Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 477 din 23 mai 2007  privind aprobarea nivelului fondurilor publice care se acorda in anul 2007 conform prevederilor   Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003 , precum si pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor   Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003 , aprobate prin   Hotararea Guvernului nr. 816/2003     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 477 din 23 mai 2007 privind aprobarea nivelului fondurilor publice care se acorda in anul 2007 conform prevederilor Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003 , precum si pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003 , aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 816/2003

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 362 din 28 mai 2007
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al art. 6 alin. (2) şi al <>art. 7 alin. (2) din Legea creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. I
(1) Se aprobã nivelul fondurilor publice care se acordã la creditele agricole pentru producţie, contractate în anul 2007 în conformitate cu prevederile <>Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare.
(2) Nivelul fondurilor publice, diferenţiat pe culturi, plantaţii, specii de animale, este prevãzut în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(3) Volumul mediu al creditelor pentru producţie agricolã, luat în considerare la acordarea de fonduri publice, nu poate depãşi nivelul cheltuielilor medii de producţie prevãzute în anexa nr. 1.
(4) Resursele financiare aferente fondurilor publice care se acordã în temeiul prezentei hotãrâri se asigurã de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. II
Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 816/2003 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 506 din 14 iulie 2003, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 1, litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"b) achiziţionarea sau producerea puilor de pasãre pentru carne şi ouã, a purceilor pentru îngrãşat, a tineretului ovin, caprin, bovin şi cabalin pentru îngrãşat, precum şi a materialului de populare piscicolã şi a familiilor de albine;".
2. Articolul 4 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) Pentru certificarea determinãrii corecte a volumului creditului solicitat bãncilor, cererile de credit pentru producţie agricolã se avizeazã în prealabil de cãtre direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(2) În termen de 10 zile lucrãtoare de la data semnãrii contractelor de credit pentru producţie agricolã, beneficiarii creditelor au obligaţia înregistrãrii acestora la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(3) Fondurile publice se acordã beneficiarilor pe bazã de cerere-tip, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 3, care se depune la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copie de pe buletinul sau cartea de identitate, pentru persoanele fizice, sau copie de pe certificatul de înmatriculare şi/sau certificatul de înregistrare, pentru persoanele juridice, dupã caz;
b) documente financiar-contabile justificative privind modul de utilizare şi rambursare a creditelor;
c) adeverinţã, în original, emisã de bãncile comerciale conform modelului prevãzut în anexa nr. 4;
d) documente fiscale care justificã cheltuielile cu activitãţile curente de producţie, pentru care s-au obţinut credite în baza contractelor încheiate;
e) copie a contractului de prestãri-servicii încheiat cu producãtorii agricoli, pentru beneficiarii prevãzuţi la <>art. 3 alin. (1) lit. b) din Legea creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare;
f) copie a contractului încheiat cu producãtorii agricoli privind finanţarea activitãţilor de înfiinţare, întreţinere, recoltare a culturilor agricole şi achiziţionare a producţiei agricole respective sau, dupã caz, copie a contractului de finanţare a activitãţilor de întreţinere, recoltare şi achiziţionare a producţiei plantaţiilor pomicole şi viticole, în vederea procesãrii, pentru beneficiarii prevãzuţi la <>art. 3 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare.
(4) În cazul documentelor prevãzute la alin. (3), care se depun în copie, acestea se certificã în ceea ce priveşte conformitatea cu originalul.
(5) Cererile se înregistreazã în Registrul special de evidenţã a beneficiarilor de sprijin financiar, se analizeazã şi se aprobã de cãtre persoane responsabile cu verificarea documentelor, numite prin decizie de cãtre directorii executivi ai direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(6) Cererile soluţionate favorabil se finanţeazã în ordinea cronologicã a înregistrãrii şi în limita sumelor aprobate cu aceastã destinaţie în bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.
(7) Pe baza cererilor soluţionate favorabil, direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, întocmesc situaţia justificativã conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, care va fi transmisã la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.
(8) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, pe baza solicitãrilor primite de la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, va întocmi situaţia centralizatoare conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, care va însoţi cererea pentru deschidere de credite transmisã Ministerului Economiei şi Finanţelor.
(9) Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Economiei şi Finanţelor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale alimenteazã cu sumele necesare conturile direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care vireazã sumele aprobate în conturile în lei ale beneficiarilor."
3. Articolul 5 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - Reprezentanţii împuterniciţi ai direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, au obligaţia de a verifica la beneficiarii creditelor agricole pentru producţie respectarea destinaţiilor creditelor acordate în condiţiile legii."
4. Articolul 6 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice."
5. Anexele nr. 1 şi 2 la normele metodologice se modificã şi se înlocuiesc cu anexele nr. 2 şi 3 la prezenta hotãrâre.
6. Dupã anexa nr. 2 la normele metodologice se introduc douã noi anexe, anexele nr. 3 şi 4, având cuprinsul prevãzut în anexele nr. 4 şi 5 la prezenta hotãrâre.
7. În tot cuprinsul normelor metodologice, denumirea "Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului" se înlocuieşte cu denumirea "Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale".
8. <>Hotãrârea Guvernului nr. 816/2003 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 506 din 14 iulie 2003, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica, dându-se textelor o nouã numerotare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


───────────────
Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Decebal Traian Remeş

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 23 mai 2007.
Nr. 477.

