Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 454 din 5 mai 2010  privind aprobarea Protocolului de colaborare dintre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale din Romania si Fondul ONU pentru Populatie pentru anii 2010-2011, semnat la Bucuresti la 9 februarie 2010    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 454 din 5 mai 2010 privind aprobarea Protocolului de colaborare dintre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale din Romania si Fondul ONU pentru Populatie pentru anii 2010-2011, semnat la Bucuresti la 9 februarie 2010

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 307 din 11 mai 2010
HOTĂ?RÂRE nr. 454 din 5 mai 2010
privind aprobarea Protocolului de colaborare dintre Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din România şi Fondul ONU pentru Populaţie pentru anii 2010-2011, semnat la Bucureşti la 9 februarie 2010
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 307 din 11 mai 2010


În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã , şi al <>art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aprobã Protocolul de colaborare dintre Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din România şi Fondul ONU pentru Populaţie pentru anii 2010-2011, semnat la Bucureşti la 9 februarie 2010.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale,
Mihai Constantin Şeitan

p. Ministrul afacerilor externe,
Anton Niculescu,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 5 mai 2010.
Nr. 454.


PROTOCOL DE COLABORARE
între Ministerul Muncii, Familiei şi
Protecţiei Sociale din România şi Fondul ONU
pentru Populaţie pentru anii 2010-2011

Prezentul protocol de colaborare (Protocol) este semnat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din România, pe de o parte, şi Fondul ONU pentru Populaţie, organ subsidiar al Naţiunilor Unite, o organizaţie interguvernamentalã constituitã de statele membre (denumitã în continuare UNFPA), pe de altã parte, denumite în mod individual parte şi în mod colectiv pãrţi.
Având în vedere cã UNFPA sprijinã guvernele şi societatea civilã, la solicitarea acestora, sã formuleze politici şi strategii, inclusiv sã dezvolte capacitatea instituţionalã de implementare eficientã în domeniile sãnãtãţii reproducerii, populaţiei şi dezvoltãrii şi egalitãţii de gen,
având în vedere cã UNFPA colaboreazã cu Guvernul României în baza <>Legii nr. 424/2004 şi a <>Hotãrârii Guvernului nr. 113/1991 ,
având în vedere cã pãrţile împãrtãşesc misiuni similare şi doresc sã coopereze în domenii de interes reciproc în ceea ce priveşte populaţia şi dezvoltarea, egalitatea de şanse şi emanciparea femeii, îmbãtrânirea populaţiei şi analiza de date folosite în strategiile de dezvoltare,
având în vedere cã România îşi propune sã îşi dezvolte profilul de donator internaţional, prin exprimarea disponibilitãţii şi implicarea sa financiarã, umanã sau tehnicã în asistarea statelor partenere, cu scopul de a contribui la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului nu numai din perspectivã naţionalã, dar şi la nivel regional şi global, împãrtãşind altor ţãri din experienţa şi bunele sale practici,
având în vedere cã parteneriatul între UNFPA şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale se concentreazã asupra integrãrii factorilor demografici în planificarea strategiilor de dezvoltare privind populaţia, precum şi asupra analizei consecinţelor socio-economice ale fenomenului de îmbãtrânire şi respectãrii principiilor egalitãţii de gen,
pãrţile sunt de acord sã coopereze dupã cum urmeazã:

1. Scop
1.1. Prezentul protocol oferã un cadru de cooperare şi faciliteazã colaborarea nonexclusivã dintre UNFPA şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale în scopul abordãrii politicilor publice şi programelor naţionale din domeniul protecţiei sociale, din perspectiva evoluţiilor demografice.
2. Domeniul de cooperare
2.1. Pãrţile sunt de acord sã coopereze cu privire la domeniile selectate dintre urmãtoarele prioritãţi (numite în continuare proiecte) în perioada 2010-2011:
a) formularea şi implementarea unor politici, planuri de acţiune sau strategii naţionale privind evoluţia demograficã şi îmbãtrânirea populaţiei, sprijinirea activitãţii integrate a Comisiei Naţionale de Populaţie şi Dezvoltare - coordonatã de ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale şi a Subcomisiei de populaţie şi dezvoltare din cadrul Senatului României;
b) dezvoltarea politicilor şi programelor destinate combaterii violenţei domestice şi promovãrii egalitãţii de gen;
c) dezvoltarea capacitãţii naţionale privind colectarea, analiza şi utilizarea de date demografice în formularea de politici şi programe de dezvoltare, luându-se în considerare datele demografice dezagregate pe gen, inclusiv cele obţinute din cel de-al doilea val al anchetei Generaţii şi Gen din 2010;
d) promovarea aspectelor de ordin demografic cu care se confruntã România în vederea creşterii nivelului de informare şi conştientizare a populaţiei, precum şi în scopul considerãrii factorilor demografici şi de gen în planificarea strategiilor de dezvoltare la nivel naţional şi local;
e) facilitarea împãrtãşirii experienţei şi bunelor practici înregistrate de România în domeniul populaţiei şi dezvoltãrii, inclusiv al egalitãţii de gen, altor ţãri din regiune şi nu numai.
2.2. În vederea implementãrii proiectelor, pãrţile vor mobiliza resurse financiare, din surse proprii sau din alte surse, aşa cum se va conveni şi detalia separat pentru fiecare proiect.
3. Implementarea şi finanţarea Protocolului
3.1. Activitãţile proiectelor vor fi implementate de cãtre UNFPA, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, partenerii de implementare şi/sau persoanele care presteazã servicii, în conformitate cu reglementãrile, regulile şi directivele UNFPA şi cu legislaţia românã în vigoare, precum şi în baza documentelor de proiect şi a planurilor de lucru agreate de cãtre pãrţi.
3.2. Pentru implementarea fiecãruia dintre proiecte, pãrţile vor agrea o modalitate de cofinanţare, precizatã în documentul de proiect respectiv, care va specifica costurile sau cheltuielile legate de activitãţi şi modul cum urmeazã sã fie suportate de fiecare dintre pãrţi.
3.3. Niciuna dintre pãrţi nu va fi agent, reprezentant sau partener asociat al celeilalte pãrţi. Niciuna dintre pãrţi nu va încheia vreun contract sau angajament în numele celeilalte pãrţi. Fiecare parte va fi singura responsabilã de toate plãţile în numele sãu, aşa cum este prevãzut în baza prezentului protocol şi în baza înţelegerilor de cofinanţare încheiate în continuare.
4. Consultarea şi schimbul de informaţii
4.1. Pãrţile se vor informa periodic şi se vor consulta în probleme de interes comun, ceea ce va conduce la îmbunãtãţirea colaborãrii reciproce.
4.2. Consultarea şi schimbul de informaţii şi documente în baza acestui articol nu vor aduce atingere reglementãrilor referitoare la protejarea caracterului confidenţial şi restrictiv al anumitor informaţii şi documente. Astfel de reglementãri vor continua sã fie valabile dupã încheierea prezentului protocol şi a oricãror altor înţelegeri semnate de pãrţi în scopul acestei colaborãri.
4.3. La intervale socotite potrivite, pãrţile convin asupra întâlnirilor pentru analizarea evoluţiei activitãţilor care sunt realizate în baza prezentului protocol şi planificarea activitãţilor viitoare.
