Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 499 din 10 iulie 1995  pentru aprobarea Normelor metodologice privind distribuirea cupoanelor nominative de privatizare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 499 din 10 iulie 1995 pentru aprobarea Normelor metodologice privind distribuirea cupoanelor nominative de privatizare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 158 din 21 iulie 1995

    În temeiul art. 2 alin. 2 din Legea nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare,

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1
    (1) Se aproba Normele metodologice privind distribuirea cupoanelor nominative de privatizare, prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.
    (2) Acţiunea de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare începe la data de 1 august 1995 şi se desfăşoară până la data de 30 septembrie 1995 inclusiv.
    ART. 2
    Prefecturile judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti şi a sectorului agricol Ilfov, asigura distribuirea efectivă a cupoanelor nominative de privatizare cu sprijinul autorităţilor publice locale şi judeţene şi al serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi răspund de organizarea, coordonarea, îndrumarea şi controlul acestei acţiuni, în profil teritorial.
    ART. 3
    (1) Secretariatele judeţene pentru urmărirea aplicării Legii nr. 55/1995 asigura condiţiile tehnico-materiale şi organizatorice necesare derulării, în termen şi în bune condiţii, a acţiunii de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare.
    (2) Regiile autonome, instituţiile publice şi autorităţile publice locale sunt obligate sa pună la dispoziţie spaţiile stabilite de secretariatele judeţene pentru urmărirea aplicării Legii nr. 55/1995, ca sedii ale centrelor de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare.
    (3) Prefecturile judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti şi a sectorului agricol Ilfov, împreună cu Ministerul de Interne organizează cu prioritate transportul, securitatea în timpul transportului şi al depozitarii, spaţiile necesar, accesul la mijloacele de comunicaţie, astfel încât sa se asigure fluenta acţiunii de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare.
    ART. 4
    (1) Prefecturile judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti şi a sectorului agricol Ilfov, Agenţia Naţionala pentru Privatizare, Ministerul de Interne şi Comisia Naţionala de Informatica au obligaţia ca, până la data de 31 iulie 1995 inclusiv, sa întocmească listele cu cetăţenii care, potrivit legii, au dreptul sa primească cupoane nominative de privatizare şi sa le repartizeze în teritoriu, împreună cu cupoanele nominative de privatizare.
    (2) Distribuirea listelor, precum şi a cupoanelor nominative de privatizare centrelor de distribuire din teritoriu se face conform prevederilor din anexa la prezenta hotărâre.
    ART. 5
    Arhivarea documentelor pe baza cărora s-a făcut distribuirea cupoanelor nominative de privatizare se face, pe o durata de 5 ani, de către prefecturile judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti şi a sectorului agricol Ilfov, în conformitate cu normele legale în vigoare.
    ART. 6
    Secretariatul General al Guvernului, Departamentul pentru Administraţie Publica Locală, Agenţia Naţionala pentru Privatizare, precum şi organele şi instituţiile prevăzute la art. 2-4 răspund de aplicarea prezentei hotărâri.
    ART. 7
    Anexa face parte integrantă din prezenta hotărâre.


              p. PRIM-MINISTRU
              DAN MIRCEA POPESCU,
              ministru de stat,
      ministrul muncii şi protecţiei sociale

                    Contrasemnează:
                    ---------------
                  Ministru de stat,
          preşedintele Consiliului pentru
            Coordonare, Strategie şi
               Reforma Economică,
                 Mircea Coşea

          Preşedintele Agenţiei Naţionale
               pentru Privatizare,
                  Iacob Zelenco

                Secretar de stat,
          şeful Departamentului pentru
          Administraţie Publică Locală,
                  Octav Cozmâncă


    Bucureşti, 10 iulie 1995.
    Nr. 499.


    ANEXA 1

                           NORME METODOLOGICE
       privind distribuirea cupoanelor nominative de privatizare

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    I. a) Constituirea centrelor de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare
    ART. 1
    (1) Pentru distribuirea efectivă a cupoanelor nominative de privatizare, în condiţii de siguranţa şi operativitate, se organizează centre de distribuire fixe sau, după caz, mobile la nivel comunal, orasenesc sau municipal, şi pe sectoare ale municipiului Bucureşti.
    (2) Centrele de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare (denumite, în continuare, centre de distribuire) se stabilesc şi se organizează de către secretariatele judeţene pentru urmărirea aplicării Legii nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare (denumite, în continuare, secretariate judeţene), în spaţiile puse la dispoziţie de regiile autonome, instituţiile publice, şcoli sau alte instituţii ale autorităţilor publice locale.
    (3) In vederea distribuirii cupoanelor nominative de privatizare către succesorii legali ai celor care au fost îndreptăţiţi sa primească carnete cu certificate de proprietate conform Legii privatizării societăţilor comerciale nr. 58/1991 şi care au decedat, se constituie, la nivelul municipiilor şi oraşelor, centre de distribuire sau ghisee speciale, după caz.
    ART. 2
    (1) Personalul centrelor de distribuire este format din salariaţii proprii ai Regiei Autonome "Posta Romana", ai societăţilor comerciale, regiilor autonome de interes local, unităţilor de învăţământ şi ai altora asemenea, în care s-au organizat astfel de centre, precum si, după caz, din pensionari, cadre din rezerva Ministerului de Interne sau a Ministerului Apărării Naţionale, salariaţi ai administraţiei publice locale, someri şi alte persoane cu o pregătire corespunzătoare desfăşurării acestei activităţi.
    (2) Personalul necesar fiecărui centru de distribuire se stabileşte de instituţiile mai sus menţionate, sub supravegherea secretariatelor judeţene şi a consiliilor locale.
    ART. 3
    (1) In vederea sprijinirii secretariatelor judeţene, se organizează, în subordinea acestora, comisii de distribuire care răspund de buna desfăşurare a activităţii unuia sau a mai multor centre de distribuire.
    (2) Secretariatele judeţene stabilesc componenta comisiilor de distribuire, numărul de membri, precum şi atribuţiile ce revin acestor comisii, altele decât cele prevăzute de prezentele norme metodologice, astfel încât sa se asigure distribuirea cupoanelor nominative de privatizare în condiţiile şi la termenele stabilite.
    ART. 4
    Secretariatele judeţene au obligaţia sa stabilească arondarea străzilor (satelor) la centrele de distribuire. Situaţia privind arondarea, centralizata la nivel judeţean, se transmite pe baza de proces-verbal de predare-primire, de către fiecare secretariat judeţean, institutele şi societăţile de servicii informatice avizate de către Comisia Naţionala de Informatica, până la data de 13 iulie 1995 inclusiv, în vederea întocmirii listelor nominative cu cetăţenii care au dreptul sa primească cupoane nominative de privatizare.

