Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 358 din 26 martie 2008  pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 121/2006 privind regimul juridic al precursorilor de droguri, precum si pentru modificarea   Hotararii Guvernului nr. 1.489/2002 privind infiintarea Agentiei Nationale Antidrog    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 358 din 26 martie 2008 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 121/2006 privind regimul juridic al precursorilor de droguri, precum si pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 1.489/2002 privind infiintarea Agentiei Nationale Antidrog

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 269 din 4 aprilie 2008
HOTĂ?RÂRE nr. 358 din 26 martie 2008
pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 privind regimul juridic al precursorilor de droguri, precum şi pentru modificarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.489/2002 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 269 din 4 aprilie 2008


În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, precum şi al <>art. 10 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 privind regimul juridic al precursorilor de droguri, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 186/2007 ,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. I
Se aprobã Regulamentul de aplicare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 privind regimul juridic al precursorilor de droguri, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 186/2007 , prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. II
<>Hotãrârea Guvernului nr. 1.489/2002 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 956 din 27 decembrie 2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 7, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Numãrul maxim de posturi stabilit pentru Agenţie este de 369, exclusiv demnitarul."
2. În anexa la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.489/2002 , menţiunea "Numãrul maxim de posturi = 347" se înlocuieşte cu "Numãrul maxim de posturi = 369".
ART. III
Majorarea numãrului de posturi se asigurã prin redistribuire, cu încadrarea în numãrul maxim de posturi aprobate Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi în numãrul maxim de posturi aprobat în finanţare pentru Agenţia Naţionalã Antidrog.
ART. IV
Prezenta hotãrâre intrã în vigoare la 30 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PRIM-MINISTRU
CÃLIN POPESCU-TÃRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul internelor şi reformei administrative,
Cristian David

p. Secretarul de stat al Departamentului pentru Afaceri
Europene,
Aurel Ciobanu-Dordea

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 26 martie 2008.
Nr. 358.


ANEXÃ
REGULAMENT
de aplicare a Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.
121/2006 privind regimul juridic al precursorilor de droguri

