Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 364 din 18 aprilie 2007  pentru modificarea si completarea prevederilor Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2007, aprobat prin   Hotararea Guvernului nr. 1.842/2006     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 364 din 18 aprilie 2007 pentru modificarea si completarea prevederilor Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2007, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.842/2006

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 274 din 25 aprilie 2007

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. I
Contractul-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2007, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.842/2006 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.034 din 27 decembrie 2006, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 14, litera u) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"u) sã raporteze serviciile care fac obiectul contractului de furnizare de servicii medicale prin utilizarea aplicaţiei «sistem informatic unic integrat», potrivit instrucţiunilor cuprinse în manualul de utilizare;".
2. La articolul 17 alineatul (1), literele s) şi u) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"s) serviciile de planificare familialã acordate de medicul de familie în cabinetele de planning din structura spitalului;
............................................................................................
u) activitãţi care prezintã un interes deosebit pentru realizarea strategiei de sãnãtate publicã: dispensare TBC, laboratoare de sãnãtate mintalã, respectiv centre de sãnãtate mintalã şi staţionar de zi, cabinete medicale de boli infecţioase din structura spitalelor;".
3. La articolul 17 alineatul (1), dupã litera u) se introduce o nouã literã, litera v), cu urmãtorul cuprins:
"v) cheltuieli de personal şi cheltuieli pentru medicamente şi materiale sanitare în unitãţile şi compartimentele de primire a urgenţelor în cadrul spitalelor de urgenţã."
4. Dupã alineatul (5) al articolului 17 se introduc douã noi alineatele, alineatele (6) şi (7), cu urmãtorul cuprins:
"(6) Tratamentul în cazul stãrii posttransplant în cadrul Programului naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule se finanţeazã integral din bugetul Ministerului Sãnãtãţii Publice prin transfer din veniturile proprii cãtre bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
(7) În cursul trimestrului II 2007, pentru asigurarea continuitãţii tratamentului în ambulatoriu al bolnavilor diabetici, cu afecţiuni oncologice şi al persoanelor care au efectuat transplant, medicamentele antidiabetice de tipul insulinelor, medicamentele specifice oncologice, precum şi cele pentru tratamentul stãrii posttransplant se elibereazã atât prin farmaciile cu circuit deschis aflate în relaţie contractualã cu casele de asigurãri de sãnãtate, cât şi prin farmaciile cu circuit închis aparţinând unitãţilor sanitare, prin care aceste programe se deruleazã."
5. Articolul 26 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 26. - Pentru asigurarea calitãţii serviciilor medicale, cabinetele medicale vor funcţiona cu asistenţi medicali. Numãrul optim de asiguraţi înscrişi pentru care cabinetele medicale vor angaja asistenţi medicali este de 1.000."
6. La articolul 41, partea introductivã se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 41. - Asistenţa medicalã ambulatorie de specialitate se asigurã de medici de specialitate, medici dentişti şi dentişti, împreunã cu personal mediu sanitar şi alte categorii de personal şi cu personalul sanitar din serviciile conexe actului medical şi se acordã prin:".
7. La articolul 43, alineatul (2) se abrogã.
8. La articolul 46 alineatul (5), partea introductivã se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(5) Medicul de specialitate care are contract de muncã cu normã întreagã sau integrare clinicã într-o secţie a unui spital aflat în relaţie contractualã cu o casã de asigurãri de sãnãtate poate acorda servicii medicale ambulatorii de specialitate în cadrul unui program de activitate stabilit în afara celui din spital şi care, pentru specialitãţile clinice, sã nu depãşeascã maximum 17,5 ore pe sãptãmânã, iar dacã medicul de specialitate are contract de muncã în spital cu timp parţial, acesta poate acorda servicii medicale ambulatorii de specialitate în cadrul unui program de activitate stabilit în afara celui din spital şi care, pentru specialitãţile clinice, poate fi de 35 de ore pe sãptãmânã, dupã cum urmeazã:".
