Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 37 din 28 noiembrie 2006  privind aprobarea   Normei nr. 18/2006 pentru modificarea   Normei nr. 10/2006 privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 37 din 28 noiembrie 2006 privind aprobarea Normei nr. 18/2006 pentru modificarea Normei nr. 10/2006 privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A SISTEMULUI DE PENSII PRIVATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.000 din 14 decembrie 2006
În baza prevederilor art. 16 şi ale <>art. 23 lit. f) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 50/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 313/2005 ,
conform <>Hotãrârii Parlamentului României nr. 24/2006 privind numirea preşedintelui, a vicepreşedintelui şi a celorlalţi membri ai Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private,
având în vedere prevederile <>art. 99 alin. (2) din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative,
în baza hotãrârii luate în şedinţa Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private din data de 28 noiembrie 2006,

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private adoptã urmãtoarea hotãrâre:

ART. 1
Se aprobã <>Norma nr. 18/2006 pentru modificarea <>Normei nr. 10/2006 privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (www.csspp.ro).
ART. 3
Departamentul autorizare-reglementare împreunã cu Secretariatul tehnic şi cu directorul general vor urmãri ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotãrâri.

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a
Sistemului de Pensii Private,
Mircea Oancea

Bucureşti, 28 noiembrie 2006.
Nr. 37.

ANEXĂ

<>NORMA Nr. 18/2006
pentru modificarea <>Normei nr. 10/2006 privind
marketingul prospectului schemei de pensii facultative

Având în vedere prevederile <>art. 99 alin. (2) din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative,
în temeiul dispoziţiilor art. 16 şi ale <>art. 23 lit. f) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 50/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 313/2005 ,

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, denumitã în continuare Comisia, emite prezenta normã.