    I. b) Procedura de întocmire şi de editare a listelor nominale şi a imprimarii cupoanelor nominative de privatizare
    ART. 5
    Listele nominale cuprind datele de identificare a cetăţenilor romani, cu domiciliul în România, care, până la data de 31 decembrie 1990 inclusiv, au împlinit vîrsta de 18 ani şi au fost astfel îndreptăţiţi sa primească carnete cu certificatele de proprietate, conform prevederilor Legii nr. 58/1991, precum şi datele de identificare a cetăţenilor romani care vor împlini vîrsta de 18 ani până la data de 31 decembrie 1995 inclusiv şi care domiciliază în România. Modelul listelor nominale este prevăzut în anexa A la prezentele norme metodologice.
    ART. 6
    (1) Cupoanele nominative de privatizare se imprima cu datele de identificare a cetăţenilor îndreptăţiţi sa le primească în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (2) din Legea nr. 55/1995, de către unitatea desemnată sa le imprime, denumita, în continuare, centru de imprimare.
    (2) Cupoanele nominative de privatizare sunt alcătuite din marca şi contramarca. Menţiunea "Declar pe propria răspundere ca am primit cuponul nominativ de privatizare şi nu am utilizat direct certificatul de proprietate în procesul de privatizare a societăţilor comerciale", de pe contramarca, se referă la acele persoane care au utilizat întregul carnet cu certificate de proprietate şi nu la utilizarea parţială a acestuia. In acest din urma caz, potrivit Legii nr. 55/1995, persoanele care au utilizat parţial carnetul cu certificate de proprietate au dreptul sa primească cuponul nominativ de privatizare.
    ART. 7
    In scopul întocmirii listelor menţionate la art. 5 din prezentele norme metodologice şi în vederea imprimarii cupoanelor nominative de privatizare, până la data de 12 iulie 1995 inclusiv, inspectoratele judeţene de poliţie ale Ministerului de Interne elaborează fişierele cu datele de identificare a cetăţenilor care au dreptul sa primească cupoane nominative de privatizare. In cursul zilei de 13 iulie 1995, institutele şi societăţile de servicii informatice avizate de către Comisia Naţionala de Informatica, în baza delegaţiilor eliberate de către secretariatele judeţene, preiau suporturile magnetice cu datele respective de la inspectoratele judeţene de poliţie. Cu ocazia predării-primirii datelor, între inspectoratele de poliţie judeţene şi institutele şi societăţile abilitate se încheie procese-verbale de predare-primire, în care se consemnează în mod expres ca datele furnizate sa fie utilizate strict în vederea aplicării prevederilor Legii nr. 55/1995.
    ART. 8
    (1) In vederea aplicării prevederilor art. 2 alin. (3) din Legea nr. 55/1995, societăţile comerciale la care s-au schimbat carnete cu certificate de proprietate contra acţiuni, până la data intrării în vigoare a acestei legi, sunt obligate, în conformitate cu art. 24 alin. (2) din lege, sa întocmească şi sa transmită Fondurilor Proprietăţii Private lista persoanelor care au utilizat întregul carnet cu certificate de proprietate, atît în forma scrisă, cît şi pe suport magnetic. Atît lista întocmită conform anexei B la prezentele norme metodologice şi semnată de către preşedintele consiliului de administraţie al societăţii comerciale respective, cît şi fişierele întocmite în conformitate cu anexa C la prezentele norme metodologice sunt transmise instituţiilor menţionate mai sus.
    (2) Fişierele conţinînd datele de identificare a persoanelor care au utilizat întregul carnet cu certificate de proprietate urmează a fi centralizate şi structurate de către Fondurile Proprietăţii Private, respectînd modelul prevăzut în anexa C. Fondurile Proprietăţii Private transmit aceste fisiere, pe baza de proces-verbal de predare-primire, până la data de 12 iulie 1995 inclusiv, Agenţiei Naţionale pentru Privatizare, care, în colaborare cu Centrul de Tehnologie a Informatiei Financiare al Ministerului Finanţelor, le centralizează pe judeţul de domiciliu al persoanelor care au utilizat întregul carnet cu certificate de proprietate în procesul de privatizare. După centralizarea fisierelor, Agenţia Naţionala pentru Privatizare le transmite, până la data de 15 iulie 1995 inclusiv, institutelor şi societăţilor de servicii informatice avizate de către Comisia Naţionala de Informatica.
    ART. 9
    In conformitate cu prevederile prezentelor norme metodologice, Comisia Naţionala de Informatica, prin institutele şi societăţile de servicii informatice avizate, are următoarele atribuţii principale:
    a) elaborează, pe baza documentelor primite de la secretariatele judeţene, un fisier care conţine situaţia arondarii străzilor (satelor) la centrele de distribuire;
    b) identifica şi evidenţiază persoanele care au utilizat întregul carnet cu certificate de proprietate în procesul de privatizare, prin compararea bazei de date primite de la Agenţia Naţionala pentru Privatizare cu cea primită de la inspectoratele judeţene ale poliţiei, în vederea excluderii de la tipărirea cupoanelor, de către centrul de imprimare, a persoanelor respective;
    c) transmite centrului de imprimare, prin intermediul secretariatelor judeţene, până la data de 17 iulie 1995 inclusiv, baza de date conţinînd datele de identificare a cetăţenilor îndreptăţiţi sa le primească care urmează a fi imprimate pe cupoane, repartizaţi pe străzile (satele) arondate la centrele de distribuire. Predarea-primirea bazei de date se face numai pe baza de proces-verbal;
    d) preda secretariatelor judeţene, în urma efectuării operaţiunilor menţionate la lit. a) şi b) din prezentul articol, pe baza de proces-verbal, până la data de 25 iulie 1995 inclusiv, următoarele documente editate:
    - listele nominale menţionate la art. 5 din prezentele norme metodologice. Avînd în vedere prevederile art. 2 alin. (3) din Legea nr. 55/1995, rubrica "Observaţii" din listele nominale corespunzătoare persoanelor care au utilizat întregul carnet cu certificate de proprietate urmează sa conţină menţiunea "A folosit carnetul cu certificate de proprietate la societatea comercială (cod fiscal), F.P.P. I, II, III, IV sau V, după caz";
    - listele nominale cu datele de identificare a cetăţenilor care au decedat după data de 31 decembrie 1990, care au fost îndreptăţiţi sa primească carnete cu certificate de proprietate în conformitate cu prevederile Legii nr. 58/1991 şi nu sunt cuprinşi în listele nominale menţionate la art. 5 din prezentele norme metodologice. Modelul acestor liste este prevăzut în anexa A la prezentele norme metodologice;
    - lista cetăţenilor care au schimbat întregul carnet cu certificate de proprietate contra acţiuni în procesul de privatizare, conform modelului prevăzut în anexa B la prezentele norme metodologice, pentru persoanele care se încadrează în dispoziţiile art. 2 alin. (3) din Legea nr. 55/1995, dar care, din cauze obiective, nu se regăsesc pe listele nominale.
    ART. 10
    Instituţiile publice şi agenţii economici implicaţi în procedura de întocmire şi de editare a listelor şi de imprimare a cupoanelor nominative de privatizare încheie protocoale, prin care se stabileşte modul de colaborare între acestea, în vederea aplicării prevederilor prezentelor norme metodologice.