9. La articolul 47 alineatul (1), litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"a) sã acorde servicii de asistenţã medicalã ambulatorie de specialitate asiguraţilor numai pe baza biletului de trimitere, cu excepţia urgenţelor şi afecţiunilor confirmate care permit prezentarea direct la medicul de specialitate din ambulatoriul de specialitate, a serviciilor de medicinã dentarã, precum şi a serviciilor de acupuncturã, fitoterapie, homeopatie şi planificare familialã. Lista cuprinzând afecţiunile confirmate care permit prezentarea direct la medicul de specialitate din ambulatoriul de specialitate se stabileşte prin norme. Pentru cetãţenii statelor membre ale Uniunii Europene - titulari ai cardului european de asigurãri de sãnãtate, furnizorii de servicii medicale în asistenţa ambulatorie de specialitate nu solicitã bilet de trimitere pentru acordarea de servicii medicale în ambulatoriu, cu excepţia serviciilor medicale de recuperare-reabilitare şi a investigaţiilor medicale paraclinice;".
10. La articolul 51 alineatul (2), dupã litera g) se introduc douã noi litere, literele h) şi i), cu urmãtorul cuprins:
"h) medicii dentişti şi dentiştii din cabinetele stomatologice şcolare şi studenţeşti pentru elevi, respectiv studenţi;
i) medicii care îşi desfãşoarã activitatea în dispensare TBC, laboratoare de sãnãtate mintalã, respectiv centre de sãnãtate mintalã şi staţionar de zi, cabinete de planificare familialã, cabinete medicale de boli infecţioase, care se aflã în structura spitalului ca unitãţi fãrã personalitate juridicã."
11. La articolul 51 alineatul (2), teza finalã se completeazã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Pentru situaţiile prevãzute la lit. b), d), e) şi f), casele de asigurãri de sãnãtate încheie convenţii cu medicii respectivi, în vederea recunoaşterii biletelor de trimitere eliberate de cãtre aceştia pentru serviciile medicale clinice. Pentru situaţia prevãzutã la lit. h), casele de asigurãri de sãnãtate încheie convenţii cu medicii respectivi, în vederea recunoaşterii biletelor de trimitere eliberate de cãtre aceştia pentru investigaţii medicale paraclinice de radiologie (radiografie dentarã retroalveolarã şi panoramicã) şi pentru specialitãţile clinice, dacã este necesarã rezolvarea cazului din punct de vedere orodentar. Pentru situaţia prevãzutã la lit. i), casele de asigurãri de sãnãtate încheie convenţii cu medicii respectivi, în vederea recunoaşterii biletelor de trimitere eliberate de cãtre aceştia atât pentru serviciile medicale clinice, cât şi pentru servicii medicale paraclinice."
12. Articolul 60 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 60. - (1) Serviciile medicale spitaliceşti se acordã asiguraţilor pe baza recomandãrii de internare din partea medicului de familie, a medicului de specialitate din unitãţi sanitare ambulatorii aflate în relaţii contractuale cu casele de asigurãri de sãnãtate, a medicilor din unitãţile de asistenţã medico-socialã, precum şi a medicilor care îşi desfãşoarã activitatea în dispensare TBC, laboratoare de sãnãtate mintalã, respectiv centre de sãnãtate mintalã şi staţionar de zi, cabinete de planificare familialã, cabinete medicale de boli infecţioase, care se aflã în structura spitalelor ca unitãţi fãrã personalitate juridicã. Casele de asigurãri de sãnãtate încheie convenţii cu unitãţile medico-sociale, cu spitalele pentru dispensare TBC, laboratoare de sãnãtate mintalã, respectiv centre de sãnãtate mintalã şi staţionar de zi, cabinete de planificare familialã, cabinete medicale de boli infecţioase, care se aflã în structura spitalelor ca unitãţi fãrã personalitate juridicã, în vederea recunoaşterii biletelor de trimitere eliberate de cãtre medicii care îşi desfãşoarã activitatea în aceste unitãţi.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) urgenţele medico-chirurgicale şi bolile cu potenţial endemo-epidemic, care necesitã izolare şi tratament, şi internãrile obligatorii pentru bolnavii psihici prevãzuţi la art. 105, 113 şi 114 din Codul penal, precum şi cele dispuse prin ordonanţa procurorului pe timpul judecãrii sau al urmãririi penale."
13. La articolul 71, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
"(4) În cazul reorganizãrii unitãţilor sanitare cu paturi prin desfiinţarea lor şi înfiinţarea concomitentã a unor noi unitãţi sanitare cu paturi distincte, cu personalitate juridicã, contractele de furnizare de servicii medicale încheiate cu casele de asigurãri de sãnãtate şi aflate în derulare se preiau de drept de cãtre noile unitãţi sanitare înfiinţate, corespunzãtor drepturilor şi obligaţiilor aferente noilor structuri."
