Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 336 din 2 mai 2000  privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a art. 77 alin. (1)-(7) din Legea nr. 70/1991 privind alegerile locale, republicata, astfel cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/2000    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 336 din 2 mai 2000 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a art. 77 alin. (1)-(7) din Legea nr. 70/1991 privind alegerile locale, republicata, astfel cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/2000

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 190 din 3 mai 2000
    In temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale art. II din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 28/2000 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 70/1991 privind alegerile locale, republicată, cu modificările ulterioare,

    Guvernul României hotărăşte:

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Normele metodologice de aplicare a art. 77 alin. (1)-(7) din Legea nr. 70/1991 privind alegerile locale, republicată, astfel cum a fost modificat prin Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 28/2000*), prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
-------------
    *) Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 28/2000 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 153 din 13 aprilie 2000.

                                 PRIM-MINISTRU
                           MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                                Contrasemnează:
                                ---------------
                          Ministrul funcţiei publice,
                                   Vlad Rosca

                             Ministrul finanţelor,
                              Decebal Traian Remes

    Bucureşti, 2 mai 2000.
    Nr. 336.


    ANEXA 1

                          NORME METODOLOGICE

          de aplicare a art. 77 alin. (1)-(7) din Legea nr. 70/1991
           privind alegerile locale, republicată, astfel cum a fost
         modificat prin Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 28/2000

