Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 348 din 21 aprilie 2005  privind organizarea si functionarea Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 348 din 21 aprilie 2005 privind organizarea si functionarea Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 369 din 3 mai 2005
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 6 alin. (1) din Legea nr. 510/2004 privind reorganizarea Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, cu modificãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, denumit în continuare IGCTI, îşi desfãşoarã activitatea în baza <>Legii nr. 510/2004 privind reorganizarea Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, cu modificãrile ulterioare, şi este instituţie publicã autonomã cu personalitate juridicã în domeniul radiocomunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, în subordinea Guvernului, finanţatã integral din venituri proprii.
(2) Sediul central al IGCTI este în municipiul Bucureşti, Str. Italianã nr. 22, sectorul 2.
ART. 2
Atribuţiile IGCTI sunt cele prevãzute la <>art. 12 din Legea nr. 510/2004 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 3
(1) Preşedintele şi vicepreşedintele IGCTI conduc întreaga activitate a instituţiei şi asigurã îndeplinirea atribuţiilor legale ale acesteia.
(2) Preşedintele şi vicepreşedintele IGCTI sunt numiţi prin decizie a primului-ministru.
(3) Preşedintele reprezintã IGCTI în raporturile cu ministerele, cu celelalte autoritãţi publice, cu persoanele fizice şi juridice, române sau strãine.
(4) Preşedintele IGCTI îndeplineşte urmãtoarele atribuţii principale:
a) coordoneazã procesul de elaborare şi adoptare a normelor cu caracter tehnic şi administrativ din domeniul radiocomunicaţiilor;
b) stabileşte tariful de utilizare a spectrului de frecvenţe radio, precum şi alte tarife care asigurã finanţarea IGCTI, în condiţiile legii;
c) aprobã strategia şi programele concrete de dezvoltare a instituţiei prin introducerea unor tehnologii de vârf şi modernizarea dotãrilor existente;
d) aprobã bugetul anual de venituri şi cheltuieli al IGCTI;
e) aprobã programul de investiţii şi volumul creditelor bancare în lei şi în valutã, în limitele prevederilor legale;
f) asigurã negocierea şi încheie contractul colectiv de muncã la nivelul IGCTI;
g) asigurã încheierea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncã ale angajaţilor IGCTI, stabilind nivelul de salarizare a acestora, cu respectarea condiţiilor legale;
h) asigurã acordarea licenţelor de utilizare a frecvenţelor radioelectrice, a licenţelor de emisie, a avizelor tehnice, autorizaţiilor de asignare a frecvenţelor radioelectrice şi a autorizaţiilor tehnice de funcţionare, în condiţiile legii;
i) asigurã îndeplinirea de cãtre IGCTI a tuturor atribuţiilor legale, în conformitate cu dispoziţiile prevãzute de legislaţia relevantã în domeniul radiocomunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei;
j) asigurã dialogul cu sindicatele sau cu reprezentanţii salariaţilor din cadrul IGCTI pentru rezolvarea operativã a problemelor apãrute în legãturã cu derularea raportului de muncã, în scopul desfãşurãrii optime a activitãţii;
k) asigurã respectarea de cãtre angajaţii IGCTI a normelor legale privind protecţia şi securitatea muncii;
l) aprobã deplasãrile în strãinãtate ale personalului IGCTI;
m) îndeplineşte orice alte atribuţii care îi revin potrivit legii.
ART. 4
Preşedintele IGCTI coordoneazã activitatea compartimentelor funcţionale şi direcţiilor teritoriale ale IGCTI, stabilind atribuţiile şi competenţele compartimentelor de la toate nivelurile organizatorice ale acestuia.
ART. 5
(1) În exercitarea atribuţiilor sale, preşedintele IGCTI emite decizii.
(2) Deciziile referitoare la administrarea spectrului de frecvenţe radio se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 6
Preşedintele IGCTI poate delega, prin decizie, o parte din atribuţiile sale vicepreşedintelui IGCTI sau, în scop de reprezentare a instituţiei în relaţiile cu ministerele, cu celelalte autoritãţi publice, cu persoanele fizice şi juridice, române sau strãine, ori altor persoane aflate în subordinea sa.
ART. 7
(1) Preşedintele IGCTI este ordonator principal de credite.
(2) Preşedintele IGCTI poate delega calitatea de ordonator principal de credite înlocuitorului de drept, conducãtorilor direcţiilor teritoriale sau altor persoane împuternicite în acest sens. Prin actul de delegare ordonatorul principal de credite va preciza limitele şi condiţiile delegãrii.
ART. 8
Vicepreşedintele IGCTI exercitã atribuţiile delegate prin decizie a preşedintelui IGCTI.
ART. 9
Vicepreşedintele IGCTI este înlocuitorul de drept al preşedintelui IGCTI în absenţa acestuia.
ART. 10
(1) Structura funcţionalã a IGCTI este prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(2) Structura organizatoricã a IGCTI se stabileşte prin decizie a preşedintelui IGCTI şi va fi publicatã pe site-ul instituţiei, www.igcti.ro.
(3) Numãrul maxim de posturi pentru aparatul propriu al IGCTI este de 600, exclusiv preşedintele şi vicepreşedintele.
ART. 11
La nivelul aparatului central, IGCTI are în structurã compartimente funcţionale organizate prin decizie a preşedintelui IGCTI.
ART. 12