14. La articolul 72, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Modalitatea de platã a serviciilor de hemodializã este tarif pe serviciu medical.
Tariful pe serviciu medical include toate cheltuielile aferente acestui serviciu, inclusiv cheltuielile pentru medicamente şi materiale sanitare specifice, precum şi transportul dializaţilor de la centrul de dializã pânã la domiciliul acestora şi retur, cu excepţia cheltuielilor aferente serviciilor de transport al copiilor cu vârsta cuprinsã între 0-18 ani şi al persoanelor cu vârsta peste 18 ani cu nanism, care nu pot fi preluate în centrele de dializã de adulţi, în vederea efectuãrii dializei în unitãţile sanitare situate în alt judeţ decât cel de domiciliu al persoanei respective."
15. La articolul 72, dupã alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu urmãtorul cuprins:
"(6) Transportul nemedicalizat al asiguratului de la centrul de dializã pânã la domiciliul acestuia şi retur, în vederea efectuãrii hemodializei în unitãţi sanitare publice sau centre-pilot, poate fi efectuat de furnizorii de servicii de hemodializã autorizaţi şi evaluaţi potrivit legii sau, dupã caz, de unitãţi specializate autorizate şi evaluate şi de unitãţi autorizate în acest sens conform legii, pe baza contractului încheiat cu furnizorii de servicii medicale."
16. La articolul 92, literele a), d), l), q) şi s) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"a) sã se aprovizioneze continuu cu medicamentele corespunzãtoare DCI-urilor prevãzute în listã, inclusiv cu medicamente la preţ de referinţã şi la preţ de decontare;
...............................................................................................
d) sã verifice prescripţiile medicale cu privire la datele obligatorii pe care acestea trebuie sã le cuprindã în vederea eliberãrii acestora şi decontãrii contravalorii medicamentelor de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate;
...............................................................................................
l) sã elibereze, în limita valorii de contract, medicamentele din prescripţiile medicale asiguraţilor, indiferent de casa de asigurãri de sãnãtate la care este luat în evidenţã asiguratul, în condiţiile în care furnizorul de medicamente are contract cu casa de asigurãri de sãnãtate cu care medicul care a eliberat prescripţia medicalã a încheiat contract sau convenţie în vederea recunoaşterii prescripţiilor medicale eliberate în situaţiile prevãzute în norme; în cazul medicamentelor antidiabetice orale şi de tipul insulinelor pentru bolnavii diabetici, medicamentelor pentru tratamentul stãrii posttransplant, medicamentelor specifice pentru tratamentul ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice şi al medicamentelor corespunzãtoare DCI-urilor aferente grupelor de boli cronice, în condiţiile prevãzute în norme, valorile de contract sunt orientative;
..............................................................................................
q) sã depunã, în primele 15 zile calendaristice ale lunii urmãtoare celei pentru care s-au eliberat medicamentele, documentele necesare în vederea decontãrii pentru luna respectivã, în limita valorii de contract; pentru medicamentele antidiabetice orale şi de tipul insulinelor pentru bolnavii diabetici, medicamentele pentru tratamentul stãrii posttransplant, medicamentele specifice pentru tratamentul ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice şi pentru medicamentele corespunzãtoare DCI-urilor aferente grupelor de boli cronice, în condiţiile precizate prin norme, decontarea se face la nivelul realizat cu încadrarea în fondul aprobat la nivelul casei de asigurãri de sãnãtate;
............................................................................................
s) sã elibereze medicamentele la preţurile cele mai mici şi numai cu acordul asiguratului sã elibereze medicamentele din cadrul aceleiaşi DCI la preţuri mai mari decât preţurile de referinţã."
17. La articolul 92, dupã litera d) se introduce o nouã literã, litera d^1), cu urmãtorul cuprins:
"d^1) sã verifice dacã au fost respectate condiţiile prevãzute în norme cu privire la eliberarea prescripţiilor medicale referitoare la numãrul de medicamente şi durata terapiei în funcţie de tipul de afecţiune: acut, subacut, cronic;".
