Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 335 din 9 iulie 1993  pentru modificarea si completarea Hotaririi Guvernului nr. 405/1991 privind salarizarea personalului din Administratia Nationala a Drumurilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 335 din 9 iulie 1993 pentru modificarea si completarea Hotaririi Guvernului nr. 405/1991 privind salarizarea personalului din Administratia Nationala a Drumurilor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 180 din 28 iulie 1993
    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1
    Hotărîrea Guvernului nr. 405/1991 privind salarizarea personalului din Administraţia Naţionala a Drumurilor se modifica şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 2 va avea următorul cuprins:
    "Art. 2. - Salariile personalului din aparatul propriu şi din unităţile Administraţiei Naţionale a Drumurilor cuprind:
    - salariul de baza, care se stabileşte în raport cu răspunderea şi complexitatea sarcinilor, precum şi cu nivelul de pregătire necesar funcţiei ocupate;
    - sporuri la salariul de baza: pentru vechimea în munca şi în funcţie de rezultatele obţinute; pentru condiţiile în care se desfăşoară activitatea; pentru munca în şantier; pentru munca desfăşurata peste programul normal de lucru; pentru munca în timpul nopţii; pentru exercitarea unei funcţii suplimentare funcţiei de baza; pentru utilizarea cel puţin a unei limbi străine; pentru mobilizarea la domiciliu în vederea participării la intervenţii;
    - premii pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea individuală, precum şi un premiu anual pentru contribuţia la realizările pe ansamblul unităţii;
   - premii speciale în raport cu valoarea economiilor realizate la devizele de lucrări de întreţinere şi reparaţii drumuri şi poduri."
    2. Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărîri se abroga articolul 3 alineatul (6).
    3. După alineatul (8) al articolului 3 se introduc trei noi alineate cu următorul cuprins:
    "(9) Pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea desfăşurata, personalul poate primi un salariu de merit, care face parte din salariul de baza. Acesta poate fi de pînă la 15%, aplicat la salariul de baza.
    (10) Persoanele care beneficiază de salariu de merit se stabilesc o data de an, de regula după aprobarea bugetului, în raport cu rezultatele obţinute în activitatea desfăşurata. Pentru personalul nou-angajat, salariul de merit se poate acorda după o perioada de 6 luni de la data încadrării.
    (11) Salariul de merit poate fi acordat pentru cel mult 15% din numărul total de posturi prevăzut în statul de funcţii din care cel puţin 2/3 vor fi utilizate pentru funcţiile de execuţie."
    4. Articolul 4 va avea următorul cuprins:
    "Art. 4. - (1) Trecerea în gradatia imediat superioară sau majorarea salariului, în cazul în care acesta este prevăzut între limite, precum şi stabilirea indemnizaţiei de conducere, se fac o data pe an, de regula după aprobarea bugetului, la propunerea şefului compartimentului în care lucrează persoana respectiva, cu aprobarea consiliului de administraţie sau a comitetului director, după caz. Pentru persoanele care ocupa funcţii de conducere, trecerea în gradatia imediat superioară se face de către organul care aproba numirea în aceste funcţii.
    (2) La trecerea în gradatia imediat superioară se tine seama de calităţile personale, concretizate prin rezultatele obţinute în activitatea profesională, notate cu calificativul "foarte bun" sau "bun" în anul precedent. Vechimea minima necesară pentru trecerea în gradatia imediat superioară este de 2 ani.
    (3) In mod excepţional, vechimea minima prevăzută la alin. (2) poate fi redusă la 6 luni.
    (4) Angajarea şi avansarea în funcţii, în grade, trepte profesionale sau care se fac prin concurs, în raport cu competenta profesională şi rezultatele obţinute în activitate, cu respectarea condiţiilor prevăzute în anexa nr. 6. Încadrarea în urma concursului se face în toate cazurile la gradatia 1. Vechimea minima în grad, treapta profesională sau categorie pentru avansarea în gradul, treapta sau categoria imediat superioară este de cel puţin 2 ani. Fac excepţie de la aceasta prevedere persoanele încadrate în funcţiile prevăzute cu salariu de debutant.
    (5) In mod excepţional, pentru cadre de o deosebita valoare, ministrul sau conducătorul unităţii, după caz, poate aproba nominal prezentarea la concurs pentru avansarea în gradul, treapta profesională sau categoria imediat superioară fără îndeplinirea condiţiei de vechime prevăzute la alineatul precedent.
    (6) Stabilirea concretă a vechimii minime pentru avansarea în grade, trepte profesionale sau categorii pe funcţii sau meserii, precum şi a altor cerinţe suplimentare, se face de către consiliul de administraţie al unităţii."
    5. Articolul 6 va avea următorul cuprins:
    "Art. 6. - (1) Persoanele salarizate potrivit prezentei hotărîri beneficiază, la funcţia de baza, de un spor de vechime în munca de pînă la 25% calculat la salariul de baza, corespunzător timpului efectiv lucrat în program normal de lucru, astfel:

   ----------------------------------------------------------------------------
    Transa de vechime în munca Cota din salariul de baza
   ----------------------------------------------------------------------------
    între 3 şi 5 ani 5%
    de la 5 la 10 ani 10%
    de la 10 la 15 ani 15%
    de la 15 la 20 ani 20%
    peste 20 ani 25%
   ----------------------------------------------------------------------------

    (2) Trecerea într-o transa superioară de vechime în munca pentru acordarea sporului se face numai în cazul persoanelor care în ultimii 2 ani au obţinut cel puţin calificativul "bun".
    (3) In vechimea în munca ce se ia în considerare pentru acordarea sporului de vechime nu se includ perioadele cît persoana respectiva a obţinut calificativul "slab".
    (4) Prin VECHIME IN MUNCA se înţelege timpul cît o persoana a desfăşurat activitate în calitate de angajat în temeiul unui contract de munca.
    (5) Sporul corespunzător vechimii în munca, calculat potrivit prevederilor alin. (2)-(4), se plăteşte cu începere de la 1 a lunii următoare celei în care s-a împlinit vechimea în munca prevăzută la transa respectiva.
    (6) Pensionării pentru limita de vîrsta care se reangajeaza în munca potrivit legii beneficiază de sporul de vechime corespunzător vechimii în munca dobîndite după data pensionării."
    6. Articolul 7 alineatul (2) va avea următorul cuprins:
    "(2) Sporul pentru condiţii nocive - în cazul în care la locurile de munca sînt depăşite concentraţiile maxime de noxe admise de normele de protecţie a muncii.
    Sporul se acorda, în cuantum maxim brut de pînă la 1.700 lei lunar, în baza determinarilor efectuate anual de organele specializate, avîndu-se în vedere următoarele criterii:
    - gradul de depăşire a concentraţiilor maxime admise;
    - gradul de agresivitate a noxelor asupra organismului;
    - indicii de morbiditate;
    - acţiunea concomitenta a mai multor noxe.
    Unitatea are obligaţia de a îmbunătăţi condiţiile de munca pentru reducerea continua a noxelor de la locurile de munca."
    7. Articolul 7 alineatul (4) va avea următorul cuprins:
    "(4) Sporul de şantier în cuantum brut de 140 lei/zi pentru personalul nelocalnic, în vederea atragerii acestuia în realizarea unor lucrări de construcţii-montaj, întreţinere şi reparare a drumurilor şi podurilor etc.
    Salariaţii care beneficiază de sporul de şantier nu pot beneficia concomitent şi de diurna."
    8. După alineatul (7) al articolului 7 se introduce un nou alineat, cu următorul cuprins:
    "(8) Pentru utilizarea, cel puţin a unei limbi străine, în medie peste 50% din timpul programului de lucru, personalul care ocupa funcţii tehnice specifice activităţii Administraţiei Naţionale a Drumurilor beneficiază de un spor de pînă la 10% din salariul de baza. Sporul se acorda proporţional cu timpul efectiv lucrat în condiţiile specificate."
    9. Alineatul (8) devine alineatul (9).
    10. Articolul 20 alineatul (2) va avea următorul cuprins:
    "(2) Prevederile art. 9 şi 10 se vor aplica începînd cu anul 1994.
    Pentru anul 1993 se vor acorda premii anuale în limita unui fond de 3% din fondul de salarii realizat."
    11. Anexele nr. 1-3 din prezenta hotărîre modifica şi înlocuiesc anexele nr. 1-3 la Hotărîrea Guvernului nr. 405/1991.
    ART. 2
    Dispoziţiile prezentei hotărîri se aplica începînd cu luna iunie 1993.
    ART. 3
    Hotărîrea Guvernului nr. 405/1991 privind salarizarea personalului din Administraţia Naţionala a Drumurilor, cu toate modificările şi completările ulterioare, se republica în Monitorul Oficial al României.