ART. 1
(1) Autorizaţia prevãzutã la <>art. 5 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 privind regimul juridic al precursorilor de droguri, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 186/2007 , se elibereazã de Agenţia Naţionalã Antidrog în termenul şi condiţiile prevãzute la art. 7 alin. (1) şi (2) din Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.277/2005 de stabilire a normelor de punere în aplicare a Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 273/2004 privind precursorii de droguri şi a Regulamentului Consiliului (CE) nr. 111/2005 privind supravegherea comerţului cu precursori de droguri între Comunitate şi statele terţe şi este valabilã pentru toate locaţiile, substanţele clasificate şi operaţiunile înscrise în aceasta.
(2) În vederea eliberãrii autorizaţiei prevãzute la alin. (1), operatorul depune o cerere scrisã, care cuprinde datele prevãzute la art. 5 alin. (1) din Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.277/2005. Modelul cererii este prevãzut în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul regulament.
(3) Odatã cu cererea, operatorul depune documentele sau declaraţiile din care rezultã îndeplinirea condiţiilor prevãzute la art. 5 alin. (1) lit. e), f), j) şi k) din Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.277/2005, certificatul de cazier judiciar al persoanei responsabile de activitatea cu substanţe clasificate, precum şi documente din care rezultã procesul tehnologic utilizat pentru efectuarea operaţiunilor de fabricare, producere, testare, sintezã, extracţie, condiţionare sau folosire, care sã cuprindã în mod obligatoriu menţiuni cu privire la cantitãţile de materie primã ce se utilizeazã şi randamentul procesului tehnologic pentru un ciclu al operaţiunilor cu substanţe clasificate din categoria 1 pentru care se solicitã autorizarea.
(4) Cererea şi documentele prevãzute la alin. (2) şi (3) se depun la Agenţia Naţionalã Antidrog.
ART. 2
(1) În vederea eliberãrii autorizaţiei prevãzute la art. 1 alin. (1), formaţiunea antidrog din cadrul Poliţiei Române competentã teritorial comunicã Agenţiei Naţionale Antidrog avizul formulat în urma verificãrilor.
(2) Pe baza informaţiilor cuprinse în avizul prevãzut la alin. (1) şi a informaţiilor rezultate din verificãrile proprii, Agenţia Naţionalã Antidrog stabileşte dacã existã sau nu motive întemeiate pe baza cãrora se suspecteazã cã substanţele clasificate sunt destinate producţiei ilegale de stupefiante sau de substanţe psihotrope.
(3) În situaţia în care autorizaţia este compusã din mai multe pagini, fiecare paginã va fi numerotatã, semnatã, ştampilatã şi se va aplica timbrul sec.
ART. 3
(1) Suspendarea sau revocarea autorizaţiei în cazurile prevãzute la art. 11 din Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.277/2005 se face motivat, prin dispoziţie scrisã a preşedintelui Agenţiei Naţionale Antidrog, şi se comunicã de îndatã operatorului prin orice mijloc de comunicare ce asigurã transmiterea dispoziţiei şi confirmarea primirii acesteia.
(2) Suspendarea opereazã pânã la încetarea motivelor care au determinat dispunerea acestei mãsuri.
(3) Operatorul cãruia i-a fost revocatã autorizaţia pentru operaţiuni cu precursori din categoria 1 este obligat sã o depunã în original la Agenţia Naţionalã Antidrog, în termen de 5 zile de la data comunicãrii dispoziţiei de revocare.
(4) Nerespectarea obligaţiei prevãzute la alin. (3) constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 4.000 lei la 10.000 lei.
ART. 4
(1) Solicitarea unei noi autorizaţii în cazurile prevãzute la art. 10 alin. (2) din Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.277/2005 se face cu respectarea prevederilor art. 1.
(2) Noua autorizaţie se elibereazã dupã predarea autorizaţiei anterioare, în original, Agenţiei Naţionale Antidrog.
(3) Modificarea datelor furnizate cu ocazia solicitãrii autorizaţiei, altele decât cele care impun solicitarea unei noi autorizaţii, se comunicã Agenţiei Naţionale Antidrog în termenul stabilit de art. 10 alin. (3) din Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.277/2005.
ART. 5
(1) Pentru obţinerea autorizaţiei speciale, categoriile de persoane prevãzute la art. 3 alin. (2) din Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 273/2004 depun la Agenţia Naţionalã Antidrog o cerere, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, sub semnãtura reprezentanţilor legali ai acestora.
(2) Farmaciile şi farmaciile veterinare prezintã odatã cu cererea pentru eliberarea autorizaţiei speciale autorizaţia de funcţionare eliberatã de Ministerul Sãnãtãţii Publice.
(3) Cererea pentru laboratoarele şi unitãţile aparţinând Poliţiei Române, Poliţiei de Frontierã, Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, Ministerului Justiţiei sau Ministerului Apãrãrii va avea menţiunea scrisã, semnatã şi ştampilatã privind acordul conducãtorilor acestor instituţii.
ART. 6
(1) În vederea certificãrii menţinerii condiţiilor existente la data eliberãrii autorizaţiei, la fiecare 3 ani, operatorul formuleazã o cerere de vizare a autorizaţiei, adresatã Agenţiei Naţionale Antidrog, în care declarã pe propria rãspundere cã datele furnizate cu ocazia autorizãrii nu s-au schimbat.
(2) Pentru obţinerea vizei, operatorul depune cererea de vizare, însoţitã de originalul autorizaţiei, la Agenţia Naţionalã Antidrog, cu cel puţin 30 de zile înainte de împlinirea termenului de 3 ani de la data eliberãrii autorizaţiei sau de la data obţinerii ultimei vize, dupã caz.
(3) Valabilitatea autorizaţiei înceteazã la împlinirea termenului de 3 ani de la data eliberãrii autorizaţiei sau de la data obţinerii ultimei vize, dacã operatorul nu depune cererea de vizare pânã la acel moment.
ART. 7
(1) În vederea înregistrãrii prevãzute la <>art. 7 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 186/2007 , operatorul depune la Agenţia Naţionalã Antidrog o cerere scrisã, dupã modelul prevãzut în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul regulament, la care anexeazã copii ale certificatului de înregistrare fiscalã şi certificatului de înmatriculare, inclusiv dovada înscrierii sediilor secundare în registrul comerţului, precum şi un memoriu privind modul de asigurare a securitãţii fizice a substanţelor şi documentaţie privind utilizarea substanţei.
(2) Solicitantului i se elibereazã o dovadã de înregistrare în termen de 30 de zile de la data solicitãrii. Înregistrarea este valabilã pentru toate locaţiile, substanţele clasificate şi operaţiunile declarate la data solicitãrii.
ART. 8
(1) Pentru înregistrarea specialã, categoriile de persoane prevãzute la art. 3 alin. (2) din Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 273/2004 completeazã cererea prevãzutã la art. 7 alin. (1).
(2) Cererea pentru laboratoarele şi unitãţile aparţinând Poliţiei Române, Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, Ministerului Justiţiei sau Ministerului Apãrãrii va avea menţiunea scrisã, semnatã şi ştampilatã privind acordul conducãtorilor acestor instituţii.
ART. 9
(1) Orice modificare a datelor menţionate în documentele prevãzute la art. 7 alin. (1) se comunicã Agenţiei Naţionale Antidrog în maximum 10 zile de la intervenirea modificãrii.
(2) Operatorul solicitã o nouã înregistrare în situaţiile prevãzute la art. 10 alin. (2) din Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.277/2005.
