Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 340 din 7 aprilie 2010  pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea programului de formare specializata pentru ocuparea unei functii publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici, aprobat prin   Hotararea Guvernului nr. 832/2007     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 340 din 7 aprilie 2010 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea programului de formare specializata pentru ocuparea unei functii publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 832/2007

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 251 din 19 aprilie 2010
HOTĂ?RÂRE nr. 340 din 7 aprilie 2010
pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind organizarea şi desfãşurarea programului de formare specializatã pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzãtoare categoriei înalţilor funcţionari publici, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 832/2007
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 251 din 19 aprilie 2010


În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã ,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. I.
Regulamentul privind organizarea şi desfãşurarea programului de formare specializatã pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzãtoare categoriei înalţilor funcţionari publici, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 832/2007 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 6 august 2007, cu modificãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 1, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - (1) Programul de formare specializatã pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzãtoare categoriei înalţilor funcţionari publici, denumit în continuare program, se organizeazã, de regulã anual, în condiţiile prevãzute de lege, de Agenţia Naţionalã a Funcţionarilor Publici, denumitã în continuare Agenţia."
2. La articolul 1, dupã alineatul (4) se introduc douã noi alineate, alineatele (5) şi (6), cu urmãtorul cuprins:
"(5) Cheltuielile pentru organizarea şi desfãşurarea programului, precum şi pentru organizarea concursului naţional de admitere la program, se suportã din bugetul Agenţiei.
(6) Pentru organizarea şi desfãşurarea programului, Agenţia poate solicita sprijinul centrelor regionale de formare continuã pentru administraţia publicã localã."
3. Articolul 2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - (1) Pentru organizarea concursului naţional de admitere la program, denumit în continuare concurs, se aprobã prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, la propunerea Agenţiei, cifra anualã de şcolarizare pentru program, numãrul comisiilor de concurs şi al comisiilor de soluţionare a contestaţiilor; componenţa nominalã a acestora, tematica pentru concurs, calendarul de desfãşurare a concursului, precum şi modalitãţile pentru plata taxei de participare la program.
(2) Ordinul prevãzut la alin. (1) se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu cel puţin 30 de zile înaintea desfãşurãrii concursului."
4. Articolul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - (1) În vederea gestionãrii procedurilor administrative de organizare şi desfãşurare a concursului se constituie, cu cel puţin 30 de zile înainte de desfãşurarea concursului, prin ordin al preşedintelui Agenţiei, secretariatul comisiilor de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor, denumit în continuare secretariat.
(2) Secretariatul şi resursele necesare organizãrii şi desfãşurãrii concursului se asigurã de Agenţie."
5. Articolul 4 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - Secretariatul are obligaţia sã asigure publicitatea prin afişarea la sediul şi pe pagina de internet ale Agenţiei, cu cel puţin 25 de zile înainte de desfãşurarea concursului, a urmãtoarelor informaţii:
a) condiţiile de participare şi actele necesare înscrierii la concurs;
b) condiţiile de desfãşurare a concursului, respectiv data pânã la care se pot depune dosarele de înscriere, perioada de depunere a eventualelor contestaţii la selecţia dosarelor, perioada de soluţionare a contestaţiilor la selecţia dosarelor, data, ora şi locul desfãşurãrii interviului, perioada de depunere a eventualelor contestaţii la interviu, perioada de soluţionare a contestaţiilor la interviu;
c) tematica pentru concurs;
d) criteriile de evaluare pentru interviu."
6. Articolul 5 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Taxa de participare la program cuprinde taxa de înscriere la concurs şi taxa de şcolarizare.
(2) Taxele prevãzute la alin. (1) se plãtesc, în condiţiile prevãzute la alin. (3) şi dupã caz, alin. (5), de autoritãţile sau instituţiile publice în cadrul cãrora participanţii îşi desfãşoarã activitatea sau de cãtre participanţi.
(3) Pentru persoanele care ocupã în condiţiile legii o funcţie publicã corespunzãtoare categoriei înalţilor funcţionari publici, taxa de participare prevãzutã la alin. (1) se suportã de cãtre autoritatea sau instituţia publicã în cadrul cãreia se regãseşte funcţia publicã corespunzãtoare categoriei înalţilor funcţionari publici.
(4) Pentru persoanele care nu au calitatea de funcţionari publici, taxa de participare prevãzutã la alin. (1) se suportã de cãtre aceste persoane.
(5) Pentru funcţionarii publici care nu ocupã o funcţie publicã corespunzãtoare categoriei înalţilor funcţionari publici, autoritãţile sau instituţiile publice pot asigura, integral sau parţial, plata taxei de participare la program, cu îndeplinirea cumulativã a urmãtoarelor condiţii:
a) autoritatea sau instituţia publicã considerã cã absolvirea programului de cãtre funcţionarii publici respectivi este în interesul acesteia, în condiţiile legii;
b) autoritatea sau instituţia publicã a asigurat prioritar plata taxei de participare la program pentru funcţionarii publici care ocupã o funcţie publicã corespunzãtoare categoriei înalţilor funcţionari publici, în condiţiile prevãzute la alin. (3).
(6) Taxa de înscriere la concurs se plãteşte de cãtre persoanele care doresc sã participe la concursul organizat în condiţiile prezentului regulament, anterior depunerii dosarului. Taxa de înscriere se restituie candidaţilor care se retrag cu cel puţin 5 zile înainte de prima probã de concurs.
