Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 4 din 29 septembrie 2008  privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca localurile sectiilor de votare pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 4 din 29 septembrie 2008 privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca localurile sectiilor de votare pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului

EMITENT: AUTORITATEA ELECTORALA PERMANENTA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 675 din 1 octombrie 2008

Având în vedere dispoziţiile <>art. 41 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritãţilor administraţiei publice locale, a <>Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a <>Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
luând în considerare numãrul alegãtorilor înscrişi, de regulã, în listele electorale permanente ale unei secţii de votare şi necesitatea desfãşurãrii în bune condiţii a votãrii,
ţinând cont de prevederile <>art. 67 alin. (2) din Legea nr. 35/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul dispoziţiilor art. 65 alin. (4) şi ale <>art. 69 alin. (3) din Legea nr. 35/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Autoritatea Electoralã Permanentã adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Localul secţiei de votare reprezintã spaţiul în care alegãtorii îşi exercitã dreptul de vot, respectiv sediul biroului electoral al secţiei de votare.
(2) Localul secţiei de votare se amenajeazã astfel încât sã asigure condiţii corespunzãtoare pentru exercitarea dreptului de vot şi respectarea caracterului oficial şi solemn al procesului electoral.
ART. 2
(1) Amenajarea localurilor secţiilor de votare se face în imobile aparţinând domeniului public/privat al statului sau al unitãţilor administrativ-teritoriale, precum şi în cele aflate în folosinţa sau în administrarea autoritãţilor administraţiei publice locale.
(2) La stabilirea localurilor secţiilor de votare vor fi avute în vedere îndeosebi spaţii aflate la parterul clãdirilor, amplasate în locuri publice accesibile, a cãror configuraţie permite o cât mai bunã organizare şi desfãşurare a operaţiunilor electorale, precum şi afluirea şi defluirea corespunzãtoare a alegãtorilor.
(3) Organizarea localurilor secţiilor de votare în imobile aparţinând unor persoane fizice sau juridice private se face în temeiul unor acte încheiate în condiţiile legii şi numai în cazul în care spaţiile prevãzute la alin. (1) nu sunt suficiente.
(4) Spaţiile identificate vor fi utilizate şi în cazul organizãrii şi desfãşurãrii unor alegeri parlamentare parţiale.
ART. 3
(1) În imobilele în care se amenajeazã spaţii destinate desfãşurãrii votãrii trebuie sã existe mijloace de comunicaţii, energie electricã, grup sanitar. Grupurile sanitare trebuie igienizate şi aerisite. Echipamentele şi instalaţiile trebuie sã se afle în stare de funcţionare. Încãperile trebuie sã fie uscate, sã aibã luminã suficientã, sã fie bine ventilate şi menţinute în stare de curãţenie, urmând ca în funcţie de condiţiile atmosferice sã se asigure confortul termic necesar.
(2) Pentru utilizarea la maximum a luminii naturale, suprafaţa transparentã a ferestrelor şi corpurilor de iluminat va fi curãţatã corespunzãtor. Se va evita pe cât posibil obturarea ferestrelor şi luminatoarelor. Pentru asigurarea iluminatului interior artificial se recomandã dotarea secţiilor de votare cu surse suplimentare de energie - generatoare de curent, lanterne, felinare etc.
(3) Accesul în localul secţiei de votare se realizeazã prin coridoare, holuri, culoare, vestibuluri şi alte asemenea locuri de trecere, delimitate şi marcate corespunzãtor, prin care persoanele sã se poatã deplasa uşor. Pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor care intenţioneazã sã îşi exercite dreptul de vot, la secţia de votare se amenajeazã rampe speciale.
(4) Localurile secţiilor de votare trebuie sã dispunã de o suprafaţã utilã suficientã pentru:
a) asigurarea unor zone de staţionare pentru persoanele autorizate în condiţiile legii sã participe ori sã asiste la operaţiunile electorale desfãşurate în secţia de votare, astfel încât acestea sã nu îngreuneze sau sã împiedice desfãşurarea normalã a operaţiunilor electorale;
b) amplasarea cabinelor şi urnelor de vot, a pieselor de mobilier necesare desfãşurãrii activitãţii membrilor biroului electoral al secţiei de votare (masã, scaune, dulap etc.);
c) asigurarea controlului accesului alegãtorilor în sala de vot, în serii corespunzãtoare numãrului cabinelor;
d) depozitarea în condiţii de siguranţã a buletinelor de vot, a tipizatelor şi formularisticii electorale, precum şi a altor materiale necesare procesului electoral.
ART. 4
(1) Configuraţia localului secţiei de votare trebuie sã faciliteze asigurarea mãsurilor de pazã, de protecţie şi securitate. Dupã caz, se pot dispune grilaje la ferestre, încuietori, sigilii, lacãte la uşi, dulapuri etc. Mãsurile privind paza secţiei de votare, a buletinelor de vot şi a celorlalte tipizate, precum şi protecţia participanţilor la procesul electoral se realizeazã în baza unor planuri de protecţie.
(2) Localurile secţiilor de votare trebuie sã dispunã de dotãrile prevãzute de legislaţia privind prevenirea şi stingerea incendiilor, precum şi de planul de evacuare în caz de urgenţã.
ART. 5
Forma, dimensiunile, modalitãţile de confecţionare şi amplasare a cabinelor şi urnelor utilizate în localurile secţiilor de votare trebuie sã asigure derularea eficientã, corectã şi transparentã a operaţiunilor electorale şi sã garanteze caracterul secret al votului.
ART. 6
(1) Fiecare secţie de votare trebuie sã dispunã de un numãr suficient de cabine, urne şi ştampile cu menţiunea "VOTAT", având în vedere numãrul alegãtorilor înscrişi în listele electorale permanente şi respectarea duratei votãrii prevãzute în lege.
(2) Se recomandã asigurarea unei cabine de vot pentru fiecare 300 de alegãtori arondaţi la o secţie de votare ori calcularea numãrului de cabine de vot necesare dupã urmãtoarea formulã:

