9. │ Programul comunitar │ Promovarea sanatatii si │ Prezentarea obiectivelor │ Cetatenii Romaniei │ │ MS │Institutii din│ │ │
│ │ de sanatate publica │ educatia pentru sanatate │ Programului comunitar de │ │ │ │ reteaua │ │ │
│ │ (2003─2008) │ │ sanatate publica │ │ │ │ sanitara │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│10. │ Participarea │ Informarea personalului │ │Personalul activ in │ │ MS │ │ Insti─ │ │
│ │ specialistilor din │ activ in domeniul │ │ domeniul sanatatii │ │ │ │tutii ale│ │
│ │ domeniul sanitar la │ sanatatii │ │ │ │ │ │adminis─ │ │
│ │conferinte, seminarii│ │ │ │ │ │ │ tratiei │ │
│ │si cursuri de formare│ │ │ │ │ │ │ publice │ │
│ │ in domeniul │ │ │ │ │ │ │centrale │ │
│ │ afacerilor europene │ │ │ │ │ │ │si locale│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ (in │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ functie │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ de │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │tematica │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │abordata)│ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼─────────┼────┤
│11. │ Organizarea de │ Dezvoltarea atitudinilor │In cadrul obiectivelor si │ Grupurile tinta │ │ MS │ ─ Institutii │ │ │
│ │ evenimente │ si comportamentelor │activitatilor finantate de│ carora li se │ │ │ din reteaua │ │ │
│ │(dezbateri, reuniuni,│favorabile sanatatii prin │ la bugetul de stat care │adreseaza Strategia │ │ │ sanitara │ │ │
│ │ conferinte, │ metode de promovare a │sunt incluse in Programul │ de comunicare a MS │ │ │ ─ Institutii │ │ │
│ │seminarii, actiuni de│ sanatatii si educatie │ II/1. Programului │ │ │ │ ale │ │ │
│ │ promovare a │ pentru sanatate │ Comunitar de Sanatate │ │ │ │administratiei│ │ │
│ │ sanatatii, editarea │Popularizarea activitatii │Publica ─ subprogramul de │ │ │ │ publice │ │ │
│ │ de publicatii) │ Ministerului Sanatatii, │ sanatate publica 1.5 │ │ │ │ centrale si │ │ │
│ │ │ desfasurata pe parcursul │ "Promovarea sanatatii si │ │ │ │ locale (in │ │ │
│ │ │ negocierilor de aderare, │educatia pentru sanatate" │ │ │ │ functie de │ │ │
│ │ │ precum si a impactului │sunt incluse desfasurarea │ │ │ │ tematica │ │ │
│ │ │ integrarii europene │de campanii de informare, │ │ │ │ abordata) │ │ │
│ │ │asupra sistemului sanitar │ educare si comunicare in │ │ │ │ ─ ONG─uri │ │ │
│ │ │ din Romania │ concordanta cu diferite │ │ │ │ ─ Mass─media │ │ │
│ │ │ │ probleme de sanatate │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ publica identificate la │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │nivel national si local si│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ in concordanta cu │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │recomandarile Organizatiei│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ Mondiale a Sanatatii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ (Calendarul Sanatatii) │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ precum si de alte │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ activitati specifice de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ promovare a sanatatii. │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ Subprogramul a fost │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ aprobat prin Ordinul │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ nr. 10 din 12/01/2005 │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │pentru aprobarea derularii│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ programelor si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │subprogramelor de sanatate│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ finantate din bugetul de │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ stat in anul 2005, cu │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ modificarile si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ completarile ulterioare │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴──────────────────────────┴──────────────────────────┴────────────────────┴─────────┴────────┴──────────────┴─────────┴────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI │
│ Comunicare interna │
├────┬─────────────┬─────────────────────────────────┬──────────────────────────┬────────────────┬──────────┬────────────┬───────────┬────────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │ Raspunde │ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼─────────────┼─────────────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────┼──────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────┤
│ 1. │ Proiect de │ Comunicarea catre autoritatile │ ─ Stabilirea nevoilor de │Reprezentanti ai│ Mai─ │ MTCT │Prefecturi │ MTCT │ │
│ │ comunicare │ locale: consilii judetene, │ informare si a mesajelor │ autoritatilor │septembrie│ │ Primari │ │ │
│ │"Oportunitati│prefecturi, municipii cu privire │─ Planificare si informare│ publice │ │ │ Consilii │ │ │
│ │de finantare │ la posibilitatile de accesare a │ publica │ │ │ │ Judetene │ │ │
│ │ pentru │ fondurilor europene (in primul │─ Organizarea de intalniri│ │ │ │ │ │ │
│ │autoritatile │rand nerambursabile) in domeniul │ cu reprezentanti ai │ │ │ │ │ │ │
│ │ locale" │ infrastructurii (rutiere, │ autoritatilor publice in │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ edilitare, feroviare) si a │fiecare resedinta de judet│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ posibilitatilor de colaborare │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ pentru utilizarea eficienta a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ acestor fonduri │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────┼──────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────┤
│ 2. │Conferinte de│Conferinte de presa organizate in│ Conferinte de presa │ Mass─media │ Mai─ │ MTCT │ MIE │ MTCT │ │
│ │ presa │ cadrul ministerului pentru a │organizate la sediul MTCT │ │decembrie │ │ DCE │ │ │
│ │ "Integrarea │ prezenta progresele facute de │ si in teritoriu │ │ │ │ │ │ │
