Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 474 din 1 aprilie 2004  privind infiintarea, organizarea si functionarea Comitetului National pentru Combaterea Secetei, a Degradarii Terenurilor si a Desertificarii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 474 din 1 aprilie 2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea Comitetului National pentru Combaterea Secetei, a Degradarii Terenurilor si a Desertificarii

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 337 din 19 aprilie 2004

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 2 din Legea nr. 111/1998 pentru aderarea României la Convenţia Naţiunilor Unite pentru combaterea deşertificãrii în ţãrile afectate grav de secetã şi/sau de deşertificare, în special în Africa, adoptatã la Paris la 17 iunie 1994,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Se înfiinţeazã Comitetul Naţional pentru Combaterea Secetei, a Degradãrii Terenurilor şi a Deşertificãrii, denumit în continuare comitetul naţional, organism fãrã personalitate juridicã, sub autoritatea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(2) Comitetul naţional coordoneazã activitãţile necesare pentru punerea în aplicare a prevederilor Convenţiei Naţiunilor Unite pentru combaterea deşertificãrii în ţãrile afectate grav de secetã şi/sau de deşertificare, în special în Africa, adoptatã la Paris la 17 iunie 1994, la care România a aderat prin <>Legea nr. 111/1998 .
ART. 2
(1) Comitetul naţional este alcãtuit din ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale şi din câte un reprezentant al instituţiilor prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(2) În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri, instituţiile prevãzute în anexã îşi vor desemna reprezentanţii în comitetul naţional. Nominalizãrile reprezentanţilor se transmit la Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(3) Componenţa comitetului naţional se aprobã prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale.
ART. 3
Comitetul naţional este condus de ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, în calitate de preşedinte, şi de câte un secretar de stat din Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de vicepreşedinţi.
ART. 4
Comitetul naţional îndeplineşte urmãtoarele atribuţii principale:
a) coordoneazã elaborarea şi aplicarea strategiei naţionale de combatere a fenomenelor de degradare a terenurilor, de secetã şi deşertificare, asigurând corelarea acesteia cu obiectivele strategiei naţionale de dezvoltare durabilã;
b) coordoneazã fundamentarea, elaborarea şi actualizarea Programului naţional de acţiune pentru combaterea fenomenelor de degradare a terenurilor, de secetã şi deşertificare;
c) analizeazã necesitatea şi oportunitatea programelor şi proiectelor de cercetare-dezvoltare în probleme privind fenomenele de degradare a terenurilor, de secetã şi deşertificare; identificã şi mobilizeazã resursele financiare corespunzãtoare şi monitorizeazã desfãşurarea programelor şi proiectelor de cercetare-dezvoltare şi implementarea rezultatelor acestora;
d) analizeazã necesitatea şi oportunitatea elaborãrii programelor de acţiune subregionale şi/sau regionale şi coopereazã cu celalalte ţãri la elaborarea acestor programe, asigurând armonizarea lor cu programul naţional;
e) supune aprobãrii Guvernului, prin Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, strategia şi Programul naţional de acţiune pentru combaterea fenomenelor de degradare a terenurilor, de secetã şi deşertificare, denumit în continuare Programul naţional de acţiune;
f) identificã şi solicitã mobilizarea resurselor financiare adecvate pentru aplicarea Programului naţional de acţiune;
g) coordoneazã elaborarea unei proceduri de monitorizare a aplicãrii Programului naţional de acţiune şi de evaluare a implementãrii acestuia prin indicatori specifici;
h) coordoneazã aplicarea Programului naţional de acţiune şi evalueazã periodic calitatea şi eficienţa acţiunilor întreprinse, elaborând propuneri privind modul de desfãşurare a programului;
i) iniţiazã campanii de conştientizare pentru publicul larg asupra cauzelor şi efectelor fenomenelor de degradare a terenurilor, de secetã şi deşertificare şi asupra importanţei atingerii obiectivelor programelor de acţiune;
j) analizeazã şi aprobã rapoartele anuale elaborate de secretariatul tehnic;
k) prezintã anual Guvernului un raport privind stadiul aplicãrii Programului naţional de acţiune şi mãsurile ce se impun pentru îmbunãtãţirea curentã a acestuia.
ART. 5
(1) Comitetul naţional se întruneşte semestrial sau ori de câte ori este nevoie, la convocarea preşedintelui.
(2) Lucrãrile comitetului naţional sunt conduse de preşedinte sau, în absenţa acestuia, de cãtre unul dintre vicepreşedinţi.
(3) Pentru îndeplinirea atribuţiilor şi desfãşurarea activitãţii comitetului naţional în perioadele dintre întruniri, se constituie Biroul executiv al comitetului naţional, format din şaisprezece membri, dintre care un preşedinte şi un vicepreşedinte.
(4) Preşedintele biroului executiv este ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, vicepreşedinte este secretarul de stat din Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor, care este şi vicepreşedinte al comitetului naţional, iar ceilalţi paisprezece membri sunt reprezentanţii în comitet ai urmãtoarelor instituţii: Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Ministerul Integrãrii Europene, Ministerul Finanţelor Publice, Academia Românã, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", Regia Naţionalã a Pãdurilor - Romsilva, Administraţia Naţionalã "Apele Române", Institutul de Cercetãri pentru Pedologie şi Agrochimie, Institutul de Cercetãri şi Amenajãri Silvice, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului, Compania Naţionalã "Institutul Naţional de Meteorologie, Hidrologie şi Gospodãrire a Apelor" - S.A., Institutul de Studii şi Proiecte pentru Îmbunãtãţiri Funciare - S.A.
(5) Hotãrârile comitetului naţional şi ale biroului executiv se adoptã cu votul majoritãţii membrilor celor douã organisme şi au caracter de recomandare. Aceste recomandãri se adreseazã instituţiilor prevãzute în anexa la prezenta hotãrâre şi/sau altor instituţii implicate în combaterea secetei, degradãrii terenurilor şi deşertificãrii.
(6) Pentru facilitarea desfãşurãrii şedinţelor, comitetul naţional şi biroul executiv al acestuia sunt sprijinite de un secretariat tehnic, care este asigurat de Institutul de Cercetãri pentru Pedologie şi Agrochimie împreunã cu Institutul de Cercetãri şi Amenajãri Silvice.
(7) Pentru îndeplinirea sarcinilor ce îi revin, comitetul naţional poate crea comisii şi grupuri de lucru la nivelul ministerelor şi al celorlalte instituţii implicate şi poate delega reprezentanţi în comitetele de coordonare a programelor de acţiune subregionale, regionale sau comune, înfiinţate în conformitate cu prevederile art. 8 din anexa nr. IV la Convenţia Naţiunilor Unite pentru combaterea deşertificãrii în ţãrile afectate grav de secetã şi/sau de deşertificare, în special în Africa, adoptatã la Paris la 17 iunie 1994.
(8) Comitetul naţional stabileşte şi aprobã, în prima sa şedinţã, propriul regulament de organizare şi funcţionare şi pe cel al biroului executiv.
ART. 6
(1) În cadrul instituţiilor prevãzute în anexã se vor înfiinţa colective de specialişti, care vor asigura realizarea mãsurilor şi îndeplinirea obiectivelor stabilite de comitetul naţional.
(2) Între aceste colective şi secretariatul tehnic al comitetului se stabilesc relaţii de colaborare în vederea îndeplinirii corespunzãtoare a mãsurilor preconizate a fi aplicate.
(3) Fondurile necesare organizãrii şi desfãşurãrii activitãţii comitetului naţional se asigurã de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:


────────────────

Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Ilie Sârbu

Ministrul mediului
şi gospodãririi apelor,
Speranţa Maria Ianculescu

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tãnãsescu

Bucureşti, 1 aprilie 2004.
Nr. 474.

ANEXĂ

LISTA
instituţiilor reprezentate în Comitetul Naţional
pentru Combaterea Secetei, a Degradãrii
Terenurilor şi a Deşertificãrii

1. Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale
2. Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor
3. Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului
4. Ministerul Administraţiei şi Internelor
5. Ministerul Integrãrii Europene
6. Ministerul Finanţelor Publice
7. Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii
8. Academia Românã
9. Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti"
10. Consiliul Economic şi Social
11. Regia Naţionalã a Pãdurilor - Romsilva
12. Societatea Naţionalã "Îmbunãtãţiri Funciare" - S.A.
13. Administraţia Naţionalã "Apele Române" - S.A.
14. Compania Naţionalã "Institutul Naţional de Meteorologie, Hidrologie şi Gospodãrire a Apelor" - S.A.
15. Oficiul Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie
16. Institutul de Cercetãri pentru Pedologie şi Agrochimie
17. Institutul de Cercetãri şi Amenajãri Silvice
18. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului
19. Institutul de Studii şi Proiecte pentru Îmbunãtãţiri Funciare - S.A.
20. Institutul "AQUAPROIECT" - S.A.
21. Institutul de Geografie al Academiei Române
22. Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Irigaţii şi Drenaje Bãneasa - Giurgiu
23. Institutul de Cercetare-Dezvoltare Agricolã Fundulea
24. Institutul de Cadastru Agricol şi Organizarea Teritoriului Agricol
25. Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pajişti Braşov
26. Institutul de Cercetare şi Producţie pentru Cultura Cartofului Braşov
27. Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomiculturã Mãrãcineni
28. Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticulturã şi Vinificaţie Valea Cãlugãreascã
29. Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolã Brãila
30. Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dãbuleni
31. Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Combaterea Eroziunii Solului Perieni - Vaslui
32. Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolã Valu lui Traian
33. Universitatea din Craiova - Facultatea de Agriculturã
34. Universitatea Agronomicã şi de Medicinã Veterinarã "Ion Ionescu de la Brad" Iaşi
35. Universitatea Bucureşti - Departamentul pentru Ecologie Sistemicã şi Managementul Capitalului Natural
36. Universitatea Bucureşti - Facultatea de Geografie
37. Universitatea "Transilvania" Braşov - Facultatea de Silviculturã şi Exploatãri Forestiere
38. Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicinã Veterinarã Bucureşti - Facultatea de Îmbunãtãţiri Funciare şi Ingineria Mediului
39. Universitatea Agricolã şi de Medicinã Veterinarã a Banatului Timişoara
40. Universitatea Tehnicã de Construcţii Bucureşti Facultatea de Hidrotehnicã
41. Universitatea "Ovidius" Constanţa - Facultatea de Construcţii
42. Universitatea Tehnicã "Gheorghe Asachi" Iaşi Facultatea de Hidrotehnicã
43. Universitatea "Politehnicã" Timişoara - Facultatea de Hidrotehnicã
44. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi de Medicinã Veterinarã Cluj-Napoca
45. Comitetul Naţional de Irigaţii şi Drenaje

______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016