Ncv = Asv x Tmv/Tv *),

-------
*) Spre exemplu, la o secţie de votare în ale cãrei liste electorale permanente sunt înscrişi 1.500 de alegãtori, care voteazã la un interval de timp mediu de 3 minute, calculul numãrului de cabine de vot necesar este urmãtorul: necesar cabine de vot = 1.500 alegãtori x 3 minute per alegãtor împãrţit la 840 minute (perioada de timp din ziua votãrii cuprinsã între orele 7,00-21,00) = 5,3. Se ia partea întreagã nerotunjitã, rezultând astfel un numãr de 5 cabine de vot necesare.

unde:
Ncv = necesar cabine de vot;
Asv = numãr alegãtori arondaţi la o secţie de votare;
Tmv = timp mediu de votare pentru un alegãtor (aproximativ 2-3 minute);
Tv = perioada de timp legalã pentru votare (14 ore).
(3) Fiecare secţie de votare trebuie sã dispunã de cel puţin douã urne distincte, una pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi una pentru alegerea Senatului, precum şi de o singurã urnã specialã, care se eticheteazã corespunzãtor. La estimarea necesarului de urne se vor avea în vedere numãrul alegãtorilor înscrişi în listele electorale permanente ale secţiei de votare şi numãrul de pagini ale buletinelor de vot.
(4) Pe lângã norma de cabine calculatã pentru o secţie de votare potrivit alin. (2), se recomandã confecţionarea şi amplasarea unei cabine de vot pentru persoanele cu handicap locomotor, dimensionatã şi marcatã corespunzãtor.
ART. 7
(1) Fiecare secţie de votare trebuie sã dispunã de un numãr de ştampile cu menţiunea "VOTAT" egal cu cel al cabinelor de vot, dar nu mai mare de numãrul membrilor biroului electoral al secţiei de votare*).
--------
*) Numãrul optim al ştampilelor cu menţiunea "VOTAT" este cuprins între 5 şi 7. Se ia în calcul numãrul membrilor biroului electoral al secţiei de votare, fãrã preşedinte şi locţiitorul acestuia.

