Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 492 din 18 aprilie 2003  privind organizarea si functionarea Regiei Autonome Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 492 din 18 aprilie 2003 privind organizarea si functionarea Regiei Autonome "Administratia Fluviala a Dunarii de Jos" Galati

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 315 din 12 mai 2003
În temeiul art. 107 din Constituţie şi al <>art. III din Legea nr. 528/2002 pentru aprobarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor şi serviciile în porturi şi în conformitate cu prevederile art. 3, 20, 23 şi 31 din Convenţia despre regimul navigaţiei pe Dunare, ratificatã prin <>Decretul nr. 298/1948 ,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi, denumita în continuare AFDJ Galaţi, este persoana juridicã romana şi funcţioneazã ca regie autonomã sub autoritatea Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi cu convenţiile şi acordurile internaţionale la care România este parte.
(2) Sediul AFDJ Galaţi este în municipiul Galaţi, Str. Portului nr. 32, judeţul Galaţi.
ART. 2
AFDJ Galaţi îndeplineşte funcţia de autoritate de cai navigabile pe sectorul romanesc al Dunãrii de la intrarea în ţara la km 1.075 pana la ieşirea în Marea Neagra, pe bratul Sulina, în rada Sulina, pe bratele navigabile ale Dunãrii, Borcea, Bala, Macin, Valciu, Caleia, pe bratul Chilia cu bratele secundare, pe bratul Sfantul Gheorghe cu canalele de rectificare şi pe bratele secundare ale Canalului Sulina, denumite Dunarea Veche.
ART. 3
Patrimoniul AFDJ Galaţi este de 321.830.437 mii lei, stabilit în conformitate cu situaţia financiarã de la data de 31 decembrie 2002.
ART. 4
AFDJ Galaţi îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu regulamentul de organizare şi funcţionare prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 5
În calitatea sa de autoritate de cai navigabile şi în conformitate cu prevederile Convenţiei despre regimul navigaţiei pe Dunare, semnatã la Belgrad la 18 august 1948, ratificatã prin <>Decretul nr. 298/1948 , AFDJ Galaţi are ca obiect de activitate asigurarea adancimilor minime de navigaţie prin dragaje de întreţinere, asigurarea semnalizarii costiere şi plutitoare, efectuarea de mãsurãtori topohidrografice, efectuarea de lucrãri de construcţii şi reparaţii construcţii hidrotehnice pentru asigurarea condiţiilor de navigaţie, asigurarea efectuãrii pilotajului navelor maritime pe sectorul Dunãrii cuprins între rada Sulina şi Brãila şi în porturile situate pe acest sector, punerea la dispoziţie tuturor utilizatorilor a infrastructurii de transport naval, precum şi ducerea la îndeplinire a unor obligaţii ce revin statului roman din convenţiile şi acordurile internaţionale la care România este parte şi care i-au fost încredinţate prin delegare de competenta de cãtre Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
ART. 6
Pentru realizarea obiectului de activitate navele AFDJ Galaţi au acces liber şi fãrã restrictii pe toate cãile naţionale navigabile, inclusiv pe cele care constituie frontiera de stat a României, precum şi pe toate canalele din Delta Dunãrii care asigura accesul la bratele Chilia, Sulina şi Sfantul Gheorghe.
ART. 7
(1) În vederea realizãrii obiectului de activitate, AFDJ Galaţi are dreptul, în zonele de cale navigabila, sa instaleze semne şi semnale de navigaţie, de zi şi de noapte, în punctele pe care le considera necesare pentru siguranta navigaţiei.
(2) Activitatea prevãzutã la alin. (1) se executa numai de cãtre personalul specializat al AFDJ Galaţi.
