Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 500 din 5 august 1994  privind reevaluarea imobilizarilor corporale si modificarea capitalului social    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 500 din 5 august 1994 privind reevaluarea imobilizarilor corporale si modificarea capitalului social

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 208 din 10 august 1994
    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1
    Societăţile comerciale cu capital integral sau parţial de stat, precum şi regiile autonome vor proceda, în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a prezentei hotărâri, la reevaluarea imobilizarilor corporale aflate în patrimoniul lor la data de 31.12.1993, pe baza coeficienţilor determinaţi în funcţie de indicii de preţuri la 30.06.1994 şi de gradul de utilizare medie a capacităţilor de producţie industriala în anul 1993.
    Societăţile comerciale cu capital parţial de stat supuse prevederilor prezentei hotărâri sunt societăţile comerciale în care statul deţine capital social, indiferent de producţie.
    Nu sunt supuse reevaluarii imobilizarile corporale care au ieşit din patrimoniul agenţilor economici prevăzuţi la alin. 1 şi 2, după data de 1 ianuarie 1994, precum şi cele intrate după data de 1 aprilie 1994.
    Pentru animalele de natura mijloacelor fixe, terenurile agricole, plantaţiile de vii şi pomi şi alte categorii de mijloace fixe specifice unităţilor agricole, coeficienţii de actualizare, precum şi metodologia de reevaluare se stabilesc de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, cu avizul Ministerului Finanţelor şi Fondul Proprietăţii de Stat în termen de 5 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a prezentei hotărâri.
    ART. 2
    La încheierea acţiunii de reevaluare, agenţii economici prevăzuţi la art. 1 vor determina şi vor înregistra distinct în capitalul social, precum şi în conturile corespunzătoare de imobilizari corporale diferenţele rezultate, după aprobarea acestora de către adunarea generală a acţionarilor, potrivit normelor elaborate în acest scop de Ministerul Finanţelor, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
    Pe baza rezultatelor reevaluarii, societăţile comerciale vor stabili patrimoniul net la data de 31 decembrie 1993, corectat cu diferenţele din reevaluarea imobilizarilor corporale intrate în patrimoniu în trimestrul I/1994. Societăţile comerciale mixte prevăzute la art. 1 alin. 2 vor comunica deţinătorilor de participatii diferenţele rezultate din reevaluarea imobilizarilor corporale.
    ART. 3
    Amortizarea aferentă imobilizarilor corporale supuse reevaluarii se calculează la valoarea de intrare înregistrată la 31 decembrie 1993, în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/1994 şi ale normelor metodologice de aplicare a acesteia. Agenţii economici prevăzuţi la art. 1, precum şi societăţile comerciale cu capital privat care reevalueaza imobilizarile corporale potrivit prevederilor prezentei hotărâri urmează sa amortizeze diferenţele rezultate din reevaluare începând cu 1.01.1995, potrivit reglementărilor fiscale în vigoare la acea data.
    ART. 4
    Societăţile comerciale prevăzute la art. 1 înregistrează la Registrul comerţului diferenţele de capital social rezultate în urma reevaluarii imobilizarilor corporale, după aprobarea acestora în adunările generale ale acţionarilor.
    ART. 5
    Terenurile aflate în evidenta agenţilor economici, cu excepţia terenurilor agricole, vor fi reevaluate pe baza coeficienţilor determinaţi în funcţie de indicii de preţ la 30.06.1994, stabiliţi în corelaţie cu evoluţia cursului de schimb valutar al leului, potrivit normelor la prezenta hotărâre.
    ART. 6
    În perioada 1-5 septembrie 1994 vor avea loc adunările generale ale acţionarilor, la societăţile comerciale prevăzute la art. 1, în vederea analizei şi aprobării majorării capitalului social ca urmare a reevaluarii imobilizarilor corporale în conformitate cu prevederile prezentei hotărâri, precum şi a aprobării numărului de acţiuni, în condiţiile unei valori nominale de 25.000 lei/acţiune.
    Propunerile de majorare a capitalului social împreună cu raportul comisiei de cenzori vor fi supuse aprobării adunării generale a acţionarilor.
    ART. 7
    Rezultatele reevaluarii imobilizarilor corporale vor fi cuprinse în raportarile contabile întocmite la 30 septembrie 1994. Agenţii economici prevăzuţi la art. 1 au obligaţia sa întocmească şi se depună la direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene şi a municipiului Bucureşti, până la cel mai târziu la 9 septembrie 1994 "Situaţia determinării capitalului social şi a patrimoniului net la 31 decembrie 1993, corectate cu diferenţele din reevaluare", anexa nr. 6 la Normele privind reevaluarea imobilizarilor corporale şi modificarea capitalului social.
    ART. 8
    Constituie contravenţie la disciplina financiară şi se sancţionează contravenţional cu amenda între 600.000 şi 1.000.000 lei nedepunerea la organele în drept, în termenul stabilit, a situaţiei prevăzute la articolul precedent, precum şi raportarea unor date eronate.
    Amenzile contravenţionale se aplica de personalul de specialitate al Ministerului Finanţelor şi se suporta de către persoanele vinovate.