(1) IGCTI are în structura sa 4 direcţii teritoriale fãrã personalitate juridicã în municipiile Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi alte structuri specifice subordonate acestora, denumite centre locale de control, care funcţioneazã în judeţele prevãzute în anexã.
(2) Direcţiile teritoriale funcţioneazã ca subunitãţi operative cu gestiune economicã şi efectueazã operaţiuni de încasãri şi plãţi prin conturi de disponibilitãţi deschise la unitãţile Trezoreriei Statului, conform reglementãrilor în vigoare, pentru subunitãţile fãrã personalitate juridicã ale instituţiilor publice.
ART. 13
Organizarea activitãţii compartimentelor funcţionale, a direcţiilor teritoriale şi a centrelor locale de control ale IGCTI, atribuţiile acestora şi statul de funcţii se stabilesc prin decizie a preşedintelui, fiind cuprinse în regulamentul intern al instituţiei.
ART. 14
Conducãtorii compartimentelor funcţionale, ai direcţiilor teritoriale şi ai centrelor locale de control au urmãtoarele atribuţii principale:
a) asigurã îndeplinirea sarcinilor de serviciu stabilite de conducerea IGCTI sau de şeful ierarhic superior;
b) coordoneazã activitatea personalului din subordine prin repartizarea de sarcini specifice şi prin verificarea modului de îndeplinire a acestora;
c) orice alte atribuţii prevãzute în fişa postului.
ART. 15
(1) Angajarea personalului IGCTI se realizeazã pe posturile vacante prin concurs, pe baza condiţiilor de participare aprobate de preşedinte, potrivit legii şi contractului colectiv de muncã la nivel de unitate.
(2) Drepturile şi obligaţiile personalului IGCTI sunt reglementate prin contractul colectiv de muncã la nivelul instituţiei, prin contractul individual de muncã, prin regulamentul intern, precum şi de prevederile legale în vigoare.
(3) Atribuţiile, sarcinile şi rãspunderile individuale ale personalului IGCTI se stabilesc prin fişa postului, semnatã de şeful ierarhic şi de titular şi aprobatã de preşedinte.
(4) Angajarea, modificarea, suspendarea sau încetarea raporturilor de muncã ale personalului IGCTI se aprobã prin decizie a preşedintelui, în condiţiile legii.
(5) Salarizarea personalului IGCTI, inclusiv a preşedintelui şi a vicepreşedintelui, se realizeazã potrivit dispoziţiilor legale în vigoare aplicabile instituţiilor publice finanţate integral din venituri proprii.
(6) Alte drepturi de personal se pot stabili prin contractul colectiv de muncã încheiat la nivelul instituţiei.
(7) În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncã încheiat la nivelul instituţiei, cu respectarea fondului de salarii prevãzut în bugetul de venituri şi cheltuieli al IGCTI, preşedintele constituie fondul de premiere şi aprobã cuantumul premiilor acordate salariaţilor IGCTI.
ART. 16
(1) În activitatea sa, IGCTI utilizeazã, în principal, urmãtoarele registre:
a) registrul general de intrare-ieşire a corespondenţei;
b) registrul deciziilor preşedinţilor IGCTI;
c) registrele de evidenţã a licenţelor de utilizare a frecvenţelor şi a licenţelor de emisie;
d) registrele de evidenţã a autorizaţiilor de asignare a frecvenţelor radioelectrice şi a autorizaţiilor tehnice de funcţionare;
e) registrele de evidenţã a codurilor de identificare alocate/asignate în cadrul unor servicii de radiocomunicaţii;
f) registrul de evidenţã a personalului certificat de operare a staţiilor de radiocomunicaţii;
g) registrul titlurilor de creanţã;
h) registrul de evidenţã a documentelor clasificate.
(2) Documentele se înregistreazã, în ordinea intrãrii sau a ieşirii, dupã caz, primind numãr şi datã de înregistrare.
ART. 17
IGCTI colaboreazã cu autoritãţi similare din alte state şi participã la activitatea unor organizaţii internaţionale din domeniul radiocomunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei.
ART. 18
(1) În scopul îndeplinirii atribuţiilor şi competenţelor care îi revin potrivit legii şi prezentei hotãrâri, IGCTI poate angaja servicii de consultanţã, studii şi asistenţã de specialitate ori poate încheia acorduri de colaborare cu ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, putând solicita şi obţine din partea acestora, în condiţiile legii, informaţiile necesare pentru realizarea atribuţiilor sale.
(2) Personalul împuternicit al IGCTI va avea acces liber, pe baza legitimaţiei de control, cu respectarea legislaţiei în vigoare, în orice loc în care se aflã echipamente, aparate şi instalaţii din sfera de competenţã legalã a IGCTI sau în care se aflã ori se pot afla surse de perturbaţii radioelectrice.
(3) Personalul împuternicit al IGCTI, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, are dreptul de a aplica sigilii sau semne distinctive cu valoare de sigiliu, în condiţiile legii.
ART. 19
Pentru efectuarea încasãrilor şi plãţilor necesare, IGCTI va dispune de conturi şi subconturi în lei, deschise la unitãţile Trezoreriei Statului, sau în valutã, deschise la bãnci comerciale, în condiţiile legii.
ART. 20
Potrivit prevederilor <>art. 1 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritãţile administraţiei publice şi instituţiile publice, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 247/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, preşedintele IGCTI poate stabili normative proprii de cheltuieli.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Şeful Cancelariei Primului-Ministru,
Aleodor Marian Frâncu

