Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 465 din 22 august 1997  pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de acordare, utilizare si decontare a cupoanelor pentru agricultori in campania agricola din toamna anului 1997    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 465 din 22 august 1997 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de acordare, utilizare si decontare a cupoanelor pentru agricultori in campania agricola din toamna anului 1997

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 229 din 3 septembrie 1997
În temeiul <>art. 7 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1997 privind instituirea sistemului de cupoane pentru agricultori,

Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice privind modul de acordare, utilizare şi decontare a cupoanelor pentru agricultori, în campania agricolã din toamna anului 1997, prevãzute în anexa la prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
VICTOR CIORBEA

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul agriculturii
şi alimentaţiei,
Aurel Pana,
secretar de stat

Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Mircea Ciumara

ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
privind modul de acordare, utilizare şi decontare a cupoanelor pentru agricultori în campania agricolã din toamna anului 1997

1. În vederea realizãrii lucrãrilor agricole din toamna anului 1997, statul sprijinã agricultorii persoane fizice, deţinãtori de terenuri agricole, prin distribuirea gratuita de cupoane ce reprezintã bonuri de valoare.
Beneficiarii cupoanelor sunt agricultorii deţinãtori de terenuri agricole, asa cum sunt nominalizaţi în <>art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1997 privind instituirea sistemului de cupoane pentru agricultori.
2. Numãrul de cupoane se acorda agricultorilor persoane fizice, titulari ai dreptului de proprietate, pentru suprafeţele de terenuri agricole de cel puţin 0,5 ha, astfel:


- de la 0,5 ha pana la 1,0 ha inclusiv - 1 cupon
- peste 1,0 ha pana la 2,0 ha inclusiv - 2 cupoane
- peste 2,0 ha pana la 3,0 ha inclusiv - 3 cupoane
- peste 3,0 ha pana la 4,0 ha inclusiv - 4 cupoane
- peste 4,0 ha pana la 5,0 ha inclusiv - 5 cupoane
- peste 5,0 ha - 6 cupoane.


