Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 5 din 23 februarie 2012  privind Programul de pregatire profesionala continua aferent anului 2012    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 5 din 23 februarie 2012 privind Programul de pregatire profesionala continua aferent anului 2012

EMITENT: CAMERA CONSULTANTILOR FISCALI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 152 din 7 martie 2012

    În baza prevederilor art. 11 lit. f) din Ordonanţa Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea şi exercitarea activitãţii de consultanţã fiscalã, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 198/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    având în vedere prevederile art. 6 alin. (1) din Normele privind pregãtirea profesionalã continuã a consultanţilor fiscali, aprobate prin Hotãrârea Camerei Consultanţilor Fiscali nr. 7/2007, cu modificãrile ulterioare,

    Consiliul Superior al Camerei Consultanţilor Fiscali, întrunit în şedinţa din 23 februarie 2012, hotãrãşte:

    ART. 1
    Se aprobã Programul de pregãtire profesionalã continuã aferent anului 2012, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    ART. 2
    Direcţia de învãţãmânt şi Secretariatul general vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotãrâri.
    ART. 3
    Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.


                              Preşedintele Camerei
                            Consultanţilor Fiscali,
                                 Daniel Chiţoiu

    Bucureşti, 23 februarie 2012.
    Nr. 5.


    ANEXĂ

                                   PROGRAMUL
             de pregãtire profesionalã continuã aferent anului 2012

    CAP. I
    Dispoziţii generale
    1. Camera Consultanţilor Fiscali elaboreazã Programul de pregãtire profesionalã continuã aferent anului 2012, în conformitate cu prevederile Normelor privind pregãtirea profesionalã continuã a consultanţilor fiscali, aprobate prin Hotãrârea Camerei Consultanţilor Fiscali nr. 7/2007, cu modificãrile ulterioare.
    2. Programul de pregãtire profesionalã continuã aferent anului 2012 se adreseazã tuturor membrilor Camerei Consultanţilor Fiscali.
    3. Pregãtirea profesionalã continuã este un drept şi în acelaşi timp o obligaţie a membrilor Camerei Consultanţilor Fiscali în ceea ce priveşte actualizarea cunoştinţelor şi formarea eficientã, cu garantarea calitãţii serviciilor prestate cãtre clienţi. Totodatã, pregãtirea profesionalã continuã este o exigenţã impusã prin Codul privind conduita eticã şi profesionalã în domeniul consultanţei fiscale, aprobat prin Hotãrârea Consiliului superior al Camerei Consultanţilor Fiscali nr. 3/2007.
    4. Programul de pregãtire profesionalã continuã aferent anului 2012 se va desfãşura sub 3 forme:
    - curs în sistem e-learning;
    - seminar online;
    - seminar în sãlile de curs (aspecte practice).
    5. Programul de pregãtire profesionalã continuã aferent anului 2012 prevede pentru consultanţii fiscali activi un numãr de 30 de ore de pregãtire profesionalã, din care 20 de ore gratuite şi 10 ore cu platã, iar pentru consultanţii fiscali inactivi un numãr de 15 ore de pregãtire profesionalã, din care 10 ore gratuite şi 5 ore cu platã.
    6. În cadrul Programului de pregãtire profesionalã continuã, atât consultanţii fiscali activi, cât şi consultanţii fiscali inactivi, trebuie sã efectueze mai întâi cursurile de pregãtire profesionalã cu platã, dupã care urmeazã sã efectueze cursurile de pregãtire profesionalã gratuite.
    7. Pentru anul 2012, taxa de participare la cursurile de pregãtire profesionalã cu platã este de 200 lei, în cazul consultanţilor fiscali activi şi respectiv 100 lei, în cazul consultanţilor fiscali inactivi.
    8. Programul de pregãtire profesionalã continuã aferent anului 2012 nu este obligatoriu în anul în care consultanţii fiscali au susţinut examenul pentru atribuirea calitãţii de consultant fiscal.
    9. În situaţia în care consultanţii fiscali au efectuat ore de pregãtire profesionalã în anul în care au susţinut examenul pentru atribuirea acestei calitãţi, aceste ore se vor include în numãrul de ore de pregãtire profesionalã aferente anului urmãtor.
    10. Fiecare participare a consultanţilor fiscali la seminarii, conferinţe şi colocvii interne şi internaţionale, pe teme fiscale sau pe probleme legate de profesia de consultant fiscal, va fi echivalatã cu 5 ore de pregãtire profesionalã, care vor fi incluse în limita orelor de pregãtire prevãzute pentru anul 2012.
    11. Participarea la seminare, conferinţe şi colocvii interne şi internaţionale, pe teme fiscale sau pe probleme legate de profesia de consultant fiscal va fi justificatã pe baza unui document care sã ateste acest fapt, eliberat de organizatori.
    12. Pentru consultanţii fiscali care au şi calitatea de lectori în cadrul Programului de pregãtire profesionalã continuã aferent anului 2012, organizat de Camera Consultanţilor Fiscali, orele de curs efectuate se vor recunoaşte ca ore de pregãtire profesionalã în limita orelor de pregãtire prevãzute pentru anul 2012.
    13. Consultanţii fiscali care publicã articole în revista Camerei Consultanţilor Fiscali pot solicita, pentru fiecare articol publicat, recunoaşterea a 5 ore de pregãtire profesionalã, în limita orelor de pregãtire profesionalã prevãzute pentru anul 2012.
    14. Consultanţii fiscali care au absolvit într-un an calendaristic cursuri organizate de Ministerul Finanţelor Publice, de asociaţiile profesionale sau societãţile de profil din ţarã, în baza acordurilor încheiate de Camera Consultanţilor Fiscali cu acestea, pot solicita includerea numãrului de ore efectuate în limita orelor de pregãtire profesionalã prevãzute pentru anul 2012.

