Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 434 din 25 mai 2000  pentru aprobarea Normelor metodologice privind procedura de eliberare si de anulare a permiselor de munca    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 434 din 25 mai 2000 pentru aprobarea Normelor metodologice privind procedura de eliberare si de anulare a permiselor de munca

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 267 din 14 iunie 2000
În temeiul art. 107 din Constituţia României şi al <>art. 10 din Legea nr. 203/1999 privind permisele de munca,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aproba Normele metodologice privind procedura de eliberare şi de anulare a permiselor de munca, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Pentru realizarea activitãţilor privind eliberarea şi prelungirea valabilitãţii permiselor de munca şi de evidenta a veniturilor şi cheltuielilor din comisioanele încasate de la titularii permiselor de munca se suplimenteaza numãrul maxim de posturi prevãzut în anexa nr. 1 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 188/1999 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în aparatul propriu al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, cu doua posturi finanţate din veniturile extrabugetare realizate din comisioanele încasate potrivit legii, cu încadrarea în cheltuielile prevãzute cu aceasta destinaţie din veniturile extrabugetare.
ART. 3
Sumele necesare în vederea acoperirii cheltuielilor iniţiale pentru tipãrirea permiselor de munca vor fi avansate din creditele bugetare alocate Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale din bugetul de stat în anul 2000, urmând sa fie recuperate pe mãsura încasãrii comisioanelor percepute, potrivit legii, de la titularii acestor permise.

p. PRIM-MINISTRU,
VALERIU STOICA

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul muncii şi
protecţiei sociale,
Smaranda Dobrescu

p. Ministru de stat,
ministrul afacerilor
externe,
Mihai Razvan Ungureanu,
secretar de stat

Ministru de interne,
Constantin Dudu Ionescu

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

p. Ministrul educaţiei
naţionale,
Mircea Fronescu,
secretar de stat


ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
privind procedura de eliberare şi de anulare a permiselor de munca