    I. c) Distribuirea în teritoriu a listelor nominale şi a cupoanelor nominative de privatizare
    ART. 11
    Secretariatele judeţene iau măsuri pentru repartizarea listelor menţionate la art. 9 lit. d) din prezentele norme metodologice, la centrele de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare, cu respectarea stricta a condiţiilor de transport şi depozitare a acestora, până la data de 31 iulie 1995 inclusiv.
    ART. 12
    (1) Cupoanele nominative de privatizare imprimate cu datele de identificare a cetăţenilor îndreptăţiţi sa le primească sunt ridicate de la centrul de imprimare, pe baza de proces-verbal de predare-primire, de către persoane împuternicite în acest scop de către secretariatul judeţean.
    (2) Secretariatele judeţene au obligaţia sa asigure repartizarea cupoanelor nominative de privatizare fiecărui centru de distribuire, până la data de 31 iulie 1995 inclusiv, cu respectarea măsurilor de securitate menţionate la art. 3 alin. (3) din hotărârea de aprobare a prezentelor norme metodologice.

    I. d) Instruirea membrilor centrelor de distribuire şi organizarea informării cetăţenilor
    ART. 13
    (1) Secretariatele judeţene organizează instruirea personalului centrelor de distribuire în vederea aplicării corespunzătoare a dispoziţiilor prezentelor norme metodologice.
    (2) In cazul în care instituţiile publice şi agenţii economici în cadrul cărora funcţionează centre de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare utilizează personal propriu pentru aceasta acţiune, sarcina instruirii personalului revine instituţiei în cauza, care colaborează în acest scop cu secretariatele judeţene.
    (3) Secretariatele judeţene desemnează responsabilii centrelor de distribuire şi informează cetăţenii asupra arondarii străzilor (satelor) la centrele de distribuire, precum şi asupra programului de lucru al ghiseelor amenajate în acest scop. Responsabilii centrelor de distribuire au următoarele atribuţii:
    a) gestionează cupoanele nominative de privatizare şi documentele aferente distribuirii acestora pe toată durata acţiunii de distribuire;
    b) răspund de modul de soluţionare a eventualelor contestaţii;
    c) sunt răspunzători de raportarea datelor statistice şi informative solicitate de instituţiile publice şi agenţii economici implicaţi în acţiunea de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare;
    d) exercita orice alte atribuţii stabilite prin prezentele norme metodologice;
    (4) instruirea personalului implicat în acţiunea de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare se face până la data de 20 iulie 1995 inclusiv.
    ART. 14
    La sediile centrelor de distribuire se vor afişa, prin grija responsabilului centrului de distribuire respectiv, până la data de 20 iulie 1995 inclusiv, listele cuprinzînd străzile (satele) arondate, programul de lucru, perioada de distribuire, precum şi actele necesare pentru ridicarea cuponului nominativ de privatizare, inclusiv cele necesare în cazurile prevăzute la art. 17, art. 18, precum şi în cazurile speciale menţionate la art. 21 din prezentele norme metodologice.
    ART. 15
    Secretariatele judeţene iau măsuri de afişare, în fiecare localitate, a informaţiilor privind:
    - data începerii şi data încheierii acţiunii de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare, precum şi locul de unde pot fi ridicate acestea;
    - arondarea străzilor (satelor) la centrele de distribuire;
    - oraşul de funcţionare a centrelor de distribuire, inclusiv cel a centrelor de distribuire speciale, menţionate la art. 1 alin. (3) din prezentele norme metodologice;
    - programul de lucru al centrelor mobile;
    - actele necesare ridicării cupoanelor nominative de privatizare de către cetăţenii îndreptăţiţi, inclusiv cele necesare în cazurile menţionate la art. 17, art. 18, precum şi în cazurile speciale menţionate la art. 21 din prezentele norme metodologice;
    - alte informaţii necesare bunei desfăşurări a acestei acţiuni de distribuire.
    ART. 16
    Pentru informarea populaţiei, secretariatele judeţene asigura tipărirea şi difuzarea imprimatelor publicitare ce cuprind instrucţiunile, privind utilizarea cupoanelor nominative de privatizare prevăzute în anexa E la prezentele norme metodologice.

    CAP. II
    Distribuirea către cetăţenii îndreptăţiţi a cupoanelor nominative de privatizare

