Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 37 din 25 ianuarie 1999  privind organizarea si desfasurarea doctoratului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 37 din 25 ianuarie 1999 privind organizarea si desfasurarea doctoratului

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 32 din 27 ianuarie 1999
În temeiul <>art. 73 alin. (8) din Legea învãţãmântului nr. 84/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile aduse prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/1997 ,

Guvernul României hotãrãşte:

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1.
(1) Prezenta hotãrâre reglementeazã principiile de baza privind organizarea şi desfãşurarea doctoratului.
(2) Doctoratul este forma cea mai inalta de organizare a învãţãmântului superior, bazându-se pe cercetarea ştiinţificã şi creaţia artisticã de valoare.
(3) Au dreptul sa participe la concursul de admitere la doctorat absolvenţii învãţãmântului universitar de lungã durata, cu diploma de licenta. Diplomele absolvenţilor învãţãmântului universitar de lungã durata, eliberate pana în anul 1993 inclusiv, sunt echivalente cu diplomele de licenta.
ART. 2
(1) Doctoratul se organizeazã în instituţiile de învãţãmânt superior şi în institutele de cercetare aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale, la propunerea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, pe baza criteriilor de acreditare elaborate în acest scop.
(2) Instituţiile prevãzute la alin. (1) se denumesc în continuare Instituţii Organizatoare de Doctorat - I.O.D.
(3) I.O.D. elaboreazã regulamente proprii de organizare şi desfãşurare a doctoratului, în condiţiile legii.
(4) Doctoratul se organizeazã în ştiinţe şi în arte, pe domenii fundamentale. În ştiinţe, doctoratul se organizeazã în domeniile: ştiinţe exacte, ştiinţe ale naturii, ştiinţe umaniste, ştiinţe sociale şi politice, ştiinţe ale educaţiei, ştiinţe economice, ştiinţe juridice, ştiinţe agricole şi silvice, ştiinţe medicale, arhitectura şi urbanistica, ştiinţe inginereşti, teologie, ştiinţe militare. În arte, domeniile în care se organizeazã doctoratul sunt: arte vizuale, muzica, teatru, cinematografie, balet, educaţie fizica şi sport.
ART. 3
(1) Persoanele admise la doctorat au pe perioada desfãşurãrii acestuia calitatea de doctorand în domeniul în care au reuşit la concurs.
(2) Doctoranzii care îndeplinesc toate obligaţiile programului de doctorat primesc titlul ştiinţific de doctor.
ART. 4
(1) Conducãtorii de doctorat pot fi profesori universitari, profesori universitari consultanţi şi cercetãtori ştiinţifici principali gradul I, care au titlul de doctor.
(2) Conducãtorii de doctorat se numesc prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, la propunerea I.O.D., cu avizul nominal al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, acordat pe baza evaluãrii activitãţii didactice, de cercetare ştiinţificã sau de creaţie în domeniul artelor.
(3) Persoanele prevãzute la alin. (2) îşi desfãşoarã activitatea didactica, de cercetare sau de creaţie în domeniul artelor în instituţiile organizatoare de doctorat sau se asociaza unei I.O.D.
(4) Fiecare I.O.D. este autorizata sa stabileascã prin regulamentul propriu numãrul maxim de doctoranzi pe care îi poate indruma un conducãtor de doctorat.
(5) Dupã pensionare, conducãtorii de doctorat, cu excepţia celor care au calitatea de profesor universitar consultant, nu mai pot indruma noi doctoranzi.
(6) Calitatea de conducãtor de doctorat se poate retrage de cãtre Ministerul Educaţiei Naţionale pentru acele cazuri care sunt considerate ca fiind incompatibile cu conducerea de doctorat.

