Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 41 din 25 ianuarie 2012  pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 224/2008 privind stabilirea cadrului general de implementare a masurilor cofinantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 41 din 25 ianuarie 2012 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 224/2008 privind stabilirea cadrului general de implementare a masurilor cofinantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 93 din 6 februarie 2012

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. I
    Hotãrârea Guvernului nr. 224/2008 privind stabilirea cadrului general de implementare a mãsurilor cofinanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Ruralã prin Programul Naţional de Dezvoltare Ruralã 2007-2013, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 176 din 7 martie 2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. La articolul 2 alineatul (2), litera o) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "o) grup de acţiune localã - GAL - parteneriat local, alcãtuit din reprezentanţi ai instituţiilor şi autoritãţilor publice, ai sectorului privat şi ai societãţii civile, constituit potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 246/2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;"
    2. La articolul 6, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(2^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), cheltuielile de consultanţã pentru întocmirea dosarului cererii de finanţare se pot deconta integral în cadrul unei singure tranşe de platã."
    3. La articolul 12^1, dupã alineatul (3) se introduc douã noi alineate, alineatele (4) şi (5), cu urmãtorul cuprins:
    "(4) GAL-urile pot solicita APDRP un avans de maximum 20% din totalul costurilor aferente funcţionãrii, animãrii teritoriului şi dobândirii de competenţe, cu condiţia constituirii unei garanţii bancare sau unei garanţii echivalente emise de o instituţie financiarã nebancarã înscrisã în Registrul Special al Bãncii Naţionale a României corespunzãtoare procentului de 110% din valoarea avansului.
    (5) În cazul beneficiarilor prevãzuţi la alin. (3), APDRP va efectua plata avansului în contul acestora deschis la Trezoreria Statului sau la o bancã comercialã."
    4. La capitolul II, titlul punctului II.3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "II.3. Reguli privind mãsurile de asistenţã tehnicã, formare profesionalã, submãsura 431-1 "Construcţie parteneriate public-private", fazele 1, 2 şi 3, şi submãsura 431-2 "Funcţionarea grupului de acţiune localã, dobândirea de competenţe şi animarea teritoriului" din cadrul mãsurii 4.31 "Funcţionarea grupurilor de acţiune localã-LEADER", mãsura 4.1 "Implementarea strategiilor de dezvoltare localã", precum şi mãsura 4.21 "Implementarea proiectelor de cooperare""
    5. La articolul 18, alineatele (1), (4) şi (5) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 18. - (1) AM-PNDR este autoritatea direct responsabilã cu implementarea mãsurilor 111 "Formare profesionalã - training, informare şi difuzare de cunoştinţe", 143 "Furnizarea de servicii de consiliere şi consultanţã pentru agricultori", 4.31, cu submãsurile 431-1 "Construcţie parteneriate public-private", fazele 1, 2 şi 3, şi 431-2 "Funcţionarea grupului de acţiune localã, dobândirea de competenţe şi animarea teritoriului", conform reglementãrilor în vigoare, precum şi a mãsurii 511 "Asistenţã tehnicã".
    ..............................................................................................
    (4) Pentru implementarea mãsurilor 111 "Formare profesionalã - training, informare şi difuzare de cunoştinţe", 143 "Furnizarea de servicii de consiliere şi consultanţã pentru agricultori", a submãsurii 431-1 "Construcţie parteneriate public-private", fazele 1, 2 şi 3, a submãsurii 431-2 "Funcţionarea grupului de acţiune localã, dobândirea de competenţe şi animarea teritoriului", a mãsurii 4.1 "Implementarea strategiilor de dezvoltare localã", a mãsurii 4.21 "Implementarea proiectelor de cooperare", precum şi a mãsurii 511 "Asistenţã tehnicã" se vor elabora manuale de proceduri care vor conţine instrucţiuni de coordonare, supervizare, avizare şi monitorizare a proiectelor.
