Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 491 din 23 septembrie 1993  pentru modificarea   Hotaririi Guvernului nr. 795/1992 privind organizarea si functionarea Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 491 din 23 septembrie 1993 pentru modificarea Hotaririi Guvernului nr. 795/1992 privind organizarea si functionarea Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 242 din 11 octombrie 1993
Guvernul Romaniei hotaraste:

ART. 1
<>Hotarirea Guvernului nr. 795/1992 privind organizarea si functionarea Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului se modifica astfel:
1. Articolul 4 punctul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"2. participa la fundamentarea si elaborarea strategiei si programului de reforma economico-sociala si asigura aplicarea politicii Guvernului in domeniile sale de activitate;"
2. Articolul 4 punctul 4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"4. colaboreaza cu Fondul Proprietatii de Stat si Fondurile Proprietatii Private la stabilirea nivelurilor indicatorilor de referinta in dinamica, precum si a criteriilor de performanta manageriala la societatile comerciale cu capital majoritar de stat din domeniile sale de activitate, precum si la selectionarea specialistilor care pot reprezenta fondurile in adunarile generale ale actionarilor si in consiliile de administratie;"
3. Articolul 4 punctul 5 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"5. colaboreaza la elaborarea programelor anuale de privatizare si la selectarea societatilor comerciale privatizabile din domeniile sale de activitate colaboreaza cu Fondul Proprietatii de Stat, Fondurile Proprietatii Private si Agentia Nationala de Privatizare la diagnosticarea si pregatirea societatilor comerciale din domeniile economice aflate in competenta sa, in vederea privatizarii, in baza programelor de privatizare stabilite potrivit legii;"
4. Articolul 4 punctul 7 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"7. initiaza, elaboreaza ori, dupa caz, avizeaza proiecte de acte normative care reglementeaza domeniul sau de activitate si inlesnesc functionarea mecanismelor pietei de constructii;"
5. La articolul 4, dupa punctul 16 se introduce un punct nou cu urmatorul cuprins:
"17. in domeniile sale de activitate, elaboreaza si editeaza publicatii, initiaza si participa la organizarea unor manifestari stiintifice, expozitionale si a unor concursuri profesionale; colaboreaza cu mijloacele de comunicare in masa;"
6. Punctul 17 al articolului 4 se renumeroteaza si devine punctul 18.
7. Articolul 5 punctul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"1. asigura elaborarea Planului de amenajare a teritoriului national, ca sinteza a politicilor sectoriale si locale de amenajare a teritoriului; urmareste respectarea prevederilor acestuia, dupa aprobare, potrivit legii;"
8. Articolul 5 punctul 4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"4. exercita controlul de stat in domeniul constructiilor, lucrarilor publice, urbanismului si amenajarii teritoriului privind respectarea regimului de autorizare a constructiilor si realizarea calitatii in constructii;"
9. Articolul 5 punctul 6 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"6. coordoneaza elaborarea unor studii referitoare la dezvoltarea urbana si rurala, constructii de locuinte si lucrari tehnico-edilitare;"
10. Articolul 5 punctul 9 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"9. colaboreaza cu alte organe ale administratiei publice centrale de specialitate si cu organele administratiei publice locale pentru realizarea politicilor sectoriale din domeniul amenajarii teritoriului, urbanismului, lucrarilor publice si participa la finantarea operatiunilor urbanistice si de amenajare a teritoriului de interes national;"
11. Articolul 5 punctul 13 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"13. colaboreaza cu alte organe ale administratiei publice centrale de specialitate si cu organele administratiei publice locale la stabilirea si organizarea evidentei domeniului public si privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale;"
12. Articolul 5 punctul 14 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"14. asigura evidenta terenurilor din domeniul privat al societatilor comerciale cu capital integral sau majoritar de stat;"
13. Articolul 5 punctul 15 se abroga.
14. Punctul 16 al articolului 5 devine punctul 15, care va avea urmatorul cuprins:
"15. stabileste strategia sectoriala privind restructurarea si colaboreaza la selectarea societatilor comerciale restructurabile, precum si la elaborarea, verificarea si avizarea studiilor de restructurare la nivel microeconomic; participa la luarea de catre Fondul Proprietatii de Stat a deciziilor privind lichidarea societatilor comerciale care nu pot fi reabilitate economic prin restructurare;"
15. La articolul 5, dupa punctul 15 se introduc trei puncte, cu urmatorul cuprins:
"16. asigura indrumarea metodologica, verificarea si aprobarea documentatiilor, controlul si arbitrajul licitatiilor pentru preselectarea ofertelor si adjudecarea proiectarii si executiei lucrarilor publice finantate de la bugetul de stat, din fondurile special constituite in afara acestuia, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome si altor agenti economici din domeniile de activitate ale ministerelor sau altor organe ale administratiei publice centrale;"
"17. emite avizele prevazute de lege in domeniile sale de activitate;"
"18. asigura Secretariatul Centrului National pentru Asezari Umane (habitat)"
16. Articolul 6 alineatul (2) subalineatul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Secretariatul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrari Publice de Interes National si Locuinte Sociale se asigura de Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului si functioneaza in cadrul sectorului Constructii, lucrari publice, locuinte, la nivel de directie;"
17. Articolul 7 alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 7. - (1) Numarul maxim de posturi pentru Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului este de 440, exclusiv demnitarii;"
18. Articolul 8 alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"2. Ministrul conduce intreaga activitate a ministerului si il reprezinta in raporturile cu Guvernul, cu organele administratiei publice centrale si locale, alte autoritati publice si organizatii din tara, precum si cu organisme similare din alte tari. In aplicarea prevederilor legale, ministrul emite ordine si instructiuni;"
19. Articolul 8 alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"3. Colegiul ministerului se organizeaza si functioneaza ca organ consultativ al ministrului; componenta colegiului se stabileste prin ordin al ministrului;"
20. Articolul 10 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 10. - (1) Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului are in subordine Institutul de Cercetari in Constructii si Economia Constructiilor - INCERC, Institutul de Cercetare, Proiectare in Urbanism si Amenajarea Teritoriului - URBANPROIECT, Centrul de Documentare pentru Constructii, Arhitectura, Urbanism si Amenajarea Teritoriului - CDCAS, precum si inspectiile teritoriale in constructii, lucrari publice, urbanism si amenajarea teritoriului. Inspectiile teritoriale sint organizate si functioneaza in judete si in municipiul Bucuresti ca servicii publice descentralizate ale ministerului, exercitind autoritatea de stat in domeniul constructiilor, lucrarilor publice, urbanismului si amenajarii teritoriului, conform art. 5 pct. 4. Unitatile subordonate ministerului sint finantate din venituri extrabugetare
(2) Obiectul de activitate, structurile organizatorice, numarul de posturi, statele de functii, cit si reorganizarile unitatilor subordonate Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului se aproba prin ordin al ministrului."
ART. 2
Anexa la <>Hotararea Guvernului nr. 795/1992 se inlocuieste cu anexa la prezenta hotarare.
ART. 3
<>Hotararea Guvernului nr. 795/1992 privind organizarea si functionarea Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, cu modificarile din prezenta hotarare, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei.

