Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 404 din 29 martie 2006  privind organizarea si desfasurarea studiilor universitare de masterat    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 404 din 29 martie 2006 privind organizarea si desfasurarea studiilor universitare de masterat

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 319 din 10 aprilie 2006


În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 9 alin. (4) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezenta hotãrâre reglementeazã cadrul general privind organizarea şi desfãşurarea studiilor universitare de masterat, în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu dispoziţiile <>Ordonanţei de urgenţã nr. 75/2005 privind asigurarea calitãţii educaţiei.
ART. 2
Studiile universitare de masterat sunt delimitate, prin proceduri distincte de admitere şi de absolvire, faţã de celelalte cicluri de studii universitare.
ART. 3
(1) În conformitate cu prevederile legale, studiile de masterat reprezintã ciclul II al studiilor universitare şi constituie o etapã pregãtitoare obligatorie pentru studiile doctorale.
(2) Studiile universitare de masterat asigurã fie aprofundarea în domeniul studiilor de licenţã sau într-un domeniu apropiat, fie obţinerea de competenţe complementare în alte domenii, precum şi dezvoltarea capacitãţilor de cercetare ştiinţificã.
ART. 4
(1) Cunoştinţele generale, cunoştinţele de specialitate, competenţele generale, abilitãţile cognitive, competenţele de specialitate, prevãzute de lege, se stabilesc prin reglementãri proprii fiecãrui domeniu, prin regulamentele de studii masterale şi programele analitice, elaborate de fiecare instituţie de învãţãmânt superior care are dreptul legal de a organiza studii universitare de masterat, în concordanţã cu standardele elaborate în acest scop de Agenţia Românã pentru Asigurarea Calitãţii în Învãţãmântul Superior.
(2) Domeniile în care o instituţie de învãţãmânt poate organiza studii universitare de masterat sunt domeniile studiilor universitare de licenţã, precum şi alte domenii stabilite prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetãrii, la propunerea Agenţiei Române pentru Asigurarea Calitãţii în Învãţãmântul Superior.
(3) Instituţiile de învãţãmânt superior promoveazã interdisciplinaritatea în studiile universitare de masterat.

CAP. II
Instituţia Organizatoare de Studii Universitare de Masterat (I.O.S.U.M.)