(7) Taxa de şcolarizare se plãteşte, de cãtre candidaţii declaraţi admişi la program, potrivit modalitãţilor de platã stabilite prin ordinul ministrului administraţiei şi internelor prevãzut la art. 2 alin. (1).
(8) Veniturile obţinute de Agenţie din taxele de participare la program se fac venit la bugetul de stat."
7. La articolul 8, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) Comisiile de concurs şi comisiile de soluţionare a contestaţiilor cuprind câte 3 membri titulari, astfel:
a) un membru din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor;
b) un membru din cadrul Agenţiei;
c) un membru din cadrul Secretariatului General al Guvernului."
8. La articolul 12, litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"c) asigurã afişarea rezultatelor probelor de concurs şi a rezultatelor finale ale concursului la sediul şi pe pagina de internet ale Agenţiei;".
9. Articolul 13 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 13. - Pentru activitatea desfãşuratã, membrii comisiilor de concurs, ai comisiilor de soluţionare a contestaţiilor şi ai secretariatului au dreptul la o indemnizaţie."
10. Articolul 14 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 14. - (1) Înscrierile la concurs se fac la sediul Agenţiei, în termenul prevãzut în calendarul de desfãşurare a concursului stabilit potrivit art. 2 alin. (1) pe baza unui dosar care conţine în mod obligatoriu urmãtoarele documente:
a) cerere-tip de înscriere, potrivit modelului pus la dispoziţie la sediul şi pe pagina de internet ale Agenţiei;
b) copie de pe actul de identitate;
c) copie de pe diploma de licenţã sau de pe diploma echivalentã acesteia;
d) copie de pe certificatul de cãsãtorie, dacã este cazul;
e) copie de pe cartea de muncã sau adeverinţã care sã ateste vechimea în specialitatea studiilor absolvite;
f) declaraţie pe propria rãspundere privind lipsa antecedentelor penale;
g) declaraţie pe propria rãspundere cã nu a desfãşurat activitãţi de poliţie politicã;
h) dovada de platã a taxei de înscriere sau un document echivalent;
i) curriculum vitae, în format european, al candidatului;
j) declaraţie pe propria rãspundere privind conformitatea cu originalul a actelor prevãzute la lit. b)-e).
(2) În situaţia în care candidaţii sunt funcţionari publici, aceştia vor depune odatã cu dosarul de înscriere şi o adresã din partea autoritãţii sau instituţiei publice în cadrul cãreia candidatul îşi desfãşoarã activitatea, prin care se atestã acceptul acesteia de a-i permite candidatului sã participe la programul de formare specializatã şi, dacã este cazul, de a achita taxa de participare la program în condiţiile prezentei hotãrâri."
11. La articolul 16, alineatele (3) şi (5) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"(3) Rezultatele selectãrii dosarelor de înscriere se afişeazã, în termenul prevãzut la alin. (1), cu menţiunea admis sau respins, la sediul şi pe pagina de internet ale Agenţiei.
.................................................................................................
(5) Contestaţiile se soluţioneazã în termen de 24 de ore de la expirarea termenului de depunere, iar rezultatele se afişeazã la sediul şi pe pagina de internet ale Agenţiei."
12. La articolul 21, alineatul (4) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(4) Rezultatele concursului se afişeazã la sediul şi pe pagina de internet ale Agenţiei."
13. La articolul 22, alineatele (2) şi (4) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"(2) La punctaje egale are prioritate candidatul care ocupã la momentul concursului o funcţie publicã din categoria înalţilor funcţionari publici.
.................................................................................................
(4) Rezultatele contestaţiilor, precum şi rezultatele finale ale concursului se stabilesc în termen de douã zile lucrãtoare de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor şi se afişeazã la sediul şi pe pagina de internet ale Agenţiei."
14. La articolul 22, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) În situaţia în care niciunul dintre candidaţii care au punctaje egale nu ocupã la momentul concursului o funcţie publicã din categoria înalţilor funcţionari publici sau dacã egalitatea se menţine şi dupã aplicarea criteriului prevãzut la alin. (2) sunt declaraţi admişi toţi candidaţii cu punctaje egale."
15. Articolul 25 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 25. - În termen de 10 zile lucrãtoare de la data admiterii la program, candidaţii declaraţi admişi îşi completeazã dosarul cu certificatul de cazier judiciar şi prezintã originalul documentelor depuse în copie la dosarul de înscriere pentru verificarea conformitãţii acestor copii cu originalul, sub sancţiunea eliminãrii din program."
16. Articolul 26 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 26. - (1) Modalitatea de desfãşurare a programului se aprobã prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, la propunerea Agenţiei.
(2) Ordinul prevãzut la alin. (1) se aprobã în termen de maximum 10 zile de la data afişãrii rezultatelor finale ale concursului pentru admiterea la program şi se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I."
ART. II
Pentru anul 2010, taxa de participare la program este:
a) taxa de înscriere la concurs - 60 lei;
b) taxa de şcolarizare - 1.500 lei.
ART. III
Pentru anul 2010, cuantumul indemnizaţiilor membrilor comisiilor de concurs, comisiilor de soluţionare a contestaţiilor şi a persoanelor care asigurã secretariatul acestora este:
a) 20 lei/orã pentru fiecare membru în comisiile de concurs, respectiv de soluţionare a contestaţiilor;
b) 10 lei/orã pentru fiecare persoanã care asigurã secretariatul.
ART. IV
<>Hotãrârea Guvernului nr. 832/2007 pentru aprobarea <>Regulamentului privind organizarea şi desfãşurarea programului de formare specializatã pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzãtoare categoriei înalţilor funcţionari publici, cu modificãrile ulterioare, inclusiv cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica, dându-se textelor o nouã numerotare.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
--------------
Ministrul administraţiei şi internelor,
Vasile Blaga

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Preşedintele Agenţiei Naţionale a
Funcţionarilor Publici,
Andras Zsolt Szakal

Bucureşti, 7 aprilie 2010.
Nr. 340.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016