│ │europeana in │catre MTCT in domeniul integrarii│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ domeniile: │ europene: realizarea masurilor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │transporturi,│ propuse in cadrul Planului de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │constructii, │ masuri, actiuni specifice din │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ turism" │ domeniul integrarii europene, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │stadiul lucrarilor finantate din │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ fonduri europene. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────┼──────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────┤
│ 3. │ Proiect de │ Comunicarea realizata de catre │ Popularizarea lucrarilor │ cetateni │ Mai─ │Institutiile│ MIE │Institutiile│ │
│ │ comunicare │institutiile din subordinea MTCT │ ce se realizeaza cu │ │decembrie │ mentionate │ DCE │ mentionate │ │
│ │ "Lucrari │ (CNADNR, CFR, CFR Calatori, │ fonduri europene prin │ │ │ din │ │ din │ │
│ │finantate cu │Metrorex, TAROM, aeroporturi) in │diverse mijloace: placute │ │ │ subordinea │ │ subordinea │ │
│ │ fonduri │ relatia cu utilizatorii │cu date de identificare a │ │ │ MTCT │ │ MTCT │ │
│ │ europene" │ infrastructurii pentru fiecare │ proiectelor din care │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ mod de transport in parte prin │rezulta ca sunt finantate │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ care sa se figureze foarte clar │ cu fonduri europene si │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ lucrarile care se realizeaza cu │ eventual in ce cuantum │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ fonduri europene │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────┴─────────────────────────────────┴──────────────────────────┴────────────────┴──────────┴────────────┴───────────┴────────────┴────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ OFICIULUI NATIONAL PENTRU PREVENIREA SI COMBATEREA SPALARII BANILOR │
│ Comunicare interna │
├────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┬──────────────────────────┬─────────────────┬──────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea proiectului │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │Termen│Raspunde│ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│ │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare│de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────────┼─────────────────┼──────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ 1. │ Cresterea vizibilitatii │ Cresterea gradului de │ ─ editare brosuri; │ ─ Oameni de │ Dec. │ ONPCSB │ MIE │ ONPCSB │ │
│ │ informatiilor despre aderarea │ informare a populatiei │ ─ difuzare spoturi TV si │ afaceri │ 2005 │ │ MAI │ │ │
│ │ Romaniei la Uniunea Europeana, │ privind politicile si │ radio; │─ Intreprinzatori│ │ │ PICCJ │ │ │
│ │ prin prezentarea pe site─ul │actiunile guvernamentale│ ─ conferinte, dezbateri, │romani si straini│ │ │ PNA │ │ │
│ │ propriu, inclus in portalul │ destinate combaterii │ intalniri cu │ ─ tineri │ │ │ │ │ │
│ │ Guvernului, a informatiilor │ spalarii banilor si a │ reprezentantii si │ │ │ │ │ │ │
│ │ privind implicarea ONPCSB in │finantarii terorismului,│ asociatiile oamenilor de │ │ │ │ │ │ │
│ │ activitatile de pregatire a │in contextul integrarii │afaceri romani si straini,│ │ │ │ │ │ │
│ │ aderarii si prezentarea │ in UE │ cu tineri si studenti in │ │ │ │ │ │ │
│ │ acquis─ului comunitar si a │ │domeniul financiar─bancar;│ │ │ │ │ │ │
│ │ politicilor UE in domeniul │ │ ─ promovare pe internet; │ │ │ │ │ │ │
│ │combaterii spalarii banilor si a │ │ ─ evaluare impact │ │ │ │ │ │ │
│ │ finantarii terorismului │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────────────┴─────────────────┴──────┴────────┴───────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ OFICIUL DE STAT PENTRU INVENTII SI MARCI │
│ Comunicare interna │
├────┬────────────────────────┬─────────────────────┬─────────────────────────────────┬─────────────────┬─────────┬────────┬───────────┬──────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea proiectului │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ │ │ │ │ │ │colaboreaza│ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼────────────────────────┼─────────────────────┼─────────────────────────────────┼─────────────────┼─────────┼────────┼───────────┼──────────┼────┤
│ 1. │Proiect de informare si │ Transmiterea │─ Intalniri periodice cu mediile │ ─ Elevi │Decembrie│ OSIM │ CCIR │ OSIM │ │
│ │ educare publica │informatiilor de baza│ de invatamant, de afaceri, │ ─ Studenti │ 2007 │ CCIR │ ORDA │ CCIR │ │
│ │"Protectia proprietatii │despre practicile in │juridice locale prin organizarea │ ─ Profesori │ │ ORDA │ MEC │ ORDA │ │
│ │ industriale, calea de │domeniul proprietatii│de conferinte, seminarii interne │ ─ Inventatori │ │ │ │ │ │
│ │ succes in economia │industriale in tarile│ si internationale, cursuri de │ ─ Agenti │ │ │ │ │ │
│ │ concurentiala" │ UE, prezentarea │ formare a formatorilor, cursuri │ economici │ │ │ │ │ │
│ │ │ avantajelor │ de initiere; │ ─ Asociatii │ │ │ │ │ │
│ │ │utilizarii sistemului│ ─ Articole in presa scrisa; │ profesionale │ │ │ │ │ │
│ │ │ de protectie │ ─ Prezentari la televiziuni si │ ─ Asociatii │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ radiouri centrale si locale. │ patronale │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────────────────┼─────────────────────────────────┼─────────────────┼─────────┼────────┼───────────┼──────────┼────┤
│ 2. │ Proiect de educare │Formarea obisnuintei │─ Cursuri, seminarii, conferinte,│ ─ Cercetatori │Decembrie│ OSIM │ Oficiul │ OSIM OEB │ │
│ │ publica "informarea si │ de a lucra cu │ demonstratii practice; │ ─ Proiectanti │ 2006 │ │ European │ (acord │ │
│ │ documentarea din │ informatia publica │ ─ Articole in presa scrisa; │ ─ Inventatori │ │ │de Brevete │bilateral │ │
│ │ inventii factori cheie │ │ ─ Prezentari la televiziuni si │ ─ Consilieri PI │ │ │ (OEB) │ de │ │
│ │ in dezvoltarea │ │ radiouri centrale si locale. │─ Elevi, Studenti│ │ │ │cooperare │ │
│ │ societatii bazate pe │ │ │ ─ Profesori │ │ │ │ OSIM─OEB │ │
│ │ cunoastere" │ │ │ │ │ │ │2003─2008)│ │