ART. 5
(1) Studiile universitare de masterat se pot organiza numai de cãtre instituţiile de învãţãmânt superior acreditate, în cadrul facultãţilor sau departamentelor stabilite prin hotãrâre a Guvernului, care oferã studii universitare pentru mai multe cicluri de învãţãmânt sau numai pentru ciclul II.
(2) Pentru a organiza studii universitare de masterat, instituţiile de învãţãmânt superior menţionate la alin. (1) trebuie sã obţinã aprobarea Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii, prin ordin al ministrului, la propunerea Agenţiei Române pentru Asigurarea Calitãţii în Învãţãmântul Superior, pe baza evaluãrii periodice a capacitãţii instituţionale de a oferi un mediu integrat de învãţare şi cercetare, la nivel naţional sau internaţional.
(3) Evaluarea prevãzutã la alin. (2) se face la nivelul fiecãrei instituţii de învãţãmânt superior şi facultãţi/departament care organizeazã studiile universitare de masterat, pentru fiecare specializare de studii universitare de masterat, de cãtre Agenţia Românã pentru Asigurarea Calitãţii în Învãţãmântul Superior, prin proceduri specifice, având la bazã un sistem de criterii logistice, profesionale şi ştiinţifice.
(4) Instituţia de învãţãmânt superior care a primit dreptul de a organiza studii universitare de masterat într-unul sau mai multe domenii se numeşte Instituţie Organizatoare de Studii Universitare de Masterat, denumitã în continuare I.O.S.U.M. I.O.S.U.M. are obligaţia de a publica un raport anual privind ciclul de studii universitare de masterat.
(5) I.O.S.U.M. elaboreazã regulamentul de desfãşurare a studiilor universitare de masterat, cu respectarea prevederilor legale, în termen de 90 de zile de la obţinerea calitãţii de instituţie organizatoare de studii universitare de masterat.
ART. 6
(1) I.O.S.U.M. se poate asocia cu alte I.O.S.U.M. din ţarã sau strãinãtate pentru a realiza studii universitare de masterat în cooperare.
(2) Condiţiile minime necesare pentru ca o instituţie, din ţarã sau strãinãtate, sã se poatã asocia în vederea realizãrii, în cooperare, a unor studii universitare de masterat sunt:
a) sã aibã dreptul legal de a organiza studii universitare de masterat;
b) sã aplice sistemul de credite transferabile;
c) sã aibã implementat un sistem de asigurare a calitãţii.
(3) În situaţia prevãzutã la alin. (1), masterandul îşi poate desfãşura activitatea, pe baza unui acord scris între instituţiile organizatoare implicate, alternativ în ambele I.O.S.U.M.
Recunoaşterea stagiilor efectuate se face în conformitate cu regulamentele proprii ale I.O.S.U.M. care a înmatriculat masterandul.
(4) Acordul prevãzut la alin. (3) cuprinde cerinţele organizãrii şi desfãşurãrii masteratului în fiecare dintre cele douã I.O.S.U.M., în concordanţã cu rolul pe care fiecare parte şi-l asumã în cadrul programului comun de studii şi cu legislaţia specificã din fiecare ţarã.
(5) Acordul prevãzut la alin. (3) prevede recunoaşterea reciprocã a titlului ştiinţific de master de cãtre autoritãţile de resort din cele douã ţãri, pe baza competenţelor acestora şi în conformitate cu prevederile legale din fiecare ţarã.
ART. 7
(1) Studiile universitare de masterat fac obiectul procedurilor de asigurare internã şi externã a calitãţii stabilite pe baza bunelor practici europene.
(2) Asigurarea externã a calitãţii reprezintã activitãţile de evaluare, standardele, normele, mãsurile, procedurile stabilite de Agenţia Românã pentru Asigurarea Calitãţii în Învãţãmântul Superior.
(3) Asigurarea internã a calitãţii reprezintã activitãţile de autoevaluare, standardele, normele, mãsurile, procedurile stabilite de instituţia de învãţãmânt superior în vederea obţinerii, menţinerii şi îmbunãtãţirii calitãţii, pe baza elementelor prevãzute la alin. (2).
(4) Principalii responsabili de calitatea programelor de masterat sunt I.O.S.U.M., facultatea/departamentul în care se organizeazã acest program şi masterandul.
(5) Studiile universitare de masterat se desfãşoarã pe baza unui contract de studii masterale încheiat între masterand şi I.O.S.U.M. În contract sunt prevãzute drepturile şi obligaţiile fiecãrei pãrţi implicate în ciclul de studii universitare de masterat, astfel încât sã fie realizate cerinţele de asigurare a calitãţii.
(6) Modelul contractului de studii universitare de masterat se elaboreazã de fiecare I.O.S.U.M. în concordanţã cu prevederile regulamentului de organizare şi desfãşurare a masteratului şi cu respectarea legislaţiei în vigoare.
ART. 8
(1) În cazul nerespectãrii standardelor de calitate sau eticã profesionalã, Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii, pe baza unui raport de evaluare, întocmit de Agenţia Românã pentru Asigurarea Calitãţii în Învãţãmântul Superior, poate lua urmãtoarele mãsuri:
a) retragerea, pentru programele de masterat ce nu respectã standardele prevãzute în prezentul alineat, a dreptului I.O.S.U.M. de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi masteranzi, pentru o duratã egalã cu a ciclului studiilor universitare de masterat respective;
b) retragerea calitãţii de I.O.S.U.M.
(2) Redobândirea dreptului I.O.S.U.M. de a organiza concurs de admitere în ciclul de studii universitare de masterat sau a calitãţii de I.O.S.U.M. se poate obţine numai pe baza unui nou raport extern de evaluare al Agenţiei Române pentru Asigurarea Calitãţii în Învãţãmântul Superior şi cu aprobarea Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii, dupã cel puţin 3 ani de la aplicarea sancţiunii.
ART. 9
(1) În baza procedurilor interne de asigurare a calitãţii, I.O.S.U.M. trebuie sã efectueze evaluarea internã a studiilor universitare de masterat la fiecare 2 ani.
(2) În baza procedurilor externe de asigurare a calitãţii, I.O.S.U.M. sunt evaluate o datã la 5 ani de cãtre Agenţia Românã pentru Asigurarea Calitãţii în Învãţãmântul Superior pentru a se urmãri menţinerea standardelor de calitate.