ART. 1
(1) Permisul de munca este documentul oficial care se elibereazã, la cerere, strãinilor, de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 203/1999 privind permisele de munca şi de prezentele norme metodologice, denumite în continuare norme.
(2) Titularul permisului de munca eliberat potrivit alin. (1) se poate încadra în munca pe baza contractului individual de munca sau în alt mod prevãzut de lege la angajatorii prevãzuţi la <>art. 4 din Legea nr. 203/1999 , persoane fizice sau persoane juridice din România ori reprezentantele din România ale unor persoane juridice cu sediul în strãinãtate.
ART. 2
Permisul de munca poate fi eliberat, potrivit <>art. 2 din Legea nr. 203/1999 , strãinilor care îndeplinesc condiţiile prevãzute de legislaţia din România cu privire la încadrarea în munca şi care au aplicatã pe documentele de trecere a frontierei viza pentru angajare în munca.
ART. 3
(1) Nu se considera încadraţi în munca în România, în sensul prevederilor <>art. 1 şi 5 din Legea nr. 203/1999 , şi nu au obligaţia de a obţine permis de munca strãinii care desfãşoarã activitãţi didactice, ştiinţifice, artistice sau alte categorii de activitãţi specifice, cu caracter temporar, în instituţii de profil din România, pe o perioada care nu depãşeşte 30 de zile.
(2) Strainul care are calitatea de asociat unic al unei societãţi comerciale din România nu este supus obligaţiei de a obţine permis de munca la acea societate.
ART. 4
Nu se elibereazã permisul de munca pentru domenii în care, potrivit legii, nu pot fi încadraţi strãini.
ART. 5
(1) Viza pentru angajare în munca în România, necesarã pentru obţinerea permisului de munca, se acorda strãinilor, la cerere, de misiunile diplomatice sau de oficiile consulare ale României din ţara pe teritoriul cãreia aceştia îşi au domiciliul sau resedinta.
(2) La solicitarea vizei menţionate la alin. (1) se vor prezenta acordul angajatorului privind încadrarea în munca a strainului şi avizul favorabil pentru acordarea acestei vize, eliberat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1.
(3) Cetãţenilor Republicii Moldova care nu au şi cetãţenia romana şi care, potrivit Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cãlãtoriile reciproce ale cetãţenilor, încheiat la Bucureşti la 29 august 1991, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 661/1991 , nu au nevoie de viza pentru trecerea frontierei li se elibereazã permis de munca numai pe baza avizului favorabil pentru încadrarea în munca în România, eliberat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2.
(4) Eliberarea permisului de munca pentru persoanele prevãzute la alin. (3) se solicita în termen de 5 zile de la obţinerea avizului favorabil al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, depãşirea acestui termen atragand pierderea valabilitãţii avizului.
ART. 6
(1) În vederea obţinerii avizului prevãzut la art. 5 alin. (2) şi (3), angajatorul, persoana juridicã, va depune la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale o cerere motivatã privind necesitatea încadrãrii în munca a strainului, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) actul constitutiv al societãţii comerciale sau, dupã caz, actul de înfiinţare a persoanei juridice;
b) certificatul emis de oficiul registrului comerţului de pe lângã camera de comerţ şi industrie judeteana sau a municipiului Bucureşti, unde îşi are sediul angajatorul, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 3 sau, dupã caz, dovada înregistrãrii persoanei juridice la organul financiar, în condiţiile legii;
c) dovada prin care se atesta bonitatea angajatorului, eliberata de banca la care acesta îşi are deschis contul;
d) dovezi eliberate de direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene şi a municipiului Bucureşti sau de administraţiile financiare municipale, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti, şi de inspectoratele teritoriale de munca, privind achitarea la zi a obligaţiilor cãtre bugetul de stat, respectiv cãtre bugetul asigurãrilor sociale de stat.
(2) Angajatorul, persoana fizica, va depune la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale numai cererea motivatã, menţionatã la alin. (1), şi, dupã caz, autorizaţia de exercitare a unei profesii sau activitãţi independente, eliberata de organul competent, potrivit legii.
(3) Cererea pentru eliberarea avizului favorabil al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale se soluţioneazã în termen de 7 zile de la înregistrarea acesteia.
(4) În cazul neacordarii avizului favorabil Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale are obligaţia de a comunica în scris motivele care au stat la baza acestei decizii.
ART. 7
(1) Dosarul pentru eliberarea permisului de munca se depune de cãtre angajator şi va conţine:
a) cererea strainului pentru eliberarea permisului de munca; în cazul în care acesta nu cunoaşte limba romana, cererea se prezintã tradusa în limba romana, legalizatã de notarul public;
b) pasaportul strainului, pe care este aplicatã viza pentru angajarea în munca în România;
c) documentul de identitate şi avizul favorabil eliberat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, potrivit art. 5 alin. (3), în cazul cetãţenilor Republicii Moldova care nu au şi cetãţenia romana;
