Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 38 din 18 ianuarie 2012  pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societatii Comerciale de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 38 din 18 ianuarie 2012 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societatii Comerciale de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucuresti

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 62 din 25 ianuarie 2012

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al art. 4^1 şi art. 13 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societãţilor comerciale, aprobatã prin Legea nr. 44/1998, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al art. 5^1 alin. (1) şi art. 51 lit. b) din Legea nr. 137/2002 privind unele mãsuri pentru accelerarea privatizãrii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al art. 1 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societãţilor comerciale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi a Legii nr. 137/2002 privind unele mãsuri pentru accelerarea privatizãrii, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 577/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi având în vedere prevederile Legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. 1
    (1) Se aprobã strategia de privatizare prin ofertã publicã de majorare a capitalului social prin aport de capital privat a Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti.
    (2) Prin oferta publicã de majorare a capitalului social prin aport de capital privat, Societatea Comercialã de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti vinde un pachet de acţiuni nou-emise în urmãtoarele etape:
    a) majorarea capitalului social al Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti cu un pachet de acţiuni nou-emise, reprezentând 12,49% din capitalul social existent;
    b) acordarea dreptului de preferinţã de subscriere la preţul de vânzare al acţiunilor nou-emise în cadrul ofertei publice primare de acţiuni acţionarilor privaţi existenţi ai Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti asupra unui pachet de acţiuni nou-emise, reprezentând 2,49 % din capitalul social existent, proporţional cu cota deţinutã anterior majorãrii capitalului social. Acţiunile nesubscrise ca urmare a neexercitãrii dreptului de preferinţã vor fi anulate, prin derogare de la prevederile art. 192 alin. (2) lit. b) din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societãţilor comerciale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi a Legii nr. 137/2002 privind unele mãsuri pentru accelerarea privatizãrii, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 577/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Pentru exercitarea dreptului de preferinţã de cãtre acţionarii existenţi la achiziţionarea de acţiuni nou-emise nu se va întocmi un prospect de ofertã publicã potrivit prevederilor specifice pieţei de capital;
    c) declanşarea unei oferte publice primare de vânzare de acţiuni, prin oferirea spre subscriere, prin metode specifice pieţei de capital, a unui pachet de acţiuni nou-emise, reprezentând 10% din capitalul social existent.
    ART. 2
    Oferta publicã primarã de acţiuni se deruleazã printr-un intermediar autorizat, astfel definit de legislaţia pieţei de capital, selectat potrivit prevederilor legale.
    ART. 3
    (1) Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizãrii în Industrie, în calitate de instituţie publicã implicatã, este mandatat sã coordoneze şi sã monitorizeze întregul proces pentru îndeplinirea strategiei de privatizare prevãzute la art. 1.
    (2) Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizãrii în Industrie, este mandatat sã ia mãsurile necesare pregãtirii şi realizãrii procesului de privatizare a Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti.
    (3) Ducerea la îndeplinire a strategiei de privatizare prevãzute la art. 1 de cãtre Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizãrii în Industrie, se face prin acordarea de mandate speciale reprezentanţilor statului în adunarea generalã a acţionarilor Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti pentru a propune şi a aproba în adunarea generalã a acţionarilor acestei societãţi comerciale urmãtoarele acţiuni:
    a) declanşarea procesului de privatizare prin ofertã publicã de majorare a capitalului social prin aport de capital privat a Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti;
    b) majorarea capitalului social şi emiterea unui numãr de acţiuni reprezentând 12,49 % din capitalul social existent al Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti;
    c) efectuarea de cãtre Societatea Comercialã de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti a demersurilor necesare în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa unui operator de piaţã autorizat de Comisia Naţionalã a Valorilor Mobiliare a acţiunilor acesteia şi aprobarea modificãrii actului constitutiv, cu respectarea prevederilor legislaţiei pieţei de capital;
    d) selectarea intermediarului autorizat prevãzut la art. 2 care va intermedia oferta publicã primarã de acţiuni, prin licitaţie, în condiţiile legii, ţinând seama de criterii de calitate şi cost ale serviciilor. Intermediarul va asigura realizarea serviciilor necesare punerii în aplicare a prevederilor strategiei de privatizare prevãzute la art. 1 şi admiterii la tranzacţionare a acţiunilor societãţii comerciale şi va efectua, dar fãrã a se limita la:
    (i) analizele de diagnostic preliminare necesare identificãrii problemelor legale şi/sau economico-financiare; va propune modalitãţile de soluţionare, în scopul reglementãrii şi/sau implementãrii unor mãsuri speciale menite sã asigure derularea corespunzãtoare a procesului de privatizare potrivit strategiei prevãzute la art. 1 şi admiterea acţiunilor societãţii la tranzacţionare pe piaţa unui operator autorizat de Comisia Naţionalã a Valorilor Mobiliare;
    (ii) evaluarea Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti, pentru a fi avutã în vedere la recomandarea preţului acţiunilor prevãzut la art. 5;
    e) întreprinderea oricãror alte demersuri prevãzute de legislaţia în vigoare necesare pentru îndeplinirea strategiei de privatizare prevãzute la art. 1, precum şi pentru îndeplinirea formalitãţilor necesare admiterii acţiunilor societãţii la tranzacţionare pe piaţa unui operator de piaţã autorizat de Comisia Naţionalã a Valorilor Mobiliare.
