Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 443 din 3 iunie 1999  pentru aprobarea Regulamentului privind portul, conditiile de acordare si descrierea uniformei, echipamentului de protectie si insemnelor distinctive ale pompierilor civili    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 443 din 3 iunie 1999 pentru aprobarea Regulamentului privind portul, conditiile de acordare si descrierea uniformei, echipamentului de protectie si insemnelor distinctive ale pompierilor civili

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 272 din 15 iunie 1999
În temeiul <>art. 36 din Ordonanta Guvernului nr. 60/1997 privind apãrarea impotriva incendiilor, aprobatã şi modificatã prin Legea nr. 212/1997,

Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
Se aproba Regulamentul privind portul, condiţiile de acordare şi descrierea uniformei, echipamentului de protecţie şi însemnelor distinctive ale pompierilor civili, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Rãspunderea pentru punerea în aplicare a prevederilor regulamentului revine, potrivit competentei, consiliului local, primarului, patronului sau managerului agentului economic ori instituţiei care a constituit serviciul de pompieri civili respectiv.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
Ministru de interne,
Constantin Dudu-Ionescu

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

Secretar de stat, şeful
Departamentului pentru
Administraţie Publica Localã,
Vlad Rosca


ANEXA 1

REGULAMENT
privind portul, condiţiile de acordare şi descrierea uniformei, echipamentului de protecţie şi însemnelor distinctive ale pompierilor civili

I. Dispoziţii generale

1. Personalul din serviciile de pompieri civili are dreptul la uniforma, echipament de protecţie şi însemne distinctive, pe care le va purta în timpul executãrii serviciului.
2. Uniforma poate fi purtata şi în timpul deplasarilor în interes de serviciu, la festivitatile şi manifestãrile oficiale, precum şi în orice alte ocazii, din dispoziţia şefului serviciului de pompieri civili.
Portul uniformei de cãtre personalul serviciilor de pompieri civili trebuie sa asigure:
a) crearea sentimentului de încredere a populaţiei în persoana pompierului şi reflectarea respectului pe care trebuie sa îl impunã apartenenţa la un serviciu de pompieri civili;
b) autoritatea şi prestigiul personalului serviciului de pompieri civili în fata publicului şi a salariaţilor;
c) recunoaşterea misiunii profund umanitare şi a calitãţii de salvator a pompierului civil, precum şi a aceleia de persoana investitã cu atribuţii de control al respectãrii normelor de prevenire şi stingere a incendiilor.
3. Portul uniformei conferã personalului din serviciile de pompieri civili recunoaşterea calitãţii de funcţionare în slujba cetãţenilor.
4. Este interzis portul uniformei şi al echipamentului de protecţie în locuri şi în împrejurãri care ar putea aduce prejudicii prestigiului serviciului de pompieri civili.
5. Cheltuielile pentru acordarea uniformei, însemnelor distinctive şi a echipamentului de protecţie se suporta, dupã caz, de cãtre organizatorul serviciului sau de pompierii civili, în condiţiile prevãzute de lege.
6. Pompierii civili au obligaţia sa întreţinã în stare corespunzãtoare uniforma, echipamentul de protecţie şi însemnele distinctive, sa le poarte în mod îngrijit, sa cunoascã şi sa respecte cu stricteţe regulile privind portul acestora.
7. În cazul deteriorarii, pierderii sau distrugerii uniformei datoritã riscului normal al serviciului, organizatorul serviciului de pompieri civili este obligat sa acorde o noua uniforma, conform legii.
8. Fiecãrui pompier civil care participa la acţiuni de intervenţie i se va asigura în mod gratuit un set de echipament de protecţie adecvat, care va fi înlocuit, în cazul degradãrii parţiale sau totale, de cãtre organizatorul serviciului.
9. Se interzice modificarea uniformei, echipamentului de protecţie şi a însemnelor distinctive, precum şi portul acestora cu alte articole de îmbrãcãminte sau incaltaminte care nu sunt cuprinse în prezentul regulament.
10. Uniformele şi echipamentul de protecţie existente se scot din folosinta pe mãsura uzarii acestora, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2000.

