Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 459 din 19 mai 2005  privind reorganizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 459 din 19 mai 2005 privind reorganizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 462 din 31 mai 2005
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului, instituţie publicã cu personalitate juridicã, finanţatã de la bugetul de stat, se reorganizeazã ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridicã, în subordinea Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor, cu competenţe în implementarea politicilor şi legislaţiei în domeniul protecţiei mediului.
(2) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului exercitã, în condiţiile legii, atribuţii privind planificarea strategicã, monitorizarea factorilor de mediu, autorizarea activitãţilor cu impact asupra mediului, implementarea legislaţiei şi politicilor de mediu la nivel naţional, regional şi local, stabilite de cãtre Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor prin regulamentele de organizare şi funcţionare.
(3) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului are sediul în municipiul Bucureşti, aleea Lacul Morii nr. 151, sectorul 6.
ART. 2
(1) Agenţiile regionale şi agenţiile judeţene pentru protecţia mediului trec din subordinea Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.
(2) Agenţiile regionale pentru protecţia mediului se reorganizeazã ca instituţii publice cu personalitate juridicã şi structurã funcţionalã distinctã, în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, finanţate de la bugetul de stat.
(3) Agenţiile judeţene pentru protecţia mediului sunt instituţii publice cu personalitate juridicã, în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, cu statut de servicii publice deconcentrate, finanţate de la bugetul de stat.
(4) În structura Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului se organizeazã şi funcţioneazã laboratoarele naţionale de referinţã pentru aer, deşeuri, zgomot şi vibraţii, precum şi pentru radioactivitate.

CAP. II
Competenţele şi atribuţiile Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului

ART. 3
Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului, ca autoritate de execuţie şi implementare a Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor, are urmãtoarele funcţii:
a) de suport tehnic pentru fundamentarea actelor cu caracter normativ, a strategiilor şi politicilor sectoriale de mediu armonizate cu acquis-ul comunitar şi bazate pe conceptul de dezvoltare durabilã;
b) de implementare a legislaţiei din domeniul protecţiei mediului;
c) de coordonare a activitãţilor de implementare a strategiilor şi politicilor de mediu la nivel naţional, regional şi local;
d) de reprezentare în domeniul protecţiei mediului în relaţiile interne şi externe, conform mandatului acordat de cãtre Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor;
e) de autoritate în autorizarea activitãţilor cu impact potenţial asupra mediului şi asigurarea conformãrii cu prevederile legale.
ART. 4
(1) În realizarea funcţiilor sale, Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului are urmãtoarele atribuţii principale:
a) autorizeazã activitãţile cu impact asupra mediului, în conformitate cu competenţele stabilite în actele de reglementare, şi coordoneazã acest proces la nivel naţional, regional şi local;
b) constatã neconformitãţile cu actele de autorizare emise şi informeazã autoritatea de inspecţie şi control în domeniul protecţiei mediului asupra acestora;
c) adoptã mãsurile legale în cazul neconformitãţilor cu actele de autorizare;
d) asigurã suportul tehnic pentru elaborarea strategiilor şi politicilor în domeniul protecţiei mediului;
e) coordoneazã realizarea planurilor de acţiune sectoriale şi a planului naţional de acţiune pentru protecţia mediului;
f) colaboreazã şi asigurã suportul tehnic pentru elaborarea proiectelor actelor de reglementare specifice promovate de cãtre autoritatea centralã pentru protecţia mediului;
g) asigurã funcţionarea laboratoarelor naţionale de referinţã pentru aer, deşeuri, zgomot şi vibraţii, precum şi pentru radioactivitate;
h) monitorizeazã stadiul îndeplinirii angajamentelor în domeniul protecţiei mediului, asumate prin planurile de implementare negociate cu Comisia Europeanã în procesul de aderare la Uniunea Europeanã, şi întocmeşte periodic rapoarte de evaluare pentru informarea autoritãţii publice centrale pentru protecţia mediului;
i) asigurã, în limita competenţelor stabilite de cãtre autoritatea publicã centralã în domeniul mediului, legãtura cu Agenţia Europeanã de Mediu;
j) colaboreazã cu agenţii naţionale sau federale similare şi desfãşoarã acţiuni de cooperare internaţionalã cu avizul autoritãţii publice centrale pentru protecţia mediului;
k) elaboreazã rapoarte de sintezã privind starea mediului şi monitorizeazã procesul de conformare a operatorilor economici la cerinţele legislaţiei de mediu;
l) monitorizeazã activitatea de administrare a ariilor naturale protejate şi de protecţie a monumentelor naturii;
m) colaboreazã la derularea activitãţilor rezultate din angajamentele internaţionale ale României în domeniul protecţiei mediului;
n) participã la programe şi proiecte internaţionale şi la parteneriate în proiecte de interes public;
o) faciliteazã accesul specialiştilor la informaţia tehnicã de mediu şi încurajeazã activitatea de cercetare în domeniul mediului;
p) susţine şi se implicã în iniţiativele societãţii civile în domeniul protecţiei mediului;
q) realizeazã pregãtirea de specialitate a personalului aparţinând autoritãţilor publice regionale şi locale pentru protecţia mediului şi Gãrzii Naţionale de Mediu, pe baza programului anual aprobat de autoritatea publicã centralã pentru protecţia mediului;
r) fundamenteazã tehnic integrarea cerinţelor de mediu în politicile interdepartamentale şi participã la lucrãrile comisiei interministeriale de pe lângã autoritatea publicã centralã pentru protecţia mediului;
s) coordoneazã activitãţile specifice pe domeniile conforme cu subcapitolele de negociere aferente capitolului 22 din Documentul de poziţie.
(2) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului organizeazã şi coordoneazã Sistemul informaţional naţional de mediu.
(3) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului organizeazã şi coordoneazã Sistemul naţional de monitorizare integratã a mediului.
(4) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului se implicã în procesul de educaţie în domeniul protecţiei mediului şi editeazã materiale cu caracter informativ.
(5) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului furnizeazã, la cerere, informaţii sau date de mediu, în conformitate cu prevederile legale.
(6) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului organizeazã cursuri de perfecţionare a personalului autoritãţilor publice pentru protecţia mediului, conform prevederilor legale.
(7) În scopul instruirii personalului, Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului constituie, în condiţiile legii, centre de perfecţionare în domeniul protecţiei mediului.
(8) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului organizeazã şi coordoneazã secretariatele tehnice sau comisiile constituite la solicitarea autoritãţii publice centrale pentru protecţia mediului.
(9) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului îndeplineşte şi alte atribuţii stabilite de cãtre autoritatea publicã centralã pentru protecţia mediului.
ART. 5
Operatorii economici, autoritãţile şi instituţiile publice sunt obligate sã comunice Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului informaţiile de mediu solicitate, la termenele stabilite, şi sã coopereze pentru furnizarea unor informaţii noi, în condiţiile legii.

CAP. III
Conducerea şi structura organizatoricã a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului

ART. 6
(1) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului este condusã de un preşedinte cu rang de secretar de stat, ajutat de un vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat.
(2) Preşedintele şi vicepreşedintele sunt numiţi şi revocaţi din funcţie, în condiţiile legii, prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului mediului şi gospodãririi apelor.
(3) Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului numeşte şi elibereazã din funcţie, în condiţiile legii, personalul acesteia.
(4) În exercitarea conducerii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului preşedintele emite decizii şi aprobã instrucţiuni tehnice sau metodologice şi regulamentele de organizare şi funcţionare pentru instituţiile din subordine, potrivit reglementãrilor legale în vigoare.
(5) Preşedintele conduce întreaga activitate a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi îndeplineşte funcţia de ordonator secundar de credite.
(6) Preşedintele reprezintã Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului în raporturile cu autoritatea centralã, cu alte autoritãţi şi instituţii publice, cu persoane juridice şi fizice române şi strãine, precum şi în justiţie.
(7) Vicepreşedintele este înlocuitorul de drept al preşedintelui şi îndeplineşte atribuţiile stabilite prin regulamentul de organizare şi funcţionare aprobat de cãtre ministrul mediului şi gospodãririi apelor şi cele delegate prin decizie a preşedintelui.
(8) Regulamentul de organizare şi funcţionare va fi elaborat şi aprobat în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. 7
(1) Pe lângã preşedinte funcţioneazã, ca organ consultativ, Colegiul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.
(2) Colegiul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului va avea în componenţã reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor, ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, ai agenţiilor regionale pentru protecţia mediului, ai agenţiilor judeţene pentru protecţia mediului, un reprezentant al sindicatelor din domeniul protecţiei mediului, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale de mediu şi cadre didactice universitare şi cercetãtori cu activitate recunoscutã în domeniul protecţiei mediului.
(3) Componenţa şi regulamentul de funcţionare ale Colegiului Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului se aprobã prin ordin al ministrului mediului şi gospodãririi apelor în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri.
(4) Colegiul este condus de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.
(5) Colegiul se întruneşte periodic sau la cererea preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.
ART. 8
(1) Structura organizatoricã a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului este prevãzutã în anexa nr. 1.
(2) Prin decizie a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, în cadrul structurii organizatorice se pot organiza servicii, birouri şi compartimente funcţionale sau colective de lucru cu caracter temporar, în condiţiile legii.
(3) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului se reorganizeazã şi are, la nivelul anului 2005, un numãr de 195 de posturi, inclusiv demnitarii şi cabinetul preşedintelui, finanţate de la bugetul de stat.
(4) La nivelul anului 2006 se suplimenteazã numãrul de posturi cu 144 de posturi finanţate de la bugetul de stat.
(5) Regulamentul de organizare şi funcţionare, structura organizatoricã detaliatã şi statul de funcţii se aprobã prin ordin al ministrului mediului şi gospodãririi apelor.
ART. 9
(1) Personalul din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului are calitatea de funcţionar public, cu excepţia personalului care exercitã activitãţi de secretariat, administrative, protocol, gospodãrire, întreţinere-reparaţii şi de deservire.
(2) Atribuţiile, sarcinile şi rãspunderile individuale ale personalului se stabilesc prin fişa postului, pe baza Regulamentului de organizare şi funcţionare al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

CAP. IV
Organizarea, funcţionarea şi atribuţiile instituţiilor din subordinea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului

ART. 10
Agenţiile regionale pentru protecţia mediului îndeplinesc atribuţiile Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului la nivel regional, în domeniile implementãrii strategiilor şi politicilor de mediu, legislaţiei şi reglementãrilor în vigoare, şi coordoneazã elaborarea planurilor de acţiune la nivel regional.
ART. 11
Agenţiile regionale pentru protecţia mediului emit acte de autorizare în domeniul protecţiei mediului, în conformitate cu competenţele atribuite de Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului, prevãzute în actele de reglementare.
ART. 12
Agenţiile regionale pentru protecţia mediului organizeazã colective pentru implementarea instrumentelor structurale la nivel regional, care sunt coordonate direct de autoritatea publicã centralã pentru protecţia mediului.
ART. 13
(1) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului are în subordine 8 agenţii regionale pentru protecţia mediului, constituite în fiecare regiune de dezvoltare stabilitã potrivit prevederilor <>Legii nr. 315/2004 privind dezvoltarea regionalã în România, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 577 din 29 iunie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Agenţiile regionale pentru protecţia mediului sunt:
a) Agenţia Regionalã pentru Protecţia Mediului Bacãu pentru Regiunea 1 - Nord-Est;
b) Agenţia Regionalã pentru Protecţia Mediului Galaţi pentru Regiunea 2 - Sud-Est;
c) Agenţia Regionalã pentru Protecţia Mediului Piteşti pentru Regiunea 3 - Sud-Muntenia;
d) Agenţia Regionalã pentru Protecţia Mediului Craiova pentru Regiunea 4 - Sud-Vest Oltenia;
e) Agenţia Regionalã pentru Protecţia Mediului
Timişoara pentru Regiunea 5 - Vest;
f) Agenţia Regionalã pentru Protecţia Mediului Cluj-Napoca pentru Regiunea 6 - Nord-Vest;
g) Agenţia Regionalã pentru Protecţia Mediului Sibiu pentru Regiunea 7 - Centru;
h) Agenţia Regionalã pentru Protecţia Mediului Bucureşti pentru Regiunea 8 - Bucureşti-Ilfov.
ART. 14
Agenţiile regionale pentru protecţia mediului au urmãtoarele atribuţii principale:
a) exercitã, la nivel regional, atribuţiile Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, conform art. 4 alin. (1) lit. a)-c), e), h), k)-p), cu aprobarea acesteia;
b) participã la elaborarea şi monitorizarea planului de dezvoltare regionalã;
c) colaboreazã cu agenţiile judeţene pentru protecţia mediului din cadrul regiunii de dezvoltare pentru elaborarea rapoartelor de sintezã şi constituirea bazelor de date de mediu la nivel regional;
d) coordoneazã elaborarea şi monitorizarea planurilor de acţiune regionale pentru protecţia mediului;
e) evalueazã şi actualizeazã anual, în cooperare cu Garda Naţionalã de Mediu şi alte autoritãţi publice, planurile regionale proprii sau capitolele de mediu integrate în alte planuri regionale;
f) asigurã asistenţã de specialitate agenţiilor judeţene pentru protecţia mediului;
g) colaboreazã cu Garda Naţionalã de Mediu în emiterea actelor de autorizare şi în realizarea controlului conformãrii şi aplicãrii legislaţiei de mediu;
h) gestioneazã şi disponibilizeazã, în limita prevederilor legale, informaţia de mediu la nivel regional.
ART. 15
(1) Conducerea agenţiei regionale pentru protecţia mediului este asiguratã de un director executiv, numit prin decizie a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, cu avizul conform al ministrului mediului şi gospodãririi apelor.
(2) Directorul executiv al agenţiei regionale pentru protecţia mediului coordoneazã procesul de cooperare cu agenţiile de protecţie a mediului judeţene din cadrul aceleiaşi regiuni de dezvoltare, în vederea îndeplinirii atribuţiilor stabilite prin prezenta hotãrâre şi detaliate în regulamentul de organizare şi funcţionare aprobat de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.
ART. 16
(1) Structura organizatoricã, statul de funcţii şi regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare al agenţiei regionale pentru protecţia mediului se aprobã prin decizie a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
(2) Structura organizatoricã a agenţiei regionale pentru protecţia mediului asigurã coordonarea, prin compartimente de specialitate, a activitãţilor de protecţie a mediului la nivelul regiunii de dezvoltare.
(3) Regulamentul de organizare şi funcţionare se supune actualizãrii periodic.
(4) Prin decizie a directorului executiv şi cu aprobarea preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, în cadrul structurii organizatorice se pot organiza colective temporare, în condiţiile legii.
ART. 17
(1) Agenţia regionalã pentru protecţia mediului elaboreazã planul de dezvoltare instituţionalã a agenţiei, cu obiective pe termen scurt şi mediu, privind resursele financiare şi umane şi modificãrile structurale necesare pentru realizarea atribuţiilor sale.
(2) Planul de dezvoltare instituţionalã se aprobã prin decizie a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri. Planul de dezvoltare instituţionalã se actualizeazã anual.
(3) Planul de dezvoltare instituţionalã este parte integrantã din regulamentul de organizare şi funcţionare al agenţiei regionale pentru protecţia mediului.
ART. 18
Personalul de conducere şi de execuţie din cadrul agenţiilor regionale pentru protecţia mediului are calitatea de funcţionar public, cu excepţia personalului care exercitã activitãţi de secretariat, administrative, protocol, gospodãrire, întreţinere-reparaţii şi de deservire.
ART. 19
(1) Numãrul maxim de posturi finanţate de la bugetul de stat pentru agenţiile regionale şi agenţiile judeţene pentru protecţia mediului este de 2.248, la nivelul anului 2005.
(2) Creşterea numãrului de posturi, pânã în anul 2006, se va asigura prin suplimentarea numãrului maxim de posturi aprobat pentru Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor, prin legile bugetare anuale.
ART. 20
(1) Agenţiile judeţene pentru protecţia mediului cu sediul în judeţele în care sunt organizate agenţii regionale pentru protecţia mediului, potrivit art. 13, se reorganizeazã şi se separã de structura agenţiilor regionale pentru protecţia mediului.
(2) Agenţiile judeţene pentru protecţia mediului îndeplinesc atribuţiile prevãzute de legislaţia în vigoare pentru autoritãţile publice teritoriale pentru protecţia mediului la nivel judeţean sau al municipiului Bucureşti.
(3) Conducerea agenţiilor judeţene pentru protecţia mediului este asiguratã de un director executiv numit prin decizie a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, cu avizul conform al ministrului mediului şi gospodãririi apelor, în condiţiile legii.