    (4) În toate cazurile Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizãrii în Industrie, nu este mandatat sã acorde mandate speciale reprezentanţilor statului în adunarea generalã a acţionarilor Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti pentru a propune şi a aproba în adunarea generalã a acţionarilor societãţii un preţ de vânzare a acţiunilor nou-emise ca urmare a majorãrii capitalului social, prevãzutã la art. 1 alin. (2) lit. a), mai mic decât valoarea nominalã a acţiunilor nou-emise.
    ART. 4
    (1) Societatea Comercialã de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti va contracta, potrivit prevederilor legale, servicii de investiţii financiare ce vor fi prestate de un intermediar autorizat.
    (2) Cheltuielile pentru ducerea la îndeplinire a strategiei de privatizare prevãzute la art. 1, precum şi orice alte cheltuieli necesare pentru finalizarea acesteia şi admiterea la tranzacţionare pe piaţa unui operator autorizat de Comisia Naţionalã a Valorilor Mobiliare a acţiunilor societãţii vor fi suportate de Societatea Comercialã de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti.
    ART. 5
    (1) Preţul de vânzare al acţiunilor nou-emise va fi cel puţin egal cu preţul de ofertã sau cu preţul de referinţã utilizabil în cadrul unui mecanism de determinare a preţului de ofertã, mecanism aprobat de cãtre Comisia Naţionalã a Valorilor Mobiliare în condiţiile legii.
    (2) Preţul de ofertã al acţiunilor nou-emise sau preţul de referinţã al acţiunilor nou-emise, precum şi celelalte elemente ale vânzãrii se aprobã de cãtre adunarea generalã extraordinarã a acţionarilor Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti, pe baza recomandãrilor intermediarului autorizat.
    ART. 6
    (1) În vederea implementãrii strategiei de privatizare prevãzute la art. 1 se constituie o comisie pentru coordonarea procesului de privatizare, precum şi o comisie de pregãtire şi monitorizare a procesului de privatizare, formate din membri titulari şi supleanţi, şi secretariate tehnice aferente acestora.
    (2) Comisia pentru coordonarea procesului de privatizare are urmãtoarea componenţã:
    a) ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri - preşedinte;
    b) ministrul finanţelor publice;
    c) un consilier de stat sau secretar de stat din aparatul propriu de lucru al primului-ministru, numit de primul-ministru;
    d) şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizãrii în Industrie;
    e) un secretar de stat numit prin ordin al ministrului economiei, comerţului şi mediului de afaceri;
    f) un secretar de stat numit prin ordin al ministrului finanţelor publice;
    g) directorul general al Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti;
    h) un reprezentant al Societãţii Comerciale Fondul Proprietatea - S.A., în calitate de acţionar minoritar semnificativ.
    (3) Pentru fiecare membru titular, instituţiile şi societãţile comerciale reprezentate în comisia pentru coordonarea procesului de privatizare îşi vor desemna câte un membru supleant.
    (4) Comisia pentru coordonarea procesului de privatizare are urmãtoarele atribuţii:
    a) coordoneazã activitatea comisiei de pregãtire şi monitorizare a procesului de privatizare;
    b) aprobã documentele de licitaţie întocmite pentru selectarea intermediarului autorizat, avizate de cãtre comisia de pregãtire şi monitorizare a procesului de privatizare;
    c) aprobã contractul de intermediere ce urmeazã a fi încheiat cu intermediarul autorizat selectat, care este supus aprobãrii adunãrii generale a acţionarilor Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti;
    d) analizeazã informãrile şi rapoartele primite din partea comisiei de pregãtire şi monitorizare a procesului de privatizare cu privire la stadiul procesului şi aprobã sau propune mãsuri concrete de derulare a procesului de privatizare;
    e) aprobã prospectul final de ofertã publicã primarã anterior depunerii acestuia la Comisia Naţionalã a Valorilor Mobiliare;
    f) avizeazã preţul de ofertã al acţiunilor nou-emise sau preţul de referinţã al acţiunilor nou-emise, pe baza recomandãrilor intermediarului autorizat, care este supus aprobãrii Guvernului prin memorandum, în vederea mandatãrii reprezentanţilor statului în adunarea generalã a acţionarilor Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti;
    g) ia mãsurile care se impun pe parcursul derulãrii procesului de privatizare.
    (5) Din comisia de pregãtire şi monitorizare a procesului de privatizare vor face parte reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi ai Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizãrii în Industrie, precum şi ai Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti. La solicitarea Societãţii Comerciale Fondul Proprietatea - S.A., din cadrul acestei comisii vor putea face parte şi unul sau 2 reprezentanţi ai acestei societãţi comerciale.
    (6) Numãrul membrilor, nominalizarea acestora, drepturile şi atribuţiile membrilor comisiei de pregãtire şi monitorizare a procesului de privatizare menţionate la alin. (5) şi ale secretariatelor tehnice ale comisiilor menţionate la alin. (1), precum şi drepturile membrilor comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare menţionate la alin. (2) se stabilesc prin ordin al ministrului economiei, comerţului şi mediului de afaceri, la propunerea şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizãrii în Industrie, respectiv a Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti şi a Societãţii Comerciale Fondul Proprietatea - S.A.
    (7) Activitatea comisiilor prevãzute la alin. (1) şi a secretariatelor tehnice aferente acestora înceteazã la finalizarea procesului de privatizare potrivit strategiei menţionate la art. 1, certificatã prin confirmarea încasãrii sumelor reprezentând preţul acţiunilor potrivit contractului încheiat cu intermediarul autorizat.


                PRIM-MINISTRU
                 EMIL BOC

                     Contrasemneazã:


                     ────────────────
           p. Ministrul economiei, comerţului
                şi mediului de afaceri,
                    Borbely Karoly,
                   secretar de stat

              Ministrul finanţelor publice,
                  Gheorghe Ialomiţianu


    Bucureşti, 18 ianuarie 2012.
    Nr. 38.
                     _________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016