II. Descrierea uniformei, a echipamentului de protecţie şi a însemnelor distinctive

A. Uniforma
Uniforma pentru pompieri este de culoare bleumarin închis (bleu Rembrandt) şi se compune din: veston, pantalon pentru bãrbaţi, pantalon şi fusta pentru femei, camasa cu maneca lungã, camasa-bluza, bluzon, scurta, cravata, pantofi şi ghete pentru bãrbaţi, pantofi şi cizme pentru femei, fular, pulover, caciula, sapca, manusi şi curea.
1. Veston (planşele nr. 1 şi 2)
Vestonul se confectioneaza din stofa, adaptatã în varianta de vara şi în varianta de iarna, fiind croit drept, puţin cambrat în talie, cu slit în spate, şi se încheie cu patru nasturi din metal.
Vestonul este prevãzut la exterior, în ambele pãrţi, cu patru buzunare cu clapeta: doua la partea superioarã, aplicate pe piept la nivelul primului nasture, şi doua la partea inferioarã, ascunse, la nivelul ultimului nasture. De asemenea, la interior, vestonul este prevãzut cu doua buzunare ascunse, închise cu nasturi.
Vestonul are epoleti care se prind la partea dinspre gat cu nasturi metalici.
Nasturii vestonului sunt confectionati din material auriu perlat şi uşor bombati.
Modelul vestonului pentru femei este acelaşi ca şi cel pentru bãrbaţi, cu excepţia celor doua pense pe piept, iar partea dreapta se încheie peste cea stanga.
2. Pantalon (planşele nr. 1 şi 2)
Pantalonul se confectioneaza în varianta iarna-vara, din acelaşi material ca şi vestonul, şi are croiala dreapta, fãrã manseta.
Lungimea pantalonului ajunge pana la partea superioarã a tocului incaltamintei, iar lãţimea variaza între 210 mm şi 270 mm, în raport cu talia.
Pantalonul este prevãzut cu doua buzunare laterale şi un buzunar la spate, închis prin clapeta cu un nasture de format mic.
Modelul pantalonului este similar pentru bãrbaţi şi femei.
3. Fusta (plansa nr. 2)
Fusta se confectioneaza pentru femei, în varianta vara-iarna, din acelaşi material ca şi vestonul.
Croiala fustei este dreapta, largimea acesteia se stabileşte în raport cu talia, iar lungimea este de cel puţin 50 mm sub rotula genunchiului.
Vestonul împreunã cu pantalonul, la bãrbaţi, şi vestonul împreunã cu fusta sau cu pantalonul, la femei, se poarta numai cu camasa şi cravata.
4. Camasa cu maneca lungã (plansa nr. 3)
Camasa cu maneca lungã este de culoare bleu, croita drept, având manecile prevãzute cu mansete care se inchid cu nasturi de format mic, confectionati din plastic.
Camasa cu maneca lungã se confectioneaza din tercot şi se poarta numai cu cravata şi cu veston sau cu bluzon. În ocazii speciale camasa poate avea culoarea alba.
5. Camasa-bluza (plansa nr. 3)
Camasa-bluza are culoarea bleu, este confectionata din tercot, închisã la gat şi încheiatã cu 5 nasturi. La partea superioarã are doua buzunare cu clape care se inchid cu câte un nasture de format mic, confectionat din plastic.
Maneca este scurta, terminatã cu manseta, iar pe umar bluza are epoleti care se prind cu nasturi la partea dinspre gat.
Camasa-bluza se confectioneaza cu banda la terminatie. Se poate realiza şi în varianta cu maneca lungã. Se poarta cu cravata sau descheiata la gat.
6. Bluzon (plansa nr. 4)
Bluzonul are culoarea bleumarin închis (bleu Rembrandt), se confectioneaza din tercot, are revere rasfrante, se încheie cu fermoar pe interior şi la trei nasturi (butoni de prindere) pe exterior, iar pe umar are epoleti.