                                 PRIM-MINISTRU
                                NICOLAE VĂCĂROIU

                                Contrasemnează:
                                 --------------
                               Ministru de stat,
                             ministrul finanţelor,
                                Florin Georgescu

                                p. Preşedintele
                         Fondului Proprietăţii de Stat,
                               Constantin Dumitru

    Bucureşti, 5 august 1994.
    Nr. 500.


                            NORME
           privind reevaluarea imobilizărilor corporale
                şi modificarea capitalului social


    Prin operaţiunea de reevaluare a imobilizarilor corporale aflate în patrimoniul agenţilor economici se realizează actualizarea capitalului social din bilanţul contabil încheiat la 31 decembrie 1993.
    La încheierea acţiunii de reevaluare a imobilizarilor corporale pe baza prezentelor norme, agenţii economici urmează sa determine şi sa înregistreze în contabilitate diferenţele din reevaluare, atât cele aferente celor cuprinse în capitalul social, cât şi cele înregistrate la alte fonduri.

    I. Sfera de cuprindere a acţiunii de reevaluare
    1. Sunt supuse acţiunii de reevaluare imobilizarile corporale (terenurile, amenajările de terenuri şi mijloacele fixe) aflate în patrimoniul agenţilor economici, evidenţiate în bilanţul contabil încheiat la 31 decembrie 1993, precum şi cele intrate în patrimoniu în trimestrul I/1994, astfel:
    a) mijloacele fixe evidenţiate în contul 212 "Mijloace fixe";
    b) mijloacele fixe concesionate, închiriate, date în locaţie de gestiune, precum şi cele care reprezintă aport de capital la societăţile comerciale, care se reevalueaza de către agenţii economici care le au în patrimoniu;
    c) mijloacele fixe puse la dispoziţie pentru efectuarea operaţiunilor în participaţie, conform contractelor de asociere, care se reevalueaza de către agenţii economici care le au în evidenţiate în patrimoniu;
    d) investiţiile efectuate la mijloacele fixe concesionate, închiriate sau luate în locaţie de gestiune, care se reevalueaza de către agenţii economici care le-au efectuat şi le-au înregistrat în contabilitate;
    e) mijloacele fixe trecute în conservare;
    f) mijloacele fixe aflate la sucursalele, filialele şi agenţiile din străinătate, care se reevalueaza de către agenţii economici din ţara, în cazul în care figurează în patrimoniul acestora;
    g) terenurile aflate în administrarea agenţilor economici înregistrate în contul 211 "Terenuri";
    h) amenajările de terenuri se supun reevaluarii numai în situaţia în care acestea sunt evidenţiate în contul 2112 "Amenajări de terenuri".
    2. Nu sunt supuse reevaluarii:
    a) mijloacele fixe în funcţiune a căror valoare de intrare a fost recuperată integral pe calea amortizării la 31.12.1993;
    b) mijloacele fixe pentru care s-au întocmit formele legale de scoatere din funcţiune şi care nu au fost demonstrate, demolate, dezmembrate etc.;
    c) utilajele şi materialele în stoc pentru investiţii, precum şi investiţiile în curs de execuţie, evidenţiate în conturile 301 "Materiale consumabile" şi 231 "Imobilizari corporale în curs";
    d) investiţiile puse în funcţiune sau parţial, pentru care nu s-au întocmit formele legale în înregistrare la mijloace fixe;
    e) imobilizarile corporale care au ieşit din patrimoniul agenţilor economici după data de 1 ianuarie 1994, precum şi cele intrate după data de 1 aprilie 1994;
    f) clădirile de locuit construite din fondurile statului, supuse vinzarii către populaţie, precum şi locuinţele de serviciu construite din fondurile statului sau ale agenţilor economici cu capital de stat.