└────┴────────────────────────┴─────────────────────┴─────────────────────────────────┴─────────────────┴─────────┴────────┴───────────┴──────────┴────┘


                                              PLAN DE ACTIVITATI DE COMUNICARE EXTERNA


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AGENTIA PENTRU STRATEGII GUVERNAMENTALE │
│ Comunicare externa │
├────┬─────────────────┬─────────────────────────┬──────────────────────────────┬──────────────────┬──────────┬────────┬────────────┬─────────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza │ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼─────────────────┼─────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────┼──────────┼────────┼────────────┼─────────────┼────┤
│ 1. │ Proiectul de │ Cresterea gradului de │ Editarea unor materiale │ ─ Cetateni ai │Februarie─│ ASG │ │ ASG │ │
│ │ comunicare │ informare a publicului, │ promotionale: brosuri (in │ statelor UE; │Octombrie │ │ │ │ │
│ │ "Romania │decidentilor europeni si │ limba engleza), CD, etc. │ ─ Oficiali │ │ │ │ │ │
│ │ adevarata" │a comunitatii de afaceri │ │guvernamentali din│ │ │ │ │ │
│ │ │cu privire la realitatile│ │ statele UE; │ │ │ │ │ │
│ │ │ romanesti. │ │ ─ Oameni de │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ afaceri din UE. │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────┼──────────┼────────┼────────────┼─────────────┼────┤
│ 2. │ Site─ul │ Constituirea unei surse │─ Difuzarea pe siteul Internet│ ─ Cetatenii, │Septembrie│ ASG │ MCTI │ ASG │ │
│ │ www.romania.ro │ complete de informare │ a informatiilor privind │ ─ Oficiali │ │ │ │ │ │
│ │ │ online a populatiei din │ Romania, inclusiv cele │ guvernamentali, │ │ │ │ │ │
│ │ │ UE si alte state cu │ referitoare la pregatirea │ ─ Oameni de │ │ │ │ │ │
│ │ │ privire la Romania │ Romaniei pentru aderare; │ afaceri, │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ Editarea si distribuirea │ ─ Jurnalisti din │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ unui buletin informativ │ statele UE; │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ lunar (newsletter) despre │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ Romania, in format │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ electronic, care sa cuprinda │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ informatii de actualitate │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ din diferite domenii. │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────┼──────────┼────────┼────────────┼─────────────┼────┤
│ 3. │ Proiect de │ Informarea cetatenilor │ Emisiuni realizate la │ Comunitatile de │ │ ASG │ Dept. Pt. │ ASG │ │
│ │ informare a │ romani care se afla in │posturile de televiziune care │romani din statele│ │ │ Romanii de │ MMSSF │ │
│ │comunitatilor de │ statele membre ale UE │ emit in afara tarii (TVR │ membre UE │ │ │Pretutindeni│ DRP │ │
│ │ romani din │asupra conditiilor legale│ International, ProTV │ │ │ │ MMSSF │ MAI │ │
│ │ statele membre │de sedere si munca in UE.│ International) │ │ │ │ MAI │ TVR │ │
│ │ ale UE │ │ │ │ │ │ │International│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ ProTV │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │International│ │
└────┴─────────────────┴─────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────┴──────────┴────────┴────────────┴─────────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AGENTIA NATIONALA PENTRU INTREPRINDERI MICI SI MIJLOCII SI COOPERATIE │
│ Comunicare externa │
├────┬───────────────────────────────────┬──────────────┬───────────────────┬─────────────────┬────────────────┬──────────┬────────────┬───────────────┤
│Nr. │ Actiuni desfasurate sau proiecte │Scop │Grupuri tinta │Materiale si │ Rezultate │ Buget │Sursa de │ Observatii │
│crt.│ de comunicare │ │ │mijloace │ obtinute │ estimat │finantare │ │
│ │ │ │ │utilizate │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────────┼─────────────────┼────────────────┼──────────┼────────────┼───────────────┤
│ 1. │Participare la Conferinta "Cea de a│ Prezentarea │ Intreprinzatori, │ Raportul anual │ Diseminarea │ │ │ Buget in curs │
│ │ 16th Conventie pentru │celor mai bune│ administratori, │ 2003 │ celor mai bune │ │ │ de │
│ │ Internationala pentru IMM" 15─18 │ practici │ salariati ai IMM, │ │ practici │ │ │ finalizare │
│ │ mai 2005 organizata de CNIPMMR, │ │ alte persoane │ │ │ │ │ │
│ │ UNECE, WASME, UAPME │ │ interesate. │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────────┼─────────────────┼────────────────┼──────────┼────────────┼───────────────┤
│ 2. │ Participare la conferinta privind │ Diseminarea │Intreprinderi mici │ Raportul de │Desfasurarea de │ │Stabilit de │ │
│ │progresele inregistrate de Statele │celor mai bune│ │ implementare al │ workshopuri │ │ Comisia │ │
│ │ Membre si Tarile Candidate in │ practici in │ │CEIM elaborat de │ tematice │ │ Europeana │ │
│ │ implementarea Cartei Europene │ implementare │ │Comisia Europeana│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────────┼─────────────────┼────────────────┼──────────┼────────────┼───────────────┤
│ 3. │Targul international de produse si │Sustinerea IMM│ IMM din domeniile │ Materiale │ │ │Buget EOMEX │ │
│ │echipamente de prelucrare a maselor│ pe pietele │ mentionate │ promotionale │ │ │ │ │
│ │plastice organizat de EOMEX, Grecia│ externe │ │ │ │ │ │ │
│ │ perioada 20─21 martie 2005 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────────┼─────────────────┼────────────────┼──────────┼────────────┼───────────────┤
│ 4. │ Diseminarea de oportunitati de │Sustinerea IMM│Diferite domenii de│ Publicarea │ Cresterea │ Vezi │Buget ANIMMC│ │
│ │ afaceri pentru IMM │ pe pietele │ activitate │ ofertelor de │ contactelor de │diseminare│ │ │
│ │ │ externe │ │ produse si │ afaceri intre │informatii│ │ │
│ │ │ │ │ servicii │intreprinzatorii│pe site─ul│ │ │
│ │ │ │ │pe site─ul ANIMMC│ romani si │ ANIMMC │ │ │
│ │ │ │ │ │ straini │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────────┴──────────────┴───────────────────┴─────────────────┴────────────────┴──────────┴────────────┴───────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AGENTIA NATIONALA PENTRU ROMI │