(3) În vederea efectuãrii unei noi înregistrãri, operatorul demonstreazã cã toate celelalte condiţii existente la data primei înregistrãri nu s-au schimbat şi anexeazã un memoriu privind modul de asigurare a securitãţii fizice a substanţelor şi documentaţie privind utilizarea substanţei.
(4) Noul document se elibereazã dupã predarea dovezii de înregistrare anterioare la Agenţia Naţionalã Antidrog sau la formaţiunile teritoriale ale acesteia.
ART. 10
(1) În scopul certificãrii menţinerii condiţiilor existente la data efectuãrii înregistrãrii, la fiecare 3 ani, operatorul adreseazã Agenţiei Naţionale Antidrog o cerere de vizare a înregistrãrii, în care declarã pe propria rãspundere cã datele furnizate cu ocazia înregistrãrii nu s-au schimbat.
(2) Pentru obţinerea vizei, operatorul prezintã cererea de vizare, însoţitã de originalul dovezii de înregistrare, cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea termenului de 3 ani de la data primei înregistrãri sau de la data obţinerii ultimei vize, dupã caz.
(3) Valabilitatea înregistrãrii înceteazã la împlinirea termenului de 3 ani de la data primei înregistrãri sau de la data obţinerii ultimei vize, dacã operatorul nu depune cererea de vizare pânã la acel moment.
ART. 11
(1) Transmiterea declaraţiei locaţiilor prevãzute la <>art. 28 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 186/2007 , se face potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 3, care face parte integrantã din prezentul regulament.
(2) Declaraţia locaţiilor prevãzutã la alin. (1) se retransmite ori de câte ori datele conţinute în cuprinsul sãu se schimbã.
(3) În cazul în care în anul în curs operatorii cu substanţe clasificate în categoriile 2 şi 3 depãşesc limitele anuale prevãzute în anexa II la Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 273/2004 sau efectueazã operaţiunile prevãzute la <>art. 7 alin. (1) şi (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 186/2007 , solicitã de îndatã înregistrarea potrivit art. 7.
ART. 12
(1) Pentru autorizarea unei operaţiuni de export de substanţe clasificate, operatorul depune la Agenţia Naţionalã Antidrog o cerere care conţine datele prevãzute la art. 13 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 111/2005 , dupã modelul prezentat în anexa nr. 4, care face parte integrantã din prezentul regulament.
(2) Operatorul anexeazã la cererea prevãzutã la alin. (1) copia autorizaţiei de import emise de autoritatea competentã a partenerului extern sau a confirmãrii din partea autoritãţii competente din ţara importatoare cã o autorizaţie de import pentru substanţa clasificatã în cantitatea respectivã nu este necesarã. Documentele trebuie sã fie însoţite de traducerea în limba românã efectuatã de un traducãtor autorizat.
(3) În cazul în care operatorul este titularul unei autorizaţii eliberate potrivit <>Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aflatã în termenul de valabilitate conform <>art. 28 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 186/2007 , anexeazã la cererea prevãzutã la alin. (1) o copie a respectivei autorizaţii.
ART. 13
(1) Dupã primirea cererii de export, Agenţia Naţionalã Antidrog realizeazã prenotificarea exportului, conform prevederilor art. 11 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 111/2005 .
(2) Agenţia Naţionalã Antidrog emite autorizaţia de export în termenele şi în condiţiile prevãzute la art. 13 alin. (2) din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 111/2005 .
(3) Agenţia Naţionalã Antidrog înştiinţeazã operatorul în situaţia în care este necesarã prelungirea acestui termen.
ART. 14
(1) Autorizaţia de export este valabilã pânã la finalizarea operaţiunii de export, dar nu mai mult decât termenul prevãzut la art. 18 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 111/2005 . Pentru prelungirea în mod excepţional a valabilitãţii autorizaţiei, operatorul poate depune o cerere la Agenţia Naţionalã Antidrog, în cuprinsul cãreia menţioneazã motivele pentru care solicitã prelungirea.
(2) Exemplarele autorizaţiei de export se utilizeazã potrivit prevederilor art. 23 alin. (2) din Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.277/2005.
(3) Suspendarea sau revocarea autorizaţiei de export în cazurile prevãzute la art. 16 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 111/2005 se face motivat, prin dispoziţie scrisã a preşedintelui Agenţiei Naţionale Antidrog, şi se comunicã de îndatã operatorului prin orice mijloc de comunicare ce asigurã transmiterea dispoziţiei şi confirmarea primirii acesteia.
ART. 15
(1) Pentru autorizarea unei operaţiuni de import de substanţe clasificate din categoria 1, operatorul depune la Agenţia Naţionalã Antidrog o cerere care conţine datele prevãzute la art. 21 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 111/2005 , conform modelului prevãzut în anexa nr. 5, care face parte integrantã din prezentul regulament.
(2) În cazul în care operatorul este titularul unei autorizaţii eliberate potrivit <>Legii nr. 300/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aflatã în termenul de valabilitate conform <>art. 28 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 186/2007 , anexeazã la cererea prevãzutã la alin. (1) o copie a respectivei autorizaţii.
ART. 16
(1) Agenţia Naţionalã Antidrog transmite cererea prevãzutã la art. 15 formaţiunii antidrog centrale şi/sau teritoriale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru verificarea legalitãţii acestei operaţiuni, care comunicã rãspunsul în cel mult 4 zile de la solicitare. Dacã în acest termen nu se primeşte un rãspuns oficial, se considerã cã nu sunt obiecţii, autorizaţia putând fi eliberatã.
(2) Agenţia Naţionalã Antidrog emite autorizaţia de import în termenele şi în condiţiile prevãzute la art. 21 alin. (2) din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 111/2005 .
(3) Agenţia Naţionalã Antidrog înştiinţeazã operatorul în situaţia în care este necesarã prelungirea acestui termen.
ART. 17
(1) La primirea unei notificãri prealabile transmise de autoritatea competentã a ţãrii de export, Agenţia Naţionalã Antidrog solicitã formaţiunii centrale antidrog din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române efectuarea de verificãri privind legalitatea operaţiunii pe teritoriul României şi rãspunde, în termen de maximum 15 zile lucrãtoare, menţionând dacã sunt sau nu obiecţii asupra operaţiunii notificate.
(2) Dacã Agenţia Naţionalã Antidrog nu primeşte de la Inspectoratul General al Poliţiei Române un rãspuns oficial în termenul solicitat, se considerã cã nu sunt obiecţii asupra operaţiunii.
ART. 18
(1) Autorizaţia de import este valabilã pânã la finalizarea operaţiunii de import, dar nu mai mult decât termenul prevãzut la art. 25 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 111/2005 . Pentru prelungirea în mod excepţional a valabilitãţii autorizaţiei, operatorul poate depune o cerere la Agenţia Naţionalã Antidrog, în cuprinsul cãreia menţioneazã motivele pentru care solicitã prelungirea.
(2) Exemplarele autorizaţiei de import se utilizeazã potrivit prevederilor art. 23 alin. (3) din Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.277/2005.
(3) Suspendarea sau revocarea autorizaţiei de import în cazurile prevãzute la art. 24 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 111/2005 se face motivat, prin dispoziţie scrisã a preşedintelui Agenţiei Naţionale Antidrog, şi se comunicã de îndatã operatorului prin orice mijloc de comunicare ce asigurã transmiterea dispoziţiei şi confirmarea primirii acesteia.
