Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 339 din 26 martie 2008  pentru aprobarea Normelor de administrare a locuintelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte de care pot beneficia medicii rezidenti si alti tineri specialisti din sistemul de sanatate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 339 din 26 martie 2008 pentru aprobarea Normelor de administrare a locuintelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte de care pot beneficia medicii rezidenti si alti tineri specialisti din sistemul de sanatate

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 258 din 2 aprilie 2008

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al <>art. 17 alin. (3) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>art. 67 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aprobã Normele de administrare a locuinţelor construite de Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe de care pot beneficia medicii rezidenţi şi alţi tineri specialişti din sistemul de sãnãtate, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul sãnãtãţii publice,
Gheorghe Eugen Nicolãescu

Ministrul dezvoltãrii,
lucrãrilor publice şi locuinţelor,
Laszlo Borbely

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 26 martie 2008.
Nr. 339.

ANEXĂ

NORME
de administrare a locuinţelor construite de Agenţia
Naţionalã pentru Locuinţe de care pot beneficia medicii
rezidenţi şi alţi tineri specialişti din sistemul de sãnãtate

ART. 1
(1) Locuinţele de care pot beneficia medicii rezidenţi şi alţi tineri specialişti din sistemul de sãnãtate sunt construite de Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe în cadrul Programului de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, Subprogramul privind construcţia locuinţelor în regim de închiriere pe terenurile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Sãnãtãţii Publice. Locuinţele sunt administrate de cãtre autoritãţile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti, denumite în continuare autoritãţi de sãnãtate publicã, în numele Ministerului Sãnãtãţii Publice.
(2) Activitatea de administrare a locuinţelor prevãzute la alin. (1), denumitã în continuare Activitate, se finanţeazã integral din venituri proprii, funcţioneazã pe baza bugetului de venituri şi cheltuieli şi se organizeazã, în numele Ministerului Sãnãtãţii Publice, de cãtre autoritãţile de sãnãtate publicã, în regim propriu şi prin operatori economici specializaţi, persoane fizice sau juridice, pe baza contractelor încheiate cu aceştia.
ART. 2
Activitatea se încadreazã la capitolul bugetar 70.10 "Locuinţe, servicii şi dezvoltare publicã".
ART. 3
(1) Finanţarea Activitãţii se realizeazã integral din venituri proprii.
(2) Veniturile proprii ale Activitãţii se constituie din:
a) încasãrile obţinute din chirii, din fondul de rulment şi din alte fonduri constituite potrivit legii;
b) penalitãţi calculate debitorilor restanţieri la reconstituirea fondului de rulment;
c) dobânzi încasate, în condiţiile legii, la disponibilitãţile bãneşti şi la depozitele constituite din veniturile Activitãţii prevãzute la lit. a) şi b).
(3) Din veniturile proprii prevãzute la alin. (2) se finanţeazã integral cheltuielile curente şi de capital ce se efectueazã pentru organizarea şi desfãşurarea Activitãţii.
ART. 4
(1) Bugetul de venituri şi cheltuieli al Activitãţii se elaboreazã pe formularul de buget de venituri şi cheltuieli pentru activitãţi finanţate integral din venituri proprii şi se aprobã odatã cu bugetul Ministerului Sãnãtãţii Publice, conform prevederilor <>Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificãrile ulterioare.
(2) Excedentul anual rezultat din execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli al Activitãţii se reporteazã în anul urmãtor şi se utilizeazã cu aceleaşi destinaţii.
ART. 5
(1) Execuţia de casã a bugetului de venituri şi cheltuieli al Activitãţii se realizeazã prin Trezoreria Statului, conform prevederilor legale în vigoare.
(2) Raportarea execuţiei de casã a bugetului de venituri şi cheltuieli al Activitãţii se efectueazã în conformitate cu instrucţiunile emise de Ministerul Economiei şi Finanţelor.
ART. 6
Autoritãţile de sãnãtate publicã care organizeazã Activitatea rãspund de elaborarea, execuţia şi raportarea indicatorilor prevãzuţi în bugetele de venituri şi cheltuieli, în conformitate cu prevederile legale, şi controleazã modul de îndeplinire a prevederilor contractuale de cãtre operatorii economici specializaţi, persoane fizice sau juridice.
ART. 7
(1) Pentru analizarea cererilor de repartizare a locuinţelor destinate închirierii de cãtre medicii rezidenţi şi alţi tineri specialişti din sistemul de sãnãtate se constituie, prin decizie a directorilor executivi ai autoritãţilor de sãnãtate publicã, comisii sociale în componenţa cãrora vor fi cuprinşi specialişti, medici, asistenţi medicali, economişti, jurişti etc. din cadrul autoritãţii de sãnãtate publicã care organizeazã Activitatea şi din unitãţi sanitare reprezentative.
(2) Criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de repartizare a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, sunt unice pentru toate autoritãţile de sãnãtate publicã şi se elaboreazã de cãtre Ministerul Sãnãtãţii Publice, cu avizul Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor.
(3) Criteriile de acces la locuinţã şi criteriile de ierarhizare prin punctaj se aprobã prin ordin al ministrului sãnãtãţii publice.
(4) Comisia socialã întocmeşte lista cu cererile care îndeplinesc criteriile de acces, în ordinea de prioritate stabilitã prin punctaj, şi o prezintã directorului executiv al autoritãţii de sãnãtate publicã, care o aprobã.