│ Comunicare externa │
├────┬────────────────┬──────────────┬─────────────────────────────────────┬─────────────────────┬─────────┬────────┬──────────────┬──────────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │ colaboreaza │ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼────────────────┼──────────────┼─────────────────────────────────────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────┤
│ 1. │ Deceniul de │ Eliminarea │─ in perioada 1 iulie 2005 ─ 30 iunie│ ─ Coordonatorii │2005─2015│ ANR │Banca Mondiala│ ─ fonduri │ │
│ │ Incluziune a │decalajului de│ 2006 Presedintia si Secretariatul │nationali si experti │ Iulie │ │ MMSSF │ rambursabile │ │
│ │ Romilor │ oportunitati │ acestui program vor fi detinute de │ din statele │ 2005 │ │ MS │ de la Banca │ │
│ │ 2005─2015 │si conditii de│ Romania (ANR): │ participante │Octombrie│ │ MEC │ Mondiala │ │
│ │ │ viata ce s─a │ ─ organizarea a 3 intalniri ale │ ─ Cetatenii romani │ 2005 │ │ MTCT │ ─ bugetul de │ │
│ │ │ creat intre │ coordonatorilor de tara ai │ de etnie roma │Mai 2006 │ │ CNCD │ stat │ │
│ │ │romi si restul│ programului si a 3 workshop─uri ale │ ─ Conducerea │ │ │ MFP │─ alte fonduri│ │
│ │ │ societatii. │ expertilor din fiecare tara pentru │ institutiilor │ │ │ MAI │internationale│ │
│ │ │ │ acest program in care vor avea loc │autoritatilor publice│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ discutii privind ultimele progrese │ centrale si locale │ │ │ │ │ │
│ │ │ │legate de obiectivele acestui program│─ Functionari publici│ │ │ │ │ │
│ │ │ │si prezentarea experientelor pozitive│ ─ Mass─media │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ in abordarea problemelor romilor │ ─ Opinia publica │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼──────────────┼─────────────────────────────────────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────┤
│ 2. │ Participare la │ Prezentarea │ ─ Intalniri de trei ori pe an a │ Reprezentanti ai │ │ ANR │ ─ Institutii │ Consiliul │ │
│ │ lucrarile │ progreselor │ acestui grup de lucru │ celor 21 de state │ │ │internationale│ Europei │ │
│ │ grupului de │ inregistrate │ ─ Raportari ale reprezentantilor │ membre din │ │ │(RTF, Deceniul│ │ │
│ │ lucru pe │ de tarile │ fiecarui stat membru privind │institutiile centrale│ │ │de incluziune │ │ │
│ │ problematica │ participante │ progresele inregistrate de tarile │ care se ocupa de │ │ │ a Romilor) │ │ │
│ │romilor MG─S ROM│in legatura cu│ participante in legatura cu │problematica romilor │ │ │ ─ Alte │ │ │
│ │ de pe langa │ politicile │politicile publice destinate romilor │ │ │ │ institutii │ │ │
│ │ Consiliul │ publice │ ─ Vizite in comunitatile de romi │ │ │ │internationale│ │ │
│ │ Europei │ destinate │ ─ Prezentarea programelor de │ │ │ │ si organisme │ │ │
│ │ │ romilor │ finantare pentru rezolvarea │ │ │ │ale societatii│ │ │
│ │ │ │ problemelor romilor │ │ │ │ civile rome │ │ │
│ │ │ │─ La finele anului 2005 se prevede ca│ │ │ │care abordeaza│ │ │
│ │ │ │ o intalnire de lucru a acestui grup │ │ │ │ problematica │ │ │
│ │ │ │ sa se desfasoare in Romania │ │ │ │ romilor │ │ │
└────┴────────────────┴──────────────┴─────────────────────────────────────┴─────────────────────┴─────────┴────────┴──────────────┴──────────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL ENERGIEI │
│ Comunicare externa │
├────┬───────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────┬───────────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea proiectului │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│ │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ Informare asupra │ Elaborarea trimestriala a │ │ │ │ │ │ │
│ │ Cresterea nivelului │modificarilor legislative │ unui buletin de informare │ Agenti economici │ │ │ │ │ │
│ 1. │ de informare prin │din domeniul reglementarii│in limba engleza disponibil│ din Uniunea │trimestrial│ ANRE │ │ ANRE │ │
│ │ internet │ energiei electrice │pe site─ul ANRE, cuprinzand│ Europeana │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ modificari legislative │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │Intalniri organizate de│ Schimb de experienta la │ Participare a │ │ │ │ │ │ │
│ │ ERRA cu sprijinul │nivel regional in probleme│ reprezentantilor ANRE la │ Reglemetatori │ │ │ │ │ │
│ 2. │ tarilor membre ale │ legate de aderarea la UE │ intalnirile grupului de │ din zona Central │ bianuale │ ANRE │ ERRA │ ERRA │ │
│ │ Asociatiei │ in vederea alinierii │lucru EU Integration WG al │ si SE Europeana │ │ │ │ ANRE │ │
│ │ Reglementatorilor din │ cadrului de reglementare │ ERRA. │ │ │ │ │ │ │
│ │ SE Europei si Eurasia │ la practicile europene │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │Participari la lucrarile in│ │ │ │ │ │ │
│ │ Intalnirile grupului │ Consolidarea cadrului de │plen si in grupuri de lucru│Reglementatori din │ │ │ │ │ │
│ 3. │ Reglementatorilor │ reglementare in vederea │in vederea stabilirii unui │ UE in domeniul │ bianual │ ANRE │ ERGEG │ ANRE │ │
│ │ europeni ─ ERGEG │ aderarii la UE │ cadru de reglementare │energiei electrice │ │ │ │ │ │
│ │ │ │modern, aliniat practicilor│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ internationale │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────────┴───────────────────┴───────────┴────────┴───────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE │
│ Comunicare externa │
├────┬─────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────┬──────────────────┬───────────┬─────────┬───────────┬──────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde │ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────┼───────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────┤
│ │ │ │ Colectarea datelor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ nationale, verificarea si │ Agenti economici │ dupa │ │ │ │ │
│ │ Actiunea COST XXX │ Actiunea de cercetare │ armonizarea tehnicilor si │ din sectorul │ aprobarea │ Biroul │ │ │ │
│ 1. │"Impactul deseurilor │ comuna asupra impactului │ metodelor pentru │minier/specialisti│proiectului│Geologic │Institutul │ │ │
│ │ din industria │ deseurilor din industria │ inventarierea deseurilor │din tarile Membre │ de catre │ al │Geologic al│ MEdC │ │