4.4. Pãrţile se pot invita reciproc sã trimitã reprezentanţi sau observatori la întâlnirile sau conferinţele convenite de ele sau cu aprobarea lor, la care, în opinia fiecãrei pãrţi, cealaltã ar putea avea un interes. Invitaţiile vor fi supuse procedurilor aplicabile unor astfel de întâlniri sau conferinţe.
5. Vizibilitatea
5.1. Pãrţile recunosc cã aranjamentele de cooperare pot fi fãcute publice şi, prin urmare, sunt de acord sã asigure şi sã reflecte rolul şi contribuţia fiecãrei organizaţii în toate documentele de informare publicã privind aspectele acestei cooperãri, în conformitate cu politicile curente ale fiecãrei organizaţii şi pe baza acordului scris prealabil al fiecãrei pãrţi.
6. Durata, încetarea, modificarea
6.1. Prezentul protocol este valabil pânã în 31 decembrie 2011. Pãrţile pot cãdea de acord sã extindã ulterior prezentul protocol.
6.2. Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale va lua mãsurile necesare pentru asigurarea sustenabilitãţii rezultatelor proiectelor dupã încetarea acestora.
6.3. Cooperarea propusã în baza prezentului protocol poate fi încetatã de cãtre una dintre pãrţi mai devreme de termenul menţionat la pct. 6.1, cu un preaviz scris de 90 de zile cãtre cealaltã parte.
6.4. În cazul încetãrii Protocolului, orice înţelegeri de cofinanţare sau cooperare pe proiecte şi orice documente de proiect încheiate ca urmare a prezentului protocol pot fi, de asemenea, încetate cu condiţia sã aibã aceeaşi datã de încetare. Altfel, la expirarea prezentului protocol, pãrţile vor lua mãsurile necesare pentru a garanta cã toate activitãţile deja finanţate în baza Protocolului, înţelegerile de cofinanţare şi documentele de proiect sunt finalizate prompt şi ordonat în conformitate cu Planurile de lucru, cât mai curând posibil.
6.5. Prezentul protocol poate fi modificat numai prin acordul scris al pãrţilor. Modificãrile vor intra în vigoare prin aceeaşi procedurã prevãzutã la paragraful 9.2.
7. Notificãri şi adrese
7.1. Orice notificare sau cerere solicitatã sau admisã pentru emitere sau fãcutã în baza prezentului protocol va fi fãcutã în scris. O astfel de notificare sau cerere va fi consideratã cã a fost emisã sau fãcutã dacã va fi remisã printr-o persoanã, prin scrisoare recomandatã, curier, fax, e-mail pãrţii cãreia trebuie sã îi fie datã sau fãcutã, la adresa specificatã mai jos sau la adrese care vor fi specificate ulterior.
Pentru Ministerul Muncii,
Familiei şi Protecţiei Sociale, Pentru UNFPA,
Mihai Constantin Şeitan, Franf2ãois M. Farah,
ministru reprezentant
Str. Dem Dobrescu nr. 2 Bd. Primãverii nr. 48A
Sectorul 1 Sectorul 1
Bucureşti 010026 Bucureşti 011975
Fax: 0040 21 312.27.68 Fax: 0040 21 201.78.40
E-mail: cabinet@mmuncii.ro E-mail: office@unfpa.ro
8. Diverse
8.1. Prezentul protocol şi orice înţelegeri de cofinanţare şi documente de proiect legate de acesta cuprind înţelegerea completã a pãrţilor cu privire la proiecte şi înlocuiesc toate protocolurile anterioare legate de acelaşi subiect.
9. Intrarea în vigoare
9.1. Prezentul protocol este semnat în douã exemplare originale, în limbile românã şi englezã, fiecare text fiind egal autentic.
9.2. Prezentul protocol intrã în vigoare la data când partea românã va notifica în scris UNFPA cã au fost îndeplinite procedurile legale interne pentru intrarea în vigoare a acestuia.
Drept pentru care, reprezentanţii autorizaţi ai pãrţilor au semnat prezentul protocol.

Pentru Ministerul muncii,
familiei şi protecţiei sociale, Pentru UNFPA,
Mihai Constantin Şeitan, Franf2ãois M. Farah,
ministru reprezentant
Locul semnãrii: Bucureşti Locul semnãrii: Bucureşti
Data semnãrii: 9 februarie 2010 Data semnãrii: 9 februarie 2010


-------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016