Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 35 din 12 ianuarie 2006  privind infiintarea unor statiuni de cercetare-dezvoltare agricola in domeniul zootehniei prin reorganizarea unor statiuni de cercetare si productie agricola din domeniul zootehniei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 35 din 12 ianuarie 2006 privind infiintarea unor statiuni de cercetare-dezvoltare agricola in domeniul zootehniei prin reorganizarea unor statiuni de cercetare si productie agricola din domeniul zootehniei

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 107 din 3 februarie 2006
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al art. 7 alin. (1) şi al <>art. 8 alin. (3) din Legea nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unitãţilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al art. 8 alin. (1), art. 10 alin. (2) şi al <>art. 12 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publicã şi regimul juridic al acesteia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se înfiinţeazã staţiuni de cercetare-dezvoltare agricolã în domeniul zootehniei, ca instituţii publice cu personalitate juridicã, finanţate potrivit prevederilor legale din venituri proprii, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", prevãzute în anexele nr. 1-9, prin reorganizarea unor staţiuni de cercetare şi producţie agricolã din domeniul zootehniei, care se desfiinţeazã.
ART. 2
(1) Patrimoniul staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, prevãzute în anexele nr. 1-9, constituit din bunuri proprietate publicã a statului, bunuri proprietate privatã a statului şi bunuri proprii, dupã caz, potrivit situaţiei financiare încheiate la data de 31 decembrie 2004, este prevãzut în anexele nr. 1.a)-9.a) şi se preia pe bazã de protocol de predare-preluare de la staţiunile de cercetare şi producţie agricolã din domeniul zootehniei, care se desfiinţeazã, în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, întocmindu-se balanţa de verificare la data respectivã din partea predãtorului, conform reglementãrilor contabile aplicabile.
(2) Se aprobã trecerea bunurilor imobile din domeniul public al statului şi din administrarea staţiunilor de cercetare şi producţie agricolã din domeniul zootehniei în domeniul privat al statului şi în administrarea staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, având datele de identificare prevãzute în anexele nr. 1.b)-6.b) şi 8.b).
(3) Suprafeţele de teren ale staţiunilor de cercetare şi producţie agricolã din domeniul zootehniei, aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului şi concesionate staţiunilor de cercetare şi producţie agricolã din domeniul zootehniei, trec în administrarea staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, şi au datele de identificare prevãzute în anexele nr. 1.c)-9.c).
(4) Se aprobã trecerea în domeniul public al statului şi în administrarea staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, a suprafeţelor de teren aflate în domeniul privat al statului în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului şi concesionate staţiunilor de cercetare şi producţie agricolã din domeniul zootehniei, având datele de identificare prevãzute în anexele nr. 2.d), 4.d)-7.d) şi 9.d).
(5) Predarea-preluarea terenurilor prevãzute la alin. (3) şi (4) se face pe bazã de protocol încheiat între pãrţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
(6) Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, vor prelua toate drepturile şi obligaţiile staţiunilor de cercetare şi producţie agricolã din domeniul zootehniei, care se desfiinţeazã.
ART. 3
(1) Se aprobã trecerea în domeniul privat al statului a unor suprafeţe de teren aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, având datele de identificare prevãzute în anexele nr. 1.e), 6.e), 8.e) şi 9.e), care se transmit, la cererea comisiilor judeţene, comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã asupra terenurilor pentru persoanele îndreptãţite.
(2) Suprafeţele de teren aflate în domeniul privat al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, având datele de identificare prevãzute în anexele nr. 1.e^1) şi 8.e^1), se transmit, la cererea comisiilor judeţene, comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã asupra terenurilor pentru persoanele îndreptãţite.
(3) Predarea-preluarea terenurilor prevãzute la alin. (1) şi (2) se face pe bazã de protocol încheiat între Agenţia Domeniilor Statului şi comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã asupra terenurilor pentru persoanele fizice îndreptãţite, în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
(4) În cazul în care pe suprafaţa de teren care se transmite comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã asupra terenurilor pentru persoanele fizice îndreptãţite, potrivit alin. (1) şi (2), se aflã investiţii funcţionale, unitatea recupereazã contravaloarea acestora rãmasã neamortizatã, dacã aceasta reprezintã mai mult de 30% din valoarea totalã a investiţiei, de la noii proprietari, în termen de 10 ani.
ART. 4
Pentru suprafeţele de teren din domeniul public şi privat al statului, prevãzute la art. 2 alin. (3) şi (4), pentru care se vor valida cereri de reconstituire a dreptului de proprietate în temeiul prevederilor legilor fondului funciar, se aplicã prevederile <>art. III alin. (1^1) din Legea nr. 169/1997 pentru modificarea şi completarea <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 10 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publicã şi regimul juridic al acesteia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 5
Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, au obiectul de activitate prevãzut în anexele nr. 1-9.
ART. 6