d) actul de studii, necesar pentru încadrarea în funcţia sau în meseria pentru care se solicita eliberarea permisului de munca, tradus în limba romana şi legalizat de notarul public; diplomele, certificatele şi titlurile ştiinţifice, eliberate în strãinãtate, vor fi însoţite de atestatul de recunoaştere şi de echivalare de cãtre Ministerul Educaţiei Naţionale, în condiţiile <>art. 141 lit. w) din Legea învãţãmântului nr. 84/1995 , republicatã;
e) copie de pe cazierul judiciar din ţara de origine a strainului, tradusa în limba romana şi legalizatã de notarul public, în cazul funcţiilor pentru a cãror ocupare legislaţia din România prevede prezentarea acestui act;
f) autorizaţia sau atestatul eliberat de organul competent din România, în cazul profesiilor sau activitãţilor pentru a cãror exercitare legislaţia din România prevede condiţia de autorizare sau de atestare;
g) actul medical de atestare a stãrii de sãnãtate, eliberat de o instituţie sanitarã competenta din România, din care sa rezulte ca strainul este apt de a fi încadrat în munca.
(2) Pasaportul sau actul de identitate al strainului se depune în original, însoţit de o copie xerox.
(3) Cererea pentru eliberarea permisului de munca se soluţioneazã în termen de 7 zile de la data depunerii dosarului. La eliberarea permisului de munca titularul va prezenta dovada privind achitarea taxei şi a comisionului perceput de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, prevãzute la <>art. 6 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 203/1999 .
(4) În cazul în care se constata ca strainul nu îndeplineşte condiţiile prevãzute de legislaţia romana privind încadrarea în munca, cererea pentru eliberarea permisului de munca nu se aproba. Respingerea cererii şi motivele neeliberarii permisului de munca se comunica solicitantului în termenul prevãzut la alin. (3).
ART. 8
(1) Permisul de munca se acorda pentru un interval de 6 luni, cu posibilitatea prelungirii, la cerere, pe noi intervale de câte 6 luni în cadrul perioadei de valabilitate a pasaportului.
(2) În temeiul unor convenţii sau acorduri internaţionale încheiate de România, permisul de munca poate fi acordat, respectiv prelungit, şi pentru intervale mai mari de 6 luni.
(3) Cererea pentru prelungirea permisului de munca se depune la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale cu cel puţin 10 zile înainte de expirarea perioadei de valabilitate a acestuia. La cerere se anexeazã: pasaportul, respectiv documentul de identitate în cazul cetãţenilor Republicii Moldova care nu au şi cetãţenia romana, contractul individual de munca sau alt document prevãzut de lege care atesta încadrarea în munca, încheiat în baza permisului de munca, legitimatia de şedere temporarã în România, documentele care atesta achitarea taxei pentru prelungirea permisului de munca şi a comisionului perceput de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, potrivit <>art. 6 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 203/1999 . Cererea se soluţioneazã în termen de 15 zile de la data înregistrãrii.
(4) În cazul în care cererea pentru prelungirea permisului de munca nu este depusa cu respectarea termenului prevãzut la alin. (3), pentru menţinerea încadrãrii în munca a strainului este necesar sa fie eliberat un nou permis de munca.
ART. 9
(1) În termen de 10 zile de la data eliberãrii permisului de munca strainul are obligaţia sa se încadreze în munca pe baza contractului individual de munca sau în alt mod prevãzut de lege.
(2) Angajatorul, persoana fizica sau juridicã, este supus obligaţiei de a inregistra contractul individual de munca, încheiat cu salariatul strãin, la inspectoratul teritorial de munca, în condiţiile şi în termenul prevãzute de <>Legea nr. 130/1999 privind unele mãsuri de protecţie a persoanelor încadrate în munca, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 10
În termen de 5 zile de la data încadrãrii în munca cu contract individual de munca sau în alt mod prevãzut de lege strainul are obligaţia sa se prezinte la Direcţia generalã de paşapoarte, strãini şi probleme de migrari din cadrul Ministerului de Interne, prin Direcţia pentru strãini şi probleme de migrari sau, dupã caz, prin serviciile teritoriale ale acesteia, pentru a solicita acordarea vizei în vederea eliberãrii legitimatiei de şedere temporarã în România.
ART. 11
(1) Permisul de munca se anuleazã de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale în urmãtoarele cazuri:
a) la solicitarea angajatorului, ca urmare a încetãrii, din initiativa sa, a raportului de munca al strainului;
b) la solicitarea strainului, ca urmare a încetãrii raportului de munca din initiativa acestuia;
c) la sesizarea organelor competente, potrivit legii, în cazul în care strainului i s-a ridicat sau i s-a limitat dreptul de şedere în România sau în cazul în care acesta nu mai îndeplineşte condiţiile prevãzute de lege privind încadrarea în munca;
d) în cazul nerespectãrii termenului prevãzut la art. 9 alin. (1) pentru încadrarea în munca;
e) în cazul nerespectãrii termenului prevãzut la art. 8 alin. (3) pentru prelungirea permisului de munca.