(3) Proprietarii sau administratorii terenurilor aflate în zonele de cale navigabila sunt obligaţi sa permitã instalarea semnelor şi semnalelor de navigaţie, sa efectueze în condiţiile legii, la solicitarea AFDJ Galaţi, defrişarea zonelor respective pentru a asigura vizibilitatea acestor semne şi semnale, sa permitã accesul personalului şi utilajelor AFDJ Galaţi pentru efectuarea operaţiunilor de verificare şi reparare a acestora şi de consolidare şi protecţie a cãilor navigabile.
(4) Cheltuielile de instalare şi întreţinere a semnelor şi semnalelor de navigaţie sunt suportate de cãtre AFDJ Galaţi.
ART. 8
(1) Resursele financiare necesare functionarii AFDJ Galaţi se constituie din venituri proprii şi, în completare, din transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
(2) Veniturile proprii ale AFDJ Galaţi se constituie din tarife de navigaţie şi de pilotaj, pentru punerea la dispoziţie utilizatorilor a infrastructurii de transport naval, pentru eliberarea de avize pentru lucrãri hidrotehnice şi alte lucrãri pe Dunare şi bratele secundare, închirieri sau altele asemenea, prestaţii editoriale ori tipografice, valorificarea produselor de balastiera din dragajele de întreţinere, remorcaje, asistenta la nave, mãsurãtori topohidrografice, dragaje şi alte activitãţi specifice domeniului de activitate.
(3) Tarifele prevãzute la alin. (2) se stabilesc în conformitate cu reglementãrile legale în vigoare.
(4) AFDJ Galaţi are obligaţia de a face publice tarifele prevãzute la alin. (3), precum şi facilitãţile care se acorda privind plata acestor tarife.
(5) Facilitãţile prevãzute la alin. (4) se acorda în mod nediscriminatoriu.
(6) Fondurile de la bugetul de stat, necesare pentru desfãşurarea activitãţilor având ca scop ducerea la îndeplinire a obligaţiilor ce revin statului din acordurile şi convenţiile internaţionale la care România este parte, care i-au fost delegate de cãtre Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, se aloca în conformitate cu legislaţia în vigoare, pe baza de decont de cheltuieli pentru fiecare activitate.
(7) AFDJ Galaţi poate realiza şi dispune de venituri şi cheltuieli în valuta în condiţiile legii.
(8) AFDJ Galaţi poate contracta credite bancare şi/sau împrumuturi în lei şi în valuta.
ART. 9
Salarizarea personalului angajat al AFDJ Galaţi se face pe baza de negociere, în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi ale contractului colectiv de munca.
ART. 10
AFDJ Galaţi poate sa încheie contracte sau convenţii cu alte organisme şi cu agenţi economici din ţara şi din strãinãtate, în vederea colaborãrii şi cooperãrii pe plan naţional sau internaţional în domeniul sau de activitate şi în condiţiile prevãzute de lege.
ART. 11
Emblema AFDJ Galaţi este prevãzutã în anexa nr. 2.
ART. 12
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 13
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abroga art. 12-17 şi anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.373/2000 privind înfiinţarea Societãţii Comerciale de Întreţinere şi Reparaţii Construcţii Hidrotehnice "I.R.C.H." - S.A. Galaţi prin divizarea parţialã a Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi şi reorganizarea acesteia din regie autonomã cu specific deosebit în regie autonomã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 42 din 24 ianuarie 2001.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul lucrãrilor publice,
transporturilor şi locuinţei,
Sergiu Sechelariu,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 18 aprilie 2003.
Nr. 492.