    II. Modul de reevaluare
    Pentru reevaluarea imobilizarilor corporale este necesar sa se stabilească valoarea rămasă actualizată la 31 decembrie 1993, avându-se în vedere următoarele:
    - valoarea de intrare a imobilizarilor corporale la 31 decembrie 1993, din bilanţul contabil;
    - amortizarea calculată la 31.12.1993, evidenţiată în contabilitate;
    - coeficienţii de actualizare determinaţi în funcţie de indicii de preţuri la data de 30.06.1994, conform anexei nr. 1 la prezentele norme;
    - gradul de utilizare a capacităţilor de producţie industriala pe anul 1993, potrivit anexei nr. 2 la prezentele norme (numai la agenţii economici cu profil industrial);
    - cursul valutar la data de 30.06.1994, conform anexei nr. 3 la prezentele norme.
    Valoarea rămasă actualizată, precum şi valoarea de intrare actualizată se stabilesc conform anexei nr. 4 la prezentele norme.
    Coeficienţii de actualizare la 30 iunie 1994 pentru clădiri şi construcţii speciale, precum şi pentru maşini, utilaje şi instalaţii de lucru din anexa nr. 1, col. 1 se aplica la valoarea acestor bunuri evidenţiate în contabilitate în preţuri la 31 martie 1992.
    Pentru mijloacele fixe intrate în perioada 1.04.1992 - 31.03.1994 se aplica coeficienţii corespunzători perioadei în care a avut loc intrarea mijloacelor fixe.
    Pentru maşini, utilaje, instalaţii de lucru şi celelalte mijloace fixe, stabilirea valorii se face prin asimilare cu una dintre poziţiile din anexa nr. 1.

    III. Înregistrarea în contabilitate a diferenţelor rezultate în urma reevaluarii
    1. Pentru evidenţierea distinctă a diferenţelor rezultate în urma reevaluarii, în planul de conturi general se introduc următoarele conturi:
    1017 "Capital social rezultat din reevaluarea imobilizarilor corporale"
    1018 "Patrimoniul propriu al regiei rezultat din reevaluarea imobilizarilor corporale"
    2111.1 "Diferenţe din reevaluarea terenurilor"
    2112.1 "Diferenţe din reevaluarea amenajărilor de terenuri"
    212.10 "Diferenţe din reevaluarea mijloacelor fixe"
    261.1 "Diferenţe din reevaluarea imobilizarilor corporale aferente titularilor de participare".
    Diferenţele din reevaluare ce urmează a fi înregistrate în conturile de mai sus vor fi extrase din anexa nr. 4, col. 10.
    2. Începând cu raportarile pe trimestrul III/1994, sumele reprezentind diferenţele din reevaluarea imobilizarilor corporale se vor introduce în formularul cod 01 "Rezultate financiare", în subsolul acestuia, după rindul 107 (în coloana 2), pe urmatorele rinduri:
    rd. 108 "Diferenţe din reevaluarea mijloacelor fixe" (cont 212.10)
    rd. 109 "Diferenţe din reevaluarea terenurilor" (cont 2111.1)
    rd. 110 "Diferenţe din reevaluarea amenajărilor de terenuri" (cont 2112.1)
    rd. 111 "Capital social rezultat din reevaluarea imobilizarilor corporale" (cont 1017)
    rd. 112 "Patrimoniu propriu al regiei rezultat din reevaluarea imobilizarilor corporale" (cont 1018)
    rd 113 "Diferenţe din reevaluarea imobilizarilor corporale aferente titlurilor de participare" (cont 261.1).
    Înregistrarea în contabilitate a diferenţelor rezultate în urma reevaluarii imobilizarilor corporale este prevăzută în anexa nr. 5.