ART. 19
(1) Pentru transportatorul care acţioneazã exclusiv în aceastã calitate nu este necesarã autorizarea sau înregistrarea conform legislaţiei privind regimul juridic al precursorilor de droguri.
(2) Transportatorii menţionaţi la alin. (1), precum şi operatorii cu precursori care efectueazã şi transportul acestor substanţe se supun dispoziţiilor legale privind transportul mãrfurilor periculoase pe drumurile publice.
ART. 20
Orice operator care furnizeazã precursori de categoria 1 sau 2 are obligaţia de a certifica o copie a declaraţiei de utilizare, prezentatã de cumpãrãtor, prin aplicarea ştampilei şi înscrierea datei prezentãrii, în scopul prevenirii modificãrii ori înlocuirii sale. Aceastã copie certificatã însoţeşte precursorii respectivi pe toatã durata transportului pe teritoriul Uniunii Europene şi se prezintã, la cerere, autoritãţilor competente.
ART. 21
(1) Sunt exceptate, conform definiţiei precursorilor de la art. 2 din Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 273/2004 , orice operaţiune putându-se derula fãrã nicio formalitate, amestecurile substanţelor din categoria 3, precum şi substanţele din categoria 3 existente în diferite dispozitive astfel create de producãtor încât separarea, recuperarea sau utilizarea pentru producţia ilicitã de droguri este practic imposibilã ori nerentabilã.
(2) În cazul în care se contestã încadrarea unui amestec în excepţia prevãzutã la art. 2 lit. a) din Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 273/2004 , autoritãţile competente, precum şi persoanele în cauzã pot solicita formaţiunii centrale antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române sã se pronunţe asupra încadrãrii.
(3) Solicitarea se face în scris şi este însoţitã de fişa tehnicã, certificatul de calitate, certificatul de conformitate şi certificatul de analizã, precum şi de instrucţiunile de utilizare a produsului.
ART. 22
Comunicarea informaţiilor potrivit art. 15 alin. (1) şi (2) şi <>art. 16 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 186/2007 , se face potrivit modelelor de raportare prevãzute în anexa nr. 6, care face parte integrantã din prezentul regulament.
ART. 23
Se excepteazã de la obligaţia raportãrii potrivit prevederilor art. 22 unitãţile de învãţãmânt publice şi private în care funcţioneazã laboratoare, instituţiile şi unitãţile de cercetare ştiinţificã, unitãţile spitaliceşti, laboratoarele sau unitãţile poliţiei, autoritãţii vamale, justiţiei şi armatei, pentru substanţele clasificate din categoria 3.
ART. 24
(1) Precursorii ridicaţi în vederea confiscãrii se depoziteazã la camera de corpuri delicte cea mai apropiatã de locul ridicãrii sau la cel mai apropiat operator care îndeplineşte condiţiile de primire în custodie. Dupã intrarea în proprietatea privatã a statului, precursorii care îndeplinesc condiţiile de calitate se valorificã, potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privatã a statului, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 274/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, de cãtre organele de valorificare, direct de la locul depozitãrii, numai cãtre operatori autorizaţi sau înregistraţi pentru desfãşurarea de operaţiuni cu substanţe clasificate din categoria cãrora aparţin precursorii.
(2) Pentru realizarea valorificãrii, organul care a constatat contravenţia sau organul de urmãrire penalã care a ridicat precursorii în vederea confiscãrii transmite în scris, de îndatã, organului de valorificare, conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 14/2007 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 274/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, documentul în baza cãruia s-a dispus confiscarea.
(3) Precursorii destinaţi valorificãrii se pãstreazã în camera de corpuri delicte sau la custode pânã la stabilirea cumpãrãtorului şi achitarea contravalorii acestor substanţe.
(4) Evaluarea precursorilor se face la locul de depozitare de cãtre comisia constituitã potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 14/2007 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 274/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(5) În situaţia în care cu ocazia evaluãrii se constatã cã precursorii nu îndeplinesc condiţiile calitative pentru a fi valorificaţi, comisia de evaluare comunicã acest fapt formaţiunii antidrog competente teritorial, în vederea efectuãrii formalitãţilor pentru distrugere, potrivit <>art. 26 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 186/2007 .
ART. 25
Sumele reprezentând cheltuielile de distrugere a precursorilor se suportã potrivit prevederilor <>art. 1 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 14/2007 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 274/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi sunt confirmate de cãtre comisia prevãzutã la <>art. 26 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 186/2007 .
ART. 26
Precursorii depreciaţi calitativ deţinuţi de operatori se distrug de cãtre aceştia sau de cãtre alt operator autorizat sau înregistrat, în condiţii ecologice, în prezenţa comisiei prevãzute la <>art. 26 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 186/2007 .
ART. 27
(1) Baza naţionalã centralizatã de date în domeniul precursorilor, prevãzutã de <>art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 186/2007 , se alimenteazã, gestioneazã şi exploateazã de cãtre Agenţia Naţionalã Antidrog şi formaţiunea centralã antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
(2) În vederea constituirii bazei naţionale centralizate de date şi pentru monitorizarea operaţiunilor cu precursori, Autoritatea Naţionalã a Vãmilor comunicã Agenţiei Naţionale Antidrog, on-line, la data efectuãrii, intrãrile şi ieşirile de substanţe clasificate pe şi de pe teritoriul României.
(3) Transmiterea prin mijloace electronice a datelor privind operaţiunile vamale potrivit alin. (2) se va efectua dupã îndeplinirea condiţiilor tehnice necesare.
ART. 28
Controlul respectãrii dispoziţiilor privind regimul juridic al precursorilor de droguri poate fi efectuat şi în comun, prin echipe mixte formate din reprezentanţi ai structurilor cu competenţe în materie de precursori ale autoritãţilor prevãzute la <>art. 17 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 186/2007 .
ART. 29
În vederea verificãrii veridicitãţii datelor cuprinse în cererile formulate de cãtre operatori, Agenţia Naţionalã Antidrog poate solicita date oricãrei instituţii publice sau private care are competenţa de a pune la dispoziţie astfel de date.
ART. 30
(1) Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii prevãzute la art. 3 alin. (4) se fac de cãtre personalul Agenţiei Naţionale Antidrog desemnat prin dispoziţie a preşedintelui acestei instituţii.
(2) Prevederile <>art. 3 alin. (4) se completeazã cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 31
Agenţia Naţionalã Antidrog transmite Comisiei Europene comunicãrile prevãzute la art. 32 alin. (1) din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 111/2005 , art. 13 alin. (1) şi art. 16 alin. (1) din Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 273/2004 , precum şi la art. 29 din Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.277/2005.