    (5) Plata proiectelor finanţate în cadrul mãsurilor 111 "Formare profesionalã - training, informare şi difuzare de cunoştinţe", 143 "Furnizarea de servicii de consiliere şi consultanţã pentru agricultori", a submãsurii 431-1 "Construcţie parteneriate public-private", fazele 1, 2 şi 3, a submãsurii 431-2 "Funcţionarea grupului de acţiune localã, dobândirea de competenţe şi animarea teritoriului", a mãsurii 4.21 "Implementarea proiectelor de cooperare", precum şi în cadrul mãsurii 511 "Asistenţã tehnicã" se face fãrã a limita numãrul tranşelor de platã."
    6. La articolul 18 alineatul (2), litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "a) pentru mãsurile 111 "Formare profesionalã - training, informare şi difuzare de cunoştinţe", 143 "Furnizarea de servicii de consiliere şi consultanţã pentru agricultori" - la nivel central, prin AM-PNDR, iar la nivel judeţean şi al municipiului Bucureşti, prin compartimentele de dezvoltare ruralã judeţene, denumite în continuare CDRJ;"
    7. La articolul 18 alineatul (2), dupã litera b) se introduc trei noi litere, literele b1)-b3), cu urmãtorul cuprins:
    "b^1) pentru submãsura 431-2 "Funcţionarea grupului de acţiune localã, dobândirea de competenţe şi animarea teritoriului", etapa de selecţie a grupurilor de acţiune localã, prin AM-PNDR, iar pentru funcţionarea GAL-urilor se va încheia un contract de finanţare între GAL şi centrele regionale de plãţi pentru dezvoltare ruralã şi pescuit ale APDRP, aferent regiunii în care se aflã teritoriul acoperit de GAL;
    b^2) pentru mãsura 4.1 "Implementarea strategiilor de dezvoltare localã" de cãtre APDRP;
    b^3) pentru mãsura 4.21 "Implementarea proiectelor de cooperare, prin:
    (i) AM-PNDR, numai pentru selecţia proiectelor de cooperare depuse de GAL-urile care nu au fost menţionate în strategiile de dezvoltare localã la momentul depunerii acestora;
    (ii) APDRP, pentru încheierea angajamentelor legale şi implementarea proiectelor de cooperare ce nu au fost menţionate în strategiile de dezvoltare localã, selectate de AM-PNDR;
    (iii) APDRP, pentru implementarea proiectelor de cooperare menţionate în strategiile de dezvoltare localã;
    (iv) GAL, pentru selecţia proiectelor de cooperare depuse de GAL-urile menţionate în strategiile de dezvoltare localã la momentul depunerii acestora."
    8. La articolul 18 alineatul (2), litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "c) pentru mãsura <<Asistenţã tehnicã>>, prin:
    (i) AM-PNDR, pentru nevoile de asistenţã tehnicã proprii, pentru cele ale CDRJ, ale organismului de certificare, ale autoritãţii competente şi ale altor organisme implicate în derularea programului;
    (ii) APDRP - Direcţia de asistenţã tehnicã, pentru nevoile de asistenţã tehnicã proprii ale APDRP, pentru cele ale organismului de coordonare, ale APIA, ale inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare şi ale altor organisme cãrora le vor fi delegate funcţii ale APDRP."
    9. La articolul 18, dupã alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (5^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(5^1) Plata proiectelor de investiţii aferente mãsurilor din axele 1 şi 3, finanţate în cadrul mãsurii 4.1 "Implementarea strategiilor de dezvoltare localã", se realizeazã corespunzãtor procedurii de plãţi specifice fiecãrei mãsuri din aceste axe."
    10. Anexa nr. 3 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    ART. II
    Dispoziţiile art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 224/2008 privind stabilirea cadrului general de implementare a mãsurilor cofinanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Ruralã prin Programul Naţional de Dezvoltare Ruralã 2007-2013, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se aplicã numai în cazul proiectelor/contractelor încheiate dupã intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri.