    ART. 1
    Pentru repartizarea mandatelor de consilier, în prima etapa biroul electoral de circumscripţie va stabili:
    a) un coeficient electoral care este egal cu numărul întreg, fără zecimale şi nerotunjit, rezultat din împărţirea numărului total de voturi valabil exprimate la numărul total al consilierilor din circumscripţia electorală respectiva, stabilit potrivit legii;
    b) o limita de 5% din numărul total al voturilor valabil exprimate în circumscripţia electorală respectiva, care este egala cu numărul întreg, fără zecimale şi nerotunjit, rezultat prin înmulţirea cu 0,05 a numărului total de voturi valabil exprimate în circumscripţia electorală respectiva.
    ART. 2
    In etapa a doua biroul electoral de circumscripţie va determina pragul electoral care este egal cu cel mai mic număr dintre cele doua numere calculate potrivit art. 1 lit. a) şi b).
    ART. 3
    In etapa a treia biroul electoral de circumscripţie va determina punctajul electoral pentru fiecare partid, formaţiune politica, alianta politica, alianta electorală sau candidat independent. Punctajul electoral este egal cu numărul întreg fără zecimale şi nerotunjit, rezultat din împărţirea numărului de voturi valabil exprimate în favoarea fiecăruia la coeficientul electoral.
    ART. 4
    (1) In etapa a patra biroul electoral de circumscripţie va repartiza:
    a) un număr de mandate egal cu punctajul electoral determinat potrivit art. 3 pentru fiecare partid, formaţiune politica, alianta politica sau alianta electorală, în limita numărului de candidaţi de pe lista fiecăruia;
    b) câte un mandat pentru fiecare candidat independent care a obţinut un număr de voturi valabil exprimate în favoarea sa cel puţin egal cu coeficientul electoral.
    (2) Biroul electoral de circumscripţie va repartiza mandate numai pentru partidele, formaţiunile politice, aliantele politice sau aliantele electorale care au obţinut un număr de voturi valabil exprimate în favoarea fiecăruia cel puţin egal cu pragul electoral şi numai pentru acei candidaţi independenţi care au obţinut un număr de voturi valabil exprimate în favoarea ficaruia cel puţin egal cu coeficientul electoral.
    ART. 5
    (1) In etapa a cincea biroul electoral de circumscripţie va determina:
    a) numărul mandatelor rămase nerepartizate, care este egal cu diferenţa dintre numărul total al consilierilor din circumscripţia electorală respectiva, stabilit potrivit legii, şi numărul total al mandatelor repartizate potrivit art. 4;
    b) numărul de voturi neutilizate, corespunzător fiecărui partid, formaţiune politica, alianta politica, alianta electorală sau candidat independent, care este egal cu numărul de voturi valabil exprimate în favoarea fiecăruia, din care se scade produsul dintre coeficientul electoral şi numărul de mandate atribuite fiecăruia potrivit art. 4.
    (2) Biroul electoral de circumscripţie va întocmi o lista care va cuprinde fiecare partid, formaţiune politica, alianta politica sau alianta electorală care a depăşit pragul electoral, în ordinea descrescătoare a numărului de voturi neutilizate corespunzător fiecăruia.
    ART. 6
    (1) In limita numărului de mandate rămase nerepartizate, în etapa a sasea biroul electoral de circumscripţie va repartiza câte un mandat, conform ordinii din lista prevăzută la art. 5 alin. (2), pentru fiecare partid, formaţiune politica, alianta politica sau alianta electorală înscrisă în lista.
    (2) Operaţiunea prevăzută la alin. (1) se repeta, în ordinea listei prevăzute la art. 5 alin. (2), pana la epuizarea mandatelor rămase nerepartizate.
    (3) In cazul în care un partid, o formaţiune politica, alianta politica sau alianta electorală se afla în situaţia prevăzută la alin. (1) sau (2) şi nu mai are candidat în lista căruia sa ii atribuie mandatul, atunci mandatul respectiv se va repartiza partidului, formatiunii politice, aliantei politice sau aliantei electorale care a fost înscrisă la poziţia următoare în lista prevăzută la art. 5 alin. (2).
    (4) In cazul în care doua sau mai multe partide, formaţiuni politice, aliante politice sau aliante electorale au acelaşi număr de voturi rămase neutilizate înainte de atribuirea ultimului mandat rămas de repartizat, acesta va fi atribuit partidului, formatiunii politice, aliantei politice sau aliantei electorale care a obţinut numărul cel mai mare de voturi valabil exprimate; dacă acestea au acelaşi număr de voturi valabil exprimate, atribuirea mandatului se va face prin tragere la sorţi.
    ART. 7
    (1) In situaţia în care:
    a) nici un partid, nici o formaţiune politica, alianta politica sau alianta electorală nu a realizat pragul electoral;
    sau
    b) nici un partid, nici o formaţiune politica, alianta politica sau alianta electorală care este înscrisă în lista prevăzută la art. 5 alin. (2) şi se afla în situaţia prevăzută la art. 6 alin. (1) sau (2), dar nu mai are candidat în lista căruia sa-i atribuie mandatul, atunci biroul electoral de circumscripţie va întocmi o alta lista care va cuprinde fiecare partid, formaţiune politica, alianta politica sau alianta electorală ori candidat independent, în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabil exprimate în favoarea fiecăruia, pe care o va utiliza pentru a repartiza fiecăruia, pana la epuizarea numărului de mandate stabilit potrivit legii, câte un mandat, în succesiunea în care a fost înscris în aceasta lista.
    (2) Dacă doua sau mai multe partide, formaţiuni politice, aliante politice, aliante electorale sau candidaţi independenţi se afla în situaţia prevăzută la alin. (1) şi au acelaşi număr de voturi valabil exprimate, atribuirea mandatului respectiv se va face prin tragere la sorţi.
    ART. 8
    Procedura de repartizare a mandatelor de consilier este prezentată în modelele prevăzute în anexele A, B şi C la prezentele norme metodologice.