ANEXA 1
la regulament


Antet
Nr. ....../.............

CERERE
pentru solicitarea autorizaţiei prevãzute la art.
5 din <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006

Operatorul ........................, cu adresa/sediul social în ..........,
str. ............... nr. ......, judeţul/sectorul ..........., înfiinţat prin
................./înregistrat la oficiul registrului comerţului sub nr.
.............., cod unic de înregistrare .............., obiect de activitate
principal ................, secundar ................ telefon/fax ..........,
e-mail .............., prin reprezentant legal .........., solicitã acordarea
AUTORIZAŢIEI pentru desfãşurarea de operaţiuni cu substanţe clasificate din
categoria 1, dupã cum urmeazã:
a) Substanţele clasificate ........................ (denumirea şi codul NC;
denumirea amestecului sau a produsului natural, denumirea şi codul NC ale
substanţelor clasificate conţinute în amestec sau în produsul natural,
procentajul maxim al substanţei clasificate conţinute în amestecul sau
produsul natural)
b) Operaţiunile desfãşurate, conform art. 2 din Regulamentul nr. 273/2004
şi, dupã caz, art. 6 paragraful 1 din Regulamentul nr. 111/2005 , pentru
fiecare substanţã sunt urmãtoarele:
- substanţa ...................., cod NC .............; operaţiuni: .......
[exemplu: .............procurare din ţara/UE/extracomunitar, stocare,
comercializare în ţarã/UE/extracomunitar, utilizare în scopul etc.*)
c) Locaţiile în care se desfãşoarã activitãţi cu substanţele clasificate:
1. sediu social [se menţioneazã natura: de exemplu, depozit, laborator,
fabricã etc.*)]: .............
2. sedii secundare:
- punct de lucru/sucursala (se menţioneazã natura: de exemplu, depozit,
laborator, fabricã etc.), cu adresa în ......................, înregistrat la
registrul comerţului sub nr. (unde este cazul).................., cod unic de
înregistrare .............., telefon/fax: .........., e-mail: ...............
d) Estimare cantitate anualã necesarã/procuratã/folositã:
- substanţa .........., cantitate: ...............
Declarãm cã persoana responsabilã este (nume şi prenume) .............., cu
domiciliul în .................., telefon ............../ fax: .............,
e-mail: .............., desemnatã prin ..................., ale cãrei funcţii
şi responsabilitãţi sunt: ..................... (descriere).
Ne asumãm rãspunderea, potrivit legii penale, cã informaţiile furnizate
corespund realitãţii, iar documentele prezentate în copie sunt conforme cu
originalul.

Reprezentant legal, Data ...........
..................
(numele, semnãtura şi ştampila)


________
*) Se indicã doar datele care corespund activitãţii operatorului, fãrã a menţine datele cu titlu de exemplu.


ANEXA 2
la regulament


Antet
Nr. ......../..............

CERERE
pentru realizarea înregistrãrii prevãzute la art.
7 din <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006

Operatorul ...................., cu adresa/sediul social în ..............,
str. ................ nr. ......, judeţul/sectorul .........., înregistrat la
oficiul registrului comerţului sub nr. ............, cod unic de înregistrare
....................., telefon/fax ................., e-mail ...............,
prin reprezentant legal ......................, solicitã ÎNREGISTRAREA pentru
desfãşurarea de operaţiuni cu substanţe clasificate din categoria 2/3:
a) Substanţele clasificate ..................... (denumirea şi codul NC;
denumirea amestecului sau a produsului natural, denumirea şi codul NC ale
substanţelor clasificate conţinute în amestec sau în produsul natural,
procentajul maxim al substanţei clasificate conţinute în amestecul sau
produsul natural).
b) Operaţiunile desfãşurate, conform art. 2 din Regulamentul nr. 273/2004
şi, dupã caz, art. 6 paragraful 1 din Regulamentul nr. 111/2005, dupã cum
urmeazã:
- substanţa ............, cod NC .............; operaţiuni: ..........
[exemplu: ........... procurare din ţara/UE/extracomunitar, stocare,
comercializare în ţarã/UE/extracomunitar, utilizare în scopul etc.*)].
c) Locaţiile în care se desfãşoarã activitãţi cu substanţele clasificate:
1. sediu social [sã se menţioneze natura: de exemplu, depozit, laborator,
fabricã etc.*)]: ...................................
2. sedii secundare:
- punct de lucru/sucursala (sã se menţioneze natura: de exemplu, depozit,
laborator, fabricã etc.), cu adresa în .............., înregistrat la
registrul comerţului sub nr. (unde este cazul) ..............., cod unic de
înregistrare ................, tel/fax: ..........., e-mail: ..............
d) Estimare cantitate anualã necesarã/procuratã/folositã:
- substanţa ..............: ........../............/............
- substanţa ..............: ........../............/............
Declarãm cã persoana responsabilã este (nume şi prenume) .................,
cu domiciliul în......................, telefon ...............,
e-mail: .................., numitã prin ..............., ale cãrei funcţii şi
responsabilitãţi sunt: .................. (descriere).
Declarãm cã au fost luate urmãtoarele mãsuri de protecţie fizicã a
substanţelor (descriere):
..........................................................................
Ne asumãm rãspunderea, potrivit legii penale, cã informaţiile furnizate
corespund realitãţii, iar documentele prezentate în copie sunt conforme cu
originalul.