    ART. 17
    (1) Cuponul nominativ de privatizare se distribuie numai pe baza actului de identitate. Prin act de identitate se înţelege buletinul sau adeverinţa de identitate.
    (2) Actele de identitate sunt valabile dacă: termenul de valabilitate înscris în conţinutul lor nu este expirat, nu prezintă ştersături, adăugări, modificări sau deteriorări care sa creeze suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, iar fizionomia persoanei corespunde cu fotografia. Pasaportul nu poate fi utilizat la ridicarea cuponului nominativ de privatizare.
    ART. 18
    (1) La prezentarea cetăţenilor, distribuitorul verifica valabilitatea actului de identitate si, pe baza acestuia, dacă solicitantii se încadrează în prevederile Legii nr. 55/1995, eliberează cuponul nominativ de privatizare, în conformitate cu prevederile prezentelor norme metodologice.
    (2) Cetăţeanul semnează de primire, atît pe marca, cît şi pe contramarca cuponului nominativ de privatizare. Marca cuponului se inmineaza cetăţeanului îndreptăţit, potrivit dispoziţiilor prezentelor norme metodologice, iar contramarca constituie dovada eliberării cuponului nominativ de privatizare şi se păstrează la centrul de distribuire.
    ART. 19
    (1) Personalul centrelor de distribuire desemnat sa distribuie cupoane nominative de privatizare are următoarele atribuţii principale:
    a) verifica dacă cetăţenii care se prezintă la ghiseul de distribuire în vederea ridicării cuponului nominativ de privatizare se încadrează în condiţiile prevăzute de lege (vîrsta, domiciliu), precum şi valabilitatea actelor de identitate prezentate de aceştia;
    b) completează, în cazurile speciale (militari în termen, persoane aflate în detenţie, succesori legali ai persoanelor îndreptăţite sa primească cuponul nominativ de privatizare etc.), rubrica "Observaţii" din Lista nominală a cetăţenilor care au dreptul sa primească cupoane nominative de privatizare, cu datele de identificare a persoanelor împuternicite sa ridice cupoanele respective şi denumirea actului în baza căruia se face eliberarea cuponului;
    c) completează rubrica "Data eliberării" şi semnează la rubrica "Reprezentant emitent", de pe contramarca cuponului nominativ de privatizare;
    d) gestionează şi indosariaza actele în baza cărora eliberează cupoane nominative de privatizare în cazurile speciale menţionate la art. 21 alin. (1) din prezentele norme metodologice;
    e) gestionează, pe toată durata acţiunii, cupoanele nominative de privatizare repartizate în vederea distribuirii către cetăţenii îndreptăţiţi, precum şi marca cupoanelor distribuite şi a celor anulate;
    f) exercita orice alte atribuţii stabilite prin prezentele norme metodologice.
    ART. 20
    (1) Distribuitorul are obligaţia de a completa datele de identificare a cetăţenilor îndreptăţiţi sa primească cupoane nominative de privatizare în Lista suplimentară a cetăţenilor care au dreptul sa primească cupoane nominative de privatizare, în conformitate cu modelul prevăzut în anexa D la prezentele norme metodologice, citeţ şi cu majuscule, în următoarele cazuri:
    a) au fost omişi din listele nominale şi fac dovada arondarii la centrul de distribuire respectiv, prin domiciliu, pe baza actului de identitate sau, după caz, a procurii;
    b) au fost trecuţi în listele nominative, respectiv pe cupoanele nominative de privatizare, cu date personale în neconcordanta flagrantă cu datele din documentul prezentat (act de identitate, procura, act de deces); neconcordantele flagrante constau în tipărirea cu greşeli a unuia dintre următoarele elemente de identificare: numele, prenumele, data naşterii, locul naşterii, adresa, seria sau numărul actului de identitate ori, după caz, numărului actului de deces;
    c) au decedat şi sunt omişi din listele nominale de la centrele sau ghiseele speciale de distribuire, succesorii legali ai acestora urmînd sa beneficieze, în conformitate cu dispoziţiile art. 2 alin. (2) din Legea nr. 55/1995, de dreptul de a ridica cuponul nominativ de privatizare, cu respectarea prevederilor art. 17, art. 18 şi art. 21 lit. e) din prezentele norme metodologice.
    (2) In cazul menţionat la alineatul anterior lit. b) în fata solicitantului, distribuitorul procedează la bararea cuponului nominativ de privatizare în cauza şi la înscrierea pe acesta a cuvintului "Anulat", urmînd a se proceda ulterior la eliberarea unui nou cupon nominativ de privatizare cu datele de identificare corect imprimate, precum şi la înscrierea menţiunii "N" (neconcordanta) la rubrica "Observaţii" din lista nominală.
    (3) In cazurile menţionate la alin. (1) din prezentul articol, datele din lista suplimentară a cetăţenilor care au dreptul sa primească cupoane nominative de privatizare, confirmate prin semnătura distribuitorului respectiv, sunt preluate de către secretariatele judeţene în maximum a saptamina, care le înaintează institutelor şi societăţilor de servicii informatice. Aceste institute şi societăţi transmit, pe suport magnetic, datele respective, centrului de imprimare si, totodată, editează listele cu datele primite de la secretariatele judeţene. După imprimarea datelor de identificare a titularilor pe cupoanele nominative de privatizare, acestea se ridica de către reprezentantul secretariatului judeţean respectiv, urmînd a fi repartizate împreună cu listele aferente editate centrelor de distribuire în cauza.
    ART. 21
    (1) Se pot elibera cupoane nominative de privatizare şi în următoarele cazuri speciale:
    a) pentru familiile cu mai mulţi membri îndreptăţiţi sa primească cupoane nominative de privatizare şi care au acelaşi domiciliu, cupoanele pot fi ridicate de un singur membru major al familiei care prezintă procuri speciale, în conformitate cu prevederile anexei F la prezentele norme metodologice, precum şi copii după actele de identitate a celor care l-au împuternicit sa ridice cupoanele;
    b) pentru persoanele care nu pot semna din diverse cauze, centrul de distribuire eliberează cuponul nominativ de privatizare prin încheierea unui proces-verbal, completat conform anexei G la prezentele norme metodologice, semnat de responsabilul centrului de distribuire si, după caz, de persoana insotitoare, în care se specifica în mod expres eliberarea acestuia fără semnătura de primire. La rubrica "Observaţii" din lista nominală se consemnează "Eliberat cu proces-verbal nr._______";
    c) pentru persoanele aflate în detenţie, cupoanele nominative de privatizare pot fi ridicate de un membru al familiei sau de o alta persoana agreată de acestea, pe baza unei procuri speciale, certificată de către comandantul locului de detenţie. Procura specială se completează în conformitate cu anexa H la prezentele norme metodologice;
    d) pentru militarii în termen, cupoanele nominative de privatizare pot fi ridicate de un membru al familiei sau de o alta persoana agreată de aceştia, pe baza unei procuri speciale, certificată de către comandantul unităţii militare. Procura specială se completează în conformitate cu anexa H la prezentele norme metodologice;
    e) pentru persoanele care indeplineau condiţiile prevăzute de Legea nr. 58/1991 pentru a primi carnete cu certificate de proprietate şi care au decedat după data de 31 decembrie 1990, cupoanele nominative de privatizare se eliberează de la centrul sau ghiseul special de distribuire sau, după caz, de la centrul de distribuire unde este arondat ultimul domiciliu al persoanei decedate, succesorilor legali ai acestora. Aceştia trebuie sa prezinte certificatul de deces si, după caz, actul notarial din care sa rezulte calitatea de succesor legal, în cazul succesiunii deschise, sau certificatul de moştenitor, în cazul încheierii succesiunii, în original şi în copie. Dacă sunt mai mulţi succesori legali, este necesară o împuternicire legalizată din partea celorlalţi succesori legali, atît în copie cît şi în original. Actele în original se înapoiază succesorului legal, iar copiile de pe aceste acte se anexează la lista nominală;
    f) pentru minorii succesori, asupra cărora este instituită curatela sau tutela, cuponul nominativ de privatizare poate fi ridicat de către curator sau tutore prin prezentarea actului autentic care dovedeşte instituirea curatelei sau a tutelei, precum şi o copie de pe acest act, care se anexează la lista nominală;
    g) pentru persoanele care, în perioada acţiunii de distribuire, sunt plecate din ţara (în interes de serviciu, călătorii turistice, de studii sau de afaceri, personal imbarcat pe nave, aeronave etc, pe o perioada mai mare de 30 de zile) şi care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a primi cupoane nominative de privatizare, cuponul poate fi ridicat de un membru al familiei sau de o alta persoana agreată de acestea, pe baza unei procuri speciale. Procura specială se completează în conformitate cu anexa I sau J, după caz, la prezentele norme metodologice, şi se certifica de către persoanele juridice în interesul cărora este efectuată deplasarea în străinătate, de reprezentantele diplomatice româneşti, de comandantul navei româneşti, sau este autentificată de notariat;
    h) pentru cetăţenii care nu se pot prezenta, din diverse motive, la centrele de distribuire unde sunt arondati pentru a ridica cuponul nominativ de privatizare (invalizi, batrini, handicapati, greu transportabili etc. - internati în cămine sau alte unităţi similare), acesta poate fi ridicat de o terta persoana, pe baza unei procuri speciale, completată în conformitate cu anexa H la prezentele norme metodologice, certificată de directorul caminului-spital de batrini, de inspectoratele de stat teritoriale pentru handicapati, de Secretariatul de Stat pentru Culte etc., după caz;
    i) pentru persoanele greu transportabile, care nu sunt internate în cămine sau alte unităţi similare, îndreptăţite sa primească cupoane nominative de privatizare, acesta poate fi ridicat de un terţ, pe baza unei copii de pe actul de identitate al persoanei îndreptăţite, precum şi a unei procuri completate în conformitate cu prevederile anexei F;
    j) pentru persoanele care si-au schimbat numele, domiciliul sau actul de identitate, se pot elibera cupoanele nominative de privatizare imprimate cu datele anterioare schimbării, astfel:
    - pentru cei care si-au schimbat numele, pe baza copiei de pe actul ce dovedeşte aceasta schimbare (certificat de căsătorie, hotărâre judecătorească etc.);
    - pentru cei care si-au schimbat domiciliul, pe baza copiei actului de identitate din care sa rezulte vechiul şi noul domiciliu;
    - pentru cei care si-au schimbat actul de identitate, pe baza verificării codului numeric personal.
    (2) In cazurile speciale menţionate la alin. (1) al acestui articol, la rubrica "Observaţii" din lista nominală se menţionează tipul actului pe baza căruia s-a efectuat distribuirea cuponului nominativ de privatizare (procura, act de deces, act de instituire a curatelei sau tutelei etc.), precum şi datele de identificare (numele, prenumele, seria şi numărul buletinului sau adeverinţei de identitate) a persoanei împuternicite sa ridice cuponul nominativ de privatizare.
    (3) Eliberarea cupoanelor nominative de privatizare în cazurile menţionate la alin. (1) al acestui articol se poate solicita de către persoanele împuternicite de către cetăţenii îndreptăţiţi sa primească cupoane nominative de privatizare, numai de la centrul de distribuire la care titularii cuponului sunt arondati cu domiciliul.
    (4) Procurile, procesele-verbale, copiile de pe actele de identificare, de pe actele care dovedesc instituirea curatelei sau a tutelei etc., necesare eliberării cuponului nominativ de privatizare în cazurile speciale menţionate la alin. (1) lit. a) - j) al acestui articol, se indosariaza şi constituie anexe la listele nominale sau la cele suplimentare. Pe fiecare din actele menţionate mai sus se completează numărul poziţiei şi numărul paginii din lista nominală corespunzătoare persoanei îndreptăţite sa primească cuponul nominativ de privatizare.