18. La articolul 93, literele a) şi d) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"a) sã primeascã de la casa de asigurãri de sãnãtate, la termenele prevãzute în contract, contravaloarea medicamentelor cu şi fãrã contribuţie personalã eliberate, conform facturilor emise şi documentelor însoţitoare, în limita valorii contractate, respectiv la nivelul realizat pentru medicamentele antidiabetice orale şi de tipul insulinelor pentru bolnavii diabetici, medicamentele pentru tratamentul stãrii posttransplant, medicamentele specifice pentru tratamentul ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice şi pentru medicamentele corespunzãtoare DCI-urilor aferente grupelor de boli cronice în condiţiile precizate prin norme, pentru care s-a stabilit valoare de contract orientativã în limita sumelor alocate la nivelul casei de asigurãri de sãnãtate cu aceastã destinaţie;
...............................................................................................
d) sã încaseze de la asiguraţi contribuţia personalã reprezentând diferenţa dintre preţul de vânzare cu amãnuntul şi suma corespunzãtoare aplicãrii procentului de compensare a medicamentelor corespunzãtoare DCI-urilor prevãzute în sublistele A şi B asupra preţului de referinţã, respectiv diferenţa dintre preţul de vânzare cu amãnuntul şi preţul de referinţã/preţul de decontare al medicamentelor, decontatã de casele de asigurãri de sãnãtate, cu excepţia medicamentelor acordate în cadrul programelor naţionale de sãnãtate;".
19. La articolul 94, litera d) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"d) sã deconteze furnizorilor de medicamente cu care au încheiat contracte, în limita valorii contractate, contravaloarea medicamentelor eliberate cu şi fãrã contribuţie personalã sau, dupã caz, la nivelul realizat pentru medicamentele antidiabetice orale şi de tipul insulinelor pentru bolnavii diabetici, medicamentele pentru tratamentul stãrii posttransplant, medicamentele specifice pentru tratamentul ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice şi pentru medicamentele corespunzãtoare DCI-urilor aferente grupelor de boli cronice, în condiţiile prevãzute în norme, pentru care s-a stabilit valoare de contract orientativã în limita sumelor alocate cu aceastã destinaţie la nivelul casei de asigurãri de sãnãtate, la termenele prevãzute în norme;".
20. La articolul 96, dupã alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (4^1), cu urmãtorul cuprins:
"(4^1) Pentru copii cu vârsta cuprinsã între 0-18 ani, tineri de la 18 ani pânã la vârsta de 26 de ani, dacã sunt elevi, inclusiv absolvenţi de liceu pânã la începutul anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi, dacã nu realizeazã venituri din muncã, precum şi pentru gravide şi lãuze, care beneficiazã de asigurare fãrã plata contribuţiei în condiţiile legii, casele de asigurãri de sãnãtate suportã integral valoarea medicamentelor cu preţul cel mai mic corespunzãtor fiecãrei denumiri comune internaţionale (DCI) cuprinse în sublistele A, B şi C secţiunile C1 şi C3, pentru aceeaşi concentraţie şi formã farmaceuticã, potrivit autorizaţiei de punere pe piaţã, în condiţiile alin. (1)-(3), indiferent de boala pentru care se face prescrierea. Medicamentele din secţiunea C2 pot fi prescrise în regim ambulatoriu pentru afecţiunile care nu sunt cuprinse în subprogramele din programul naţional cu scop curativ, potrivit autorizaţiei de punere pe piaţã. În cadrul subprogramelor din programul naţional cu scop curativ, medicamentele din secţiunea C2, pentru care se organizeazã licitaţie la nivel naţional în cursul anului 2007, pot fi prescrise în regim ambulatoriu pânã la definitivarea licitaţiei, dacã acestea nu pot fi eliberate prin subprogramele din programul naţional cu scop curativ pentru cã nu au fãcut obiectul licitaţiei precedente la nivel naţional."
21. Alineatul (5) al articolului 96 se completeazã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(5) Pe acelaşi formular de prescripţie se pot înscrie medicamente din subliste diferite. Farmaciile întocmesc borderou centralizator cu evidenţã distinctã pentru fiecare sublistã, cu excepţia medicamentelor antidiabetice orale corespunzãtoare DCI-urilor din grupa de boalã cronicã diabet zaharat şi boli de nutriţie - G21 şi de tipul insulinelor pentru bolnavii diabetici, medicamentelor pentru tratamentul stãrii posttransplant, medicamentelor specifice pentru tratamentul ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice, precum şi a medicamentelor corespunzãtoare DCI-urilor aferente grupelor de boli cronice, în condiţiile prevãzute în norme, pentru care se completeazã prescripţii distincte."