│ │ extractiva asupra │ extractiva asupra │ miniere in vederea │ UE si tarile │ Comitetul │Slovaciei│ Romaniei │ │ │
│ │ mediului" │ mediului. │ implementarii Directivei │ candidate │ Tehnic │ │ │ │ │
│ │ │ │ asupra managementului │ │ COST │ │ │ │ │
│ │ │ │ deseurilor │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────┼───────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────┤
│ │ │ Integrarea informatiilor │ │Agenti economici, │Termenul va│ │ │ │ │
│ │ │ de evaluare a riscului │ Definirea parametrilor de │ specialisti din │fi fixat in│ │ │ Fonduri │ │
│ 2. │ Proiectul │pentru mediu inconjurator,│ evaluare a riscului, │ sectorul minier │ al doilea │CE─DG─JRS│ IGR │comunitare│ │
│ │ PECOMINES II │stabilirea de criterii de │ utilizarea datelor │ din tarile │semestru al│ │ │ │ │
│ │ │ referinta comune │ satelitare │ membre/candidate │anului 2005│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ la UE │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────┼───────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────┤
│ │ │ Informare, actualizata, │ │ │ │ │ │ │ │
│ 3. │ Proiectul WebSite │ asupra oportunitatilor │ Organizare WebSite │ Investitori │ permanent │ ANRM │ IGR │ ANRM │ │
│ │ANRM (limba engleza) │ legate de resursele │ │ straini │ │ │ │ │ │
│ │ │ minerale ale Romaniei │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────┼───────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────┤
│ │ Participare la │Prezentare oferta Romaniei│ │ Investitori │ │ │ AAPG; │ │ │
│ 4. │ conferinte si │ in domeniul petrolier si │ Standuri si brosuri │ straini │ permanent │ ANRM │ SEG │ ANRM │ │
│ │ expozitii anuale │ mininer │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────────┴──────────────────┴───────────┴─────────┴───────────┴──────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AGENTIA NATIONALA PENTRU SPORT │
│ Comunicare externa │
├────┬─────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────┬──────────────────┬───────────┬─────────┬───────────┬──────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde │ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────┼───────────┼─────────┼───────────┼──────────┼────┤
│ │ Participare la │Actualizarea informatiilor│ │ │ │ │ │ │ │
│ 1. │lucrarile anuale ale │ privind prioritatiie │ Intalniri bilaterale │Factori de decizie│ octombrie │ A.N.S. │ Comisia │ A.N.S. │ │
│ │ Forumului Sportiv │tarilor membre ale U.E. in│ │ din sport │ │ │ Europeana │ │ │
│ │ European │ domeniul sportului. │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────────┴──────────────────┴───────────┴─────────┴───────────┴──────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AUTORITATEA NATIONALA PENTRU TINERET SI AGENTIA NATIONALA PENTRU SPRIJINIREA INITIATIVELOR TINERILOR │
│ Comunicare externa │
├────┬─────────────────────┬──────────────────────────┬──────────┬────────────────────┬──────────┬────────┬───────────────────┬───────────────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │Activitati│ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │ colaboreaza │ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────┼────────┼───────────────────┼───────────────────┼────┤
│ │ │ Insusirea terminologiei │ │functionari publici │ │ │ Agentia │ Agentia │ │
│ 1. │ "Functionari pentru │ specifice domeniului │ Cursuri │ din sistemul de │ Martie─ │ ANT │Interguvernamentala│Interguvernamentala│ │
│ │ Europa" │ integrarii, in limba │ │ tineret central │septembrie│ │ a │ a │ │
│ │ │ franceza │ │ local │ │ │ Francofoniei │ Francofoniei │ │
└────┴─────────────────────┴──────────────────────────┴──────────┴────────────────────┴──────────┴────────┴───────────────────┴───────────────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AGENTIA ROMANA PENTRU INVESTITII STRAINE │
│ Comunicare externa │
├────┬─────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────┬─────────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ Proiectul de │ Promovarea Romaniei ca │Transmiterea mesajului prin│ ─ Mass─media │ │ │ │ │ │
│ 1. │ comunicare "Romania │ocupand o pozitie fruntasa│mijloacele de comunicare in│ internationala │Octombrie│ ARIS │ │ ARIS │ │
│ │ in top" │in topul ISD din regiunea │masa si prin materialele de│─ Investitorii straini │ │ │ │ │ │
│ │ │ CEE │ promovare ARIS │ ─ Consultanti │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ internationali │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────────┴───────────────────────┴─────────┴────────┴───────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ DEPARTAMENTUL PENTRU RELATII INTERETNICE │
│ Comunicare externa │
├────┬─────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────┬────────────┬────────┬───────────┬──────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────┼────────────┼────────┼───────────┼──────────┼────┤
│ │ Proiect cultural │─ Promovarea valorilor│ │ │ │ │ MAE │ Guvernul │ │
│ │ "Romania in cultura │culturale romanesti in│ ─ Turnee, evenimente │ │ │ │ Ambasade │ Romaniei │ │
│ │ europeana" │ spatiul european │culturale, expozitii, zile│ ─ Cetateni ai tarilor │ Martie─ │ │ ICR │ sau MCC │ │
│ 1. │Campanie de informare│ ─ Informare pe tema │ ale culturii romane etc. │ UE │ Noiembrie │ MCC │ Centre │ │ │
│ │ in cadrul campaniei │ nediscriminarii ca │ ─ Campanie mass─media, │ ─ Opinia publica din │(25 aprilie─│SGG, DRI│ culturale │ Comisia │ │
│ │ europene "Pentru │obiectiv al politicii │ festival interetnic │ Romania │ 12 mai) │ │ Comisia │Europeana,│ │
│ │diversitate impotriva│ sociale europene si │ │ │ │ │ Europeana │ SGG, DRI │ │
│ │ discriminarii" │ nationale │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────┴────────────┴────────┴───────────┴──────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ INSTITUTUL NATIONAL DE STATISTICA │
│ Comunicare externa │
├────┬─────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────────┬────────────────────────┬────────────┬────────┬───────────┬─────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────────┼────────────┼────────┼───────────┼─────────┼────┤
│ │ │ │ │ ─ Eurostat (Biroul de │ │ │ │ │ │
