Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 362 din 26 martie 2008  pentru modificarea si completarea   Hotararii Guvernului nr. 361/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 362 din 26 martie 2008 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 361/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 275 din 8 aprilie 2008

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. I
<>Hotãrârea Guvernului nr. 361/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 285 din 27 aprilie 2007, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 4 alineatul (1) punctul 11, partea introductivã şi litera a) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"11. asigurã elaborarea, armonizarea şi/sau avizarea, dupã caz:
a) Conceptului Strategic de Dezvoltare Teritorialã a României 2007-2030, denumit în continuare CSDTR, precum şi a Sistemului de indicatori pentru fundamentarea procesului de luare a deciziilor în scopul fundamentãrii planurilor de amenajare a teritoriului, a proiectelor strategice vizând coeziunea teritorialã;".
2. La articolul 4 alineatul (1) punctul 11, dupã litera a) se introduce o nouã literã, litera a^1), cu urmãtorul cuprins:
"a^1) politicilor de dezvoltare teritorialã, în conformitate cu obiectivele strategice privind coeziunea teritorialã;".
3. La articolul 4 alineatul (1) punctul 11, dupã litera d) se introduc douã noi litere, literele e) şi f), cu urmãtorul cuprins:
"e) regulamentului general de urbanism;
f) documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi urbanism;".
4. La articolul 4 alineatul (1), dupã punctul 11 se introduc douã noi puncte, punctele 11^1 şi 11^2, cu urmãtorul cuprins:
"11^1. elaboreazã împreunã cu alte autoritãţi publice centrale programe de dezvoltare din domeniile relevante pentru dezvoltarea teritorialã a României;
11^2. identificã şi dezvoltã parteneriate în scopul facilitãrii implementãrii proiectelor strategice vizând coeziunea teritorialã;".
5. La articolul 4 alineatul (1), punctul 12 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"12. sprijinã şi îndrumã autoritãţile administraţiei publice locale prin activitãţi ce privesc elaborarea strategiei privind dezvoltarea teritorialã, monitorizarea programelor de finanţare a construcţiilor de locuinţe şi a programelor de investiţii în infrastructura urbanã şi ruralã;".
6. La articolul 4 alineatul (1), punctul 14 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"14. iniţiazã, coordoneazã şi gestioneazã, în principal, în condiţiile legii, programe specifice în domeniile: construcţii de locuinţe, alimentarea cu apã la sate, pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate, sisteme integrate de apã şi canalizare în localitãţi cu populaţie mai micã de 50.000 de locuitori, dezvoltarea infrastructurii din spaţiul rural, reabilitarea termicã a clãdirilor de locuit multietajate, reducerea vulnerabilitãţii seismice a construcţiilor, inclusiv prin reabilitarea structuralã a construcţiilor şi intervenţii de urgenţã la construcţii vulnerabile şi care prezintã pericol public, construirea şi reabilitarea de sãli de sport şi bazine de înot, construirea de aşezãminte culturale în mediul rural şi mic urban;".
7. La articolul 4 alineatul (1), dupã punctul 14 se introduce un nou punct, punctul 14^1, cu urmãtorul cuprins:
"14^1. finanţeazã, în condiţiile legii, programe-pilot, cu derulare prin Compania Naţionalã de Investiţii C.N.I. - S.A., pentru testarea experimentalã in situ de materiale şi tehnologii noi pentru construcţii;".
8. La articolul 4 alineatul (1), punctul 18 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"18. analizeazã studiile de fezabilitate aferente investiţiilor publice de interes naţional din competenţa de aprobare a Guvernului, cu emiterea, prin Consiliul interministerial de avizare lucrãri publice de interes naţional şi locuinţe, a avizului care certificã necesitatea şi oportunitatea investiţiei în concordanţã cu cerinţele investitorului şi cu posibilitãţile financiare preconizate, în corelare cu strategiile guvernamentale, şi participã la promovarea pentru aprobare a lucrãrilor avizate, potrivit legii;".
9. La articolul 4 alineatul (1), punctul 21 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"21. participã la stabilirea mãsurilor organizatorice de acţionare, pe plan central şi local, în cazuri de seisme sau alunecãri de teren, în cadrul Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţã;".
