Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 460 din 19 mai 2005  privind continutul, etapele, conditiile de finantare, publicare si distribuire a Buletinului procedurilor de reorganizare judiciara si faliment    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 460 din 19 mai 2005 privind continutul, etapele, conditiile de finantare, publicare si distribuire a Buletinului procedurilor de reorganizare judiciara si faliment

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 474 din 3 iunie 2005

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. II alin. (2) din Legea nr. 149/2004 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizãrii judiciare şi a falimentului, precum şi a altor acte normative cu incidenţã asupra acestei proceduri, cu modificãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

CAP. I
Conţinutul Buletinului procedurilor de reorganizare judiciarã şi faliment

ART. 1
(1) Buletinul procedurilor de reorganizare judiciarã şi faliment, denumit în continuare Buletin, se înfiinţeazã în conformitate cu prevederile <>art. II alin. (1) din Legea nr. 149/2004 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizãrii judiciare şi a falimentului, precum şi a altor acte normative cu incidenţã asupra acestei proceduri, cu modificãrile ulterioare, în scopul publicãrii urmãtoarelor tipuri de acte:
a) citaţii;
b) convocãri;
c) notificãri;
d) comunicãri ale hotãrârilor pronunţate de instanţele judecãtoreşti care aplicã procedura de reorganizare judiciarã şi faliment şi ale altor documente prevãzute de lege.
(2) Buletinul este structurat pe judeţe, firme, organe care aplicã procedura reorganizãrii judiciare şi a falimentului şi categoriile de acte prevãzute la alin. (1).
(3) În cadrul structurii Buletinului, cu privire la firmã se menţioneazã denumirea acesteia, codul unic de înregistrare şi numãrul de ordine în registrul comerţului, iar cu privire la organele care aplicã procedura reorganizãrii judiciare şi a falimentului se menţioneazã instanţa judecãtoreascã, judecãtorul-sindic, administratorul şi lichidatorul, dupã caz.
(4) Pentru toate actele prevãzute la alin. (1) publicitatea prin Buletin se efectueazã numai dupã deschiderea procedurii prevãzute de <>Legea nr. 64/1995 privind procedura reorganizãrii judiciare şi a falimentului, republicatã, cu modificãrile ulterioare.
(5) În Buletin se publicã şi documentele care însoţesc actele de procedurã prevãzute la alin. (1).
(6) Formatul şi conţinutul-cadru ale actelor care se publicã în Buletin şi ale dovezii privind îndeplinirea procedurii de citare, convocare, notificare, comunicare se stabilesc prin ordin al ministrului justiţiei.
ART. 2
Citaţia cuprinde urmãtoarele menţiuni:
a) numãrul dosarului şi data emiterii citaţiei;
b) anul, luna, ziua şi ora de înfãţişare;
c) instanţa şi sediul acesteia;
d) denumirea, sediul, codul unic de înregistrare şi numãrul de ordine în registrul comerţului al debitorului;
e) numele şi prenumele/denumirea, domiciliul/sediul, codul de identificare fiscalã şi calitatea celui citat;
f) obiectul cauzei;
g) menţiuni privind: comunicarea cererii şi/sau a documentelor care o însoţesc; obligativitatea depunerii taxei judiciare de timbru şi a timbrului judiciar, sub sancţiunea anulãrii cererii; obligativitatea depunerii întâmpinãrii cu cel puţin 5 zile înainte de termenul de judecatã, sub sancţiunea decãderii din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţii, în afara celor de ordine publicã;
h) alte menţiuni, dupã caz;
i) parafa preşedintelui instanţei judecãtoreşti şi semnãtura grefierului.
ART. 3
Convocarea cuprinde urmãtoarele menţiuni:
a) numãrul dosarului, numãrul şi data emiterii convocãrii;
b) instanţa judecãtoreascã şi sediul acesteia;
