Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 347 din 6 aprilie 2011  pentru aprobarea participarii Romaniei la Expozitia Internationala 2012 Yeosu, Republica Coreea    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 347 din 6 aprilie 2011 pentru aprobarea participarii Romaniei la Expozitia Internationala 2012 Yeosu, Republica Coreea

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 259 din 12 aprilie 2011

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. 1
    (1) Se aprobã participarea României, cu un pavilion naţional, la expoziţia internaţionalã "Oceanul şi Zona Costierã - Diversitatea Resurselor şi Acţiuni Sustenabile" Yeosu, Republica Coreea, ce se va desfãşura în perioada 12 mai-12 august 2012, denumitã în continuare expoziţia internaţionalã.
    (2) Pavilionul naţional, pus la dispoziţie de organizatorii expoziţiei internaţionale sub formã brutã, este o construcţie cu caracter provizoriu care nu intrã în categoria mijloacelor fixe şi care se redã organizatorilor dupã închiderea expoziţiei internaţionale, în forma în care a fost atribuit.
    ART. 2
    (1) Ministerul Afacerilor Externe, denumit în continuare MAE, coordoneazã procesul de pregãtire şi de participare a României la expoziţia internaţionalã.
    (2) Reprezentarea Guvernului României în ceea ce priveşte organizarea şi participarea României la expoziţia internaţionalã se asigurã de comisarul Secţiunii Române, numit prin decizie a primului-ministru.
    ART. 3
    (1) În vederea stabilirii conceptului de participare a României la expoziţia internaţionalã se constituie o comisie de organizare.
    (2) Comisia de organizare este condusã de comisarul Secţiunii Române şi are în componenţã reprezentanţi, la nivel de secretar sau de subsecretar de stat, din cadrul urmãtoarelor ministere:
    a) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului;
    b) Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional;
    c) Ministerul Mediului şi Pãdurilor;
    d) Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.
    (3) Desemnarea reprezentanţilor prevãzuţi la alin. (2) se face prin ordin al ministrului de resort, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri.
    (4) Comisia de organizare va coopera şi cu alte instituţii publice şi private, precum şi cu organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale.
    (5) Comisia de organizare va putea constitui colective tehnice de lucru, formate din reprezentanţi ai autoritãţilor prevãzute la alin. (2), ai altor autoritãţi şi instituţii publice, precum şi ai persoanelor juridice de drept privat.
    ART. 4
    (1) În vederea realizãrii demersurilor şi luãrii mãsurilor necesare pentru pregãtirea şi participarea României la expoziţia internaţionalã, precum şi pentru coordonarea demersurilor întreprinse în contextul participãrii României la alte expoziţii mondiale, Unitatea proiecte expoziţii mondiale, denumitã în continuare UPEM, funcţioneazã în cadrul MAE, în subordinea comisarului Secţiunii Române.
    (2) UPEM are urmãtoarele atribuţii principale:
    a) implementeazã conceptul şi programul de participare a României la expoziţia internaţionalã şi asigurã ilustrarea tematicii propuse de organizatorii expoziţiei internaţionale;
    b) colaboreazã cu organizatorii expoziţiei internaţionale pentru pregãtirea şi realizarea activitãţilor cuprinse în programul acestora şi asigurã în numele statului român toate procedurile necesare pentru pregãtirea şi participarea României la expoziţia internaţionalã;
    c) participã la elaborarea documentaţiei pentru procedurile de achiziţie publicã organizate în condiţiile legii, pentru proiectarea, realizarea şi organizarea pavilionului şi a celorlalte modalitãţi şi forme prin care România va fi reprezentatã la expoziţia internaţionalã;
    d) asigurã managementul organizatoric şi monitorizarea realizãrii proiectului de participare a României la expoziţia internaţionalã, pe parcursul etapelor de pregãtire, desfãşurare a participãrii, închidere a expoziţiei internaţionale, inclusiv pe perioada de dezafectare a pavilionului şi de predare a locaţiei;
    e) elaboreazã propunerile privind bugetul necesar pentru desfãşurarea propriei activitãţi, precum şi pentru asigurarea participãrii României la expoziţia internaţionalã;
    f) coordoneazã activitãţile de editare, tipãrire, difuzare a materialelor promoţionale, precum şi realizarea evenimentelor speciale de promovare a participãrii României la expoziţia internaţionalã;
    g) asigurã îndeplinirea altor atribuţii şi sarcini stabilite de ministrul afacerilor externe pentru participarea în bune condiţii la expoziţia internaţionalã;
    h) prezintã periodic ministrului afacerilor externe rapoarte privind stadiul pregãtirii şi desfãşurãrii participãrii României la expoziţia internaţionalã, precum şi modul de gestionare a fondurilor aferente.
    ART. 5
    (1) Se autorizeazã MAE sã obţinã venituri din închirierea unor spaţii cu destinaţia de desfãşurare de activitãţi comerciale, de natura alimentaţiei publice cu specific naţional şi a vânzãrii de suveniruri româneşti reprezentative, în cadrul pavilionului României.