CAP. 2
Organizarea doctoratului

ART. 5
(1) Doctoratul se organizeazã cu frecventa şi fãrã frecventa. Durata doctoratului la forma cu frecventa este de 4 ani. Durata doctoratului la forma fãrã frecventa se stabileşte de cãtre conducerea I.O.D.
(2) Ministerul Educaţiei Naţionale aproba pentru fiecare I.O.D. forma în care se organizeazã doctoratul şi numãrul de locuri subvenţionate de la buget.
ART. 6
(1) Ministerul Educaţiei Naţionale acorda anual I.O.D. burse de doctorat cu durata de cel mult 4 ani, respectiv pana la susţinerea tezei de doctorat.
(2) Bursa de doctorat prevãzutã la alin. (1) se obţine prin concurs, organizat de fiecare I.O.D.
(3) Bursa de doctorat reprezintã, în înţelesul prezentei hotãrâri, o indemnizaţie egala cu salariul brut de preparator universitar sau de asistent universitar, în funcţie de îndeplinirea de cãtre doctorand a condiţiilor de vechime cerute de lege pentru aceste funcţii didactice.
ART. 7
(1) Durata desfãşurãrii doctoratului este cuprinsã între data înmatriculãrii ca doctorand şi data sustinerii publice a tezei de doctorat.
(2) Doctoratul se poate întrerupe pe motive temeinice cu aprobarea conducerii I.O.D. Perioadele de întrerupere cumulate nu pot depãşi 2 ani.
(3) Durata desfãşurãrii doctoratului se decaleaza, în caz de întrerupere, corespunzãtor cu perioadele cumulate ale intreruperilor aprobate de conducerea I.O.D., potrivit alin. (2).
ART. 8
(1) Pe toatã durata activitãţii doctorandul de la forma cu frecventa beneficiazã de recunoaşterea vechimii în munca, de alte drepturi şi obligaţii ce revin salariatului, precum şi de dreptul de a desfasura activitãţi didactice prin cumul sau prin plata cu ora, în limita a cel mult jumãtate din norma unui asistent universitar.
(2) Contribuţiile la asigurãrile sociale şi la constituirea Fondului pentru plata ajutorului de şomaj pentru doctoranzii cu frecventa se plãtesc lunar de cãtre I.O.D. la care sunt înmatriculaţi.
(3) Dupã susţinerea tezei de doctorat, I.O.D. elibereazã o adeverinta care atesta ca perioada în care doctorandul a urmat programul de pregãtire în forma "cu frecventa" constituie vechime în munca.
(4) Indemnizaţia pentru doctorandul cu frecventa se acorda, cu excepţia perioadelor de întreruperi aprobate, de cãtre I.O.D. pentru fiecare an calendaristic al programului de doctorat, din veniturile acesteia provenite din sume alocate de la bugetul de stat pentru finanţarea de baza în conformitate cu reglementãrile în vigoare, precum şi din venituri proprii, donaţii, sponsorizãri şi din taxe, percepute în condiţiile legii.
(5) Doctoranzii în sistemul fãrã frecventa, care nu beneficiazã de burse de doctorat şi sunt salariaţi în administraţia publica, în regiile autonome cu specific deosebit sau în unitãţile bugetare, au dreptul la concedii fãrã plata, a cãror durata insumata nu poate depãşi 90 de zile lucrãtoare anual, pentru susţinerea examenului de admitere la doctorat, a examenelor de doctorat sau a tezei de doctorat, potrivit art. 25 alin. (1) lit. b) din Hotãrârea Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihna şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publica, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unitãţile bugetare, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 118 din 13 iunie 1995.
(6) Cheltuielile pentru organizarea şi desfãşurarea examenelor şi a referatelor de doctorat, precum şi pentru susţinerea tezelor de doctorat se suporta din bugetele I.O.D.
ART. 9
Doctoranzii care urmeazã doctoratul în sistemul cu frecventa pot solicita transferul în sistemul fãrã frecventa, cu decalarea corespunzãtoare a termenelor unor activitãţi de doctorat.
ART. 10
Doctorandul de la forma cu frecventa, exmatriculat pentru neîndeplinirea obligaţiilor prevãzute în programul de doctorat, pierde în mod automat drepturile prevãzute la art. 8.
ART. 11
(1) Doctoratul se desfãşoarã în limba romana.
(2) La cerere şi cu aprobarea conducerii I.O.D., un doctorand îşi poate desfasura activitãţile de doctorat şi poate susţine examene şi referate, respectiv îşi poate elabora şi susţine teza de doctorat, într-o limba strãinã.
ART. 12
(1) Doctoratul se poate organiza şi în cotutela. Doctorandul în cotutela îşi desfãşoarã activitatea sub îndrumarea concomitenta a unui conducãtor de doctorat din România şi a unui conducãtor de doctorat dintr-o alta ţara, pe baza unui acord scris între instituţiile organizatoare implicate.
(2) I.O.D. care înmatriculeazã iniţial doctorandul are rolul principal, iar I.O.D. care participa în cotutela la organizarea şi desfãşurarea doctoratului are rolul secundar.
(3) Acordul stipuleazã cerinţele organizãrii şi desfãşurãrii doctoratului în fiecare dintre cele doua I.O.D., în concordanta cu rolul pe care îl are în cotutela şi cu legislaţia specifica din fiecare ţara.
(4) Acordul stipuleazã recunoaşterea reciprocã a titlului ştiinţific de doctor de cãtre ministerele de resort din cele doua tari, pe baza competentelor acestora şi în conformitate cu prevederile legale din fiecare ţara.
(5) În domenii ştiinţifice interdisciplinare, doctoratul în cotutela se poate desfasura şi sub îndrumarea a doi conducatori de doctorat din ţara. În acest caz, prevederile prezentului articol se adapteaza în mod corespunzãtor.

