Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 389 din 6 iunie 1991  privind autorizarea functionarii in Romania a Fundatiei Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 389 din 6 iunie 1991 privind autorizarea functionarii in Romania a Fundatiei "Walther Rudolf - Copii in primejdie" - Filiala Timisoara

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 154 din 23 iulie 1991

Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Se autorizã funcţionarea pe teritoriul României a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" - Filiala Timişoara, persoanã juridicã, cu sediul principal în Germania 6466 Grundau 1 - Lieblos, Rabenaustr. 3, conform actului constitutiv şi statutului prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 la prezenta hotãrîre.

PRIM-MINISTRU
PETRE ROMAN

Bucureşti, 6 iunie 1991.
Nr. 389.


ANEXA 1



ACT DE ÎNFIINŢARE A FUNDAŢIEI*)


*) Traducere.


În conformitate cu paragraful 80 al Codului civil şi paragraful 3 alin. 1,
al Legii cu privire la fundaţii, din Hessen din 4 aprilie 1966 (Buletin
Oficial I, pag. 77) în redactarea din 18.12.1984 (Buletin Oficial I, pag. 344),
prin prezenta aprob Fundaţia "Rudolf Walther - Copii în primejdie" constituitã
la 17 octombrie 1988, cu sediul în Grundau.

Darmstadt la 2 noiembrie 1988 III 6/11 a - 25 d 04/11 - (5) - 34
- scutit de taxe -

Preşedintele guvernamental din Darmstadt,
din însãrcinarea ss. indescifrabil (Sehmidt)

L.S. (Preşedintele guvernamental
din Darmstadt)

...............................................................................

ROMÂNIA
NOTARIATUL DE STAT JUDEŢEAN TIMIŞ
TIMIŞOARA
Biroul de traduceri
Nr. 46613 din 22 noiembrie 1990

Subsemnatul certific exactitatea prezentei traduceri cu textul înscrisului
original în limba germanã, prezentat la la aducere.
Notariatul de stat judeţean Timiş legalizeazã semnãtura de alãturi a
traducãtorului extern autorizat, Grunwald Maximilian,

Taxele de timbru de lei 5 s-au perceput potrivit legii.

Traducãtor Notar de stat



ANEXA 2

STATUTUL
Filialei Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie"