Reprezentant legal, Data ...............
..................
(numele, semnãtura şi ştampila)


____________
*) Se indicã doar datele care corespund activitãţii operatorului, fãrã a menţine datele cu titlu de exemplu.


ANEXA 3
la regulament


Antet
Nr. ........./................

DECLARAŢIA LOCAŢIILOR
prevãzutã la art. 28 alin. (2) din
<>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006

Operatorul ......................., cu adresa/sediul social în ...........,
str. ................ nr. ......, judeţul/sectorul ............., înregistrat
la oficiul registrului comerţului sub nr. ......................, cod unic de
înregistrare .............., telefon/fax .............., e-mail ............,
prin reprezentant legal ................, DECLARÃ urmãtoarele:
a) Substanţele clasificate .................... (denumirea şi codul NC;
denumirea amestecului sau a produsului natural, denumirea şi codul NC ale
substanţelor clasificate conţinute în amestec sau în produsul natural,
procentajul maxim al substanţei clasificate conţinute în amestecul sau
produsul natural).
b) Operaţiunile desfãşurate, conform art. 2 din Regulamentul nr. 273/2004
şi, dupã caz, art. 6 paragraful 1 din Regulamentul nr. 111/2005, dupã cum
urmeazã:
- substanţa ................, cod NC ..............; operaţiuni: .........
(exemplu: procurare din ţara/UE, stocare, comercializare în ţarã/UE,
utilizare în scopul)
c) Locaţiile în care se desfãşoarã activitãţi cu substanţele clasificate:
1. sediu social (sã se menţioneze natura: de exemplu, depozit, laborator,
fabricã etc.) ....................................
2. sedii secundare:
- punct de lucru/sucursala (sã se menţioneze natura: de exemplu, depozit,
laborator, fabricã etc.), cu adresa în ..............., înregistrat la
registrul comerţului sub nr. (unde este cazul) ..................., cod unic
de înregistrare ............, tel/fax: .............., e-mail: ..............
d) Estimare cantitate anualã necesarã/procuratã/utilizatã:
- substanţa .............: .........../............./..............
- substanţa .............: .........../............./..............
Declarãm cã au fost luate urmãtoarele mãsuri de protecţie fizicã a
substanţelor clasificate (descriere):
...........................................................................
Ne asumãm rãspunderea, potrivit legii penale, cã informaţiile furnizate
corespund realitãţii, iar documentele prezentate în copie sunt conforme cu
originalul.

Reprezentant legal, Data ...............
..................
(numele, semnãtura şi ştampila)




ANEXA 4
la regulament


Antet
Nr. ......../..............

CERERE PENTRU ACORDAREA AUTORIZAŢIEI DE EXPORT
prevãzutã la <>art. 8 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 121/2006

Operatorul .................., adresa/sediul social ..................,
str. ................... nr. ...., judeţul/sectorul .......................,
înregistrat la oficiul registrului comerţului sub nr. ............, cod unic
de înregistrare ................, telefon/fax .................., posesor al
autorizaţiei pentru operaţiuni cu substanţe clasificate/înregistrare
nr. ......../din ............., prin reprezentant legal ...................,
având funcţia de .............., solicitã autorizarea operaţiunii de EXPORT
urmãtoare:
Substanţa:
1. .............................................................
2. .............................................................
(se indicã substanţa clasificatã aşa cum figureazã în anexã sau, atunci
când este vorba de un amestec sau de un produs natural, denumirea sa şi codul
NC, precum şi denumirea care figureazã în anexã a oricãrei substanţe
clasificate prezente în amestec sau în produsul natural)
Cantitatea:
1. .............................................................
2. .............................................................
(cantitatea şi greutatea substanţei clasificate şi, atunci când este vorba
de un amestec sau de un produs natural, cantitatea, greutatea şi procentajul
oricãrei substanţe clasificate pe care o conţine)
Cãtre importatorul: denumire ................., adresã ...................,
reprezentant legal .........................., telefon/fax ..................
şi alte date de identificare ...................................., posesor al
autorizaţiei nr. .............. (nr. autorizaţiei de import eliberate de ţara
de destinaţie) ............., eliberatã de ...................
Alţi operatori implicaţi în operaţiunea de export: denumire ..............,
adresã ....................., reprezentant legal ..............., telefon/fax
.............. şi alte date de identificare .................................
Destinatar final: denumire ..................., adresã ...................,
reprezentant legal ......................, telefon/fax .............. şi alte
date de identificare ........................................................
Transportul se va efectua cu .............., la data de ...........(detalii
privind modalitãţile de transport, precum data prevãzutã a expedierii, modul
de transport şi identificarea mijlocului de transport), iar declaraţia vamalã
se face în: ................ (indicarea biroului vamal în care trebuie fãcutã
declaraţia vamalã).
Itinerarul este urmãtorul ................., ieşirea de pe teritoriul vamal
al Comunitãţii fãcându-se prin ........................, iar intrarea în ţara
importatoare prin .............. (dacã aceste informaţii nu sunt cunoscute în
acest stadiu, se menţioneazã cã vor fi furnizate în momentul depunerii
declaraţiei vamale).
Ne asumam rãspunderea, potrivit legii penale, cã informaţiile furnizate
corespund realitãţii şi documentele prezentate în copie sunt conforme cu
originalul.