ANEXA 1

REGULAMENT
de organizare şi funcţionare a Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi

CAP. 1
Denumirea, forma juridicã, sediul, durata, obiectul de activitate

ART. 1
Denumirea
(1) Denumirea regiei autonome este Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi, cu firma A.F.D.J. - R.A. Galaţi, având funcţia de autoritate de cai navigabile a sectorului romanesc al Dunãrii şi bratelor secundare.
(2) În toate actele, facturile, scrisorile sau publicaţiile emanând de la regia autonomã se menţioneazã denumirea acesteia, urmatã de cuvintele "regie autonomã" sau de initialele "R.A.", sediul, numãrul de înmatriculare în registrul comerţului şi codul fiscal.
ART. 2
Forma juridicã
Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi este persoana juridicã romana cu capital integral de stat, având forma juridicã de regie autonomã, care îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu prevederile Convenţiei despre regimul navigaţiei pe Dunare, semnatã la Belgrad la 18 august 1948, ratificatã prin <>Decretul nr. 298/1948 , şi cu prezentul regulament de organizare şi funcţionare.
ART. 3
Sediul
(1) Sediul Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi este în România, municipiul Galaţi, Str. Portului nr. 32, judeţul Galaţi.
(2) Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi poate infiinta reprezentante, agenţii, sucursale şi alte asemenea subunitati fãrã personalitate juridicã pe teritoriul României sau în strãinãtate, cu aprobarea consiliului de administraţie.
ART. 4
Durata
Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi este constituitã pe o perioada nelimitatã, cu începere de la data înmatriculãrii în registrul comerţului.
ART. 5
Scopul
Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi este organizatã în scopul asigurãrii condiţiilor de navigaţie pe cãile navigabile interioare, unde îndeplineşte funcţia de autoritate de cai navigabile şi pentru ducerea la îndeplinire a obligaţiilor ce revin statului roman din convenţiile şi acordurile internaţionale la care România este parte şi care i-au fost încredinţate prin delegare de competenta de cãtre Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
ART. 6
Obiectul de activitate
(1) Obiectul de activitate al Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi este asigurarea adancimilor minime de navigaţie prin dragaje de întreţinere, asigurarea semnalizarii costiere şi plutitoare, efectuarea de mãsurãtori topohidrografice, efectuarea de lucrãri de întreţinere şi reparaţii construcţii hidrotehnice pentru asigurarea condiţiilor de navigaţie, asigurarea efectuãrii pilotajului navelor maritime pe sectorul de Dunare cuprins între rada Sulina şi Brãila şi în porturile situate pe acest sector, punerea la dispoziţie tuturor utilizatorilor a infrastructurii de transport naval, precum şi ducerea la îndeplinire a obligaţiilor ce revin statului roman din convenţiile şi acordurile internaţionale la care România este parte şi care i-au fost încredinţate prin delegare de competenta de cãtre Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
(2) Atribuţiile care conduc la realizarea obiectului de activitate cuprind, în principal, urmãtoarele:
a) asigurarea adancimilor de navigaţie prin dragaj de întreţinere;
b) executarea mãsurãtorilor topohidrografice pentru cunoaşterea şi urmãrirea situaţiei morfologice şi a depunerilor aluvionare, în special în punctele critice de pe Dunare, a mãsurãtorilor privind debitele de apa şi de aluviuni şi a mãsurãtorilor privind viteza curentului;
c) întocmirea sau, dupã caz, avizarea documentaţiilor privind realizarea lucrãrilor de întreţinere şi reparaţii la lucrãri hidrotehnice speciale şi de protecţie a malurilor pentru asigurarea şi îmbunãtãţirea condiţiilor de navigaţie;
d) executarea de mãsurãtori topohidrografice, dragaje şi scoateri de obstacole din bazinele portuare şi în danele de operare, la cererea administraţiilor portuare, pe baza de contract;
e) efectuarea şi întreţinerea semnalizarii costiere şi plutitoare;
f) dirijarea navigaţiei în sectoarele dificile prin staţii semaforice şi de supraveghere;
g) elaborarea de reguli speciale de navigaţie şi supunerea lor spre aprobare autoritãţilor competente;
h) culegerea şi prelucrarea datelor hidrometeorologice, elaborarea prognozelor privind variatiile de nivel al apelor Dunãrii în sectorul romanesc;
i) transmiterea zilnica a datelor pentru întocmirea buletinului hidrologic al Dunãrii la direcţia de specialitate din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei pentru postul de radio "România actualitati";
