Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 448 din 10 aprilie 2003  pentru modificarea si completarea   Hotararii Guvernului nr. 567/1999 privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea licentelor si autorizatiilor in sectorul energiei electrice si termice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 448 din 10 aprilie 2003 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 567/1999 privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea licentelor si autorizatiilor in sectorul energiei electrice si termice

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 290 din 25 aprilie 2003
În temeiul art. 107 din Constituţie,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Anexa la <>Hotãrârea Guvernului nr. 567/1999 privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea licenţelor şi autorizaţiilor în sectorul energiei electrice şi termice, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 368 din 2 august 1999, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. Articolul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - Prezentul regulament este emis în conformitate cu prevederile art. 5 pct. 2 şi ale <>art. 16 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 29/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei - ANRE, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 99/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>art. 45-57 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 63/1998 privind energia electrica şi termica, cu modificãrile ulterioare, precum şi ale art. 11 alin. (2) şi ale <>art. 15 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 73/2002 privind organizarea şi funcţionarea serviciilor publice de alimentare cu energie termica produse centralizat."

2. Articolul 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - Prezentul regulament stabileşte condiţiile generale şi procedura pentru solicitarea şi acordarea autorizaţiilor şi licenţelor pentru activitãţile de producere, transport, stocare, dispecerizare, distribuţie şi furnizare a energiei electrice şi/sau termice pentru agenţii economici a cãror activitate, potrivit legii, se afla în competenta ANRE."

3. Poziţia nr. 18 a articolului 3 va avea urmãtorul cuprins:
"● sectorul energiei electrice şi termice - ansamblul activitãţilor de planificare, dezvoltare, construire, exploatare şi de întreţinere a instalaţiilor de producere, transport, distribuţie şi de furnizare a energiei electrice şi termice, inclusiv importul şi exportul energiei electrice, precum şi schimburile de energie electrica cu sistemele electroenergetice ale ţãrilor vecine;"

4. Alineatul (1) al articolului 5 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Prezentul regulament se aplica persoanelor juridice a cãror activitate, potrivit legii, se afla în competenta ANRE şi care solicita acordarea unei autorizaţii pentru înfiinţarea, punerea în funcţiune şi funcţionarea unor capacitãţi energetice de producere, transport, stocare, dispecerizare şi distribuţie a energiei electrice şi termice sau a unei licenţe pentru a desfasura activitãţi comerciale de producere, transport, dispecerizare, stocare, distribuţie şi furnizare a energiei electrice şi termice, precum şi a licenţei de administrare a pieţei angro de energie electrica, cu îndeplinirea cerinţelor stabilite în prezentul regulament."

5. Articolul 6 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - ANRE emite autorizaţii şi permise pentru capacitatile energetice, respectiv licenţe pentru activitãţile de producere, transport, stocare, dispecerizare, distribuţie şi furnizare a energiei electrice şi termice şi de administrare a pieţei agro de energie electrica."

6. Alineatul (2) al articolului 8 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Nu fac obiectul acordãrii de autorizaţii şi permise de punere în funcţiune capacitatile energetice:
a) de producere de energie electrica cu puterea instalata mai mica de 10 MWe;
b) de producere de energie electrica şi termica în cogenerare, cu puterea electrica instalata mai mica de 10 MWe;
c) de distribuţie de energie electrica de joasa tensiune;
d) de transport de energie termica destinate transmiterii unei puteri termice sub 30 MWt;
e) de distribuţie de energie termica."

7. Dupã punctul 6 al articolului 9 se introduce punctul 7 cu urmãtorul cuprins:
"7. licenta de administrare a pieţei angro de energie electrica."

8. Dupã alineatul (1) al articolului 9 se introduce alineatul (2) cu urmãtorul cuprins:
"(2) Nu fac obiectul acordãrii de licenţe:
a) producerea de energie electrica sau producerea de energie termica în cogenerare, de cãtre agenţii economici care comercializeazã mai puţin de 10% din producţia anuala de energie electrica şi/sau termica;
b) distribuţia/revânzarea energiei electrice, pentru puteri care totalizeazã, cumulat, cel mult 3 MW."

9. Punctul 6 al articolului 11 va avea urmãtorul cuprins:
"6. dovada achitãrii contribuţiei anuale cãtre ANRE pe anul în curs, conform prevederilor art. 14;"

10. Dupã punctul 6 al articolului 11 se introduce punctul 7 cu urmãtorul cuprins:
"7. certificatul constatator cu privire la situaţia şi înregistrarea societãţii comerciale sau a regiei autonome, eliberat de Oficiului registrului comerţului cu cel mult 30 de zile înainte de a fi depus la ANRE."