3. Cupoanele se distribuie agricultorilor persoane fizice care pot achitã cu acestea contravaloarea seminţelor şi a materialului sãditor, ingrasamintelor, pesticidelor, motorinei, lucrãrilor mecanice pentru realizarea şi întreţinerea culturilor, inclusiv a pasunilor şi fanetelor.
Decontarea pe baza de cupoane, pentru produsele şi serviciile prevãzute la <>art. 3 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1997 , se face de cãtre agenţii economici autorizaţi sa comercializeze produsele sau sa presteze serviciile respective.
4. Tipãrirea cupoanelor se realizeazã de cãtre Regia Autonomã "Imprimeria Bãncii Naţionale a României", conform modelului prezentat în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice, pe hârtie care sa asigure cuponului elemente de siguranta.
Cuponul este divizat în doua fracţiuni valorice egale, care pot fi folosite individual.
5. Distribuirea cupoanelor se face pe baza de liste, care se întocmesc pe fiecare localitate, de cãtre primar, potrivit prevederilor art. 1 şi <>art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1997 .
Listele vor cuprinde toţi beneficiarii de cupoane şi suprafata de teren agricol aferentã fiecãrui proprietar, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice. Acestea se vor completa în trei exemplare, dintre care doua se vor transmite de cãtre primari prefectului, respectiv centrului computerizat judeţean conectat prin reţeaua de teletransmisie la Institutul de Cercetãri în Informatica din coordonarea Comisiei Naţionale de Informatica, în termen de 5 zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României a prezentelor norme metodologice.
Prefectii vor comunica centrelor computerizate judeţene lista primarilor de la comune, oraşe, care urmeazã sa întocmeascã liste cu beneficiarii de cupoane. Pentru municipiului Bucureşti listele vor fi întocmite de primãrii sectoarelor.
Centrele computerizate judeţene vor informa prefectii, zilnic, cu privire la stadiul efectuãrii lucrãrii, iar aceştia vor interveni la primari, acolo unde este cazul, pentru depunerea în termen a listelor, cat şi pentru efectuarea eventualelor corecturi sau pentru introducerea beneficiarilor de cupoane care au fost omisi din liste.
Dupã culegerea pe calculator a datelor din listele primite de la primari, centrele computerizate judeţene vor edita o lista de verificare ce va fi vizata de un delegat al primãriei, în vederea corectãrii eventualelor erori.
Centrele computerizate judeţene, dupã verificarea listelor, vor edita imediat listele finale în trei exemplare, dintre care unul pentru primãrie (comuna, oraş), în vederea afişãrii, şi doua pentru Regia Autonomã "Posta Romana", care vor fi înmânate acestora pe baza de borderou de predare-primire.
Centrele computerizate judeţene vor transmite Institutului de Cercetãri în Informatica totalul, pe judeţ, al datelor cuprinse în listele finale.
Modul concret de procesare electronica a listelor cu beneficiarii de cupoane de cãtre centrele computerizate judeţene, de transmitere a datelor şi a listelor finale cãtre Regia Autonomã "Posta Romana" şi primari se va face pe baza de instrucţiuni specifice acestei activitãţi, elaborate de Comisia Nationala de Informatica, cu acordul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, Departamentului pentru Administraţie Publica Localã şi al Regiei Autonome "Posta Romana".
6. Pa baza datelor centralizate de cãtre Institutul de Cercetãri în Informatica, pe total ţara şi judeţe, a numãrului de cupoane pe localitãţi (comune, oraşe, municipii), Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va încheia contract pentru tipãrirea acestora cu Regia Autonomã "Imprimeria Bãncii Naţionale a României", inclusiv pentru o cota suplimentarã de rezerva de 1,0% din numãrul total determinat, pentru soluţionarea eventualelor contestaţii sau distrugeri în caz de forta majorã.
7. Distribuirea cupoanelor se efectueazã de cãtre Regia Autonomã "Posta Romana", care preia cupoanele tipãrite la Regia Autonomã "Imprimeria Bãncii Naţionale a României" şi le transmite direcţiilor regionale de posta, inspectoratelor judeţene pentru controlul activitãţii poştale, în baza centralizatorului pe judeţ, inclusiv pentru o cota suplimentarã de rezerva de 1,0% .
Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va imputernici Regia Autonomã "Posta Romana" pentru ridicarea cupoanelor de la Regia Autonomã "Imprimeria Bãncii Naţionale a României", pe baza de proces-verbal.
Regia Autonomã "Posta Romana" va asigura distribuirea cupoanelor la oficiile poştale din teritoriu, corespunzãtor listelor de distribuire primite de la centrele computerizate judeţene.
Potrivit listei întocmite în condiţiile art. 1 şi <>art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1997 , cupoanele se distribuie pe baza actului de identitate (buletin, adeverinta) şi a actelor doveditoare a dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, dupã care se semneazã de primire.
Pentru moştenitori persoane fizice, prevãzuţi la <>art. 1 lit. a)-d) din Ordonanta Guvernului nr. 21/1997 , care deţin terenuri agricole în indiviziune, cupoanele se acorda pentru intreaga suprafata celui care se prezintã sa le ridice şi care va prezenta o declaraţie pe propria rãspundere ca are acordul celorlalţi moştenitori.