j) editarea şi difuzarea buletinului hidrometeorologic pentru Dunare;
k) întocmirea şi difuzarea de avize pentru navigatori;
l) avizarea lucrãrilor care se efectueazã în zonele de cai navigabile, precum şi a lucrãrilor de traversare şi subtraversare a Dunãrii;
m) transmiterea informaţiilor necesare Comisiei Dunãrii privind întocmirea Planului marilor lucrãri;
n) întocmirea rutierei şi a hartilor de pilotaj pentru sectorul romanesc al Dunãrii;
o) participarea la consfatuiri, reuniuni şi sesiuni pe probleme tehnice şi de navigaţie ale Comisiei Dunãrii şi ale altor organisme internaţionale, la târguri şi expoziţii;
p) coordonarea activitãţii agenţilor economici şi a altor organisme care participa la acţiunile de spargere a ghetii pe Dunare;
q) efectuarea de prestaţii şi închirierea pe baza de contract a capacitãţilor disponibile cãtre persoane juridice romane sau strãine;
r) asigurarea activitãţii de pilotare a navelor maritime pe Dunare, pe sectorul bara Sulina-Brãila, în conformitate cu art. 31, 32 şi 33 din Convenţia despre regimul navigaţiei pe Dunare, semnatã la Belgrad în 1948, precum şi cu alte reglementãri legale în vigoare;
s) ducerea la îndeplinire a obligaţiilor ce revin României din acordurile şi convenţiile internaţionale la care este parte, în condiţiile legii;
t) efectuarea de activitãţi editoriale şi tipografice;
u) examinarea şi autorizarea anuala a piloţilor şi eliberarea legitimatiilor de exercitare a funcţiei de pilot pentru Dunarea maritima;
v) avizarea studiilor şi proiectelor privind lucrãrile în albia şi pe malurile cãilor navigabile;
x) stabilirea tarifelor privind activitãţile şi serviciile cuprinse în obiectul de activitate;
y) urmãrirea derulãrii lucrãrilor ce se desfãşoarã în albia şi pe malurile cãilor navigabile, în conformitate cu studiile proiectelor avizate;
z) avizarea locurilor de amplasare şi a executãrii lucrãrilor de extractii agregate de balastiera din Dunare şi din bratele acesteia, a locurilor de deversare a materialelor rezultate din decopertari şi din dragajele de întreţinere pentru asigurarea adancimilor;
) avizarea activitãţii de extracţie a agregatelor şi produselor de balastiera din Dunare şi din bratele secundare ale acesteia;
bb) avizarea lucrãrilor ce se executa în albia Dunãrii şi pe bratele secundare pentru realizarea de investiţii portuare şi alte obiective, precum şi a zonelor de deversare a materialului rezultat ca urmare a acestei activitãţi;
cc) stabilirea şi avizarea zonelor de deversare pentru materialele rezultate ca urmare a dragajelor de întreţinere pentru asigurarea adancimilor în senalul navigabil, în dane şi în bazine portuare;
dd) centralizarea şi sistematizarea datelor privind lucrãrile de asigurare a condiţiilor de navigaţie privind traficul de nave maritime, precum şi a celor solicitate de Comisia Dunãrii;
ee) întreţinerea şi repararea tuturor bunurilor proprietate publica date în administrare şi a bunurilor proprietatea regiei autonome;
ff) punerea la dispoziţie tuturor utilizatorilor a infrastructurilor de transport naval care i-au fost concesionate sau date în administrare, bunuri proprietate publica a statului, prin închiriere, asociere, şi a altor asemenea bunuri, prin contracte de închiriere sau prin asociere, în conformitate cu prevederile legale;
gg) asigurarea serviciilor de telecomunicaţii, radiotelefonice, telex şi transmisiuni de date;
hh) elaborarea programelor anuale şi de perspectiva pentru principalii indicatori de întreţinere a senalului navigabil - mãsurãtori topohidrografice, semnalizare, dragaj, întreţinere şi reparaţii construcţii hidrotehnice -, precum şi pentru întreţinere, reparare şi modernizare a bunurilor proprietate publica a statului şi a bunurilor proprietatea regiei autonome;
ii) contractarea de credite la bãnci sau la alte instituţii financiare pentru realizarea obiectivelor propuse;
jj) încheierea de contracte de vânzare-cumpãrare cu agenţi economici romani şi strãini pentru echipamente, instalaţii, materiale, piese de schimb, combustibil etc., destinate activitãţii proprii;
kk) participarea la activitãţi sau asocierea cu agenţi economici, organizaţii economice patronale şi profesionale, din ţara şi din strãinãtate, pentru realizarea unor activitãţi sau acţiuni specifice domeniului sau de activitate;
ll) fabricarea gazelor naturale industriale pentru funcţionarea geamandurilor, cu respectarea reglementãrilor legale în vigoare;
mm) valorificarea, dupã caz, a materialelor rezultate din dragajul de întreţinere;
nn) orice alte operaţiuni în legatura cu realizarea obiectului sau de activitate.