ARTICOL UNIC
<>Norma nr. 10/2006 privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative, aprobatã prin <>Hotãrârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 22/2006 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 880 din 27 octombrie 2006, se modificã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 3 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - (1) Activitatea de marketing al prospectului schemei de pensii facultative se poate desfãşura numai prin intermediul unui agent de marketing autorizat sau avizat de Comisie, denumit în continuare agent.
(2) În înţelesul prezentei norme sunt asimilate ca agenţi de marketing persoane fizice urmãtoarele categorii profesionale definite conform <>Legii nr. 32/2000 privind societãţile de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare:
a) agenţi de asigurare;
b) asistenţi în brokeraj;
c) subagenţi.
(3) În înţelesul prezentei norme sunt asimilate ca agenţi de marketing persoane juridice urmãtoarele categorii profesionale definite conform <>Legii nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare:
a) agenţi de asigurare subordonaţi;
b) brokeri de asigurare.
(4) Pot fi agenţi de marketing persoane juridice şi urmãtoarele entitãţi:
a) societãţile comerciale constituite şi autorizate de Comisie, având ca obiect de activitate numai marketingul prospectului schemelor de pensii facultative;
b) societãţile comerciale constituite şi autorizate conform legilor speciale de Banca Naţionalã a României, de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor sau de Comisia Naţionalã a Valorilor Mobiliare şi care sunt avizate de Comisie pentru activitatea de marketing al fondurilor de pensii facultative."
2. Articolul 6 se abrogã.
3. La articolul 8, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) În cazul agenţilor persoane fizice care fac parte din reţeaua de vânzãri a entitãţilor specificate la art. 3 alin. (3) şi (4), pe documentele de aderare vor fi înscrise şi denumirea, numãrul deciziei de autorizare sau de avizare, precum şi codul de înscriere în Registru ale agentului persoanã juridicã."
4. La articolul 9, partea introductivã va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - Administratorilor, agenţilor menţionaţi la art. 3, precum şi persoanelor afiliate acestora le este interzis:".
5. Articolul 11 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 11. - (1) Cursurile de agent şi examenele sunt organizate pe baza unei tematici avizate de Comisie.
(2) Administratorii sunt obligaţi sã se asigure cã persoanele fizice înscrise la cursurile de agent de marketing nu au menţiuni în cazierul judiciar şi nici în cel fiscal."
6. La articolul 14, litera d) va avea urmãtorul cuprins:
"d) documentele care atestã plata taxei de autorizare în contul Comisiei, potrivit prevederilor <>Normei nr. 9/2006 privind taxele de autorizare, avizare şi administrare în sistemul pensiilor facultative;".
7. Articolul 15 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 15. - (1) Comisia avizeazã ca agenţi persoane juridice numai entitãţile care îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au fost autorizate în condiţiile legislaţiei aplicabile domeniului lor de activitate;
b) nu au menţiuni în cazierul fiscal;
c) au achitat taxa de avizare prevãzutã pentru agenţi persoane juridice, conform <>Normei nr. 9/2006 privind taxele de autorizare, avizare şi administrare în sistemul pensiilor facultative.
(2) Cererea de avizare a agenţilor persoane juridice, conform anexei nr. 2, se depune la Comisie de cãtre entitãţile prevãzute la art. 3 alin. (3) şi (4) împreunã cu copiile pe suport magnetic ale documentelor specificate mai jos:
a) autorizaţia de funcţionare eliberatã de autoritatea competentã;
b) certificatul fiscal;
c) certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerţului;
d) dovada achitãrii taxei de avizare pentru agent."
8. Articolul 16 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 16. - (1) Pot fi avizaţi ca agenţi persoane fizice persoanele care îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) nu au interdicţie de a exercita profesii în domeniul economic, al pieţei de capital, al asigurãrilor, bancar sau juridic;
b) au obţinut certificatul de absolvire a cursului de agent de marketing pentru fondurile de pensii facultative, în conformitate cu prevederile art. 12;
c) au un contract valabil încheiat cu un administrator sau cu una dintre entitãţile prevãzute la art. 3 alin. (3) şi (4);
d) au achitat taxa de avizare prevãzutã pentru agenţi persoane fizice, conform <>Normei nr. 9/2006 privind taxele de autorizare, avizare şi administrare în sistemul pensiilor facultative.
(2) Cererea de avizare a agenţilor persoane fizice, întocmitã conform anexei nr. 2, se depune la Comisie de cãtre administrator sau de cãtre entitãţile prevãzute la art. 3 alin. (3) şi (4) împreunã cu documentele în original şi cu înregistrarea pe suport magnetic a acestora, dupã cum urmeazã:
a) copie de pe actul de identitate;
b) declaraţia pe propria rãspundere a persoanei fizice cã se încadreazã în prevederile art. 16 alin. (1) lit. a);
c) certificatul privind absolvirea cursurilor de agent de marketing, conform modelului prezentat în anexa nr. 1;
d) contractul cu administratorul sau cu una dintre entitãţile menţionate la art. 3 alin. (3) şi (4);
e) dovada achitãrii taxei de avizare ca agent de marketing."
9. Articolul 19 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19. - Decizia de autorizare sau, dupã caz, de avizare se comunicã administratorului ori entitãţilor prevãzute la art. 3 în termen de maximum 5 zile calendaristice de la data adoptãrii acesteia şi va conţine codul agentului avizat sub care a fost înscris în Registru."
10. La articolul 21, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Decizia de respingere, scrisã şi motivatã, se comunicã administratorului sau entitãţilor menţionate la art. 3 în termen de maximum 5 zile calendaristice de la adoptarea acesteia."
11. La articolul 23, litera d) va avea urmãtorul cuprins:
"d) la solicitarea administratorului sau a entitãţilor prevãzute la art. 3;".
12. La articolul 24, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 24. - (1) Decizia de retragere, scrisã şi motivatã, se comunicã administratorului sau entitãţilor prevãzute la art. 3, în termen de maximum 5 zile calendaristice de la adoptarea acesteia."
13. Articolul 29 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 29. - Cuantumul taxei de autorizare, precum şi cuantumul taxei de avizare pentru agenţii de marketing sunt prevãzute în <>Norma nr. 9/2006 privind taxele de autorizare, avizare şi administrare în sistemul pensiilor facultative."
14. Nota anexei nr. 2 va avea urmãtorul cuprins:
"*) NOTĂ: În cazul în care administratorul sau entitãţile prevãzute la <>art. 3 din Norma nr. 10/2006 privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative, aprobatã prin <>Hotãrârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 22/2006 , cu modificãrile ulterioare, prezintã spre avizare o singurã datã mai mulţi agenţi persoane fizice, cererea de avizare va fi însoţitã de un tabel nominal cu antetul solicitantului, în format Excel, anexã la Cererea de avizare. Acest tabel va conţine datele de identificare pentru agenţii pentru care se solicitã avizarea, respectiv nume, prenume, cod numeric personal (CNP), adresa de domiciliu, numãr de telefon, e-mail."

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016