11. Dupã litera g) a punctului 1 al articolului 12 se introduce litera h) cu urmãtorul cuprins:
"h) identificarea drepturilor de uz şi de servitute asupra proprietãţii unor alte persoane, solicitate potrivit <>art. 53 şi 54 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 63/1998 , cu modificãrile ulterioare."

12. Litera c) a punctului 3 al articolului 12 va avea urmãtorul cuprins:
"c) procesul-verbal de recepţie a punerii în funcţiune/recepţie definitiva, semnat de comisia de recepţie constituitã conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 51/1996 privind aprobarea Regulamentului de recepţie a lucrãrilor de montaj utilaje, echipamente, instalaţii tehnologice şi a punerii în funcţiune a capacitãţilor de producţie; acest proces-verbal atesta trecerea cu succes a probelor de punere în funcţiune, atingerea indicatorilor de performanta prevãzuţi în proiect, îndeplinirea cerinţelor tehnice specificate în codurile reţelelor de transport şi de distribuţie, respectarea normelor de protecţie şi securitate a muncii, conform legislaţiei în vigoare;"

13. Dupã litera e) a punctului 3 al articolului 12 se introduc literele f) şi g) cu urmãtorul cuprins:
"f) documente şi harti privind delimitarea zonelor de protecţie şi de siguranta ale capacitãţilor/instalaţiilor, instituite conform normelor în vigoare;
g) identificarea drepturilor de uz şi de servitute asupra proprietãţii unor alte persoane, situata în zonele de protecţie ale capacitãţilor/instalaţiilor, solicitate potrivit <>art. 53 şi 54 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 63/1998 , cu modificãrile ulterioare."

14. Litera d) a punctului 5 al articolului 12 va avea urmãtorul cuprins:
"d) liste cuprinzând instalaţiile de transport aferente fiecãrui sediu secundar."

15. Dupã litera c) a punctului 9 al articolului 12 se introduce litera d) cu urmãtorul cuprins:
"d) scrisoare de bonitate sau o scrisoare de garanţie bancarã, pentru o suma, în lei, echivalenta a 100.000 euro, emisã de o banca autorizata în conformitate cu prevederile <>Legii bancare nr. 58/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru solicitarea licenţei de furnizare a energiei electrice."

16. Dupã punctul 9 al articolului 12 se introduce punctul 10 cu urmãtorul cuprins:
"10. Pentru licentele de administrare a pieţei angro de energie electrica:
a) fişa cu privire la personal (structura personalului pe specialitãţi), care atesta calificarea personalului;
b) lista cuprinzând principalele produse software aflate în exploatarea curenta a societãţii, în scopul asigurãrii serviciilor de operator comercial, cu precizãri privind deţinerea drepturilor de utilizare a acestora."

17. Alineatul (2) al articolului 13 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru a se asigura imparţialitatea în tranzacţiile cu energie electrica, licenta de furnizare a energiei electrice nu se acorda agenţilor economici care au rol de operator de transport, de sistem sau de administrare a pieţei angro de energie electrica."

18. Denumirea sinteticã a articolului 14 va avea urmãtorul cuprins:
"Achitarea tarifului de acordare a autorizaţiei/licenţei şi a contribuţiei anuale"

19. Dupã alineatul (1) al articolului 14 se introduc alineatele (2)-(5) cu urmãtorul cuprins:
"(2) Titularii de licenţe vor achitã cãtre ANRE o contribuţie anuala în cuantum de 0,035% din cifra de afaceri realizatã din activitãţile desfãşurate în sectorul energiei electrice şi termice în anul anterior pe toatã durata de valabilitate a licenţelor.
(3) Pentru anul în care se acorda licenta, contribuţia se calculeazã pe baza estimarii cifrei de afaceri prezentate de cãtre titularii de licenta.
(4) Contribuţia anuala se achitã în rate trimestriale egale, achitarea fiecãrei rate urmând a se face pana la sfârşitul primei luni a trimestrului respectiv.
(5) Valoarea minima a contribuţiei anuale, valoarea tarifelor pentru acordarea/modificarea de autorizaţii şi licenţe şi valoarea tarifelor care sunt valabile pentru acreditarea, respectiv pe durata de acreditare a consumatorilor eligibili, prevãzute în anexa nr. 2, se actualizeazã anual în funcţie de nivelul inflaţiei, prin ordin al preşedintelui ANRE."

