Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 384 din 28 aprilie 2005  privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Tineret    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 384 din 28 aprilie 2005 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Tineret

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 395 din 10 mai 2005

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al <>art. 10 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 17/2005 pentru stabilirea unor mãsuri organizatorice la nivelul administraţiei publice centrale şi al <>art. 55 şi 56 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Autoritatea Naţionalã pentru Tineret este organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridicã, în subordinea Guvernului, finanţatã prin bugetul Cancelariei Primului-Ministru.
(2) Autoritatea Naţionalã pentru Tineret are sediul în municipiul Bucureşti, str. Vasile Conta nr. 16, et. 4, sectorul 2.
(3) Autoritatea Naţionalã pentru Tineret are în subordine: Agenţia Naţionalã pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor ANSIT, Agenţia pentru Sprijinirea Studenţilor, casele de culturã ale studenţilor, Complexul Cultural Sportiv Studenţesc "Tei" - Bucureşti şi direcţiile judeţene pentru tineret, respectiv a municipiului Bucureşti, instituţii publice cu personalitate juridicã.
(4) Agenţia Naţionalã pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor - ANSIT se reorganizeazã prin trecerea din subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii în subordinea Autoritãţii Naţionale pentru Tineret.
(5) Agenţia Naţionalã a Taberelor şi Turismului Şcolar se desfiinţeazã, iar personalul se preia prin concurs de cãtre Autoritatea Naţionalã pentru Tineret în condiţiile legii.
(6) Bugetul, patrimoniul şi posturile aprobate pentru Agenţia Naţionalã a Taberelor şi Turismului Şcolar se preiau de Autoritatea Naţionalã pentru Tineret, prin protocol de predare-primire, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri.
(7) Direcţiile judeţene pentru tineret se înfiinţeazã prin reorganizarea şi preluarea activitãţii, a personalului şi a bugetului agenţiilor teritoriale ale taberelor şi turismului şcolar şi a compartimentelor de tineret, care se desfiinţeazã.
ART 2
(1) Pentru realizarea obiectivelor din domeniul sãu de activitate, Autoritatea Naţionalã pentru Tineret exercitã urmãtoarele funcţii:
a) de autoritate de stat în domeniu;
b) de reglementare, prin elaborarea, promovarea şi implementarea legislaţiei în domeniu şi prin sprijinirea iniţiativelor legislative referitoare la promovarea tineretului;
c) de corelare şi coordonare a planurilor elaborate de instituţiile aflate în subordine, pe domeniile specifice de activitate;
d) de strategie, prin analizarea, sinteza şi evaluarea necesitãţilor tinerilor atât la nivel individual, cât şi la nivelul structurilor asociative de tineret;
e) de supraveghere a cadrului legal în domeniul tineretului;
f) de administrare a patrimoniului propriu;
g) de reprezentare.
(2) În scopul realizãrii funcţiilor prevãzute la alin. (1), Autoritatea Naţionalã pentru Tineret îndeplineşte urmãtoarele atribuţii principale:
a) aplicã politica guvernamentalã pentru tineret, fundamenteazã şi elaboreazã studii şi cercetãri, analize şi prognoze privind problemele tineretului direct, prin instituţiile aflate în subordinea sa sau în colaborare cu persoane juridice ori fizice autorizate;
b) aplicã politica guvernamentalã în domeniul educaţiei nonformale pentru copii şi tineri;
c) contribuie, prin stimularea performanţei şi capacitãţii tinerilor la realizarea programului de reformã a Guvernului de integrare în Uniunea Europeanã;
d) colaboreazã cu structurile de şi pentru tineret legal constituite;
e) elaboreazã programe în scopul finanţãrii acţiunilor proprii;
f) sprijinã acţiunile structurilor asociative de tineret, acţiuni care corespund obiectivelor cuprinse în programele sale;
g) autorizeazã şi avizeazã desfãşurarea activitãţilor din bazele proprii;
h) stabileşte contacte la nivel internaţional cu instituţii şi organisme similare;
i) sprijinã structurile asociative de tineret în realizarea de programe interne şi internaţionale;
j) sprijinã formarea, pregãtirea şi perfecţionarea profesionalã în domeniul tineretului direct, prin instituţiile aflate în subordinea sa sau în colaborare cu instituţii şi organisme de specialitate din ţarã şi din strãinãtate;
k) organizeazã activitãţi de profil cu caracter naţional şi internaţional, asigurându-se în acest fel participarea directã şi pe bazã de reciprocitate la manifestãri similare peste hotare;
l) înfiinţeazã centre de tineret noi ori prin amenajarea spaţiilor şi imobilelor neutilizate din domeniul public al statului sau aflate în administrarea instituţiilor din subordinea sa;
m) colaboreazã cu Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii direct sau prin structurile specializate din subordine, în domenii de interes comun;
n) avizeazã proiectele de acte normative iniţiate de alte instituţii în domeniul tineretului.
ART. 3
(1) În exercitarea atribuţiilor sale, Autoritatea Naţionalã pentru Tineret colaboreazã cu celelalte ministere şi autoritãţi ale administraţiei publice centrale, cu autoritãţile administraţiei publice locale, cu alte instituţii publice, precum şi cu persoane fizice şi juridice, române sau strãine.