(2) Bunurile materiale rãmase de la alegerile anterioare - cabine şi urne de vot, plãcuţe indicatoare, panouri de afişaj, piese de mobilier şi altele asemenea - pot fi recondiţionate şi reutilizate, dacã se aflã în stare corespunzãtoare. În cazul în care acestea nu se pot recupera, instituţiile prefectului vor achiziţiona unele noi, de acelaşi tip pentru toate secţiile de votare de pe raza unei circumscripţii electorale.
(3) Fiecare secţie de votare trebuie sã dispunã de un numãr de tuşiere cel puţin egal cu cel al ştampilelor cu menţiunea "VOTAT", iar tuşul utilizat pentru acestea trebuie sã aibã o calitate şi viscozitate corespunzãtoare.
ART. 8
(1) Cabinele şi urnele trebuie amplasate în aceeaşi încãpere în care îşi desfãşoarã activitatea biroul electoral al secţiei de votare, în raza vizualã a membrilor acestuia.
Exemplificarea modului de amenajare a localului secţiei de votare este prevãzutã în anexa nr. 3.
(2) În timpul desfãşurãrii votãrii se recomandã limitarea/interzicerea staţionãrii oricãror persoane pe o distanţã de cel puţin 1-1,5 m faţã de locul unde sunt amplasate cabinele şi urnele, cu excepţia alegãtorilor şi a persoanelor desemnate de preşedintele biroului electoral pentru însoţirea acestora în cazurile prevãzute de lege.
ART. 9
(1) Se recomandã ca pentru confecţionarea cabinelor şi a urnelor de vot sã se întocmeascã documentaţii tehnice de proiectare, realizare şi utilizare, astfel încât asamblarea şi dezasamblarea, precum şi manevrarea sã poatã fi realizate rapid şi simplu.
(2) Principalele caracteristici tehnice recomandate pentru confecţionarea cabinelor şi urnelor de vot, precum şi cele privind modalitãţile de amplasare a acestora sunt prevãzute în anexele nr. 1-3, care fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 10
Prevederile prezentei hotãrâri se aplicã în mod corespunzãtor şi localurilor secţiilor de votare din strãinãtate, cu luarea în considerare a condiţiilor specifice de organizare.
ART. 11
Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autoritãţii Electorale Permanente,
Octavian Opriş

Contrasemneazã:
---------------
Vicepreşedinte,
Marian Muhuleţ

Vicepreşedinte,
Ana Maria Pãtru

Bucureşti, 29 septembrie 2008.
Nr. 4.


ANEXA 1

1. Descrierea cabinei de vot
1.1. Cabina de vot este o structurã amenajatã în interiorul localului secţiei de votare, având forma unui paralelipiped dreptunghic, în interiorul cãruia se aflã o poliţã ce asigurã suportul necesar aplicãrii ştampilei cu menţiunea "VOTAT" pe buletinul de vot. Forma obişnuitã a cabinei formeazã un U (vezi fig. nr. 1) a cãrui deschidere permite accesul alegãtorului în spaţiul de votare.


Figura nr. 1

______________
NOTĂ(CTCE)
Figura nr. 1 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 675 din 1 octombrie 2008, la pagina 25 (a se vedea imaginea asociatã).


1.2. Spaţiul de votare este unul închis, delimitat pe 3 din cele 4 laturi*1) de pereţii acoperiţi ai cabinei, iar la intrare este prevãzut cu o perdea. În interiorul acesteia se monteazã, la o înãlţime utilã, o poliţã ce asigurã suportul necesar pentru exercitarea dreptului de vot.
--------
*1) Respectiv pe douã dintre cele 3 laturi, în cazul cabinei de vot prezentate în figura nr. 2.