ART. 1
Instituţia va purta numele: Fundaţia "Walther Rudolf - Copii în primejdie" - Filiala Timişoara.
ART. 2
Filiala Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" urmãreşte exclusiv şi direct scopuri în interes obştesc, fãrã scop patrimonial.
ART. 3
Scopul Filialei Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" este de a construi, utila şi întreţine un orfelinat în Timişoara din fondurile fundaţiei şi de a asigura gãzduirea, îngrijirea, educarea şi instruirea copiilor orfani şi handicapaţi.
ART. 4
Scopul Filialei Timişoara, se realizeazã prin alocarea de ajutoare provenite din donaţiile Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie", cît şi din donaţiile membrilor donatori, pentru alimentaţie, ocrotire, tratament, cazare, educare, perfecţionare a copiilor orfani, sãnãtoşi şi handicapaţi.
ART. 5
În privinţa detaliilor organizatorice, cît şi a donaţiilor primite, decide conducerea Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" împreunã cu consiliul de conducere al Filialei Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie".
ART. 6
Filiala Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" urmãreşte scopuri ce beneficiazã de înlesniri de impozite, acţionînd dezinteresat, neurmãrind scopuri economice proprii, facilitînd însã activitãţi cu scop patrimonial.
ART. 7
Mijloacele disponibile ale Filialei Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" pot fi folosite numai pentru scopul prevãzut în prezentul statut. Nu se admite favorizarea unei persoane prin cheltuieli strãine scopului Filialei Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" sau avantaje materiale.
ART. 8
Patrimoniul Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" şi al Filialei Timişoara, precum şi garanţia acestora sînt asigurate prin averea personalã a fondatorului fundaţiei, domnul Walther Rudolf.
ART. 9
Patrimoniul Filialei Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" se constituie din donaţiile fondatorului sau din donaţiile terţelor persoane fizice şi juridice ce au dobîndit în prealabil calitatea de membru al Filialei Timişoara a fundaţiei, precum şi din donaţiile altor persoane.
ART. 10
Activitatea economico-financiarã şi social-educativã se raporteazã prin bilanţ lunar şi anual prezentat în adunarea generalã a consiliului de conducere al Filialei Timişoara a fundaţiei.
ART. 11
Organele de conducere ale Filialei Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" sînt:
- consiliul de conducere al filialei;
- biroul executiv al filialei.
ART. 12
Organele de conducere ale Filialei Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" se subordoneazã consiliului de conducere al Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" şi reprezentanţilor legali ai acestuia.
ART. 13
Membrii consiliului de conducere al Filialei Timişoara lucreazã în mod onorific, dreptul la decontarea cheltuielilor fãcute în desfãşurarea activitãţii lor în interesul fundaţiei.
ART. 14
Filiala Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" va fi fondatã de dl. Walther Rudolf (fondatorul fundaţiei) sau de un reprezentant permanent şi direct al acestuia. Primul consiliu de conducere al Filialei Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" va fi numit de dl. Walther Rudolf sau de reprezentantul direct şi permanent al acestuia. Din cadrul consiliului de conducere al filialei, cu acordul domnului Walther Rudolf sau cu acordul reprezentantului direct şi permanent al acestuia, se va numi un birou executiv al filialei, format din 5 persoane. În fiecare an un membru al biroului executiv se va retrage, locul lui fiind luat de un alt membru al consiliului de conducere al Filialei Timişoara. D-lui Walther Rudolf îi este rezervatã renumirea persoanei în acest birou.
ART. 15
Membrii biroului executiv pot fi schimbaţi ori destituiţi de consiliul de conducere al Filialei Timişoara, în cazul unor motive majore, membrii biroului executiv destituiţi pot pierde calitatea de membru al Filialei Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie". La cererea reprezentantului direct şi permanent al fondatorului, consiliul de conducere al filialei va lua în dezbatere activitatea unuia sau mai multor membri, în absenţa lor. Hotãrîrea în ceea ce îi priveşte pe aceştia va fi definitivã şi executorie numai dupã ce vor fi ascultaţi. În cazul în care reprezentantul direct şi permanent al fondatorului nu este de acord cu hotãrîrea consiliului de conducere al Filialei Timişoara, va înştiinţa consiliul de conducere al Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" cu sediul în 6466 Grundau - Germania, iniţiind o anchetã împreunã cu reprezentanţii acestuia. Hotãrîrea acestei comisii poate merge pînã la eliberarea din funcţie a întregului birou executiv sau a întregului consiliu de conducere, dupã caz, dacã se va face dovada încãlcãrii grave a statutului Filialei Timişoara a fundaţiei sau se vor descoperi favorizãri materiale în folosul lor sau în folosul altor persoane. În locul celor destituiţi vor fi numiţi alţi membri, pînã la epuizarea perioadei de funcţionare.
ART. 16
Preşedintele biroului executiv sau reprezentantul legal al acestuia (consilier juridic) reprezintã Filiala Timişoara a fundaţiei în faţa tuturor instanţelor legale sau a organelor de stat.
ART. 17
Membrii biroului executiv se aleg pe 5 ani.
ART. 18
Membrii biroului executiv aleg, prin vot simplu, preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul acestuia.
Membrii biroului executiv vor putea ocupa o funcţie în birou numai 2 (doi) ani.
ART. 19
Biroul executiv decide şi controleazã modul de administrare a patrimoniului Filialei Timişoara a fundaţiei şi rãspunde de îndeplinirea scopului din statutul acesteia.
ART. 20
Activitatea biroului executiv se desfãşoarã în şedinţe lunare sau ori de cîte ori este nevoie. Convocarea membrilor biroului executiv, cît şi a reprezentantului direct şi permanent al fondatorului, este asiguratã de preşedinte.
ART. 21