Bluzonul este prevãzut cu patru buzunare drepte, doua la partea superioarã şi doua la partea inferioarã, prevãzute cu clape şi nasturi (butoni de prindere); la partea interioarã are doua buzunare ascunse, iar partea de jos se termina cu elastic.
Lungimea bluzonului trebuie sa depãşeascã talia cu 100 mm - 150 mm.
Bluzonul poate fi confectionat şi din piele.
7. Scurta (plansa nr. 4)
Scurta are culoarea bleumarin închis (bleu Rembrandt), este croita drept, tip trei sferturi, se confectioneaza din postav sau din piele, iar pe umar are epoleti.
Scurta va avea la exterior doua buzunare la partea inferioarã, iar la interior, doua buzunare ascunse; se va încheia în fata la un rând de nasturi ascunsi, iar ajustarea pe talie se va face printr-un cordon cu doua catarame din metal.
8. Cravata
Cravata se confectioneaza din mãtase sau din tesatura poliesterica tip mãtase şi va avea culoarea neagra sau bleumarin.
9. Pantofi, cizme, ghete
Pantofii şi ghetele pentru bãrbaţi sunt confectionate din piele de culoare neagra sau din inlocuitori tip piele, iar ghetele sunt imblanite sau captusite. Se poarta cu ciorapi negri sau bleumarin.
Pantofii şi cizmele pentru femei sunt confectionate din piele de culoare neagra sau din inlocuitori tip piele, iar cizmele vor fi imblanite.
10. Fular
Fularul se confectioneaza din fibre de lana sau de tip luna de culoare bleumarin închis (bleu Rembrandt).
11. Pulover
Puloverul se confectioneaza din fire de lana sau de tip lana de culoare bleumarin închis (bleu Rembrandt). Se poate realiza cu guler înalt sau anchior, cu sau fãrã maneci, cu epoleti sau fãrã epoleti. Acesta va fi prevãzut cu platca la umeri, iar cel cu maneci va avea cotiere din tercot. În partea superioarã stanga va fi prevãzut cu un buzunar din tercot.
12. Sapca (plansa nr. 5)
Sapca se confectioneaza din material de acelaşi tip şi culoare cu vestonul.
Calota sepcii este de forma ovala, cu o lungime totalã de 250 mm, iar distanta dintre aceasta şi banda de sustinere este de 50 mm imprejurul sepcii. În fata, unde calota este susţinutã interior cu un arc de oţel pentru evitarea deformarii, distanta pana la varful acesteia este de 100 mm.
Pe banda de sustinere, pe partea exterioarã, este aplicatã o banda de tesatura intaritoare, cu lãţimea de 50 mm, având culoarea vestonului.
Cozorocul este de culoare neagra, de forma ovala, şi se fixeazã la sapca într-un unghi de 45 gr. fata de banda acesteia.
Lateral, în stanga şi în dreapta sepcii, pe banda de sustinere exterioarã, la imbinarea acesteia cu cozorocul se fixeazã doi nasturi din metal, de format mic, identici cu cei utilizaţi la veston. Nasturii sunt legaţi peste partea superioarã de imbinare a benzii de sustinere cu cozorocul printr-un snur dublu, impletit din doua culori, roşu antic şi galben.
Emblema se monteaza pe locul dintre marginea superioarã a cozorocului şi extrema din fata a calotei.
13. Caciula (plansa nr. 5)
Caciula se confectioneaza din material de acelaşi tip şi culoare cu scurta.
Calota caciulii are forma ovala, nu este dublata pe partea exterioarã şi este captusita în interior.
Clapa din fata este puţin rotunjita, iar cea din spate formeazã doua urechi laterale, prevãzute cu bentita şi nasture pentru încheierea acestora deasupra capului şi sub barbie.
Clapele sunt dublate pe partea exterioarã cu blana naturala sau cu imitaţie de blana de culoare bleumarin închis (bleu Rembrandt).
Pe clapa din fata, la mijloc, se aplica emblema.
14. Manusi
Manusile se confectioneaza din piele şi au culoarea neagra.
15. Curea
Cureaua se confectioneaza din piele şi are culoarea neagra.