    CAP. II
    Organizarea şi desfãşurarea Programului de pregãtire profesionalã continuã în sistem e-learning, aferent anului 2012
    1. Pentru anul 2012, Programul de pregãtire profesionalã continuã în sistem e-learning se desfãşoarã numai sub formã de cursuri potrivit temelor cuprinse în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul program.
    2. Cursurile care vor completa tematica Programului de pregãtire profesionalã continuã în sistem e-learning în anul 2012 vor fi anunţate în timp util pe site-ul Camerei Consultanţilor Fiscali.
    3. Echivalarea unui curs e-learning accesat de cãtre consultantul fiscal va fi inclusã numai o singurã datã în numãrul de ore de pregãtire profesionalã aferent anului 2012, indiferent de câte ori consultantul fiscal acceseazã cursul respectiv.
    4. Participarea la cursurile de pregãtire profesionalã în sistem e-learning este evidenţiatã în aplicaţia Camerei Consultanţilor Fiscali privind evidenţa orelor de pregãtire profesionalã.
    5. În anul 2012 cursurile de pregãtire profesionalã în sistem e-learning pot fi accesate numai de cãtre consultanţii fiscali care şi-au achitat la zi taxele aferente cursurilor de pregãtire profesionalã.

    CAP. III
    Organizarea şi desfãşurarea Programului de pregãtire profesionalã continuã sub formã de seminar online, aferent anului 2012
    1. Seminarele online care vor completa tematica Programului de pregãtire profesionalã continuã aferent anului 2012 vor fi anunţate în timp util pe site-ul Camerei Consultanţilor Fiscali.
    2. Seminariile vor putea fi urmãrite în direct, online - audio şi video - pe site-ul Camerei Consultanţilor Fiscali: www.ccfiscali.ro.
    3. Accesul la transmisia în direct va fi posibil în baza unui cod unic de acces pe care îl va primi pe adresa de e-mail fiecare participant, împreunã cu o serie de instrucţiuni de vizionare, cu douã zile înainte de desfãşurarea seminarului.