Reprezentant legal, Data .................
...................
(numele, semnãtura şi ştampila)




ANEXA 5
la regulament


Antet
Nr. ........./..............

CERERE PENTRU ACORDAREA AUTORIZAŢIEI DE IMPORT
prevãzutã la art. 8 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr.121/2006

Operatorul ....................., adresa/sediul social ...................,
str. ...................... nr. ...., judeţul/sectorul .....................,
înregistrat la oficiul registrului comerţului sub nr. ............., cod unic
de înregistrare ..................., telefon/fax ................, posesor al
Autorizaţiei pentru operaţiuni cu substanţe clasificate /Înregistrãrii nr.
............./ din ............, prin reprezentant legal ...................,
având funcţia de ................, solicitã autorizarea operaţiunii de IMPORT
urmãtoare:
Substanţa:
1. .............................................................
2. .............................................................
(se indicã substanţa clasificatã aşa cum figureazã în anexã sau, atunci
când este vorba de un amestec sau de un produs natural, denumirea sa şi codul
NC, precum şi denumirea care figureazã în anexã a oricãrei substanţe
clasificate prezente în amestec sau în produsul natural)
Cantitatea:
1. .............................................................
2. .............................................................
(cantitatea şi greutatea substanţei clasificate şi, atunci când este vorba
de un amestec sau de un produs natural, cantitatea, greutatea şi, dacã este
cunoscut, procentajul oricãrei substanţe clasificate pe care o conţine)
De la exportatorul: denumire ...................., adresã ................,
reprezentant legal ..................., telefon/fax ......... şi alte date de
identificare .................................................
Alţi operatori implicaţi în operaţiunea de import: denumire ..............,
adresã ....................., reprezentant legal ...........................,
telefon/fax ................ şi alte date de identificare ...................
Destinatar final: denumire ......................, adresã ................,
reprezentant legal ...................., telefon/fax ................ şi alte
date de identificare .............................. în scopul (se menţioneazã
destinaţia substanţei) ...............................
Transportul se va efectua cu ................, la data de .................
(detalii privind modalitãţile de transport, precum data prevãzutã a
expedierii, modul de transport şi identificarea mijlocului de transport)....,
iar declaraţia vamalã se face în: ....................... (indicarea biroului
vamal în care trebuie fãcutã declaraţia vamalã).
Intrarea pe teritoriul vamal al Comunitãţii se face prin .................,
iar intrarea în ţarã prin ................... (dacã aceste informaţii nu sunt
cunoscute în acest stadiu, se menţioneazã cã vor fi furnizate în momentul
depunerii declaraţiei vamale).
Ne asumam rãspunderea, potrivit legii penale, cã informaţiile furnizate
corespund realitãţii şi documentele prezentate în copie sunt conforme cu
originalul.

Reprezentant legal, Data ..............
.....................
(numele, semnãtura şi ştampila)




ANEXA 6
la regulament


Denumirea operatorului: ......................
Posesor Autorizaţie/Înregistrare/Declaraţie a locaţiilor (selectaţi
documentul) nr.: ....................................
Principalele operaţiuni desfãşurate cu precursori (comercializare şi/sau
utilizare): .........................................

RAPORTARE PENTRU ANUL PRECEDENT
(producţie/procurare)

┌───┬────────────────────────────┬─────┬─────┬───────────────────────────────┐
│ │ │Stoc │Can- │Cantitatea achiziţionatã (în │
│ │ │înce-│tatea│ anul pentru care se face │
│ │ │put │pro- │ raportarea) │
│ │ Substanţa clasificatã │de │dusã/├───────────┬───────────────────┤
│ │ │peri-│fa- │Procurare │ │
│ │ │oadã │bri- │din ţarã şi│ Importuri │
│ │ │(la │catã │Comunitate │ │
│ │ │data │(în ├─────┬─────┼─────┬─────┬───────┤
│ │ │de 1 │anul │Can- │Ţara │Can- │Ţara │Numãrul│
│ │ │ia- │pen- │ti- │de │ti- │de │autori-│
│ │ │nua- │tru │tatea│pro- │tatea│pro- │zaţiei │
│ │ │rie a│care │ │ve- │ │ve- │de │
│ │ │anu- │se │ │ni- │ │ni- │import │
│ │ │lui │face │ │enţã │ │enţã │ │
│ │ │pen- │ra- │ │ │ │ │ │
│ │ │tru │por- │ │ │ │ │ │
│ │ │care │tarea) │ │ │ │ │
│ │ │se │ │ │ │ │ │ │
│ │ │face │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ra- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │por- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │tarea) │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├───┼────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│Ca-│Fenil - 1 propanonã - 2 │ │ │ │ │ │ │ │
│te-│(în litri) │ │ │ │ │ │ │ │
│go-├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ria│Acid N-acetilantranilic │ │ │ │ │ │ │ │
𗈕 │(în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Isosafrol (cis+trans) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(în litri) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ 𗈗,4-Metilendioxifenil │ │ │ │ │ │ │ │
│ │propanonã- 2 (în litri) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Piperonal (în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Safrol (în litri) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Efedrinã şi sãruri │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Pseudoefedrinã │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Norefedrinã (în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Ergometrinã (în grame) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Ergotaminã (în grame) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Acid lisergic (în grame) │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│Ca-│Anhidridã aceticã (în litri)│ │ │ │ │ │ │ │
│te-├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│go-│Acid fenilacetic şi sãruri │ │ │ │ │ │ │ │
│ria│(în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │
𗈖 ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Acid antranilic şi sãruri │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Piperidinã şi sãruri │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Permanganat de potasiu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│Ca-│Acetonã (în litri) │ │ │ │ │ │ │ │
│te-├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│go-│Eter etilic (în litri) │ │ │ │ │ │ │ │
│ria├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
𗈗 │Metiletilcetonã (în litri) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Toluen (în litri) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Acid sulfuric (în litri) │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │Acid clorhidric (în litri) │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴───────┘

