Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
HOTARARE nr. 420 din 24 iulie 1998 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar
ART. 1 <>Hotãrârea Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului roman trimis în strãinãtate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 154 din 19 iulie 1995, modificatã şi completatã prin Hotãrârea Guvernului nr. 606/1996, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 177 din 5 august 1996, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 1 litera j) va avea urmãtorul cuprins: "j) asigurarea protecţiei demnitarilor romani pe timpul cat aceştia se deplaseaza în strãinãtate de cãtre personalul specializat din cadrul Serviciului de Protecţie şi Paza sau din alte unitãţi din sistemul de apãrare, ordine publica şi siguranta nationala, dacã în sistemele respective este prevãzutã o asemenea activitate;"
2. La articolul 1, dupã litera j) se introduce litera k) cu urmãtorul cuprins: "k) exercitii, aplicaţii, ateliere de lucru, controale la unitãţile militare participante la misiuni de menţinere a pãcii, cursuri la şcoli şi academii militare."
3. Articolul 4 va avea urmãtorul cuprins: "Art. 4. - (1) Ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice, precum şi alte instituţii publice pot trimite în strãinãtate, în cadrul delegatiilor proprii, şi salariaţi ai altor instituţii publice, cu aprobarea conducerii unitãţilor de la care provin, precum şi alţi specialişti cu care s-au încheiat convenţii civile de prestãri de servicii în condiţiile legii, în mãsura în care prin convenţiile civile respective s-a prevãzut acest lucru; cheltuielile de deplasare aferente, cu excepţia drepturilor prevãzute la art. 5 alin. (1) lit. B, se suporta de cãtre unitatea trimitatoare. (2) Pe timpul deplasarii în strãinãtate, în condiţiile prezentei hotãrâri, primul-ministru, miniştrii de stat şi miniştrii pot beneficia, la cererea acestora, de asistenta medicalã prestatã de personal medical roman de specialitate, cheltuielile de deplasare aferente personalului medical, cu excepţia drepturilor prevãzute la art. 5 alin. (1) lit. B, suportandu-se de cãtre unitatea trimitatoare."
4. Articolul 5 se completeazã cu alineatul (4) cu urmãtorul cuprins: "(4) Cadrele militare în activitate care se deplaseaza în strãinãtate în condiţiile prevãzute la alin. (1) lit. B.b) sunt eliberate din funcţii în temeiul art. 4 lit. a) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi beneficiazã pe timpul absentei din ţara de indemnizaţia lunarã în lei, calculatã în raport cu solda de baza."
5. La articolul 6, alineatul (1) se completeazã cu litera f) cu urmãtorul cuprins: "f) taxele de înscriere şi/sau de participare la congrese, conferinţe, simpozioane, seminarii, colocvii sau la alte reuniuni, precum şi la manifestãri ştiinţifice, culturale, artistice, sportive şi altele asemenea, în condiţiile stabilite de organizatori."
6. Alineatul (3) al articolului 10 va avea urmãtorul cuprins: "(3) Transportul delegatiilor conduse de cãtre primul-ministru se poate face şi cu avioane care efectueazã curse speciale. De asemenea, în cazuri urgente, cu aprobarea primului-ministru, se pot deplasa în strãinãtate cu avioane care efectueazã curse speciale şi delegatiile conduse de cãtre miniştrii de stat, miniştri, secretarul general al Guvernului şi de şeful Statului Major General al Armatei."
7. Articolul 10 se completeazã cu alineatul (8) cu urmãtorul cuprins: "(8) Pentru îndeplinirea programului stabilit se pot închiria atât mijloace de transport, în vederea deplasarii în grup, în interiorul tarii de destinaţie, cat şi diferite mijloace de comunicaţii, cu acordul prealabil al conducatorului unitãţii trimitatoare, decontarea cheltuielilor aferente urmând sa se facã, potrivit legii, pe baza de documente justificative." 8. Alineatul (1) al articolului 11 va avea urmãtorul cuprins: "Art. 11. - (1) Valuta necesarã pentru acoperirea unor eventuale cheltuieli neprevãzute, precum şi a celor pentru convorbiri telefonice, telex, comisioane de schimb, diferenţe de tarif la cazare şi altele asemenea, necesare îndeplinirii misiunii, se acorda în limita unei sume de pana la 50% din totalul diurnei şi al plafonului de cazare la care are dreptul personalul."
9. Anexa se înlocuieşte cu anexa la prezenta hotãrâre.
ART. 2 <>Hotãrârea Guvernului nr. 518/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare şi cu cele aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o noua numerotare.
PRIM-MINISTRU RADU VASILE
Contrasemneazã: --------------- p. Ministrul afacerilor externe, Elena Zamfirescu, secretar de stat
p. Ministrul finanţelor, Dan Radu Rusanu, secretar de stat
Secretarul general al Guvernului, Radu Stroe
p. Ministrul muncii şi protecţiei sociale, Norica Nicolai, secretar de stat
Ministru de interne, Gavril Dejeu
p. Ministru de stat, ministrul apãrãrii naţionale, Constantin Degeratu, secretar de stat
B. Încadrarea personalului în categorii de diurna şi plafoane de cazare
I. Categorii de diurna În categoria a II-a (coeficient 1,60) se încadreazã: miniştrii, secretarii de stat, secretarii generali, subsecretarii de stat, personalul încadrat în funcţii asimilate acestora prin acte normative, precum şi prefectii, subprefectii, primarul general şi viceprimarul Capitalei, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, ambasadorii, academicienii şi membrii corespondenti ai Academiei Romane, prim-locţiitorul şi loctiitorii şefului Statului Major General al Armatei, loctiitorii secretarilor de stat din cadrul unitãţilor care au aceste funcţii. Pentru personalul încadrat în funcţii superioare diurna se majoreazã astfel: - cu 20% pentru miniştrii de stat; - cu 50% pentru primul-ministru. În categoria I (coeficient 1,00) se încadreazã restul personalului.
II. Plafoane de cazare Plafonul A (coeficient 1,00) la care se încadreazã personalul prevãzut la categoria I de diurna. Plafonul B (coeficient 2,00) la care se încadreazã personalul prevãzut la categoria a II-a de diurna.
NOTA: a) Primul-ministru, miniştrii de stat, precum şi ceilalţi membri ai Guvernului beneficiazã de diurna în cuantum integral, indiferent de condiţiile în care are loc deplasarea. b) Personalul care asigura protecţia nemijlocitã a demnitarilor, în funcţie de importanta misiunii şi de situaţia concretã, poate beneficia, de la caz la caz, de acelaşi plafon de cazare ca şi persoana cãreia îi asigura protecţia.
----------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email