Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 330 din 31 martie 2010  pentru modificarea si completarea   Hotararii Guvernului nr. 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si alimentarea cu apa a satelor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 330 din 31 martie 2010 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si alimentarea cu apa a satelor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 273 din 27 aprilie 2010
HOTĂ?RÂRE nr. 330 din 31 martie 2010
pentru modificarea şi completarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate şi alimentarea cu apã a satelor
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 273 din 27 aprilie 2010


Având în vedere prevederile cap. 16 pct. 2 din Programul de guvernare aprobat prin <>Hotãrârea Parlamentului nr. 39/2009 pentru acordarea încrederii Guvernului,
în temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã ,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. I
<>Hotãrârea Guvernului nr. 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate şi alimentarea cu apã a satelor, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 294 din 24 iunie 1999, cu modificãrile si completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1.Titlul hotãrârii se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

"HOTÃRÂRE
pentru aprobarea Programului privind reabilitarea,
modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes
judeţean şi de interes local, alimentarea cu apã,
canalizarea şi epurarea apelor uzate la sate, precum şi în
unitãţile administrativ-teritoriale cu resurse turistice"

2. La articolul 1, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - (1) Se aprobã Programul privind reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes judeţean şi de interes local, definite potrivit legii, alimentarea cu apã, canalizarea şi epurarea apelor uzate la sate, precum şi în unitãţile administrativ-teritoriale cu resurse turistice, denumit în continuare Programul, coordonat de Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului."
3. La articolul 1, alineatele (2) şi (3) se abrogã.
4. Dupã articolul 1 se introduc trei noi articole, articolele 1^1 - 1^3, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 1^1. - (1) Programul este compus din urmãtoarele subprograme:
a) Subprogramul privind reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes judeţean şi de interes local;
b) Subprogramul privind alimentarea cu apã;
c) Subprogramul privind canalizarea şi epurarea apelor uzate.
(2) Subprogramele vor fi detaliate în Normele metodologice de aplicare a Programului.
Art. 1^2. - Prin implementarea Programului se pot finanţa de la bugetul de stat proiecte de investiţii amplasate în:
a) spaţiul rural, aşa cum este definit la art. 1 alin. (2^1);
b) unitãţile administrativ-teritoriale unde existã resurse turistice, definite în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 142/2008 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional Secţiunea a VIII-a - zone cu resurse turistice, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 190/2009 .
Art. 1^3. - (1) Obiectivele de investiţii ce pot fi finanţate în cadrul Programului trebuie sã vizeze unul dintre urmãtoarele domenii:
a) reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes judeţean şi a drumurilor de interes local;
b) construcţia/extinderea/modernizarea de sisteme de alimentare cu apã;
c) construcţia/extinderea/modernizarea de sisteme de canalizare şi/sau staţii de tratare a apelor uzate;
d) în cazuri excepţionale pot face obiectul Programului şi pietruirile de drumuri de interes local;
e) în cazul apariţiei unor situaţii speciale pot face obiectul Programului: lucrãrile de eliminare a efectelor produse de alunecãri de teren, inundaţii, dezafectãri, modificarea lungimii tronsoanelor de drum, combaterea infestãrii pânzei freatice şi altele.
(2) Fac obiectul Programului:
a) în sensul alin. (1) lit. a), drumurile de interes judeţean şi drumurile de interes local;
b) în sensul alin. (1) lit. b), realizarea de noi sisteme de alimentare cu apã, precum şi extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apã existente;
c) în sensul alin. (1) lit. c), realizarea de noi sisteme de canalizare şi staţii de tratare a apelor uzate, precum şi extinderea şi modernizarea sistemelor de canalizare şi staţiilor de tratare a apelor uzate existente.
(3) Cazurile excepţionale prevãzute la alin. (1) lit. d) vor fi detaliate în Normele metodologice de aplicare a Programului."
5. Articolul 2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - (1) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, în exercitarea atribuţiei de coordonare a Programului, pe baza situaţiilor transmise anual de consiliile judeţene şi de cãtre consiliile locale, întocmeşte inventarierea lucrãrilor de alimentare cu apã, canalizare, staţii de tratare a apelor uzate, precum şi starea de viabilitate a drumurilor de interes judeţean şi local, la nivelul întregii ţãri.
(2) Propunerile de obiective ce pot fi incluse în Program şi nivelurile valorice ale acestora se transmit la Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului anual de cãtre consiliile judeţene, dupã consultarea consiliilor locale, precum şi de cãtre consiliile locale în mod direct.
(3) În vederea includerii în Program, propunerile de obiective ale consiliilor judeţene şi ale consiliilor locale nu trebuie sã facã obiectul altor programe de finanţare."