(5) Cererile care nu îndeplinesc criteriile de acces nu se puncteazã şi, dupã expirarea termenului înãuntrul cãruia poate fi contestatã ordinea de prioritate, se claseazã.
(6) Autoritãţile de sãnãtate publicã au obligaţia de a face cunoscute listele cu solicitanţii care au acces la locuinţe şi pe cele cu privire la stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor, precum şi criteriile care au stat la baza stabilirii respectivelor liste prin afişare la sediul propriu, la unitãţile sanitare în incinta cãrora s-au construit locuinţele şi prin postare pe site-ul propriu.
(7) Contestaţiile cu privire la stabilirea accesului la locuinţe, precum şi la acordarea prioritãţilor în soluţionarea cererilor sunt adresate directorului executiv al autoritãţii de sãnãtate publicã în termen de 7 zile de la afişarea listelor prevãzute la alin. (6). Directorul executiv al autoritãţii de sãnãtate publicã asigurã soluţionarea contestaţiilor în termen de 15 zile de la primire, în condiţiile legii.
(8) Listele cu cererile care îndeplinesc criteriile de acces se întocmesc sau se actualizeazã numai în anii în care Ministerul Sãnãtãţii Publice primeşte în administrare locuinţe noi. În liste sunt cuprinse cererile primite pânã la finele anului anterior şi rãmase nesoluţionate.
(9) Repartizarea locuinţelor noi se efectueazã la finalizarea acestora şi dupã preluarea lor prin protocol în administrarea Ministerului Sãnãtãţii Publice, în baza unor liste de repartizare aprobate de directorul general executiv al autoritãţii de sãnãtate publicã şi care sunt supuse procedurii de contestare, conform legii.
(10) Locuinţele care devin vacante pe parcursul exploatãrii se repartizeazã solicitanţilor, în ordinea de depunere a cererilor, în aceleaşi condiţii ca şi locuinţele noi.
(11) Ministerul Sãnãtãţii Publice ţine evidenţa lunarã şi cumulativã a locuinţelor pentru medici rezidenţi şi alţi tineri specialişti din sistemul de sãnãtate, aflate în administrarea sa, şi a necesarului de astfel de locuinţe, pe care le transmite Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi/sau Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor, la solicitarea acestora.
ART. 8
(1) Închirierea locuinţelor se face în condiţiile prevãzute la <>cap. III din Legea locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a <>Legii locuinţei nr. 114/1996 , aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/2000 , cu modificãrile ulterioare.
(2) Stabilirea şi plata chiriilor se fac în conformitate cu prevederile <>cap. III din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 40/1999 privind protecţia chiriaşilor şi stabilirea chiriei pentru spaţiile cu destinaţia de locuinţe, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 241/2001 , cu modificãrile ulterioare.
(3) În contractele de închiriere se înscriu în mod expres urmãtoarele clauze obligatorii:
a) cuantumul chiriei se modificã în condiţiile aplicãrii prevederilor <>art. 27 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 40/1999 , aprobatã cu modificãri şi completãri, prin <>Legea nr. 241/2001 , cu modificãrile ulterioare, şi, respectiv, ale <>art. 6^2 alin. 3^1 şi 3^2 din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale art. 19^4 alin. (2) din Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor <>Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 962/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) contractul de închiriere înceteazã dacã titularul de contract cãruia i-a fost repartizatã locuinţa nu mai lucreazã în sectorul public sanitar;
c) contractul de închiriere înceteazã dacã titularul de contract cãruia i-a fost repartizatã locuinţa se mutã cu serviciul în altã localitate;
d) cu 3 luni înainte de expirarea perioadei de 5 ani pentru care se încheie contractul de închiriere iniţial, în baza cererii de prelungire a acestuia şi a documentelor justificative, comisia socialã reevalueazã îndeplinirea criteriilor de acces şi de ierarhizare şi, în cazul neîndeplinirii acestora, contractul de închiriere înceteazã.
ART. 9
Locuinţele construite şi destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialişti din sistemul de sãnãtate prin programe de investiţii la nivel naţional, în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 152/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care au fost recepţionate şi înregistrate ca mijloace fixe aflate în proprietatea publicã a unitãţilor administrativ-teritoriale pânã la data intrãrii în vigoare a <>Ordonanţei Guvernului nr. 35/2007 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 152/1998 , precum şi terenul aferent acestora, dupã caz, trec, în condiţiile <>Legii nr. 213/1998 privind proprietatea publicã şi regimul juridic al acesteia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la cererea Guvernului, în proprietatea publicã a statului şi în administrarea Ministerului Sãnãtãţii Publice şi a autoritãţilor de sãnãtate publicã.
ART. 10
În relaţiile contractuale Activitatea este reprezentatã de persoanele autorizate ale autoritãţii de sãnãtate publicã care o organizeazã.
ART. 11
(1) În vederea încheierii contractelor cu furnizorii de utilitãţi aferente blocurilor de locuinţe şi organizãrii administrãrii acestora, în baza documentaţiilor temeinic fundamentate prezentate de autoritãţile de sãnãtate publicã, Ministerul Sãnãtãţii Publice poate acorda împrumuturi fãrã dobândã din bugetul propriu, pe bazã de convenţie, în condiţiile <>art. 69 din Legea nr. 500/2002 , cu modificãrile ulterioare.
(2) Împrumuturile acordate în condiţiile alin. (1) vor fi rambursate integral din veniturile proprii ale Activitãţii, în termen de 6 luni de la data acordãrii.
------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016