CAP. 3
Admiterea la doctorat

ART. 13
(1) Admiterea candidaţilor la doctorat, indiferent de forma în care se organizeazã, se face prin concurs.
(2) Concursul de admitere la doctorat se organizeazã anual, de regula la începutul anului universitar. Organizarea şi desfãşurarea acestui concurs sunt de competenta I.O.D., pe baza regulamentului propriu.
(3) Concursul de admitere conţine, pe lângã probele de specialitate, un examen de competenta lingvistica pentru o limba de circulaţie internationala. Acest examen se susţine la catedrele de limbi strãine ale universitatilor acreditate, care elibereazã un certificat de competenta lingvistica.
ART. 14
(1) Comisia de admitere la doctorat se constituie din conducatori de doctorat şi alţi specialişti care au titlul de doctor şi funcţia didactica de cel puţin conferenţiar universitar sau cercetator ştiinţific gradul II. Din comisie pot face parte şi specialişti din alte tari, care îndeplinesc aceste condiţii.
(2) Într-o I.O.D. se pot organiza una sau mai multe comisii de admitere la doctorat, în conformitate cu regulamentul propriu de organizare şi desfãşurare a doctoratului.
(3) Evaluarea şi clasificarea candidaţilor la admitere se fac pe baza unui sistem de notare prevãzut în regulamentul propriu al I.O.D. de organizare şi desfãşurare a doctoratului.
(4) Decizia de admitere a candidaţilor la doctorat se ia de cãtre comisie, pe baza rezultatelor obţinute la concursul de admitere şi, respectiv, în limita locurilor scoase la concurs.
ART. 15
Validarea şi înmatricularea candidaţilor reusiti la concurs se fac prin decizia conducerii I.O.D.