    IV. Agenţii economici cu capital de stat care nu au efectuat reevaluarea mijloacelor fixe în conformitate cu prevederile art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 26/1992 au obligaţia sa procedeze în prealabil la reevaluarea acestora conform Normelor Ministerului Finanţelor nr. 71906/29.V.1992, astfel încât coeficienţii prevăzuţi în anexa nr. 1 la prezentele norme sa fie aplicaţi la valorile determinate în preţurile în vigoare la 31.03.1992.

    V. Agenţii economici cu capital privat, precum şi unităţile de grup pot aplica în mod corespunzător prevederile prezentelor norme.
    De asemenea, prevederile prezentelor norme se aplica şi societăţilor bancare şi de asigurări adaptate corespunzător la specificul acestora, cu avizul Ministerului Finanţelor.

    VI. Pe baza rezultatelor reevaluarii imobilizarilor corporale, societăţile comerciale vor stabili capitalul social şi patrimoniul net pe baza datelor la 31 decembrie 1993, corectat cu diferenţele din reevaluarea imobilizarilor corporale, conform metodologiei prevăzute în anexa nr. 6.
    Diferenţele rezultate în urma reevaluarii imobilizarilor corporale, înregistrate în conturi distincte, se menţin în conturile respective până la aprobarea reglementărilor fiscale privind regimul de amortizare a acestora.
    Societăţile comerciale vor înregistra la Registrul comerţului diferenţele de capital social rezultate în urma reevaluarii imobilizarilor corporale, aprobate de adunările generale ale acţionarilor. De asemenea, vor fi comunicate Fondului Proprietăţii de Stat şi Fondurilor Proprietăţii Private sumele aferente acestora din capitalul social potrivit cotelor prevăzute de lege.
    Societăţile comerciale cu capital de stat, înfiinţate prin hotărârile Guvernului nr. 29-32/1991, şi celelalte societăţi tip holding comunicată, de asemenea, Fondului Proprietăţii de Stat şi Fondurilor Proprietăţii Private sumele aferente cotelor prevăzute de lege, pe baza comunicărilor privind diferenţele din reevaluarea imobilizarilor corporale efectuate de unităţile care participa la formarea capitalului social al acestora.
    În cazul în care participarea statului la capitalul social al unei societăţi comerciale nu aparţine unui agent economic cu capital de stat, diferenţele din reevaluarea imobilizarilor corporale vor fi comunicate direct Fondului Proprietăţii de Stat care, potrivit legii, este deţinător de drept al acestor participatii.

    VII. Capitalul recalculat potrivit prezentelor norme va fi rotunjit la o suma divizibilă cu 25.000 lei, reprezentind valoarea nominală a unei acţiuni. Diferenţele rezultate se vor reflecta într-un analitic distinct al contului 118 "Alte fonduri".