1.3. Structura cabinei poate fi unicã (alcãtuitã dintr-un singur schelet ale cãrui elemente sunt inseparabile), modularã (compusã din mai multe panouri ce se pot îmbina între ele) sau complet demontabilã (compusã în întregime din elemente independente ce pot fi îmbinate între ele).
1.4. Se recomandã confecţionarea cabinelor de vot din mai multe panouri ce pot fi asamblate între ele şi pliate în funcţie de necesitãţi şi specificul secţiei de votare.
1.5. Prin excepţie de la pct. 1.1, în cazul în care specificitatea încãperii ce gãzduieşte secţia de votare o impune (existenţa unor coloane, pereţi semicirculari), cabina de vot poate avea şi forma V sau L (vezi fig. nr. 2).


Figura nr. 2

______________
NOTĂ(CTCE)
Figura nr. 2 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 675 din 1 octombrie 2008, la pagina 26 (a se vedea imaginea asociatã).


2. Caracteristici tehnice recomandate pentru confecţionarea cabinelor de vot
2.1. Se recomandã ca la confecţionarea cabinelor de vot sã se urmãreascã asigurarea urmãtorilor parametri:
a) rezistenţa structurii şi a panourilor ce o compun la oxidare, coroziune, la şocuri şi fricţiuni mecanice, la acţiunea agenţilor chimici şi atmosferici;
b) rezistenţã la tracţiuni şi fricţiuni mecanice, la acţiunea agenţilor chimici şi la umiditate pentru perdeaua de la intrare;
c) greutate scãzutã, cuprinsã între 5 - 25 kg/cabina de vot;
d) durabilitate/duratã de viaţã crescutã. Se recomandã ca aceasta sã acopere o perioadã de aproximativ 12-15 ani (3- 4 cicluri electorale);
e) rigiditatea structurii, astfel încât sã se asigure stabilitatea acesteia;
f) design modern, respectiv utilizarea unui numãr cât mai redus de culori (spre exemplu, albastru);
g) poliţe din materiale rigide care sã asigure un suport stabil.
Acestea pot fi şi din materiale sintetice, plastice sau acrilice încadrate cu ramã de aluminiu, rabatabile/demontabile, prevãzute cu sistem de fixare pe structurã şi pereţii exteriori;
h) pentru structurã: profil metalic*2) în formã de L, C, U sau O, care garanteazã rigiditatea şi permite diferite tipuri de îmbinãri mecanice;
--------
*2) Aluminiu, pvc cu inserţii metalice, oţel etc.

i) pentru panourile exterioare şi poliţe: materiale sintetice, plastice, acrilice*3) care nu necesitã izolarea la coroziune şi care asigurã un grad corespunzãtor de opacitate. În cazul utilizãrii materialului lemnos, acesta trebuie sã asigure rezistenţã, rigiditate şi durabilitate crescute, corelate cu o greutate scãzutã;
--------
*3) Spre exemplu: Polivinil Cloride (PVC), plexiglas, policarbonat, polipropilenã, dibond, sticlex, forex, makrolon, copoliester.

j) pentru perdele: în afara materialelor textile se pot utiliza folii din materiale sintetice*4) cu rezistenţã crescutã la rupere, dar care îşi pãstreazã flexibilitatea;
---------
*4) Polivinil cloride (PVC), poliplan etc.

k) volum util cuprins între 1,4 mc şi 2 mc.
2.2. Confecţionarea cabinelor de vot nu este condiţionatã de utilizarea materialelor prevãzute la alineatul precedent, acestea fiind prezentate cu titlu de recomandare.
3. Securizarea
3.1. Securizarea cabinelor de vot se asigurã prin închiderea a 3 din cele 4 laturi*5), de la înãlţimea de 45 cm în sus, respectiv prin amplasarea, la intrare, a unei perdele de aceeaşi lungime cu zona securizatã a peretelui cabinei.
--------
*5) Respectiv pe douã din cele 3 laturi, în cazul cabinei de vot prezentate în figura nr. 2.