CAP. 4
Programul de pregãtire a doctoranzilor

ART. 16
(1) Programul de pregãtire a doctoranzilor se organizeazã pe baza prezentei hotãrâri şi a regulamentelor proprii ale I.O.D., în concordanta cu specificul domeniului de doctorat.
(2) Durata programului de pregãtire este de cel mult 2 ani în sistemul cu frecventa şi de cel mult 4 ani în sistemul fãrã frecventa.
(3) Structura programului de pregãtire conţine activitãţi de pregãtire teoreticã şi aplicativa specifice domeniului de doctorat, susţinerea a cel puţin 3 examene şi a cel puţin 3 referate de cercetare ştiinţificã sau a cel puţin 3 lucrãri de creaţie în domeniul artelor.
(4) Pentru doctoratul cu frecventa structura programului de pregãtire cuprinde, pe lângã obligaţiile prevãzute la alin. (3), frecventarea a minimum 4 cursuri şi a seminariilor aferente acestor cursuri, stabilite de cãtre conducãtorul de doctorat şi aprobate de conducerea I.O.D., precum şi promovarea examenelor la cursurile respective.
ART. 17
(1) Examenele şi referatele de cercetare ştiinţificã sau lucrãrile de creaţie se susţin în fata unor comisii de examinare, propuse de conducãtorul de doctorat şi aprobate de conducerea I.O.D. Susţinerea referatelor de cercetare ştiinţificã sau a lucrãrilor de creaţie este publica.
(2) Comisia de examinare este formatã din conducãtorul de doctorat, în calitate de preşedinte, şi din cel puţin alţi 2 specialişti cu titlul de doctor şi funcţie didactica de cel puţin conferenţiar universitar sau cercetator ştiinţific gradul II.
(3) Rezultatele evaluãrii se exprima printr-unul dintre urmãtoarele calificative: "foarte bine", "bine", "satisfãcãtor" sau "nesatisfãcãtor". În cazul obţinerii calificativului "satisfãcãtor" sau "nesatisfãcãtor", doctorandul va trebui sa susţinã din nou examenul, referatul de cercetare ştiinţificã sau lucrarea de creaţie.
(4) Dacã şi la a doua sustinere a aceleiaşi probe se obţine calificativul "satisfãcãtor" sau "nesatisfãcãtor", doctorandul este exmatriculat din programul de doctorat.
(5) Examenele sau referatele de cercetare care sunt similare cu cele susţinute în cadrul unui program de studii aprofundate sau de master de cãtre doctorand pot fi echivalate de cãtre conducerea I.O.D., la solicitarea doctorandului, cu acordul conducatorului de doctorat.
ART. 18
În cazul doctoratului organizat în cotutela, din comisia de examinare pot face parte şi reprezentanţi ai I.O.D. secundare, coparticipante la doctorat.
ART. 19
(1) Programul de pregãtire a doctorandului se stabileşte de cãtre conducãtorul de doctorat şi se aproba de conducerea I.O.D.
(2) Activitatea de îndrumare a doctoranzilor este inclusã în norma didactica sau de cercetare a conducatorului de doctorat, potrivit legii.
ART. 20
(1) Exmatricularea unei persoane din programul de doctorat duce în mod automat la pierderea calitãţii de doctorand.
(2) Un doctorand exmatriculat se poate înscrie la concursul de admitere organizat de aceeaşi I.O.D. şi pentru acelaşi domeniu de ştiinţe sau de arte cel mult încã o data.