│ │ │Cresterea gradului de │ │ Statistica al │ │ │ │ │ │
│ │ Proiectul de │ informare a │ │Comunitatilor Europene);│ │ │ │ │ │
│ │ comunicare │decidentilor europeni │ Editarea breviarului de │─ Cetatenii statelor UE │ Decembrie │ │ │ │ │
│ 1. │ "Statistica │ si a comunitatii │ Statistica "Economia │ si candidate; │ 2005 │ INS │ │ INS │ │
│ │ romaneasca in lume" │ statisticienilor cu │ mondiala in cifre". │ ─ Oficiali │ │ │ │ │ │
│ │ │privire la statistica │ │ guvernamentali din │ │ │ │ │ │
│ │ │ romaneasca. │ │ statele membre si │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ candidate. │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────────┼────────────┼────────┼───────────┼─────────┼────┤
│ │ │ │Transmiterea de informatii│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ cu privire la progresele │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ statisticii romanesti in │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ procesul de integrare cu │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Informarea asupra │ ocazia seminariilor │ │ │ │ │ │ │
│ │ Proiectul de │ realizarilor │internationale pe care INS│ │ │ │ │ INS, │ │
│ 2. │ comunicare │statisticii romanesti │ le va gazdui dar si cu │ ─ Functionari │ permanent │ INS │ │ fonduri │ │
│ │ "Statistica │ in procesul de │ prilejul participarii │ Eurostat, state membre │ │ │ │ Phare │ │
│ │ romaneasca in lume" │ aderare. │expertilor romani la grupe│ UE │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ de lucru, seminarii │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │organizate de Eurostat sau│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ de INS─uri ale statelor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ membre UE. │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────────┴────────────────────────┴────────────┴────────┴───────────┴─────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ Comunicare externa │
├────┬────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────────┬────────────────────────┬────────────┬──────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │ Raspunde │ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ │ Institutiile europene, │ │ │ MAE, │ │ │
│ │ Bruxelles/Centrul │ │ │ Reprezentantele │ │ │ Misiunea │ │ │
│ │ Roman de Informare │ │ │Permanente ale statelor │ │ Centrul │ Romaniei │ │ │
│ │ de la Bruxelles │ Promovarea │ │ membre, Misiunile │ │ Roman de │ pe langa │ │ │
│ 1. │ Dezbatere cu tema │ prioritatilor de │ Organizare, desfasurare, │ statelor candidate pe │ │Informare │UE, Centre │ │ │
│ │"Politica externa a │ politica externa ale │ mediatizare, evaluare │ langa UE, Ambasadele │ │ de la │ for │ │ │
│ │ Romaniei" cu │ Guvernului Romaniei │ │ statelor membre si │ │Bruxelles │ European │ │ │
│ │ministrul afacerilor│ │ │ candidate la NATO, │ │ │ Policy │ │ │
│ │ externe │ │ │ mass─media, ONG─urile │ │ │ Studies │ │ │
│ │ │ │ │ centrele de lobby │ │ │ (CEPS) │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ MAE, │ │ │
│ │ │ │ ─ Prezentare de tara │ Studenti din Bruxelles │ │ │ Ambasada │ │ │
│ │ │ │ generala, │ stagiari si tineri │ │ Centrul │Romaniei la│ │ │
│ 2. │ "Discovering │ Promovarea │ ─ Proiectia filmului │ functionari la Comisia │ │ Roman de │Bruxelles, │ │ │
│ │ Romania" │ imaginii Romaniei │ romanesc "Filantropica", │ Europeana, EP si alte │ │Informare │ Mouvement │ │ │
│ │ │ │ ─ Degustare de vin │ institutii europene, │ │ de la │Europeen de│ │ │
│ │ │ │ romanesc │ tineri din mediul │ │Bruxelles │ Belgique │ │ │
│ │ │ │ │ diplomatic │ │ │(Comitetul │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │Tinerilor) │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ │─ Atasati comerciali ai │ │ Centrul │Ministerul │ │ │
│ │Prezentarea de tara │ │ │ ambasadelor statelor │ │ Roman de │ Economiei │ │ │
│ │ cu tema "Romania ─ │ │ │ membre si ai │ │Informare │ si │ │ │
│ 3. │ piata dinamica in │Prezentarea punctului │─ Organizare, mediatizare,│ reprezentantelor │ │ de la │Comertului,│ │ │
│ │ pregatirea pentru │de vedere al Romaniei │ desfasurare, evaluare │ permanente, │ │Bruxelles,│ARIS, MAE, │ │ │
│ │ competitia cu │ │ │reprezentantii Camerelor│ │Camere de │ Misiunea │ │ │
│ │ statele membre UE" │ │ │ de Comert ale statelor │ │ Comert │Romaniei pe│ │ │
│ │ │ │ │ membre │ │ │ langa UE │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ Acreditarea ideii ca │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ delocalizarea │ │ │ │ │ Misiunea │ │ │
│ │ │companiilor straine in│ │ │ │ Centrul │ Romaniei │ │ │
│ │ Conferinta cu tema │ Romania (tara de │ │ │ │ Roman de │ pe langa │ │ │
│ 4. │ "Cui ii este frica │destinatie alaturi de │─ Organizare, mediatizare,│ │ │Informare │ UE, │ │ │
│ │ de delocalizare si │ Bulgaria) este un │ desfasurare, evaluare │ │ │ de la │ Ambasada │ │ │
│ │ de ce?" │ fenomen care nu │ │ │ │Bruxelles │ Romaniei │ │ │
│ │ │ameninta piata UE, ci │ │ │ │ │ in Belgia │ │ │
│ │ │ este un factor de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ crestere a sa │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │Pozitionarea Romaniei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ in fata │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ reprezentantelor │ │ │ │ │ Ambasada │ │ │
│ │ │ guvernelor statelor │ │ │ │ │ Romaniei │ │ │
│ │ Conferinta cu tema │ membre ca exportator │ │ │ │ Centrul │din Belgia │ │ │
│ │ "Romania ─ │ de forta de munca │─ Organizare, mediatizare,│ │ │ Roman de │(respectiv │ │ │
│ 5. │ exportator si │necesara in statele de│ desfasurare, evaluare │ │ │Informare │ celelalte │ │ │
│ │importator de forta │ destinatie (in │ │ │ │ de la │ ambasade │ │ │
│ │ de munca" │sectoare importante ca│ │ │ │Bruxelles │bilaterale)│ │ │
│ │ │agricultura, servicii │ │ │ │ │si Misiunea│ │ │
│ │ │sociale, turism, IT), │ │ │ │ │Romaniei pe│ │ │
│ │ │ dar si importator de │ │ │ │ │ langa UE │ │ │
│ │ │ forta de munca din │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ statele din afara │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Europei. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────────┼────────────────────────┼────────────┼──────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ ─ Prezentare de tara (ce │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ poate fi facuta in │ │ │ Centrul │ │ │ │