4. Depozitarea şi manevrarea
4.1. Depozitarea şi manevrarea cabinelor de vot se fac astfel încât sã previnã deteriorarea acestora. Depozitarea se face la sediul primãriilor ori în alte spaţii aflate în folosinţa sau administrarea autoritãţilor administraţiei publice locale, precum şi în spaţii aparţinând unor persoane fizice ori juridice cu care au fost încheiate contracte în acest sens.
4.2. Acolo unde existã posibilitatea, se recomandã depozitarea la sediul instituţiilor unde s-au organizat secţii de votare, prin încheierea unor procese-verbale de predare în custodie.
4.3. Asigurarea manevrabilitãţii şi funcţionalitãţii cabinelor de vot se realizeazã şi prin prevederea unor accesorii şi dotãri suplimentare (mânere pentru transport, huse, cleme şi clipsuri pentru fixarea perdelelor). Cabinele pliabile, modulare şi/sau demontabile necesitã un spaţiu de depozitare redus.
5. Modalitãţi de amplasare
5.1. Modalitãţile de amplasare au în vedere configuraţia localului secţiei de votare şi dispunerea celorlalte dotãri necesare membrilor biroului electoral al secţiei de votare (masã/birou, scaune, dulap etc).
5.2. Amplasarea cabinelor de vot se face pe un perete liber al localului secţiei de votare. Se recomandã ca peretele din spate al cabinei de vot sã nu fie poziţionat în dreptul uşilor şi ferestrelor etc.


Figura nr. 3
Ansamblu de cabine înşiruite

______________
NOTĂ(CTCE)
Figura nr. 3 - Ansamblu de cabine înşiruite, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 675 din 1 octombrie 2008, la pagina 27 (a se vedea imaginea asociatã).

Figura nr. 4
Ansamblu de cabine dispuse pe un perete neregulat

______________
NOTĂ(CTCE)
Figura nr. 4 - Ansamblu de cabine dispuse pe un perete neregulat, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 675 din 1 octombrie 2008, la pagina 27 (a se vedea imaginea asociatã).


ANEXA 2


1. Descrierea urnei de vot
1.1. Urna de vot este un recipient prevãzut cu o fantã pentru introducerea buletinelor de vot. Aceasta poate fi alcãtuitã dintr-un singur corp care se închide în partea superioarã cu un capac sau demontabilã, al cãrei schelet se obţine din îmbinarea unor elemente independente, ori chiar pliabilã, ale cãrei construcţie şi materiale permit plierea.


Figura nr. 5
Capacul urnei

______________
NOTĂ(CTCE)
Figura nr. 5 - Capacul urnei, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 675 din 1 octombrie 2008, la pagina 28 (a se vedea imaginea asociatã).


Figura nr. 6

______________
NOTĂ(CTCE)
Figura nr. 6 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 675 din 1 octombrie 2008, la pagina 28 (a se vedea imaginea asociatã).


Figura nr. 7

______________
NOTĂ(CTCE)
Figura nr. 6 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 675 din 1 octombrie 2008, la pagina 28 (a se vedea imaginea asociatã).