Titularii cupoanelor pot imputernici alte persoane sa le ridice cupoanele cuvenite. Împuterniciţii vor avea asupra lor actul de identitate şi o împuternicire, chiar olografã, din partea titularului, pentru ridicarea cupoanelor, care se va retine la oficiul poştal, şi vor semna o declaraţie pe propria rãspundere.
Moştenitorii cu succesiunea nesolutionata nu pot imputernici terţe persoane pentru ridicarea cupoanelor.
Modelul declaraţiei pe propria rãspundere este prevãzut în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice şi se va semna de persoana imputernicita, de moştenitorul cu succesiunea soluţionatã ori în indiviziune, pe propria rãspundere, cunoscând dispoziţiile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii.
În situaţia în care solicitantul nu este gãsit sau se constata erori în listele beneficiarilor de cupoane (neconcordanta de nume, prenume sau de suprafata detinuta), oficiul poştal, prin lucrãtorul poştal, îl indruma la primãrie în vederea soluţionãrii.
Oficiile poştale primesc comunicãri de la primãrii pentru soluţionarea cazurilor de erori, adaugari din cauza omisiunilor sau eliminari din lista cu beneficiarii de cupoane, numai sub semnatura şi pe rãspunderea primarului.
Modul de preluare a cupoanelor de la Regia Autonomã "Imprimeria Bãncii Naţionale a României", transportul acestora la punctele de destinaţie, evidenta şi distribuirea acestora se stabilesc în baza instrucţiunilor specifice acestei activitãţi, elaborate de Regia Autonomã "Posta Romana" cu acordul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, Departamentului pentru Administraţie Publica Localã şi al Comisiei Naţionale de Informatica.
La solicitarea oficiilor poştale, primãrii au obligaţia de a delega o persoana în vederea soluţionãrii eventualelor omisiuni sau erori din listele beneficiarilor de cupoane.
8. Cupoanele se pot ridica de la oficiile poştale pana la data de 15 noiembrie 1997 inclusiv.
Cupoanele rãmase nedistribuite la oficiile poştale, prin grija Regiei Autonome "Posta Romana" vor fi predate pe baza de proces-verbal la prefectura judeţului, urmând sa fie distruse sub supravegherea unei comisii formate din reprezentanţi ai structurilor teritoriale ale Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, Ministerului de Interne şi ale Departamentului pentru Administraţie Publica Localã. Se va întocmi un proces-verbal de distrugere (tãiere, ardere) a cupoanelor, în trei exemplare, în care se va mentiona numãrul şi seria acestora, urmând sa fie transmis câte un exemplar Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, Regiei Autonome "Posta Romana" şi prefecturii judeţului.
9. Contravaloarea tipãririi cupoanelor la Regia Autonomã "Imprimeria Bãncii Naţionale a României", a serviciilor prestate de centrele computerizate judeţene şi de Institutul de Cercetãri în Informatica, cat şi cheltuielile de distribuire a cupoanelor prin oficiile poştale, se suporta din suma de 1.400 miliarde lei prevãzutã în bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei pentru anul 1997 la capitolul 67.01 "Agricultura şi silvicultura", titlul "Transferuri".
Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va solicita Ministerului Finanţelor deschiderea creditelor bugetare prevãzute la titlul "Transferuri" pentru a dispune plata contravalorii tipãririi cupoanelor, a serviciilor de editare şi procesare electronica a listelor şi de distribuire a cupoanelor prin oficiile poştale, justificatã conform anexei nr. 4 la prezentele norme metodologice.
10. Tipãrirea cupoanelor, editarea listelor şi distribuirea cupoanelor vor fi exceptate de la procedura prevãzutã în Ordonanta Guvernului nr. 12/1993, aprobatã şi modificatã prin Legea nr. 83/1994 şi republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 281 din 4 decembrie 1995, şi se fac pe baza de contracte încheiate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, la tarife negociate, cu Regia Autonomã "Imprimeria Bãncii Naţionale a României", Institutul de Cercetãri în Informatica şi cu Regia Autonomã "Posta Romana".
11. Furnizorii de inputuri pentru agricultura, care primesc cupoane contra mãrfurilor sau serviciilor prestate, vor emite facturi pentru acestea, în care vor mentiona "cu plata pe baza de cupon pentru agricultori". În cazul în care valoarea facturii este mai mare decât valoarea cuponului, pe factura se va face menţiunea "suma de ..................... lei cu plata pe baza de cupon pentru agricultori".
Produsele sau serviciile din factura vor include T.V.A.
12. Decontarea cupoanelor de cãtre furnizori se va realiza prin societãţile bancare, pe baza de comision negociat de cãtre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei cu acestea, pe baza de convenţie, care se va suporta din suma de 1.400 miliarde lei prevãzutã în bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei pentru anul 1997 la capitolul 67.01 "Agricultura şi silvicultura", titlul "Transferuri".