ANEXA 1

LISTA
cuprinzând nivelul fondurilor publice pe culturi, plantaţii, specii de animale





┌────┬───────────────────────────────────────────────┬──────────────┬──────────┐
│Nr. │Denumirea activitãţii curente │Cheltuielile │ Nivelul │
│crt.│ de producţie │ medii de │fondurilor│
│ │ │ producţie │ publice │
│ │ │ │ (%) │
├────┼───────────────────────────────────────────────┴──────────────┴──────────┤
│1. │Înfiinţarea, întreţinerea şi recoltarea culturilor agricole: │
├────┼───────────────────────────────────────────────┬──────────────┬──────────┤
│ │- grâu + secarã │ 1.633 lei/ha│ 16,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- floarea-soarelui │ 1.139 lei/ha│ 8,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- soia │ 1.519 lei/ha│ 9,5 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- sfeclã de zahãr │ 3.160 lei/ha│ 11,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- porumb │ 1.684 lei/ha│ 9,5 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- orez │ 6.900 lei/ha│ 11,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- in+cânepã pentru fibre │ 1.700 lei/ha│ 7,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- legume de câmp │200.000 lei/ha│ 9,5 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- culturi furajere │ 2.120 lei/ha│ 16,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- cartof │ 13.312 lei/ha│ 9,5 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┴──────────────┴──────────┤
│2. │Întreţinerea şi recoltarea plantaţiilor: │
├────┼───────────────────────────────────────────────┬──────────────┬──────────┤
│ │- pomicole: │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │ sâmburoase │ 7.050 lei/ha│ 15,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │ seminţoase │ 5.500 lei/ha│ 13,5 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- arbuşti │ 1.000 lei/ha│ 9,5 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- cãpşuni │ 3.000 lei/ha│ 9,5 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- viticole │ 7.500 lei/ha│ 16,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┴──────────────┴──────────┤
│3. │Achiziţionarea sau producerea: │
├────┼───────────────────────────────────────────────┬──────────────┬──────────┤
│ │- puilor de pasãre pentru carne şi ouã │ 3,35 lei/kg│ 4,5 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- purceilor pentru îngrãşat │ 4,20 lei/kg│ 9,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- tineretului ovin, caprin, pentru îngrãşat │ 4,70 lei/kg│ 5,5 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- tineretului bovin şi cabalin pentru îngrãşat │ 5,60 lei/kg│ 16,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- materialului de populare piscicolã │ 7,00 lei/kg│ 16,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- familiilor de albine │300 lei/ │ │
│ │ │familie │ 16,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┴──────────────┴──────────┤
│4. │Aprovizionarea, procesarea hranei, asigurarea medicamentelor │
│ │şi tratamentelor medicale pentru animale, a cheltuielilor curente │
│ │pentru întreţinerea şi funcţionarea adãposturilor, utilajelor şi │
│ │instalaţiilor aferente, pentru: │
├────┼───────────────────────────────────────────────┬──────────────┬──────────┤
│ │- pãsãri │ │ 4,5 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- porcine │ │ 9,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- ovine, caprine │ │ 5,5 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- bovine │ │ 16,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- material de populare piscicolã │ │ 16,0 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │- familii de albine │ │ 16,0 │
└────┴───────────────────────────────────────────────┴──────────────┴──────────┘



ANEXA 2


───────
(Anexa nr. 1 la normele metodologice)
─────────────────────────────────────

(Model)
DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ A
JUDEŢULUI ............/MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

SITUAŢIA
justificativã pentru obţinerea fondurilor publice aferente creditelor agricole acordate conform <>Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , rambursate integral





┌──────────┬───────────┬──────────────────────────────────┬────────┬──────────┐
│Benefici- │ Destinatia│ │ │ │
│arul cre- │creditului │ Date privind creditul agricol │ Nivelul│ Valoarea │
│ditelor │detaliat pe│ pentru productie │ fondu- │fondurilor│
│(persoana │culturi, ├───────┬───────┬───────┬──────────┤ rilor │ publice │
│fizica │plantatii, │ Data │ Data │ Data │ Valoarea │publice │ │
│ sau │specii de │acor- │scaden-│rambur-│creditului│ (%) │(mii lei) │
│persoana │animale │darii │tei │sarii │ (mii lei)│ │ │
│ juridica)│ │credi- │credi- │credi- │ │ │ │
│ │ │tului │tului │tului │ │ │ │
├──────────┼───────────┼───────┼───────┼───────┼──────────┼────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7=5x6 │
├──────────┼───────────┼───────┼───────┼───────┼──────────┼────────┼──────────┤
│..... │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼───────────┼───────┼───────┼───────┼──────────┼────────┼──────────┤
│..... │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼───────────┼───────┼───────┼───────┼──────────┼────────┼──────────┤
│..... │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼───────────┼───────┼───────┼───────┼──────────┼────────┼──────────┤
│..... │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼───────────┼───────┼───────┼───────┼──────────┼────────┼──────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ X │ │ X │
└──────────┴───────────┴───────┴───────┴───────┴──────────┴────────┴──────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Director executiv, Director economic, │
│ .................... ............................ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 3


───────
(Anexa nr. 2 la normele metodologice)
─────────────────────────────────────

(Model)

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Aprobat
─────────
Ordonator principal de credite,
...............................