B. Echipamentul de protecţie

Echipamentul de protecţie se compune din: combinezon-salopeta, cascheta simpla, costum de intervenţie, cizme tip pompier, casca tip pompier, manusi de protecţie şi centura de siguranta.
1. Combinezon-salopeta (plansa nr. 6)
Combinezonul-salopeta se confectioneaza din bumbac sau din tesatura tip bumbac, de culoare bleumarin închis, în variantele combinezon sau bluza şi pantalon.
Modelul combinezonului-salopeta are patru buzunare cu burduf, prevãzute cu clapa, doua în partea superioarã şi doua în partea inferioarã.
Manecile vor fi largi, confortabile şi prevãzute cu posibilitatea ajustarii largimii la incheietura mainii.
Închiderea fantei de imbracare şi a buzunarelor se va realiza cu fermoare şi cu capse rezistente la coroziune.
Pentru personalul din formatiile de salvare şi de prim ajutor combinezonul-salopeta va avea culoarea roşie.
2. Cascheta simpla (plansa nr. 5)
Cascheta simpla se confectioneaza din tesatura tip bumbac sau poliester, de culoare roşu antic. În partea din fata, central, se aplica emblema pentru sapca, cascheta şi caciula.
3. Costum de intervenţie (plansa nr. 7)
Costumul de intervenţie se compune din:
a) haina;
b) pantalon.
a) Haina
Haina este de culoare gri-mustar, confectionata dintr-un material care sa asigure izolare termica, protecţie impotriva flacarii, a acţiunii substanţelor chimice şi a apei, precum şi rezistenta mecanicã.
Haina este croita drept, tip trei sferturi, cu guler rotunjit, lat, prevãzut cu arici. Sub guler mai exista o banda care, la ridicarea acestuia, se prinde astfel încât sa acopere tot gatul.
Haina este prevãzutã la partea inferioarã cu doua buzunare largi şi la partea superioarã, în stanga, cu un buzunar.
Manecile sunt model raglan cu clin, iar pentru ajustarea largimii la incheietura mainii sunt prevãzute clape cu arici. Pe maneci, în partea inferioarã lateral, sunt prevãzute doua inele pentru prinderea manusilor de protecţie.
Haina se va încheia cu fermoar ascuns, protejat cu o platca prevãzutã cu carabiniere.
Pe fata şi pe spate, în dreptul pieptului şi la partea inferioarã, precum şi pe maneci sunt prevãzute benzi reflectorizante.
b) Pantaloni
Pantalonii sunt de aceeaşi culoare, confectionati din acelaşi material cu haina şi prevãzuţi cu piept şi betelii cu cleme pentru ajustare pe corp.
Pantalonii se încheie cu fermoar, iar pe pãrţile laterale şi la partea inferioarã vor fi prevãzuţi cu benzi reflectorizante.
4. Casca tip pompier
Casca se prezintã în doua variante: casca fãrã vizor şi casca cu vizor şi este de culoare galbena, realizatã din poliester armat cu fibre de sticla sau sintetice.
La partea superioarã casca este prevãzutã cu o nervura longitudinala pentru intarire şi cu un suport pentru fixarea lampii de iluminat, iar în interior este prevãzutã cu un sistem de protecţie şi de fixare pe cap.
În varianta cu vizor casca este prevãzutã cu aparatoare impermeabila pentru gat şi cu un vizor din stiplex.
5. Cizme tip pompier
Cizmele sunt confectionate în doua variante:
a) din piele, cu caramb scurt;
b) din cauciuc, cu caramb scurt sau lung.
În ambele variante talpa cizmelor este din cauciuc cu insertie metalicã (brant metalic din tabla de inox). Cele din piele au şi bombeul metalic.
Pentru incaltare uşoarã cizmele sunt prevãzute cu doua gaici laterale.
6. Manusi de protecţie
Manusile se confectioneaza dintr-un material care sa îndeplineascã urmãtoarele condiţii: izolare termica, protecţie impotriva flacarilor şi a agenţilor chimici cu care se intra în contact pe timpul interventiilor, precum şi rezistenta mecanicã (contra patrunderii obiectelor taioase sau ascutite). Sunt prevãzute cu 5 degete şi cu carabiniere metalice pentru prinderea între ele, de centura de siguranta sau de manecile hainei.
7. Centura de siguranta
Centura de siguranta se confectioneaza din chinga lata de terom (poliester), de culoare bordo, şi se încheie printr-o pafta metalicã din doua piese.
Centura de siguranta este prevãzutã cu 4 inele de trei marimi diferite, corespunzãtoare modului de utilizare.
În raport cu efectele negative ale produselor cu care se intra în contact pe timpul interventiilor, se asigura şi alte tipuri de echipamente de protecţie.
C. Însemnele distinctive
1. Emblema pentru ierarhizare (plansa nr. 8)