    CAP. III
    Controlul preventiv, raportarile privitoare la distribuire şi controlul postdistribuire

    ART. 22
    (1) Agenţia Naţionala pentru Privatizare controlează modul cum sunt respectate prevederile Legii nr. 55/1995 şi este abilitata sa aplice sancţiuni persoanelor fizice sau, după caz, persoanelor juridice, în conformitate cu dispoziţiile art. 10 din Legea mai sus menţionată şi ale prezentelor norme metodologice.
    (2) Instituţiile publice şi agenţii economici implicaţi în acţiunea de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare sunt obligaţi:
    - sa răspundă solicitărilor Agenţiei Naţionale pentru Privatizare referitoare la acţiunea de distribuire în termen de cel mult 5 zile de la data înregistrării cererii;
    - a pună la dispoziţia reprezentanţilor împuterniciţi ai Agenţiei Naţionale pentru Privatizare documentele şi informaţiile necesare pentru efectuarea controlului.
    (3) Secretariatele judeţene controlează modul cum sunt respectate prevederile prezentelor norme metodologice de către personalul recrutat pentru aceasta acţiune.
    ART. 23
    (1) Controlul ulterior distribuirii cupoanelor nominative de privatizare se efectuează de către Agenţia Naţionala pentru Privatizare, în colaborare cu Ministerul de Interne, şi se finalizează în termen de 120 de zile de la data încheierii acţiunii de distribuire. Modul de colaborare se stabileşte prin încheierea unui protocol între cele doua instituţii implicate.
    (2) Acest control vizează, în special, depistarea situaţiilor de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare unor persoane care, conform Legii nr. 55/1995, nu au avut dreptul sa le ridice.
    ART. 24
    Secretariatele judeţene au, în domeniul raportarilor privitoare la distribuirea cupoanelor nominative de privatizare, următoarele atribuţii:
    a) centralizează, de la centrele de distribuire, datele statistice referitoare la acţiunea de distribuire şi raportează săptămînal, în fiecare zi de luni, prin telefax, Agenţiei Naţionale pentru Privatizare, numărul total de cupoane nominative de privatizare distribuite de la începerea acţiunii. Aceasta situaţie se întocmeşte pe total judeţ, pe total mediu urban, pe total mediu rural, cu precizarea a minimum 4 localităţi (mediu urban si, după caz, mediu rural) în care se înregistrează minime şi maxime de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare;
    b) centralizează, de la centrele de distribuire, şi raportează, în termen de 10 zile de la încheierea acţiunii de distribuire, prin telefax, Agenţiei Naţionale pentru Privatizare, datele finale privind acţiunea de distribuire. Raportul final se va referi, în principal, la: numărul total de cupoane nominative de privatizare eliberate pe parcursul acţiunii, pe total judeţ, pe total mediu urban, pe total mediu rural, inclusiv procentul acestora din numărul total stabilit prin listele nominale, o estimare a cauzelor neridicarii cupoanelor nominative de privatizare de către cetăţenii îndreptăţiţi, eventualele situaţii deosebite apărute în timpul distribuirii;
    c) exercita orice alte atribuţii ce le revin din prezentele norme metodologice.

