Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 460 din 15 aprilie 2009  pentru atribuirea competentei Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale de a desfasura procedura de licitatie deschisa, licitatie restransa sau negociere cu publicare prealabila a unui anunt de participare, dupa caz, in vederea incheierii unui acord-cadru ce are ca obiect achizitia dreptului de utilizare de produse software prin inchiriere cu optiune de cumparare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 460 din 15 aprilie 2009 pentru atribuirea competentei Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale de a desfasura procedura de licitatie deschisa, licitatie restransa sau negociere cu publicare prealabila a unui anunt de participare, dupa caz, in vederea incheierii unui acord-cadru ce are ca obiect achizitia dreptului de utilizare de produse software prin inchiriere cu optiune de cumparare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 277 din 28 aprilie 2009

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 22 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 337/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Se aprobã desfãşurarea procedurii de licitaţie deschisã, licitaţie restrânsã sau negociere cu publicare prealabilã a unui anunţ de participare, dupã caz, în vederea încheierii unui acord-cadru multianual pe perioada 2009-2012 pentru achiziţia dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opţiune de cumpãrare, astfel cum sunt acestea prevãzute în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre, şi care sunt necesare instituţiilor publice beneficiare.
(2) În sensul prezentei hotãrâri, prin instituţii publice beneficiare se înţelege instituţiile publice finanţate integral sau parţial din bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat şi bugetele fondurilor speciale, dupã caz, care fac parte din administraţia centralã şi ai cãror conducãtori sunt ordonatori de credite principali, secundari sau terţiari, precum şi toate instituţiile publice aflate în subordonarea, în coordonarea sau sub autoritatea acestora.
(3) Fiecare minister va realiza centralizarea necesarului de produse software cu privire la care sã se exercite dreptul de utilizare pentru instituţiile publice beneficiare aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestuia.
(4) Instituţiile publice beneficiare, altele decât cele prevãzute la alin. (3), îşi vor realiza propriul necesar de produse software cu privire la care sã se exercite dreptul de utilizare, pe care îl vor trimite Ministerului Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale.
ART. 2
(1) Se mandateazã Ministerul Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale, în numele Guvernului României, sã desfãşoare procedura de licitaţie deschisã, licitaţie restrânsã sau negociere cu publicare prealabilã a unui anunţ de participare, dupã caz, cu respectarea dispoziţiilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 337/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sã încheie acordul-cadru şi contractele subsecvente.
(2) Dupã încheierea acordului-cadru, Ministerul Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale va semna în numele Guvernului României un contract prin care va achiziţiona dreptul de utilizare a produselor software prevãzute în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre. Înainte de semnarea contractului, instituţiile publice beneficiare prevãzute în anexa nr. 2 vor confirma cantitatea de produse software solicitatã, comanda urmând a se face pe baza centralizãrii acestor rezultate.
(3) Sumele necesare pentru executarea contractului prevãzut la alin. (2), aferente anilor 2009-2010, se vor asigura din bugetul de stat, în limita sumelor aprobate prin lege pentru anul 2010 cu aceastã destinaţie în bugetul Ministerului Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale şi în limita deschiderilor de credite aprobate în acest sens de Ministerul Finanţelor Publice.
ART. 3
(1) Sumele necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor contractuale se efectueazã, pentru Guvernul României, din bugetul de stat, în limita sumelor aprobate prin lege pentru fiecare an cu aceastã destinaţie în bugetul Ministerului Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale şi în limita deschiderilor de credite aprobate în acest sens de Ministerul Finanţelor Publice.
(2) În vederea asigurãrii sumelor necesare prin includerea acestora în bugetul Ministerului Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale, instituţiile publice beneficiare, prin intermediul ministerului în a cãrui subordonare, coordonare sau autoritate se aflã ori în nume propriu, dupã caz, vor transmite, pânã la data de 1 iulie Ministerului Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale propunerile referitoare la achiziţia dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opţiune de cumpãrare, pentru ca acestea sã fie incluse în proiectul de buget pentru anul bugetar urmãtor, cu încadrarea în limitele de cheltuieli, şi estimãrile pentru urmãtorii 3 ani, comunicate potrivit <>art. 33 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificãrile ulterioare, însoţite de documentaţii şi fundamentãri detaliate.
(3) În cazul în care pe parcursul anului bugetar se constatã de cãtre instituţiile publice beneficiare un necesar suplimentar de produse software cu privire la care sã exercite dreptul de utilizare, acestea vor transmite, prin intermediul ministerului în a cãrui subordonare, coordonare sau autoritate se aflã ori în nume propriu, dupã caz, Ministerului Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale datele prevãzute la alin. (2), în vederea introducerii sumelor necesare în proiectul de buget de rectificare, cu cel puţin 15 zile înainte ca propunerea sã fie depusã la Ministerul Finanţelor Publice.
(4) Ministerul Finanţelor Publice va asigura includerea sumelor necesare în proiectul de buget al Ministerului Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale pe anul urmãtor.
ART. 4
(1) În vederea încheierii contractelor subsecvente, fiecare instituţie publicã beneficiarã, prin intermediul ministerului în a cãrui subordonare, coordonare sau autoritate se aflã ori în nume propriu, dupã caz, va face o solicitare Ministerului Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale, prin care va preciza numãrul şi tipul produselor software cu privire la care urmeazã sã exercite dreptul de utilizare.
(2) În funcţie de existenţa sumelor în buget, Ministerul Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale va declanşa procedura de încheiere a unui contract subsecvent.
(3) În cazul în care nu existã sursele de finanţare, se va ţine cont de solicitare la proxima rectificare bugetarã.
(4) Dupã încheierea contractului subsecvent, Ministerul Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale va transmite o informare instituţiei publice beneficiare direct sau prin intermediul ministerului în a cãrui subordonare, coordonare ori autoritate se aflã, dupã caz, în care va preciza data încheierii, obiectul şi durata contractului, însoţitã de contractul de comodat ce se va încheia şi prin care se va transmite instituţiei publice beneficiare dreptul neexclusiv de a utiliza produsele software solicitate şi kiturile de instalare corespunzãtoare. Contractul de comodat se va încheia între Ministerul Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale şi instituţia publicã beneficiarã direct sau prin intermediul ministerului în a cãrui subordonare, coordonare ori autoritate se aflã instituţia publicã beneficiarã, acesta din urmã având responsabilitatea transmiterii dreptului de utilizare a produselor software corespunzãtor solicitãrilor.
(5) Instituţiile publice beneficiare vor fi responsabile de instalarea produselor software într-un numãr corespunzãtor necesarului comunicat Ministerului Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul comunicaţiilor
şi societãţii informaţionale,
Gabriel Sandu