Emblema pentru ierarhizare are forma dreptunghiulara, de culoare neagra, care se prinde pe maneca stanga pe partea laterala, la 100 mm de marginea inferioarã a acesteia. Emblema va avea lãţimea de 40 mm şi lungimea în funcţie de numãrul de trese, marginea bordata cu fir auriu, fixându-se pe maneca prin coasere. La camasa-bluza emblema pentru ierarhizare se aplica pe partea din fata a manecii, la nivelul cusaturii mansetei.
Pentru ierarhizare se utilizeazã trese din tesatura aurita, cu lãţimea de 5 mm, având o distanta de 5 mm între ele şi între ele şi marginea epoletului.
În raport cu funcţia îndeplinitã, şeful de serviciu va avea 4 trese, şeful compartimentului de prevenire şi şeful formatiei de intervenţie, salvare şi prim ajutor vor avea 3 trese, şeful de tura va avea doua trese, iar şeful de grupa va avea o tresa.
2. Însemnul profesional pentru rever (plansa nr. 9)
Însemnul profesional pentru rever va fi confectionat din metal inoxidabil de culoare aurie.
Se fixeazã pe reverul gulerului vestonului sau al camasii-bluza, pe ambele pãrţi, la o distanta de 10 mm de marginea gulerului.
3. Emblema pentru sapca, cascheta şi caciula (plansa nr. 9)
Emblema pentru sapca, cascheta şi caciula are dimensiunile 60 mm x 60 mm şi se confectioneaza din metal inoxidabil de culoare aurie. Poate fi realizatã şi în varianta brodata. La partea superioarã a emblemei (între lauri) este redata (se amplaseaza) stema României în culorile oficiale.
4. Emblema pentru maneca (plansa nr. 10)
Emblema pentru maneca are forma de scut cu dimensiunile 100 mm x 80 mm şi se confectioneaza din fibre poliesterice. Fondul este roşu antic, are înscris cu negru la partea superioarã SERVICIUL DE POMPIERI CIVILI, la partea inferioarã denumirea localitãţii sau a agentului economic, iar în centru este redat, în culoare galbena, însemnul profesional. Pe margine emblema are prevãzut un snur tricolor în culorile drapelului naţional.
5. Eghilet
Eghiletul este confectionat din snur impletit, în culorile roşu antic şi galben. Are lungimea de 450 mm şi se poarta în ocazii speciale, montat pe sub epoletul stang al vestonului sau camasii şi pe nasturele buzunarului stang superior de pe piept.
6. Steagul serviciului de pompieri civili (plansa nr. 11)
Steagul serviciului de pompieri civili are forma dreptunghiulara şi dimensiunile 90 cm x 120 cm, se confectioneaza din mãtase visinie, imitaţie brocart, cu franjuri şi ciucuri de culoare galbena, având doua fete.
Fata 1 (institutionala) a steagului va cuprinde în centru însemnul profesional brodat cu mãtase în culori diferite (casca - aurie, egreta - roşie, laurii - aurii, scara şi toporasele - argintii), la partea superioarã este înscris cuvântul ROMÂNIA, brodat cu mãtase galbena, iar la partea inferioarã este înscrisã denumirea serviciului, brodata cu mãtase galbena.
Fata 2 (localã) a steagului va cuprinde în centru stema localitãţii, brodata cu mãtase în culori diferite, iar la partea inferioarã, denumirile localitãţii şi judeţului, brodate cu mãtase galbena.
Hampa va fi din lemn lacuit, în culoare natur, cu lungimea de 2.700 mm şi cu diametrul de 40 mm. Hampa se va termina la partea superioarã cu un capãt metalic, de culoare galbena, având lungimea de 300 mm, iar la partea inferioarã va avea un cilindru de inmanusare.
La partea superioarã a hampei se monteaza o eşarfa tricolora, în culorile oficiale ale drapelului naţional, având o latime de 100 mm şi capetele inegale, unul de 450 mm şi celãlalt de 300 mm.
7. Fanionul serviciului de pompieri civili (plansa nr. 12) Fanionul serviciului de pompieri civili este confectionat din mãtase visinie; are dimensiunile laturilor în raport de doua treimi (orientativ 200/300 mm) şi este brodat pe margine cu un snur tricolor terminat cu ciucure.
Pe fata fanionului însemnul profesional este brodat cu mãtase, în culorile care au fost folosite la steag, având înscris la partea superioarã cuvântul ROMÂNIA, iar la partea inferioarã, denumirea serviciului de pompieri civili.
Fanionul poate fi aşezat pe un suport cu picior.
8. Toporasul (plansa nr. 13)
Toporasul are în compunere:
a) corpul toporasului, având lungimea de 160 mm, confectionat din oţel inox;
b) coada, cu lungimea de 300 mm, confectionata din lemn.
Toporasul este purtat pe timpul ceremonialurilor sau al manifestãrilor oficiale, la ordin, prins cu doua carabiniere de centura de siguranta.