CAP. V
Dispoziţii finale

ART. 21
(1) Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului se asigurã din alocaţii de la bugetul de stat prin autoritatea publicã centralã pentru protecţia mediului.
(2) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului poate beneficia de granturi, vãrsãminte, donaţii şi asistenţã financiarã din partea unor organisme internaţionale.
(3) Instituţiile din subordinea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului pot beneficia de granturi, vãrsãminte, donaţii şi asistenţã financiarã din partea unor organisme internaţionale, dupã informarea şi aprobarea prealabilã de cãtre conducerea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.
ART. 22
Salarizarea funcţionarilor publici şi a personalului contractual din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului se face potrivit reglementãrilor legale în vigoare.
ART. 23
Instituţiile publice cu personalitate juridicã, care funcţioneazã în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, şi numãrul maxim de personal al acestora sunt prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 24
(1) Numãrul mijloacelor de transport auto şi norma de consum lunar necesare desfãşurãrii activitãţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, precum şi a structurilor din subordinea acesteia sunt prevãzute în anexa nr. 3.
(2) Repartizarea parcului de mijloace de transport se face prin decizie a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.
ART. 25
La capitolul I din anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 408/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 285 din 31 martie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, punctele 2 şi 3 se abrogã.
ART. 26
(1) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului preia de la Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor, pe bazã de protocol de predare-preluare, numãrul de posturi, fondurile aferente personalului şi alocaţia bugetarã corespunzãtoare agenţiilor regionale şi agenţiilor judeţene pentru protecţia mediului.
(2) Posturile corespunzãtoare funcţiilor de conducere din cadrul agenţiilor regionale şi agenţiilor judeţene pentru protecţia mediului vor fi ocupate prin concurs, cu respectarea prevederilor legale în domeniu.
ART. 27
Patrimoniul agenţiilor regionale şi agenţiilor judeţene pentru protecţia mediului, prevãzute la art. 2, se preia de la Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor de cãtre Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului pe bazã de protocol de predare-preluare, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. 28
Încadrarea, salarizarea şi acordarea altor drepturi personalului din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi al structurilor subordonate acesteia, ale funcţionarilor publici şi personalului contractual se fac în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare aplicabile personalului din instituţiile publice centrale şi structurilor subordonate acestora.
ART. 29
Anexele nr. 1, 2 ş 3 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 30
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abrogã <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.625/2003 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 68 din 27 ianuarie 2004, cu modificãrile ulterioare, şi <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.626/2003 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea agenţiilor regionale de protecţia mediului, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 68 din 27 ianuarie 2004, cu modificãrile ulterioare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


────────────────
p. Ministrul mediului şi gospodãririi apelor,
Constantin Popescu,
secretar de stat

Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

p. Ministrul finanţelor publice,
Doina Elena Dascãlu,
secretar de stat

Bucureşti, 19 mai 2005.
Nr. 459.