(2) Permisul de munca anulat se retine la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.
ART. 12
(1) Permisul de munca pierdut se declara nul de cãtre titular prin publicarea unui anunţ într-un ziar de larga circulaţie. Pierderea permisului de munca se comunica Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale - Direcţia pentru programe de ocupare a forţei de munca în strãinãtate, în termen de 3 zile de la data constatãrii pierderii. În acelaşi termen se comunica Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale deteriorarea sau distrugerea permisului de munca.
(2) La cererea titularului Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va elibera un duplicat al permisului de munca pierdut, deteriorat sau distrus.
(3) Pentru eliberarea duplicatului, la cererea titularului se anexeazã documentele prevãzute la art. 8 alin. (3). Duplicatul se elibereazã pentru perioada de valabilitate rãmasã a permisului de munca pierdut, deteriorat sau distrus.
ART. 13
(1) Permisul de munca se pãstreazã şi se gestioneazã de angajator, pentru a face dovada legalitãţii încadrãrii în munca a strainului.
(2) Dacã raportul de munca al strainului înceteazã înainte de expirarea perioadei pentru care a fost eliberat permisul de munca, încadrarea în munca la alt angajator se poate face numai dacã se obţine un nou permis de munca.
(3) Pentru eliberarea unui nou permis de munca se vor depune la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale cererea şi documentele prevãzute la art. 6 şi 7.
(4) Cererea pentru eliberarea unui nou permis de munca se soluţioneazã în termen de 15 zile de la înregistrarea acesteia.
ART. 14
(1) Taxele datorate de titulari la eliberarea sau la prelungirea permiselor de munca potrivit prevederilor <>art. 6 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 203/1999 , precum şi amenzile aplicate conform art. 7 din aceeaşi lege se încaseazã în contul bugetului de stat 20.21.01.30 "Alte venituri de la instituţiile publice", deschis la trezoreriile statului.
(2) Comisionul perceput titularului permisului de munca potrivit <>art. 6 alin. (3) din Legea nr. 203/1999 se încaseazã în contul 50.03.2 "Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor şi instituţiilor subordonate", deschis pe seama Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, la Trezoreria municipiului Bucureşti.
ART. 15
(1) Sumele încasate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale din comisionul plãtit pentru eliberarea, respectiv pentru prelungirea valabilitãţii permiselor de munca, au regim de venituri extrabugetare şi se utilizeazã pentru acoperirea cheltuielilor de personal, materiale şi de capital legate de eliberarea şi de prelungirea permiselor de munca.
(2) Sumele încasate din comisioane şi necheltuite pana la sfârşitul anului se reporteazã în anul urmãtor, pentru a fi utilizate cu aceeaşi destinaţie.
(3) Evidenta sumelor încasate şi a cheltuielilor efectuate din comisioane, potrivit <>Legii nr. 203/1999 , se realizeazã de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, prin Direcţia pentru programe de ocupare a forţei de munca în strãinãtate.
ART. 16
(1) Permisele de munca pentru strãinii care au intrat în România, în vederea încadrãrii în munca înainte de data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 203/1999 , se elibereazã şi se prelungesc fãrã obligaţia obţinerii vizei pentru angajare în munca, prevãzutã la art. 2 din aceeaşi lege şi la art. 5 din prezentele norme, şi, respectiv, a avizului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, pentru cetãţenii Republicii Moldova care nu au şi cetãţenia romana.
(2) Eliberarea şi prelungirea permisului de munca pentru strãinii prevãzuţi la alin. (1) se fac dupã primirea de cãtre Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a confirmãrii de la Direcţia relaţii consulare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe sau de la Direcţia generalã de paşapoarte, strãini şi probleme de migrari din cadrul Ministerului de Interne ca scopul pentru care aceşti strãini au primit viza de intrare în România este angajarea în munca şi pe baza documentelor prevãzute la art. 7.
ART. 17
(1) Controlul încadrãrii în munca a strãinilor, constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevãzute la <>art. 7 din Legea nr. 203/1999 se fac, potrivit art. 8 alin. (1) din aceeaşi lege, de salariaţii Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale desemnaţi prin ordin al ministrului muncii şi protecţiei sociale şi de ofiţeri şi subofiteri de poliţie.
(2) Pot constata şi sanctiona contravenţiile prevãzute la <>art. 7 din Legea nr. 203/1999 şi inspectorii de munca din cadrul Inspecţiei Muncii potrivit <>art. 23 din Legea nr. 108/1999 privind înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 18
Comunicarea între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul de Interne referitoare la acordarea avizului pentru încadrarea în munca a strãinilor, eliberarea, evidenta şi anularea permiselor de munca se stabilesc prin protocoale încheiate între aceste ministere.
ART. 19
Modelul permisului de munca este prezentat în anexa nr. 4.
ART. 20
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentele norme.