    CAP. IV
    Organizarea şi desfãşurarea Programului de pregãtire profesionalã continuã în sistem de seminare în sãlile de curs, aferent anului 2012
    1. Programul de pregãtire profesionalã continuã a consultanţilor fiscali, aferent anului 2012, în sistem de seminare în sãlile de curs este structurat pe module de pregãtire, aşa cum rezultã din anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul program.
    2. Organizarea şi desfãşurarea acţiunilor în cadrul Programului de pregãtire profesionalã continuã aferent anului 2012 se realizeazã în 7 centre zonale, respectiv: Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara.
    3. Fiecare acţiune organizatã cuprinde mai multe module, totalizând 15 ore de pregãtire profesionalã. Calendarul acţiunilor de pregãtire profesionalã continuã a consultanţilor fiscali pe anul 2012 - seminare în sãli de curs este prezentatã în anexa nr. 3, care face parte integrantã din prezentul program.
    4. Înscrierea consultanţilor fiscali la una dintre acţiunile cuprinse în Programul de pregãtire profesionalã continuã în sistem de seminar în sãlile de curs se face direct pe site-ul Camerei Consultanţilor Fiscali sau prin transmiterea unei cereri de înscriere la Direcţia de învãţãmânt a Camerei Consultanţilor Fiscali, prin poştã, fax sau e-mail, cu cel puţin 15 zile înaintea organizãrii acţiunii. Orice situaţie de anulare a înscrierilor la seminare trebuie sã fie efectuatã cu cel puţin 5 zile înainte de data de începere a seminarelor. În situaţia în care consultanţii fiscali se înregistreazã la acţiunile Programului de pregãtire profesionalã continuã aferent anului 2012, dar absenteazã de la acestea, fãrã sã anunţe în prealabil, vor fi obligaţi sã suporte 50% din taxa aferentã cursurilor de pregãtire profesionalã cu platã.
    5. Structura acţiunilor prevãzute în Programul de pregãtire profesionalã continuã aferent anului 2012 va putea fi modificatã în cursul derulãrii acestuia în funcţie de necesitãţile apãrute. Orice schimbare în Programul de pregãtire profesionalã continuã aferent anului 2012 va fi anunţatã în timp util pe site-ul Camerei Consultanţilor Fiscali.
    6. Acţiunile de pregãtire profesionalã la care numãrul de înscrişi este sub 50 vor fi reprogramate. Numãrul membrilor înscrişi va fi analizat cu 3 zile înainte de perioada de desfãşurare a seminarelor.
    7. Membrii Camerei Consultanţilor Fiscali pot opta sã participe la acţiunile cuprinse în Programul de pregãtire profesionalã continuã aferent anului 2012, în oricare din centrele zonale programate.
    8. Participarea la cursurile de pregãtire profesionalã va fi consemnatã într-un catalog de prezenţã, care va conţine semnãtura participantului, precum şi cea a lectorului.
    9. Direcţia de învãţãmânt va ţine evidenţa orelor de pregãtire profesionalã, pe fiecare membru, pe centrele de pregãtire şi pe judeţele de reşedinţã ale consultanţilor fiscali.


    ANEXA 1
    -------
la program
----------
                                    PROGRAM
                     de pregãtire profesionalã continuã în
                     sistem e-learning, aferent anului 2012



 ┌────────────────────┬───────────────────────────────────────┬─────────┬───────┐
 │ Specificare │ Tema*) │Forma de │Echiva-│
 │ │ │pregãtire│lent │
 │ │ │ │numãr │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul │Înregistrare fiscalã │ Curs │ 2 │
 │E-learning I │ │ │ │
 │(ME I) │ │ │ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul │Conduita şi etica profesionalã a │ Curs │ 4 │
 │E-learning II │consultanţilor fiscali │ │ │
 │(ME II) │ │ │ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul │Preţuri de transfer │ Curs │ 6 │
 │E-learning III │ │ │ │
 │(ME III) │ │ │ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul │Contribuţii │ Curs │ 5 │
 │E-learning IV │ │ │ │
 │(ME IV) │ │ │ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul │Colectarea creanţelor fiscale │ Curs │ 6 │
 │E-learning V │ │ │ │
 │(ME V) │ │ │ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul │TVA - locul prestãrii │ Curs │ 4 │
 │E-learning VI │ │ │ │
 │(ME VI) │ │ │ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul │Accize │ Curs │ 6 │
 │E-learning VII │ │ │ │
 │(ME VII) │ │ │ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul │Inspecţie fiscalã │ Curs │ 4 │
 │E-learning VIII │ │ │ │
 │(ME VIII) │ │ │ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul E-learning IX │Sediul stabil/Sediul permanent │ Curs │ 5 │
 │(ME IX) │ │ │ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul E-learning X │Vãmuirea mãrfurilor │ Curs │ 4 │
 │(ME X) │ │ │ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul E-learning XI │Impozitul cu reţinere la sursã │ Curs │ 5 │
 │(ME XI) │ │ │ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul E-learning XII│Procedura de contestare a actelor │ Curs │ 6 │
 │(ME XII) │administrativ-fiscale │ │ │
 │ │Executarea creanţelor bugetare │ │ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul │Impozite şi taxe locale │ Curs │ 5 │
 │E-learning XIII │ │ │ │
 │(ME XIII) │ │ │ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul E-learning XIV│Impozitul pe profit │ Curs │ 6 │
 │(ME XIV) │ │ │ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul E-learning XV │Expertiza fiscalã - responsabilitatea │ Curs │ 4 │
 │(ME XV) │consultanţilor fiscali │ │ │
 └────────────────────┴───────────────────────────────────────┴─────────┴───────┘


-----
    *) În cursul anului se vor mai adãuga 5 teme.