    CAP. IV
    Sancţiuni

    ART. 25
    Constituie contravenţii la prezentele norme metodologice următoarele fapte, dacă nu sunt săvîrşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, sa constituie infracţiuni:
    a) nerespectarea prevederilor art. 14 din prezentele norme metodologice privind informarea cetăţenilor;
    b) eliberarea cupoanelor nominative de privatizare altor persoane decât titularilor acestora, fără actele justificative cerute conform prevederilor art. 17, art. 18 şi art. 21 din prezentele norme metodologice;
    c) pierderea listelor nominale sau a celor suplimentare de către personalul implicat în acţiunea de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare;
    d) pierderea actelor justificative sau a formularelor speciale, prevăzute a fi anexate la listele nominale, de către personalul, implicat în acţiunea de distribuire;
    e) pierderea cupoanelor nominative de privatizare de către personalul implicat în acţiunea de distribuire.
    ART. 26
    Contravenţiile prevăzute la art. 25 din prezentele norme metodologice se sancţionează după cum urmează:
    a) cele de la lit. a), cu amenda de la 250.000 lei la 500.000 lei;
    b) cele de la lit. c) şi d), cu amenda de 1.000.000 lei;
    c) cele prevăzute la lit. b) şi e), cu amenda de la 800.000 lei la 1.000.000 lei.
    ART. 27
    Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către personalul împuternicit al prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti şi a sectorului agricol Ilfov, şi al Agenţiei Naţionale pentru Privatizare.
    ART. 28
    Contravenţiilor prevăzute la art. 25 din prezentele norme metodologice le sunt aplicabile prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor.

    CAP. V
    Dispoziţii finale

    ART. 29
    In cazurile de forta majoră, constatate de către secretariatele judeţene, care au condus la distrugerea listelor nominale cu cetăţenii îndreptăţiţi sa primească cupoane nominative de privatizare sau a cupoanelor nominative de privatizare, cît şi în cazurile menţionate la art. 25 lit. c), d) şi e) din prezentele norme metodologice, se va proceda la anularea distribuirii efectuate până la acea data, inclusiv a cupoanelor eliberate, şi la reluarea acţiunii, cu publicitatea de rigoare, concomitent cu anunţarea persoanelor îndreptăţite, prin scrisori cu confirmare de primire.
    ART. 30
    Cupoanele nominative de privatizare sustrase în timpul acţiunii de distribuire, cele eliberate cetăţenilor neindreptatiti sa le primească, cele rămase nedistribuite, precum şi cele menţionate la art. 20 alin. (2) din prezentele norme metodologice urmează a fi anulate de către emitent.
    ART. 31
    Cetăţenii pot depune contestaţii privitoare la acţiunea de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare la secretariatele judeţene, care au obligaţia de a analiza şi a comunica modul de soluţionare în termen de cel mult 5 zile de la data înregistrării contestaţiilor.
    ART. 32
    Pentru centrele de distribuire care funcţionează în cadrul Regiei Autonome "Posta Romana", detalierea procedurii de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare se va face de către Agenţia Naţionala pentru Privatizare, împreună cu conducerea regiei autonome, aceasta din urma avînd obligaţia de a transmite organelor din subordine normele metodologice în cauza şi de a urmări aplicarea unitară a acestora de către toate unităţile din teritoriu. In acest caz, obligaţia organizării centrelor de distribuire şi a instruirii personalului revine Regiei Autonome "Posta Romana". Sumele cuvenite pentru acţiunea de distribuire a cupoanelor nominative de privatizare se stabilesc pe baza de contract între Agenţia Naţionala pentru Privatizare şi Regia Autonomă "Posta Romana" şi se virează centralizat acesteia din urma, defalcarea pe unităţile din subordine urmînd a se face de către regia autonomă în cauza. In cazul în care centrele de distribuire se organizează de către prefecturi, sumele cuvenite se virează acestora, care, la rindul lor, le virează în contul instituţiilor în cadrul cărora funcţionează centrele de distribuire.
    ART. 33
    Pentru întocmirea şi tipărirea listelor, Agenţia Naţionala pentru Privatizare încheie contracte cu Direcţia evidentei populaţiei din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei şi cu Comisia Naţionala de Informatica. Sumele cuvenite pentru prestarea şi executarea serviciilor sau a lucrărilor, după caz, se vărsa în contul instituţiilor cu care se încheie contractul şi numai pe baza confirmării de către beneficiar a recepţiei lucrării (serviciului), în condiţiile de calitate şi la termenele prevăzute în contract sau în protocoale, după caz. Defalcarea pe unităţile teritoriale se face de către instituţiile prestatoare mai sus menţionate.
    ART. 34
    Secretariatele judeţene pot decide, după caz, restrîngerea numărului centrelor de distribuire.
    ART. 35
    Anexele A-J constituie parte integrantă a prezentelor norme metodologice.

    ANEXA A

    JUDEŢUL.........................
    LOCALITATEA.....................
             (municipiu,oraş,comună)
    CENTRUL DE DISTRIBUIRE..........
    STRADA..........................
               (satul)

                            LISTA NOMINALĂ
               a cetăţenilor care au dreptul să primească
                     cupoane nominative de privatizare

───────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Numele, Data naşterii Locul Domiciliul Actul de Codul Obser─
crt.iniţia─ ────────────── naşterii stabil identita─ numeric vaţii
    la ta─ ziua,luna,anul ───────── ────────── te sau personal
    tălui loca─ ju─ nr.,bl., actul de
    şi pre─ lita─ de─ sc.,ap., deces,
    numele tea tul sectorul după caz
                                                ──────────
                                                seria nr.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
───────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTĂ:
    Rubrica 15 se completează, după caz, în momentul eliberării cuponului nominativ de privatizare, cu respectarea prevederilor Normelor metodologice privind distribuirea cupoanelor nominative de privatizare.