Denumirea operatorului: ......................
Posesor Autorizaţie/Înregistrare/Declaraţie a locaţiilor (selectaţi
documentul) nr.: ....................................
Principalele operaţiuni desfãşurate cu precursori (comercializare şi/sau
utilizare): .........................................


RAPORTARE PENTRU ANUL PRECEDENT
(consum/comercializare)/ESTIMARE NECESAR PENTRU ANUL ÎN CURS

┌───┬───────────────────────┬─────┬─────────────────────────────┬──────┬─────┐
│ │ │Can- │ Cantitatea comercializatã │Stoc │Esti-│
│ │ │tita-│(în anul pentru care se face │sfâr- │marea│
│ │ │tea │raportarea) │şit de│nece-│
│ │ │uti- ├───────────┬─────────────────┤peri- │saru-│
│ │ │li- │Comerciali-│ Exporturi │oadã │lui │
│ │ │zatã/│zare în │ │(la │pen- │
│ │ │con- │ţarã şi în │ │data │tru │
│ │ │su- │Comunitate │ │de 31 │anul │
│ │ │matã ├─────┬─────┼─────┬─────┬─────┤decem-│în │
│ │ │(în │Can- │Ţara │Can- │Ţara │Numã-│brie a│curs │
│ │ │anul │ti- │de │ti- │de │rul │anului│ │
│ │ │pen- │tatea│des- │tatea│des- │au- │pentru│ │
│ │ │tru │ │ti- │ │ti- │tori-│care │ │
│ │ │care │ │naţie│ │naţie│za- │se │ │
│ │ │se │ │ │ │ │ţiei │face │ │
│ │ │face │ │ │ │ │ │rapor-│ │
│ │ │ra- │ │ │ │ │ │tarea)│ │
│ │ │por- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ta- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │rea) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ 1 │ 2 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │ 17 │
├───┼───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│Ca-│Fenil - 1 propanonã - 2│ │ │ │ │ │ │ │ │
│te-│(în litri) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│go-├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ria│Acid N-acetilantranilic│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 1 │(în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Isosafrol (cis+trans) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(în litri) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ 𗈗,4-Metilendioxifenil │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │propanonã -2 (în litri)│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Piperonal(în kilograme)│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Safrol (în litri) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Efedrinã şi sãruri │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Pseudoefedrinã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Norefedrinã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Ergometrinã (în grame) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Ergotaminã (în grame) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Acid lisergic(în grame)│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│Ca-│Anhidridã aceticã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│te-│(în litri) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│go-├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ria│Acid fenilacetic şi │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 2 │sãruri (în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Acid antranilic şi │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sãruri (în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Piperidinã şi sãruri │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Permanganat de potasiu │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(în kilograme) │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│Ca-│Acetonã (în litri) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│te-├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│go-│Eter etilic (în litri) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ria├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ 3 │Metiletilcetonã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(în litri) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Toluen (în litri) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Acid sulfuric(în litri)│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
│ │Acid clorhidric │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(în litri) │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴──────┴─────┘

Denumirea operatorului: ......................
Posesor Autorizaţie/Înregistrare/Declaraţie a locaţiilor (selectaţi
documentul) nr.: ....................................
Principalele operaţiuni desfãşurate cu precursori (comercializare şi/sau
utilizare): .........................................


ESTIMAREA NECESARULUI PENTRU ANUL URMÃTOR

┌─────┬─────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┐
│ │ │ Estimarea pentru anul │
│ │ │ urmãtor │
│ │ Substanţa clasificatã ┼─────────┬──────────────────┤
│ │ │Estimare │Estimare procurare│
│ │ │producţie├──────────┬───────┤
│ │ │ │Intracomu-│Import │
│ │ │ │nitarã │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ 1 │ 2 │ 18 │ 19 │ 20 │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│Cate-│Fenil - 1 propanonã - 2 (în litri) │ │ │ │
│goria├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ 1 │Acid N-acetilantranilic (în kilograme) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Isosafrol (cis+trans) (în litri) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ 𗈗,4-Metilendioxifenil propanonã - 2 │ │ │ │
│ │(în litri) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Piperonal (în kilograme) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Safrol (în litri) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Efedrinã şi sãruri (în kilograme) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Pseudoefedrinã (în kilograme) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Norefedrinã (în kilograme) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Ergometrinã (în grame) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Ergotaminã (în grame) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Acid lisergic (în grame) │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│Cate-│Anhidridã aceticã (în litri) │ │ │ │
│goria├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ 2 │Acid fenilacetic şi sãruri (în kilograme)│ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Acid antranilic şi sãruri (în kilograme) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Piperidinã şi sãruri (în kilograme) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Permanganat de potasiu (în kilograme) │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│Cate-│Acetonã (în litri) │ │ │ │
│goria├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ 3 │Eter etilic (în litri) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Metiletilcetonã (în litri) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Toluen (în litri) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Acid sulfuric (în litri) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ │Acid clorhidric (în litri) │ │ │ │
└─────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┴───────┘


----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016