                                 PRIM-MINISTRU
                                    EMIL BOC

                                Contrasemneazã:
                                ---------------
                             Ministrul agriculturii
                             şi dezvoltãrii rurale,
                                 Valeriu Tabãrã

                        Ministrul economiei, comerţului
                            şi mediului de afaceri,
                                   Ion Ariton

                         Ministrul afacerilor europene,
                                 Leonard Orban

                         Ministrul finanţelor publice,
                              Gheorghe Ialomiţianu

    Bucureşti, 25 ianuarie 2012.
    Nr. 41.


    ANEXĂ
    -----
(Anexa nr. 3 la Hotãrârea Guvernului nr. 224/2008)
--------------------------------------------------


            ALOCARE INDICATIVĂ PENTRU MĂSURILE DE DEZVOLTARE RURALĂ
          (în euro, pentru întreaga perioadã de programare 2007-2013)




 ┌──────────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
 │ Mãsura/Axa │ Cost total │ Cheltuiala publicã │ Cheltuiala │
 │ │ ├───────────────┬───────────────────────────────┤ privatã │
 │ │ │ Totalã │ din care: │ │
 │ │ ├───────────────┼───────────────┬───────────────┤ │
 │ │ │ │Contribuţie UE │ Cofinanţare │ │
 │ │ │ │ │ naţionalã │ │
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │111 - Formare profesionalã - training, │ │ │ │ │ │
 │informare şi difuzare de cunoştinţe │ 119.019.349│ 119.019.349│ 95.215.479│ 23.803.870│ 0│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │112 - Instalarea tinerilor fermieri │ 337.221.484│ 337.221.484│ 269.777.187│ 67.444.297│ 0│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │121 - Modernizarea exploataţiilor agricole│ 1.894.191.612│ 1.020.505.603│ 816.404.482│ 204.101.121│ 873.686.009│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │122 - Îmbunãtãţirea valorii economice a │ │ │ │ │ │
 │pãdurii │ 247.028.324│ 135.865.578│ 108.692.463│ 27.173.115│ 111.162.746│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │123 - Creşterea valorii adãugate a │ │ │ │ │ │
 │produselor agricole şi forestiere │ 2.761.626.432│ 1.092.682.409│ 874.145.927│ 218.536.482│ 1.668.944.023│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │125 - Îmbunãtãţirea şi dezvoltarea │ │ │ │ │ │
 │infrastructurii legate de dezvoltarea şi │ │ │ │ │ │
 │adaptarea agriculturii şi silviculturii │ 666.558.520│ 545.746.816│ 436.597.453│ 109.149.363│ 120.811.704│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │141 - Sprijinirea fermelor agricole de │ │ │ │ │ │
 │semisubzistenţã │ 476.077.390│ 476.077.390│ 380.861.912│ 95.215.478│ 0│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │142 - Înfiinţarea grupurilor de │ │ │ │ │ │
 │producãtori │ 138.855.905│ 138.855.905│ 111.084.724│ 27.771.181│ 0│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │143 - Furnizarea de servicii de consiliere│ │ │ │ │ │
 │şi consultanţã pentru agricultori │ 158.692.463│ 158.692.463│ 126.953.970│ 31.738.493│ 0│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │Total axa 1 │ 6.799.271.479│ 4.024.666.997│ 3.219.733.597│ 804.933.400│ 2.774.604.482│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │211 - Sprijin pentru zona montanã │ │ │ │ │ │
 │defavorizatã │ 607.754.544│ 607.754.544│ 498.358.726│ 109.395.818│ 0│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │212 - Sprijin pentru zone defavorizate - │ │ │ │ │ │
 │altele decât zona montanã │ 493.083.876│ 493.083.876│ 404.328.778│ 88.755.098│ 0│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │214 - Plãţi de agromediu │ 996.408.184│ 996.408.184│ 817.054.711│ 179.353.473│ 0│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │221 - Prima împãdurire a terenurilor │ │ │ │ │ │