c) numele şi prenumele/denumirea, domiciliul/sediul, codul de identificare fiscalã al persoanei care convoacã adunarea, temeiul juridic şi tipul adunãrii;
d) denumirea, sediul, codul unic de înregistrare şi numãrul de ordine în registrul comerţului al debitorului;
e) dupã caz, numele şi prenumele/denumirea, domiciliul/sediul, codul de identificare fiscalã al destinatarilor convocãrii;
f) data, locul şi ora ţinerii adunãrii;
g) ordinea de zi a adunãrii;
h) locul şi perioada în care pot fi analizate documentele supuse dezbaterii;
i) posibilitatea reprezentãrii participanţilor în adunare, potrivit legii;
j) posibilitatea formulãrii de obiecţiuni şi contestaţii, în termenele şi în cazurile prevãzute de lege;
k) posibilitatea votãrii prin corespondenţã, dupã caz, în condiţiile legii;
l) alte menţiuni, dupã caz;
m) semnãtura persoanei fizice sau a reprezentantului persoanei juridice care convoacã adunarea şi ştampila debitorului.
ART. 4
Notificarea cuprinde urmãtoarele menţiuni:
a) numãrul dosarului, numãrul şi data emiterii notificãrii;
b) instanţa judecãtoreascã şi sediul acesteia;
c) numele şi prenumele/denumirea, domiciliul/sediul, codul de identificare fiscalã al persoanei care întocmeşte notificarea;
d) denumirea, sediul, codul unic de înregistrare şi numãrul de ordine în registrul comerţului al debitorului;
e) numele şi prenumele/denumirea, domiciliul/sediul, codul de identificare fiscalã al destinatarului notificãrii;
f) menţiuni specifice în funcţie de actul de procedurã care este notificat, destinatarul notificãrii şi de etapa în care se aflã procedura de reorganizare judiciarã şi faliment;
g) alte menţiuni, dupã caz;
h) semnãtura şi parafa/ştampila persoanei fizice sau a persoanei juridice care întocmeşte şi transmite notificarea.
ART. 5
Comunicarea hotãrârilor pronunţate de instanţele judecãtoreşti care aplicã procedura de reorganizare judiciarã şi faliment şi a altor documente prevãzute de lege cuprinde urmãtoarele menţiuni:
a) numãrul dosarului şi data emiterii comunicãrii;
b) instanţa şi sediul acesteia;
c) dupã caz, numele şi prenumele/denumirea, domiciliul/sediul, codul de identificare fiscalã al persoanei care efectueazã comunicarea;
d) denumirea, sediul, codul unic de înregistrare şi numãrul de ordine în registrul comerţului al debitorului;
e) numele/denumirea, domiciliul/sediul, codul de identificare fiscalã al destinatarului comunicãrii;
f) obiectul comunicãrii;
g) alte menţiuni, dupã caz;
h) parafa preşedintelui instanţei judecãtoreşti şi semnãtura grefierului.
ART. 6
(1) Instanţele judecãtoreşti, judecãtorii-sindici, administratorii şi lichidatorii desemnaţi, potrivit legii, transmit la oficiul registrului comerţului de pe lângã tribunalul unde este înregistrat debitorul un exemplar de pe actele de procedurã şi hotãrârile judecãtoreşti, în vederea publicãrii acestora în Buletin.
(2) În situaţia în care citaţiile, actele de procedurã ce fac obiectul notificãrii, hotãrârile judecãtoreşti sau alte documente ce urmeazã a fi comunicate au mai mulţi destinatari, se va transmite şi o anexã în care vor fi menţionate denumirea/numele şi prenumele, sediul/domiciliul şi codul de identificare fiscalã ale tuturor destinatarilor.
(3) Dovada îndeplinirii procedurii de citare, convocare, notificare şi comunicare a actelor de procedurã şi a documentelor care le însoţesc, inclusiv a hotãrârilor judecãtoreşti, prin publicarea acestora în Buletin, se elibereazã de oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunale.
(4) Dovada prevãzutã la alin. (3) se întocmeşte în douã exemplare, dintre care un exemplar se transmite, dupã caz, la instanţa judecãtoreascã sau la filiala Uniunii Naţionale a Practicienilor în Reorganizare şi Lichidare, iar al doilea exemplar, pe care este menţionatã confirmarea de primire, se arhiveazã împreunã cu actul în cauzã.