SITUAŢIA
centralizatoare pentru solicitarea fondurilor publice aferente creditelor agricole acordate conform <>Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 , rambursate integral





┌───┬─────────────────┬───────────┬──────────┬──────────┬───────────────────┐
│Nr │Directia pentru │Destinatia │ │ Nivelul │ Valoarea │
│crt│Agricultura si │creditului,│Valoarea │fondurilor│ fondurilor │
│ │Dezvoltare Rurala│detaliat pe│creditului│ publice │ publice │
│ │(judeteana/ │culturi, │(mii lei) │ (%) │ (mii lei) │
│ │municipiul │plantatii, │ │ │ │
│ │ Bucuresti) │specii de │ │ │ │
│ │ │animale │ │ │ │
├───┼─────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5=3x4 │
├───┼─────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────────────┤
│...│ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────────────┤
│...│ │ │ │ │ │
├───┼─────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────────────┤
│...│ │ │ │ │ │
├───┴─────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┼───────────────────┤
│ TOTAL │ │ x │ │ x │
└─────────────────────┴───────────┴──────────┴──────────┴───────────────────┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Directia buget finante │
│ Director, │
│ ........................ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 4


───────
(Anexa nr. 3 la normele metodologice)
─────────────────────────────────────

(Model)





CERERE -TIP
pentru acordarea alocaţiilor din fonduri publice

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã a Judeţului............./
Municipiului Bucureşti
Nr. ................... din ...........................

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Verificat documente justificative Aprobat suma de ............... lei │
│ Director executiv │
│ │
│ │
│ Numele şi prenumele .............. │
│ │
│ Semnãtura ........................ Numele şi prenumele │
│ Semnãtura .......... Ştampila │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

1. Persoana fizicã ....................., domiciliat/domiciliatã în
localitatea ......., str. ....... nr. ..., judeţul ........, B.I./C.I.
seria .... nr. ...., eliberat/eliberatã la data de ........ de ......,
CNP ......., cont nr. ........., deschis la ..........................
2. Persoana juridicã ..........., cu sediul în localitatea ..........,
str. ........ nr. ....., telefon/fax/............, cod fiscal .......,
CUI ........., cont nr. ........., deschis la .........., reprezentatã
prin domnul/doamna ........., în calitate de .................
3. Date privind creditul agricol pentru producţie utilizat:
- Contract de credit pentru producţie agricolã nr. ................
din .............................................................
valoare ...........................................................
- denumirea bãncii creditoare .....................................
- data acordãrii creditului .......................................
- data rambursãrii creditului .....................................
- destinaţia creditului agricol pentru producţie ..................
Având în vedere prevederile Legii creditului agricol pentru producţie
nr. 150/2003, cu modificãrile ulterioare, vã rog sã aprobaţi alocarea
fondurilor publice aferente.
Declar pe propria rãspundere realitatea şi legalitatea datelor prezentate.
Anexez la prezenta urmãtoarele documente:*)
.........................................................................
.........................................................................
.........................................................................
.........................................................................

Numele şi prenumele ..................

Data ..................

Semnãtura .................. Ştampila


_________
*) Se înscriu toate documentele depuse, menţionându-se distinct tipul documentului, numãrul şi data acestuia. Documentele depuse în copie se certificã de cãtre reprezentantul direcţiei pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã în ceea ce priveşte confo
rmitatea cu originalul.


ANEXA 5


───────
(Anexa nr. 4 la normele metodologice)
────────────────────────────────────

(Model)






ADEVERINŢĂ
Banca ...................................................
Sucursala Judeţeanã/Sucursala/Agenţia ...................
Nr. .................../ ................................

Având în vedere prevederile Legii creditului agricol pentru producţie
nr. 150/2003, cu modificãrile ulterioare, confirmãm prin prezenta cã*1)
................, CNP/CF ..........., cu domiciliul/sediul ..........,
a beneficiat de un credit agricol pentru producţie în valoare de ......,
conform Contractului de credit nr. ....... din........., cu urmãtoarea
destinaţie*2) ....................................
Creditul a fost utilizat conform destinaţiei aprobate, beneficiarul
respectând termenele de rambursare a ratelor de credit şi de platã a
dobânzilor aferente.
Creditul a fost acordat la data de ...................................
Creditul a fost rambursat integral la data de ........................

Director, Contabil-şef,
............... ...................


___________
*1) Denumirea beneficiarului de credit.
*2) Destinaţia creditului în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 150/2003 , cu modificãrile ulterioare,

_________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016