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
pentru Reglementarea şi
Monitorizarea Achiziţiilor Publice,
Cristina Trãilã

Viceprim-ministru,
ministrul administraţiei şi internelor,
Dan Nica

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Bucureşti, 15 aprilie 2009.
Nr. 460.


ANEXA 1

Produse software ce urmeazã a fi achiziţionate

1. Desktop Package
2. Windows Server Standard
3. Exchange Server Standard
4. System Management Server
5. Share Point Portal Server
6. MSQL Server


ANEXA 2

Cantitãţile şi instituţiile publice beneficiare




┌──────────────────────────────────────────────────┬──────────┬───────────────────────────────────┬─────┐
│ │Nr. calcu-│ Nr. servere eligibile │ │
│ │ latoare │ │ │
│ │eligibile │ │ │
│ Denumirea instituţiei ├──────────┼────────┬────────┬──────────┬──────┤Obser│
│ │ Desktop │Windows │Exchange│ System │Share │vaţii│
│ │ Package │ Server │ Server │Management│Point │ │
│ │ │Standard│Standard│ Server │Portal│ │
│ │ │ │ │ │Server│ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Afacerilor Externe │ 955 │ 16 │ 3 │ 1 │ 1 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, │ 569 │ 16 │ 4 │ 1 │ 1 │ │
│Comerţului şi Mediului de Afaceri │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Apãrãrii Naţionale │ 17239 │ 412 │ 78 │ 1 │ 3 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei │ 831 │ 46 │ 4 │ 1 │ 1 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Economiei │ 498 │ 7 │ 1 │ 0 │ 0 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii │ 9073 │ 405 │ 23 │ 46 │ 7 │ │
│Rurale │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Sãnãtãţii │ 11925 │ 713 │ 184 │ 413 │ 113 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Public │ 7494 │ 1255 │ 5 │ 3 │ 3 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Tineretului şi Sportului │ 390 │ 3 │ 3 │ 2 │ 2 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Finanţelor Publice │19715 │ 680 │ 0 │ 0 │ 0 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Justiţiei şi Libertãţilor Cetãţeneşti │22996 │ 2056 │ 7 │ 170 │ 18 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Secretariatul de Stat pentru Problemele │ 32 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ │
│Revoluţionarilor din Decembrie 1989 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale │ 1827 │ 94 │ 0 │ 0 │ 0 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Mediului │ 4103 │ 157 │ 5 │ 3 │ 4 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Administraţia Naţionalã a Rezervelor de Stat │ 330 │ 26 │ 0 │ 0 │ 0 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Secretariatul General al Guvernului │ 835 │ 27 │ 1 │ 2 │ 1 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul │ 56 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Agenţia pentru Strategii Guvernamentale │ 75 │ 5 │ 1 │ 1 │ 1 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Autoritatea Naţionalã pentru Reglementarea │ 18 │ 5 │ 0 │ 0 │ 1 │ │
│şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Agenţia Românã pentru Investiţii Strãine │ 37 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a │ 144 │ 1 │ 1 │ 0 │ 0 │ │
│Spãlãrii Banilor │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor│ 2 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Institutul Naţional de Statisticã │ 1520 │ 0 │ 0 │ 2 │ 1 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor │ 39 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor │ 193 │ 6 │ 2 │ 0 │ 0 │ │
│Secrete de Stat │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii │ 2058 │ 46 │ 6 │ 7 │ 7 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului │ 4044 │ 172 │ 152 │ 152 │ 117 │ │
│Naţional │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Administraţiei şi Internelor │ 41777 │ 1247 │ 159 │ 139 │ 95 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Inovãrii │ 4589 │ 213 │ 164 │ 164 │ 164 │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼──────────┼──────┼─────┤
│TOTAL: │ 153364 │ 7612 │ 803 │ 1108 │ 540 │ │
└──────────────────────────────────────────────────┴──────────┴────────┴────────┴──────────┴──────┴─────┘


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016