Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 417 din 4 august 1997  pentru modificarea si completarea   Hotararii Guvernului nr. 107/1992 privind infiintarea Regiei Autonome Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 417 din 4 august 1997 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 107/1992 privind infiintarea Regiei Autonome "LOCATO"

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 194 din 13 august 1997
Guvernul României hotãrãşte:

ART. 1
<>Hotãrârea Guvernului nr. 107/1992 privind înfiinţarea Regiei Autonome "LOCATO", publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 42 din 17 martie 1992, modificatã prin <>Legea nr. 83/1995 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 166 din 31 iulie 1995, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 1 alineatul 3 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Regia Autonomã <<LOCATO>> funcţioneazã pe baza de gestiune economicã şi autonomie financiarã în condiţii de eficienta economicã."
2. Articolul 3 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - Obiectul de activitate al Regiei Autonome <<LOCATO>> îl constituie:
a) închirierea spaţiilor de locuit şi cu alta destinaţie decât cea de locuit, precum şi prestarea de servicii, la cerere, în principal pentru misiunile diplomatice, oficiile consulare, reprezentantele organizaţiilor internaţionale interguvernamentale acreditate în România şi personalul acestora, precum şi pentru alte persoane juridice şi fizice strãine care îşi desfãşoarã activitatea în România, denumite în continuare beneficiari strãini;
b) închirierea, pe baza unei analize a oportunitãţii, cãtre persoane juridice romane, a spaţiilor locative ce nu sunt solicitate de beneficiarii strãini prevãzuţi la lit. a), în condiţiile şi la nivelul tarifelor existente pe piata imobiliarã;
c) dezvoltarea fondului locativ prin executarea de construcţii noi şi extinderea celor existente;
d) executarea lucrãrilor de reparaţii la bunurile mobile şi imobile închiriate sau proprietatea persoanelor fizice şi juridice strãine şi romane, la cererea şi în contul acestora, în limita disponibilitãţilor materiale, financiare şi de forta de munca.
Detalierea obiectului de activitate al Regiei Autonome <<LOCATO>> se face prin regulamentul de organizare şi funcţionare, ce constituie parte integrantã din prezenta hotãrâre."
3. Articolul 4 se completeazã cu un nou alineat, care va avea urmãtorul cuprins:
"Ministerul Afacerilor Externe, în funcţie de interesele statului roman, va stabili condiţiile specifice de închiriere în cazurile în care acestea se impun şi, în caz de nevoie, va propune Guvernului mãsurile care trebuie luate pentru recuperarea debitelor înregistrate din neplata chiriilor şi a penalitatilor de întârziere de cãtre misiunile diplomatice, oficiile consulare şi membrii acestora."
4. Dupã articolul 4 se introduce articolul 4^1, care va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4^1. - Regia Autonomã <<LOCATO>> va deschide conturi în lei şi în valuta şi va întocmi anual bugetul de venituri şi cheltuieli, bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi, conform legii."
ART. 2
Regulamentul de organizare şi funcţionare a Regiei Autonome "LOCATO", prevãzut în anexa la <>Hotãrârea Guvernului nr. 107/1992 , se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 4 punctul 4.1 se completeazã cu doua noi alineate, care vor avea urmãtorul cuprins:
"Spaţiile neacceptate la închiriere de cãtre beneficiarii strãini prevãzuţi la alin. 3 se pot închiria, pe baza unei selectii riguroase, persoanelor juridice romane în condiţiile şi la nivelul tarifelor existente pe piata imobiliarã, stabilite de consiliul de administraţie; în contractele de închiriere se va prevedea posibilitatea rezilierii în cazul în care spaţiile respective sunt solicitate de misiuni diplomatice, oficii consulare ori reprezentante ale organizaţiilor internaţionale interguvernamentale.
Apartamentele din blocurile pentru locuinţe aflate în patrimoniul regiei autonome, care nu sunt acceptate de beneficiarii strãini sau persoanele juridice romane, vor fi transferate, cu plata ori prin schimb, cãtre instituţiile specializate în administrarea fondului locativ."
2. Articolul 4 punctul 4.2 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"4.2. Executarea lucrãrilor de întreţinerea curenta şi periodicã, precum şi amenajarea spaţiilor acceptate spre închiriere; cheltuielile privind întreţinerea şi repararea suprafeţelor locative închiriate sau care urmeazã sa fie închiriate beneficiarilor strãini sunt în sarcina regiei autonome, fiind incluse ca element de cheltuieli la stabilirea tarifelor de închiriere. De asemenea, în sarcina regiei autonome sunt şi cheltuielile ocazionate de mutarea locatarilor în vederea eliberãrii unor spaţii care pot fi închiriate. Lucrãrile de orice natura, devenite necesare din culpa chiriaşilor, sunt în sarcina acestora.