13. Cupoanele primite de furnizori se depun la una dintre societãţile bancare abilitate sa deconteze cupoane, unde au deschis cont, însoţite de un centralizator al facturilor emise la livrarea produselor sau prestarea serviciilor pe baza de cupoane, potrivit anexei nr. 5 la prezentele norme metodologice.
Centralizatorul va cuprinde pentru valoarea facturii doua coloane: total factura, respectiv din care: achitat pe baza de cupon pentru agricultori.
Furnizorii sunt obligaţi sa pãstreze facturile decontate pe baza de cupoane o perioada de cel puţin 3 ani.
14. La primirea cupoanelor spre decontare, societãţile bancare au obligaţia de a verifica autenticitatea cuponului, felul produselor cumpãrate şi al serviciilor prestate şi dacã acesta se încadreazã în prevederile de la pct. 3 alin. 1 şi 2 din prezentele norme metodologice.
15. Societãţile bancare care primesc spre decontare cupoane le centralizeazã la fiecare sfârşit de saptamana, astfel ca în ziua de luni din saptamana urmãtoare sa solicite Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei contravaloarea cupoanelor de achitat şi a comisionului bancar, potrivit anexei nr. 6 la prezentele norme metodologice.
Solicitarea societãţilor bancare se va face, pe total banca, din care, pe sucursale, pe rãspunderea conducerii acestora, sub semnatura preşedintelui.
Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei solicita Ministerului Finanţelor deschiderea creditelor bugetare prevãzute la titlul "Transferuri", lunar, pentru a dispune operativ de sumele de plata cãtre societãţile bancare, şi va prezenta situaţia justificativã privind decontarea cupoanelor potrivit anexei nr. 7 la prezentele norme metodologice. În cazul în care suma solicitatã lunar nu este acoperitoare pentru plãţile din luna respectiva, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei poate solicita Ministerului Finanţelor o noua deschidere de credite.
În urma solicitãrii saptamanale a societãţilor bancare, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei vireazã acestora sumele solicitate, urmând ca acestea sa facã plãţile în conturile furnizorilor, în funcţie de numãrul de cupoane depuse.
16. Sumele reprezentând contravaloarea cupoanelor care trebuie plãtite vor fi virate societãţilor bancare de cãtre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei într-un cont distinct, deschis special pentru aceste operaţiuni.
17. Societãţile bancare pot primi spre decontare cupoane pana la data de 5 decembrie 1997 inclusiv, data dupã care vor solicita Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei ultima transa de plati. Dupã decontare, pe fiecare cupon se aplica ştampila societãţii bancare. Dupã efectuarea tuturor plãţilor cuvenite furnizorilor pe baza de cupoane, societãţile bancare întocmesc un decont justificativ definitiv, potrivit anexei nr. 6 la prezentele norme metodologice, pe care îl depun la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei pana la data de 15 decembrie 1997.
Societãţile bancare pãstreazã în arhiva cupoanele stampilate, împreunã cu o copie de pe decontul justificativ depus la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei.
Pana la data de 20 decembrie 1997, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, dupã verificarea deconturilor justificative depuse de cãtre societãţile bancare, efectueazã ultimele decontãri cãtre acestea.
18. Creditele bugetare aferente cupoanelor prevãzute în bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei pe anul 1997, nesolicitate Ministerului Finanţelor de cãtre Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, sau creditele deschise şi neutilizate se cuvin de drept bugetului de stat.
19. Cupoanele neutilizate de beneficiari pana la data de 5 decembrie 1997 inclusiv sau nedepuse la societãţile bancare de cãtre furnizori îşi pierd valabilitatea, devenind nule.
20. Beneficiarii cupoanelor şi furnizorii de produse sau de servicii pentru agricultura, care primesc cupoane pentru plata acestora, au obligaţia de a le pãstra în stare perfecta. Eventualele cupoane deteriorate şi cãrora nu li se poate dovedi autenticitatea nu sunt valabile şi nu pot fi plãtite.
21. Dacã pe parcursul distribuirii cupoanelor, din diferite cauze (incendii, inundatii, alte avarii), se produce distrugerea unui numãr de cupoane, acestea se înlocuiesc din stocul de cupoane de rezerva, specificand numerele cupoanelor care s-au distrus şi ale celor cu care s-au înlocuit.
Când distrugerea se datoreazã din culpa unor persoane, cupoanele se înlocuiesc în condiţiile alineatului de mai sus, dar persoana vinovata suporta costul cupoanelor şi al transportului cupoanelor de înlocuire.
22. Regia Autonomã "Posta Romana", dupã încheierea acţiunii de distribuire a cupoanelor, va transmite Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei situaţia definitiva a numãrului de cupoane ridicate de beneficiari, a înlocuirii, în caz de distrugere din diferite cauze (incendii, inundatii, alte avarii) sau din culpa unor persoane, cat şi a celor rãmase nedistribuite şi predate la prefecturile judeţene pentru distrugere (tãiere, ardere).
23. Falsificarea cupoanelor constituie infracţiune de falsificare de monede sau de alte valori, prevãzutã la art. 282 din Codul penal.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