    ANEXA 1


                   COEFICIENŢI
         de actualizare a imobilizărilor corporale în clădiri,
           construcţii sociale, maşini, utilaje şi instalaţii
                 în preţurile din luna iunie 1994
           - pe baza bilanţului la 31 decembrie 1993 -

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                   Coeficienţii de actualizare în preţurile din luna iunie
                             1994 pentru imobilizari corporale:
                   ────────────────────────────────────────────────────────────
                                           Intrate în perioada
                                 ──────────────────────────────────────────────
  Grupa Existen- 1992 1993 Trim.I
                      te la 31 ──────────────── ────────────────────── 1994
                      martie Trim. Trim. Trim. Trim. Trim. Trim. Trim.
                      1992 II III IV I II III IV
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
         A 1 2 3 4 5 6 7 8 9
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 I. Clădiri şi construcţii
     speciale 8,400 6,400 4,918 3,876 3,196 2,427 1,981 1,503 1,235
 II. Terenuri 8,873*)
III. Maşini, utilaje şi
     instalaţii - - - - - - - - -
Construcţii metalice şi
părţi componente 8,325 7,614 6,670 5,085 4,987 3,215 2,487 1,805 1,138
Structuri şi tâmplării
metalice 10,079 9,599 8,018 5,694 4,893 4,160 2,681 1,508 1,302
Rezervoare, cisterne şi
containere metalice 7,495 7,495 5,101 4,482 4,463 3,248 2,718 1,856 1,192
Generatoare de aburi (cu
excepţia cazanelor pentru
încălzire) 12,068 8,127 5,056 4,622 2,219 1,995 1,995 1,629 1,449
Produse metalice obţinute
prin deformare plastica 6,654 6,477 4,654 4,270 3,328 2,783 1,995 1,658 1,518
Produse de tăiat 5,244 4,802 4,802 3,468 3,321 2,625 1,446 1,434 1,434
Scule de mină 6,183 6,315 5,907 4,198 3,069 2,905 1,813 1,534 1,248
Recipienţi, containere
şi alte produse similare
din oţel 9,500 7,917 6,333 5,352 4,104 3,224 2,694 2,385 1,818
Ambalaje din metale
uşoare 9,450 7,997 6,251 5,121 4,937 3,112 2,241 1,763 1,227
Motoare şi turbine (cu
excepţia motoarelor pen-
tru avioane şi vehicule) 7,725 5,133 4,113 4,389 3,972 2,731 1,792 1,374 1,270
Pompe şi compresoare 6,845 6,224 6,224 3,883 3,710 3,057 2,722 2,150 1,513
Lagare, angrenaje şi
organe mecanice de
transmisie 6,966 6,966 6,966 4,841 4,384 3,311 2,264 1,549 1,217
Cuptoare industriale
şi arzătoare 7,213 7,128 6,967 4,345 4,203 2,828 2,047 1,445 1,162
Echipamente de ridicat
şi manipulat 4,385 4,385 4,376 3,143 2,964 2,794 2,131 1,465 1,102
Echipamente de ventilare
şi condiţionare a
aerului 10,754 8,754 5,936 4,585 3,990 3,908 2,980 2,007 1,243
Alte echipamente de
utilizare generală 4,966 4,888 2,847 2,833 2,283 1,711 1,145 1,119 1,033
Tractoare 5,130 5,021 4,867 4,755 4,711 3,184 2,630 1,986 1,000
Alte maşini şi utilaje
agricole şi forestiere 6,293 6,135 5,955 3,651 3,651 2,544 1,858 1,692 1,257
Maşini-unelte 10,543 10,236 9,567 8,649 7,851 4,950 4,110 2,908 1,183
Utilaje pentru
metalurgie 10,880 10,708 7,428 6,103 4,533 4,179 2,928 1,801 1,118