CAP. III
Organizarea ciclului de studii universitare de masterat

ART. 10
(1) Studiile universitare de masterat corespund unui numãr de credite de studiu transferabile, cuprins între 90 şi 120. Prin excepţie, în funcţie de durata studiilor universitare de licenţã, limita inferioarã poate fi de 60 de credite de studiu transferabile.
(2) La învãţãmântul de zi, durata normalã a studiilor universitare de masterat este de 1-2 ani şi corespunde unui numãr de 30 de credite de studiu transferabile pentru un semestru de studiu.
(3) Durata totalã cumulatã a ciclului I - studii universitare de licenţã şi a ciclului II - studii universitare de masterat trebuie sã corespundã obţinerii a cel puţin 300 de credite de studiu transferabile.
(4) Masteranzii care la absolvire doresc sã ocupe posturi didactice în învãţãmânt trebuie sã opteze pentru parcurgerea unui modul de pregãtire psihopedagogic, care sã corespundã unui numãr de 30 sau 60 de credite, în funcţie de absolvirea sau nu a modulului opţional de pregãtire psihopedagogicã din planul de învãţãmânt al studiilor universitare de licenţã, precum şi a domeniului în care viitorii absolvenţi doresc sã lucreze: învãţãmântul primar şi gimnazial, respectiv învãţãmântul liceal sau universitar.
ART. 11
Studiile universitare de masterat se desfãşoarã conform ofertei educaţionale a I.O.S.U.M. (în limba românã, într-una din limbile minoritãţilor naţionale sau într-o limbã de circulaţie internaţionalã).
ART. 12
(1) Pot fi cadre didactice în cadrul unui program de masterat numai acele cadre didactice care au obţinut titlul ştiinţific de doctor.
(2) Titularii de curs pot fi cadrele didactice cu gradul de profesor universitar, conferenţiar universitar sau lector/şef de lucrãri care au obţinut titlul de doctor.
ART. 13
(1) Programul de pregãtire universitarã de masterat se desfãşoarã în cadrul I.O.S.U.M., pe baza planului de învãţãmânt aprobat de senatul universitar şi avizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii, în conformitate cu prevederile legale.
(2) Planul de învãţãmânt cuprinde atât discipline de cunoaştere avansatã în cadrul domeniului de studii universitare de masterat, cât şi module de pregãtire complementarã necesare pentru o inserţie rapidã a absolventului de studii universitare de masterat pe piaţa muncii.
(3) În cadrul programului de pregãtire universitarã de masterat, pentru a evidenţia rezultatele formãrii, concomitent cu sistemul de evaluare se utilizeazã sistemul de credite transferabile. Fiecare I.O.S.U.M. este autorizatã sã stabileascã propriile reguli de evaluare a masteranzilor şi criteriile specifice de promovare a probelor din cadrul programului de pregãtire universitarã de masterat.
(4) Programul de pregãtire al masterandului trebuie sã conţinã şi o componentã de cercetare ştiinţificã sau creaţie vocaţionalã, în concordanţã cu specificul domeniului de studii.
(5) Masterandul realizeazã activitatea prevãzutã la alin. (4) în echipe de cercetare ştiinţificã sau creaţie vocaţionalã din care pot face parte şi doctoranzi, cadre didactice, cercetãtori.
(6) Programul de cercetare ştiinţificã sau creaţie vocaţionalã se poate desfãşura în cadrul I.O.S.U.M. propriu sau în cadrul celorlalte I.O.S.U.M. partenere în programul de masterat, în conformitate cu acordul încheiat între acestea.