CAP. 5
Elaborarea şi susţinerea tezei de doctorat

ART. 21
(1) Tema tezei de doctorat se stabileşte de cãtre conducãtorul de doctorat împreunã cu doctorandul şi se coreleazã cu programul de pregãtire.
(2) Tema tezei de doctorat, precum şi programul de pregãtire a doctorandului se aproba de cãtre conducerea I.O.D.
ART. 22
Teza de doctorat trebuie sa conţinã elemente de originalitate specifice domeniului abordat, precum şi modalitãţi de validare ştiinţificã a acestora sau de recunoaştere valoricã în domeniul artelor.
ART. 23
(1) Teza de doctorat se elaboreazã conform cerinţelor I.O.D. prevãzute în regulamentul propriu de organizare şi desfãşurare a doctoratului.
(2) În cazul doctoratului în arte, prin teza de doctorat se înţelege ansamblul rezultatelor teoretice şi de creaţie ale doctorandului.
ART. 24
(1) În vederea sustinerii publice, teza de doctorat se depune la conducerea I.O.D., cu acordul scris al conducatorului de doctorat şi cu avizul catedrei sau, dupã caz, al colectivului de cercetare.
(2) Avizul catedrei sau, dupã caz, al colectivului de cercetare se obţine în urma depunerii tezei de doctorat la catedra, respectiv la colectivul de cercetare, şi are caracter consultativ.
(3) În cazul doctoratului în cotutela, teza de doctorat se va depune la I.O.D. la care urmeazã sa se susţinã public, în concordanta cu decizia celor 2 conducatori de doctorat.
ART. 25
(1) Teza de doctorat este evaluatã de cãtre comisia pentru susţinerea publica a acesteia, propusã de conducãtorul de doctorat şi aprobatã de conducerea I.O.D.
(2) Comisia pentru susţinerea publica a tezei de doctorat este alcãtuitã din preşedinte, conducãtorul de doctorat şi 3 referenţi oficiali, dintre care cel puţin 2 nu îşi desfãşoarã activitatea în I.O.D. respectiva.
(3) Preşedintele comisiei este un reprezentant al conducerii I.O.D.
(4) Referenţii oficiali sunt specialişti în domeniul în care a fost elaborata teza de doctorat, au titlul de doctor şi au funcţia didactica de cel puţin conferenţiar universitar sau cercetator ştiinţific gradul II.
(5) Din comisie pot face parte specialişti din alte tari, care îndeplinesc condiţiile prevãzute la alin. (4).
(6) În cazul doctoratului în cotutela, comisia pentru susţinerea publica a tezei de doctorat va cuprinde reprezentanţi ai ambelor I.O.D. Preşedintele comisiei este un reprezentant al conducerii I.O.D. care organizeazã susţinerea publica a tezei de doctorat.
(7) Referenţii oficiali au obligaţia sa depunã referatele de analiza la I.O.D. în termen de cel mult 30 de zile de la primirea tezei de doctorat. În cazul în care unul sau mai mulţi referenţi oficiali apreciazã în mod justificat ca teza de doctorat este nesatisfacatoare, aceasta va trebui refãcutã. Teza de doctorat refãcutã se depune la conducerea I.O.D., cu acordul scris al conducatorului de doctorat.
ART. 26
(1) Doctorandul poate elabora un rezumat al tezei de doctorat, pe care I.O.D. îl transmite unor specialişti în domeniu, din ţara şi din strãinãtate, pentru obţinerea unor puncte de vedere necesare evaluãrii, pe ansamblu, a rezultatelor doctorandului.
(2) Elaborarea rezumatului tezei de doctorat se face conform specificului domeniului în care este organizat doctoratul şi în concordanta cu regulamentul propriu al I.O.D. de organizare şi desfãşurare a doctoratului.
(3) Opiniile exprimate în scris de cãtre specialişti pe baza rezumatelor tezei de doctorat se transmit preşedintelui comisiei pentru susţinerea tezei de doctorat. Aceste opinii au rol consultativ.
ART. 27
(1) Teza de doctorat se susţine în fata comisiei aprobate de I.O.D., în şedinţa publica. Data şi locul sustinerii acesteia se afişeazã la sediul I.O.D. cu cel puţin 15 zile înainte de data stabilitã de preşedintele comisiei de doctorat.
(2) Susţinerea tezei de doctorat poate avea loc în prezenta a cel puţin 4 din cei 5 membri ai comisiei, cu participarea obligatorie a preşedintelui comisiei şi a conducatorului de doctorat.
ART. 28
(1) Susţinerea publica a tezei de doctorat se constituie într-o dezbatere ştiinţificã şi de creaţie, la care participa doctorandul, membrii comisiei şi specialiştii aflaţi în sala.
(2) Dezbaterea se axeaza pe elementele de originalitate ale tezei de doctorat şi pe recunoaşterea valoricã a rezultatelor obţinute.
(3) Dezbaterea se desfãşoarã astfel: prezentarea tezei şi a rezultatelor obţinute de cãtre doctorand, prezentarea referatelor de cãtre conducãtorul de doctorat şi de cãtre referenţii oficiali, întrebãri şi raspunsuri la care participa, deopotrivã, doctorandul, membrii comisiei şi specialiştii aflaţi în sala.
(4) În domeniul artelor, susţinerea tezei de doctorat consta în prezentarea lucrãrilor de arta realizate de cãtre doctorand.
ART. 29
(1) Pe baza celor constatate în timpul sustinerii publice a tezei de doctorat, comisia evalueaza şi delibereazã asupra calificativului pe care urmeazã sa îl acorde tezei de doctorat. Calificativele care pot fi acordate sunt: "foarte bine", "bine" şi, respectiv, "satisfãcãtor".
(2) În cazul acordãrii calificativului "satisfãcãtor" se vor preciza elementele care urmeazã a fi refãcute sau completate în teza de doctorat.
ART. 30
(1) Pe baza calificativelor primite de doctorand la susţinerea examenelor, a referatelor sau a lucrãrilor de creaţie şi a aprecierilor asupra tezei de doctorat, comisia delibereazã şi comunica auditoriului hotãrârea de a conferi doctorandului titlul ştiinţific de doctor.
(2) Pentru teze de doctorat care probeazã calitãţi deosebite de creativitate, aducând contribuţii importante la dezvoltarea cunoaşterii în context internaţional, se poate acorda una dintre distincţiile: SUMMA CUM LAUDE, MAGNA CUM LAUDE sau CUM LAUDE.
ART. 31
(1) La cerere şi cu aprobarea I.O.D. teza de doctorat poate fi scrisã într-o limba strãinã, chiar dacã toate celelalte activitãţi au fost realizate în limba romana.
(2) Atunci când teza se scrie într-o limba strãinã, rezumatul tezei de doctorat, dacã acesta este cerut de cãtre regulamentul propriu al I.O.D., se scrie în mod obligatoriu în limba romana.
ART. 32
(1) În cazul în care unul dintre referenţii oficiali din comisia pentru susţinerea tezei de doctorat devine indisponibil şi nu poate satisface cerinta formulatã la art. 25 alin. (7), va fi schimbat la propunerea conducatorului de doctorat şi cu aprobarea conducerii I.O.D.
(2) Doctorandul poate solicita conducerii I.O.D. schimbarea conducatorului de doctorat în cazul în care acesta este indisponibil mai mult de un an.
(3) Doctorandul poate solicita schimbarea conducatorului de doctorat, în cadrul aceluiaşi domeniu de doctorat şi aceleiaşi I.O.D. Conducerea I.O.D. poate aproba aceasta schimbare, cu acordul scris al noului conducãtor de doctorat propus de doctorand.
ART. 33
Doctorandul poate solicita schimbarea conducatorului de doctorat, în cadrul aceluiaşi domeniu de doctorat, dar nu în cadrul aceleiaşi I.O.D. În acest caz sunt necesare aprobãrile conducerilor ambelor I.O.D., precum şi acceptul scris al noului conducãtor de doctorat propus de doctorand.
ART. 34
(1) Doctorandul poate solicita schimbarea temei de doctorat o singura data. Schimbarea temei de doctorat se aproba de conducerea I.O.D., în cadrul aceluiaşi domeniu în care a fost înmatriculat doctorandul şi în perioada de pregãtire stabilitã.
(2) În cazul doctoratului în cotutela, schimbarea temei de doctorat se face cu acordul ambelor I.O.D.