│ │ "Europa 2007 ─ │ │ capitalele europene si │ ─ Mediul institutional │ │ Roman de │ │ │ │
│ 6. │Romania si Bulgaria │ Promovare imagine de │ orasele mari) ─ axata pe │ de la Bruxelles opinia │ │Informare │ MAE │ │ │
│ │ membre UE" │ tara │contributia Romaniei la UE│ publica din capitalele │ │ de la │ │ │ │
│ │ │ │ sesiuni de intrebari si │ europene │ │Bruxelles │ │ │ │
│ │ │ │ raspunsuri, distribuire │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ materiale de promovare │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────────┴────────────────────────┴────────────┴──────────┴───────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL CULTURII SI CULTELOR │
│ Comunicare externa │
├────┬────────────────────────────────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┬────────────┬────────┬─────────────────────────────┬─────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │Scop/Obiectiv│ Activitati │Grupuri tinta│ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │ colaboreaza │bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────┼─────────────────────────────┼─────────┼────┤
│ 1. │Participare la Targul International │ │ │ │ octombrie │ MCC │ Asociatiile profesionale de │Finantare│ │
│ │ de Carte de la Frankfurt │ │ │ │ 2005 │ │ profil, edituri, scriitori │ MCC │ │
├────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────┼─────────────────────────────┼─────────┼────┤
│ │ │Crearea unei │ │ │ │ │ Parteneri romani: I.C.E.M, │Finantare│ │
│ │ Proiectul "Patrimoniul industrial │ retele │Expozitii si │ │ │ │Tulcea, U.N.A.U. "Ion Mincu".│ MCC │ │
│ 2. │ intre pamant si mare", derulat in │ europene de │ ateliere │ │ 2003─2006 │ MCC │ Parteneri europeni din │Finantare│ │
│ │ cadrul Programului Cultura 2000 │ eco─muzee │ │ │ │ │ Franta, Italia, Spania, │ Comisia │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ Grecia, Finlanda, Port. │Europeana│ │
├────┼────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────┼─────────────────────────────┼─────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ Proiectul curatorial ce │ │ │
│ │ Participarea Romaniei la a 51─a │ │ Proiect │ │ │ │ reprezinta Romania la acest │Finantare│ │
│ 3. │editie a Bienalei Artelor Vizuale de│ │ curatorial │ │ 2005 │ MCC │ eveniment este EUROPEAN │ MCC │ │
│ │ la Venetia │ │ │ │ │ │ INFLUENZA 2002─2005, autor │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ DANIEL KNORR │ │ │
└────┴────────────────────────────────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────┴────────────┴────────┴─────────────────────────────┴─────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII │
│ Comunicare externa │
├────┬──────────────┬──────────────┬───────────────────────────────────────────┬──────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────┤
│Nr. │Denumirea │Scop/Obiectiv │ Activitati │Grupuri tinta │ Termen │ Raspunde │ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza │ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────┤
│ │ │ │ ─ Realizarea unui pachet promotional │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ (brosura in limba engleza cu prezentarea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │sistemului de invatamant superior romanesc │─ Studenti din│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ in contextul noilor schimbari produse de │ Romania si │ │ │ │ │ │
│ │ Proiect │ Promovarea │ trecerea la noul sistem Bologna, CD, │ Uniunea │ │ │ │ │ │
│ │"Invatamantul │invatamantului│ pliante); │ Europeana; │ │ │ │ │ │
│ │ Superior │ superior │─ Participarea la targuri internationale de│ ─ Studenti │─ Iulie 2005│ │ │ │ │
│ 1. │ Romanesc in │ romanesc si │ referinta de oferta educationala; │participanti │ ─ │ ─ MEdC, │MAE, MAI, MT│ MEdC │ │
│ │ Spatiul │ cresterea │ ─ Infiintarea unei "academii virtuale" │la mobilitati-│ septembrie │Universitati│ │universitati│ │
│ │ European al │vizibilitatii │ patronata de MEdC care sa ofere │le Erasmus; │ 2005. │ │ │ │ │
│ │Invatamantului│ acestuia in │ posibilitatea tuturor persoanelor din │─ Cetateni din│ │ │ │ │ │
│ │ Superior" │ Uniunea │ lumea academica (cadre didactice, │Statele Membre│ │ │ │ │ │
│ │ │ Europeana │ cercetatori, studenti etc.) sa schimbe │ ale Uniunii │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ informatii, materiale; │ Europene. │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ─ "Student's White Card" ─ un pasaport │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │al studentilor care participa la mobilitati│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ in alte universitati europene. │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴──────────────┴───────────────────────────────────────────┴──────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL JUSTITIEI │
│ Comunicare externa*2) │
├────┬────────────────┬─────────────────────┬───────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────┬────────┬───────────┬──────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼────────────────┼─────────────────────┼───────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼────────┼───────────┼──────────┼────┤
│ │PROMOVAREA UNEI │Participarea Romaniei│Crearea si administrarea paginilor │─ institutii judiciare │Ianuarie │ │ │Propunere │ │
│ 1. │IMAGINI EUROPENE│ la consolidarea │ WEB pentru retelele judiciare si │ale statelor membre UE.│ 2006 ─ │ MJ │ │Phare 2005│ │
│ │ A JUSTITIEI │ spatiului judiciar │elaborarea Atlasului judiciar roman│ ─ Reteaua Judiciara │octombrie│ │ │Bugete MJ │ │
│ │ ROMANE │ european │ . Publicare informatie pe website │ Europeana; │ 2007 │ │ │2006, 2007│ │
└────┴────────────────┴─────────────────────┴───────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────┴────────┴───────────┴──────────┴────┘
---------
    *2) Masurile de comunicare externa se completeaza cu cele identificate in partea de comunicare interna care neputand fi disociate,
        au incidenta atat pe plan intern cat si pe plan european si international.