(7) Rezultatele cercetãrii ştiinţifice realizate pot fi valorificate de masterand prin articole în reviste de specialitate şi la realizarea disertaţiei.
ART. 14
(1) Masteratul se încheie cu susţinerea publicã a unei disertaţii.
(2) Tema disertaţiei se stabileşte de cãtre conducãtorul de disertaţie împreunã cu masterandul şi se coreleazã cu programul de pregãtire universitarã de masterat, cu domeniul de competenţã al conducãtorului de disertaţie, cu programele şi cu politica instituţionalã ale I.O.S.U.M. Tema disertaţiei se aprobã de conducerea facultãţii sau departamentului în care se desfãşoarã studiile universitare de masterat.
(3) Conducãtorul de disertaţie poate fi oricare dintre cadrele didactice ale programului respectiv de studii universitare de masterat.
ART. 15
(1) Studiile universitare de masterat se pot organiza în forma de învãţãmânt cu frecvenţã, frecvenţã redusã şi la distanţã.
(2) Durata studiilor universitare de masterat la formele de învãţãmânt de zi, cu frecvenţã redusã şi la distanţã este aceeaşi.
(3) Forma de învãţãmânt la distanţã se poate organiza şi on-line, cu condiţia ca I.O.S.U.M. sã dispunã de platforma informaticã necesarã.
(4) Durata studiilor universitare de masterat, exprimatã în credite transferabile, organizate la forma de învãţãmânt cu frecvenţã redusã sau la distanţã este aceeaşi cu durata studiilor universitare de masterat organizate la forma de învãţãmânt de zi.
(5) Studiile universitare de masterat în forma de învãţãmânt cu frecvenţã se pot organiza în regim de finanţare de la bugetul de stat sau în regim cu taxã. Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii alocã anual pentru studiile universitare de masterat în forma de învãţãmânt cu frecvenţã un numãr de locuri finanţate de la buget.
(6) Studiile universitare de masterat în forma de învãţãmânt cu frecvenţã redusã sau la distanţã se organizeazã numai în regim cu taxã. Numãrul de locuri pentru studiile universitare de masterat în regim cu taxã şi cuantumul acesteia se stabilesc de cãtre senatul fiecãrei I.O.S.U.M., pe baza legislaţiei în vigoare şi cu respectarea cerinţelor de asigurare a calitãţii.
(7) Structura şi conţinutul programului de pregãtire sunt aceleaşi pentru toate cele trei forme de învãţãmânt.
(8) Planurile de învãţãmânt pentru toate formele de pregãtire sunt aprobate de Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii, în conformitate cu prevederile legale, şi pot fi modificate numai începând cu anul I de studii.
ART. 16
Pe parcursul ciclului de studii universitare de masterat, un masterand îşi poate schimba forma de învãţãmânt potrivit prevederilor regulamentului I.O.S.U.M. şi clauzelor contractului de studii universitare de masterat.
ART. 17
(1) Masterandul poate solicita schimbarea temei din programul de cercetare sau creaţie vocaţionalã o singurã datã în timpul studiilor universitare de masterat.
(2) Schimbarea temei programului de cercetare sau creaţie vocaţionalã se aprobã conform regulamentului propriu al I.O.S.U.M., în cadrul aceluiaşi domeniu de studii în care a fost înmatriculat masterandul, fãrã modificarea duratei ciclului de studii universitare de masterat.
(3) În cazul programelor comune de studii, schimbarea temei programului de cercetare se face cu acordul ambelor I.O.S.U.M.