Finanţarea activitãţilor staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, se asigurã din venituri provenite din:
a) contracte de finanţare, încheiate pe perioade multianuale, pentru realizarea programelor, proiectelor de cercetare-dezvoltare şi inovare finanţate din fonduri publice obţinute în condiţiile legii;
b) contracte de finanţare pentru programe şi proiecte sectoriale finanţate de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale şi cofinanţarea unor programe proprii de cãtre Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", obţinute prin competiţie sau direct;
c) contracte de finanţare a programelor internaţionale obţinute de unitãţile de cercetare-dezvoltare la care statul român contribuie cu fonduri conform acordurilor încheiate cu partenerii strãini;
d) valorificarea rezultatelor cercetãrii conform prevederilor legale;
e) contractarea unor servicii de cercetare, extensie, consultanţã şi expertizã cu instituţii, agenţi economici, organizaţii neguvernamentale şi alte persoane fizice şi juridice din ţarã şi din strãinãtate;
f) valorificarea produselor rezultate din activitatea de cercetare-dezvoltare, din activitatea de producere de seminţe, material sãditor, masã lemnoasã, furaje speciale, animale de rasã şi a oricãror alte produse realizate de acestea;
g) redevenţe asupra soiurilor, hibrizilor de plante şi raselor de animale, precum şi asupra altor creaţii originale;
h) vânzãri de licenţe, soiuri, hibrizi de plante şi rase de animale, tehnologii şi metode;
i) valorificarea activelor fixe disponibile proprii sau componentelor şi materialelor rezultate în urma casãrii, chirii, dobânzi la disponibilitãţile din conturile bancare şi Trezoreria Statului, prestãri de servicii, analize;
j) contracte de parteneriat public-privat, precum şi din diferite forme de participare directã a capitalului privat la activitatea de cercetare-dezvoltare;
k) alte venituri conform dispoziţiilor legale.
ART. 7
Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, se pot asocia pentru realizarea unor proiecte şi lucrãri în domeniul agricol, cu aprobarea consiliului de administraţie şi cu avizul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", cu alte unitãţi de cercetare-dezvoltare de interes public şi privat, cu instituţii de învãţãmânt acreditate sau cu operatori economici din ţarã şi din strãinãtate.
ART. 8
Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, pot beneficia de fonduri alocate din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale pentru investiţii, dotãri, aparaturã, echipamente şi instalaţii necesare realizãrii obiectivelor sale de cercetare-dezvoltare specifice, în condiţiile legii.
ART. 9
Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, funcţioneazã pe bazã de autonomie financiarã, calculeazã şi înregistreazã amortizarea activelor fixe potrivit legii şi conduc evidenţa contabilã potrivit planului de conturi pentru instituţii publice.
ART. 10
Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, pot înfiinţa, în cadrul structurii organizatorice, cu respectarea prevederilor <>art. 7 alin. (3) din Legea nr. 290/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, subunitãţi cu sau fãrã personalitate juridicã, necesare obiectului de activitate al acestora, care conduc şi organizeazã contabilitatea potrivit legii.
ART. 11
(1) Veniturile şi cheltuielile staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, se cuprind în bugetul de venituri şi cheltuieli al acestora.
(2) Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, întocmesc bugetul de venituri şi cheltuieli, care se aprobã de consiliul de administraţie, cu avizul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti".
(3) Excedentele rezultate din execuţia bugetelor de venituri şi cheltuieli se reporteazã în anul urmãtor.
ART. 12
Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, beneficiazã de prevederile <>art. 14^1 din Legea nr. 290/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 13
(1) Personalul staţiunilor de cercetare şi producţie agricolã din domeniul zootehniei se preia de cãtre staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, şi îşi pãstreazã drepturile salariale avute, pânã la negocierea contractului colectiv de muncã.
(2) Salarizarea personalului se face în conformitate cu reglementãrile legale în vigoare privind utilizarea veniturilor realizate de instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii.
(3) În anii în care staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolã din domeniul zootehniei, nou-înfiinţate, beneficiazã de fonduri alocate direct de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, se aplicã salarizarea personalului din sectorul bugetar.
ART. 14
Anexele nr. 1-9, 1.a)-9.a), 1.b)-6.b), 8.b), 1.c)-9.c), 2.d), 4.d)-7.d), 9.d), 1.e), 1.e^1), 6.e), 8.e), 8.e^1) şi 9.e)*) fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
------------
*) Anexele nr. 1-9, 1.a)-9.a), 1.b)-6.b), 8.b), 1.c)-9.c), 2.d), 4.d)-7.d), 9.d), 1.e), 1.e^1), 6.e), 8.e), 8.e^1) şi 9.e) se publicã ulterior în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 107 bis în afara abonamentului, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome "Monitorul Oficial", Bucureşti, şos. Panduri nr. 1.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul agriculturii, pãdurilor
şi dezvoltãrii rurale,
Nicolae Flaviu Lazin,
secretar de stat

Ministrul educaţiei şi cercetãrii,
Mihail Hãrdãu

p. Ministrul administraţiei şi internelor,
Paul Victor Dobre,
secretar de stat

Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familei,
Gheorghe Barbu

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 12 ianuarie 2006.
Nr. 35.
-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016