10. La articolul 4 alineatul (1), punctul 22 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"22. organizeazã sistemul de elaborare, avizare şi aprobare a reglementãrilor tehnice şi economice pentru domeniile sale de activitate, precum şi documentarea specialiştilor, în condiţiile legii; asigurã directivarea şi asistenţa tehnicã pentru implementarea calitãţii în construcţii, prin reglementãri tehnice şi economice; asigurã finanţarea activitãţii de reglementare din domeniul sãu de activitate;".
11. La articolul 4 alineatul (1), dupã punctul 22 se introduce un nou punct, punctul 22^1, cu urmãtorul cuprins:
"22^1. finanţeazã, în condiţiile legii, elaborarea/adoptarea versiunilor în limba românã a standardelor şi, dupã caz, a anexelor naţionale din domeniile sale de activitate;".
12. La articolul 4 alineatul (1), punctul 27 se abrogã.
13. La articolul 4 alineatul (1) punctul 30, litera g) se abrogã.
14. La articolul 4 alineatul (1) punctul 30, dupã litera s) se introduce o nouã literã, litera ş), cu urmãtorul cuprins:
"ş) îndeplineşte rolul de autoritate de notificare pentru grupãrile europene de cooperare teritorialã."
15. La articolul 4 alineatul (1), punctul 47 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"47. editeazã direct sau prin unitãţile subordonate/din coordonarea sa publicaţii de specialitate şi de informare specifice domeniului sãu de activitate;".
16. La articolul 4 alineatul (1), punctul 66 se abrogã.
17. La articolul 4 alineatul (1), dupã punctul 67 se introduce un nou punct, punctul 68, cu urmãtorul cuprins:
"68. asigurã organizarea şi funcţionarea Comisiei pentru amenajarea teritoriului, urbanism şi arhitecturã."
18. La articolul 9, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - (1) În structura Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor, în cadrul numãrului de posturi aprobat îşi desfãşoarã activitatea Agenţia de implementare pentru programele PHARE, Autoritatea de management pentru POR şi autoritãţile de management/autoritãţile comune de management, autoritãţile naţionale şi punctele de contact pentru programele finanţate din FEDR-CTE, ENPI-CBC, IPA-CBC, precum şi din fonduri naţionale:
a) Autoritatea de management pentru Programul de cooperare transfrontalierã România-Serbia;
b) Autoritatea comunã de management pentru Programul operaţional comun România-Ucraina-Moldova;
c) Autoritatea comunã de management pentru Programul operaţional comun de cooperare în bazinul Mãrii Negre;
d) Autoritatea naţionalã pentru programul operaţional comun Ungaria-Slovacia-România-Ucraina;
e) Autoritatea de management pentru Programul de cooperare transfrontalierã România-Bulgaria 2007-2013;
f) Autoritatea naţionalã pentru Programul de cooperare transfrontalierã Ungaria-România 2007-2013;
g) Autoritatea naţionalã şi Punctul de contact pentru Programul de cooperare transnaţionalã "Sud-Estul Europei";
h) Autoritatea naţionalã şi Punctul naţional de contact pentru Programul de cooperare interregionalã Interreg IV C;
i) Autoritatea naţionalã pentru Programul pentru Reţeaua de dezvoltare urbanã URBACT II;
j) Autoritatea naţionalã pentru Programul ESPON 2013 - Reţeaua europeanã de observare a dezvoltãrii şi coeziunii teritoriale;
k) Autoritatea naţionalã şi Persoanã naţionalã de contact pentru Programul de cooperare interregionalã INTERACT 2007-2013;
l) Autoritatea naţionalã şi Punctul central naţional pentru Programul Reţeaua europeanã de cunoştinţe în urbanism.".
19. La articolul 9, dupã alineatul (8) se introduce un nou alineat, alineatul (9), cu urmãtorul cuprins:
"(9) În cadrul Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor se organizeazã şi funcţioneazã UCP «Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apã şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi a staţiilor de epurare a apelor uzate în localitãţile cu o populaţie de pânã la 50.000 de locuitori»."
20. La articolul 15, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Ministerul Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor are în dotare, pentru activitãţi specifice desfãşurate pe întreg teritoriul naţional, 37 de autoturisme cu un consum lunar de carburant de aproximativ 450 litri pentru fiecare autoturism."
21. Anexa nr. 1 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. II
Consumul lunar de carburant prevãzut la <>art. 15 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 361/2007 , cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, se asigurã cu încadrarea în consumul total de carburant prevãzut pentru parcul existent pânã la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. III
<>Hotãrârea Guvernului nr. 361/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 285 din 27 aprilie 2007, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica, dându-se textelor o nouã numerotare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