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL SANATATII │
│ Comunicare externa │
├────┬───────────────┬─────────────────────────────────────┬──────────┬─────────────────────────────────┬─────────┬────────┬───────────┬──────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │Activitati│ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │ Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│ bugetare │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼───────────────┼─────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────────┼──────────┼────┤
│ │ │ Promovarea in tarile membre ale │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ Uniunii Europene a informatiilor │ │─ Cetateni ai Statelor Membre ale│ │ │ │ │ │
│ 1. │ Comunicare │referitoare la existenta in Romania a│ │ Uniunii Europene │ │ │ MAE │ │ │
│ │ externa │ centrelor medicale de inalta │ │ ─ Profesionisti din domeniul │ │ MS │Mass─media │ │ │
│ │ │performanta, cu servicii de calitate,│ │ sanitar de la nivelul UE │ │ │ straina │ │ │
│ │ │accesibile la preturi mai mici decat │ │─ Oameni de afaceri din tarile UE│ │ │ │ │ │
│ │ │ cele practicate la nivel european │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────┴─────────────────────────────────────┴──────────┴─────────────────────────────────┴─────────┴────────┴───────────┴──────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ OFICIUL NATIONAL PENTRU PREVENIREA SI COMBATEREA SPALARII BANILOR │
│ Comunicare externa │
├────┬──────────────────────────────┬────────────────────┬───────────────────────────────┬────────────────┬─────────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri tinta │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│ proiectului │ │ │ │ │ │colaboreaza│bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼──────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────────────────┼────────────────┼─────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ Cresterea vizibilitatii │ │─ Organizarea unei conferinte │ │ │ │ │ │ │
│ │implementarii negocierilor de │ Cresterea gradului │internationale cu tema │ │ │ │ │ │ │
│ │aderare la Uniunea Europeana, │ de informare a │"Combaterea spalarii banilor si│ │ │ │ │ │ │
│ │ a angajamentelor aflate in │cetatenilor UE si a │a finantarii terorismului - │ ─ oameni de │ │ │ │ │ │
│ │sarcina asumate de Romania in │ reprezentantilor │evolutii ale sistemului │ afaceri din UE │Decembrie│ │ MAE │ ONPCSB │ │
│ 1. │ cadrul cap. 4 "Libera │ acestora in │legislativ si institutional │─ reprezentantii│ 2005 │ ONPCSB │ MIE │ MIE │ │
│ │circulatie a capitalurilor" si│ institutiile │romanesc, in contextul │ institutiilor │ │ │ │ MAE │ │
│ │ cap. 24 "Justitie si afaceri │europene (Parlament,│integrarii euroatlantice"; │ europene │ │ │ │ │ │
│ │ interne", privind combaterea │ Comisia Europeana, │─ Elaborarea si difuzarea de │ │ │ │ │ │ │
│ │ spalarii banilor si a │ consilii, etc.) │brosuri de promovare, prin │ │ │ │ │ │ │
│ │ finantarii terorismului. │ │intermediul reprezentantelor │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Romaniei in strainatate. │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────┴────────────────────┴───────────────────────────────┴────────────────┴─────────┴────────┴───────────┴────────┴────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ OFICIUL DE STAT PENTRU INVENTII SI MARCI │
│ Comunicare externa │
├────┬──────────────────────────────────┬────────────────────────┬────────────────────────┬───────────────┬─────────┬────────┬───────────┬────────┬────┤
│Nr. │ Denumirea proiectului │ Scop/Obiectiv │ Activitati │ Grupuri │ Termen │Raspunde│ Cu cine │Resurse │In─ │
│crt.│ │ │ │ tinta │ │ │colaboreaza│bugetare│de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Ne─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │in─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de─ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pli─│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nit │
├────┼──────────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────┼───────────┼────────┼────┤
│ │ Proiect de informare "Strategia │ Informarea mediilor de │ Editarea, tiparirea, │ Mediile de │ │ │ MAE │ │ │
│ 1. │nationala in domeniul proprietatii│ afaceri straine │diseminarea unor brosuri│afaceri straine│Decembrie│ OSIM │ CCIR │ OSIM │ │
│ │intelectuale-factor dinamizator al│ (inclusiv UE) asupra │ in limba engleza │ (inclusiv UE) │ 2006 │ │ ARIS │ │ │
│ │investitiilor straine in Romania" │ sistemului din Romania │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────┴────────────────────────┴────────────────────────┴───────────────┴─────────┴────────┴───────────┴────────┴────┘


                         ----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016