            PRIM-MINISTRU
          NICOLAE VACAROIU

               Contrasemnează:
               ---------------
         Ministrul transporturilor,
              Paul Teodoru

              Ministru de stat,
     ministrul muncii şi protecţiei sociale,
            Dan Mircea Popescu

      Ministru de stat, ministrul finanţelor,
              Florin Georgescu

    ANEXA 1

                 SALARIILE DE BAZA
corespunzătoare claselor de salarizare şi valoarea coeficientului de ierarhizare utilizate pentru salarizarea personalului din Administraţia Naţionala a Drumurilor

   ----------------------------------------------------------------------------
   Clasa de salarizare Salariul de baza - lei - Coeficientul de ierarhizare
   ----------------------------------------------------------------------------
     1 24.150 1,000
     2 24.725 1,024
     3 25.260 1,046
     4 25.800 1,068
     5 26.335 1,090
     6 27.125 1,123
     7 27.875 1,155
     8 28.615 1,185
     9 29.455 1,220
    10 30.295 1,254
    11 31.115 1,288
    12 32.250 1,335
    13 33.235 1,376
    14 34.320 1,421
    15 35.270 1,461
    16 36.160 1,497
    17 37.265 1,543
    18 38.660 1,601
    19 39.785 1,648
    20 41.125 1,703
    21 42.355 1,754
    22 43.600 1,806
    23 44.995 1,863
    24 46.490 1,925
    25 48.060 1,990
    26 49.610 2,054
    27 51.655 2,139
    28 54.175 2,243
    29 55.995 2,319
    30 57.945 2,400
    31 59.245 2,453
    32 61.105 2,530
    33 62.670 2,595
    34 64.650 2,677
    35 67.155 2,781
    36 69.540 2,880
    37 71.780 2,973
    38 74.215 3,077
   ----------------------------------------------------------------------------

    NOTA:
    Salariile de baza din prezenta anexa nu cuprind compensaţia de 10.160 lei lunar brut care se acorda separat şi se cumulează cu celelalte drepturi salariale în vederea impozitării, potrivit prevederilor Hotărîrii Guvernului nr. 177/1993.

    ANEXA 2

        CLASELE DE SALARIZARE SI CONDIŢIILE DE STUDII
pentru personalul din aparatul propriu al Administraţiei Naţionale a Drumurilor

               A. Funcţii de execuţie

   ----------------------------------------------------------------------------
                                                      Clase de salarizare
                                                     --------------------------
   Nr. Nivelul Gradatii
   crt. Denumirea funcţiei studiilor --------------------------
                                                       1 2 3 4
   ----------------------------------------------------------------------------
       Funcţii de execuţie pe grade profesionale
    1. Inginer (economist, inspector de
       specialitate, referent de specialitate,
       consilier juridic) gradul I S 35 36 37 38
    2. Inginer (economist, inspector de
       specialitate, referent de specialitate,
       consilier juridic) gradul II S 33 34 35 36
    3. Inginer (economist, inspector de
       specialitate, referent de specialitate,
       consilier juridic) gradul III S 29 30 31 32
    4. Inginer (economist, inspector de
       specialitate, referent de specialitate,-
       consilier juridic) gradul IV S 25 26 27 28
    5. Inginer (economist, inspector de
       specialitate, referent de specialitate,
       consilier juridic) debutant S 24 - - -
    6. Subinginer I S ing. 26 27 28 29
    7. Tehnician (contabil, statistician,
       planificator, merceolog, analist,
       programator, traducător, inspector
       învăţămînt, inspector personal) I M 24 25 26 27
    8. Tehnician (contabil, statistician,
       planificator, merceolog, analist,
       programator, traducător, inspector
       învăţămînt, inspector personal) II M 20 21 22 23
    9. Stenodactilograf (dactilograf,
       secretar-dactilograf, funcţionar,
       casier, magaziner, operator) I,
       şef depozit M 14 15 16 17
   10. Stenodactilograf (dactilograf,
       secretar-dactilograf, funcţionar,
       casier, magaziner, operator) II M 10 11 12 13
   11. Curier, îngrijitor G 2 3 4 5
   ----------------------------------------------------------------------------