Biroul executiv va prezenta lunar bilanţul economico-financiar şi trimestrial raportul cu privire la activitatea social-educativã a consiliului de conducere al Filialei Timişoara a fundaţiei.
ART. 22
La şedinţele biroului executiv şi ale consiliului, de conducere ale Filialei Timişoara este obligatorie prezenţa directorului şi a contabilului şef al orfelinatului.
ART. 23
În cazul în care biroul executiv are de luat o hotãrîre asupra unei sume ce depãşeşte planul de investiţii şi bugetul Filialei Timişoara, este obligat sã înştiinţeze consiliul de conducere al Filialei Timişoara, care va hotãrî asupra alocãrii ei. Dacã suma deregleazã total bugetul Filialei Timişoara, atunci reprezentantul direct şi permanent al fondatorului are obligaţia de a înştiinţa de urgenţã consiliul de conducere al Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" sau pe fondatorul ei.
ART. 24
Biroul executiv va hotãrî lunar valoarea de schimb la licitarea donaţiilor valutare din contul filialei. Schimbul valutar se va face numai prin bãnci româneşti.
ART. 25
Ordinator principal de credit este preşedintele biroului executiv, iar în lipsa lui, vicepreşedintele ori directorul orfelinatului. A doua semnãturã aparţine contabilului şef.
ART. 26
Biroul executiv al Filialei Timişoara aprobã încadrarea personalului cu funcţii de rãspundere din cadrul orfelinatului.
ART. 27
Calitatea de membru al Filialei Timişoara o poate dobîndi orice persoanã fizicã sau juridicã, la cerere. Includerea în consiliul de conducere al Filialei Timişoara se face numai pe baza recomandãrii a doi membri ai consiliului de conducere al Filialei Timişoara, dupã ce acesta a fãcut dovada moralitãţii sale.
Art. 28. - Membrii Filialei Timişoara pot participa la şedinţa deschisã a consiliului de conducere al Filialei Timişoara, dar nu au drept de vot.
ART. 29
Calitatea de membru donator se dobîndeşte, la cerere, dupã dovedirea fiscalã a veniturilor.
ART. 30
Consiliul de conducere al Filialei Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" are obligaţia de a supraveghea îndeplinirea scopului filialei rezultat din statut şi de a respecta interesele fundaţiei şi ale fondatorului.
ART. 31
Consiliul de conducere al Filialei Timişoara este constituit din 10 persoane, plus reprezentantul direct şi permanent al fondatorului.
ART. 32
Reprezentantul direct şi permanent al fondatorului va fi numit de acesta, el reprezentînd în Filiala Timişoara interesele Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie". Acesta se poate retrage din calitatea pe care o posedã doar cu aprobarea fondatorului sau a consiliului de conducere al Fundaţiei din 6466 Grundau - Germania. În cazul în care se dovedeşte imoralitatea acestuia, fondatorul sau consiliul de conducere al Fundaţiei din Grundau - Germania îi poate retrage calitatea de reprezentant direct şi permanent al fondatorului.
ART. 33
Reprezentantul direct şi permanent al fondatorului are dreptul de a convoca, ori de cîte ori este necesar, atît biroul executiv, cît şi consiliul de conducere ale Filialei Timişoara şi de a verifica, împreunã cu preşedintele biroului executiv, activitatea directorului şi a tuturor salariaţilor orfelinatului.
ART. 34
Reprezentantul direct şi permanent al fondatorului are drept de veto la deciziile biroului executiv şi ale consiliului de conducere ale Filialei Timişoara în cazul în care considerã cã s-au depãşit atribuţiile statutare ale Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie". Reprezentantul direct şi permanent al fondatorului are urmãtoarele obligaţii:
- sã urmãreascã îndeplinirea scopului Filialei Timişoara, interesele fundaţiei şi dorinţele fondatorului;
- sã participe la şedinţele lunare ale biroului executiv şi la cele trimestriale şi anuale ale consiliului de conducere ale Filialei Timişoara;
- sã atragã atenţia consiliului de conducere al Filialei Timişoara asupra situaţiilor în care, dupã pãrerea lui, nu se îndeplineşte scopul fundaţiei şi sã ia parte la toate deciziile consiliului de conducere al Filialei Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie";
- sã numeascã primul consiliu de conducere al filialei şi primul birou executiv împreunã cu fondatorul sau cu un membru al consiliului de conducere al Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" din 6466 Grundau - Germania.
ART. 35
Orice membru al Filialei Timişoara se poate retrage din filialã la cerere. Orice membru al consiliului de conducere al filialei se poate retrage la cerere, cu avizul consiliului de conducere al Filialei Timişoara.
ART. 36
Hotãrîrile cu privire la schimbãri ale statutului Filialei Timişoara vor fi luate de Fundaţia "Walther Rudolf - Copii în primejdie" din 6466 Grundau - Germania, dupã consultarea prealabilã cu consiliul de conducere al Filialei Timişoara.
ART. 37
Atunci cînd realizarea scopului Filialei Timişoara a fundaţiei devine irealizabilã datoritã schimbãrilor esenţiale ale condiţiilor, biroul executiv împreunã cu consiliul de conducere al filialei vor propune conducerii fundaţiei din 6466 Grundau - Germania schimbarea scopului Filialei Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie", cu acordul organului român ce a aprobat înfiinţarea filialei.
ART. 38
Filiala Timişoara a fundaţiei se supune strict legislaţiei locale româneşti.
ART. 39
În cazul desfiinţãrii Filialei Timişoara a Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie", asupra patrimoniului Filialei Timişoara a fundaţiei va hotãrî consiliul de conducere al Fundaţiei "Walther Rudolf - Copii în primejdie" din 6466 Grundau Germania.
ART. 40
Independent de obligaţiile de permisiune rezultînd din Legea pentru persoanele juridice, rezoluţiile privind modificarea statutului, unificarea cu altã fundaţie sau desfiinţarea Filialei Timişoara a fundaţiei se vor comunica în mod obligatoriu şi secţiei financiare. Intrarea în vigoare a schimbãrii scopului se va face, de asemenea, cu asentimentul acesteia.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016