Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 439 din 30 aprilie 2002  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 186/2001 privind instituirea sistemului de declaratii de livrare a tutunului brut    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 439 din 30 aprilie 2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 186/2001 privind instituirea sistemului de declaratii de livrare a tutunului brut

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 328 din 17 mai 2002

În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale <>art. 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 186/2001 privind instituirea sistemului de declaraţii de livrare a tutunului brut, cu modificãrile ulterioare,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice de aplicare a <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 186/2001 privind instituirea sistemului de declaraţii de livrare a tutunului brut, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat


ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
de punere în aplicare a Ordonanţei de urgenta a
Guvernului nr. 186/2001 privind instituirea
sistemului de declaraţii de livrare a tutunului brut

ART. 1
Normele metodologice se referã la procedura de eliberare, înregistrare şi control al declaraţiilor de livrare a tutunului brut, în scopul evidenţierii producţiei livrate şi a producãtorilor de tutun.
ART. 2
Unitãţile de prima procesare au obligaţia sa anunţe în scris direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cu 20 de zile înainte de începerea livrãrilor, locul de livrare a tutunului şi data începerii livrãrilor. Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti transmit Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor situaţia privind locul de livrare a tutunului, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 3
În limita cantitãţii de tutun contractate producãtorii de tutun livreaza tutunul prim-procesatorilor. Livrarea se face pe varietati de tutun şi pe clase de calitate.
ART. 4
Fiecare livrare este consemnatã în actele primare ale unitãţii de prima procesare.
ART. 5
Unitatea de prima procesare are obligaţia ca în momentul realizãrii livrãrii sa elibereze declaraţia de livrare a tutunului. Modelul-tip al declaraţiilor de livrare este prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 6
Declaraţia de livrare se elibereazã în 3 exemplare şi este semnatã de producãtor şi de reprezentantul unitãţii de prima procesare, desemnat de conducere, cu sarcini de serviciu în acest sens. Declaraţiile de livrare se înregistreazã în registrul special de evidenta a acestora existent la unitatea de prima procesare. Un exemplar al declaraţiei de livrare este dat producãtorului de tutun, un exemplar rãmâne la unitatea de prima procesare şi un exemplar va fi înaintat direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara a judeţului de resedinta a unitãţii de prima procesare.
ART. 7
Datele privind cantitatea livrata, calitatea şi preţul de livrare trebuie sa fie conforme cu datele din actele primare privind livrarea şi cu datele înscrise în registrul intrãrilor în cadrul unitãţii de prima procesare. Evidenta intrãrilor de tutun brut este ţinuta în mod obligatoriu şi pe calculator, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 8
Livrarea tutunului de cãtre producãtori unitãţilor de prima procesare se încheie pana la data de 15 aprilie a anului urmãtor anului de recolta.
ART. 9
La data încheierii livrãrilor de tutun unitãţile de prima procesare vor întocmi o situaţie centralizatoare privind livrãrile şi producãtorii de tutun, în baza declaraţiei de livrare. Situaţia centralizatoare se întocmeşte conform modelului prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 10
În termen de 5 zile de la data încheierii livrãrilor unitatea de prima procesare va inainta direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara a judeţului, respectiv a municipiului Bucureşti, în care îşi desfãşoarã activitatea unitatea de prima procesare situaţia centralizatoare privind livrãrile, cu semnatura conducatorului unitãţii şi a directorului economic sau, dupã caz, a contabilului-şef, însoţitã de evidenta electronica a livrãrilor şi de un exemplar al declaraţiei de livrare.
ART. 11
Directorul general al direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, va nominaliza prin decizie o persoana cu atribuţii de înregistrare a centralizatorului şi de computerizare a evidentei electronice a livrãrilor.
ART. 12
Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, transmite Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, în termen de 10 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentelor norme metodologice, propunerile privind persoanele cu atribuţii de control administrativ.
ART. 13
Desemnarea persoanelor din compartimentul de control administrativ la nivel central şi pe plan teritorial, precum şi atribuţiile acestora se vor stabili prin ordin al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, în termen de 30 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentelor norme metodologice.
ART. 14
În termen de 15 zile de la data primirii situaţiei centralizatoare privind livrãrile de la unitatea de prima procesare de tutun brut direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin persoanele nominalizate prin decizie conform art. 11, transmit Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor - Biroul pentru tutun situaţiile privind livrãrile, vizate de directorul general.
ART. 15
Persoanele cu atribuţii de control administrativ, desemnate conform art. 13, au şi atribuţii de control al suprafeţelor cultivate şi productiilor de tutun brut realizate.
ART. 16
Producãtorii şi unitãţile de prima procesare au obligaţia sa punã la dispoziţie persoanelor cu atribuţii de control administrativ toate documentele necesare acestuia. Efectuarea controlului se consemneazã într-un registru special, în care se vor mentiona: numele şi prenumele persoanei care a efectuat controlul, instituţia reprezentatã de aceasta, scopul controlului şi rezultatele activitãţii de control. Totodatã se va întocmi şi un proces-verbal, în 3 exemplare, privind constatãrile controlului, din care: un exemplar pentru producãtorul/prim-procesatorul la care s-a desfãşurat activitatea de control, un exemplar pentru compartimentul de control administrativ, iar un exemplar va fi înaintat Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor - Biroul pentru tutun.
ART. 17
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.