CAP. IV
Masterandul

ART. 18
(1) Orice persoanã care are dreptul sã participe la concursul de admitere la studii universitare de masterat poate urma, o singurã datã, un singur program de masterat pe locuri finanţate de la bugetul de stat.
(2) Persoana care a fost admisã la studiile universitare de masterat are calitatea de student şi poartã denumirea genericã de masterand, pe toatã durata ciclului II de studii universitare.
ART. 19
(1) Masterandul înscris la forma de învãţãmânt cu frecvenţã, având calitatea de student potrivit art. 18 alin. (2), beneficiazã de burse şi drepturi sociale în condiţiile legii.
(2) Bursa de masterat se acordã semestrial, într-un cuantum prevãzut pe baza criteriilor stabilite în regulamentul propriu al I.O.S.U.M.
(3) Bursa de masterat se acordã din veniturile I.O.S.U.M. provenite din sume alocate de la bugetul de stat, din venituri proprii, donaţii, sponsorizãri şi din alte surse, în condiţiile legii.
ART. 20
Masteranzii care urmeazã studiile la forma de învãţãmânt fãrã frecvenţã şi sunt salariaţi în administraţia publicã, în regiile autonome cu specific deosebit sau în alte unitãţi bugetare au dreptul la concedii de studii fãrã platã, potrivit legislaţiei în vigoare.
ART. 21
Masteranzii care îndeplinesc toate obligaţiile de studiu şi cercetare prevãzute în contract şi susţin cu succes disertaţia primesc titlul de master în domeniul de studiu abordat.
ART. 22
Un masterand poate întrerupe studiile universitare de masterat, pe baza unor motive întemeiate, stabilite prin regulamentul prevãzut de art. 5 alin. (5), cu aprobarea conducerii I.O.S.U.M. care organizeazã studiile respective, pentru o perioadã de timp cumulatã de cel mult un an de zile.

CAP. V
Admiterea la studiile universitare de masterat

ART. 23
(1) Au dreptul sã participe la concursul de admitere la studii universitare de masterat:
a) absolvenţii cu diplomã de licenţã ai ciclului I de studii universitare - studiile universitare de licenţã, în concordanţã cu <>Legea nr. 288/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) absolvenţii cu diplomã de licenţã sau echivalentã ai studiilor universitare de lungã duratã, obţinutã pânã la absolvirea primei promoţii de studii universitare de licenţã, prevãzutã la lit. a).
(2) Condiţiile de admitere sunt aceleaşi pentru ambele categorii de candidaţi prevãzute la alin. (1), precum şi pentru ambele categorii de masterat prevãzute la art. 3.
ART. 24
(1) Admiterea candidaţilor la studii universitare de masterat, indiferent de forma de învãţãmânt în care se organizeazã, se face prin concurs organizat anual de I.O.S.U.M., înainte de începerea anului universitar.
(2) Organizarea şi desfãşurarea concursului de admitere la studii universitare de masterat se realizeazã în conformitate cu regulamentul propriu al fiecãrei I.O.S.U.M.
(3) Concursul de admitere la studii universitare de masterat poate conţine o serie de probe scrise sau/şi orale, specifice domeniului de studiu. În cazul studiilor universitare de masterat organizate într-o limbã de circulaţie internaţionalã, concursul de admitere trebuie sã conţinã şi verificarea competenţelor lingvistice pentru limba de studiu.
(4) Înscrierea la concursul de admitere la studii universitare de masterat într-un domeniu se poate face indiferent de domeniul în care a fost dobânditã diploma de licenţã. Cunoştinţele specifice domeniului de studiu se verificã pe baza unei bibliografii cuprinzând lucrãri de specialitate, anunţatã din timp de I.O.S.U.M.
ART. 25
Candidaţii care au fost exmatriculaţi de la studii universitare de masterat au dreptul sã se înscrie la un nou concurs de admitere numai pe locuri cu taxã, indiferent de forma de învãţãmânt.
ART. 26
Validarea rezultatelor concursului de admitere la studii universitare de masterat şi înmatricularea candidaţilor care au reuşit la concurs se fac prin decizii ale conducerii I.O.S.U.M.