    ANEXA B

    F.P.P. .........................
    Societatea Comercială...........
    Codul fiscal ...................
    Localitatea ....................
    Data semnării contractului de
    vînzare─cumpărare acţiuni ......

                                LISTA
         cetăţenilor care au schimbat întregul carnet cu certificate de
              proprietate contra acţiuni în procesul de privatizare

───────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Numele, Data şi locul Actul de Domiciliul stabil Judeţul
crt.iniţială naşterii identitate ──────────────────── şi loca─
    tatălui ────────────── ─────────── str.nr., bl.,sc.,ap. litatea
    şi pre─ ziua,luna,anul seria nr. de domi─
    numele localitatea, ciliu
             judeţul ─────────
                                                              jud.,loc.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1 2 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
───────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTĂ:
    Conform Legii nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare, "Societăţile comerciale care s─au privatizat până la data intrării în vigoare a legii sunt obligate sa comunice Fondurilor Proprietăţii Private în termen de 15 zile lista persoanelor care au utilizat carnete cu certificate de proprietate....".
    Nerespectarea prevederilor acestui articol constituie contravenţie la Legea nr. 55/1995, dacă nu a fost săvîrşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, constituie infracţiune şi se sancţionează cu amenda de la 1.000.000 lei la 5.000.000 lei.


    ANEXA C

    F.P.P. ..........................(C ─ 5)
    Societatea Comercială............(C ─ 75)
    Codul fiscal.....................(N ─ 10)
    Localitatea .....................(C ─ 30)
    Numărul contractului de vînzare─cumpărare
    acţiuni şi data semnării acestuia:
    Numărul......Anul.......Luna...... Ziua.......
          (N ─ 6) (N ─ 2) (N ─ 2) (N ─ 2)


                               LISTA
     cetăţenilor care au schimbat întregul carnet cu certificate de
         proprietate contra acţiuni în procesul de privatizare


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                         Actul de Judeţul şi localitatea
                                         Locul si data naşterii identitate Domiciliul stabil de domiciliu
Nr. Numele Prenumele Prenumele ────────────────────────────────── ────────── ─────────────────────────────────── ────────────────────────────────
crt. tatălui judeţ cod*) localitate an lună zi serie nr. tip**) str. nr. bloc sc. ap. sector judeţ cod*) tip***) localitate
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 N C C C C N C N N N C N C C C C C N N C N C C
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 4 45 45 15 15 2 30 3 2 2 2 6 5 27 5 5 2 3 2 15 2 5 30
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTĂ:
    *) ─ reprezintă codul judeţului.
    **) ─ reprezintă tipul străzii (intrare, alee, stradă, bulevard, piaţă).
    ***) ─ reprezintă tipul localităţii (sat, comună, oraş, municipiu).


    ANEXA D

    JUDEŢUL ...................................
    LOCALITATEA ...............................
               (municipiu, oraş, comună)
    CENTRUL DE DISTRIBUIRE ....................
    STRADA*) ..................................
                      (satul)

                                          LISTA SUPLIMENTARA
               a cetăţenilor care au dreptul să primească cupoane nominative de privatizare


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                                                                              Actul de identitate
         Numele, Data naşterii Locul naşterii Domiciliul stabil sau actul de deces, Observaţii
Nr. iniţiala tatălui ──────────────── ──────────────────── ──────────────────────────── după caz
crt. şi prenumele ziua, luna, anul localitatea, judeţul nr., bl., sc., ap., sectorul ───────────────────
                                                                                                 seria nr.
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    NOTĂ:
    *) Se completează de către distribuitor.


    ANEXA E

                                INSTRUCŢIUNI
            privind utilizarea cuponului nominativ de privatizare

    Cuponul nominativ de privatizare este un titlu de valoare, emis în temeiul Legii nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare, care, la fel ca şi carnetul cu certificate de proprietate, poate fi folosit în cadrul Programului de privatizare în masă în scopul schimbului contra acţiuni.
    Cuponul nominativ de privatizare poate fi utilizat numai de către titular sau de către succesorii legali ai acestuia.
    Fiecare posesor al cuponului nominativ de privatizare poate deveni acţionar la o singură societate comercială, dacă îşi exprimă, până la data de 31 decembrie 1995 inclusiv, opţiunea.
    Depunerea cuponului nominativ de privatizare la societatea comercială aleasă se va face în urma consultării listei societăţilor comerciale incluse în Programul de privatizare în masă.
    Cetăţeanul care nu a formulat opţiuni privind schimbarea carnetelor cu certificate de proprietate şi/sau a cuponului nominativ de privatizare în acţiuni la societăţile comerciale incluse în Programul de privatizare în masă poate depune aceste titluri de valoare la Fondurile Proprietăţii Private, până la data de 31 martie 1996 inclusiv, devenind astfel acţionar la aceste societăţi de investiţii.

    ATENŢIE!

    CERTIFICATELE DE PROPRIETATE, PRECUM ŞI CUPOANELE NOMINATIVE DE PRIVATIZARE NEUTILIZATE PÂNĂ LA DATA DE 31 MARTIE 1996 INCLUSIV ÎŞI PIERD VALABILITATEA.
    VÂNZAREA CUPOANELOR NOMINATIVE DE PRIVATIZARE NU ESTE AUTORIZATĂ.

    Recomandări
    Păstraţi cu grijă cuponul nominativ de privatizare! În cazul pierderii, deteriorării sau furtului, nu se mai eliberează un alt cupon.


    ANEXA F

    Judeţul ...................................
    Centrul de distribuire nr. ................
    Localitatea ...............................
    Nr. pag. ....../nr. poz. ........ din lista
    Seria si nr. cuponului
    nominativ de privatizare ..................
    Data ......................................

                                PROCURA SPECIALA

    Subsemnatul(a) .......(numele, initiala tatalui si prenumele)........., nascut(a) la data de ......(ziua, luna, anul)......... în localitatea ........., judeţul ........, domiciliat(ă) în ......(adresa completa).........., avand B.I. seria ..... nr. ......, eliberat de .......... la data de ....., imputernicesc pe domnul (doamna) ........ pentru a ridica de la centrul de distribuire cuponul nominativ de privatizare ce mi se cuvine.

                  Data Semnatura titularului,
          ................... .............................



    Imputernicitul(a) ....(numele si prenumele) ....., domiciliat(ă) în ........(adresa completă)........, legitimat(ă) cu B.I. seria ....... nr. ......., eliberat la data de ..............., certific pe propria raspundere şi semnez în faţa membrului centrului de distribuire de exactitatea continutului acestei procuri speciale, cunoscand dispozitiile art. 290 si 292 din Codul penal privind falsul acestei procuri.