CAP. 6
Conferirea titlului ştiinţific de doctor

ART. 35
(1) Hotãrârea comisiei pentru susţinerea tezei de doctorat de a se conferi titlul ştiinţific de doctor se înainteazã conducerii I.O.D., în vederea acordãrii titlului ştiinţific de doctor.
(2) Dupã aprobare, I.O.D. transmite Dosarul de doctorat şi un exemplar al Tezei de doctorat la Ministerul Educaţiei Naţionale în vederea confirmãrii de cãtre Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a titlului de doctor propus de comisie şi acordat de conducerea I.O.D.
ART. 36
Conferirea titlului ştiinţific de doctor se face prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, la propunerea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.
ART. 37
(1) Diploma de doctor se elibereazã de cãtre I.O.D., pe baza ordinului ministrului educaţiei naţionale.
(2) Diploma de doctor specifica: titlul obţinut şi domeniul fundamental în care a fost obţinut.
(3) Înmânarea diplomei se face de cãtre I.O.D. în cadrul unei ceremonii publice.
ART. 38
Pentru un doctorand în cotutela, I.O.D. de baza este cea care l-a înmatriculat. Conducãtorul de doctorat aparţinând acestei I.O.D. va avea rolul principal în organizarea şi desfãşurarea doctoratului.

CAP. 7
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 39
(1) Pentru doctoranzii înmatriculaţi pana la data de 31 decembrie 1992, termenul limita pentru depunerea tezelor de doctorat în vederea sustinerii lor publice este data de 31 decembrie 1999 sau o data decalata corespunzãtor cu durata intreruperilor aprobate.
(2) Pentru doctoranzii înmatriculaţi dupã data de 1 ianuarie 1993, termenul limita pentru susţinerea tezei de doctorat este în conformitate cu prevederile prezentei hotãrâri.
ART. 40
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abroga <>Hotãrârea Guvernului nr. 590/1997 privind organizarea şi desfãşurarea doctoratului, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 272 din 9 octombrie 1997.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul educaţiei naţionale,
Andrei Marga

Ministrul muncii şi protecţiei sociale,
Alexandru Athanasiu

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016