2. Caracteristici tehnice recomandate pentru confecţionarea urnelor de vot
2.1. Se recomandã ca la confecţionarea urnelor de vot sã se urmãreascã asigurarea urmãtorilor parametri:
a) transparenţã/transluciditate*6);
---------
*6) Din plexiglas, policarbonat, polipropilenã, dibond, sticlex, forex, makrolon, copoliester, polipropilenã etc.

b) rezistenţa corpului principal şi a capacului la şocuri şi fricţiuni mecanice (incasabil), la variaţii de temperaturã ce pot produce deformãri (termorezistent), la agenţii corosivi;
c) greutate scãzutã, cuprinsã între 0,5-10 kg/urnã;
d) durabilitate/duratã de viaţã crescutã. Se recomandã ca aceasta sã acopere o perioadã de aproximativ 12-15 ani (3-4 cicluri electorale);
e) dimensiunea fantei pentru introducerea buletinelor de vot în urnã: 23 cm x 1,5 cm, avându-se în vedere cã buletinul de vot va avea dimensiunea de 21 cm x 29,7 cm (formatul A4);
f) design modern. Spaţiul necesar depozitãrii se reduce la urna în forma trunchiului de piramidã;
g) volum util cuprins între 300-350 litri/urna fixã, respectiv 30-40 litri/urna specialã.
2.2. Confecţionarea urnelor de vot nu este condiţionatã de utilizarea materialelor prevãzute la alineatul precedent, acestea fiind prezentate cu titlu de recomandare.
2.3. Confecţionarea urnelor de vot nu este condiţionatã de utilizarea formelor şi dimensiunilor prezentate la fig. nr. 5-8, acestea fiind date cu titlu de exemplu.
3. Urna specialã
3.1. Exercitarea dreptului de vot la domiciliul alegãtorilor netransportabili din cauzã de boalã sau invaliditate este permisã numai în condiţiile stabilite prin lege. Fiecare secţie de votare trebuie sã dispunã de o singurã urnã specialã (mobilã).
3.2. Pentru confecţionarea urnelor speciale se recomandã asigurarea unor caracteristici similare celor pentru urnele utilizate în secţiile de votare. Acestea se dimensioneazã corespunzãtor pentru a putea fi transportate cu uşurinţã.


Figura nr. 8

______________
NOTĂ(CTCE)
Figura nr. 8 - se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 675 din 1 octombrie 2008, la pagina 29 (a se vedea imaginea asociatã).


4. Securizarea
4.1. Securizarea urnelor de vot se realizeazã prin sisteme de închidere cu cheie, lacãt şi/sau sigilare cu (sigilii tip colier, şnur/panglicã din material plastic/metal cu autoblocare).
5. Depozitarea şi manevrarea
5.1. Depozitarea şi manevrarea urnelor de vot se fac astfel încât sã previnã deteriorarea acestora. Depozitarea se face la sediul primãriilor ori în alte spaţii aflate în folosinţa sau administrarea autoritãţilor administraţiei publice locale, precum şi în spaţii aparţinând unor persoane fizice ori juridice cu care au fost încheiate contracte în acest sens.
5.2. Acolo unde existã posibilitatea, se recomandã depozitarea la sediul instituţiilor unde s-au organizat secţii de votare, prin încheierea unor procese-verbale de predare în custodie.
5.3. Se recomandã depozitarea urnelor de vot la aceeaşi locaţie unde sunt depozitate cabinele de vot şi celelalte materiale necesare organizãrii şi desfãşurãrii procesului electoral.
6. Modalitãţi de amplasare
6.1. Urna de vot utilizatã în secţiile de votare se dispune la ieşirea din cabina de vot, la o distanţã recomandatã de 1,5 m de aceasta, în spaţiul dintre cabina de vot şi locul unde se aflã aşezaţi membrii biroului electoral al secţiei de votare.
Modalitãţile de amplasare au în vedere configuraţia localului secţiei de votare şi dispunerea celorlalte dotãri necesare membrilor biroului electoral al secţiei de votare (masã/birou, scaune, dulap etc.).


ANEXA 3


Exemplificarea modului de amenajare a localului secţiei de votare

______________
NOTĂ(CTCE)
Anexa 3 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 675 din 1 octombrie 2008, la pagina 30 (a se vedea imaginea asociatã).


------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016