               Data Semnatura titularului,
       ................... .............................


    NOTĂ:
    La prezenta procură se anexează şi copia de pe actul de identitate al persoanei îndreptăţite să primească cuponul nominativ de privatizare.


    ANEXA G

    Judeţul ............................................
    Centrul de distribuire nr. .........................
    Localitatea ........................................
    Nr. pag. ........../nr. poz. ............. din lista
    Seria si nr. cuponului
    nominativ de privatizare ...........................
    Data ...............................................


                                 PROCES─VERBAL
    Subsemnatii ......, membri ai centrului de distribuire, am procedat la eliberarea cuponului nominativ de privatizare seria ........ nr. ....... d─lui (d─nei) ....., legitimat (a) cu buletinul (adeverinta) de identitate seria .... nr. ....., eliberat la data de ...... de către ........, cu domiciliul în ......, str. ....... nr. ....., blocul ....., scara ....., ap ....., sectorul ...., fară semnatura de primire, conform prevederilor art. 21 lit. b) din Normele metodologice privind distribuirea cupoanelor nominative de privatizare.

   Au fost de faţă şi confirmă cele de mai sus urmatorii martori:

   1. ....................., (B.I.) ......, (adresa) ................
      (numele şi prenumele)
   2. ....................., (B.I.) ......, (adresa) ................
      (numele şi prenumele)


        Responsabilul Membrii Martori,
  centrului de distribuire, centrului de distribuire,
  ........................ ........................ ....................
                               ........................ ....................




    ANEXA H

    ROMÂNIA

    *) 1 ...............................
    *) 2 ...............................
    Adresa .............................
    Nr. ................/...............

                                PROCURĂ SPECIALĂ

    Subsemnatul (a) ......(numele, iniţiala tatalui si prenumele)......., nascut (ă) la data de ......(ziua, luna, anul)....... în localitatea ........, judetul ........., domiciliat (ă) în judeţul ......, localitatea ........, str. ........, nr. ..., blocul ..., scara ...., etajul ...., apartamentul ..., sectorul ....., avand B.I. seria ...... nr. ......, eliberat de ........ la data de ......., aflat în ..............*) 3 ..........., imputernicesc pe domnul (doamna) .....(numele si prenumele)........, domiciliat (ă) în .....(adresa completă)........., legitimat (a) cu B.I.**) seria ...... nr. ...... pentru a ridica de la centrul de distribuire cuponul nominativ de privatizare ce mi se cuvine.

          Data Semnatura titularului,
    ..................... .....................



    Dată în faţa mea şi confirm realitatea din prezenta procură specială.

     ............*) 4 ............ Semnatura şi ştampila,
                                               ..........................

                                                 Data ................

_____________
    *) Se completează de către instituţia care certifică procura:
    1. Ministerul Justiţiei/Ministerul Apărării Naţionale sau Ministerul de Interne/Secretariatul de Stat pentru Handicapaţi/Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale/Ministerul Sănătăţii/Secretariatul de Stat pentru Culte;
    2. penitenciar/unitate militară/cămin/instituţie de ocrotire socială/sanatoriu/aşezământ de cult;
    3. detenţie/serviciu militar în termen/cămin de handicapaţi/cămin de bătrâni/sanatorii de recuperare/aşezământ de cult;
    4. numele şi funcţia comandantului sau conducătorului instituţiei care certifică procura.
    **) Se poate completa şi de către distribuitor în momentul eliberării cuponului nominativ de privatizare.


    ANEXA I

    ROMANIA
    *) 1 ...............................
    *) 2 ...............................
    Adresa .............................
    Nr. ................/...............

                                PROCURĂ SPECIALĂ

    Subsemnatul (a) .....(numele, iniţiala tatălui şi prenumele).........., nascut(ă) la data de .....(ziua, luna, anul)...... în localitatea .........., judetul ..........., domiciliat (ă) în Romania, în .....(localitatea adresa completă)......., legitimat (ă) cu paşaportul .......(tipul pasaportului, seria, nr.)....., eliberat la data de ........., împuternicesc pe domnul (doamna) ......(numele şi prenumele)..........., domiciliat (ă) în .........(adresa completa si B.I.**)......., pentru a ridica de la centrul de distribuire cuponul nominativ de privatizare ce mi se cuvine.

          Data Semnatura titularului,
    ................. .....................


    Dată în faţa mea şi confirm realitatea din prezenta procură specială.

           *) 3 ............ Semnătura şi ştampila,
                                               ..........................

                                                 Data ................


____________
    *) Se completează de către instituţia care certifică procura:
    1. denumirea persoanei juridice unde este înregistrată nava românească/denumirea instituţiei publice sau a agentului economic în interesul căruia se efectuează deplasarea în străinătate;
    2. denumirea navei româneşti/codul fiscal;
    3. comandantul navei/conducătorul instituţiei publice.
    **) Datele din actul de indentitate se pot completa şi de către distribuitor în momentul eliberării cuponului nominativ de privatizare.


    ANEXA J

    AMBASADA ROMÂNIEI
    CONSULATUL GENERAL AL ROMANIEI la .............
    Nr. ................/..........................

                                PROCURĂ SPECIALĂ
    Subsemnatul (a) .......(numele, iniţiala tatăalui şi prenumele)........, nascut(ă) la data de ....(ziua, luna, anul) ........ în localitatea ......., judetul ........, domiciliat (ă) în România, în ....(localitatea, adresa completă) ............, legitimat (ă) cu paşaportul .....(tipul paşaportului, seria, nr.) ..........., eliberat la data de ..............., împuternicesc pe domnul (doamna) .....(numele şi prenumele)..........., domiciliat (ă) în .....(adresa completă şi B.I.)......., pentru a ridica de la centrul de distribuire cuponul nominativ de privatizare ce mi se cuvine.

                  Data Semnatura titularului,
         ..................... .....................



                   ÎNCHEIERE DE AUTENTIFICARE NR. ...........

                  Anul ......... luna ........ ziua ..........

    În faţa mea, .........(functia sau gradul) ........, s─a prezentat cetateanul român .........., domiciliat în .........., identificat cu pasaportul nr. ........, eliberat de ........... la data de ......., care a consimţit la autentificarea prezentului înscris şi a semnat toate exemplarele sale.

     Se autentifică acest înscris.
     S─a taxat cu ................

                                Semnatura,
                            ......................

                 _________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016