    ANEXA A
    --------
la normele metodologice
-----------------------
                                Procedura de repartizare
             a mandatelor de consilier pentru colectivitatea locală care
                         are cel mult 20.000 cetăţeni (model)


┌────────────────────────────────────────────────┬───────┬──────────┬────────┐
│total consilieri (număr total mandate) │ tm │ │ 19 │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼────────┤
│total voturi valabil exprimate │ tvve │ │ 12.578│
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼────────┤
│coeficientul electoral │ k= │tvve:tm │ 662,000│
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼────────┤
│limita de 5% din total voturi valabil exprimate │ lim = │tvve x 5% │ 628,900│
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼────────┤
│pragul electoral │ pge= │ lim │ 628,900│
└────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴────────┘

                                                                      ┌───────┬───────┬───────┬───────┬──────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬─────────┐
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ I │ I │ I │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ n │ n │ n │ │
                                                                      │ │ │ │ P │ P │ P │ P │ d │ d │ d │ │
                                                                      │ A │ A │ A │ a │ a │ a │ a │ e │ e │ e │ │
                                                                      │ l │ l │ l │ r │ r │ r │ r │ p │ p │ p │ T │
                                                                      │ i │ i │ i │ t │ t │ t │ t │ e │ e │ e │ o │
                                                                      │ a │ a │ a │ i │ i │ i │ i │ n │ n │ n │ t │
                                                                      │ n │ n │ n │ d │ d │ d │ d │ d │ d │ d │ a │
                                                                      │ t │ t │ t │ u │ u │ u │ u │ e │ e │ e │ l │
                                                                      │ a │ a │ a │ l │ l │ l │ l │ n │ n │ n │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ t │ t │ t │ │
                                                                      │ A │ B │ C │ D │ E │ F │ G │ u │ u │ u │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ l │ l │ l │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ H │ I │ J │ │
                                               ┌─────────┬────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
                                               │ │ formula │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
                                               │variabila│ de calcul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
┌──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│voturi valabil exprimate în favoarea... │ vvef │ │ 3.475 │ 640 │ 2.666 │ 1.680 │ 737 │ 615 │ 680 │ 50 │ 660 │ 1.375 │ 12.578 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│au realizat coeficientul electoral (DA=1;NU=0)│ │ │ 1 │ 0 │ 1 │ 1 │ 1 │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 1 │ 6 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│au trecut pragul electoral DA=1:NU=0 │ │ │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 0 │ 1 │ 0 │ 1 │ 1 │ 8 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│punctaj electoral │ pe = │ vvef: k │ 5,249 │ 0,967 │ 4,027 │ 2,538 │ 1,113│ 0,929 │ 1,027 │ 0,076 │ 0,997 │ 2,077 │ 19 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│mandate repartizate │ mr = │ │pe│ │ 5 │ 0 │ 4 │ 2 │ 1 │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 1 │ 14 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│mandate rămase nerepartizate │ mrn = │ tm -tmr │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 5 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│voturi neutilizate │ vn = │ vvef-mr x k│165,000│640,000│ 18,000│356,000│75,000│615,000│ 18,000│ 50,000│660,000│713,000│ 3.310,00│
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│ordinea în lista │ ord │ │ 3 │ 1 │ 5 şi 6│ 2 │ 4 │ │ 5 şi 6│ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│mandate redistribuite 1 │ mr1 │ │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ │ 0 │ │ │ │ 5 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│mandate redistribuite 2 ... │ mr2 │ │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ │ 0 │ │ │ │ 0 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│total mandate repartizate │ tmr= │ mr+mr1+mr2 │ 6 │ 1 │ 5 │ 3 │ 2 │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 1 │ 19 │
└──────────────────────────────────────────────┴─────────┴────────────┴───────┴───────┴───────┴───────┴──────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴─────────┘



    ANEXA B
    --------
la normele metodologice
----------------------
                                Procedura de repartizare
          a mandatelor de consilier pentru colectivitatea locală care
                           are cel puţin 20.001 cetăţeni (model)


┌────────────────────────────────────────────────┬───────┬───────────┬───────┐
│total consilieri (număr total mandate) │ tm │ │ 35 │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────┼───────┤
│total voturi valabil exprimate │ tvve │ │344.462│
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────┼───────┤
│coeficientul electoral │ k= │tvve : tm │ 9.841 │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────┼───────┤
│limita de 5% din total voturi valabil exprimate │ lim = │tvve x 5% │ 17.223│
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────┼───────┤
│pragul electoral │ pge= │ k │ 9.841 │
└────────────────────────────────────────────────┴───────┴───────────┴───────┘