CAP. 2
Patrimoniul

ART. 7
Valoarea patrimoniului este de 321.830.437 mii lei, corespunzãtor situaţiei financiare de la data de 31 decembrie 2002.
ART. 8
(1) Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi este proprietara bunurilor proprietate privatã din patrimoniul sau, deţinute cu acest titlu, şi are în administrare bunuri proprietate publica. În exercitarea drepturilor de proprietate se foloseşte şi dispune în mod autonom, potrivit legii, de bunurile pe care le are în patrimoniu, în vederea realizãrii scopului pentru care a fost constituitã.
(2) În cadrul administrãrii patrimoniului din dotare Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi are obligaţia de a efectua reparaţii, intretineri, de a dezvolta şi de a moderniza infrastructura de transport naval aflatã în proprietatea sau administrarea sa.
(3) Consiliul de administraţie al Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi aproba scoaterea din funcţiune, în condiţiile legii, a unor active, dezmembrarea şi valorificarea acestora.
ART. 9
(1) Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi poate sa se asocieze pentru realizarea în comun a unor activitãţi productive şi de comecializare cu regii autonome, societãţi comerciale, persoane fizice şi juridice romane sau strãine.
(2) Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi poate efectua direct operaţiuni de comerţ exterior, în condiţiile legii.

CAP. 3
Structura organizatoricã

ART. 10
(1) Structura organizatoricã a Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi se aproba de consiliul de administraţie.
(2) În cadrul Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi se pot constitui departamente, servicii şi birouri, în funcţie de necesitatea şi de volumul activitãţii, atribuţiile acestora fiind stabilite prin regulament propriu de organizare şi funcţionare, aprobat de consiliul de administraţie.
ART. 11
(1) În scopul realizãrii obiectului sau de activitate Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi are în structura subunitati.
(2) Aceste subunitati se organizeazã cu aprobarea Consiliului de administraţie al Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi şi îşi desfãşoarã activitatea conform regulamentelor de organizare şi funcţionare proprii.

CAP. 4
Organele de conducere

ART. 12
Conducerea Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi este asigurata de cãtre un consiliu de administraţie compus din 9 persoane, condus de un preşedinte care este şi directorul general al Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi.
ART. 13
Directorul general al Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi şi membrii consiliului de administraţie sunt numiţi şi revocaţi prin ordin al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Din consiliul de administraţie va face parte şi un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice.
ART. 14
Salariul şi celelalte drepturi salariale ale directorului general se stabilesc prin ordin al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei, în condiţiile legii.
ART. 15
Consiliul de administraţie îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu propriul regulament de organizare şi funcţionare.
ART. 16
Consiliul de administraţie are urmãtoarele atribuţii şi competente:
a) aproba regulamentul propriu de organizare şi funcţionare;
b) aproba regulamentul de ordine interioarã;
c) aproba strategia de dezvoltare a regiei autonome;
d) aproba structura organizatoricã şi numãrul de posturi;
e) aproba înfiinţarea subunitatilor;
f) aproba statul de funcţii;
g) avizeazã raportul anual de activitate, întocmit de conducerea executivã, care este supus spre aprobare conducerii Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei;
h) aproba programele de investiţii şi listele de dotãri în limita bugetului anual;
i) numeşte şi revoca directorii executivi, la propunerea directorului general, şi stabileşte drepturile salariale ale acestora, în condiţiile legii;
j) aproba proiectul contractului colectiv de munca ce urmeazã sa fie negociat cu reprezentanţii salariaţilor, potrivit legii;
k) analizeazã clauzele contractului colectiv de munca negociat, în condiţiile legii;
l) aproba bugetul de venituri şi cheltuieli cu avizul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, în condiţiile legii, şi asigura execuţia acestuia;
m) aproba modalitãţile de finanţare a dotãrii cu echipamente, inclusiv prin credite şi/sau împrumuturi contractate de stat sau cu garanţia statului, pe care le poate derula în condiţiile legii;
n) aproba tarifele pentru activitãţile şi prestãrile de servicii, în conformitate cu legislaţia în vigoare;
o) aproba rapoartele periodice ale compartimentelor de control din cadrul Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi;
p) aproba închirierea de clãdiri, spaţii, terenuri şi alte bunuri;
r) aproba scoaterea din funcţiune şi valorificarea, în condiţiile legii, a bunurilor din patrimoniul Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi;
s) stabileşte indemnizaţia membrilor şi secretarului consiliului de administraţie;
t) aproba situaţia financiarã şi contul de profit şi pierdere;
u) aproba deplasarea directorului general şi a directorilor executivi în strãinãtate, în exercitarea atribuţiilor ce le revin potrivit competentei;
v) aproba programele anuale de lucrãri pentru asigurarea condiţiilor de navigaţie;
x) exercita orice alte atribuţii ce îi revin din prevederile legale, din regulamentul propriu de organizare şi funcţionare şi din ordinele ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei.
ART. 17
Pentru luarea unor decizii consiliul de administraţie poate atrage în activitatea sa consilieri şi consultanţi de specialitate, care pot fi remuneraţi în condiţiile legii.
ART. 18
(1) Consiliul de administraţie se întruneşte lunar sau ori de câte ori este necesar, la cererea preşedintelui ori a unei treimi din numãrul membrilor sãi.
(2) Dezbaterile consiliului de administraţie au loc conform ordinii de zi stabilite şi comunicate de preşedinte cu cel puţin 5 zile înainte de data şedinţei.
(3) Şedinţa este prezidata de preşedinte, iar în lipsa acestuia, de cãtre un membru al consiliului de administraţie delegat de cãtre preşedinte.
(4) Şedinţele consiliului de administraţie se desfãşoarã în prezenta a cel puţin jumãtate plus unu din numãrul membrilor acestuia.
(5) Hotãrârile consiliului de administraţie se iau cu majoritatea voturilor membrilor acestuia.
(6) Pentru activitatea depusa membrii consiliului de administraţie au dreptul la o indemnizaţie lunarã stabilitã conform reglementãrilor legale în vigoare.