TABELUL Nr. 1

ARTICOLE DE ECHIPAMENT
ce compun uniforma pompierilor civili




Nr. U.M.
crt. Denumirea articolului (bucãţi sau perechi)
-------------------------------------------------------------------------------
1. Sapca completa pentru iarna 1
2. Sapca completa pentru vara 1
3. Caciula completa 1
4. Costum de iarna pentru bãrbaţi:
. veston; 1
. pantalon 2
5. Costum de vara pentru bãrbaţi:
. veston; 1
. pantalon 2
6. Costum de iarna pentru femei:
. veston; 1
. fusta; 2
. pantalon 1
7. Costum de vara pentru femei:
. veston; 1
. fusta; 2
. pantalon 1
8. Camasa 3
9. Camasa-bluza 3
10. Pulover 1
11. Scurta 1
12. Bluzon 1
13. Pantofi pentru bãrbaţi 1
14. Pantofi pentru femei 1
15. Ghete pentru bãrbaţi 1
16. Cizme pentru femei 1
17. Cravata 2
18. Fular 1
19. Curea pentru pantaloni 1
20. Manusi 1
21. Însemne distinctive:
. emblema pentru ierarhizare; 4
. însemn profesional pentru rever; 8
. emblema pentru maneca. 5
-------------------------------------------------------------------------------

TABELUL Nr. 2

ARTICOLELE
din care se compune echipamentul de protecţie
-------------------------------------------------------------------------------
Nr. U.M. Durata de folosire
crt. Denumirea articolului (bucãţi sau perechi) (ani) Observaţii
-------------------------------------------------------------------------------
1. Cascheta simpla 2 1
2. Combinezon-salopeta 2 1
3. Casca tip pompier 1 - inventar
4. Costum de intervenţie:
a) haina trei sferturi; 1 - inventar
b) pantalon 1 - inventar
5. Centura de siguranta 1 - inventar
6. Manusi de protecţie 1 - inventar
7. Cizme tip pompier 1 - inventar
-------------------------------------------------------------------------------


PLANSA Nr. 1

COSTUM PENTRU BĂRBAŢI - Veston + Pantalon se gãseşte la pag. nr. 6 din Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 2
COSTUM PENTRU FEMEI - Veston + Fusta + Pantalon se gãseşte la pag. nr. 7 din Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 3
Camasa cu maneca lungã + Camasa-bluza se gãseşte la pag. nr. 8 din Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 4
Bluzon + Scurta se gãseşte la pag. nr. 9 din Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 5
Sapca + Cascheta simpla + Caciula se gãseşte la pag. nr. 10 din Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 6
Combinezon-salopeta se gãseşte la pag. nr. 11 din Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 7
COSTUM DE INTERVENŢIE - Haina + Pantalon se gãseşte la pag. nr. 12 din Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 8
Emblema pentru ierarhizare se gãseşte la pag. nr. 13 din Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 9
Însemnul profesional se gãseşte la pag. nr. 14 din Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 10
Emblema pentru maneca se gãseşte la pag. nr. 14 din Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 11
Steagul serviciului de pompieri civili + Eşarfa tricolora se gãseşte la pag. nr. 15 din Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 12
Fanionul serviciului de pompieri civili se gãseşte la pag. nr. 16 din Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 13
Toporas - se gãseşte la pag. nr. 17 din Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016