                                                                      ┌───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬─────────┬───────┬───────┬───────┬─────────┐
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ I │ I │ I │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ n │ n │ n │ │
                                                                      │ │ │ │ │ P │ P │ P │ P │ P │ P │ P │ d │ d │ d │ │
                                                                      │ A │ A │ A │ A │ a │ a │ a │ a │ a │ a │ a │ e │ e │ e │ │
                                                                      │ l │ l │ l │ l │ r │ r │ r │ r │ r │ r │ r │ p │ p │ p │ T │
                                                                      │ i │ i │ i │ i │ t │ t │ t │ t │ t │ t │ t │ e │ e │ e │ o │
                                                                      │ a │ a │ a │ a │ i │ i │ i │ i │ i │ i │ i │ n │ n │ n │ t │
                                                                      │ n │ n │ n │ n │ d │ d │ d │ d │ d │ d │ d │ d │ d │ d │ a │
                                                                      │ t │ t │ t │ t │ u │ u │ u │ u │ u │ u │ u │ e │ e │ e │ l │
                                                                      │ a │ a │ a │ a │ l │ l │ l │ l │ l │ l │ l │ n │ n │ n │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ t │ t │ t │ │
                                                                      │ A │ B │ C │ D │ E │ F │ G │ H │ I │ J │ K │ u │ u │ u │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ l │ l │ l │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ L │ M │ N │ │
                                               ┌─────────┬────────────┼───────├───────┼───────┼───────┼───────├───────┼───────┼───────┼───────├───────┼─────────┼───────├───────┼───────┼─────────┤
                                               │ │ formula │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
                                               │variabila│ de calcul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
┌──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│voturi valabil exprimate în favoarea... │ vvef │ │ 245 │ 91.243│118.549│ 8.643 │ 7.541 │ 47 │ 56.478│ 7.521 │ 854 │ 4.827 │ 28.645 │ 5.210 │ 7 │ 14.652│ 344.462 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│au trecut pragul electoral (DA=1:NU=0) │ │ │ 0 │ 1 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 1 │ 5 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│au realizat coeficientul electoral (DA=1;NU=0)│ │ │ 0 │ 1 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 1 │ 5 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│punctaj electoral │ pe = │ │vvef: k│ │ 0 │ 9 │ 12 │ 0 │ 0 │ 0 │ 5 │ 0 │ 0 │ 0 │ 2.000 │ 0 │ 0 │ 1 │ 29 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│mandate repartizate │ mr = │ pe │ 0 │ 9 │ 12 │ 0 │ 0 │ 0 │ 5 │ 0 │ 0 │ 0 │ 2 │ 0 │ 0 │ 1 │ 29 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│mandate rămase nerepartizate │ mrn = │ tm -tmr │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 0 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│voturi neutilizate │ vn = │ vvef-mr x k│ 245 │ 2674 │ 457 │ 8643 │ 7541 │ 47 │ 7273 │ 7521 │ 854 │ 4827 │ 8963 │ 5210 │ 7 │ 4811 │ 59073 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│ordinea în lista │ ord │ │ │ 3 │ 4 │ │ │ │ 2 │ │ │ │ 1 │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│mandate redistribuite 1 │ mr1 │ │ │ 1 │ 1 │ │ │ │ 1 │ │ │ │ 1 │ │ │ │ 4 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│mandate redistribuite 2 ... │ mr2 │ │ │ 0 │ 0 │ │ │ │ 1 │ │ │ │ 1 │ │ │ │ 2 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│total mandate repartizate │ tmr= │ mr+mr1+mr2 │ 0 │ 10 │ 13 │ 0 │ 0 │ 0 │ 7 │ 0 │ 0 │ 0 │ 4 │ 0 │ 0 │ 1 │ 35 │
└──────────────────────────────────────────────┴─────────┴────────────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴─────────┴───────┴───────┴───────┴─────────┘