6. Dupã articolul 2 se introduc douã noi articole, articolele 2^1 şi 2^2, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 2^1. - (1) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului fundamenteazã necesarul anual de fonduri de la bugetul de stat, pe baza propunerilor consiliilor judeţene în colaborare cu consiliile locale, a solicitãrilor directe ale consiliilor locale, precum şi a datelor deţinute de Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, conform inventarului prevãzut la art. 2. alin. (1), fonduri care se nominalizeazã distinct în bugetul aprobat potrivit legii.
(2) Dupã intrarea în vigoare a legii anuale a bugetului de stat, Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, pe baza propunerilor înaintate de consiliile judeţene în colaborare cu consiliile locale, a solicitãrilor formulate direct cãtre minister de cãtre consiliile locale, precum şi a inventarului prevãzut la art. 2 alin. (1), ţinând cont de strategia de dezvoltare teritorialã a României, întocmeşte şi aprobã lista obiectivelor încadrate în prevederile Programului şi nivelurile valorice ale acestora, evidenţiate pe subprograme.
(3) Listele întocmite de Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului în conformitate cu alin. (2), defalcate pe subprograme şi obiective, cu sumele aferente fiecãrui obiectiv, se vor transmite consiliilor judeţene.
(4) Consiliile judeţene vor comunica consiliilor locale ale cãror obiective sunt incluse în Program lista acestora, precum şi sumele aferente în vederea includerii în bugetul propriu.
Art. 2^2. - (1) În vederea întocmirii deschiderilor de finanţare, consiliile locale transmit solicitarea la consiliile judeţene, care transmit lunar, în mod centralizat, Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului solicitãrile de finanţare pentru obiectivele incluse în Program. De asemenea, consiliile locale pot transmite o copie a solicitãrii şi la Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului.
(2) Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului vireazã consiliilor judeţene lunar, prin ordin de platã, sumele pentru realizarea lucrãrilor, defalcat pe subprograme şi pe obiective de investiţii, în limita plafoanelor stabilite potrivit art. 2^1 alin. (2).
(3) Consiliile judeţene transferã lunar consiliilor locale sumele primite pentru obiectivele nominalizate în listele întocmite şi aprobate de Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului."
7. Articolul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - Consiliile judeţene, cu consultarea consiliilor locale implicate, vor asigura:
a) identificarea şi propunerea altor surse de finanţare, care sã completeze sumele de la bugetul de stat, altele decât cele prevãzute la art. 6 alin. (1), şi care sã contribuie la urgentarea realizãrii lucrãrilor;
b) asistenţa tehnicã de specialitate pentru consiliile locale de cãtre personalul de specialitate din cadrul consiliului judeţean, la cererea acestora."
8. Articolul 4 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) Introducerea obiectivelor de investiţii în cadrul Programului se face pe bazã de studii de fezabilitate, aprobate de consiliul local sau, dupã caz, de consiliul judeţean. Atribuirea elaborãrii studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice şi a execuţiei lucrãrilor se va face prin contract de achiziţie publicã, atribuit în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind achiziţiile publice.
(2) Se vor urmãri implementarea şi extinderea aplicãrii, în cadrul unor programe-pilot de proiectare, execuţie şi urmãrire a comportãrii în exploatare, a unor soluţii constructive, materiale şi/sau tehnologii noi, prin realizarea de prototipuri şi experimentãri in situ, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
(3) Programele-pilot privind soluţiile prevãzute la alin. (2) se vor derula, potrivit legii, prin Compania Naţionalã de Investiţii «C.N.I.» - S.A. şi se pot finanţa din alocaţii bugetare şi alte surse de finanţare legal constituite."
9. Articolul 6 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - (1) Finanţarea Programului se va face din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, în limita sumelor aprobate anual cu aceastã destinaţie, de la bugetele locale ale unitãţilor administrativteritoriale beneficiare şi de la bugetele consiliilor judeţene, din împrumuturi contractate în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publicã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 109/2008 , cu modificãrile ulterioare, şi din alte surse de finanţare legal constituite.
(2) În sensul prezentului program, nu este permisã dubla finanţare a aceleiaşi investiţii, efectuatã conform prezentului Program, din alte fonduri comunitare sau naţionale asigurate prin alte programe."
10. Articolul 6^2 se abrogã.
11. În tot cuprinsul hotãrârii, denumirea "Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului" se înlocuieşte cu denumirea "Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului".
ART. II
În termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului va actualiza normele metodologice de aplicare a acesteia.
ART. III
<>Hotãrârea Guvernului nr. 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate şi alimentarea cu apã a satelor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouã numerotare.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
--------------
Ministrul dezvoltãrii
regionale şi turismului,
Elena Gabriela Udrea

Ministrul administraţiei şi internelor,
Vasile Blaga

Ministrul mediului şi pãdurilor,
Laszlo Borbely

Ministrul agriculturii şi
dezvoltãrii rurale,
Mihail Dumitru

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 31 martie 2010.
Nr. 330.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016