ANEXA 1


la normele metodologice
-----------------------

Unitatea prim-procesatoare ......................................
(denumirea unitãţii)
Nr. de înregistrare la registrul comerţului:
Codul fiscal:
Adresa completa:
Telefon, fax, e-mail:


Cãtre
Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie
alimentara a judeţului............/municipiului Bucureşti

Preluarile de tutun brut de la producãtorii de tutun din producţia
anului.... se vor realiza de unitatea noastrã în urmãtoarele puncte de livrare
şi depozitare:


┌──────────────────┬────────────────────┬───────────────────┬──────────────────┐
│Locul de livrare │ Punctul de lucru │ │Cantitatea totalã │
│ (comuna, satul, │(se va preciza locul│Varietatea (soiul) │ce urmeazã sa fie │
│depozitul, adresa)│ de receptionare) │ │ recepţionatã │
├──────────────────┼────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
└──────────────────┴────────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘


Director general, Director economic,
(administrator) (contabil-şef)





ANEXA 2


la normele metodologice
-----------------------

Unitatea prim-procesatoare .................................................
(denumirea, nr. de înregistrare la registrul
comerţului, codul fiscal, adresa completa,
telefon, fax, e-mail)

Varietatea (Soiul) ................................
Suprafata cultivatã (ha) .....................
Parcela .................
Recolta .................


DECLARAŢIE DE LIVRARE
Nr. ...... din ..........

Producãtorul ................... din satul .........................,
comuna ....................................., judeţul ..................,
posesor al buletinului de identitate/cãrţii de identitate seria ..........
nr. .............., eliberat/eliberata de .........................., a predat
urmãtoarele cantitãţi de tutun: ..............................................



┌──┬─────┬─────┬────────┬────┬-──────────────────────────────────────────┬─────┐
│ │ │ │ │Gre-│ Din care: │Can- │
│N │Nr. │Greu-│ Ţara │uta-├───────────────────┬───────────────────────┤tita-│
│r.│tean-│ta- ├────┬───┤tea │ Cantitate fãrã │ Cantitatea de plata │tea │
│c │cu- │tea │Lem-│Am-│bru-│ valoare │ │neta │
│r │lui │bru- │ne │ba-│ ta │ │ │ de │
│t.│ │ta │ kg │laj│-kg-│ │ │plata│
│ │ │ -kg-│ │ kg│mi- ├───┬────┬─────┬────┼────┬────┬────┬────┬───┼─────┤
│ │ │ │ │ │nus │Apa│Ne- │Cor- │To- │Su- │ I │ II │ III│ IV│ │
│ │ │ │ │ │ţara│ │în- │puri │tal │pe- │-kg-│-kg-│-kg-│ kg│ -kg-│
│ │ │ │ │ │-kg-│ │dus-│stra-│-kg-│ri- │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │tri-│ine │ │or │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │a- │-kg- │ │-kg-│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │li- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │za- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │bil │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │-kg-│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼─────┼────┼───┼────┼-┬─┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │+│-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼─────┼────┼───┼────┼-┼─┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼─────┼────┼───┼────┼-┼─┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼─────┼────┼───┼────┼-┼─┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼─────┼────┼───┼────┼-┼─┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┴─────┼─────┼────┼───┼────┼-┼─┼────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼─────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│CANTITA-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴─────┴────┴───┴────┴-┴─┴────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴─────┘


Preţul unitar (lei/kg)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoare tarifara pe clase
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea ambalajului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
VALOAREA TOTALĂ:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Reţineri pentru materiale (lei)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Clasificator, Calculator, Producãtor,
.................... ...................... .................






ANEXA 3


la normele metodologice
-----------------------

Unitatea prim-procesatoare .................................
(denumirea unitãţii)
Nr. de înregistrare la registrul comerţului:
Codul fiscal:
Adresa completa:
Telefon, fax, e-mail:


SITUAŢIA LIVRĂRILOR DE TUTUN
la data de ..............



┌────┬───────────────────────────────┬────────────┬────────────────┬───────────┐
│Nr. │ Numele şi prenumele │Cantitatea │ din care: │ varietatea│
│crt.│ producãtorului │ totalã │ varietatea I*) │ a II-a*) │
│ │ │ livrata │ pe clase de │pe clase de│
│ │ │ - kg - │ calitate │ calitate │
│ │ │ │ - kg - │ - kg - │
├────┼───────────────────────────────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ 1. │Exemplu: Ardeleanu Ion │ 551 │ 351 │ 200 │
├────┼───────────────────────────────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ 2. │ Ionescu Vasile │ 630 │ 220 │ 410 │
├────┼───────────────────────────────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ 3. │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ 4. │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ 5. │ │ │ │ │
├────┴───────────────────────────────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│TOTAL: │ 1.181 │ 571 │ 610 │
└────────────────────────────────────┴────────────┴────────────────┴───────────┘
*) Se va specifica varietatea (soiul de tutun) pe fiecare clasa de calitate.

Data întocmirii lucrãrii ............


Întocmit,
.......................................
(numele şi prenumele)



ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------

Unitatea prim-procesatoare ............................
(denumirea unitãţii)
Nr. de înregistrare la registrul comerţului:
Codul fiscal:
Adresa completa:
Telefon, fax, e-mail:


Cãtre
Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie
alimentara a judeţului ..................../municipiului
Bucureşti

Situaţia centralizatoare privind preluarile de tutun brut de la producãtori din recolta anului 2002
Numãrul de producãtori înregistraţi:
Cantitatea totalã preluatã - 1.181 kg,
din care:
- numãrul de producãtori/varietatea (soiul) I (se trece denumirea soiului) - 571 kg
- numãrul de producãtori/varietatea a II-a (se trece denumirea soiului) - 610 kg

Data ........................


Director general,
.....................................
(Numele, prenumele, semnatura
şi parafa unitãţii)

-----------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016