ANEXA 1


la norme
--------

ROMÂNIA
MINISTERUL MUNCII ŞI PROTECŢIEI SOCIALE

AVIZ

În baza cererii înregistrate cu nr. ............ din ............. şi a documentaţiei depuse de ........................., cu sediul/domiciliul în .........................., nr. de înmatriculare în registrul comerţului ................., codul fiscal .................,
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale avizeazã favorabil acordarea vizei pentru angajare în munca în România domnului/doamnei ............., nãscut/nascuta la data de .............. în localitatea ................, ţara ......................., cu domiciliul în ........................ .

Semnatura*)
şi
ştampila

Nr. ......... data ............

-----------
*) Persoana imputernicita sa semneze documentul, desemnatã prin ordin al ministrului muncii şi protecţiei sociale.





ANEXA 2


la norme
--------

ROMÂNIA
MINISTERUL MUNCII ŞI PROTECŢIEI SOCIALE

AVIZ

În baza cererii înregistrate cu nr. ........... din .............. şi a documentaţiei depuse de ........................., cu sediul/domiciliul în .........................., nr. de înmatriculare în registrul comerţului ..............., codul fiscal ....................,
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale avizeazã favorabil încadrarea în munca în România a domnului/doamnei ......................, cetãţean al Republicii Moldova, nãscut/nascuta la data de ........................ în localitatea ....................., ţara ............................., cu domiciliul în .............................. .

Semnatura*)
şi
ştampila

Nr. ...... data ..........

-------------
*) Persoana imputernicita sa semneze documentul, desemnatã prin ordin al ministrului muncii şi protecţiei sociale.





ANEXA 3


la norme
--------

CAMERA DE COMERŢ
ŞI INDUSTRIE TERITORIALĂ
Oficiul registrului comerţului
din judeţul ........./municipiul Bucureşti

CERTIFICAT
În conformitate cu prevederile <>Legii nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicatã,
noi (oficiul registrului comerţului de pe lângã camera de comerţ şi industrie teritorialã) certificam prin prezenta ca Societatea Comercialã ......................., cu sediul în ................................., este înmatriculatã în registrul comerţului sub nr. .............., având ca obiect de activitate: ..................................................................................... .
De asemenea, confirmãm ca în registrul comerţului are înscrise urmãtoarele menţiuni:
- falimente; - fals;
- condamnãri; - concurenta neloialã;
- amenzi; - alte abateri.
- abuz de încredere;

Oficiul Registrului comerţului
din judeţul ...../municipiul Bucureşti
..................................
(semnatura persoanei autorizate şi ştampila)




ANEXA 4


la norme
--------

Fila 1

- recto - - verso -


┌─────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│ ROMÂNIA │ │
│ MINISTERUL MUNCII ŞI PROTECŢIEI │ │
│ SOCIALE │ │
│ │ │
│┌────┐ │ Este salariat la ................. │
││foto│ PERMIS DE MUNCA │ .................................. │
│└────┘ │ cu sediul în ..................... │
│ Seria ... nr. ... │ .................................. │
│ │ în funcţia de .................... │
│ Semnatura*) Numele ................ │ .................................. │
│ şi Prenumele ............. │ Data emiterii .................... │
│ ştampila Data naşterii ......... │ │
│ Locul naşterii ........ │ │
│ Cetãţenia ............. │ │
│ Pasaport seria ... nr.. │ │
│ Eliberat la data │ │
│ de .................... │ │
│ Valabil pana la data │ │
│ de .................... │ │
│ │ │
└─────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘

Fila 2

- recto - - verso -
┌─────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│ Anul │ Anul │
├───────────────────┬─────────────────┼──────────────────┬──────────────────┤
│ │ │ │ │
│ VIZA │ VIZA │ VIZA │ VIZA │
│ Semestrul I │ Semestrul II │ Semestrul I │ Semestrul II │
│ │ │ │ │
├───────────────────┴─────────────────┼──────────────────┴──────────────────┤
│ Anul │ Anul │
├───────────────────┬─────────────────┼──────────────────┬──────────────────┤
│ │ │ │ │
│ VIZA │ VIZA │ VIZA │ VIZA │
│ Semestrul I │ Semestrul II │ Semestrul I │ Semestrul II │
│ │ │ │ │
└───────────────────┴─────────────────┴──────────────────┴──────────────────┘



--------------
*) Persoana imputernicita sa semneze documentul, desemnatã prin ordin al ministrului muncii şi protecţiei sociale.

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016