Utilaje pentru mine,
cariere şi construcţii 10,966 10,966 9,365 7,935 4,470 3,569 3,375 1,983 1,720
Utilaje pentru prelu-
crarea produselor alimen-
tare, băuturilor şi
tutunului 6,748 5,881 5,480 4,148 3,350 3,107 1,692 1,328 1,138
Utilaje pentru industria
textila, a imbracamintei
şi a pielariei 6,968 6,961 4,341 4,016 3,091 2,227 2,227 2,169 1,284
Utilaje pentru industria
hârtiei şi cartonului 6,583 6,203 4,190 4,100 2,995 2,210 2,010 1,975 1,248
Utilaje pentru foraj şi
exploatare sonde 12,200 10,167 8,683 7,615 7,093 4,477 3,792 2,330 ,1678
Alte maşini şi utilaje
specifice 7,792 7,784 7,784 6,543 5,719 2,664 2,304 1,615 1,432
Maşini şi aparate
electrocasnice 6,590 6,581 6,571 3,951 3,777 2,862 1,883 1,372 1,067
Aparate neelectrice 5,100 5,092 5,083 3,781 3,353 2,603 2,009 1,415 1,146
Maşini de birou 8,276 8,154 6,093 5,984 3,966 3,238 1,779 1,156 1,075
Calculatoare şi alte
echipamente electrice 10,723 9,748 8,906 8,111 6,464 5,793 4,464 4,039 1,026
Motoare, generatoare şi
transformatoare electrice 6,305 5,617 4,833 3,926 3,019 2,765 1,946 1,467 1,206
Aparate pentru distribu-
ţie şi comandă electrică 5,408 5,398 5,383 3,551 3,150 2,555 2,215 1,508 1,254
Acumulatori, baterii şi
pile electrice 5,091 5,091 3,377 3,308 3,097 2,595 2,024 1,743 1,200
Emiţătoare radio-TV,
echipamente şi aparate
telefonice şi
telegrafice 10,260 9,748 9,748 7,264 6,140 3,929 3,301 2,718 1,278
Receptoare radio-TV,
aparate de înregistrare
şi reproducere audio-
video 6,310 5,074 4,935 3,296 2,519 1,772 1,465 1,296 1,117
Aparatura şi instrumente
medicale 10,046 8,719 7,750 6,707 5,030 4,935 2,276 1,098 1,098
Aparatura şi instrumente
de măsura şi verificare11,373 11,838 11,363 7,441 6,667 5,581 3,701 3,277 1,804
Echipamente de măsura,
reglare şi control pentru
procese industriale 5,705 5,246 3,304 3,256 3,049 2,459 1,977 1,472 1,363
Aparatura şi instrumente
optice şi fotografice 13,573 9,049 6,463 5,540 3,421 2,569 1,690 1,575 1,124
Autovehicule 5,938 5,141 4,543 3,919 3,569 2,969 2,156 1,639 1,160
Caroserii, remorci şi
semiremorci 6,118 6,118 5,997 3,701 2,996 2,372 1,805 1,304 1,000
Nave maritime şi fluviale 5,523 5,210 4,602 4,091 3,321 3,266 1,555 1,545 1,371
Mijloace de transport
feroviar şi material
rulant 6,434 6,434 6,156 5,859 5,496 4,847 4,584 4,490 1,234
Aeronave 8,419 6,379 4,125 3,853 2,845 2,421 1,916 1,461 1,041
Scaune (exclusiv cele
din metal) 7,399 6,389 5,657 4,230 3,410 2,891 2,317 1,662 1,509
Mobilier pentru birou şi
magazine (exclusiv din
metal) 5,246 4,554 4,177 4,060 3,363 2,725 1,859 1,402 1,155
Mobilier pentru bucătarii 8,897 7,676 6,833 6,052 4,883 3,699 2,652 1,820 1,396
Alte tipuri de mobilier 7,346 6,371 5,382 4,875 3,773 2,707 2,126 1,572 1,146
Mobilier din metal pentru
birouri şi magazine 12,500 9,976 8,333 7,353 6,185 4,513 4,022 1,761 1,286
Articole sportive 15,088 15,113 15,073 11,816 9,229 5,813 5,666 1,988 1,194
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
---------
    *) Coeficientul se aplica la valoarea determinata potrivit Hotărării
       Guvernului nr. 834/1991.