                 B. Funcţii de conducere

   ----------------------------------------------------------------------------
   Nr. Funcţia Indemnizaţia de conducere
   crt. maxima - lei -
   ----------------------------------------------------------------------------
    0 1 2
   ----------------------------------------------------------------------------
    1. Director general Salariul de baza 27.545
    2. Director general adjunct corespunzător 24.455
    3. Director funcţiei de execuţie 24.455
    4. Şef serviciu 17.170
    5. Şef birou 12.105
   ----------------------------------------------------------------------------

    NOTA:
    1. In funcţiile de inginer, economist, inspector de specialitate, pe grade profesionale vor fi încadraţi ingineri, economişti, jurişti, chimisti, fizicieni şi alţi specialişti, absolvenţi ai învăţămîntului superior de nivel universitar, care sînt încadraţi în compartimentele de baza ale aparatului propriu al Administraţiei Naţionale a Drumurilor.
    2. Statul de funcţii al Administraţiei Naţionale a Drumurilor se aproba anual de către consiliul de administraţie.

    ANEXA 3

       CLASELE DE SALARIZARE SI CONDIŢIILE DE STUDII
pentru funcţiile de specialitate, administrative şi de maiştri din unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Drumurilor

              A. Funcţii de execuţie

  ----------------------------------------------------------------------------
                                                      Clase de salarizare
                                                     --------------------------
   Nr. Denumirea funcţiei Nivelul Gradatii
   crt. studiilor --------------------------
                                                      1 2 3 4
   ----------------------------------------------------------------------------
       a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale
    1. Inginer (economist, referent de
       specialitate, analist, revizor
       contabil, chimist, consilier
       juridic) gradul II S 33 34 35 36
    2. Inginer (economist, referent de
       specialitate, analist, revizor
       contabil, chimist, consilier
       juridic) gradul III S 29 30 31 32
    3. Inginer (economist, referent de
       specialitate, analist, revizor
       contabil, chimist, consilier
       juridic) gradul IV S 25 26 27 28
    4. Inginer (economist, referent de
       specialitate, analist, revizor
       contabil, chimist, consilier
       juridic) debutant S 24 - - -
    5. Subinginer I Sing. 26 27 28 29
    6. Subinginer II Sing. 22 23 24 25
       b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale
    7. Şef district I M 25 26 27 28
    8. Şef district II M 21 22 23 24
    9. Şef district III M 18 19 20 21
   10. Maistru specialist M 25 26 27 28
   11. Maistru M 21 22 23 24
   12. Tehnician (contabil, statistician,
       merceolog, analist, referent) I M 22 23 24 25
   13. Tehnician (contabil, statistician,
       merceolog, analist, referent) II M 18 19 20 21
   14. Casier (şef depozit, magaziner,
       arhivar, funcţionar, desenator,
       operator) I M 14 15 16 17
   15. Casier (şef depozit, magaziner,
       arhivar, funcţionar, desenator,
       operator) II M,G 10 11 12 13
   16. Secretar (stenodactilograf,
       secretar-dactilograf,
       dactilograf) I M 14 15 16 17
   17. Secretar (stenodactilograf,
       secretar-dactilograf,
       dactilograf) II M 10 11 12 13
   18. Şef formaţie paza-pompieri,
       portar, paznic, pompier, îngrijitor G 6 7 8 -
   ----------------------------------------------------------------------------

               B. Funcţii de conducere

   ----------------------------------------------------------------------------
   Nr. Funcţia Indemnizaţia de conducere maxima -lei-
   crt.
   ----------------------------------------------------------------------------
    1. Director Salariul corespunzător 21.985
    2. Director adjunct, funcţiei de execuţie
       inginer şef 17.665
    3. Contabil şef 12.845
    4. Şef serviciu, şef secţie,
       şef şantier, şef sector poduri
       peste cai navigabile 11.610
    5. Şef birou, şef atelier
       şef laborator, inginer şef
       şantier, inginer şef secţie,
       contabil şef şantier,
       contabil şef secţie, şef lot 9.140
   ----------------------------------------------------------------------------

    NOTA:
    Prevederile anexei nr. 3 se aplica şi personalului din unităţile judeţene de drumuri şi poduri aparţinînd administraţiei locale de stat,
organizate ca regii autonome.

                   --------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016