20. Literele c) şi d) ale alineatului (3) al articolului 16 vor avea urmãtorul cuprins:
"c) durata maxima de valabilitate a unei licenţe prevãzute la art. 9 alin. (1) pct. 1-5 şi 7 este de 25 de ani;
d) durata maxima de valabilitate a unei licenţe prevãzute la art. 9 alin. (1) pct. 6 este de 8 ani."

21. Alineatele (4) şi (5) ale articolului 16 vor avea urmãtorul cuprins:
"(4) Raportul este prezentat comitetului de reglementare al ANRE, într-un interval cuprins între 30 şi 60 de zile de la data depunerii documentaţiei complete de cãtre solicitant. Şedinţa comitetului de reglementare este publica. Discutiile din cadrul şedinţei vor fi înregistrate, iar suportul hard se va pãstra pe o durata de minimum 5 ani.
(5) Comitetul de reglementare al ANRE decide prin votul majoritãţii asupra acordãrii autorizaţiei/licenţei."

22. Articolul 29 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 29. - Pentru modificarea autorizaţiilor/licenţelor acordate, agenţii economici vor achitã un tarif de modificare conform prevederilor anexei nr. 2."

23. În cuprinsul regulamentului, denumirea Departamentul de licenţe, autorizari şi reglementãri tehnice se înlocuieşte cu denumirea Departamentul acces la reţea şi autorizare.

24. Anexa nr. 2 la regulament se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Preşedintele Autoritãţii Naţionale
de Reglementare în Domeniul Energiei,
Ion Lungu

Ministrul industriei şi resurselor,
Dan Ioan Popescu

Ministrul administraţiei publice,
Octav Cozmanca

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 10 aprilie 2003.
Nr. 448.