 │agricole │ 263.610.733│ 229.341.338│ 188.059.897│ 41.281.441│ 34.269.395│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │Total axa 2 │ 2.360.857.337│ 2.326.587.942│ 1.907.802.112│ 418.785.830│ 34.269.395│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │312 - Sprijin pentru crearea şi │ │ │ │ │ │
 │dezvoltarea de microîntreprinderi │ 607.919.428│ 395.147.628│ 316.118.102│ 79.029.526│ 212.771.800│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │313 - Încurajarea activitãţilor turistice │ 597.353.960│ 388.280.074│ 310.624.059│ 77.656.015│ 209.073.886│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, │ │ │ │ │ │
 │îmbunãtãţirea serviciilor de bazã pentru │ │ │ │ │ │
 │economia şi populaţia ruralã şi punerea în│ │ │ │ │ │
 │valoare a moştenirii rurale │ 1.759.691.392│ 1.726.070.331│ 1.380.856.265│ 345.214.066│ 33.621.061│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │Total axa 3 │ 2.964.964.780│ 2.509.498.033│ 2.007.598.426│ 501.899.607│ 455.466.747│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │4.1. Implementarea strategiilor de │ │ │ │ │ │
 │dezvoltare localã │ 253.613.867│ 176.687.609│ 141.350.087│ 35.337.522│ 76.926.258│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │411. Creşterea competitivitãţii │ │ │ │ │ │
 │sectoarelor agricol şi forestier │ 114.037.050│ 59.299.266│ 47.439.413│ 11.859.853│ 54.737.784│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │412. Îmbunãtãţirea mediului şi a spaţiului│ │ │ │ │ │
 │rural │ 24.461.269│ 22.993.593│ 18.394.874│ 4.598.719│ 1.467.676│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │413. Calitatea vieţii şi diversificarea │ │ │ │ │ │
 │economiei rurale │ 115.115.548│ 94.394.750│ 75.515.800│ 18.878.950│ 20.720.798│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │4.21. Implementarea proiectelor de │ │ │ │ │ │
 │cooperare │ 5.661.702│ 4.840.755│ 3.872.604│ 968.151│ 820.947│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │4.31. Funcţionarea grupurilor de acţiune │ │ │ │ │ │
 │localã, dobândirea de competenţe şi │ │ │ │ │ │
 │animarea teritoriului │ 54.884.291│ 53.546.507│ 42.837.205│ 10.709.302│ 1.337.784│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │431-1. Construcţie parteneriate │ │ │ │ │ │
 │public-private │ 7.869.317│ 6.531.533│ 5.225.226│ 1.306.307│ 1.337.784│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │431-2. Funcţionarea grupurilor de acţiune │ │ │ │ │ │
 │localã, dobândirea de competenţe şi │ │ │ │ │ │
 │animarea teritoriului │ 47.014.974│ 47.014.974│ 37.611.979│ 9.402.995│ 0│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │Total axa 4 │ 314.159.860│ 235.074.871│ 188.059.896│ 47.014.975│ 79.084.989│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │Total axele 1, 2, 3, 4 │ 12.439.253.456│ 9.095.827.843│ 7.323.194.031│ 1.772.633.812│ 3.343.425.613│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │511. Asistenţã tehnicã │ 376.119.793│ 376.119.793│ 300.895.834│ 75.223.959│ 0│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │din care cheltuieli pentru reţeaua │ │ │ │ │ │
 │naţionalã de dezvoltare ruralã │ 30.089.584│ 30.089.584│ 24.071.667│ 6.017.917│ 0│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │- a) costuri de funcţionare │ 7.522.396│ 7.522.396│ 6.017.917│ 1.504.479│ 0│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │- b) plan de acţiune │ 22.567.188│ 22.567.188│ 18.053.750│ 4.513.438│ 0│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │611. Completãri pentru plãţi directe │ 625.136.100│ 625.136.100│ 500.108.880│ 125.027.220│ 0│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │Total PNDR (fãrã 611) │ 12.815.373.249│ 9.471.947.636│ 7.624.089.865│ 1.847.857.771│ 3.343.425.613│
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┤
 │Total general: │ 13.440.509.349│ 10.097.083.736│ 8.124.198.745│ 1.972.884.991│ 3.343.425.613│
 └──────────────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴───────────────┴───────────────┴───────────────┘



                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016