    NOTĂ:
    Pentru categoriile de maşini şi utilaje care nu se găsesc în tabel, se vor lua coeficienţii aferenţi grupelor cele mai apropiate.

    ANEXA 2

                                FUNDAMENTAREA
       corecţiei influenţelor rezultate din aplicarea coeficienţilor
           de actualizare pentru unităţile cu profil industrial

    1. Gradul de utilizare a capacităţilor de producţie *).....
--------
    *) Potrivit raportului statistic F.F.I. "Capacităţilor de producţie industriale şi utilizarea lor în anul 1993".

    2. Agenţii economici, la care gradul de utilizare a capacităţilor de producţie pe anul 1993 se situează sub 55%, vor lua în calcul, la determinarea gradului de utilizare a capacităţilor de producţie folosit în scopul ajustării diferenţelor din reevaluarea imobilizarilor corporale, şi alte elemente, cum ar fi: lipsa de comenzi, lipsa de materii prime, materiale şi energie, după cum urmează:
    a) capacitatea de producţie medie anuală utilizată în anul 1993 (în milioane lei),
    b) producţie medie anuală realizată în anul 1993 (în milioane lei),
    c) lipsa de comenzi de desfacere (în milioane lei),
    d) lipsa de materii prime, materiale şi energie (în milioane lei),
    e) producţia medie anuala recalculata, ţinând seama de lipsa de comenzi şi lipsa de materii prime, materiale şi energie (b+c+d) (în milioane lei),
    f) gradul de utilizare a capacităţilor recalculate (în %)

        e)
       --- X 100 = ....
        a)


    ANEXA 3

                  CURSUL VALUTAR
              la data de 30.06.1994

───────────────────────────────────────────────
Felul valutei Curs în lei
───────────────────────────────────────────────
  1 dolar S.U.A. 1.677,00
  1 liră sterlină 2.609,58
  1 dolar australian 1.212,72
  1 şiling austriac 151,31
  1 franc belgian 51,62
  1 dolar canadian 1.211,92
  1 coroana daneză 270,65
  1 lira egipteană 495,20
  1 franc elveţian 1.265,66
  1 marca finlandeză 319,80
  1 franc francez 310,18
  1 marca germană 1.064,26
  1 drahmă grecească 7,04
  1 rupie indiană 53,32
  1 lira irlandeză 2.576,71
  1 lira italiană 1,08
  1 yen japonez 16,91
  1 coroana norvegiană 244,14
  1 gulden olandez 948,66
  1 escudo portughez 10,34
  1 peseta spaniolă 12,93
  1 coroana suedeză 220,92
100 lire turceşti 5,35
───────────────────────────────────────────────



    ANEXA 4

                           SITUAŢIA
             determinării valorii rămase actualizate a
            imobilizarilor corporale supuse reevaluarii


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea Valoarea de Amortizarea Valoarea Coeficientul Coeficientul Gradul de Valoarea Valoarea Diferenţe
crt. imobilizării înregistrare în calculată rămasă de actuali- de actuali- utilizare a rămasă de intrare din
      corporale contabilitate**) (col. 2- zare în zare pentru capacităţilor actualizată actualizată reevaluare
                                              col. 3) preţuri la imobilizarile de producţie (col. 4 x la 31.12.1993 (col. 8 -
                                                       30.06.1994 corporale din ****) col. 5 sau (col. 8 + col. 4)
                                                                    import***) col. 6 x col. 3)
                                                                                                  col. 7)
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Imobilizari
   corporale
       TOTAL
din care :
A. Terenuri *)
B. Amenajări de
   terenuri
C. Mijloace fixe
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


          Conducătorul unităţii, Conducătorul compartimentului
                                                    financiar-contabil

------------
    *) Coeficientul de actualizare folosit pentru evaluarea terenurilor este de
8,873 şi se aplică la valoarea determinata potrivit Hotărârii Guvernului
nr. 834/1991.
    **) Nu sunt incluse imobilizarile corporale ieşite din patrimoniu în
perioada 01.01-30.06.1994.
    ***) Se stabileşte prin raportarea cursului valutar de schimb la
30 iunie 1994 (anexa nr. 3 la norme) la cursul valutar de schimb la data
întocmirii documentelor vamale de import pentru bunurile respective.
    ****) La nivelul unităţii cu profil de producţie industrială.