CAP. II
Etapele premergãtoare înfiinţãrii Buletinului procedurilor de reorganizare judiciarã şi faliment

ART. 7
(1) În vederea înfiinţãrii Buletinului, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, sub coordonarea Ministerului Justiţiei, colaboreazã cu instanţele judecãtoreşti, judecãtorii-sindici, Uniunea Naţionalã a Practicienilor în Reorganizare Judiciarã şi Faliment.
(2) Procedura de comunicare a actelor de procedurã şi a hotãrârilor judecãtoreşti care se publicã în Buletin se stabileşte în urma consultãrii organelor care aplicã procedura prevãzutã la alin. (1).
ART. 8
(1) Periodicitatea publicaţiei se stabileşte de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, cu consultarea organelor care aplicã procedura de reorganizare judiciarã şi faliment şi cu respectarea dispoziţiilor legale privind citarea, convocarea, notificarea actelor de procedurã şi comunicarea hotãrârilor judecãtoreşti.
(2) Prin Regulamentul de organizare şi funcţionare a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, aprobat prin ordin al ministrului justiţiei, se stabilesc atribuţiile specifice care decurg din aplicarea prevederilor <>art. II din Legea nr. 149/2004 , cu modificãrile ulterioare.
(3) Lucrãrile de procesare a documentelor şi de editare a Buletinului se efectueazã de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, care îşi modificã în mod corespunzãtor structura organizatoricã.
ART. 9
Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, pe baza rezultatelor analizei efectuate potrivit dispoziţiilor art. 8, stabileşte dotãrile tehnice necesare, resursele de personal şi propune aprobarea acestora de cãtre ministrul justiţiei.
ART. 10
Proiectarea sistemului informatic unitar necesar editãrii Buletinului, implementarea experimentalã a acestuia la nivelul unuia sau mai multor judeţe, precum şi formarea profesionalã a personalului implicat în editarea Buletinului se realizeazã de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului în colaborare cu organele care aplicã procedura reorganizãrii judiciare şi a falimentului.
ART. 11
Formatul Buletinului şi promovarea acestuia prin mijloace media se realizeazã de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi se aprobã prin ordin al ministrului justiţiei.
ART. 12
(1) Buletinul se editeazã şi se difuzeazã în format electronic de cãtre Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
(2) Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunale asigurã tipãrirea şi difuzarea Buletinului pe suport hârtie, la cererea expresã a persoanelor interesate.
(3) Comercializarea Buletinului editat în format electronic se face prin sistemul abonamentelor, iar pe suport hârtie se face fie individual, fie prin sistemul abonamentelor.
(4) Persoanele interesate pot solicita la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi la oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunale eliberarea de copii de pe Buletin, cu achitarea tarifelor legale stabilite prin ordin al ministrului justiţiei.
(5) Oficiul Naţional al Registrului Comerţului publicã sãptãmânal pe Internet lista persoanelor supuse procedurii reorganizãrii judiciare şi a falimentului.
ART. 13
(1) Buletinul este numerotat începând cu numãrul 1, pentru fiecare an, şi se arhiveazã de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi de oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunale pe ani, luni şi numere.
(2) Documentele transmise de instanţele judecãtoreşti, judecãtorii-sindici, administratorii şi lichidatorii desemnaţi, potrivit legii, pentru a fi publicate în Buletin şi dovezile privind îndeplinirea procedurilor de citare, convocare, notificare şi comunicare se arhiveazã de oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunale, pentru fiecare debitor, cu respectarea dispoziţiilor legale în materie.

CAP. III
Modalitãţi de finanţare a publicãrii Buletinului procedurilor de reorganizare judiciarã şi faliment

ART. 14
(1) Publicarea documentelor în Buletin se efectueazã contra cost, pe bazã de tarife aprobate prin ordin al ministrului justiţiei, actualizate anual în funcţie de rata inflaţiei.
(2) Se excepteazã de la plata tarifelor prevãzute la alin. (1) publicarea în Buletin a actelor de procedurã, a hotãrârilor judecãtoreşti, precum şi a altor documente pentru care legea prevede în mod expres transmiterea şi îndeplinirea acestora de cãtre instanţele judecãtoreşti participante la procedura de reorganizare judiciarã şi faliment.
ART. 15
Oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunale elibereazã copii certificate de pe documentele publicate în Buletin, la cerere, contra cost, pe bazã de tarife stabilite prin ordin al ministrului justiţiei.
ART. 16
Excedentul bugetar al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului pe anul 2004 va fi folosit în proporţie de 78% pentru finanţarea cheltuielilor de înfiinţare, editare şi difuzare a Buletinului.
ART. 17
Pentru susţinerea cheltuielilor de editare şi difuzare a Buletinului se constituie un fond la dispoziţia Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, prin aplicarea unei cote de 5% la taxele percepute de oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunale pentru operaţiunile de înregistrare, începând cu data publicãrii primului numãr al Buletinului.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 18
Instanţele judecãtoreşti, judecãtorii-sindici, administratorii şi lichidatorii desemnaţi potrivit legii au obligaţia de a întreprinde, în conformitate cu prevederile legale în materie, mãsurile ce se impun în vederea transmiterii actelor de procedurã, a documentelor care le însoţesc şi a informaţiilor cuprinse în acestea cãtre oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunale prin mijloace electronice, în vederea publicãrii acestora în Buletin.
ART. 19
(1) De la data publicãrii Buletinului, citarea, convocarea, notificarea şi comunicarea actelor de procedurã efectuate individual faţã de participanţii la procedurã se realizeazã prin publicarea acestora în Buletin. Vor fi, de asemenea, publicate în Buletin actele pentru care <>Legea nr. 64/1995 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, prevede în mod expres publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
(2) În cazul soluţionãrii de cãtre judecãtorul-sindic şi instanţele judecãtoreşti a acţiunilor privind situaţia juridicã a unor acte ale debitorului, introduse de administrator sau, dupã caz, de lichidator, publicitatea actelor de procedurã poate fi efectuatã prin Buletin sau conform dreptului comun.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
-------------
Ministrul justiţiei,
Monica Luisa Macovei

Ministrul finanţelor publice,
Ionel Popescu

Bucureşti, 19 mai 2005.
Nr. 460.

---------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016