Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 413 din 23 martie 2004  privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Turism    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 413 din 23 martie 2004 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Turism

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 273 din 29 martie 2004
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 8 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 11/2004 privind stabilirea unor mãsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Autoritatea Naţionalã pentru Turism este organul de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridicã, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, prin care acesta îşi realizeazã atribuţiile în domeniul turismului.
(2) Autoritatea Naţionalã pentru Turism este instituţie publicã, finanţatã de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, cu sediul în municipiul Bucureşti, bd. Dinicu Golescu nr. 38, sectorul 1.
ART. 2
Autoritatea Naţionalã pentru Turism îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfãşurarea activitãţii de turism în România, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 755/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 3
(1) Autoritatea Naţionalã pentru Turism are urmãtoarele atribuţii principale:
a) implementeazã politicile de aplicare a strategiei naţionale în domeniul turismului;
b) aplicã strategiile de dezvoltare a infrastructurilor de turism;
c) fundamenteazã şi elaboreazã necesarul de fonduri de la bugetul de stat pentru domeniul sãu de activitate;
d) organizeazã şi realizeazã activitatea de promovare turisticã a României atât pe piaţa internã, cât şi pe pieţele externe, prin activitãţi specifice reprezentanţelor de promovare turisticã din ţarã şi din strãinãtate, înfiinţate cu aprobarea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului;
e) organizeazã congrese, colocvii, simpozioane şi alte acţiuni similare, în ţarã şi în strãinãtate, în domeniul turismului;
f) organizeazã evidenţa, atestarea şi monitorizarea valorificãrii şi protejãrii patrimoniului turistic, conform legii;
g) realizeazã politica de promovare şi dezvoltare a turismului, pe baza programelor anuale de marketing şi promovare a turismului şi a Programului de dezvoltare a produselor turistice;
h) autorizeazã agenţii economici şi personalul de specialitate din turism, respectiv licenţiazã agenţii de turism, clasificã structurile de primire turistice, breveteazã personalul de specialitate;
i) efectueazã controlul calitãţii serviciilor din turism.
(2) Autoritatea Naţionalã pentru Turism îndeplineşte orice alte atribuţii stabilite prin acte normative pentru domeniul sãu de activitate.
(3) Autoritatea Naţionalã pentru Turism, corespunzãtor obiectului sãu de activitate, se substituie Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului în toate drepturile şi obligaţiile decurgând din raporturile juridice ale acestuia cu terţii, inclusiv în litigiile aflate pe rol la instanţele judecãtoreşti având ca obiect soluţionarea proceselor-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.
ART. 4
Cheltuielile necesare pentru activitãţile desfãşurate de Autoritatea Naţionalã pentru Turism se suportã integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
ART. 5
(1) Autoritatea Naţionalã pentru Turism elaboreazã programe anuale privind promovarea turismului şi dezvoltarea produselor turistice, care se aprobã potrivit legii.
(2) În cadrul programelor privind promovarea turismului şi dezvoltarea produselor turistice se pot finanţa şi cheltuielile de deplasare pentru reprezentanţii mass-media.
(3) Programele prevãzute la alin. (1) vor cuprinde obiective realizabile în colaborare cu consiliile judeţene şi locale, precum şi cu asociaţii/fundaţii recunoscute ca fiind de utilitate publicã în domeniul turismului, în conformitate cu reglementãrile legale în vigoare.
(4) Finanţarea programelor prevãzute la alin. (1) se face de la bugetul de stat, prin bugetul Autoritãţii Naţionale pentru Turism, în limita sumelor aprobate prin legile bugetare anuale.
(5) Autoritatea Naţionalã pentru Turism coordoneazã şi urmãreşte atât realizarea obiectivelor din programele anuale, cât şi justificarea sumelor primite de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
ART. 6