ANEXA

MINISTERUL LUCRARILOR PUBLICE SI AMENAJARII TERITORIULUI


Numar posturi
- Demnitari 4
- Personal de executie
si de conducere 440

┌──────────────────────────────────────┐ ┌───────────┐ ┌─────────────┐
│● Directia control si relatii publice ├───┤ MINISTRU ├───┤● Consilieri │
└──────────────────────────────────────┘ └────┬──────┘ └─────────────┘
┌────────────────────────────────┐ │ ┌───────────────────┐
│ ● Directia generala economica, │ │ │● Directia juridica│
│ financiara si administrativa ├──┐ │ ┌───┤ si contencios │
└────────────────────────────────┘ │ │ │ └───────────────────┘
├──────┼──────┤
┌────────────────────────────────┐ │ │ │ ┌────────────────────┐
│ ● Directia resurse umane ├──┘ │ └──┤● Serviciul probleme│
└────────────────────────────────┘ │ │ speciale │
│ └────────────────────┘

┌──────────────────────┬────────────────┼────────────────┐
┌───────┴────────┐ ┌───────────┴─────┐ ┌────────┴───────┐ ┌──────┴────────────┐
│ COORDONARE, │ │ CONSTRUCTII, │ │ AMENAJAREA, │ │ CONTROLUL DE STAT │
│ STRATEGIE, │ │ LUCRARI PUBLICE,│ │ TERITORIULUI, │ │ IN CONSTRUCTII, │
│ REFORMA │ │ LOCUINTE │ │ URBANISM │ │ LUCRARI PUBLICE, │
├────────────────┤ ├─────────────────┤ ├─────────────── │ │ URBANISM SI │
│SECRETAR DE STAT│ │ SECRETAR DE STAT│ │SECRETAR DE STAT│ │ AMENAJAREA │
├────────────────┤ ├─────────────────┤ ├────────────────┤ │ TERITORIULUI │
│- Directia │ │- Directia │ │- Directia │ ├───────────────────┤
│ generala │ │ generala │ │ generala │ │- Inspectia de stat│
│ coordonare, │ │ constructii │ │ a amenajarii │ │ in constructii, │
│ strategie, │ │ si │ │ teritoriului │ │ lucrari publice, │
│ reforma si │ │ societati │ │ │ │ urbanism si │
│ management │ │ comerciale │ │ │ │ amenajarea │
├────────────────┼─┼─────────────────┤ ├────────────────┤ │ teritoriului │
│- Directia │ │- Directia │ │- Directia │ │ │
│ generala │ │ generala │ │ generala de │ └───────────────────┘
│ tehnica │ │ lucrari │ │ urbanism │
│ │ │ publice si │ │ │
│ │ │ locuinte │ │ │
├────────────────┼─┼─────────────────┤ ├────────────────┤
│- Directia │ │- Directia │ │- Directia │
│ cooperare │ │ generala │ │ generala a │
│ externa si │ │ licitatii │ │ serviciilor de │
│ integrare │ ├─────────────────┤ │ gospodarie │
│ europeana │ │ │ │ comunala │
└────────────────┘ │- Secretariatul │ ├────────────────┤
│ Consiliului │ │- Secretariatul │
│ Interministerial│ │ Centrului │
│ de Avizare │ │ National pentru│
│ Lucrari Publice│ │ Asezari Umane │
│ de Interes │ │ (habitat) │
│ National si │ └────────────────┘
│ Locuinte Sociale│
└─────────────────┘


--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016