ANEXA 1


TARIFE PENTRU ACORDAREA DE AUTORIZAŢII ŞI LICENŢE

┌────────────────────────────────┬────────┬────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │
│crt. Activitatea │ U.M. │ Tarife │
│ │ ├───────────┬────────────────────────┤
│ │ │Autorizaţii│ Licenţe (lei/UM) │
│ │ │ (lei/UM) ├────────────┬───────────┤
│ │ │ │la acordare │ anual │
├────────────────────────────────┴────────┴───────────┴────────────┴───────────┤
│ PRODUCEREA ENERGIEI ELECTRICE ŞI TERMICE │
├────────────────────────────────┬────────┬───────────┬────────────┬───────────┤
│1. Autorizaţii de înfiinţare │ │ │ │ │
│ pentru: │ │ │ │ │
│1.1. Realizarea de noi │ │ │ │ │
│ capacitãţi energetice │ │ │ │ │
│ - de producere a energiei: │ │ │ │ │
│ - electrice │MWe │ │ │ │
│ │instalat│ 647.000 │ │ │
│ - termice │MWt │ │ │ │
│ │instalat│ 129.000 │ │ │
│ - staţii electrice proprii │MVA │ 129.000 │ │ │
│1.2. Modificarea capacitãţilor │ │ │ │ │
│ energetice existente │ │ │ │ │
│ - de producere a energiei: │ │ │ │ │
│ - electrice │MWe │ │ │ │
│ │instalat│ 647.000 │ │ │
│ - termice │MWt │ │ │ │
│ │instalat│ 129.000 │ │ │
│ - staţii electrice proprii │MVA │ 129.000 │ │ │
│2. Permis de punere în funcţiune│ │ │ │ │
│ a capacitãţilor │ │ │ │ │
│ - de producere a energiei: │ │ │ │ │
│ - electrice │MWe │ │ │ │
│ │instalat│ 129.000 │ │ │
│ - termice │MWt │ │ │ │
│ │instalat│ 26.000 │ │ │
│ - staţii electrice proprii │MVA │ 26.000 │ │ │
│3. Autorizaţie de funcţionare │ │ │ │ │
│ pentru capacitãţi energetice │ │ │ │ │
│ - de producere a energiei: │ │ │ │ │
│ - electrice │MWe │ │ │ │
│ │instalat│ 647.000*│ │ │
│ - termice │MWt │ │ │ │
│ │instalat│ 129.000*│ │ │
│ - staţii electrice proprii │MVA │ 129.000*│ │ │
│4. Licenta de producere a │ │ │ │ │
│ energiei │ │ │ │ │
│ - electrice │MWe │ │ │ │
│ │instalat│ │ 129.000 │ │
│ - termice: │MWt │ │ │ │
│ │instalat│ │ 78.000 │ │
├────────────────────────────────┴────────┴───────────┴────────────┴───────────┤
│ TRANSPORTUL ENERGIEI ELECTRICE │
├────────────────────────────────┬────────┬───────────┬────────────┬───────────┤
│1. Autorizaţii de înfiinţare │ │ │ │ │
│ pentru: │ │ │ │ │
│ 1.1 Linii electrice-lungimea │ │ │ │ │
│ liniei │km │ 647.000 │ │ │
│ 1.2. Staţii electrice │MVA │ 129.000 │ │ │
│2. Permis de punere în │ │ │ │ │
│ funcţiune pentru: │ │ │ │ │
│ 2.1. Linii electrice - │ │ │ │ │
│ lungimea liniei │km │ 129.000 │ │ │
│ 2.2. Staţii electrice │MVA │ 26.000 │ │ │
│3. Autorizaţie de funcţionare │ │ │ │ │
│ pentru: │ │ │ │ │
│3.1. Linii electrice - │ │ │ │ │
│ lungimea liniei │km │ 647.000*│ │ │
│3.3. Staţii electrice │MVA │ 129.000*│ │ │
│4. Licenta de transport a │ │ │ │ │
│ energiei electrice - │ │ │ │ │
│ - puterea instalata în │ │ │ │ │
│ transformatoarele din │ │ │ │ │
│ staţii │MVA │ │ 53.000 │ │
├────────────────────────────────┴────────┴───────────┴────────────┴───────────┤
│ DISTRIBUŢIA ENERGIEI ELECTRICE │
├────────────────────────────────┬────────┬───────────┬────────────┬───────────┤
│1. Autorizaţii de înfiinţare │ │ │ │ │
│ pentru: │ │ │ │ │
│1.1. Linii electrice de inalta │ │ │ │ │
│ tensiune - 110 KV │ │ │ │ │
│ - lungime linii electrice │km │ 263.000 │ │ │
│1.2. Linii electrice medie │ │ │ │ │
│ tensiune │ │ │ │ │
│ - lungime linii electrice │km │ 38.000 │ │ │
│1.3. Staţii electrice │ │ │ │ │
│ (inclusiv SRA) │Unitate │12.942.000 │ │ │
│1.4. Posturi de transformare │Unitate │ 521.000 │ │ │
│2. Permis de punere în │ │ │ │ │
│ funcţiune pentru: │ │ │ │ │
│2.1. Linii electrice de inalta │ │ │ │ │
│ tensiune - 110 KV │ │ │ │ │
│ - lungime linii electrice │km │ 55.000 │ │ │
│2.2. Linii electrice medie │ │ │ │ │
│ tensiune │ │ │ │ │
│ - lungime linii electrice │km │ 9.000 │ │ │
│2.3. Staţii electrice │ │ │ │ │
│ (inclusiv SRA) │Unitate │ 2.591.000 │ │ │
│ Posturi de transformare │Unitate │ 104.000 │ │ │
│3. Autorizaţie de funcţionare │ │ │ │ │
│ pentru: │ │ │ │ │
│3.1. Linii electrice de inalta │ │ │ │ │
│ tensiune - 110 KV │ │ │ │ │
│ - lungime linii electrice │km │ 207.000*│ │ │
│3.2. Linii electrice medie │ │ │ │ │
│ tensiune │ │ │ │ │
│ - lungime linii electrice │km │ 38.000*│ │ │
│3.3. Staţii electrice │ │ │ │ │
│ (inclusiv SRA) │Unitate │ 3.829.000*│ │ │
│3.4. Posturi de transformare │Unitate │ 129.000*│ │ │
│4. Licenta de distribuţie │ │ │ │ │
│ a energiei electrice - │ │ │ │ │
│ - putere instalata în │ │ │ │ │
│ staţii electrice şi │ │ │ │ │