    ANEXA C
    --------
la normele metodologice
----------------------
                                Procedura de repartizare
            a mandatelor de consilier pentru colectivitatea locală care
                           are cel puţin 20.001 cetăţeni (model)


┌────────────────────────────────────────────────┬───────┬───────────┬───────┐
│total consilieri (număr total mandate) │ tm │ │ 19 │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────┼───────┤
│total voturi valabil exprimate │ tvve │ │ 5.455│
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────┼───────┤
│coeficientul electoral │ k= │tvve : tm │ 320 │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────┼───────┤
│limita de 5% din total voturi valabil exprimate │ lim = │tvve x 5% │ 272 │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────────┼───────┤
│pragul electoral │ pge= │ k │ 272 │
└────────────────────────────────────────────────┴───────┴───────────┴───────┘


                                                                      ┌───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬─────────┬───────┬───────┬───────┬─────────┐
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ I │ I │ I │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ n │ n │ n │ │
                                                                      │ │ │ │ │ P │ P │ P │ P │ P │ P │ P │ d │ d │ d │ │
                                                                      │ A │ A │ A │ A │ a │ a │ a │ a │ a │ a │ a │ e │ e │ e │ │
                                                                      │ l │ l │ l │ l │ r │ r │ r │ r │ r │ r │ r │ p │ p │ p │ T │
                                                                      │ i │ i │ i │ i │ t │ t │ t │ t │ t │ t │ t │ e │ e │ e │ o │
                                                                      │ a │ a │ a │ a │ i │ i │ i │ i │ i │ i │ i │ n │ n │ n │ t │
                                                                      │ n │ n │ n │ n │ d │ d │ d │ d │ d │ d │ d │ d │ d │ d │ a │
                                                                      │ t │ t │ t │ t │ u │ u │ u │ u │ u │ u │ u │ e │ e │ e │ l │
                                                                      │ a │ a │ a │ a │ l │ l │ l │ l │ l │ l │ l │ n │ n │ n │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ t │ t │ t │ │
                                                                      │ A │ B │ C │ D │ E │ F │ G │ H │ I │ J │ K │ u │ u │ u │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ l │ l │ l │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
                                                                      │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ L │ M │ N │ │
                                               ┌─────────┬────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
                                               │ │ formula │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
                                               │variabila│ de calcul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
┌──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│voturi valabil exprimate în favoarea... │ vvef │ │ 217 │ 230 │ 245 │ 223 │ 263 │ 233 │ 245 │ 167 │ 245 │ 237 │ 220 │ 270 │ 870 │ 1790 │ 5455 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│au realizat coeficientul electoral (DA=1;NU=0)│ │ │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│au trecut pragul electoral (DA=1:NU=0) │ │ │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│punctaj electoral │ pe = │ │vvef: k│ │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 2 │ 5 │ 7 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│mandate repartizate │ mr = │ pe │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│mandate rămase nerepartizate │ mrn = │ tm -tmr │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 5 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│voturi neutilizate │ vn = │ vvef-mr x k│ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 320 │ 1280 │ 1600 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│ordinea în lista │ ord │ │ 11 │ 8 │3,4 si5│ 9 │ 2 │ 7 │3,4 si5│ 12 │3,4 si5│ 6 │ 10 │ 1 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│mandate redistribuite 1 │ mr1 │ │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ │ │ 12 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│mandate redistribuite 2 ... │ mr2 │ │ 0 │ 0 │ * │ 0 │ 1 │ 0 │ * │ 0 │ * │ 0 │ 0 │ │ │ │ 1 │
├──────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│total mandate repartizate │ tmr= │ mr+mr1+mr2 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 2 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 15 │
└──────────────────────────────────────────────┴─────────┴────────────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴─────────┴───────┴───────┴───────┴─────────┘

------------------
    *) alianta C, partidul G şi partidul I vor participa la tragerea la sorţi pentru cele 2 mandate ramese

                              --------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016