1. Beneficiar: Întreprinderea de industrializare a
cărnii Sibiu.
2. Amplasament: In perimetrul construibil al
municipiului Sibiu, judeţul Sibiu.
3. Necesitatea şi oportunitatea: Capacitatea noului abator va asigura,
împreună cu capacităţile similare din
municipiul Mediaş şi oraşul Agnita,
necesarul de tăieri de animale şi de
preparate din carne din judeţul Sibiu,
avînd în vedere ca actualul abator şi
actuala secţie de preparate din carne
Sibiu, construite în anul 1914 şi,
respectiv, în anul 1939, au un grad
avansat de uzură fizică şi morală,
fiind amplasate în zonele centrale ale
municipiului Sibiu, supuse
sistematizării. Obiectivul de investiţii
este în curs de execuţie din anul 1988.
4. Indicatorii tehnico-economici:
- Valoarea totală: 576.400 mii lei
din care:
- construcţii-montaj 438.000 mii lei
- utilaje 113.130 mii lei
- Capacitatea:
- carne şi grăsimi 25.000 tone/an
- carne tranşată 20.000 tone/an
- preparate din carne 6.000 tone/an
- preparate culinare (pentru
cantina proprie) 2.400 meniuri/zi
5. Valoarea anuală a producţiei-marfă: 1.081.932 mii lei
- Cheltuieli la 1.000 lei
producţie-marfă: 645,9 lei
- Valoarea acumulărilor anuale
(beneficii) 383.104 mii lei
- Durata:
- de realizare a investiţiei 36 luni
- de recuperare a investiţiei
din beneficii 1,8 ani
- Locuri de muncă nou create 250
6. Măsuri privind protecţia mediului Apele uzate sînt trecute prin
înconjurător: separatoare de grăsimi locale la
fiecare activitate şi preepurate
într-o staţie din incinta, după care
sînt trimise la staţia de epurare a
municipiului Sibiu.