    ANEXA 5


                 ÎNREGISTRAREA IN CONTABILITATE
        a diferenţelor în urma reevaluarii imobilizărilor
          corporale şi a modificării capitalului social


2111.1 = 1 017 - cu diferenţele din reevaluarea terenurilor
2112.1 = 1 017 - cu diferenţele din reevaluarea amenajărilor de terenuri
212.10 = 1 017 - cu diferenţele din reevaluarea mijloacelor fixe
2111.1 = 1 018 - cu diferenţele din reevaluarea terenurilor, la regiile
                   autonome
2112.2 = 1 018 - cu diferenţele din reevaluarea amenajărilor de terenuri,
                   la regii autonome
212.10 = 1 018 - cu diferenţele din reevaluarea mijloacelor fixe, la regii
                   autonome
261.01 = 1 017 - cu diferenţele din reevaluarea imobilizarilor corporale
                   reprezentind participatii la capitalul social al altor
                   societăţi.



    ANEXA 6


      Denumirea agentului economic ............
      Codul fiscal ..............
      Fondul Proprietăţii Private la care este arondat ......

                                                 - milioane lei -
                                       ----------------------------------------
                                       La 31.12.1993 Recalculat Diferenţa
                                        ------------- ---------- ----------
TOTAL capital social ... ... ...
din care :
- aferent statului ... ... ...
- aferent persoanelor fizice şi
  juridice romane ... ... ...
- aferent persoanelor fizice şi
  juridice străine ... ... ...


                           SITUAŢIA
           determinării capitalului social şi a patrimoniului
            net la 31.12.1993, corectate cu diferenţele din
               reevaluarea imobilizarilor corporale*)

                                                                  - mii lei -

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Simbol cont Denumire indicatori Nr. rd. din bilanţ Suma
rd. la 31.12.1993
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1. TOTAL ACTIV 65
 2. TOTAL - SURSE ATRASE (rd. 3 la rd. 12) X
                   din care :
 3. Fond de cercetare-dezvoltare 81
 4. Fond de premiere 83
 5. Fond de participare la profit 84
 6. Fond pentru acţiuni sociale, culturale şi
                   sportive 85
 7. Rezerve pentru cheltuieli preliminate 93
 8. Obligaţii - total 108
 9. Credite şi împrumuturi 130
10. Diferenţe favorabile de curs valutar la
                   31.12.1993 131
11. Venituri anticipate şi de realizat 133
12. Profit aferent facturilor emise şi neîncasate
                   (cont 750 minus cont 751) 87 minus 90
13. Patrimoniul net (rd. 1 - rd. 2) X
14. 2111.1 + Diferenţe din reevaluarea imobilizarilor cor-
     2112.1 + porale (mijloace fixe, terenuri şi amenajări la
     212.10 + terenuri) din col. 10, anexa nr. 4 la norme
     261.01
15. Patrimoniul net corectat cu diferenţele din
                   reevaluarea imobilizarilor corporale (rd. 13 +
                   rd. 14) = rd. 29 X
                   compus din :
16. Capital social 75
17. 1017 Capital social rezultat din reevaluarea
                   imobilizarilor corporale X
18. Total capital social corectat (rd. 16 + 17) X
19. Fond social 78
20. Fond de rezerva 79
21. Fond de investiţii 82
22. Alte fonduri 86
23. Subvenţii 91
24. Decontări privind investiţiile 132
25. Decontări privind reevaluarea stocurilor 80
26. 1018 Patrimoniul propriu al regiei rezultat din
                   reevaluarea imobilizarilor corporale X
27. Pierderi din anul curent 88
28. Pierderi din anii precedenti 89
29. Patrimoniul net corectat (rd. 18 la 26 - rd. 27
                   şi rd. 28) = rd. 15
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


         Conducătorul unităţii, Conducătorul compartimentului
                                                 financiar-contabil,

-------
    *) Inclusiv diferenţele din reevaluarea imobilizărilor corporale
       intrate în cursul trim. I/1994.


                       -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016