(2) În vederea îndeplinirii atribuţiilor sale, Autoritatea Naţionalã pentru Tineret are dreptul sã solicite informaţii de la ministere şi autoritãţi ale administraţiei publice centrale, de la autoritãţile administraţiei publice locale, de la alte instituţii publice.
ART. 4
(1) Autoritatea Naţionalã pentru Tineret este condusã de un preşedinte cu rang de secretar de stat, ajutat de 2 vicepreşedinţi cu rang de subsecretar de stat, numiţi prin decizie a primului-ministru, potrivit legii.
(2) Vicepreşedinţii exercitã atribuţiile delegate de cãtre preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Tineret.
(3) Pe lângã conducerea Autoritãţii Naţionale pentru Tineret funcţioneazã Consiliul director, care este format din: preşedinte, vicepreşedinţi, directorul Agenţiei Naţionale pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor, diectorul Agenţiei pentru Sprijinirea Studenţilor şi directorul Direcţiei juridic şi resurse umane.
(4) Consiliul director al Autoritãţii Naţionale pentru Tineret îndeplineşte funcţia de organ consultativ în coordonarea strategicã a activitãţii, conform obiectului sãu de activitate.
(5) Atribuţiile specifice ale Consiliului director se stabilesc prin Regulamentul de organizare şi funcţionare a Autoritãţii Naţionale pentru Tineret, care se aprobã prin ordin al preşedintelui acesteia.
ART. 5
(1) Preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Tineret organizeazã şi conduce întreaga activitate a instituţiei, controleazã activitatea instituţiilor subordonate şi rãspunde pentru aceasta în condiţiile legii.
(2) Preşedintele reprezintã Autoritatea Naţionalã pentru Tineret în raporturile cu Guvernul, ministerele, cu celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, cu autoritãţile administraţiei publice locale, cu alte autoritãţi şi instituţii publice centrale şi locale, cu persoane juridice şi fizice române sau strãine.
(3) Preşedintele reprezintã Autoritatea Naţionalã pentru Tineret în relaţiile cu instituţiile Uniunii Europene, şefii structurilor guvernamentale de tineret din strãinãtate şi cu misiunile diplomatice din România.
(4) În exercitarea atribuţiilor ce îi revin, preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Tineret emite ordine şi instrucţiuni.
(5) Preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Tineret are calitatea de ordonator secundar de credite.
ART. 6
Finanţarea activitãţii Autoritãţii Naţionale pentru Tineret se face de la bugetul de stat, prin bugetul Cancelariei Primului-Ministru.
ART. 7
(1) Autoritatea Naţionalã pentru Tineret şi instituţiile aflate în subordinea sa pot procura şi deţine mijloace proprii de transport de persoane, alimente şi materiale.
(2) Numãrul mijloacelor de transport şi consumul normat de combustibil se încadreazã în numãrul şi în consumul normat, potrivit prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritãţile administraţiei publice şi instituţiile publice, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 247/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 8
(1) Structura organizatoricã a aparatului propriu al Autoritãţii Naţionale pentru Tineret este prevãzutã în anexa nr. 1.
(2) În cadrul structurii prevãzute în anexa nr. 1, prin ordin al preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Tineret, se pot organiza servicii şi birouri, în condiţiile legii.
(3) Atribuţiile şi rãspunderile personalului din aparatul propriu al Autoritãţii Naţionale pentru Tineret se stabilesc prin Regulamentul de organizare şi funcţionare a acesteia.
(4) Numãrul maxim de posturi al Autoritãţii Naţionale pentru Tineret este de 106, exclusiv demnitarii.
(5) Unitãţile din subordinea Autoritãţii Naţionale pentru Tineret şi sursele de finanţare a acestora sunt prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 9
Încadrarea şi salarizarea personalului din aparatul propriu al Autoritãţii Naţionale pentru Tineret se fac potrivit prevederilor aplicabile personalului din administraţia publicã centralã.
ART. 10
În termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri, Autoritatea Naţionalã pentru Tineret va prezenta Guvernului spre adoptare proiectul de hotãrâre privind organizarea Agenţiei Naţionale pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor - ANSIT şi proiectul de hotãrâre privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea direcţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti.
ART. 11
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotârâri se abrogã urmãtoarele acte normative:
- <>Hotãrârea Guvernului nr. 411/2004 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale pentru Tineret, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 275 din 30 martie 2004;
- <>Hotãrârea Guvernului nr. 2.137/2004 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale a Taberelor şi Turismului Şcolar şi a agenţiilor teritoriale ale taberelor şi turismului şcolar, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.213 din 17 decembrie 2004.
ART. 12
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Şeful Cancelariei Primului-Ministru,
Aleodor Marian Frâncu

Preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Tineret,
Karoly Borbκly

Ministrul finanţelor publice,
Ionel Popescu

Ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

Bucureşti, 28 aprilie 2005.
Nr. 384.


ANEXA 1*)
Numãrul maxim de posturi = 106,
Exclusiv demnitarii


STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
a
Autoritãţii Naţionale pentru Tineret


┌─────────────────┐ ┌──────────┐
│Consiliu Director│ │ Cabinet │
│ │ ┌─────────────┐ │ │
│ ├─────────────┤ ├───────┤ │
└─────────────────┘ │ Preşedinte │ └──────────┘
│ │
┌───────────────────┐ │ │
│ │ │ │ ┌───────┐
│Compartimentul ├───────────┤ ├───────┤ Audit │
│de comunicare si │ └┬─┬──┬──┬───┬┘ │ │
│relaţii cu publicul│ │ │ │ │ │ └───────┘
└───────────────────┘ │ │ │ │ │
┌─────────────────┘ │ │ │ └────────────────┐
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ┌─────────────┴─┐│ ┌┴─────────────┐ │
│ │ VICEPREŞEDINTE││ │VICEPREŞEDINTE│ │
│ │ ││ │ │ │
│ └───────────────┘│ └──────────────┘ │
│ │ │
┌──────┴────┐ │ ┌────┴───────┐
│ │ │ │ │
│ Direcţia │ │ │ Direcţia │
│ economicã │ │ │ juridic │
│ │ │ │ şi resurse│
└───────────┘ │ │ umane │
│ └────────────┘

┌─────────────────────┬────────┴─────────┬────────────────────┐
│ │ │ │
┌──────┴──────────┐ ┌──────┴───────┐ ┌────────┴─────────┐ ┌──────┴───────┐
│Direcţia programe│ │ Direcţia de │ │Direcţia de studii│ │Direcţia de │
│pentru tineret, │ │ relaţii │ │ şi cercetãri │ │programe │
│informare, │ │internaţionale│ │ pentru tineret │ │recreative şi │
│cooperare │ │ │ │ │ │divertisment │
│şi parteneriat │ └──────────────┘ └──────────────────┘ │pentru tineret│
│cu SAT │ │ │
└─────────────────┘ └──────────────┘




ANEXA 2
UNITĂŢILE
care funcţioneazã în subordinea Autoritãţii Naţionale pentru Tineret

I. Cu finanţare de la bugetul de stat:
1. Agenţia pentru Sprijinirea Studenţilor - 10 posturi
II. Cu finanţare din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat - 1.505 posturi:
1. Agenţia Naţionalã pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor - ANSIT;
2. casele de culturã ale studenţilor;
3. Complexul Cultural Sportiv Studenţesc "Tei" Bucureşti;
4. direcţiile pentru tineret judeţene şi a municipiului Bucureşti.

----

















Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016