    (2) Suprafaţa alocatã pentru activitãţi comerciale nu poate depãşi 20% din suprafaţa construitã totalã a pavilionului.
    (3) Închirierea spaţiilor prevãzute la alin. (1) se face prin licitaţie publicã. Licitaţia publicã se organizeazã pe bazã de norme interne aprobate prin ordin al ministrului afacerilor externe, care vor conţine cel puţin: modalitatea de publicitate a intenţiei MAE de selectare a unor operatori economici pentru desfãşurarea de activitãţi comerciale, termenii de referinţã pentru selectare, modelul contractului, numãrul minim de operatori economici care trebuie sã depunã oferta, calendarul procedurii.
    (4) Chiria încasatã se vireazã integral la bugetul de stat.
    ART. 6
    (1) Cheltuielile aferente pregãtirii şi participãrii României la expoziţia internaţionalã se suportã de la bugetul de stat, prin bugetul MAE, capitolul 51.01 "Autoritãţi publice şi acţiuni externe".
    (2) Structura detaliatã a bugetului aferent pregãtirii şi participãrii României la expoziţia internaţionalã se aprobã prin ordin al ministrului afacerilor externe.
    (3) Elaborarea conceptului de participare la expoziţia internaţionalã se realizeazã prin dezbatere publicã sau organizare de concurs de soluţii, cu consultarea asociaţiilor patronale şi profesionale, a institutelor de arhitecturã, institutelor de cercetare-dezvoltare, a principalelor instituţii culturale.
    (4) Comisia de organizare decide asupra modalitãţilor prin care se elaboreazã conceptul de participare şi asupra organismelor consultate.
    (5) În bugetul prevãzut la alin. (1) sunt incluse şi cheltuielile cu diurnele legale, cazarea şi transportul ziariştilor, ale membrilor colectivelor artistice, sportive, ştiinţifice şi altele asemenea care vor participa la evenimentele organizate de România pe toatã durata expoziţiei internaţionale.
    (6) Cheltuielile prevãzute la alin. (5) se suportã de la titlul "Bunuri şi servicii", capitolul 51.01 "Autoritãţi publice şi acţiuni externe".
    (7) În completarea alocaţiilor bugetare prevãzute la alin. (1) se pot atrage fonduri provenite din donaţii şi sponsorizãri ale persoanelor fizice şi ale persoanelor juridice, din ţarã şi din strãinãtate, precum şi alte surse atrase în condiţiile legii. De asemenea se pot primi sponsorizãri şi donaţii în obiecte de artã, bunuri, servicii sau altele asemenea, în condiţiile legii.
    (8) Organizarea acţiunilor de reprezentare şi protocol în Republica Coreea pe durata desfãşurãrii expoziţiei internaţionale se realizeazã în conformitate cu legislaţia în vigoare privind modul şi condiţiile în care misiunile diplomatice, oficiile consulare şi celelalte reprezentanţe ale României în strãinãtate pot sã organizeze acţiuni de protocol şi de reprezentare şi se efectueazã cu aprobarea comisarului Secţiunii Române la expoziţia internaţionalã.
    (9) Se autorizeazã MAE sã închirieze sau sã primeascã în folosinţã, în ţarã şi în Republica Coreea, autovehicule şi echipamente necesare pe durata pregãtirii şi participãrii la expoziţia internaţionalã, precum şi sã efectueze cheltuieli legate de asigurarea, utilizarea, întreţinerea şi repararea acestora, din bugetul prevãzut la alin. (1), în condiţiile legii.
    (10) În urma închiderii expoziţiei internaţionale, bunurile de natura mijloacelor fixe şi a obiectelor de inventar aparţinând pavilionului României, inclusiv structurile de amenajare, se scot din funcţiune, se caseazã, se transferã la misiunile diplomatice, oficiile consulare şi celelalte reprezentanţe ale României în strãinãtate, se doneazã, se repatriazã sau se valorificã în Republica Coreea, dupã caz, cu respectarea legislaţiei în vigoare.
    (11) Lista bunurilor prevãzute la alin. (10) şi destinaţia acestora se aprobã prin ordin al ministrului afacerilor externe.
    (12) Scãderea din contabilitate a contravalorii eventualelor pagube care pot apãrea în timpul participãrii la expoziţia internaţionalã şi care nu se datoreazã culpei vreunei persoane se face, în condiţiile legii, pe baza aprobãrii ministrului afacerilor externe, în calitatea sa de ordonator principal de credite.
    (13) Comisarul Secţiunii Române rãspunde de utilizarea fondurilor aferente organizãrii şi participãrii României la expoziţia internaţionalã, potrivit prevederilor legale.


              PRIM-MINISTRU
                EMIL BOC

                  Contrasemneazã:


                  ───────────────
          p. Ministrul afacerilor externe,
               Anton Niculescu,
               secretar de stat

         Ministrul dezvoltãrii regionale
               şi turismului,
             Elena Gabriela Udrea

      Ministrul culturii şi patrimoniului naţional,
                  Kelemen Hunor

          Ministrul mediului şi pãdurilor,
                    Laszlo Borbely

                 Ministrul economiei,
          comerţului şi mediului de afaceri,
                      Ion Ariton

             Ministrul finanţelor publice,
                  Gheorghe Ialomiţianu


    Bucureşti, 6 aprilie 2011.
    Nr. 347.
                      _________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016