Regulamentul de organizare şi funcţionare şi structura organizatoricã a Autoritãţii Naţionale pentru Turism se aprobã prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului.
ART. 7
(1) Numãrul maxim de posturi pentru funcţionarea Autoritãţii Naţionale pentru Turism este de 94, inclusiv demnitarul.
(2) În cadrul numãrului maxim de posturi aprobat, Autoritatea Naţionalã pentru Turism poate organiza reprezentanţe de promovare turisticã cu sediul în ţarã şi în strãinãtate, fãrã personalitate juridicã, a cãror înfiinţare şi ale cãror atribuţii sunt stabilite prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului.
(3) Activitatea reprezentanţelor de promovare turisticã se poate desfãşura în spaţii închiriate în condiţiile legii, cu suportarea cheltuielilor de cãtre Autoritatea Naţionalã pentru Turism.
ART. 8
(1) Autoritatea Naţionalã pentru Turism este condusã de un preşedinte cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului.
(2) Salarizarea preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Turism şi acordarea celorlalte drepturi se fac conform prevederilor aplicabile persoanelor care ocupã funcţii de demnitate publicã.
ART. 9
(1) Preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Turism are urmãtoarele atribuţii şi competenţe:
a) asigurã conducerea operativã a Autoritãţii Naţionale pentru Turism;
b) reprezintã Autoritatea Naţionalã pentru Turism în relaţiile cu terţii şi semneazã actele ce o angajeazã faţã de aceştia;
c) angajeazã şi concediazã personalul unitãţii, în condiţiile legii;
d) încheie contracte individuale de muncã şi dispune mãsuri cu privire la modificarea, executarea, suspendarea şi încetarea acestora, cu respectarea legislaţiei în vigoare, pentru posturile care vor fi încadrate cu personal contractual;
e) exercitã orice atribuţii care îi revin conform prevederilor legale şi regulamentului de organizare şi funcţionare.
(2) În exercitarea atribuţiilor sale, preşedintele emite decizii.
(3) Pentru fondurile primite de la bugetul de stat, preşedintele este ordonator terţiar de credite.
ART. 10
(1) Pentru desfãşurarea activitãţii, Autoritatea Naţionalã pentru Turism preia în administrare de la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului unele bunuri aflate în patrimoniul acestuia.
(2) Predarea-primirea bunurilor prevãzute la alin. (1) se face prin protocol încheiat în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
(3) Autoritatea Naţionalã pentru Turism are în dotare pentru activitãţile specifice un parc auto stabilit conform anexei care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 11
(1) La înfiinţarea Autoritãţii Naţionale pentru Turism, personalul acesteia se constituie din personal preluat de la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în condiţiile legii.
(2) Conform prevederilor <>art. 13 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 11/2004 privind stabilirea unor mãsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale, personalul Autoritãţii Naţionale pentru Turism îşi menţine, pânã la data intrãrii în vigoare a noii legi a salarizãrii personalului din instituţiile publice, nivelul salarizãrii prevãzut prin actele normative în vigoare.
ART. 12
Autoritatea Naţionalã pentru Turism poate sã încheie contracte sau convenţii cu alte organisme şi cu agenţi economici din ţarã şi din strãinãtate, în vederea colaborãrii şi cooperãrii pe plan naţional sau internaţional în domeniul sãu de activitate, în condiţiile legii.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:
--------------
Ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului,
Miron Tudor Mitrea

Ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei,
Elena Dumitru

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Bucureşti, 23 martie 2004.
Nr. 413.


ANEXĂ



PARCUL AUTO
pentru activitãţi specifice
(Autoritatea Naţionalã de Turism)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Tipul mijlocului Numãrul maxim Consumul maxim
crt. Activitatea de transport (bucãţi) de carburanţi/
autovehicul
(litri/lunã)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Demnitari
Preşedinte (cu rang
de secretar de stat) - Autoturism 1 300
2. Transport delegaţii - Microbuz 1 450
3. Inspecţie şi control - Autoturism 2 450
4. Reprezentanţe de
promovare şi informare
turisticã în strãinãtate
(Hotãrârea Guvernului
nr. 1.363/2001) - Autoturism 20 150
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016