ANEXA 1

STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului






Nr. maxim de posturi
195 inclusiv demnitarii
si cabinetul presedintelui
┌──────────┐
│Presedinte│
└────┬─────┘ ┌──────────────────┐
┌────────────────┐ ├───────┤Cabinet Presedinte│
│ Audit ├─────┤ └──────────────────┘
│Public Intern** │ │ ┌──────────────────┐
└────────────────┘ ├───────┤ Colegiul ANPM │
┌────────────────────────┐ │ └──────────────────┘
│ Juridic ├─────┤ ┌──────────────────┐
│contencios administrativ│ ├───────┤ Vicepresedinte │
│ ** │ │ └──────────────────┘
└────────────────────────┘ │

┌──────────────────┬──┴───────────────┬────────┬───────────────────┐
│ │ │ │ ┌─────────────┐ │
┌────────┴────────┐ ┌────┴───────┐ ┌───────┴───────┐│ │ Directia │ │
│ Directia │ │ Directia │ │Directia Buget ││ │Autorizari si├───┤
│ Generala │ │ Generala │ │ Finante, ││ │Legislatie │ │
│ Implementare │ │ Monitoring │ │ Administrativ ││ │orizontala │ │
│Politici de Mediu│ │ Sinteza si │ └───────────────┘│ └─────────────┘ │
└───────┬─────────┘ │ Coordonare │ │ ┌──────────────┐ │
│ ┌─┐ └─────┬──────┘ │ │ Directia │ │
├─┤A│ │ ┌─┐ ┌─┐ │ │ Programe, │ │
│ └─┘ ├─┤E│ │G├─┤ │ Proiecte, ├──┤
│ ┌─┐ │ └─┘ └─┘ │ │ Relatii │ │
├─┤B│ │ ┌─┐ ┌─┐ │ │Internationale│ │
│ └─┘ └─┤F│ │H├─┘ │ Comunicare │ │
│ ┌─┐ └─┘ └─┘ └──────────────┘ │
├─┤C│ ┌──────────────┐ │
│ └─┘ │ Directia │ │
│ ┌─┐ │ Dezvoltare ├──┘
└─┤D│ │ Durabila │
└─┘ └──────────────┘
Legenda:
────────
A = Directia Controlul Poluarii si Managementul Riscului
B = Directia Protectia admosferei si Schimbari Climatice
C = Directia Deseuri si substante chimice periculoase
D = Directia Conservarea Naturii, Biodiversitatii
protectie sol si subsol

E = Directia Monitoring
F = Laboratoarele Nationale de referinta*)

G = Serviciul Managementul Resurselor Umane
H = Directia Sisteme informationale
_______
*) Se organizeaza la nivel de directie
**) Se organizeaza la nivel de compartiment
- Agentia Nationala pentru Protectia Mediului are in subordine
8 agentii regionale pentru protectia mediuluicu personalitate
juridica




ANEXA 2

INSTITUŢIILE PUBLICE
cu personalitate juridicã, care funcţioneazã în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, finanţate integral din bugetul de stat


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Denumirea unitãţii
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 8 agenţii regionale pentru protecţia mediului
2. 42 agenţii pentru protecţia mediului judeţene
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTĂ: Numãrul maxim de posturi pentru instituţiile prevãzute în prezenta anexã este de 2.248.

ANEXA 3

PARCUL AUTO ŞI NORMA DE CONSUM LUNAR
necesare desfãşurãrii activitãţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, precum şi a structurilor din subordinea acesteia


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Numãrul maxim de autovehicule Consumul/autovehicul/ambarcaţiune
crt. (litri)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 200 autoturisme 300
2. 50 autolaboratoare/autoutilitare 300
3. 15 ambarcaţiuni 10 l/h x 40 ore/lunã = 400
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


_____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016