Anexa nr. 1 la normele metodologice cuprinzând modelul cupoanelor pentru agricultori se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 229 din 3 septembrie 1997.

ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------




Judeţul ............
Oraşul .............
Comuna .............
Satul ..............


LISTA
cu agricultorii persoane fizice, titulari ai dreptului de proprietate asupra suprafeţelor agricole


Nr. Numele Iniţialã Prenumele Suprafata
crt. tatãlui - ha -
-------------------------------------------------------------------------------
1.
2.
3.
.
.
.
-------------------------------------------------------------------------------
X TOTAL X X
-------------------------------------------------------------------------------


ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------



DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE

Subsemnatul(a) .............................., fiul/fiica lui ..............
(numele şi prenumele)
şi al ..................., nãscut(a) la data de ............., în ............, domiciliat(a) în ...................., identificat(a) cu B.I./A.I. seria ...... nr. ........, eliberat(a) la data de ........., de ...........................,
(organul emitent)
declar pe propria rãspundere ca ridic cupoanele acordate în baza <>Ordonanţei Guvernului nr. 21/1997 , în numãr de .........................................,
(litere şi cifre)
pentru proprietarul (moştenitorul cu succesiunea soluţionatã) .................,
(numele şi prenumele)
respectivul având B.I. seria ........ nr. ..........., eliberat de ..........., aflându-ma fata de acesta în urmãtoarea relatie:


| | a) împuternicit al proprietarului (împuternicirea olografã o anexez);
---
---
| | b) împuternicit al moştenitorului cu succesiunea soluţionatã
--- (împuternicirea olografã o anexez);
---
| | c) moştenitor cu succesiunea nesolutionata, angajandu-ma sa depun la
--- masa succesoralã contravaloarea cupoanelor ridicate;
---
| | d) arendaş sau reprezentant al unei asociaţii agricole (tabel anexat
--- cu proprietarii şi împuternicirile olografe).

În cazul în care actionez în calitate de împuternicit al proprietarului sau al moştenitorului cu succesiunea soluţionatã şi de arendaş sau reprezentant al unei asociaţii agricole [cazurile a), b) sau d)], ma angajez prin prezenta declaraţie ca voi dispune de cupoanele ridicate în aceasta calitate numai ca urmare şi conform indicaţiilor moştenitorului cu succesiunea soluţionatã sau ale proprietarului acestor cupoane.
Dau prezenta declaraţie cunoscând dispoziţiile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii.

Data Numele şi prenumele
................ (a se completa cu majuscule)
............................
Semnatura




ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------



MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI

Se aproba,


Secretar de stat,

DECONT
privind justificarea cheltuielilor pentru implementarea sistemului de cupoane acordate potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 21/1997

- lei -
-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Specificare Credite Credite Credite
crt. deschise utilizate solicitate
-------------------------------------------------------------------------------
1. Cheltuieli de tipãrire
2. Cheltuieli de editare şi
procesare electronica a listelor
3. Cheltuieli de difuzare a
cupoanelor pentru agricultori
4. Alte cheltuieli
-------------------------------------------------------------------------------
TOTAL
-------------------------------------------------------------------------------
Director general,



ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------



Agentul economic ................................ Data ........
(denumirea, adresa, codul fiscal)
Societatea bancarã ..............................
Contul ..........................................

CENTRALIZATORUL
facturilor emise în baza cupoanelor pentru agricultori


Nr. Nr. şi data Produsul livrat Valoarea din care:
crt. facturii sau serviciul facturii achitat pe baza
prestat - lei - de cupoane
- lei -
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5
-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
TOTAL X
-------------------------------------------------------------------------------

Manager general (director), Manager economic (contabil-şef),




ANEXA 6
-------
la normele metodologice
-----------------------



Societatea bancarã .............
Nr. ........../.................

DECONT JUSTIFICATIV
privind plãţile efectuate pe baza de cupoane, conform Hotãrârii Guvernului nr. ............


Cupoanele
primite Cupoanele Diferenţa Comisionul Total
Nr. Sucursala spre decontare decontate (+/-) bancar - lei -
crt. -------------- ---------- ------------ - lei - (8=4+7)
Nr. Valoarea Nr. Valoarea Nr. Valoarea
- lei - - lei - - lei -
-------------------------------------------------------------------------------
A B 1 2 3 4 5 6 7 8
-------------------------------------------------------------------------------
1.
2.
3.
.
.
.
-------------------------------------------------------------------------------
TOTAL
-------------------------------------------------------------------------------
Preşedinte, Director,




ANEXA 7
-------
la normele metodologice
-----------------------



MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI

Se aproba,


Secretar de stat,

SITUAŢIA
justificativã privind decontarea cupoanelor potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 21/1997

-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Socie- Credi- Credi- Cupoanele Comisio- Credi- Cupoanele Comisionul
crt. tatea tele tele decontate nul tele primite bancar
bancarã acor- utili- ---------- bancar soli- spre decon- - lei -
date zate Nr. Valoarea -lei- citate tare
-lei- -lei- -lei- de so- -------------
(2=4+5) cietati Nr. Valoarea
bancare -lei-
-lei-
(6=8+9)
-------------------------------------------------------------------------------
A B 1 2 3 4 5 6 7 8 9
-------------------------------------------------------------------------------
1.
2.
3.
.
.
.
-------------------------------------------------------------------------------
TOTAL
-------------------------------------------------------------------------------
Director general,


----------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016