│ posturi │MVA │ │ 53.000 │ │
├────────────────────────────────┴────────┴───────────┴────────────┴───────────┤
│ TRANSPORT ŞI DISTRIBUŢIE ENERGIE TERMICA │
├────────────────────────────────┬────────┬───────────┬────────────┬───────────┤
│1. Autorizaţii de înfiinţare │ │ │ │ │
│ pentru: │ │ │ │ │
│ - reţele de energie termica │km │ 129.000 │ │ │
│ - puncte termice │Unitate │10.351.000 │ │ │
│2. Permis de punere în │ │ │ │ │
│ funcţiune pentru: │ │ │ │ │
│ - retete de energie termica │km │ 62.000 │ │ │
│ - puncte termice │Unitate │ 2.070.000 │ │ │
│3. Autorizaţii de funcţionare │ │ │ │ │
│ pentru: │ │ │ │ │
│ - reţele de energie termica │km │ 104.000*│ │ │
│ - puncte termice │Unitate │ 2.070.000*│ │ │
│4. Licenta de │ │ │ │ │
│ transport/distribuţie │ │ │ │ │
│ energie termica │MWt │ │ │ │
│ │instalat│ │ 26.000 │ │
├────────────────────────────────┴────────┴───────────┴────────────┴───────────┤
│ DISPECERIZAREA ENERGIEI ELECTRICE │
├────────────────────────────────┬────────┬───────────┬────────────┬───────────┤
│1. Autorizaţii de înfiinţare │ │ │ │ │
│ pentru: │ │ │ │ │
│ - sisteme la nivel naţional │Unitate │25.909.000 │ │ │
│ - sisteme la nivel teritorial│Unitate │ 2.591.000 │ │ │
│2. Permis de punere în │ │ │ │ │
│ funcţiune │ │ │ │ │
│ - sisteme la nivel naţional │Unitate │ 5.176.000 │ │ │
│ - sisteme la nivel teritorial│Unitate │ 518.000 │ │ │
│3. Autorizaţie de funcţionare │ │ │ │ │
│ pentru: │ │ │ │ │
│ - sisteme la nivel naţional │Unitate │12.942.000 │ │ │
│ - sisteme la nivel teritorial│Unitate │ 1.295.000 │ │ │
│4. Licenta pentru dispecerizarea│Grup │ │ │ │
│ energiei electrice │dispece-│ │ │ │
│ │rizabil │ │ 263.000 │ │
├────────────────────────────────┴────────┴───────────┴────────────┴───────────┤
│ FURNIZAREA ENERGIEI ELECTRICE ŞI TERMICE │
├────────────────────────────────┬────────┬───────────┬────────────┬───────────┤
│1. Licenta pentru furnizarea │ │ │ │ │
│ energiei electrice │ │ │10.000.000**│ │
│2. Licenta pentru furnizarea │ │ │ │ │
│ energiei termice │ │ │10.000.000**│ │
├────────────────────────────────┴────────┴───────────┴────────────┴───────────┤
│ ASIGURAREA SERVICIILOR DE SISTEM │
├────────────────────────────────┬────────┬───────────┬────────────┬───────────┤
│1. Licenta pentru asigurarea │MW │ │ │ │
│ serviciilor de sistem │rezerva │ │ │ │
│ │şi │ │ │ │
│ │reglaj │ │ 53.000 │ │
├────────────────────────────────┴────────┴───────────┴────────────┴───────────┤
│ ADMINISTRAREA PIEŢEI │
├────────────────────────────────┬────────┬───────────┬────────────┬───────────┤
│1. Licenta pentru administrarea │ │ │ │ │
│ pieţei │ │ │12.250.000 │ │
├────────────────────────────────┴────────┴───────────┴────────────┴───────────┤
│ ACREDITAREA CONSUMATORILOR ELIGIBILI │
├────────────────────────────────┬────────┬───────────┬────────────┬───────────┤
│1. Acreditarea consumatorilor │ │ │ │ │
│ eligibili │MW │ │ 9.800.000**│1.225.000 │
│ │ │ │ │ ***│
└────────────────────────────────┴────────┴───────────┴────────────┴───────────┘


----------
*) valoarea se diminueazã de 5 ori pentru capacitatile şi instalaţiile existente în funcţiune la data intrãrii în vigoare a ordinului
**) reprezintã tariful de acordare a licenţei respective sau suma fixa, achitatã la momentul depunerii cererii de acreditare
***) putere maxima de contract pe anul anterior.

NOTA:
● Tariful minim pentru acordarea de licenţe sau autorizaţii, precum şi tariful de modificare a licenţelor sau autorizaţiilor acordate agenţilor economici care desfãşoarã activitãţi în sectorul energiei electrice şi termice este de 10.000.000 lei.
● Contribuţia anuala a unui agent economic (având activitãţi în sectorul energiei electrice şi termice) cãtre Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Energiei nu poate fi inferioarã sumei de 10.000.000 lei.
● Tarifele şi contribuţiile anuale datorate Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei se vor achitã în contul acesteia, având nr. 500311514848, deschis la Trezoreria sectorului 2.
● Tariful anual pentru licenta de consumator eligibil şi contribuţia anuala a unui agent economic (având activitãţi în sectorul energiei electrice şi termice) se achitã eşalonat, în transe trimestriale egale, pana cel mai târziu la sfârşitul primei luni a trimestrului în curs.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016