    ANEXA 2
    -------
la program
----------
                                    PROGRAM
                de pregãtire profesionalã continuã în sistem de
               seminare în sãlile de curs*), aferent anului 2012


 ┌────────────────────┬───────────────────────────────────────┬─────────┬───────┐
 │ Specificare │ Tema*) │Forma de │Echiva-│
 │ │ │pregãtire│lent │
 │ │ │ │numãr │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul I (MI) │Impozitul pe profit │Seminar │ 3 │
 │ │ │(aspecte │ │
 │ │ │practice)│ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul II (MII) │Impozitul pe venit │Seminar │ 3 │
 │ │ │(aspecte │ │
 │ │ │practice)│ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul III (MIII) │Contribuţii sociale │Seminar │ 2 │
 │ │ │(aspecte │ │
 │ │ │practice)│ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul IV (MIV) │Drept fiscal │Seminar │ 4 │
 │ │Expertize fiscale │(aspecte │ │
 │ │ │practice)│ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul V (MV) │Procedura de contestare a actelor │Seminar │ 3 │
 │ │administrativ-fiscale │(aspecte │ │
 │ │Executarea creanţelor bugetare │practice)│ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul VI (MVI) │Procedurã fiscalã │Seminar │ 4 │
 │ │ │(aspecte │ │
 │ │ │practice)│ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul VII (MVII) │Inspecţie fiscalã │Seminar │ 2 │
 │ │ │(aspecte │ │
 │ │ │practice)│ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul VIII (MVIII) │Accize şi alte taxe speciale │Seminar │ 3 │
 │ │ │(aspecte │ │
 │ │ │practice)│ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul IX (MIX) │Reglementãri contabile │Seminar │ 3 │
 │ │ │(aspecte │ │
 │ │ │practice)│ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul X (MX) │Metode alternative de soluţionare a │Seminar │ 3 │
 │ │conflictelor: medierea şi arbitrajul │(aspecte │ │
 │ │ │practice)│ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul XI (MXI) │Taxe vamale │Seminar │ 3 │
 │ │ │(aspecte │ │
 │ │ │practice)│ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul XII (MXII) │Preţuri de transfer │Seminar │ 3 │
 │ │ │(aspecte │ │
 │ │ │practice)│ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul XIII (MXIII) │Prevenirea şi combaterea spãlãrii │Seminar │ 2 │
 │ │banilor │(aspecte │ │
 │ │ │practice)│ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul XIV (MXIV) │Taxa pe valoarea adãugatã │Seminar │ 4 │
 │ │ │(aspecte │ │
 │ │ │practice)│ │
 ├────────────────────┼───────────────────────────────────────┼─────────┼───────┤
 │Modul XV (MXV) │Impozitul pe veniturile nerezidenţilor │Seminar │ 3 │
 │ │ │(aspecte │ │
 │ │ │practice)│ │
 └────────────────────┴───────────────────────────────────────┴─────────┴───────┘


-----
    *) Structura acţiunilor prevãzute în Programul de pregãtire profesionalã continuã pe anul 2012 va putea fi modificatã în cursul derulãrii acestuia în funcţie de necesitãţile apãrute.


    ANEXA 3
    -------
la program
----------
                                   CALENDARUL
                      acţiunilor de pregãtire profesionalã
                   continuã a consultanţilor fiscali pe anul
                        2012 - seminare în sãli de curs



 ┌───────────┬────────────────────────────────┬────────────────────────┐
 │Centrul de │Module de pregãtire profesionalã│Perioada de desfãşurare │
 │pregãtire │ │ │
 ├───────────┼────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │Bucureşti │MI, MII, MIII, MIV, MV │30 martie-1 aprilie │
 │ │ │14-16 septembrie │
 │ ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │MVI, MVII, MVIII, MIX, MX │8-9 iunie │
 │ │ │5-7 octombrie │
 │ ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │MXI, MXII, MXIII, MXIV, MXV │4-6 mai │
 │ │ │2-4 noiembrie │
 ├───────────┼────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │Braşov │MI, MII, MIII, MIV, MV │4-6 mai │
 ├───────────┼────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │Cluj-Napoca│MI, MII, MIII, MIV, MV │18-20 mai │
 │ ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │MXI, MXII, MXIII, MXIV, MXV │28-30 septembrie │
 ├───────────┼────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │Constanţa │MVI, MVII, MVIII, MIX, MX │15-17 iunie │
 │ ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │MXI, MXII, MXIII, MXIV, MXV │7-9 septembrie │
 ├───────────┼────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │Craiova │MXI, MXII, MXIII, MXIV, MXV │11-13 mai │
 ├───────────┼────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │Iaşi │MVI, MVII, MVIII, MIX, MX │18-20 mai │
 │ ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │MI, MII, MIII, MIV, MV │5-7 octombrie │
 ├───────────┼────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │Timişoara │MXI, MXII, MXIII, MXIV, MXV │8-9 iunie │
 │ ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │MVI, MVII, MVIII, MIX, MX │19-21 octombrie │
 └───────────┴────────────────────────────────┴────────────────────────┘



                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016