CAP. 5
Atribuţiile directorului general

ART. 19
(1) Directorul general are urmãtoarele atribuţii şi competente:
a) asigura conducerea operativã a Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi;
b) reprezintã Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi în relaţiile cu terţii şi semneazã actele ce o angajeazã fata de aceştia, pe baza şi în limitele împuternicirilor date de consiliul de administraţie şi ale celor conferite de legislaţia în vigoare;
c) propune structura organizatoricã a organelor teritoriale operative;
d) propune numirea şi, dupã caz, revocarea directorilor executivi ai Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi;
e) numeşte, suspenda sau demite personalul de conducere al Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi, altul decât cel numit de consiliul de administraţie, conform reglementãrilor legale;
f) angajeazã şi concediazã personalul Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi, în condiţiile legii;
g) exercita orice atribuţii care îi revin conform prevederilor legale, regulamentului de organizare şi funcţionare, precum şi hotãrârilor consiliului de administraţie.
(2) În exercitarea atribuţiilor sale directorul general emite decizii.
(3) Pentru fondurile primite de la bugetul de stat directorul general este ordonator tertiar de credite.

CAP. 6
Venituri şi cheltuieli

ART. 20
Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi efectueazã încasãri şi plati în lei. De asemenea, efectueazã şi operaţiuni în valuta, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
ART. 21
Veniturile şi cheltuielile se stabilesc prin bugetul de venituri şi cheltuieli pentru fiecare exerciţiu financiar, conform legislaţiei în vigoare.

CAP. 7
Bugetul de venituri şi cheltuieli, situaţia financiarã şi contul de profit şi pierdere

ART. 22
Regia Autonomã "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi întocmeşte anual bugetul de venituri şi cheltuieli, situaţia financiarã şi contul de profit şi pierdere, conform metodologiei stabilite de Ministerul Finanţelor Publice.
ART. 23
Situaţia financiarã anuala şi contul de profit şi pierdere ale Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi se aproba de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, în condiţiile legii.
ART. 24
În cazul în care în cursul exerciţiului financiar mijloacele Regiei Autonome "Administraţia Fluviala a Dunãrii de Jos" Galaţi nu sunt suficiente pentru acoperirea cheltuielilor curente, aceasta poate contracta credite, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

ANEXA 2

NOTA C.T.C.E. PIATRA-NEAMT
--------------------------
Emblema A.F.D.J. R.A. Galaţi este prezentatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 315 din 12 mai 2003, pagina 7.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016