CAP. VI
Susţinerea disertaţiei

ART. 27
(1) Disertaţia trebuie sã demonstreze cunoaşterea ştiinţificã avansatã a temei abordate, sã conţinã elemente de originalitate în dezvoltarea sau soluţionarea temei, precum şi modalitãţi de validare ştiinţificã a acestora.
(2) Procesul de elaborare şi susţinere a disertaţiei se organizeazã de fiecare I.O.S.U.M., pe baza regulamentelor proprii, de regulã în perioadele prevãzute pentru examenele de licenţã.
ART. 28
(1) Comisia de disertaţie este alcãtuitã de fiecare I.O.S.U.M. pe baza regulamentelor proprii.
(2) Preşedintele comisiei de disertaţie este un reprezentant al conducerii I.O.S.U.M., desemnat de senatul universitar.
ART. 29
(1) Elaborarea şi prezentarea disertaţiei se pot face şi într-o limbã de circulaţie internaţionalã, conform prevederilor contractului de studii universitare de masterat.
(2) În cazul programelor de studii universitare de masterat organizate în condiţiile art. 6, disertaţia se depune la I.O.S.U.M. care a fãcut înmatricularea iniţialã a masterandului, împreunã cu un referat favorabil al I.O.S.U.M. coorganizatoare a programului de studii.
ART. 30
I.O.S.U.M. va asigura accesul la disertaţiile susţinute public prin consultarea acestora în bibliotecile proprii sau prin intermediul schimburilor interuniversitare.
ART. 31
În situaţia în care disertaţia este scrisã într-o altã limbã decât românã, lucrarea va fi însoţitã de un rezumat redactat în limba românã.
ART. 32
(1) Disertaţia se susţine în şedinţã publicã în faţa comisiei de disertaţie.
(2) În cazul disertaţiilor redactate într-o limbã de circulaţie internaţionalã, susţinerea publicã se poate face în respectiva limbã.
(3) Prezentarea disertaţiei trebuie sã evidenţieze contribuţiile masterandului în realizarea ei şi elementele de originalitate.
ART. 33
(1) Rezultatele evaluãrii disertaţiei se exprimã prin note de la 1 la 10, ca medie aritmeticã a notelor acordate de fiecare membru al comisiei. Promovarea disertaţiei se face de cãtre masteranzii care au obţinut cel puţin media 6.
(2) În cazul nepromovãrii disertaţiei, candidatul se poate prezenta la o a doua sesiune dupã ce a integrat modificãrile recomandate de comisie.
(3) Dacã şi la a doua susţinere a disertaţiei masterandul nu obţine medie de promovare, acesta va primi un certificat de absolvire a programului de studii universitare de masterat şi foaia matricolã.
(4) Masterandul care a îndeplinit toate cerinţele prevãzute în programul de studii universitare de masterat şi a obţinut cel puţin media 6 la susţinerea publicã a disertaţiei primeşte diploma de studii universitare de masterat însoţitã de suplimentul la diplomã, întocmit conform reglementãrilor în vigoare.

CAP. VII
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 34
(1) Prezenta hotãrâre se aplicã începând cu anul universitar 2006-2007.
(2) Începând cu data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri nu se mai autorizeazã programe de masterat decât în concordanţã cu prezenta hotãrâre.
ART. 35
Pentru programele de masterat aprobate anterior intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri şi aflate în derulare se aplicã reglementãrile în vigoare la data aprobãrii acestora, urmând ca apoi sã intre în lichidare.
ART. 36
Diplomele de masterat obţinute de absovenţii studiilor postuniversitare de masterat organizate în baza prevederilor anterioare prezentei hotãrâri sunt echivalente cu cele obţinute la finalizarea studiilor de masterat organizate în temeiul prezentei hotãrâri.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul educaţiei şi cercetãrii,
Mihail Hãrdãu

Ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

Bucureşti, 29 martie 2006.
Nr. 404.

----------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016