Costul transformãrilor şi al amenajãrilor la construcţii şi instalaţii, executate la cererea chiriaşilor, precum şi cel al readucerii fondului locativ la starea iniţialã vor fi suportate de aceştia."
3. Articolul 4 punctul 4.3 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"4.3. Executarea lucrãrilor de proiectare, consulting, construcţii, reparaţii şi întreţinere la bunurile mobile şi imobile închiriate sau proprietatea beneficiarilor strãini, persoanelor juridice şi fizice romane, la cererea şi în contul acestora."
4. Articolul 4 punctul 4.4 se abroga.
5. Articolul 4 punctul 4.6 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"4.6. Organizarea administrãrii imobilelor, folosite în comun de mai mulţi chiriaşi, pentru asigurarea caldurii, a apei calde menajere, curãţeniei pãrţilor comune şi a altor servicii, cu recuperarea integrala a cheltuielilor de la locatari prin cote de întreţinere sau chirii."
6. Articolul 4 punctul 4.7 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"4.7. Prestarea unor servicii cu forte proprii sau în calitate de intermediar, la cererea şi în contul beneficiarilor strãini, privind înmatricularea şi radierea din circulaţie a autovehiculelor, instruirea în vederea sustinerii examenelor de conducãtor auto, executarea de tiparituri şi imprimate, asigurarea de combustibil, carburanţi, lubrifianţi şi alte materiale sau produse solicitate."
7. Articolul 4 punctul 4.8 alineatul 4 se abroga.
8. La articolul 4 se introduc punctele 4.9, 4.10 şi 4.11, care vor avea urmãtorul cuprins:
"4.9. Desfãşurarea activitãţii de intermediere a închirierii spaţiilor locative, în condiţiile legii, cu persoane juridice sau fizice romane pentru exploatarea în comun a unor spaţii locative proprietatea acestora, în vederea satisfacerii unor cereri de spaţii ale beneficiarilor strãini, precum şi ale unor persoane juridice romane.
În acest scop, Regia Autonomã <<LOCATO>> se poate asocia cu persoane juridice sau fizice romane care deţin în proprietate terenuri, pentru construirea de noi spaţii locative pe care sa le exploateze în comun, în condiţii de eficienta economicã.
4.10. Valorificarea, în condiţiile legii, prin vânzare cãtre persoanele juridice şi fizice strãine şi romane a materialelor rãmase disponibile din activitatea de construcţii-reparaţii.
4.11. La propunerea consiliului de administraţie, managerul regiei autonome este autorizat sa aplice strategii şi politici de dezvoltare a activitãţii şi cu alte prestãri de servicii sau lucrãri, impuse de utilizarea integrala a patrimoniului, a personalului angajat, cu obligaţia obţinerii de profit."
9. Articolul 7 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - Conducerea Regiei Autonome <<LOCATO>> este asigurata de manager, care este directorul general al regiei autonome şi preşedintele consiliului de administraţie."
10. Articolul 8 alineatul 1 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Consiliul de administraţie se numeşte prin ordin al ministrului afacerilor externe şi este format din 9 persoane, dupã cum urmeazã:
- manager - preşedinte;
- reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Ministerului Afacerilor Externe şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti;
- jurişti, economişti, ingineri, tehnicieni şi alţi specialişti."
11. Articolul 9 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - Atribuţiile stabilite prin lege, competentele şi rãspunderile consiliului de administraţie se detaliazã prin regulamentul de organizare şi funcţionare a acestuia."
12. Articolul 10 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - Activitatea curenta a regiei autonome este condusã de manager, care este desemnat pe baza concursului de selecţie organizat în condiţiile prevãzute de lege.
Managerul asigura organizarea, conducerea şi gestionarea activitãţii regiei autonome, pe baza unor obiective şi criterii de performanta cuantificabile.
Pentru realizarea criteriilor de performanta managerul deţine deplina putere în conducerea, organizarea şi gestionarea activitãţii regiei autonome."
13. Articolul 13 se abroga.
14. Articolul 14 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 14. - Bilanţul contabil anual şi contul de profit şi pierderi al regiei autonome se aproba conform legii şi se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a."
ART. 3
<>Hotãrârea Guvernului nr. 107/1992 privind înfiinţarea Regiei Autonome "LOCATO", publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 42 din 17 martie 1992, cu modificãrile ulterioare şi cu modificãrile aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica, dându-se textelor o noua numerotare.

PRIM-MINISTRU
VICTOR CIORBEA

Contrasemneazã:
---------------
Ministru de stat,
ministrul afacerilor externe,
Adrian Severin

Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Mircea Ciumara

---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016