Ministrul comunicaţiilor
şi tehnologiei informaţiei,
Zsolt Nagy

Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

Ministrul finanţelor publice,
Ionel Popescu

Bucureşti, 21 aprilie 2005.
Nr. 348.

ANEXĂ

Numãrul maxim de posturi: 600,
exclusiv preşedintele şi vicepreşedintele



STRUCTURA FUNCŢIONALĂ A IGCTI

┌─────────────┐
│ APARAT │
│ CENTRAL │
└──────┬──────┘

┌─────────────────┬───────────┴────────┬───────────────────┐
│ │ │ │
┌──────┴────────┐ ┌─────┴─────────┐ ┌───────┴───────┐ ┌────────┴──────┐
│ DIRECTIA │ │ DIRECTIA │ │ DIRECTIA │ │ DIRECTIA │
│ TERITORIALA │ │ TERITORIALA │ │ TERITORIALA │ │ TERITORIALA │
│ BUCURESTI │ │ CLUJ │ │ IASI │ │ TIMISOARA │
└┬──────────────┘ └┬──────────────┘ └┬──────────────┘ └┬──────────────┘
│ │ │ │
│ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐
│ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│
├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │
│ │ BRASOV │ │ │ ALBA │ │ │ BACAU │ │ │ ARAD │
│ └─────────────┘ │ └─────────────┘ │ └─────────────┘ │ └─────────────┘
│ │ │ │
│ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐
│ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│
├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │
│ │ BRAILA │ │ │ BAIA MARE │ │ │ FOCSANI │ │ │ CRAIOVA │
│ └─────────────┘ │ └─────────────┘ │ └─────────────┘ │ └─────────────┘
│ │ │ │
│ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐
│ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│
├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │
│ │ BUZAU │ │ │ BISTRITA │ │ │ GALATI │ │ │ DEVA │
│ └─────────────┘ │ └─────────────┘ │ └─────────────┘ │ └─────────────┘
│ │ │ │
│ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐
│ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│
├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │
│ │ CONSTANTA │ │ │MIERCUREA CIUC │ │PIATRA NEAMT │ │ │ RESITA │
│ └─────────────┘ │ └─────────────┘ │ └─────────────┘ │ └─────────────┘
│ │ │ │
│ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐
│ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│
├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │ └─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │
│ │ GIURGIU │ │ │ ORADEA │ │ SUCEAVA │ │ │ TARGU JIU │
│ └─────────────┘ │ └─────────────┘ └─────────────┘ │ └─────────────┘
│ │ │
│ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐
│ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│
├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │ └─┤ DE CONTROL │
│ │ PITESTI │ │ │ SATU MARE │ │TURNU SEVERIN│
│ └─────────────┘ │ └─────────────┘ └─────────────┘
│ │
│ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐
│ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│
├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │
│ │ PLOIESTI │ │ │ SIBIU │
│ └─────────────┘ │ └─────────────┘
│ │
│ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐
│ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│
├─┤ DE CONTROL │ ├─┤ DE CONTROL │
│ │ RÂM. VÂLCEA │ │ │ TG. MURES │
│ └─────────────┘ │ └─────────────┘
│ │
│ ┌─────────────┐ │ ┌─────────────┐
│ │CENTRUL LOCAL│ │ │CENTRUL LOCAL│
├─┤ DE CONTROL │ └─┤ DE CONTROL │
│ │ SLOBOZIA │ │ ZALAU │
│ └─────────────┘ └─────────────┘

│ ┌─────────────┐
│ │CENTRUL LOCAL│
└─┤ DE CONTROL │
│ TULCEA │
└─────────────┘


----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016