────────────────
Ministrul dezvoltãrii,
lucrãrilor publice şi locuinţelor,
Laszlo Borbely

Ministrul muncii,
familiei şi egalitãţii de şanse,
Paul Pãcuraru

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 26 martie 2008.
Nr. 362.

ANEXĂ

(Anexa nr. 1 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 361/2007 )

STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
a Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor

Numãr maxim de posturi = 620
(exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului şi consilierii pentru afaceri europene)





┌────────┐
│ ├─────────────┬─────────────────┬─ 12
1─┬────────────────────┤MINISTRU│ │ ├─ 13
2─┤ │ │ │ ├─ 14
3─┤ └──┬─────┘ │ ├─ 15
4─┤ │ │ ├─ 16
5─┤ │ ┌────────┴────────┐ └─ 17
6─┤ │ │ Cabinet Ministru│
7─┤ │ └─────────────────┘
8─┤ │
9─┤ ┌───────────────┼──────────────────────────┐
10─┤ │ │ │
11─┘ ┌───┴────┐ │ ┌───┴────┐
│SECRETAR├─┐ │ ┌─────┤SECRETAR│
│ DE │┌┴───────┐│ ┌────┴───┐ │ DE │
│ STAT ││Cabinet ││ │ Cabinet│ │ STAT │
└──┬─────┘│Demnitar││ │Demnitar│ └───┬────┘
│ └────────┘│ └────────┘ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ ┌───────┴─────────┐ │
├────────┤ SECRETAR GENERAL├────────────────┤
│ └───────┬─────────┘ │
┌───────┴────────┐ │ ┌───────┴────────┐
│SECRETAR GENERAL│ │ │SECRETAR GENERAL│
│ ADJUNCT │ │ │ ADJUNCT │
└───────┬────────┘ │ └───────┬────────┘
│ │ │
│ │ │
└────────────────┼──────────────────────────┘

┌─────────┬───────────┬─────┼─────┬─────┬─────┬──────┬──────┬──────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
┌─┴─┐ ┌─┴─┐ ┌─┴─┐ ┌─┴─┐ ┌─┴─┐ ┌─┴─┐ ┌─┴─┐ ┌─┴─┐ ┌─┴─┐ ┌──┴┐
│ A │ │ B │ │ C │ │ D │ │ E │ │ F │ │ G │ │ H │ │ I │ │ J │
└─┬─┘ └───┘ └───┘ └───┘ └─┬─┘ └───┘ └─┬─┘ └─┬─┘ └───┘ └───┘
│ ┌───────────────┐ │ │ │
│ │ ........ │ ├e1 ├g1 ├h1
├a1 │ . ┌──┐ . │ │ │ │
│ │ . │BB│ . │ ├e2 ├g2 └h2
└a2 │ . └┬─┘ . │ │ │
├b1 . ├BB1 . │ ├e3 └g3
│ . │ . │ │
├b2 . ├BB2 . │ ├e4
│ . │ . │ │
└b3 . └BB3 . b4┘ ├e5
......... │
├e6

├e7

└e8




Legendã:


───────
1 = Direcţia Control şi Antifraudã Fonduri Comunitare
2 = Direcţia Audit Intern
3 = Direcţia Generalã Juridicã
4 = Direcţia relaţia cu Parlamentul şi dialog social
5 = Direcţia Generalã Strategii şi Politici pentru Coeziune Teritorialã
6 = Direcţia de Politici Publice
7 = Direcţia generalã de comunicare
8 = Unitãţi de Management/Unitãţi de Coordonare a Proiectelor**
9 = Corpul de control al ministrului***
10 = Gestiunea şi Protecţia Informaţiilor Clasificate***
11 = Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţã***

12 = Direcţia Resurse Umane MINISTRU
13 = Direcţia Economicã şi Financiarã
14 = Direcţia Sisteme Informatice
15 = Direcţia de Achiziţii Publice
16 = Direcţia Administrativã
17 = Direcţia Relaţii Externe

A = Direcţia Generalã Cooperare Teritorialã Europeanã
a1 = Direcţia Cooperare Transfrontalierã PHARE
a2 = Direcţia Cooperare Teritorialã Internaţionalã

B = Direcţia Generalã - Autoritatea de Management - Programul Operaţional Regional
b1 = Direcţia Strategie şi Coordonare Program
b2 = Direcţia Gestionare Program
b3 = Direcţia Monitorizare şi Evaluare Programe
b4 = Direcţia Verificare Conformitate Programe şi Gestionare Nereguli

BB = Programe PHARE*
BB1 = Direcţia Implementare Proiecte
BB2 = Direcţia Asistenţã Tehnicã
BB3 = Direcţia Contractare

C = Biroul Control Financiar Preventiv Programe

D = Direcţia Generalã Autorizare şi Plãţi Programe

E = Direcţia de Coordonare a Activitãţii în Teritoriu
e1 = Unitatea Teritorialã Piatra Neamţ
e2 = Unitatea Teritorialã Brãila
e3 = Unitatea Teritorialã Cãlãraşi
e4 = Unitatea Teritorialã Craiova
e5 = Unitatea Teritorialã Timişoara
e6 = Unitatea Teritorialã Cluj
e7 = Unitatea Teritorialã Alba
e8 =Unitatea Teritorialã Bucureşti

F = Direcţia Generalã Lucrãri Publice

G = Direcţia Generalã Dezvoltare Teritorialã
g1 = Direcţia Amenajarea Teritoriului
g2 = Direcţia Urbanism şi Gestiune Imobiliarã
g3 = Direcţia Politici de Locuire

H = Direcţia Generalã Tehnicã în Construcţii
h1 = Direcţia Reglementãri Tehnice în Construcţii
h2 = Direcţia Infrastructura Calitãţii în Construcţii

I = Direcţia Programe Reabilitare Termicã

J = Direcţia Programe Construcţii Locuinţe

_________
* Conducerea asiguratã de Director general adjunct.
** Se organizeazã, conform legislaţiei în vigoare, prin ordin al ministrului.
*** Se organizeazã la nivel de compartiment.

_________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016