22. La articolul 97 alineatul (2), literele d) şi h) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"d) odatã cu prima constatare dupã aplicarea de 3 ori în cursul unui an a mãsurilor prevãzute la art. 100; pentru societãţile comerciale farmaceutice în cadrul cãrora funcţioneazã mai multe farmacii/puncte de lucru, odatã cu prima constatare dupã aplicarea la nivelul societãţii a mãsurilor prevãzute la art. 100 de câte 3 ori pe an pentru nerespectarea programului de lucru de cãtre fiecare farmacie/punct de lucru din structura societãţii farmaceutice; dacã la nivelul societãţii comerciale se aplicã de 3 ori în cursul unui an mãsurile prevãzute la art. 100 pentru nerespectarea programului de lucru de cãtre aceeaşi farmacie/acelaşi punct de lucru din structura sa, la a patra constatare rezilierea contractului opereazã numai pentru farmacia/punctul de lucru la care se înregistreazã aceste situaţii şi se modificã corespunzãtor contractul.
..............................................................................................
h) la a patra constatare a nerespectãrii în cursul unui an a oricãreia dintre obligaţiile prevãzute la art. 92 lit. d^1), i), j), k) şi o);".
23. Dupã articolul 100 se introduce un nou articol, articolul 100^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 100^1. - Alte situaţii ce determinã rezilierea, suspendarea sau încetarea contractului numai pentru punctul, respectiv punctele de lucru la care se înregistreazã aceste situaţii, prin excluderea/suspendarea lor din contract şi modificarea corespunzãtoare a contractului, sunt prevãzute în norme."
24. La articolul 103, litera d) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"d) certificatul/certificatele de înregistrare a dispozitivelor medicale, emis/emise de Ministerul Sãnãtãţii Publice şi/sau declaraţia de conformitate EC emisã de producãtor, dupã caz;".
25. La articolul 104, litera f) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"f) sã transmitã Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, în vederea calculãrii preţurilor de referinţã ale dispozitivelor medicale, preţurile de vânzare cu amãnuntul ale dispozitivelor medicale, care trebuie sã fie aceleaşi cu cele prevãzute la art. 103 lit. g), însoţite de certificatele de înregistrare a dispozitivelor medicale emise de Ministerul Sãnãtãţii Publice şi/sau de declaraţiile de conformitate EC emise de producãtori, dupã caz;".
26. La articolul 104, litera h) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"h) sã emitã, în vederea decontãrii, facturile însoţite de: copia certificatului de garanţie, declaraţia de conformitate pentru dispozitivele la comandã, dupã caz, conform prevederilor legale în vigoare, audiogramele efectuate dupã protezarea auditivã de un furnizor autorizat şi evaluat aflat în relaţie contractualã cu casa de asigurãri de sãnãtate, taloanele lunare pentru dispozitivele de protezare stomii şi incontinenţã urinarã, fotoliile rulante şi aparatele pentru administrare continuã cu oxigen, dupã caz, dovada verificãrii tehnice sau a verificãrii dupã reparare, dupã caz, confirmarea primirii dispozitivului medical sub semnãtura beneficiarului, cu specificarea domiciliului, a actului de identitate şi a codului numeric personal sau a documentelor ce confirmã expedierea prin poştã şi primirea la domiciliu; cheltuielile cu transportul dispozitivului medical la domiciliul asiguratului nu se deconteazã de casele de asigurãri de sãnãtate;".
27. La articolul 111 alineatul (2), litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"c) furnizarea de dispozitive medicale pentru care nu deţine certificat de înregistrare a dispozitivului medical emis de Ministerul Sãnãtãţii Publice şi/sau declaraţia de conformitate EC emisã de producãtor, dupã caz;".
ART. II
<>Hotãrârea Guvernului nr. 1.842/2006 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2007, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.034 din 27 decembrie 2006, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouã numerotare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul sãnãtãţii publice,
Gheorghe Eugen Nicolãescu

Preşedintele Casei Naţionale
de Asigurãri de Sãnãtate,
Vasile Ciurchea

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 18 aprilie 2007.
Nr. 364.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016